|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe, na II trymestr prawie gotowe! 2016
Kamisha a jaki wy kredyt chcecie? nie da się jakiejś innej opcji wziąć ? my braliśmy na mieszkanie plus remont ale jakoś latwiej to poszlo..
|
#3842 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zdecydowalismy ze zamurujemy, po odbiorze zrobimy reszte i tyle. innego wyboru nie mamy, bo tego domu nie da sie sprzedac.. jakbysmy wiedzieli ze beda takie cyrki to bysmy go nie chcieli.. ale marudze... przepraszam Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3843 |
|
Zakorzenienie
|
my też mamy hipoteczny... tylko ze my mieszkanie wiec moze inne zasady... musicie sie rozliczac z wszytskich kosztów itp? z ciekawości jaki bank?
|
#3844 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale poradzisz sobie na pewno! Trzymamy mocno za Ciebie kciuki ![]() Cytat:
Witam się kochane Mamusie w 16 tygodniu Do wizyty zostało 15 dni, a ja już tęsknię za widokiem mojego okruszka
|
|
#3845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tego co wiem to mamy dwie transze, i potem zdjecia wysylamy, ale moga z banku przyjechac.alior eurob%%% chcial zebysmy sie zrzekli dwoch pokoi a i rzeczoznawca wycenil nieruchomosc Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3846 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
miała jedno czy dwa zdjęcia rodzice z maluszkiem a reszta samej kruszynki i taka ilość chyba wystarczy ![]() Cytat:
każdy powód jest dobry żeby odpuścić zajęcia, znam to ![]() Praca złożona ale musiałam stać 1,5 h w kolejce do punktu ksero, gdzie było mega duszno no i skończyło to ze musiałam na chwile wyjść i kulturalnie zwymiotowac na trawkę obok budynku (do najbliższej toalety i tak bym nie dobiegła) ale na szczęście udało mi się doczekać w tej głupiej kolejce później :P
|
||
|
|
|
#3847 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie grudniowe to babki odlotowe! 2016
Hej wszystkim !!
Cytat:
Cytat:
Powodzenia!!Co do sesji to również chciałabym coś w tym temacie zorganizować.. o ile będę wyglądać jako tako Nabawiłam się takiego bólu gardła, że masakra.... mąż w delegacji, synek również jakiś zasmarkany i nie w humorze także nie ma lekko. W MANGO również zaczęły się wyprzedaże kolekcja dla dziewczynek cudna
|
||
|
|
|
#3848 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() O nie... moje ukochane mango, w takim razie muszę przejrzeć dziś sklep online :P |
|
|
|
|
#3849 |
|
Raczkowanie
|
Także nasza historia przedstawia się tak: Od września mieszkam z mężem w Niemczech. On ma pracę, ja mam pracę, na mieszkanie i tak się nie zanosi w najbliższym czasie, więc doszliśmy do wniosku, że czas rozpocząć starania o dzidziusia I tak nam się udało za pierwszym razem Byłam na początku maja w Polsce, wróciłam i się zaczęło... mdłości, wymioty, bóle głowy, czyli to, co w ciąży najpiękniejsze Na początku zwaliłam to na stres po całej tej podróży, emocje itd., ale wiedziałam (i miałam nadzieję), że to dzidziuś. Zrobiłam test w domu i na pogotowiu i dostałam jednoznaczną diagnozę - ciąża Szczęście jednak szybko musiało ustąpić odmiennym emocjom, gdyż recepcjonistka w gabinecie ginekologicznym oznajmiła mi, że wolny termin do polskiej lekarki jest możliwy... w sierpiniu Gdy dowiedziała się, że jestem w ciąży, najpierw oburzyła się, dlaczego tak późno (połowa maja), a później zapisała mnie na wizytę do Niemki na 7 czerwca, ale zapewniła mnie, że ona będzie tłumaczyć. Strasznie się męczyłam przez ten miesiąc - codzienne wymioty, a tu trzeba naginać w pracy (kuchnia McDonalds, można sobie wyobrazić), szef idiota, a i kurs językowy się zaczął. Mało jadłam, mało spałam i byłam ogólnie wykończona. Lekarz rodzinny pojechał sobie na urlop, na pogotowiu zwolnień nie wydają... Tragedia. Doczekałam w końcu do dnia wizyty. Strasznie się denerwowałam, czy wszystko ok, jak to będzie i w ogóle. I jakie było moje zdziwienie, gdy powitał mnie całkowicie niemiecki personel w gabinecie... Dużo rozumiem, jednak dyskomfort był ogromny. Ogólnie było bardzo miło. Zobaczyłam maleństwo, zapewniono mnie, że wszystko jest w porządku, pobrano krew i wypisano receptę na lek na wymioty. I uwaga - dostałam zwolnienie na całe 3 dni... Lekarka nie potrafiła zrozumieć, co ciężkiego jest w mojej pracy. Pojechałam wczoraj do lekarza ogólnego. Ten mi wypisał zwolnienie na dwa tygodnie, ale pomylił się z datą, więc mam nadzieję, że przy okazji jutrzejszego pobrania krwi wypiszą mi normalne, bo jak nie, to nie wiem co zrobię... Do pracy iść nie mogę, bo nie wystoję, a wymioty nadal nie ustąpiły Następną wizytę u ginekologa mam 5 lipca już u polskiej lekarki. Oczywiście już się nie mogę doczekać i denerwuję się ![]() I tak pomyślałam, że poszukam tu jakiegoś wątku, bo to chyba jedyne źródło na tę chwilę, gdzie mogę znaleźć odpowiedź na pytania, które mnie dręczą
|
|
|
|
#3850 | |
|
Blond forever!
|
Monika - super to zdjęcie malca 4d
![]() Tak, ale raczej zrobi nam znajomy ![]() Cytat:
Ja też byłam z rana na wizycie - z dzieckiem wszystko ok, narządy wszystkie na miejscu, maluch ruchliwy i kontaktowy Kamień spadł mi z serca ![]() Powiedziałam też szefowi w pracy, reakcja bardzo miła
Edytowane przez Blondi2989 Czas edycji: 2016-06-09 o 14:34 |
|
|
|
|
#3851 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
Folinka no akcje są różne z tą płcią chociaż mój gin ma bardzo dobry sprzęt i jak byłam w ciąży z drugim synkiem to normalnie sama na połówkowym usg widziałam jajeczka i sisiorka, zanim lekarz powiedział;D wczoraj byłam w tym Reserved na zakupach ale tak jakoś nie miałam odwagi kupić nic dzidziusiowego obkupiłam za to moich facetów sobie aż pasek kupiłam bo stary zaczyna być za krótki kamisha dobrze, że jakieś rozwiązanie jednak jest, chociaż na pewno wymagające większej pracy i czasu (przez te zamurowanie remont się przedłuży niestety). Róbcie tak jak wam kierownik budowy radzi i powinno jakoś się udać będzie dobrze![]() papaPapaya gratki mieszkanka nie ma to jak swoje własne 4 kąty Monika super zdjęcia (choć na pierwszych nie umiem rozszyfrować co jest Pisałyście o sesjach zdjęciowych a ja narobiłam sesji znajomym a mi nie ma kto jak to mówią "szewc bez butów chodzi" piszecie, że studyjne nie są fajne a jak dla mnie mają też swój urok zależy też co kto lubi heh ja miałam odważne modelki i mają na prawdę fajną pamiątkę gdzie widać, że i w ciąży można być sexy;D ale wiadomo, co kto lubi te plenerowe są bardziej eleganckie delikatne mi trafiały się jesienno zimowe mamusie więc też plener odpadał pokaże wam kilka zrobionych przeze mnie fotek ciążowych ale w klubiku bo nie mogę upubliczniać wizerunku bez zgody a mam nadzieję, że tam będą bezpieczne a maleństwu na pewno zrobię moim chłopakom ostatnio robiłam na święta Bożego Narodzenia i piękne wyszły![]() ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Och zapomniałabym! gratuluję wszystkich udanych wizyt!!! przeczytałam wszystkie zaległe posty ale nie cytowałam dlatego tak ogólnie piszę ![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- zdjęcia wrzuciłam do ogólnego tematy w klubie jeśli, któraś byłaby chętna zobaczyć moją pracę może którąś z was zainspiruję
USG: 03.10 - 2090g szczęścia USG: 22.11 Wizyta: 28.11 Edytowane przez motylek85 Czas edycji: 2016-06-09 o 15:18 |
|
|
|
#3852 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam dwóch wujków starszych o trzy lata i jednego młodszego o dwa lata. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co to kupowania to ja już mam dwie reklamówki z ciuszkami - upolowałam w ciucholandzie. Sporo jest taki uniwersalnych. Mam sporo body i śpioszków (czy pajacyków- nie ogarniam nazw jeszcze). Jakoś tak wydaje mi się, że na początku body plus śpioszki będą najwygodniejsze i nie będą uciskać brzusia. Mam wrażenie, ze te wszystkie spodenki i pół śpioszki będą cisnęły (gumka). Także ja nie mam oporów przed kupowaniem ![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- LukySparkle piękne zdjęcia z sesji dałaś do Klubu ![]() ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Czy kojarzycie może Klinikę Położnictwa Perinatologii Uniwersytet Jagielloński Collegium Medicum w Krakowie (ul. Kopernika) ? Mój lekarz mówił, że jakbym chciał u niego rodzić to tam właśnie. Znacie jakieś opinie? |
||||||||
|
|
|
#3853 |
|
Zadomowienie
|
Melduje się po wizycie
Maleństwo rośnie jak na drożdżach, ma już ok 9,5 cm Według ginekolog na 80% będzie dziewczynka! Zatem będziemy się przyzwyczajać do myśli, że w brzuchu jest Łucja lekarka mówiła, że potwierdzi to jeszcze za miesiąc (7 lipca wizyta) Tż zapatrzony w ekran usg nic nie mówił aż go gin pytała czy dobrze wszystko widzi :P Wg usg mamy 14t6d a om 14t4d poniżej zdjęcia mojej kruszynki
|
|
|
|
#3854 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny... po roku nie picia shake w mcdonald dzis sie skusilam. Wyskoczylismy z tz na shake'a bo w UK caly czas gorąco. Jutro ms byc deszczyk. W koncu nie bede musiala podlewac kwiatow na zewnątrz.
Co do samopoczucia... nie moge dzis wytrzymać na bol w krzyzu. Zastanawiam sie czy wiatrak w pracy mnie nie przewial, choc unikam ich jak ognia... Piszecie o tych ciuszkach, a ja nie mam nic. W sumie mam jedne spiochy ale to prezent dla tz na dzien ojca. Jak bedziemy na Majorce to dostanie w dzien ojca z napisem " I ♡ daddy". Mam ochote pobiegac tu po sklepach i cos kupic. Jak tylko wejde w drugi trymest to kupie cos unisex. |
|
|
|
#3855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje udanej wizyty, dzidziuś duży i niech sobie zdrowo rośnie Śliczne zdjęcia!
|
|
#3856 |
|
Zakorzenienie
|
Emosz cudnie
|
#3857 | |
|
Zadomowienie
|
Jesli nie bede wyglądać jak wieloryb to tak, chciałbym taka sesje
![]() Cytat:
GRATULACJE ![]() Byłam dzisiaj w reserved ale nie było absolutnie nic dla takich maluszków Potem poszłam do H&M no i tam podobało mi sie juz dużo ale wszystko albo typowo dziewczęce albo chłopięce. A jak juz było cos względnie uniwersalne to w rozmiarze 50 a ja trochę mam opory z takimi maluszkami bo jak dziecko urodzi sie większe to ciuszki sie zmarnują. Wyszło na to ze kupiłam w auchan 7-pak bodziakow za 36 zł żadne nadzwyczajne ale za tą cenę aż żal było nie wziac
Edytowane przez mademoiselle_m Czas edycji: 2016-06-09 o 20:20 |
|
|
|
|
#3858 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czekam na określenie płci i też coś kupie
choćby to mialy być skarpetki !
|
#3859 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
po wizycir wszystko ok wymiary ok wszystji ok a nasz urwisek jest tak skrecony ze dlugo potrwalo zanim dal sie pomierzyc az mowie do lekarza czy cos nie tak ale on sobie akurat poskakax chciał no super widok dawke luteiny mi zmniejszyl na dwie tabletki wiec coraz lepiej no i na 70% chlopczyk
Edytowane przez ewelinuus Czas edycji: 2016-06-09 o 21:48 |
|
|
|
#3860 |
|
Zadomowienie
|
Tu nasz szkrabek
|
|
|
|
#3861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tu tez szkrabek kochany ![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- monika wczoraj nie pogratulowałam Ci cudnej istotki |
|
|
|
|
#3862 |
|
Rozeznanie
|
Ojej dziewczyny, jakie są cudowne te wszystkie zdjęcia Waszych bobasków
U mnie wizyta w poniedziałek, już się doczekać nie mogę Dziwnie mi jak słyszę gdzieś pokątnie rozmowy ludzi, że "teraz to wakacje, szybko miną i zanim się nie obejrzymy będą święta", aż sobie nie mogę wyobrazić, że mam w nie urodzić
|
#3863 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny, gratuluje pozytywnych wyników usg
Ja od wczoraj martwię się szalenie, jestem po usg prenatalnym i sen z powiek spędza mi NT 2,4 mm . Reszta markerów określających zespół Downa jest prawidłowa, bo i serduszko jest zdrowe, kość udowa odpowiedniej długości, kość nosowa występuje, etc. ale to nie zmienia faktu że byłam nastawiona raczej na same pozytywne doznania z tego badania. A teraz czekam tydzień na wyniki z krwi, które mogą w jakimś stopniu mam nadzieję uspokoić mnie trochę. Znacie kogoś kto miał NT wysokie a całą resztę w porządku i było ok? |
|
|
|
#3864 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluje prawdopodobnego chłopaka
|
|
|
|
|
#3865 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć." Coco Chanel Edytowane przez Velvet Wave Czas edycji: 2016-06-09 o 21:16 |
|
|
|
|
#3866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znam sytuacje gdzie wszystkie parametry ok, przy trzech badaniach prenatalnych a dziecko urodzilo sie z zd. Jaka jest norma przeziernosci? ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Ktory to dokladnie tydzien i dzien? |
|
|
|
|
#3867 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3868 |
|
Zadomowienie
|
Tam mialo byc 70%
|
|
|
|
#3869 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Szkoda ze na apce zdjec nie widac :/Cytat:
Mamy kolejną płeć ![]() Jednak pojechałam do mamy. Chociaż nie będę sama w domu... Żołądek znów bolał, ale nie tak jak wczoraj. Zobacze jutro... Gratuluję wizyt i ciuszków których nie widzę na apce :/ Dobranoc
|
|
|
#3870 |
|
Zadomowienie
|
Która z was jest z nad morza?
potrzebuję kwatery na połowę lipca a wszystko już pozajmowane może ktoś cos?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:31.

jesli sie uda ja zorganizowac na jesien to akurat bede z brzuszkiem 
juz sie stresuje bo ja miasta gdzie bedzie badanie nie znan za dobrze i sama droga to bedzie stres eheh

Do wizyty zostało 15 dni, a ja już tęsknię za widokiem mojego okruszka
albo przyjaciólka o ile się zgodzi i jako tako do PL zajedzie.