Mamusie czerwcowe cz. 6 - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-13, 13:27   #1501
Radena
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 6

Spakowalam torbę do szpitala!!!
Co prawda kilku rzeczy brakuje,ale w razie W mogłabym rodzić i mąż zawału nie dostanie
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 13:29   #1502
zebrah
Rozeznanie

Dot.: Mamusie czerwcowe cz. 6

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Ja nie śpię, a Tobie chyba mleko pomogło
Jakoś tak mam, że dzień, dwa się nie odzywam i odzwyczajam się od pisania na forum:/
A nawet zasnęłam fajnie potem I tylko o 3 się obudziłam jak Rafek wołał mamę przez sen. Brawo za remont Podziwiam Cię, że masz parę na mopie jeździć i sprzątać po remoncie.

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Fiazo, no właśnie, ten pobyt w szpitalu to tylko i wyłącznie dla dobra maluszka i naszego. Chociaż pewnie łatwo się mówi, sama bym pewnie była załamana, że muszę się z domkiem rozstać Ale dziewczyny, nie ma tego złego - to już ostatnie tygodnie przed nami

Wstawiłam zmywarkę, bo mi się trochę uzbierało Widzę, że muszę też kurze pościerać - ciemne meble to złoooo Ale póki co czekam na owsiankę

---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ----------

A na którą masz wizytę? Na pewno wrócisz z dobrymi, mówię Ci
Cytat:
Napisane przez Paulinagm Pokaż wiadomość
a wczoraj byliśmy na USG, mały waży 2900 i wszystko z nim ok w miesiąc przybrał ponad kg !!! i siedzi sobie w miarę na tym 50 centylu, więc fajnie, chyba giganta nie urodzę
Piękna waga To już można być spokojnym, ze maluch sobie dobrze poradzi na świecie.

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
MariaFrancesca super ten Twój brzuszek. A to nasze M1 w 33+5
Śliczny brzusio

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Mi sie zaczelo tu podobac. Poza niewyspaniem, to jest fajnie, jesc daja, pic daja, lazienki czyste, polozne mile, pytaja sie czy cos potrzebuje, czy w czyms pomoc. No i badania po koleji robia dowiedzialam sie ze moj szkrab wazy zawrotne 2,4 kg (34 tc 5 d). Za to wielkosc glowki jak na 37 tc, kosci tez tak jakos czyli pewnie dlugi bedzie. No i chyba szpitala sie przestraszyl bo uciekl glowka do gory. Ale jak robi jeszcze takie fikolki w ciagu nocy czyli moze jednak wroci do poprzedniej pozycji.
No i rewelacja do irlandii przyszlo lato w tej chwili 17 st ))
Justyna rozwalił mnie tekst, ze Ci się podoba w szpitalu Optymistka w każdej chwili. Ten Twój synio to niezły kombinator- obracać się jeszcze odwrotnie w 34tc. No, ale dzieciaki mogą iść głową w dół, to w sumie odwrotnie też. I jak? Masz na sali jakieś fajne babki?

Cytat:
Ja jestem chętna jakby co

Wróciłam z zakupów Jak się okazało, zapisałam sobie na liście zakupowej "przecier pomidorowy", a kilka pozycji dalej "koncentrat pomidorowy" I wzięłam najpierw ten przecier, a potem jak gdyby nigdy nic wróciłam do tej półki i zgodnie z listą załadowałam drugi W ogóle nie zakapowałam, że już go mam w wózku Więc jakby co, to mam przecier na zbyciu
Australia- pełnoobjawowy budyń ciążowy To co będziesz pichciła z tymi przecierami?

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;60317381]Już po zakupach. Najwięcej kupiłam w Auchan- bodziaki Kr i dl rękaw, pajace, ramoersy. W rosmanie kupulam mała paczkę chusteczek i pampersy biale,, oczywiście nie z promocji bo się doczekać nie mogłam. Czyli pewnie za chwilę będą w promocji [/QUOTE]

Ja mam z Auchan też bodziaki- białe kupowałam i takie kaftaniki w chmurki. W ogóle mi się podoba motyw chmurki na ubrankach.

Kupiłam dzisiaj w Biedrze dady- 1 raz wypróbujemy dla Rafka. Cena bardzo dobra wychodziła, bo 0,55/szt za rozmiar 5.

U nas dzisiaj dorsz duszony, ziemniaczki i surówka z pora.

Ania, Veronique- pogoda nie sprzyja samopoczuciu. Także nie przejmujemy się, nie lejemy łez- po prostu muszą się te fronty przewalić i odżyjemy dziewczyny.

Haneczka- 3300- piękna waga
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 13:32   #1503
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Witam się i ja
Na wstępie zaznaczę iż poszukuję osobistego asystenta na cały etat. We wtorek poszłam na AquaAerobik i przed wejściem do szatni, tam gdzie przebiera się buty zostawiłam torebkę ze wszystkim - portfelem, dokumentami, kluczykami i dowodem rejestracyjnym dobrze, że dziwczyna z recepcji to widziała i mi zaraz tą torebkę wzieła. A dziś pojechałam na badania - krew, siuski itp i zostawiłam w przychodni cała teczkę ze wszystkimi dokumentami - kartą ciąży, skierowaniem na CC, wszystkimi wynikami badań Powoli to boję się z domu wychodzić bo nie wiem co jeszcze zgubie

A co tu nam się na wątku podziało ? Jakiś szpitalny dzień był wczoraj
Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Puk puk dziewczynki
Podczytuje, ale czasu i siły brak na pisanie :/ nerki mi wczoraj ze zdwojoną siłą o bólu przypomniały :/ pół nocy nie spałam.
Dziś jest dużo lepiej ale trochę krwi w moczu widziałam dobrze, że jutro wizyta to nie schizuje i nie jadę na IP.
Justyna trzymajj się dzielnie
Oby Ci ta nerka dała już spokój a jak dziś się czujesz?

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
Boże wiecie czego dzisiaj byłam świadkiem

Siedziałam z koleżanka chwile i nagle patrze wiozą dziewczyne na wózku na porodówke zakrwawiona, brzucha zero..

nagle biegną wszyscy lekarze tam chyba z 5 połoznych anestezjolog..
Normalnie wszyscy lekarze z całego oddziału pędziili tam
po 15 minutach wywożą w takim inkubatorku takiego maluszka... ;(

Nie wiem, który to był tydzień, intubowali go tą pompka cały czas a główka miał taka malutka jak mandarynka ;( że ta maska cała głowke mu zajmowała

Normalnie nie moge dalej wyjść z szoku tak sie zryczałam i podobno ma bardzo małe szanse.. ale nie wiem który to był tydzien u tej babki może sie dowiem..

widziałam, że leżała gdzies tydzień na sali intensywnej patologii ciąży

Pierwszy raz takie coś na żywo widziałam
Biedny dzieciaczek i jego mamusia. Oby dobrze, się wszystko skończyło.
Asiek nie denerwuj się tym, choć wiem że to trudne.
Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość

A to mój podwójnie załadowany brzuszek w 33 tc+5 dni.
Śliczny brzusio - ale nie wygląda na dwupak
Cytat:
MariaFrancesca super ten Twój brzuszek. A to nasze M1 w 33+5

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Bardzo zgrabny brzusio i wiedzę że zakupy w Lidlu były
Cytat:
Tak obmyslam, co tu na sesję brzuszkową ze sobą zabrać
dżinsy sprzed ciąży do połowy uda mi wchodzą, a zwiewnych kieckę nie mam... :-(

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Ja mam sesję 24.05 i ja zamawiam suknie do sesji na Facebooku u użytkownika Zakręcone Koroneczki. Patrzyłam po sklepach, jedną nawet kupiłam na allegro, ale jakoś tak nie bardzo... Zobacz może Ci się coś spodoba

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Dziewczyny, o ile większy rozmiar się kupuje tych stanikow do karmienia? Bo ja już zglupialam
Ja mam dwie sprzeczne informacje - jedna głosi żeby kupić w takim rozmiarze jak się ma teraz (najlepiej kupować koło 37tc a nawet później) a druga głosi żeby kupić o dwa rozmiary większy bo trzeba zrobić miejsce na wkładkę laktacyjną i mleko. Tak że sama nie wiem
Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Aaaa nic szczególnego. Jestem przemęczona ostatnio, stopy mi okropnie dokuczają, rano wstaje ze spuchniętymi dłoniami... I męczy mnie to okropnie. Jeszcze ostatnio coraz częściej zdarzają mi się bezsenne noce, najlepiej spałoby mi się rano, ale Róża nie pozwala
Oj to musi Ci być ciężko - my tu pierworódki narzekamy że źle, niewygodnie i w gole a co wy z małymi dziećmi macie powiedzieć

Cytat:
Napisane przez eful Pokaż wiadomość
Witam się w 37 tc niech to leci i leci szybciej... mam nadzieje, że nie przechodzę do 42 tc

Dziewczyny mam pytanie macie w swoich wózkach duże koszyki na zakupy ? bo mój to taki tyci tyci i właśnie nie wiem czy mam kupić większy (koszt to 100 zł) czy narazie to olać

Ostatnio byłam w mopsie dowiedzieć się jakie dokumenty trzeba przygotować do becikowego, żeby tż potem nie miał dużo do chodzenia..ale jak to wyjdzie w praniu to się okaże..
no i do USC musimy iśc razem.. żeby potwierdzić, że to on jest ojcem myślałam, że wszystko sama załatwie a potem jak on pójdzie po akt urodzenia to potwierdzi..

A tak to wszystko u nas dobrze prócz tego, że wyglądam jak pingwin i tak się też czuje
Olać na razie - kosz zawsze przecież możesz dokupić
a to w MOPSie się załatwia to becikowe???

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
to jest chory kraj! chore instytucje!
haha będziesz miała na zaś
Wiesz Aniu nie do końca się zgodzę, bo gdyby tysiące lasek nie próbowały zrobić tego Państwa czyli nie jako mnie w chu... to może by się tych uczciwych, nie czepiali. Ja osobiście znam taką jedną co na macierzyńskim po 8tyś wyciągała i jeszcze do tego cały czas pracowała, a jak tylko się skończyło to od razu pensja na poziomie najniższej krajowej i teraz jeszcze 2x500 na dzieci się należy bo mimo, że dom wypasiony ponad 300m2, dwa nowe auta w garażu, własna bardzo dobrze prosperująca firma - to według prawa się należy i w papierach wszystko się zgadza

Odnośnie ZUS to mam jeszcze pytanie - gdzie na tym moim koncie internetowym sprawdzić kiedy będzie wypłata L4 i w jakiej kwocie?? Kiedyś pisałyście, że da się to sprawdzić
Stary 2016-05-13, 13:36   #1504
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Majkela w biedrze też otwierali nową kasę i staranowaly mnie omy ale nikt mnie nie poprosił. A to oprócz ogromnego brzucha mam jeszcze 19mc corke w wózku. W sumie co to kogo obchodzi ale irytuje mnie ta znieczulica! W rosmanie i Auchan tez mnie nikt nie poprosił :-(

Haneczka piękna waga Hani! Kawał babki!

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez 41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Czas edycji: 2016-05-13 o 13:46
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 13:36   #1505
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Witam się i ja
Na wstępie zaznaczę iż poszukuję osobistego asystenta na cały etat. We wtorek poszłam na AquaAerobik i przed wejściem do szatni, tam gdzie przebiera się buty zostawiłam torebkę ze wszystkim - portfelem, dokumentami, kluczykami i dowodem rejestracyjnym dobrze, że dziwczyna z recepcji to widziała i mi zaraz tą torebkę wzieła. A dziś pojechałam na badania - krew, siuski itp i zostawiłam w przychodni cała teczkę ze wszystkimi dokumentami - kartą ciąży, skierowaniem na CC, wszystkimi wynikami badań Powoli to boję się z domu wychodzić bo nie wiem co jeszcze zgubie

A co tu nam się na wątku podziało ? Jakiś szpitalny dzień był wczoraj

Oby Ci ta nerka dała już spokój a jak dziś się czujesz?

Biedny dzieciaczek i jego mamusia. Oby dobrze, się wszystko skończyło.
Asiek nie denerwuj się tym, choć wiem że to trudne.

Śliczny brzusio - ale nie wygląda na dwupak

Bardzo zgrabny brzusio i wiedzę że zakupy w Lidlu były

Ja mam sesję 24.05 i ja zamawiam suknie do sesji na Facebooku u użytkownika Zakręcone Koroneczki. Patrzyłam po sklepach, jedną nawet kupiłam na allegro, ale jakoś tak nie bardzo... Zobacz może Ci się coś spodoba

Ja mam dwie sprzeczne informacje - jedna głosi żeby kupić w takim rozmiarze jak się ma teraz (najlepiej kupować koło 37tc a nawet później) a druga głosi żeby kupić o dwa rozmiary większy bo trzeba zrobić miejsce na wkładkę laktacyjną i mleko. Tak że sama nie wiem

Oj to musi Ci być ciężko - my tu pierworódki narzekamy że źle, niewygodnie i w gole a co wy z małymi dziećmi macie powiedzieć

Wiesz Aniu nie do końca się zgodzę, bo gdyby tysiące lasek nie próbowały zrobić tego Państwa czyli nie jako mnie w chu... to może by się tych uczciwych, nie czepiali. Ja osobiście znam taką jedną co na macierzyńskim po 8tyś wyciągała i jeszcze do tego cały czas pracowała, a jak tylko się skończyło to od razu pensja na poziomie najniższej krajowej i teraz jeszcze 2x500 na dzieci się należy bo mimo, że dom wypasiony ponad 300m2, dwa nowe auta w garażu, własna bardzo dobrze prosperująca firma - to według prawa się należy i w papierach wszystko się zgadza

Odnośnie ZUS to mam jeszcze pytanie - gdzie na tym moim koncie internetowym sprawdzić kiedy będzie wypłata L4 i w jakiej kwocie?? Kiedyś pisałyście, że da się to sprawdzić

Panel świadczeniobiorca i po lewej trzeba wejść w zasiłki
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 13:45   #1506
Konto usunięte

Chudziaszek Aquaareobik zazdraszczam! Mi juz gin nie pozwala na basen bo złapałam infekcje i brałam antybiotyk. Teraz czekam na wynik gbs.

Chudziaszek jak się zalogujesz to wejdź w panel-swiadczeniobiorca i tam kliknij zasiłki tam jest info o tym. O ile zwolnienie zostało wprowadzone przez zus do systemu-co też możesz sprawdzić-zakladka zwolnienia lekarskie

Do szpitala brakuje mi gbs i musze poprać te ciuszki które dzisiaj kupiłam... Ale nie pakuje się jeszcze

41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 13:53   #1507
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki ide zaraz na oddział bo narazie miejsc nie bylo i lezalam na porodowce- normalnie sala do porodu, lozko wszystko
Przy przyjęciu cisnienie mialam bardzo wysokie, puls moj i Hani tez byl wysoki wiec byla nerwowka, ale już jest lepiej
Szacowana waga Hani 3300
No i raczej zostaje do porodu , choc jak niektorym położonym to nie w smak.... Trudno
Agusia- jak tam u Ciebie?
Justyna - i co wiadomo czy wychodzisz??
Mamaniny-piekny brzuszek

Gratulacje tygodni)
Łooo, to już do własnego porodu będziesz obeznana w terenie

Czyli Twoja Hania też drobinką raczej nie będzie, tak jak moja Super, że już się ciśnienie ustabilizowało

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Spakowalam torbę do szpitala!!!
Co prawda kilku rzeczy brakuje,ale w razie W mogłabym rodzić i mąż zawału nie dostanie
Ja zaczęłąm odkładać rzeczy, które muszę spakować, ale torba nadal w szafie leży

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Australia- pełnoobjawowy budyń ciążowy To co będziesz pichciła z tymi przecierami?
Dzisiaj pomidorowa Zobaczyłam rano w "Kuchennych rewolucjach" i mnie naszła chrapka

Cytat:
Witam się i ja
O losie Kobieto, żebyś Ty własnej głowy nie zgubiła przypadkiem!

Nie chcę być monotematyczna, ale nadal męczy mnie zapchany nos, a czasem to nawet zatoki mnie bolą Jak żyć, panie premierze?

Edytowane przez australia87
Czas edycji: 2016-05-13 o 13:54
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-13, 13:55   #1508
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Czesc dziewczynki ide zaraz na oddział bo narazie miejsc nie bylo i lezalam na porodowce- normalnie sala do porodu, lozko wszystko
Przy przyjęciu cisnienie mialam bardzo wysokie, puls moj i Hani tez byl wysoki wiec byla nerwowka, ale już jest lepiej
Szacowana waga Hani 3300
No i raczej zostaje do porodu , choc jak niektorym położonym to nie w smak.... Trudno
Mamaniny-piekny brzuszek

Gratulacje tygodni)
Dobrze, że sytuacja opanowana, i super waga małej, teraz nie nastawiaj się pesymistycznie, tylko bądz optymistką, to dużo daje, przynajmniej teraz będziesz czuła się bezpieczna, bo gdyby niedajboże coś zaczęło się dziać to lekarze w porę zareagują.
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 13:57   #1509
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
Szacowana waga Hani 3300
Mamaniny-piekny brzuszek

Gratulacje tygodni)
Super, że się odezwalas, no i że sytuacja ok. Przy okazji porodówkę zwiedziłaś Ale o co chodzi z tymi położnymi?? Przecież dopiero przyszłaś Przyjemnego pobytu
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;60318756]Majkela w biedrze też otwierali nową kasę i staranowaly mnie omy ale nikt mnie nie poprosił. A to oprócz pierd.olnego brzucha mam jeszcze 19mc corke w wózku. W sumie co to kogo obchodzi ale irytuje mnie ta znieczulica! W rosmanie i Auchan tez mnie nikt nie poprosił :-(

Haneczka piękna waga Hani! Kawał babki!

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]
W Auchan to chyba nawet nie ma kasy pierwszeństwa dla ciężarówek (kiedyś była, pamiętam rysunek, ale jak bym mogla korzystać to zlikwidowali)
A ja ostatnio samych miłych ludzi spotykam. W usc czekając na ślub kuzynka panny młodej ustąpiła mu miejsca (nie skorzystałam, ale bardzo mi się milo zrobiło, dodam ze swoich dzieci jeszcze nie ma), a wczoraj taki pan w laboratorium stwierdził że ślicznie wyglądam,a później pani, która mnie kłuła, ze mam zgrabny brzuszek
I w aptece pani mnie do kasy zawołała, a byłam co najmniej 15 w kolejce

Zebrah w sumie to taki mini remont, bo tylko malowanie sypialni, ale przy okazji zrobiliśmy sobie zagłówek tapicerowany do łóżka, przemeblowanie, no i muszę dodatku z zielonych na różowe pozmieniać
A dzisiejsze sprzątanie to takie standardowe kurze, łazienka, odkurzaniei zmywanie podłóg łącznie z schodami
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 14:04   #1510
Konto usunięte

Moje zakupy.
Patrzcie te dwa rampersy z pepco. Oba rozm 62 a jaka różnica! Załącznik 6419926Załącznik 6419931

Stary 2016-05-13, 14:16   #1511
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Mi sie zaczelo tu podobac. Poza niewyspaniem, to jest fajnie, jesc daja, pic daja, lazienki czyste, polozne mile, pytaja sie czy cos potrzebuje, czy w czyms pomoc. No i badania po koleji robia dowiedzialam sie ze moj szkrab wazy zawrotne 2,4 kg (34 tc 5 d). Za to wielkosc glowki jak na 37 tc, kosci tez tak jakos czyli pewnie dlugi bedzie. No i chyba szpitala sie przestraszyl bo uciekl glowka do gory. Ale jak robi jeszcze takie fikolki w ciagu nocy czyli moze jednak wroci do poprzedniej pozycji.
No i rewelacja do irlandii przyszlo lato w tej chwili 17 st ))
Justynka Ty to taka pozytywna jesteś, że nawet w szpitalu Ci dobrze Super Gabryś waży i jaki sprytny skoro się tak umie jeszcze obrócić

Cytat:
Jak się okazało, zapisałam sobie na liście zakupowej "przecier pomidorowy", a kilka pozycji dalej "koncentrat pomidorowy" I wzięłam najpierw ten przecier, a potem jak gdyby nigdy nic wróciłam do tej półki i zgodnie z listą załadowałam drugi W ogóle nie zakapowałam, że już go mam w wózku Więc jakby co, to mam przecier na zbyciu
BRAWO TY

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Panel świadczeniobiorca i po lewej trzeba wejść w zasiłki
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;60319341]Chudziaszek Aquaareobik zazdraszczam! Mi juz gin nie pozwala na basen bo złapałam infekcje i brałam antybiotyk. Teraz czekam na wynik gbs.

Chudziaszek jak się zalogujesz to wejdź w panel-swiadczeniobiorca i tam kliknij zasiłki tam jest info o tym. O ile zwolnienie zostało wprowadzone przez zus do systemu-co też możesz sprawdzić-zakladka zwolnienia lekarskie

Do szpitala brakuje mi gbs i musze poprać te ciuszki które dzisiaj kupiłam... Ale nie pakuje się jeszcze

Dziękuje dziewczyny
Ja jeszcze zapisana do końca maja jestem na zajęcia więc chodzę Płacę za jedną osobę a wchodzimy we dwoje, więc mój rys sknery i łowcy okazji jest zaspokojony

Cytat:
U mnie dziś dzień mopa, ale mąż ma II zmianę i standardowo mi nie idzie :/ jak go nie ma to o tej godzinie już kończę,a dziś dopiero kurze pościerałam:/ no ale obrazki w sypialni powiesiliśmy jeszcze trochę i będzie remont total zakończony
Bardzo mi się podoba określenie DZIEŃ MOPA - chyba też zacznę używać. Szybkiego końca remontu życzę

Cytat:
Szacowana waga Hani 3300
Mamaniny-piekny brzuszek

Gratulacje tygodni)
Hanna to już duża dziewczynka Ty się położnymi nie przejmuj, niech sobie narzekają jak chcą

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;60317646]
Ja sporo jeżdżę autem. Nie mam wyjścia, zakupy yrzeba zrobić a mój 'szofer' w pracy. Bardzo lubię jeździć autem choć wiem że w 9 mc to średnio bezpieczne. Ale prawda taka ze wszędzie może mi się coś stać :-P na prostej drodze mogę się potknac, także nie patrzę na to tymi kategoriami już.

Moje nogi bolą mnie strasznie ale o dziwno bardzo spuchniete nie są. Nosze jeszcze obrączkę
[/QUOTE]
Kurcze ja też jeszcze autem wszędzie się przemieszczam, ale chyba nie mam innego wyjścia
Ja też jakoś specjalnie nie puchnę (odpukać) ale obrączkę już z 2 tygodnie nie noszę. Kiedyś na jakimś wątku przeczytałam, jak dziewczynie musieli rozcinać obrączkę i pierścionek i strasznie mi to w pamięć zapadło ..

Cytat:
Super, że się odezwalas, no i że sytuacja ok. Przy okazji porodówkę zwiedziłaś Ale o co chodzi z tymi położnymi?? Przecież dopiero przyszłaś Przyjemnego pobytu

W Auchan to chyba nawet nie ma kasy pierwszeństwa dla ciężarówek (kiedyś była, pamiętam rysunek, ale jak bym mogla korzystać to zlikwidowali)
A ja ostatnio samych miłych ludzi spotykam. W usc czekając na ślub kuzynka panny młodej ustąpiła mu miejsca (nie skorzystałam, ale bardzo mi się milo zrobiło, dodam ze swoich dzieci jeszcze nie ma), a wczoraj taki pan w laboratorium stwierdził że ślicznie wyglądam,a później pani, która mnie kłuła, ze mam zgrabny brzuszek
I w aptece pani mnie do kasy zawołała, a byłam co najmniej 15 w kolejce

Zebrah w sumie to taki mini remont, bo tylko malowanie sypialni, ale przy okazji zrobiliśmy sobie zagłówek tapicerowany do łóżka, przemeblowanie, no i muszę dodatku z zielonych na różowe pozmieniać
A dzisiejsze sprzątanie to takie standardowe kurze, łazienka, odkurzaniei zmywanie podłóg łącznie z schodami
Same dobre rzeczy Cię w tej ciąży spotykają Oby tak było do końca

Edytowane przez chudziaszek11
Czas edycji: 2016-05-13 o 14:19
chudziaszek11 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-13, 14:18   #1512
eful
Raczkowanie

Cytat:
:

Tak, potrzebne są wszystkie umowy z 2014 i pity 11. Prócz tego dostałam plik dokumentów które trzeba wypisać + zaświadczenie od lekarza od którego tygodnia była prowadzona ciąża. Z tego co widziałam to na str mopsu są te dokumenty do ściągnięcia. I trzeba wszystko to skserować i chyba to wsio ale jak wyjdzie w praniu to się okaże.. jednak ja wole mieć już powoli wszystko przygotowane... oczywiście TŻ gdzieś zgubił swoją umowę z 2014 i teraz będzie wielkie poszukiwanie
eful jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 14:21   #1513
Cierpliwosc
Zadomowienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;60320386]Moje zakupy.
Patrzcie te dwa rampersy z pepco. Oba rozm 62 a jaka różnica! Załącznik 6419926Załącznik 6419931

Pewnie inne małe chińskie rączki szyły
za zakupy

Klapłam dupką na kanapę i siły mi odeszły. Muszę się zmobilizować Czeka mnie upojny weekend z żelazkiem, bo komoda przyszła, przełożyłam tam ciuszki starszej, czas zapełnić drugą malusieńkimi bodziakami itd

A w ogóle to jestem miszcz zdjełam w końcu wielkanocne dekoracje i zawiesiłam czystą firankę na brudne okno
Ale szybciej niż na Boże Ciało nie myje okien, nie ma bata

Edytowane przez Cierpliwosc
Czas edycji: 2016-05-13 o 14:24
Stary 2016-05-13, 15:07   #1514
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie inne małe chińskie rączki szyły
za zakupy

Klapłam dupką na kanapę i siły mi odeszły. Muszę się zmobilizować Czeka mnie upojny weekend z żelazkiem, bo komoda przyszła, przełożyłam tam ciuszki starszej, czas zapełnić drugą malusieńkimi bodziakami itd

A w ogóle to jestem miszcz zdjełam w końcu wielkanocne dekoracje i zawiesiłam czystą firankę na brudne okno
Ale szybciej niż na Boże Ciało nie myje okien, nie ma bata
W oczy najpierw rzuciło mi się "mi odeszły" i już myślałam, że wody
Stary 2016-05-13, 15:12   #1515
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Szacowana waga Hani 3300
Mamaniny-piekny brzuszek

Gratulacje tygodni)
Piekna waga Hani
Mam nadzieje ze unormuja Twoje cisnienie.

Ale jak to poloznym nie w smak? Co one maja do tego? Maja sie zajmowac pacjentkami i tyle.
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 15:15   #1516
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Ja nadal czekam i czekam. Zaczynam sie niecierpliwic bo myslalam ze zdazye dzis pranie zrobic i na zakupy skoczyc. Bylam u poloznej to powiedziala ze sprawdzi cos i zaraz do mnie przyjdzie. Mogli by sie okreslic, bo sie ucieszylam ze dzis juz w domku bede. Jesli bede musiala zostac to tez spoko, tylko nie powiedza cokolwiek

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 15:15   #1517
haneczkab92
Ania

Dzieki dziewczyny za wsparcie narazie to jest tu okropnie gorąco a wszystkie okna otwarte...
Korzystam z aplikacji, tu gorzej z cytowaniem, ale bede sie starac

Polozne pp prostu byly zle ze lekarz kolejną pacjentke przyjął a nie ma miejsc niby. No ale to nie moja wina.. Bezpośrednio mi tego nie powiedziały ale idzie to wyczuc.
Ale nie przejmuje sie nimi

Justyna-brawa za optymizm biorę z Ciebie przyklad

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

Edytowane przez haneczkab92
Czas edycji: 2016-05-13 o 15:17
haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 15:16   #1518
agusiia69
Zakorzenienie

Nie przyjęli mnie w szpitalu w Gdyni, musieliśmy jechać do Gdańska, gdzie też nie bylo miejsc, ale na szczęście się zwolnilo, gdy miałam ktg. Dopiero od 15 min jestem na sali

Miałam dwa usg i faktycznie Kinga jest za mała, bo wyszło niecałe 2 kg Dostałam zastrzyk ze sterydami na płuca dla małej i będą szukać przyczyny czemu malutka jest taka mała
Stary 2016-05-13, 15:17   #1519
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tak samo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-13, 15:19   #1520
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
No way!!!
Muszę zaciskać nóżki, bo jeszcze nawet materiału na nowy ochraniacz do kołyski nie zamówiłam, zamówienie z Gemini wciąż w przechowalni, ciuszki nie uprasowane, kocyk nie skończony, tiul czeka żeby jeszcze z 4 pompony zrobić... Ech aż się sama przestraszyłam
Tymczasem zaparzyłam i szydełkuje= praca i odpoczynek w 1
Stary 2016-05-13, 15:19   #1521
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Nie przyjęli mnie w szpitalu w Gdyni, musieliśmy jechać do Gdańska, gdzie też nie bylo miejsc, ale na szczęście się zwolnilo, gdy miałam ktg. Dopiero od 15 min jestem na sali

Miałam dwa usg i faktycznie Kinga jest za mała, bo wyszło niecałe 2 kg Dostałam zastrzyk ze sterydami na płuca dla małej i będą szukać przyczyny czemu malutka jest taka mała
Trzymam za Was kciuki!
Stary 2016-05-13, 15:20   #1522
haneczkab92
Ania

Cytat:

A mówią, ze malo dzieci sie rodzia w szpitalach miejsc nie ma
Najwazniejsze, ze jestes juz pod kontrola. Wiem, ze latwo sie mowi, ale sprobuj sie uspokoic
Moj maz urodzil sie z waga 2 kg w terminie i wszystko bylo ok moze bedzie malutka Kingusia

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 15:25   #1523
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki dziewczyny za wsparcie narazie to jest tu okropnie gorąco a wszystkie okna otwarte...
Korzystam z aplikacji, tu gorzej z cytowaniem, ale bede sie starac

Polozne pp prostu byly zle ze lekarz kolejną pacjentke przyjął a nie ma miejsc niby. No ale to nie moja wina.. Bezpośrednio mi tego nie powiedziały ale idzie to wyczuc.
Ale nie przejmuje sie nimi

Justyna-brawa za optymizm biorę z Ciebie przyklad
Pewnie, nie przejmuj się A że ciepło, to na takich oddziałach to podobno normalka...

Nie wiem jaki masz telefon, ale u mnie w aplikacji trzeba po prostu raz kliknąć na wypowiedzi, które chcesz zacytować, a potem u góry klikasz taki "dymek" jakby

Cytat:

Jesteś już pod opieką, nie denerwuj się za dużo, na pewno wszystko będzie dobrze!
Stary 2016-05-13, 15:33   #1524
Cierpliwosc
Zadomowienie

Justynka no prawie jakbyś w pl lezala, tu się niczego nie dowiesz przed wypisem:/

Agusia współczuję dodatkowych stresów z powodu braku miejsc. Trzymam kciuki, żeby znaleźli powód i podtuczyli Malutką i Twoje wody

Może i niż demograficzny, ale w tym roku wszyscy w czerwcu rodzą, czuję że na porodówce też będzie tlum. No mówię Wam e mojej okolicy same czerwcowe ewentualnie sierpniowe dzieci będą. A w szpitalu mieli rekord urodzeń w marcu, pewnie czerwiec to pobije
Stary 2016-05-13, 15:39   #1525
Konto usunięte

Cytat:

Oj to miałas przejścia z samego rana Mam nadzieję, że szybko dojda do tego dlaczego wg nich Kingusia jest za mała... Może po prostu będzie r drobniutka? Moja znajoma urodziła w 41tc chłopaka z wagą 2400 i wszystko było ok
Stary 2016-05-13, 15:42   #1526
Miqesi
Wtajemniczenie

Cześć, Laseczki,

Byliśmy dzisiaj z synkiem na Castingu do filmu Potem poszliśmy do Ogrodu Japońskiego pospacerować. Teraz jest tam pięknie
Już jesteśmy w domku i zajadamy lody

Oczywiście, przyszła przesyłka, kiedy nie było nas w domu. Pewnie przyszły brakujące pieluchy. Jutro jeszcze mężu wypierze wózek i w zasadzie będzie już wszystko wyprane.
Zostanie nam tylko zakup butelek, ale to już na spokojnie

Haneczko, współczuję szpitalnej sauny. Ja rodziłam synka w zimie, ale też było bardzo gorąco. Na szczęście, do porodu już bliżej niż dalej, dasz radę.

agusiia, współczuję tułaczki po szpitalach. To naprawdę jest nie do pomyślenia, żeby w tak zaawansowanej ciąży, odsyłać od Annasza do Kajfasza. Dobrze, że już jesteś na miejscu.
Co do wagi, to moja tydzień temu ważyła 2200g, więc ja bym tą wagą się tak nie stresowała. Mała po prostu będzie mniejsza. I będzie Ci ją łatwiej urodzić.

Australia, jesteś mistrzynią ciążowego kalafiora jak nie rurki z bitą śmietaną bez śmietany, tak te same produkty pod inną nazwą. Brawo, Ty

Cierpliwość, przeczytałam 'zjadłam w końcu wielkanocne dekoracje'

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 15:49   #1527
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Cześć, Laseczki,

Byliśmy dzisiaj z synkiem na Castingu do filmu Potem poszliśmy do Ogrodu Japońskiego pospacerować. Teraz jest tam pięknie

Australia, jesteś mistrzynią ciążowego kalafiora jak nie rurki z bitą śmietaną bez śmietany, tak te same produkty pod inną nazwą. Brawo, Ty
Oooo, Twój syncio będzie gwiazdą? Opowiadaj!

Szczerze mówiąc, to nie wierzyłam w to pojęcie ciążowego kalafiora/budyniu, ale to już mój kolejny popis, więc już nie mam wątpliwości, że to istnieje naprawdę
Stary 2016-05-13, 16:01   #1528
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eful Pokaż wiadomość
Tak, potrzebne są wszystkie umowy z 2014 i pity 11. Prócz tego dostałam plik dokumentów które trzeba wypisać + zaświadczenie od lekarza od którego tygodnia była prowadzona ciąża. Z tego co widziałam to na str mopsu są te dokumenty do ściągnięcia. I trzeba wszystko to skserować i chyba to wsio ale jak wyjdzie w praniu to się okaże.. jednak ja wole mieć już powoli wszystko przygotowane... oczywiście TŻ gdzieś zgubił swoją umowę z 2014 i teraz będzie wielkie poszukiwanie
Też namawiam męża żeby się już tym zajął, bo potem to wiadomo że będzie sajgon. No, ale on ma jeszcze czas :-/

Cytat:
Ojej i to od 9 tak jeździłaś po szpitalach?

Ja widzę po znajomych, że teraz będzie wysyp dzieciaków. W najbliższym kręgu mam 5 ciężarówek lipiec-wrzesień i spotkałam jeszcze dzisiaj koleżankę z działu i się pochwaliła, że jest w 5 miesiącu.

Miqesi -co za casting?

Cierpliwość- będziesz szyła ochraniacz?
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 16:08   #1529
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Cześć, Laseczki,

Oczywiście, przyszła przesyłka, kiedy nie było nas w domu. Pewnie przyszły brakujące pieluchy. Jutro jeszcze mężu wypierze wózek i w zasadzie będzie już wszystko wyprane.
Zostanie nam tylko zakup butelek, ale to już na spokojnie

Haneczko, współczuję szpitalnej sauny. Ja rodziłam synka w zimie, ale też było bardzo gorąco. Na szczęście, do porodu już bliżej niż dalej, dasz radę.

agusiia, współczuję tułaczki po szpitalach. To naprawdę jest nie do pomyślenia, żeby w tak zaawansowanej ciąży, odsyłać od Annasza do Kajfasza. Dobrze, że już jesteś na miejscu.
Co do wagi, to moja tydzień temu ważyła 2200g, więc ja bym tą wagą się tak nie stresowała. Mała po prostu będzie mniejsza. I będzie Ci ją łatwiej urodzić.

Cierpliwość, przeczytałam 'zjadłam w końcu wielkanocne dekoracje'
Chyba zacznę do Was pisać drukowanymi literami
Co za film? Wow będziemy do Ciebie po autografy przychodzić

Ja się pytam gdzie jest Madzia???? Nie wiem jak reszta, ale ona miala wizytę rano...

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Też namawiam męża żeby się już tym zajął, bo potem to wiadomo że będzie sajgon. No, ale on ma jeszcze czas :-/

Ojej i to od 9 tak jeździłaś po szpitalach?

Ja widzę po znajomych, że teraz będzie wysyp dzieciaków. W najbliższym kręgu mam 5 ciężarówek lipiec-wrzesień i spotkałam jeszcze dzisiaj koleżankę z działu i się pochwaliła, że jest w 5 miesiącu.

Miqesi -co za casting?

Cierpliwość- będziesz szyła ochraniacz?
Mam nadzieje, że teściową namówię, bo ja nie mam maszyny. Mam ochraniacz, ale wzór mi nie leży więc chcę to obszyć po prostu i jeszcze na przewijak żeby było takie samo.
Stary 2016-05-13, 16:25   #1530
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Mam nadzieje, że teściową namówię, bo ja nie mam maszyny. Mam ochraniacz, ale wzór mi nie leży więc chcę to obszyć po prostu i jeszcze na przewijak żeby było takie samo.
Mam taki sam plan ale nie do końca jeszcze wymyśliłam jak to zrobić. Mam ochraniacz i chciałam uszyć do niego poszewkę którą będę mogła zdejmować do prania. Nie wiem tylko co z tasiemkami... Czy przyszyć je do ochraniacza (tylko wtedy musiałabym w poszewce robić dziurki żeby je przełożyć) czy do poszewki...
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości