|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII
|
|
|
|
#3992 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII
Hej 289 postów nadrobilam!!!! Brawo ja!
No to tak, u mnie wczoraj znów byk grill, przyjechali bracia męża i szwagierka z Anią, mała jest cudna tylko ma jakieś napady niekontrolowanego i przenikliwego płaczu. I tak np godzinę. To jest wręcz wrzask. Takich akcji najbardziej się boję :-( Na grilla już patrzeć nie mogę. Spakowana nie jestem. Co myślicie i jednej walizce na kółkach??? Czy to wygląda jakbym na wczasy leciała czy raczej praktyczne, żeby toreb i siat nie targac? Podkład na materac już mam od jakiegoś miesiąca po swojej stronie. Jakoś mi z tym bezpieczniej a w niczym nikomu nie przeszkadza. Snów o porodzie nie mam i wogole jakoś do mnie nie dociera że to już niedługo i zaraz się zacznie. Jakoś się nie stresuje. Nie dowierzam chyba. Ale Przecież ciąża nie trwa wiecznie ;-) Burzy u mnie wczoraj nie było, deszczu też nie, jest upalnie i niby wiatr i granatowo i wszystko przechodzi.... Może dziś coś będzie, choć już nie wierze. Dobra zbieram się z wyra. Czas do Lidla jechać, do pepco, do Ross i do mojej pracownicy zobaczyć co jeszcze dowieść do sklepu zanim się rozpadne :-( Oczywiście autem jeszcze jeżdżę i nie zamierzam rezygnować do końca. |
|
|
|
#3993 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U Nas dzisiaj 32+1 i nadal nie mamy polowy rzeczy. Remont stoi w mniejscu. A teraz lece sprzatać bo trzeba pralke i lodówke przenieść do naszego pokoju sypialnianego. Wrzuce Wam zdjecie do klubu w 31+6, ale to dopiero poznym wieczorem albo jutro
|
||||
|
|
|
#3994 |
|
Zakorzenienie
|
Co do ubran to ja caly czas chodze w bluzkach sprzed ciazy wiec z bluzkami nie mam problemu. W dzinnsy sie dopinam (choc nie chodze w nich juz bo po calym dniu jednak guzik gniecie brzuch :p) wiec kupilam sobie jedne dzinsy na gumce i dzis dokupilam te spodnie lniane w lidlu
co prawda najmniejsze byly 38 i musze je dobrze zwiazac zeby nie spadly ale mysle, ze tylek to mi za bardzo nie wyszczupleje i po porodzie nie beda za duze ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
#3995 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
póki co odpuszczam taką rurkę, bałabym się że zrobię więcej krzywdy niż pożytku ![]() Cytat:
a rzeczywistość i tak może nas zaskoczyć tak jak Ciebie w poprzedniej ciąży. Cytat:
![]() Cytat:
Lampkę nad łóżkiem mam gwiazdę z ledowymi żaróweczkami na jej krawędziach, jeśli będzie za mocna to przyniosę lampkę z salonu i dokupię słabszą żarówkę. Myślałam żeby kupić taką minilampkę do kontaktu żeby cały czas się świeciła. Jak znajdę to kupię na pewno, żeby chociaż mieć oko na maleństwo ![]() Cytat:
Ja mam wózek ale brakuje fotelika do auta co chyba jest bardziej potrzebny Chociaż plus taki, że zawsze od bratowej mogę pożyczyć Wiadomo kiedy będziesz mieć CC? Kciuki za dzisiejszą wizytę ![]() Cytat:
TŻ ładnie się postarał z tą niespodzianką ![]() Z grubsza na forum spokój i cisza Wszystkie w dwupakach, nie kłócimy się między sobą ewentualnie narzekamy na TŻ i rodzinę Cytat:
Jeśli ma ochotę kupić to bym jej podała model i wzór wózka i niech kupuje Niektórzy są właśnie przesądni, że wózek kupują dziadkowie Aaaaale duchota!!!! Czy Wam też twardnieje brzuch? Nie boli mnie to, ale ostatnio wyczytałam w moich notatkach z SR, że od 36tc to normalne i w ten sposób organizm przygotowuje się do porodu! ![]() Co noc śni mi się coś związanego z Maleństwem, ciążą, porodem... |
|||||||
|
|
|
#3996 |
|
Zakorzenienie
|
Hello, dziewczyny!
))melduję się z lodami, nie wytrzymałam napięcia i kupiłam sobie Muszyniankę, truskawki i lody kawowe - czyli zestaw podstawowy ciężarnej ![]() Widzę Wasze przygotowania i krzątaninę i zmobilizowałyście mnie. Przejrzałam ciuszki, piorę, a suche sortuję, bo mam na różne rozmiary. Potem prasowanie i układanie. Torbę też wypada spakować, niech sobie leży. Jakoś wyluzowana byłam do tej pory ![]() co do małego dziecka, obaw i w ogole, to ja mimo drugiej rundy, też mam milion obaw! Jednak przy Hance i teraz trzymam się tego: rodzi się mały człowiek, który czuje, w brzuchu miał ciepło, bezpiecznie, cicho, open bar całą dobę, a tu nagle światło, wrzaski, hałas, inna temperatura, zapachy, bodźce... i co? Okazuje się, że cyckiem i przytuleniem możemy ten stres ukoić. Po prostu trzeba olać wszystko i skupić się na tym, żeby mały człowiek był najedzony, przytulony, miał sucho, mało wkurzających bodźców z zewnątrz i odpowiednią temperaturę. Marcylina, gruszka się czasami u nas przydawała, w kąpieli glutki się zmiękczają, ale nie zawsze dziecko kichnie, żeby sobie oczyścic, wiec jak coś zalega, to gruszka zawsze spoko, zanim wyciągnie się Fridę/Katarek [zresztą na pokąpielowego glutka nie ma potrzeby takiego kalibru ]. Osłonki zawsze można dokupić, bo nie każda kobieta potrzebuje, ja akurat mam traumę i muszę mieć dla spokoju osłonki łatwo się myje, a używa się tylko na karmiene. Windi i wszystko na kolki będę kupować tylko w razie potrzeby Katarek można kupić, ale przyda się dopiero przy pierwszym solidniejszym katarze, na początek bez sensu!BlueSky *** Jak tam Twoja starszaczka? Moja wciąż nie może znieść myśli, że dziecko sika i pije tę samą wodę w brzuszku, nie dociera do Niej, że to się oczyszcza ![]() Alloffkowa, sprawdź w lodówce ten pilot ![]() Dreamer, ale czadowo będzie z weselem! Edytowane przez mary poziomkowa Czas edycji: 2016-05-30 o 10:44 |
|
|
|
#3997 |
|
Zakorzenienie
|
Dreamer opis miejsca na ślub brzmi bajecznie a i fajnie ze niespodzianka z wyjazdem na relaks się udała
ja też ciągle wyciągam listę by coś zrobić lub kupić Munia powodzenia i nie daj się.
|
#3998 |
|
Zakorzenienie
|
Munia pokaż im kto rządzi!!!
|
#3999 |
|
Zadomowienie
|
Dreamer90 wow, bedziecie mieli ślub w cudnym miejscu wnioskuję po Twoim opisie
U nas wszystkich chyba w miarę "spokojnie", chyba że ja coś przgapiłam. Munia od kabla do żarówk już niedługa droga trzymam mocno, mocno za Ciebie dziś kciuki. Walcz tam dziś dzielnie ![]() Margosia ja w bluzki sprzed ciazy tez się mieszczę, ale ze spodniami nie mam szans ![]() A ja czekam na zapowiadaną burzę z deszczem i biorę się za prasowanie! Edytowane przez Yousthyna Czas edycji: 2016-05-30 o 10:51 |
|
|
|
#4000 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to samo :p ale zrobię to później. ;p
Jedno pranie powieszone, następne wstawione. Teraz myślę czy zjeść 2 śniadanie czy loda :p Przyszła cześć do łóżeczka
|
#4001 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym swojej w życiu nie dała tej radochy kupowania wózka... u nas też teściowie dali na wózek ale sami jechaliśmy zamawiać :PCytat:
Czuje się jak lodziara... Mąż do mnie dzwoni a ja na to: nie mogę rozmawiać, robię loda No bo robiłam... Tym razem truskawkowe :P |
||
|
|
|
#4002 |
|
Zadomowienie
|
Trzymam mocno kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
Munia, nie daj się tam u gina, jakby co to zrób tak jak pisała Marcylina
|
|
|
|
#4003 |
|
Zakorzenienie
|
Jak się robi domowe lody?
|
#4004 |
|
Zakorzenienie
|
Mery mój syn tez nie może pojąć wielu ciążowych ciekawostek a często sam je nabywa czytając newsy z moich aplikacji ciążowych
przez długi czas nie miescilo mu się też w głowie ze skoro urodziłam go naturalne nie cesarka to dlaczego on na między nogami to co ma ciągle nie mógł jakos załapac ze to ja go rodziłam a nie on mnie Dzojsticzek niestety w pepco nic nie kupiłam ciekawego mam wrażenie ze w kolekcji dziewczęcej zastój jest tam i ciągle jest to samo.
|
#4005 |
|
Raczkowanie
|
Po długim weekendzie u teściów mam kupę prania i sprzątania, a mały od rana jakiś leniwy i mnie stresuje. Zjadłam kinder bueno, leżę zamiast coś robić i w końcu łaskawie kopnął kilka razy.
|
|
|
|
#4006 |
|
Zakorzenienie
|
Ze śmietany 30 %, jajek i cukru
+ jakie tam wolisz dodatki wrzucałam ostatnio przepis na orzechowe
|
|
|
|
#4007 |
|
Zakorzenienie
|
Przegapiłam :/
Muszą być pyszne! A nie boisz się salmonelli? Ja tam się nie boję, bo i tak zawsze sparzam skorupki wrzątkiem ale wiem, że nie każda kobieta w ciąży by się pokusiła
|
#4008 |
|
Zakorzenienie
|
Hello, w domku już. Relaksik.
Gardło boli - angina.. Lekarz ogólny scykany.. W 9m mcu nie podawalby antybiotyku. Kazał płukać sodą, psikać tantum verde. na gorączkę apap. Czosnek i cebula.. Czyli domowe sposoby. Gin. Yhh.. Mocz napewno źle pobralam, bo barwa i pH prawidłowe. Powtórzy na następną wizytę 20.06. Pobrała mi GBS z dwóch miejsc. Wynik ma być w ciągu 3-7 dni roboczych. Szyjka długa i sztywna, zdaniem Pani doktor do końca mca pociagniemy spokojnie. Przyszły literki na imię <3 oczywiście dla Ninki wzięłam w takim samym stylu, chociaż ona już duża Panna i ma już imię z literek. ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#4009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Angina bez antybiotyku ma prawo puścić? :/ współczuję nigdy chyba nie mialam ( może jako dziecko ) ale wiem co to znaczy bo u mnie w rodzinie często bywała. Współczuję
|
|
#4010 |
|
Zadomowienie
|
Hej hej
W lidlu fajne te kiecki, akie akurat na lato, ale ja nie mogłam się zdecydować. Potrzebowałabym taką nawet z minimalnym rękawkiem, bo mam łapska jak drwal, a taka bya tylko czarna, a ja chciałam żółtą... I wróciłam bez niczego, ale chyba jednak wróce po żółtą ![]() Dreamer, uroczystość będzie przecudna! Zazdro ! My na razie odpuśliliśmy temat, bo rady osób trzecich doprowadzają mnie już nie do płaczu, a do wkur!!!! Czas ogarnąc chateeeeee, bleeee ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- MamaNIny, przepiękne literki ! Więc jednak Mikołaj ? ![]() Współczuję Ci anginy, ale lekarz powinien sprawdzić w swej magicznej księdze jaki antybiotyk możesz dostać, Angina bez antybiotyku będzie się ciągnąć i nie da Ci życ, dodatkowo może przejśc na bakteryjne zapalenie spojówki i ucha. Niepoważny gość. A ginka Ci wróży chodzenie w dwupaku do końca którego mca? Bo ten się już jutro kończy...
|
#4011 |
|
Zakorzenienie
|
Kamila, jak nie będzie lepiej do środy umówię się do naszej lekarki rodzinnej. Ginka też mówiła, że antybiotyk teraz nie za bardzo.
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#4012 |
|
Zakorzenienie
|
To się nazywa pech
|
#4013 |
|
Rozeznanie
|
Witam się poniedziałkowo w 33 tygodniu
Mam już prawie cała wyprawkę ogarniętą teraz tylko kilka drobiazgów do kącika Oliwki i biustonosze dla mnie aha i szlafrok do szpitala, ale teraz czuję ,że im bliżej tym czuję się mniej gotowa psychicznie, choć już nie mogę doczekać się, aż wezmę moją Kruszynkę w ramiona Chwalę się wózkiem 13342020_1229444093746252_1393352087_n.jpg
|
|
#4014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak było w przepisie, poza tym skoro się je mrozi to chyba i tak się wymraża te bakterie? Nie jestem pewna ale tak mi się wydaje...:P
|
|
|
|
|
#4015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4016 |
|
Zakorzenienie
|
Zwłaszcza, że przez całą ciążę nawet kataru nie miałam. Z Niną też w 9m mcu byłam chora :-(
L4 dostałam do 08.07 ciekawe czy Pani doktor z rozpędu pisała... ;-) Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#4017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale skoro sparzaszto nie powinno się nic dziać ![]() Wkurzajace to jest, że cała ciąża i ok i nagle ciach i angina.
|
|
#4018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super wózek Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4019 |
|
Zakorzenienie
|
mamaNiny piękne te literki, one są drewniane? Kurcze to troszkę nieciekawie leczyć anginę bez antybiotyku, trzymam kciuki by jakoś przeszło skoro antybiotyk taki niewskazany i by nie rozłożyło Cię całkiem.
Iza ja też planuję walizkę na kółkach i torbę wózkową dla Natalki. te co mam w domu torby są mi za małe bym się w nie zmieściła. Po za tym teraz będąc w szpitalu właśnie wzięłam walizkę i było mi o niebo wygodniej w niej coś znaleźć niż w torbie. I jeszcze jedno biorę pod uwagę, że może się okazać że będę musiała do szpitala dotrzeć sama a wtedy już na pewno będzie mi tak wygodniej. Alloffkowa to mąż powinien być zadowolony skoro ma żonę taką lodziarę Silver bardzo fajny wózek
|
#4020 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Oby Ale jestem zła!! No nie mogę znaleźć tego pilota!!! Było zabawne a teraz już się wkurzam! |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:41.

Jeśli ma ochotę kupić to bym jej podała model i wzór wózka i niech kupuje 

Wzięliśmy ślub 26-09-2015 

nigdy chyba nie mialam ( może jako dziecko ) ale wiem co to znaczy bo u mnie w rodzinie często bywała.