|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII
Tyle samo co ksiądz o małżeństwie ha ha ha ha
|
|
|
|
#3902 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII
No wlasnie
![]() Wiec o ile mam do niego mega zaufanie, tak "takie" rady odnośnie porodu może sobie darowac
Edytowane przez Yousthyna Czas edycji: 2016-05-29 o 18:49 |
|
|
|
#3903 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż mi właśnie oświadczył, że jutro MUSI przyjechać szambo... :-o
A ja muszę się do lekarza wyszykować... :-( Mam nadzieję,że wszystkie się q zdrowiu rozpakujemy, bez przygód. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#3904 |
|
Zadomowienie
|
Mój mi o porodzie na razie nic nie mówił, zobaczymy na najbliższej wizycie. Wiem tylko że jego żona miała cc. W ogóle muszę go teraz na wizycie pomęczyć trochę o kwestię mojego porodu, jak on to widzi.
|
|
|
|
#3905 |
|
Zadomowienie
|
Hehhe widzę ze zaraz otworzymy zaklady bukmacherskie
ja mogę iść na pierwszy ogień ale dopiero w x części. Licząc ze schodzi nam na wątek około 3 tyg to dla mnie IX to za szybko. Uznaje jak Kamila ze ciąża donoszą to 38+1. Chyba ze któraś się wyrwie przed szereg w środę mija czas na dostarczenie komody wiec wtedy poprasuje resztę ciuszków,na dniach przyjdzie reszta ☠☠☠☠☠☠☠ek i raczej wszystko będę miała. Z alli to poszalalas na mnie cebule nie robią az takiego wrażenia
|
#3906 |
|
Zadomowienie
|
Ja myślę, że X część wątku to dobry czas na pierwsze rozpakowania. Taka ładna, okrągła liczba
|
|
|
|
#3907 |
|
Zakorzenienie
|
To trzymajmy fason do lipca
|
#3908 |
|
Zadomowienie
|
Hehe dokładnie. Porodu zaczynam się bać coraz bardziej, ale staram sie o tym nie myśleć. To tylko jeden dzień zmagan... dużo gorzej jak myślę o xalej reszcie. Mały człowiek który będzie wszystko kpmunikowal placzem, trud o kp, nowa sytuacja w jakiej będziemy z tz.... tyle niewiadomych
|
#3909 |
|
Zakorzenienie
|
Dokladnie... ale damy radę!
Będziemy na początku jak majowki: wszystko jest nowe, wielka niewiadoma... a potem już będziemy z zamkniętymi oczami wszystko robić
|
#3910 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę że matczyna i kobieca intuicja nam pomoże
|
|
|
|
#3911 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
żona mojego kuzyna miała przez całą ciążę okropną zgagę, córeczka urodziła się łysa jak kolano (no, przesadzam, miała taki delikatny meszek, ale włosy ma po tacie bardzo jasne blond i efekt był wizualnie "łysy"). Do dziś, a ma już ponad dwa latka, nie ma tych włosków za dużo.Cytat:
Mój na razie jeszcze piwkuje, nie za dużo ani za często, ale jako transport do szpitala odpada. Jeszcze do końca czerwca myślę, że dam mu dyspensę, potem już wolałabym - w razie czego, odpukać - mieć go trzeźwego pod ręką ![]() Cytat:
pomaga mi zmiana pozycji (teraz jak się zastanowiłam, to dotarło do mnie, że prawie zawsze łapie mnie ta słabość, gdy stoję) i zjedzenie jakiegoś drobiazgu (jabłko, banan, jogurt), wiec to może też o poziom cukru chodzi...Cytat:
Cytat:
Cytat:
pierścionki i obrączki poszły w odstawkę Cytat:
Cytat:
![]() Co do porodu, też na razie czuję się jakoś abstrakcyjnie. Czuję jak maluch się rusza, regularnie podglądam go na USG, a i tak jakoś ciągle do mnie nie do końca dociera, że to już tylko chwila i bedzie po drugiej stronie brzucha, taki malutki i bezbronny i zdany tylko na nas. I jak tu kurczę nie zawalić? W ogóle melduję się po weekendzie - byliśmy w Karpaczu. Na tym etapie to już stanowczo wyzwanie głupie przejście z hotelu do centrum miasta (trochę pod górkę, trochę z górki) było jak wyprawa na Śnieżkę. Ale wczoraj wieczorem wyleżałam się i zostałam wymasowana w spa, więc czuję się jak nomen omen nowo narodzona ![]() W piątek Mały napędził mi niezłego stracha, bo zamiast wieczorem robić stretching jak zwykle postanowił sobie pospać. Chciałam już jechać na IP, bo się bałam, że ten spacer w górę i w dół mu zaszkodził, ale mąż wsadził mnie w kąpiel i poleciał po batonik i synek łaskawie się obudził, a potem pół nocy dawał mi do wiwatu. Chyba po prostu uśpiłam go kołysaniem na spacerze, ale co się strachu najadłam, to moje. Jutro jedziemy na sesję zdjęciową, trzymajcie kciuki za pogodę
|
|
#3912 |
|
Zakorzenienie
|
Elrosa, kciuki za pogodę zaciśnięte!! Super mieliście wyjazd, piękne tereny
tylko tego piątkowego stresu współczuję...
|
|
|
|
#3913 |
|
Wtajemniczenie
|
Elrosa zazdroszczę relaxu w Karpaczu. W maju byliśmy w Kudowie i Krakowie i to koniec wojaży przed porodem. Na szczęscie we Wrocławiu dużo się dzieję, więc jest co robić.
Kciuki za sesję. Pogodę piękną zapowiadają. Pochwal się efektem. A jakie miejsce wybraliście?
|
|
#3914 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wolę końcówkę czerwca. Mój gin mówi że od 20 mam donoszoną. Nie chce czekać do lipca bo kto tego klocka wypchnie?
|
#3915 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak patrzę na mój koszyk na Allegro i się zastanawiam czy czegoś nie przeoczyłam
![]() Pojemniki na pokarm macie? Ile i jakiej pojemności? Plastikowe pudełka nadają się do mrożenia? ![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Wow za miesiąc mam donoszoną ciążę! Jak to brzmi! Chyba że coś źle liczę...
|
|
#3916 |
|
Zadomowienie
|
Elrosa super weekend
CwK ja mam woreczki do mrozenia. Na innych wątkach czytalam ze dziewczyny mroza w butelkach.
|
#3917 |
|
Zadomowienie
|
Elrosa ale zazdroszczę Karpacza- byłam raz w życiu i było przecudownie, i te widoki
C.w.K- też się właśnie nad tymi pojemnikami do pokarmu zastanawiam, ale chyba kupię. Wydatek niewielki a myślę, że mogą się przydać do przechowywania również innego pokarmu dla dziecka w przyszłości. ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Wybiorę coś z tych zapewne: http://allegro.pl/canpol-pojemniki-d...926354036.html http://allegro.pl/babyono-pojemnik-n...690709703.html http://allegro.pl/tommee-tippee-poje...944389203.html |
|
|
|
#3918 |
|
Wtajemniczenie
|
Co tam w tych koszykach jeszcze macie.. ja nawet nie pomyślałam o woreczkach do pokarmu
|
|
|
|
#3919 |
|
Wtajemniczenie
|
Marcylina duperele mi zostały drobne, np. moskitiera bo z wózkiem nie dostałam. Przewijak usztywniany jednak wezmę, bo nawet na łóżku będzie mi wygodniej przewinąć na czymś sztywnym, niż tylko na podkładzie, który będzie się przesuwał, a dziecko "zapadało" w pościel.
Pieluszki domówiłam, bo oprzeć się nie mogę wzorom i kolorom ![]() I ochraniacze na materac do łózeczka i wózka. Co jeszcze, co jeszcze
|
|
#3920 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Dziewczyny do mrozenia najlepsze sa jednorazowe woreczki. Zajmuja najmniej miejsca i mozna ukladac pietrowo. Takie butelki czy pudelka zajmuja naprawde sporo miejsca a nie powinno sie rozmrazac duzych ilosci bo mleko moze stac tylko 24h po rozmrozeniu ![]() Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#3921 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=kattoo;61050016]
[/COLOR]Dziewczyny do mrozenia najlepsze sa jednorazowe woreczki. Zajmuja najmniej miejsca i mozna ukladac pietrowo. Takie butelki czy pudelka zajmuja naprawde sporo miejsca a nie powinno sie rozmrazac duzych ilosci bo mleko moze stac tylko 24h po rozmrozeniu ![]() Dzięki za radę. A one nie muszą być sterylne? Takie np. są ok http://allegro.pl/avent-woreczki-do-...193226704.html ?
|
|
#3922 |
|
Zadomowienie
|
U mnie chyba standard:
- aspirator gruszka do noska - szczotka do włosów plus grzebień - osłonki sylikonowe na brodawki (waham się, ale chyba kupię) - nożyczki dla niemowląt - podkłady poporodowe - szczotka do butelek - woreczki na zużyte pieluszki - majtki poporodowe - spray do nosa z roztworem soli morskiej - rurka na kolki i zaparcia (nie wiem czy to brać)- termofor z pestek wiśni - pojemniki do przechowywania pokarmu - wkładki laktacyjne - katarek - sól fizjologiczna - butelka Lovi Medical + (jednak nie biorę Medeli, za droga )Jakieś smoczki chyba jeszcze wyszukam a tak to chyba wszystko jest? |
|
|
|
#3923 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=cala_w_kwiatkach;61 050341]
Cytat:
![]() Ja jeszcze dodatkowo kupuje materac do gondolu bo w moim wozku jest on zalamany i przedzielony na pol bo sie go podnosi do rozkladania gondoli w zwyz ![]() Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3924 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=kattoo;61050491]
Cytat:
|
|
|
#3925 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=cala_w_kwiatkach;61 050591]
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3926 |
|
Zadomowienie
|
Wróciliśmy ze spaceru z rynku, po drodze lody z maca i pączek, jeszcze cieplutki, to tak w temacie jedzenia
Olutka, mnie wczoraj pierwszy raz spuchły palce u rąk, jeden pierścionek ściągnęłam, a drugi po dwóch godz dopiero C_w_k, ja też kupiłam do mrożenia mleka woreczki jednorazowe z canpolu. dzojsticzek, a planujesz już do szpitala brać smoczek? wystarczy chyba wyparzyć, wymoczyć w garnku ze wrzątkiem? Ja nic nie chcę mówić Kamila, ale przed chwilą policzyłam, mnie do donoszonej zostało 19 dni!!! Mam pełno obaw, chciałabym bardzo nie mieć problemów z KP, ale nastawiam się pozytywnie i do porodu też, choć wiem, że marne szanse na ZZO⌠|
|
|
|
#3927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ło matko! Czyżbyśmy mieli zwycięzcę loterii?
|
|
#3929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3930 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.

ja mogę iść na pierwszy ogień ale dopiero w x części. Licząc ze schodzi nam na wątek około 3 tyg to dla mnie IX to za szybko. Uznaje jak Kamila ze ciąża donoszą to 38+1. Chyba ze któraś się wyrwie przed szereg

(nie wiem czy to brać)