|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
Ja tez sobie to wszystko inaczej wyobrażałam. Jeszcze niedawno nawet mowilam pewnie do lipca sobie popracuje itp. Zycie weryfikuje i teraz tez moge powiedziec, ze jak bede następnym razem w ciazy to pójdę na zwolnienie szybciej, niezależnie od tego czy cos bedzie sie działo czy nie. To jest czas dla nas i dla dziecka. Tego czasu nie cofniemy juz. A pozniej sobie mozna pluc w brodę całe zycie
|
|
|
|
|
#4022 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a ile dokładnie trwa te badanie z glukoza bo nie pamiętam?
|
#4023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4024 | |
|
Zakorzenienie
|
TŻ wrócił z rozmowy o pracę
Jak dobrze pójdzie od 15 czerwca zacznie nową pracę Cytat:
|
|
#4025 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego napisałam że jeśli nie ma przeciwwskazań i wszystko jest ok to nie widzę powodu by nic nie robić bo jestem w ciąży a co do tekstu ze ciąża to nie choroba to jeśli przebiega prawidłowo to tak przecież jest,to naturalny stan,którym można się cieszyć nie ograniczając specjalnie swojej aktywności zawodowej czy jakiejkolwiek.
może nie tyle denerwują ale ogólnie nie lubię takich księżniczek... mam oczywiście na myśli dziewczyny które bez powodu idą na L4 i traktują ciążę jak wymowke by nic nie robic.
|
#4026 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4027 |
|
Zakorzenienie
|
Tija a to dobrze pamietalam,dzięki za odp.
|
#4028 |
|
Zakorzenienie
|
ja dlatego wolę gdzieś zadzwonić jak muszę coś załatwić bo od razu wiem co i jak a rzadko kto mi odpisuje na maila od razu
|
#4029 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się nie spieszy. Jedno co bym chciała to dowiedzieć sie i zobaczyć jak wygląda porodowka, czy uwzględniają plan porodu itp. Twardnienie brzucha wyklucza ćwiczenia (jak będą chcieli zaświadczenie od lekarza to pewnie nie dostanę, juz mam zapowiedziane ze mogę sobie popatrzećna ćwiczenia). Noworodeknie jest mi obcy. Tylko ta porodowka.
|
|
|
|
#4030 |
|
Zakorzenienie
|
Też jestem ciekawa porodówki
no i jakieś podstawy chociaż opieki nad maleństwem, ja i TŻ jesteśmy zieloni w tym temacie więc ktoś nas musi podszkolić
|
#4031 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki byłam u doktora i szyjka ładnie trzyma 36 mm
czopk na swoim miejscu. Maluszek ma dużo wód płodowych i waży 1445 g <3 <3 <3 Ps. Gin zrobił badanie przez wziernik, ręcznie później badylem usg i na końcu usg przez brzuszek. Także nie zbagatelizowal moich sygnałów, bo tyle na raz badań to mi jeszcze nie robił :-P Mam trochę więcej odpoczywać, ale nic poza tym. Teraz 25.05.będę mieć III usg genetyczne a tydzień po nim wizyta u gina prowadzącego Ciążę
|
|
#4032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4034 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
trzymam dalej Cytat:
1445g to kawał chłopa ![]() Zapomniałam się pochwalić że po weselu siostry TŻa dostaliśmy mnóstwo żarełka więc chyba nie będę z tydzień gotować |
||
|
|
|
#4035 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4036 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja uważam,że należy patrzeć na siebie i tyle..Jak mam być szczera to pewnie znalazłyby się osoby ,które Tobie by zarzuciły,że wzięłaś zwolnienie a kursy prowadzisz..ale sama wiesz,że sytuacja każdej z nas, w Twoja zawodowa, jest indywidualna i z boku może to wyglądać inaczej. Cytat:
![]() ![]() kawał chłopa już..u mnie tak lekarz sprawdza na każdej wizycie-wziernik,ręcznie, usg przezpochwowe i przez powłoki brzuszne.. ale o czopie nigdy nic nie mówił..to jego tak po prostu widać ![]() : confused:---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- to co dziś kuchnia serwowała? |
||||
|
|
|
#4037 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do L4 to naprawdę nigdy nic nie wiadomo, przekonałam się na własnej skórze, jak to czasem plany na bycie pracownikiem roku upadają. ![]() Rozumiem i te kobiety, które chcą pracować, i te które nie chcą. :P Tak po prostu, nie mają konkretnego zagrożenia, ale wolą dmuchać na zimne, bo w pracy jest stres albo coś nie tak z dojazdem chociażby. Cytat:
![]() Ale jak ostatnio patrzyłam na listę rzeczy do zabrania do porodu i zauważyłam podpaski, nie mogłam sobie przypomnieć jak się nazywała firma tych, których używałam zaledwie pół roku temu. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4038 |
|
Zadomowienie
|
W którym miesiącu planujecie pakować torbę do szpitala?
Ja już powoli kończe zakupy potrzebnych mi rzeczy
|
|
|
|
#4039 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też nie robię mojemu kanapek do pracy - ewentualnie jak coś zostanie z obiadu to mu zapakuję w pudełko ![]() Jeszcze chodzi na paluszkach żeby mnie nie obudzić. Często też wstajemy razem gdy ja idę do pracy - i to on robi mi kawę:P Rano jedyny podział obowiązków jaki mamy, że on idzie na spacer z psem a ja wyprawiam młodą do szkoły PS.... Koszule do pracy też sobie sam prasuje:P
|
|
|
#4040 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ja już po wizycie, Syn został Synem
Wyniki dobre,no może hemoglobina ciut spada ale nie ma tragedii, szyjka OK. Cisnienie miałam 100/60 - jak nie Ja w zyciu tak niskiego nie miałam, ja nie wiem co się dzieje ![]() Oczywiście poruszyliśmy temat porodu....ale czekamy jak to będzie dalej.... Cytat:
![]() Udało się opłacić czy nadal wiszą Ci transakcje ?? Cytat:
![]() Chyba już tylko 3 m-ce, ale obawiam się, że najcięższe .... dziś było ciepło i jak szłam na wizytę to się z deka zmachałam ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#4041 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zwłaszcza, że w sobotę spontanicznie zamówiliśmy nową wielką kanapę i fotel do karmienia dla mnie....
|
|
|
#4042 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Córka dodatkowo miała refluks, więc poduszka okazała się zbawienna dla nas .... |
|
|
|
|
#4044 |
|
Zadomowienie
|
Jak dla mnie ten czas GALOPUJE....
Zostało mi niecałe 7 tygodni pracy....a jeszcze niedawno było to dużo więcej. Teraz będę zajęta do końca mca - po drodze mają nam wymienić okna, natchniona wami zarządziłam mały remont w domu (TŻ kazał Wam podziękować )...Szko ła rodzenia w czerwcu i ja mam chytry plan na poród w połowie lipca...W zasadzie to ja mam obawy czy się ze wszystkim wyrobię..
|
|
#4045 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy nie wiadomo
|
|
#4047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój też sobie jedzenie do pracy sam szykuje, jak zostanie obiad to zapakuje sobie. Obiad ugotuje też, tyle że sporadycznie, ewentualnie w weekend, bo w tygodniu wraca codziennie po 20. |
|
|
|
|
#4048 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#4049 | |
|
Zakorzenienie
|
aaa a w ogóle to zapisałam się na usg z nagraniem filmiku
i musiałam do innego W poniedziałek na 16 ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
ale teraz tak myślę że np. ciuszki będą jednak takie nieświeże
|
|
#4050 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Ale miałam dziś okropny poranek....Strasznie się pokłóciłam z młodą....zaczęła się fochować ostatnio o byle co i mam jej normalnie dość... Dziś nie odpowiadało jej śniadanie. Nie ta sałata, nie ta szynka, nie ta herbata. Później moją winą było to, że się nie mieści w sukienkę (przybyło jej ostatnio boczków )....itd itd....Ale najgorsze w tym wszystkim jest, że ja się zachowałam i nakrzyczałam na nią w stylu mojej mamy. A ja całe życie mówię, że nie będę jak ona Jeszcze TŻ rano wrócił z pracy i mówi na dobicie "ciężki poranek, co?" Myślałam, że on jako drugi dostanie nakaz rozpędzenia się i znalezienia sobie ściany. Wyszłam z domu ze łzami w oczach i w autobusie uświadomiłam sobie, że zostawiłam siatkę z lunchem do pracy na stole. W tym momencie chciałam wybuchnąć płaczem.... W pracy odbiłam to sobie na ludzikach to po pierwszej przerwie wszystkie targety mieli wyrobione Ale nie krzyczałam jakby co![]() Dziś mi hormony dały nieźle do wiwatu..... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
U mnie to i tak obowiązkowe ze względu na koty i psa
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:54.

i teraz tez moge powiedziec, ze jak bede następnym razem w ciazy to pójdę na zwolnienie szybciej, niezależnie od tego czy cos bedzie sie działo czy nie. To jest czas dla nas i dla dziecka. Tego czasu nie cofniemy juz. A pozniej sobie mozna pluc w brodę całe zycie

Jak dobrze pójdzie od 15 czerwca zacznie nową pracę
mam oczywiście na myśli dziewczyny które bez powodu idą na L4 i traktują ciążę jak wymowke by nic nie robic.

więc ktoś nas musi podszkolić 

trzymam dalej 

: confused:
.