Plotkowy dla dietetyczek :) III - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-12-30, 09:15   #3391
śnieżka_
Zakorzenienie

Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :) III

Cytat:
Napisane przez schism_ Pokaż wiadomość
Tatulek akurat nie mieszka z nami od dobrych kilkunastu lat, woli niezobowiązujące życie,znajomości,'koleżan ki' w poprzednich małżeństwach był taki sam .Ostatnimi miesiącami próbował nawiązać ze mną kontakt wizytami,zapraszając do kina i takie tam,niestety chyba za pózno.
Eh przykre .. ale po tylu latach chyba już można przywyknąć?

Cytat:
Napisane przez Baby14 Pokaż wiadomość
Ksiadz przeszedł xD Spokoj bedzie. Komplementy postrzelał i poszedł.
a ja znowu nie wiem kiedy u mnie bedzie

LoLcIa super że wyjazd się udał

Cytat:
jest jescze piernik ktorego lubie a nawet kawałka nie wezme sobie. [ szkoda ze nie widziala jakzjadlam 4 kawalki].
moja babcia też nigdy nie dostrzega kiedy ja jem jakieś ciacha, albo kolejne kawałki ciasta .. I tylko słyszę : Jedz ciasteczka, doobre, pyyszne Jedz! Czemu nie jesz .. Dobre? no to jedz ...
( i do tego ja nie jestem kimś kto ma przytyć, raczej przeciwnie )

A z tymi jabłkami hmm dużo dobrego słyszałam, ale o włosach akurat nie

Miłego dnia Wam życzę
śnieżka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-30, 09:37   #3392
Emocja
Rozeznanie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez MonikaZmyślona Pokaż wiadomość
Emocja - kurka, przoczyłam chyba Już wysyłam
Dostałam, dziękuję Masz bardzo ładną, miłą i taką sympatyczną buzię Aż się chce użyć określenia, którego użyła Ather: dziewczęca

Cytat:
Napisane przez Ather Pokaż wiadomość
aż wstyd się przyznac, ale ja osobiście o pudrach nie mam zielonego pojęcia, użyłam tylko raz w życiu
i oby to się nie zmieniło w najbliższym czasie... żebym tylko nie zaczęła go potrzebować
To tylko pozazdrościć Osobiście używam, ale nie jest to jakieś dobro koniecznie. Chociaż dwa dni temu nie miałam w planach nigdzie się wybierać, tylko z psem, więc sobie darowałam makijaż, a tak mróz szczypał w buzię, że musiałam szybko do domu się zwijać, więc jednak coś to daje

Cytat:
A się wkurzyłam kurka .. Zrobiłam porządek w mojej szafce w kuchni, miałam otwartą torebkę z manną i pudełko z 3 torebkami ryżu brązowego. I mi się jakieś takie robaczki małe zalęgły A fe. Nie wiem skąd i jak.
Poprzesypywałam wszystko (nawet budynie ) do słoiczków, tam to dziadostwo wstępu mieć nie bedzie

Cytat:
Napisane przez tamonita Pokaż wiadomość
Baby ja powiem Ci tak, moja babcia tez się darła na mnie, komentowała itd. doprowadzajac tym samym do moich ciągłych kłótni z rodzicami, wprawiało mnie to w takie nerwy, że najczęsciej mój pobyt u niej koncentrował się na pobycie w łazience i płaczu, a z czasem na jeżdzeniu do niej raz na miesiąc... teraz dotarło do mnie, że ona się naprawde bardzo o mnie martwiła. Choć myślałam, ze robi mi to na złość... Obecnie kiedy jadam normalne obiady i babcia to widzi już się nie czepia, fakt, wie, ze nie jadam słodyczy tak jak kiedys i że nie lubie tłustych potraw itd. i nawet juz sama mówi (ostatnio powiedziała) np. zagrzeje Ci tego gołabka oddzielnie, bo tą reszte mam podgrzaną na tłuszczu, a Ty nie lubisz, ale nie robi juz z tego problemu. Wytłumaczyłam jej wszystko, pogadałam z nią, powiedziałam mniej więcej co i jak i zrozumiała, mysle, ze Twoja babcia jeśli bys z nia szczerze pogadała, tez zrozumiałaby, ze takie mleko i płatki sa bardzo pozywne i zdrowe od rana. Porozmawiaj z nia... Albo porozmawiaj z rodzicami, bo np. mój tata powiedział babci, ze ma sie nie wtracac, bo mam rodziców i to oni sa od nakazywania mi czegokolwiek od krzyczenia itd. Mam nadzieje, ze i u Ciebie bedzie z czasem lepiej
Babcie zazwyczaj tak niestety mają, szczególnie jeśli chodzi o wagę, jedzenie itp. Mają bardzo.. starodawne podejście. Moja zawsze kręci oczami, jak mama coś powie odnośnie tego, że np. nie jem masła. Tylko szkoda, że nie dociera do nich, że nie jem tego masła, odkąd skończyłam 3 rok życia, bo mi po prostu nie smakuje Nie wiem, czy to tak ciężko zrozumieć, że taki mały berbeć nie myślał wówczas o tym, że masło to tłuszcz, tylko o walorach smakowych kanapek Rodzinka ogólnie się nie wtrąca w jedzenie, kupuje to, co chcę, ale informowanie babci o tym, mogliby sobie darować, ja im do talerza nie zaglądam Z tym że ja się tym za bardzo nie przejmuję, jednym uchem wpada, drugim wypada, wiem, co jem i że sobie nie szkodzę, a że babci podejście jest takie: im tłuściej, tym zdrowiej - to już nie mój problem.

Wczoraj wieczorem sobie zrobiłam dłuższy spacer, zmarzłam strasznie, ale fajnie było Dzisiaj zamierzam się przyłożyć i dokończyć kilka rzeczy na uczelnię tak, żeby jutro i w Nowy Rok już się tym nie przejmować.

Moniś, pisałaś o postanowieniach noworocznych - ciekawy pomysł Szczerze mówiąc, nigdy tego nie robiłam, ale może się skuszę, w końcu spisane cele zobowiązują

Emocja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-30, 10:16   #3393
(:Iza:)
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Emocja Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Babcie zazwyczaj tak niestety mają, szczególnie jeśli chodzi o wagę, jedzenie itp. Mają bardzo.. starodawne podejście. Moja zawsze kręci oczami, jak mama coś powie odnośnie tego, że np. nie jem masła. Tylko szkoda, że nie dociera do nich, że nie jem tego masła, odkąd skończyłam 3 rok życia, bo mi po prostu nie smakuje Nie wiem, czy to tak ciężko zrozumieć, że taki mały berbeć nie myślał wówczas o tym, że masło to tłuszcz, tylko o walorach smakowych kanapek Rodzinka ogólnie się nie wtrąca w jedzenie, kupuje to, co chcę, ale informowanie babci o tym, mogliby sobie darować, ja im do talerza nie zaglądam Z tym że ja się tym za bardzo nie przejmuję, jednym uchem wpada, drugim wypada, też staram sie mieć takie podejscie inaczej to bym chyba zwariowała hehe wiem, co jem i że sobie nie szkodzę, a że babci podejście jest takie: im tłuściej, tym zdrowiej - to już nie mój problem.

Moniś, pisałaś o postanowieniach noworocznych - ciekawy pomysł Szczerze mówiąc, nigdy tego nie robiłam, ale może się skuszę, w końcu spisane cele zobowiązują
ja rok temu postanoiwłam nie jeść chipsow jak widać po podpisie udało sie :P trzymam sie zdala od tego świństwa

a ja jestem po 45 minutowym joggingu zrobiłam około 7-8 km i jestem spocona jak świnia, ale za to szczęsliwa i ustatysfakcjonowana dobrze mieć tate wf'iste
(:Iza:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-30, 10:20   #3394
MonikaZmyślona
Zadomowienie

Ale zimno .. brrr.
Ale mimo wszystko lubię to arktyczne, czyste powietrze Żeby jeszcze tylko kończyny nie marzły
Cytat:
Moniu i Phenomenko, ale ładne z Was dziewczynki

Cytat:
Dzień dobry

Dostałam, dziękuję Masz bardzo ładną, miłą i taką sympatyczną buzię Aż się chce użyć określenia, którego użyła Ather: dziewczęca
Bo ja jeszcze młoda jestem. Chyba nawet z tego grona najmłodsza ..
Dziękuję

Cytat:
Wczoraj wieczorem sobie zrobiłam dłuższy spacer, zmarzłam strasznie, ale fajnie było Dzisiaj zamierzam się przyłożyć i dokończyć kilka rzeczy na uczelnię tak, żeby jutro i w Nowy Rok już się tym nie przejmować.
Ja też dzisiaj podokańczam wszelakie szkolne sprawy

Cytat:
Ja też nigdy tego nie robiłam, a w tym roku coś mnie tak naszło
J -
B -
-
MonikaZmyślona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-30, 10:25   #3395
LoLcIa123
Zakorzenienie

Witam moje drogie
Przez całą noc nie spałam,męczę się z gardłem,płukałam wodą z solą,jadłam tabletki,holsy i nic,muszę! do jutra wydobrzeć nawet nie mam apetytu,rano ledwo wepchałam kanapke żeby mieć cokolwiek na żołądku .
A co do postanowień noworocznych,nie mam póki co żadnych,może jak napiszecie o swoich,to wpadnie mi coś do głowy

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-30, 10:34   #3396
madame_apple
Zadomowienie

hej kochane
rany,ale mam zaległości Nie dam rady przeczytać wszystkiego co napisałyście, nadrobię w Nowy Rok
Chciałam tylko powiedzieć, że miałam wczoraj straszliwe zamieszanie bo nagle na hop-siup okazało się, że mogę jechać na Sylwka do Jastrzębiej Góry!
Jadę z dwiema najlepszymi koleżankami, będzie duuuużo ludu, większości nie znam, ale cieszę się, że wyjazd wypali
Heh wszystko na ostatnią chwilę... Na dodatek jest to impreza przebierana więc stroj kombinuje wciąż...
Wyjezdzam dziś, wracam w Nowy Rok.
Od razu życzę Wam:
Szczęsliwego, szczęśliwszego od poprzedniego,a na pewno nie gorszego, pełnego niezapomnianych przeżyć i cudownych chwil roku
I bawcie się w Sylwestra tak, żeby każda z Was była zadowolona
I żeby w Nowym Roku dalej tak świetnie nam się plotkowało razem

Buziaaaaaki i do przeczytania w 2008roku!!!

madame_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-30, 10:34   #3397
śnieżka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Witam moje drogie
Przez całą noc nie spałam,męczę się z gardłem,płukałam wodą z solą,jadłam tabletki,holsy i nic,muszę! do jutra wydobrzeć nawet nie mam apetytu,rano ledwo wepchałam kanapke żeby mieć cokolwiek na żołądku .
ojj biedaku kuruj się szybko

a moje postanowienia hm nic nie spisuję i w sumie jak co roku : schudnąć i brac sie za systematyczna nauke (taaa )

Edit: Jabłuszko szaaampańskiej zabawy
Stary 2007-12-30, 10:54   #3398
MonikaZmyślona
Zadomowienie

Cytat:
Witam moje drogie
A co do postanowień noworocznych,nie mam póki co żadnych,może jak napiszecie o swoich,to wpadnie mi coś do głowy
Oj, bidoku
Zdrowiej nam szybko! :
Cytat:
Napisane przez madame_apple Pokaż wiadomość
hej kochane
rany,ale mam zaległości Nie dam rady przeczytać wszystkiego co napisałyście, nadrobię w Nowy Rok
Chciałam tylko powiedzieć, że miałam wczoraj straszliwe zamieszanie bo nagle na hop-siup okazało się, że mogę jechać na Sylwka do Jastrzębiej Góry!
Jadę z dwiema najlepszymi koleżankami, będzie duuuużo ludu, większości nie znam, ale cieszę się, że wyjazd wypali
Heh wszystko na ostatnią chwilę... Na dodatek jest to impreza przebierana więc stroj kombinuje wciąż...
Od razu życzę Wam:
Szczęsliwego, szczęśliwszego od poprzedniego,a na pewno nie gorszego, pełnego niezapomnianych przeżyć i cudownych chwil roku

Tobie również Wszystkiego Najlepszego!
Baw się dobrze
J -
B -
-
MonikaZmyślona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-30, 11:08   #3399
Emocja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez (:Iza:) Pokaż wiadomość
ja rok temu postanoiwłam nie jeść chipsow jak widać po podpisie udało sie :P trzymam sie zdala od tego świństwa
Jak dobrze, że ja chipsów po prostu nie lubię Co innego inne słodycze, np. 3bity
Cytat:
Ale zimno .. brrr.
Ale mimo wszystko lubię to arktyczne, czyste powietrze Żeby jeszcze tylko kończyny nie marzły
Taak.. mi zawsze ręce marzną, mimo posiadania rękawiczek

Cytat:
Witam moje drogie
Oj Kuruj się!
Cytat:
hej kochane
Od razu życzę Wam:

Ale Ci zazdroszczę tego wyjazdu I pomyśleć, że teraz byłabym w górach, w jakimś tam mieście w nazwie z "Kłodzki" () z Ktosiem, gdyby nie to, że nie dostałam w pracy urlopu No cóż.. wybór co prawda na Sylwestra jest jeszcze inny, ale jakoś chęci brakuje, żeby iść na kolejną, zwykłą imprezę
W każdym razie, życzę Ci szampańskiego Sylwestra i super zabawy i przede wszystkim szczęśliwego Nowego Roku

Stary 2007-12-30, 11:21   #3400
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak dobrze, że ja chipsów po prostu nie lubię Co innego inne słodycze, np. 3bity
ja zawsze byłam wielką fanka chisów potrafiłam kupic wielką pake usiąść przed tv i zjeśc ja sama tragedia w końcu powiedziałam sobie, że koniec z tym potem jak ktos proponował to mówiłam, że dziękuje, ale nie jadam tego syfu i jakoś zleciał rok nawet nie wiem kiedy
Stary 2007-12-30, 11:53   #3401
asiek14
Zakorzenienie

dzień dobry
niedawno wstałam i zamiast sniadania miałam obiad na talerzu
postanowień noworocznych mam kilka wiec z tym problemu raczej nie będzie - tylko żeby udało sie je zrealizować

12.10.2012 moje włosy
14.09.2012 CP
asiek14 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-30, 12:45   #3402
Baby14
Zakorzenienie

Dziewczyny ! Dziekuje za kazde dobre słowa pisane przez Was. Przeczytałam i wzielam sobie do serca co napisałyscie. Wy tez bylyscie w podobnej sytuacji , a teraz jest dobrze.Naprawde musialam uslyszec to z ust kogos kto to przeszedl,wygrał z tym.Z rodzinka porozmawiałam na spokojnie, wytlumaczyłam im wszystko i jest ok. Zaakceptowali to ze bede jadla inaczej niz dawniej [tzn.gotowane i bez tluszczu] ale za to mam jesc wiecej. Jest cudownie ^^. Tak musi być juz zawsze.

(:Iza : Mi na szczescie nie probowali jeszcze wciskac jedzenia na sile. Gdy nie jadlam np. wczoraj tego rissotto bo zaczelam wybierac kurczaka zostawiajac reszte to nakrzyczeli ze potem bede musiala zjesc wiecej. ALe jak ochlonely emocje wlozylam resztke mojego niezjedzonego jedzenia do mikrofali i podgrzalam i zjadlam z usmiechem na ustach.Takze czasami jak zaczynam cudowac wole zamknac sie i przemyslec co robie ,a potem dobre myslenie samo przychodzi.

MonikaZmyślona
: U mnie tez padly teksty,,Kiedys jadlas nawet o 22 i nie patrzylas na godz. " itd.itp. ... Ale zauwazylam ze powoli zaczynaja mnie akceptowac. Dzis np. Babcia (!) wstawila mi kotleta zeby sie ugotowal a nie usmazyl.Takze postep jest. xD . O patelnie teflonowej to wlasnie mysle od dluzszego czasu juz. Tylko ja nie mam pojecia jak usmazyc na niej np.omleta bez tlusczu.Da sie wogole takie cos?

tamonita: dzisiaj tata tez wlasnie wytlumaczyl babci zeby sie nie wtracala i nie komentowała mojego jedzenia. Chyba moge na nim polegac. I wcale sie juz nie gniewam ze wczoraj nakrzyczal. Wiem ze zrobil to z milosci do mnie.

Emocja: Tez mysle ze powinnysmy im wybaczyc to wszystko. Dawniej jadlo sie chleb z maslem ,smietany, tluste mleko,mieso itd. I juz mnie nawet nie rusza kiedy slysze z ust babci ,,Pijesz to najgorsze mleko...". CO do masla to ja nigdy nie jem. U mnie nikt w domu nie je masla tylko np.rame,delme ,Pyszny Duet itd. [czyli te bardziej light xD].

SIe rozpisałam xD Szalonaa . Ale lzej mi jest i to o wiele,wiele,wiele xD. Tylko tak sie zastanawiam co do zakonczenia glodowkowych jadlospisow. Wychodzicz tego stopniowo dodajac i liczac kcal [ co mi sie juz nudzi] czy moze po prostu jesc to na co mam ochote jak normalny czlowiek w normalnych ilosciach?

asiek14: To smacznego obiadku xD. Uwiez w to ze sie uda je zrealizowac a na pewno kazde stanie sie rzeczywistoscia. 3mam kciuki.

(:Iza : Chipsow tez nie jadam od dluzszego czasu.To przez diete wiem ,ale to akurat + diety bo chipsy to swinstwo.Jak wzielam do ust kiedys to juz nawet mi nie smakowaly...

Emocja: a mi najbardziej palce u nog marzna. Jak przyszlam z kosciola to popatrzylam czy palce z mrozu nie odpadly xD.
Baby14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-30, 13:36   #3403
gujana
Wtajemniczenie

Cytat:

Gujanko tak tak tak będę bardzo wdzięczna ^^
rumianek gotowy, cieplutki, proszę pić na zdrówko

Cytat:

Gujanko co Ci ten Twój TŻ nawyrabiał ? Pobić go ??

jakos tak ogolnie.... dziękuję za propozycje pomocy ale sama sobie poradze dzisiaj wyciagne pazurki i obcasy solidne w razie gdyby niegrzeczny byl

Cytat:
Witam moje drogie
bidulko, kuruj sie! teraz "sezon" na choroby, wszyscy znajomy pochorowani, a ja sama niedawno tez sie rozlozylam. zdrowka zycze

Cytat:
hej kochane
Od razu życzę Wam:

Tobie rowniez wszystkiego najlepszego na nowy rok i udanej zabawy sylwestrowej nie ma to jak impreza przebierana moj stroj prawie gotowy! bede czarownicą tylko brakuje mi miotly nie wiem, moze z cmentarza gwizdnac? tzn ekhem... pozyczyc

Cytat:
Napisane przez asiek14 Pokaż wiadomość
dzień dobry
niedawno wstałam i zamiast sniadania miałam obiad na talerzu
postanowień noworocznych mam kilka wiec z tym problemu raczej nie będzie - tylko żeby udało sie je zrealizować
ja tez mam postanowienia. zgodnie z moja mala tradycja w nowy rok otworze zeszloroczna koperte i bede sie smiala z tego co tam wypisywalam, a jednoczesnie zobacze co sie przez tenrok udalo a co nie. a pozniej napisze uroczyscie kolejne postanowienia. wiem ze to troche dziecinne, ale lubie tak robic. sprawia mi to radoche. w sumie nie podchodze do tego tak powaznie, bo jak sie cos nie uda no to trudno - zycie. ale sam fakt takiego wypunktowania jest fajny i kiedys bede miala fajna pamiatke

niebawem wybieram sie na zakupy i na goraca czekolade z TŻ biedny strasznie oporny jest w kwestii tych zakupow no ale musi mi doradzic moze czekolada go bedzie motywowac

gujana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-30, 13:39   #3404
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
Babcie zazwyczaj tak niestety mają, szczególnie jeśli chodzi o wagę, jedzenie itp. Mają bardzo.. starodawne podejście. Moja zawsze kręci oczami, jak mama coś powie odnośnie tego, że np. nie jem masła. Tylko szkoda, że nie dociera do nich, że nie jem tego masła, odkąd skończyłam 3 rok życia, bo mi po prostu nie smakuje Nie wiem, czy to tak ciężko zrozumieć, że taki mały berbeć nie myślał wówczas o tym, że masło to tłuszcz, tylko o walorach smakowych kanapek Rodzinka ogólnie się nie wtrąca w jedzenie, kupuje to, co chcę, ale informowanie babci o tym, mogliby sobie darować, ja im do talerza nie zaglądam Z tym że ja się tym za bardzo nie przejmuję, jednym uchem wpada, drugim wypada, wiem, co jem i że sobie nie szkodzę, a że babci podejście jest takie: im tłuściej, tym zdrowiej - to już nie mój problem.
Tez nie lubie masła Jakoś nigdy nie przepadałam z tymi niesmacznymi, sztucznymi margarynami. Kiedyś używałam, ale bardziej z przyzwyczajenia, no chyba, ze masło smietankowe, które jest smaczne samo w sobie, jednak na diecie zrezygnowałam całkiem i teraz nie jem bo poprostu nie chce i nie lubie i o dziwo mój tata wkońcu to zrozumiał, bo wczesniej non stop mówił: "posmaruj chleb masłem!" a co do babć...dziś z moją gadałam... popłakała się i powiedziała ze sie martwi o mnie. Rozumiem ją. Ale zgadzam się z tym, ze babcie (przynajmniej niektóre) maja staroświeckie podejście, ale cóż... taki "urok" babci

Cytat:
Bo ja jeszcze młoda jestem. Chyba nawet z tego grona najmłodsza ..
Dziękuję
To ile masz latek ?

Cytat:
hej kochane
Od razu życzę Wam:

Szampańskiej i udanej zabawy ! A także Szcześliwego Nowego Roku, aby był szczęśliwszy niż stary

Cytat:
ja zawsze byłam wielką fanka chisów potrafiłam kupic wielką pake usiąść przed tv i zjeśc ja sama tragedia w końcu powiedziałam sobie, że koniec z tym potem jak ktos proponował to mówiłam, że dziękuje, ale nie jadam tego syfu i jakoś zleciał rok nawet nie wiem kiedy
Ja też lubiłam zawsze chipsy szczególnie paprykowe, ketchupowe, serowo-cebulowe te z biedronki, albo Lays`y zielona cebulka I tez potrafiłam taka dużą paczke zjeść sama Ale od daaawna (pewnie coś koło 2 lat...) juz ich nie tykam czasem bym sobie zjadła.. ale tylko czasem

Cytat:
tamonita: dzisiaj tata tez wlasnie wytlumaczyl babci zeby sie nie wtracala i nie komentowała mojego jedzenia. Chyba moge na nim polegac. I wcale sie juz nie gniewam ze wczoraj nakrzyczal. Wiem ze zrobil to z milosci do mnie.
Ciesze się. Oczywiście, że zrobił to z miłości, podjrzewam, że oni wszystko robią z miłości do Ciebie

Gadałam z siostrą... Nie wiem jak to będzie z Tą naszą przyjaźnią...
Powiedziała, że postara się do mnie przyjechać na weekend jak najszybciej... w sumie to ja naprawde nie chce stracić tej przyjaźni... Myśle, że ona też... może po tej rozmowie sobie wszystko przemyśli ? Zobaczymy.

A wogóle to nie lubie niedziel !
Jejku jutro już 31 grudnia...
Sylwester w domu... świetnie ! Nienawidze tego dnia prawde mówiąc... Najchętniej to poszłabym jutro spać o 23 i po krzyku

A jak Wam mija niedzielne popołudnie Dziewczynki ?

musiałam emotki usunąć
Nasz Dzień: 04.08.2012 r. http://www.suwaczek.pl/cache/d5ce1e934e.png

Niech się stanie... !
KCP

tamonita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-30, 13:47   #3405
agness51
Zakorzenienie

Witam kochane

Phenomenko - Chyba jednak doszły fotki
Śliczna jesteś A jakiego TŻ-ta masz,od razu widać,że kochanyy .
LoLciu - No cóż,mam podobny problem do Twojego z tym pudrem ... Strasznie blado wyglądam,szczególnie jak mam teraz ciemniejsze włosy,a jak jest zimno,to od razu mam czerwone policzki,nos,nienawidzę tego,ech .
Dlatego się zastanawiam nad jakimś pudrem,póki mam trochę kaski .

Skoro mowa o chipsach,to mmmm,kiedyś uwielbiałam Ale to było na szczęście kiedyś . POtrafiłam zjeść sama wielką paczkę właśnie z Biedronki,najbardziej lubiłam serowo - cebulowe . A zdarzało się,że potrafiłam zjeść sama taką 225g . Szok

A jeszcze się trochę pokłóciłam z przyjaciółką,bo mi się nie chciało iść do kościoła,a ona od razu do mnie z pretensjami,ech .

Ja chcę,żeby już było jutro,tralalaa . ^^^

Madame - Wzajemnie ^

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-12-30, 13:55   #3406
Milka19
Zakorzenienie

Smile Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :) III

Witam

Cytat:
Od razu życzę Wam:

I nawzajem Kochana

Okazało się, że sylwka prawdopodobnie spędze we wrocku Ja jako, że nie spodziewałam się takiego rozwoju akcji i byłam pewna, że sylwester spotka mnie w krk nie mam żadncyh ciuchów oprócz zwykłego t-shirta, jeansów i golfa Jutro sklepy normalnie czynne
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-30, 13:57   #3407
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milka19 Pokaż wiadomość
Witam

I nawzajem Kochana

Okazało się, że sylwka prawdopodobnie spędze we wrocku Ja jako, że nie spodziewałam się takiego rozwoju akcji i byłam pewna, że sylwester spotka mnie w krk nie mam żadncyh ciuchów oprócz zwykłego t-shirta, jeansów i golfa Jutro sklepy normalnie czynne
Ubiór moim zdaniem zależy od tego,gdzie będziesz . Najlepiej,żebyś czuła się swobodnie .
U mnie normalnie czynne,pewnie wszędzie otwarte,ale wcześniej zamkną .

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
Stary 2007-12-30, 14:08   #3408
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Ubiór moim zdaniem zależy od tego,gdzie będziesz . Najlepiej,żebyś czuła się swobodnie .
U mnie normalnie czynne,pewnie wszędzie otwarte,ale wcześniej zamkną .
Zwykła domówka Ale nie pasuje mi tam taki zwykły t-shirt Koniecznie muszę chociaż jakiś topik kupić Jutro czeka mnie ciężki dzień, bo jak zwykle jak muszę coś kupić to nic ciekawego nie znajdę Dobrze chociaż, że tutaj dużego wyboru jeśli chodzi o sklepy nie ma

Co do postanowień noworocznych to mam oficjalnie tylko jedno
W końcu zapisać się na ten fitness

Reszta postanowień ścisle tajna, nie pisze, żeby nie zapeszyć

Co to za przyjaciólka, która nie potrafi uszanować Twojej decyzji zwłaszcza w tak osobistej dla każdego kwesti
Stary 2007-12-30, 14:09   #3409
gujana
Wtajemniczenie

Milkus, otwarte, ale tak jak pisala Agness - wczesniej zamykaja.

gujana jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-30, 14:15   #3410
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
Skoro mowa o chipsach,to mmmm,kiedyś uwielbiałam Ale to było na szczęście kiedyś . POtrafiłam zjeść sama wielką paczkę właśnie z Biedronki,najbardziej lubiłam serowo - cebulowe . A zdarzało się,że potrafiłam zjeść sama taką 225g . Szok

A jeszcze się trochę pokłóciłam z przyjaciółką,bo mi się nie chciało iść do kościoła,a ona od razu do mnie z pretensjami,ech .

Ja chcę,żeby już było jutro,tralalaa . ^^^
Nie tylko Ty masz problem z przyjaciółką
Co do tych chipsów, to nie martw się.. też potrafiłam zjeśc
I pół paczki płatków kukurydzianych albo całą paczke paluszków czy krakersów też (tzn. nie na raz )
Ale chociaz byłam szczęśliwa... ^^

Co do postanownień noworocznych, to moje co roku wygladały tak samo: schudnąć...
Obecne brzmi: przytyć ! (ale to wszystko dziwne ) no i skończyć obecny rok szkolny z dość dobrymi ocenami

Niech się stanie... !
KCP

Stary 2007-12-30, 14:19   #3411
Ather
Zakorzenienie

Ohayo cukiereczki
Rano wpadłam tylko na chwilę, ale tu były takie pustki że nawet nic nie naskrobałam...
Dopiero godzinę temu wróciłam od rana, sporo miałam spraw do załatwienia na mieście, mimo, że jest niedziela. A tak przemarzłam, że...

Chciałam kupić rowerek do pokoju, ot nagła zachcianka - ale nie było żadnego który by spełnił moje oczekiwania ogólnie to moje wymagania bywają czasem irytujące.

zaraz idę jeszcze do sklepu po ten nieszczęsny rumianek

Milkuś - ... i znając życie będziesz krótko więc znów się nie spotkamy
Jabłuszko - szampańskiej i niezapomnianej zabawy kochana! Szczęsliwego Nowego Roku
Ather jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-30, 14:23   #3412
agness51
Zakorzenienie

Tamo - Ja kiedyś myślałam,że jak będę wcinać paluszki,to schudnę . I tak będąc kiedyś na kolonii,nie tykałam żadnych słodyczy,ale jadłam paluszki ... Bezsens

Co do postanowień,parę mam,ale wolę nie pisać,by nie zapeszać .

Stary 2007-12-30, 14:26   #3413
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gujana Pokaż wiadomość
ja tez mam postanowienia. zgodnie z moja mala tradycja w nowy rok otworze zeszloroczna koperte i bede sie smiala z tego co tam wypisywalam, a jednoczesnie zobacze co sie przez tenrok udalo a co nie. a pozniej napisze uroczyscie kolejne postanowienia. wiem ze to troche dziecinne, ale lubie tak robic. sprawia mi to radoche. w sumie nie podchodze do tego tak powaznie, bo jak sie cos nie uda no to trudno - zycie. ale sam fakt takiego wypunktowania jest fajny i kiedys bede miala fajna pamiatke

niebawem wybieram sie na zakupy i na goraca czekolade z TŻ biedny strasznie oporny jest w kwestii tych zakupow no ale musi mi doradzic moze czekolada go bedzie motywowac
fajna taka tradycja

Cytat:
Ja też lubiłam zawsze chipsy szczególnie paprykowe, ketchupowe, serowo-cebulowe te z biedronki, albo Lays`y zielona cebulka I tez potrafiłam taka dużą paczke zjeść sama Ale od daaawna (pewnie coś koło 2 lat...) juz ich nie tykam czasem bym sobie zjadła.. ale tylko czasem

no czasem to też bym zjadła, ale wiem, że i tak tego nie zrobie

A wogóle to nie lubie niedziel ! ja też nie... wieje nudą konkretnie
Jejku jutro już 31 grudnia... noo zleciało niewiadmo kiedy
Sylwester w domu... świetnie !nie martw sie, nie jestes sama... ja sobie szlaban załatwiłam grrr zła na siebie jestem bo taka mi sie fajna impreza szykowała noo Nienawidze tego dnia prawde mówiąc... Najchętniej to poszłabym jutro spać o 23 i po krzyku ja tak zrobie...

A jak Wam mija niedzielne popołudnie Dziewczynki ? a ja byłam na zakupach ale ojciec sie wkurzył jak zwykle, że sie grzebe i nie zdarzyłam kupić wszystkiego co chciałam... ehh

musiałam emotki usunąć

ehh trzeba by sie wziać za lekcje... referacik do skończenia leży, ale mi sie nieee chce
Stary 2007-12-30, 14:35   #3414
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Milkus, otwarte, ale tak jak pisala Agness - wczesniej zamykaja.
Dzięki dziewczyny Już zaczynałam się obawiać, że będę musiała zrezygnować z zaproszenia z powodu... zamkniętych sklepów

Cytat:
Ohayo cukiereczki

Chciałam kupić rowerek do pokoju, ot nagła zachcianka - ale nie było żadnego który by spełnił moje oczekiwania ogólnie to moje wymagania bywają czasem irytujące.

zaraz idę jeszcze do sklepu po ten nieszczęsny rumianek

Milkuś - ... i znając życie będziesz krótko więc znów się nie spotkamy
Rowerek stacjonarny to świetna sprawa Szkoda, że moge z niego korzystać tylko jak jestem u rodziców. Ten który mają to taki full wypas, nawet pomiar tętna ma, a licznik kalorii to chyba popsuty - moim zdaniem zawsze za mało tych spalonych kalorii pokazuje i to zdecydowanie

A jeśli chodzi o spotkanko to niekoniecznie Pierwszego stycznia 90% autobusów nie kursuje i znalazłam sobie taki po 22 Chociaż nadal mam nadzieje, że może jakiś będzie wcześniej, albo chociaż pociąg... bo to jednak dosyć późno. Jeśli pojade tym po 22 to będę miała spro czasu Tylko nie wiem w jakim stanie będę...
Stary 2007-12-30, 14:37   #3415
śnieżka_
Zakorzenienie

Cytat:
Mamie dzięki że od małego mi wpoiła że chipsy to najgorsza rzecz jaką można jeść z takich zachcianek .. i jakoś tak zostało mi na zawsze że wogóle ich nie jem no chyba ze przypadkiem ze znajomymi na jakimś spotkaniu, ale tez niezbyt

Cytat:
bardzo ciekawy sposob

Cytat:
A wogóle to nie lubie niedziel !
Jejku jutro już 31 grudnia...
Sylwester w domu... świetnie ! Nienawidze tego dnia prawde mówiąc... Najchętniej to poszłabym jutro spać o 23 i po krzyku
Eeetam ;] ja też nigdzie nie idę i jakoś nie jestem tym zmartwiona
a niedziel to ja wręcz nie cierpię

Cytat:
Napisane przez Milka19 Pokaż wiadomość
Zwykła domówka Ale nie pasuje mi tam taki zwykły t-shirt Koniecznie muszę chociaż jakiś topik kupić Jutro czeka mnie ciężki dzień, bo jak zwykle jak muszę coś kupić to nic ciekawego nie znajdę Dobrze chociaż, że tutaj dużego wyboru jeśli chodzi o sklepy nie ma
Kurcze widziałam gdzieś super topy na Sylwestra i nawet w przyzwoitej cenie, ale za nic nie moge sobie przypomniec gdzie to było

A do nas za chwilę przyjeżdżają znajomi (Ci od kolegi z ktorym ide na 100dn.) z resztą on też ;]
Stary 2007-12-30, 15:21   #3416
schism_
Zadomowienie

E tam czasem się kuszę na pół małej paczuszki Laysów jak mnie najdzie ochota (raz w miesiącu) ,wolę to niż słodkie batony Ostatnio wypatrzyłam takie chrupki ryżowe z omegą 3 i 6 z Good Food ,pyszne ,50g to 200 kcal

Wróciłam zziajana z zakupów. Zaiste masakra, wszędzie tłumy,przeceny np Cubusie marne (chyba,że obciekające złotem i cekinami topy/bolerka o.O)kupiłam jeno bieliznę na studniówkę. I z utęsknieniem czekam aż obniżą cenę za***istych śliwkowych rurek z 130 na 70 zl . Może 34 lub 32 prędko nie wykupią.

Oczywiście w samoobsługowym Bomi, słuchałam utyskiwań 'mamusi' na temat wyglądu zewnętrznego i takie tam.
Najlepsze jak w Macu prawie nie wywaliłam się z z cięzkimi siatami
Były i pozytywy wyprawy
15 minut 'skręcałam'se szyję obserwując w kolekcwpewnego atrakcyjnego osobnika
zajętego,taki szczegół ;P
schism_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-30, 15:44   #3417
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
Tamo - Ja kiedyś myślałam,że jak będę wcinać paluszki,to schudnę . I tak będąc kiedyś na kolonii,nie tykałam żadnych słodyczy,ale jadłam paluszki ... Bezsens

Co do postanowień,parę mam,ale wolę nie pisać,by nie zapeszać .
nieźle Jakby się chudło na paluszkach... albo krakersach... ahhh fajnie by było... ale cóż. Nie ma tak dobrze
Ja juz swoje napisałam... cóż więc zapeszyłam, trudno

Cytat:
Napisane przez śnieżka_ Pokaż wiadomość
Eeetam ;] ja też nigdzie nie idę i jakoś nie jestem tym zmartwiona
a niedziel to ja wręcz nie cierpię
Ooo czyli nie jestem osamotniona z tym sylwestrem

Cytat:
Napisane przez schism_ Pokaż wiadomość
E tam czasem się kuszę na pół małej paczuszki Laysów jak mnie najdzie ochota (raz w miesiącu) ,wolę to niż słodkie batony Ostatnio wypatrzyłam takie chrupki ryżowe z omegą 3 i 6 z Good Food ,pyszne ,50g to 200 kcal

Wróciłam zziajana z zakupów. Zaiste masakra, wszędzie tłumy,przeceny np Cubusie marne (chyba,że obciekające złotem i cekinami topy/bolerka o.O)kupiłam jeno bieliznę na studniówkę. I z utęsknieniem czekam aż obniżą cenę za***istych śliwkowych rurek z 130 na 70 zl . Może 34 lub 32 prędko nie wykupią.

Oczywiście w samoobsługowym Bomi, słuchałam utyskiwań 'mamusi' na temat wyglądu zewnętrznego i takie tam.
Najlepsze jak w Macu prawie nie wywaliłam się z z cięzkimi siatami
Były i pozytywy wyprawy
15 minut 'skręcałam'se szyję obserwując w kolekcwpewnego atrakcyjnego osobnika
zajętego,taki szczegół ;P
34, 32 ?? ojjj to Ty chudzinka jesteś
Żeby u mnie były jakieś fajne sklepy... Ale taaaa są... żadne
Jeden głupi Diverse wstyd

Niech się stanie... !
KCP

Stary 2007-12-30, 15:57   #3418
Wtajemniczenie

Cytat:

Ooo czyli nie jestem osamotniona z tym sylwestrem no to jest już nas trzy co w sylwka w domu bedzie raźniej

u mnie to samo niby jest house, reporter, big star i deep, o i ravel jeszcze, ale coż z tego jak nigdy nic tam nie ma? jedynie pojedyncze egzemplarza ze starych kolekcji... ehh zeby cos kupic to musze jechac chociaż do radomia czy do kielc, albo ratować sie allegro.
Stary 2007-12-30, 15:57   #3419
Ather
Zakorzenienie

Cytat:
chudzinka... i kto to mówi
ja na szczęscie skończyłam z 32 i teraz spodnie kupuje 34 ... jakbym tak doszła do 36

W końcu kupiłam rumianek i oczywiście zaparzony stoi już przede mną, z dodatkiem słodziku bo co jak co rumianek to lubię na słodko

Idę się chyba położyć za chwilkę, bo wstałam przed 5.
Ather jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-30, 16:06   #3420
Emocja
Rozeznanie

Cytat:
Oj, to w takim razie gratuluję postępu Ja nie lubiłam po prostu i nadal nie lubię. Za słone dla mnie. Jedyne co naprawdę lubię, to popcorn (ale tylko własnej roboty i NIE posolony). Kiedyś w kinie kupiłam taki na miejscu, to nie mogłam tego zjeść: słone jak nie wiem, a do tego smakował, jakby stary był Od tego czasu przemycam własny w torebce

Cytat:
Emocja: a mi najbardziej palce u nog marzna. Jak przyszlam z kosciola to popatrzylam czy palce z mrozu nie odpadly xD.
U nóg też mi marzną, mimo dwóch par skarpet zazwyczaj^^ Ja w ogóle zmarzluch jestem, a paradoksalnie: zimę kocham

Cytat:
Tez nie lubie masła Jakoś nigdy nie przepadałam z tymi niesmacznymi, sztucznymi margarynami. Kiedyś używałam, ale bardziej z przyzwyczajenia, no chyba, ze masło smietankowe, które jest smaczne samo w sobie, jednak na diecie zrezygnowałam całkiem i teraz nie jem bo poprostu nie chce i nie lubie i o dziwo mój tata wkońcu to zrozumiał, bo wczesniej non stop mówił: "posmaruj chleb masłem!" a co do babć...dziś z moją gadałam... popłakała się i powiedziała ze sie martwi o mnie. Rozumiem ją. Ale zgadzam się z tym, ze babcie (przynajmniej niektóre) maja staroświeckie podejście, ale cóż... taki "urok" babci
Ja nigdy żadnego nie jadłam, czy to śmietankowe, margaryna, czy extra, odrzuca mnie i już Jak byłam młodsza, chciałam zrobić mamie przyjemność i posmarowałam rogalika masłem, ledwo to w siebie wcisnęłam i stwierdziłam, że na siłę się katować nie będę.
Czasem jedynie męczące jest zwracanie uwagi "a jak jesz chleb z szynką to też bez masła? przecież to spadnie z kanapki". Ach, aż szkoda słów do tłumaczenia, że skoro mi nie smakuje, to nie jem. To samo z pomidorami, nie tknę, choćby we mnie wciskano

Ale mi dzisiaj dzień zlatuje, za szybko, zdecydowanie Jeszcze trochę i w końcu uporam się ze szkolnymi sprawami i będzie można odpocząć

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości