Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7 - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-14, 00:12   #3061
Cierpliwosc
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny, dopiero dziś po 80 dniach w szpitalu, wróciłam do domu. Dopadłav mnie jakaś infekcja, biegunki silne, gorączka 39,5. Do tego prawie zero pomocy ze strony położnyvch w opiecr nad dwójką. Dopiero jak teściowa zrobiła aferę. Masakra, ledwo dałam radę, fizycznie i psychicznie.
Gratuluję tym rozpakowanym, a nierozpakowanym życzę wytrwałości.
Jak dla mnie powinnaś dostać medal, za ten czas przebywania w szpitalu. No i dla teściowej, a dla położnych
A jak kp? Pamiętam, że bardzo Ci zależało
Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Pomoc teściowej mam do środy. Wiadomo, że jest różnie- no bo to jednak obca kobieta w domu, ale też bardzo teściowa mi pomaga i to tak ze szczerego serca widać. Ogólnie to bardzo się boję jak to będzie- mąż zaczyna nową pracę i będzie ciągle w wyjazdach, a ja z dwójką maluchów w domu...

U nas była położna środowiskowa- wszystko dobrze. Młody przybył na wadze troszeczkę- ale w sumie to waga teraz inna niż w szpitalu więc może i błąd. W piątek się dowiem, bo ma przyjść znowu.
Strasznie mordowała pępuszka Leosiowi Octaniseptem i patyczkiem do uszu. Nie mogłam na to patrzeć... Powiedziała, że dziecko jest przegrzane. Nie umiem utrafić z tym ubraniem synka- a to za zimno i czkawka, a to się poci...
Dasz radę zebrah
A co do czkawki, to wcale nie musi być od zimna. Sara miała ak po prostu, często bardzo, położna polecała na to podanie piersi
Cytat:
Napisane przez Paula_ck Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny w końcu znalazłam chwile żeby napisać co u nas. Jesteśmy w domu od czwartku, wypuscili nas po 4 dniach wiec szybciutko ale bardzo dobrze bo w domu od razu inaczej i zaczęło się układać wszystko. W szpitalu było źle bo raz że ból okropny a małym trzeba się zająć bo tylko pierwszego dnia był wzięty na noc i do tego brak pokarmu a nawet jak się pojawił to mały nie chciał ssać bo mam małe brodawki. Uratował mnie laktator bo rozkręcił laktacje i pierwsze dni to było ciągle ściąganie i butelka. Ale to już przeszłość bo od soboty mam dobre nakładki silikonowe z nuka i Tymek od razu załapał i teraz karmimy się pięknie piersią Teraz jest już na prawdę super, dziecko szczęśliwe, mama szczęśliwa, już nie rycze ciągle Gratuluję wszystkim nowym mamusiom i powodzenia dla przyszlych!
super że się odezwałaś No i kolejna, która poleca bycie w domu, też uważam, że na nerwy, ból i kp nie ma jak domek
Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Ja też czuje, ze będę miala problem z ubieraniem...jakos z zimowym dzieckiem nie mialam problemu
No to będzie nas więcej i z jesienną też problemu nie miałam, a teraz już przy wyjściu będzie, bo kupiłam komplecik: body z długim i spodenki i cały czas myślę, że lepsze byłoby z krótkim+bluzeczka, ale no to mam nowe...
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61698006]Kupiłam sobie len mielony :-D
[/QUOTE]
brawo Ty!
Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
u mnie na 4 dobe juz sciagaja szew tez mi sie wydaje ze szybko

Jakies uczulenie mi wyskoczylo dziwne na szyji i dekoldzie, nie bede narazie dawac jej swojego mleka poki nie zejdzie
Chyba mi nie zcytowało Twojej ślicznotki, zakochałam się normalnie.
A z tą wysypką, pytałaś położnej? Bo raczej nie sądzę żeby jej Twoje mleko z tego powodu miało jakoś szkodzić
Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie.

Wszystko rozpulchnione, główka Małej już jest bardzo nisko, 4 cm rozwarcia, skurcze 40% na KTG. Doktor powiedział, że jestem już gotowa do porodu, brak tylko skurczy.
Jeśli do soboty się nie rozpakuję, to mam jechać znowu na KTG do szpitala.
pięknie. A jutro też możesz rodzić czy nie bardzo?
Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość
My po pierwszej kąpieli, oczywiście dziadkowie musieli cieszę się że ma mi kto pomagać chociaż momentami już ich nie mogę słuchać, wiem że chcą dobrze Oliwce kompanie bardzo się podobało mam nadzieję że tak będzie za każdym razem chce ja na jesieni już na basen zabrać.
Super, że się Oliwce podobało A co do dziadków...jakie szczęście, ze moja mama się nie wbija na kąpiel, szczególnie, że o działka Tż
Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Jestem padnieta dzisiaj znowu. Wczoraj ogarnelam.cala chatę oprocz lazienki, jak chlopaki byli na basenie. A dzisiaj sesja nas wymeczyla.
Jeszcze zostawiam info z ksiazki Warto karmic piersia i co dalej? O przybieraniu.
Jutro przychodzi polozna. Mam nadzieję ze bedzie miala juz wagę. Aa i dziewczyny kp - pielegnujcie piersi zeby wam sie rozstepy nie zrobily. Mi z A znowu do E urosly..
Widzę, że ktoś tu startuje w konkursie "mama na medal"
Sesja męcząca, ale czujesz, że będziecie zadowoleni?
Książki nie czytałam, ale koleżanka z pracy mi bardzo polecała. Mówiła, że jej i jej siostrze baaaardzo pomogła przy kp
Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Witam się wieczorem w dwupaku.
Dziś nawet miałam cichą nadzieję, że coś się zaczyna bo bolało mnie jak na okres i nawet na aerobik dla ciężarnych pobiegłam co by tą tendencję utrzymać . Skurcze znikły, w zamian dostałam zgagi tak, że nic z mojego chytrego planu nie wyszło.
Jutro więc zaczynam głodówkę przed CC - od 15.00 mogę tylko pić i jeszcze czopek mam sobie zaaplikować na noc - same rozrywki jednym słowem.

Haneczko żebyś mi tak ostatni raz o sobie pisała. Co to w ogóle za zwątpienie? Robisz wszystko najlepiej jak możesz i ani mi się waż w siebie wątpić.
Cierpliwosc jak by okna nie pomogły zapraszam do mnie - łazienka czeka ehh ja chciałam rodzić 16.06 i dupa w tego wyszła
z chytrego planu.
Brakowało mi Cię tu wieczorami
Dobrze, że napisałaś o tej łazience, za Twoją podziękuję, ale w mojej fugi jakieś nie bardzo, chyba padnę na kolana z szczoteczką do zębów
Powodzenia w głodowaniu!

Haneczki mi nie pocytowało, a też jej chciałam baty zapodać. Aniu jesteś najlepszą mamą dla swojej Hani, ale niestety nie jesteś czarnoksiężnikiem, ani nawet lekarzem czy położną dlatego, mimo wielkiego bólu, nie zawsze będziesz umiała jej pomóc ani też wiedzieć co jej dolega. Taki nasz los niestety.
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 00:23   #3062
kiara92
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Cf
Ja na razie też sobie nie mogę uzmysłowić, że tak do 48h moje życie się tak diametralnie zmieni. Jakiś tak nie dociera do mnie, że zobaczę i przytulę MOJE dziecko. Wyobrażałam sobie ten moment tysiące razy, a teraz jak już tak blisko to jakoś do mnie nie dociera.
Kurna taką przyjęta byłam na tej kwalifikacji, że może rzeczywiście tak mówili?że niby rano dopiero ten czopek? Logicznie by było na noc, ale z drugiej strony, kto lekarzy zrozumie. To zrobię tak jak piszesz - wezmę rano.
A o której masz się stawić 21.06? Bo ja mam być w środę o 8.30 ale słyszałam, że jak jest kocioł to i do 17 można czekać
To jest niesamowite, że już za chwilę przytulimy nasze maluszki
Mi na pewno lekarz mówił, żeby pamiętać, że środki przeczyszczające zażyć rano przed szpitalem, a nie wieczorem i przekreślił na karteczce ten wieczór. Ja mam na 7:45. Mam nadzieję, że jednak nie trzeba będzie tak długo czekać, bo padnę tam z nerwów, głodu i pragnienia A i ja kupiłam lewatywę enemę, bo akurat nie mieli tych czopków w aptece :P: Jutro mam wizytę to jeszcze zapytam na wszelki wypadek swojego lekarza, czy na pewno wieczorem.
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 00:27   #3063
Cierpliwosc
Zadomowienie

Dzanet dziękuję za odpowiedz o szpitalu, koleżanka z Raciborza

Honcia szczerze, to mnie mama tym tekstem, a bardziej wyjazdem wkurzyła. Bo to nie jest tak, że sobie rok temu wczasy wykupili, tylko domek mają w górach i jadą, "bo trzeba skosić, bo trawa już pewnie duża". Nosz kurde, a niedawno mi marudziła, jak to będzie jak zacznę rodzić, jak Tż będzie w pracy (20km ma do pracy w jedną stronę, do szpitala mamy 9km, Miqesi nie jestem, więc chyba w godzinę nie urodzę), a teraz już nie ma problemu, że nie będę miała z kim Sary zostawić:/.
Jak mi jeszcze kiedyś ktoś powie, ze nie ma jak u mamy...albo z rodzicami mieszkasz, ale masz super (czyt. dzieci Ci pilnują) to chyba zabiję conajmniej wzrokiem.

Dobrze, że Ewka pytałaś o to drugie imię, bo my mamy, Sara ma, więc i teraz jakieś trzeba. Sarcia ma po prababciach (bo i Tz i ja mamy babcie Łucje), to teraz do tego siedliśmy, poszliśmy jeszcze jedno pokolenie w dól i chyba będzie Wiktoria, bo też się w obu rodzinach powtarza, a Tż się dodatkowo podoba.
A u Was jak?

Znalazłam jeszcze książkę z biblioteki, która czeka na przeczytanie, mam też Rodzeństwo bez rywalizacji i Księgę Estery do przeczytania, więc mogę nie rodzić.
Śmiało wbijajcie się w kolejkę
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 01:00   #3064
SilesianBeauty
Raczkowanie

MariaFrancesca - PODZIWIAM i gratuluję wytrwałości!

My dalej w dwupaku, ale w sobotę miałam kryzys. W piątek byłam w Warszawie i dosyć mocno się zmęczyłam. Nie spałam az 37 godzin. Wstałam w sobotę lekko po 12.00 i mimo silnego uderzania w brzuch, Bobo nie dawało znaku życia. Nic, a nic. Od razu na SOR i pod KTG. Na szczęście wyniki wyszły dobre, a Bobo łaskawie odezwało się dopiero po całym cyrku.

Przeżyłam stres jakich mało i nawet się popłakałam przed gabinetem

Teraz po odespaniu długiej podróży, kopie jak szalona, a ja momentami aż się zwinę z bólu. Poza tym miewam ohydne zgagi, które nie dają mi spać.

Byle do CC, które będzie już za tydzień! <3
Stary 2016-06-14, 01:35   #3065
Radena
Zadomowienie

Melduję się na 1 nocnym karmieniu. Beznadziejna ze mnie matka- o 21 poszłam spać, dziecko niedojedzone,budzik nienastawiony... Jakby mnie położna nie obudziła to bym sobie dalej smacznie spała. A tak to karmilam godzinę, młoda niedojedzona to poszłam po mm. Zjadła 30 ml,ech. Pewnie żeby się najeść z mojego cyca pptrzebowalaby jeszcze z godziny. Chętnie bym ściągnęła na następne karmienie,ale pewnie nie będę mogła,głupie szpitalne zasady...
Nic zbytnio nie nadrobilam,widziałam tylko fotkę córci Asiek
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 02:43   #3066
olinka012
Zadomowienie

Ola zakochana w bracie! Ale palec w oko byl
Właśnie odciagam mleczko. To jedyny czas kiedy jestem w stanie tu zajrzec. Gratulacje maluszkow!
Radena nic sie nie martw jestes najlepsza MAMA!

Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez olinka012
Czas edycji: 2016-06-14 o 03:40
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 05:29   #3067
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Melduję się na 1 nocnym karmieniu. Beznadziejna ze mnie matka- o 21 poszłam spać, dziecko niedojedzone,budzik nienastawiony... Jakby mnie położna nie obudziła to bym sobie dalej smacznie spała. A tak to karmilam godzinę, młoda niedojedzona to poszłam po mm. Zjadła 30 ml,ech. Pewnie żeby się najeść z mojego cyca pptrzebowalaby jeszcze z godziny. Chętnie bym ściągnęła na następne karmienie,ale pewnie nie będę mogła,głupie szpitalne zasady...
Kochana nie jesteś beznadziejna!-Jesteś zmęczona i sfrustrowana przedłużającym się,pobytem w szpitalu.
Ważne aby Basia była najedzona i miała siłę żeby wyzdrowiec
Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Właśnie odciagam mleczko. To jedyny czas kiedy jestem w stanie tu zajrzec. Gratulacje maluszkow!

Też zwylkle zaglądAm na wizaż jak odciagam mleczko

Miłego dnia dziewczynki

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 05:36   #3068
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Znowu mi wywalilo wypowiedz
VERONIQUE uzywam zwyklejboliwki z babydream.pod prysznicem. Całą ciążę używałam, po umyciu sie navieralam jeszcze pod woda ołiwka i zanim.wychodzilam.spod prysznica bylam ladnie natluszczona, ale juz nie brudzilam recznikow. Żałuję, ze dopiero w tej.ciąży sie przekonalam do tego.sposobu, bo lepszy niz kremy ani jednego rozstepu!
CIERPLIWOSC myślę, ze efekty mi.sie spodobają. Robilismy u tego.fotografa w poprzedniej ciąży brzuszkowa i noworodkowa sesje, potem wrzucę do klubu i bylismy zadowoleni. Teraz trochę innych motywów powymyslalam, zeby nie bylo tak.samo. brzuszkowa ze wzgledu na kasę odpuscilismy
Warto karmic piersią czytalam w pierwszej ciazy, a teraz nafal chetnie wracam do wybranych fragmentow. Tutaj tez o niej pisalam: http://www.rudymspojrzeniem.pl/2016/...tac-w.html?m=1
CHUDZIASZEK KIARA ogromne kciuki dzisiaj! I czekamy na wieści
OLINKA super, ze Ola tak fajnie podchodzi do malej...
Hm.. Gabi mi zwymiotowala:/ no nic, zapytam dzisiaj położną, czy już mam się martwić, bo to drugi raz w jej krotkim zyciu.
Polecam wam do notatek i obserwacji taki kalendarz. Z Igim.zaczelam prowadzic, jak zaczęły sie alergie, czyli ok. 3mies. Teraz zamierzam.od razu, by w razie czego szybko wyeliminować uczulajace elementy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1465875383599.jpg (54,3 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1465875396640.jpg (41,0 KB, 12 załadowań)

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 05:47   #3069
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Cześć dziewczyny w końcu znalazłam chwile żeby napisać co u nas. Jesteśmy w domu od czwartku, wypuscili nas po 4 dniach wiec szybciutko ale bardzo dobrze bo w domu od razu inaczej i zaczęło się układać wszystko. W szpitalu było źle bo raz że ból okropny a małym trzeba się zająć bo tylko pierwszego dnia był wzięty na noc i do tego brak pokarmu a nawet jak się pojawił to mały nie chciał ssać bo mam małe brodawki. Uratował mnie laktator bo rozkręcił laktacje i pierwsze dni to było ciągle ściąganie i butelka. Ale to już przeszłość bo od soboty mam dobre nakładki silikonowe z nuka i Tymek od razu załapał i teraz karmimy się pięknie piersią Teraz jest już na prawdę super, dziecko szczęśliwe, mama szczęśliwa, już nie rycze ciągle Gratuluję wszystkim nowym mamusiom i powodzenia dla przyszlych!
Super, ze juz w domu!!

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
U nas dzis intensywny dzien. Najpierw pojechalismy z mezem do miasta zalatwic formalnosci, Zuzanna juz jest legalna obywatelka
Pozniej byla polozna srodowiskowa- Zuzia wazy 2740
a na koniec jeszcze zaliczylismy pierwszy spacer

Jutro jade na zdjecie szwow
Brawo! Ile przybrala?

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Była położna i jestem przeszczesliwa
Kubuś przybrał przez weekend 200g.
Pochwaliła, ze tak pilnowalam tych karmien i mówiła, żeby dawać na każde zawołanie bo jest duży i potrzebuje.

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Ależ te dzieciaki potrafią zaskoczyć...
Starszy synek, nie dość, ze nie jest zazdrosny o braciszka (póki co) i wciąż dopytuje co je, dlaczego placze itd. To od wczoraj nie daje nikomu pchać wózka na spacerze i dumnie chodzi z babcia i wozi braciszka.

A myslelismy, ze będzie ciężko bo nie pozwalał nawet mężowi zbliżyć się do mnie a teraz ja opiekuje się głównie maluszkiem a starszak przebywa z babcia i o dziwo nie każe Kubusiowi iść z powrotem do brzucha.

super!! Bardzo dobre wieści przynosisz z przybieraniem. A co do starszego braya, to te chlopaki lipiec-sierpień to kochane i troskliwe sa takze FIAZO nie martw sie

Cytat:
Napisane przez Wiolinkax Pokaż wiadomość
Kochane ciocie informuje Was że prawie tydzień temu (07.06.2016) urodził się mój Synuś-OLIWIEREK-Największa Miłość Mojego Życia!!!

nie wiem co u Was mam z 40 stron do nadrabiania, wszystkim mamusią gratulacje!

gratulacje!!!

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Hej Mamuski

Gratulacje

Przepraszam , że nic nie pocytuję

Jestem po wizycie. Szyjka dluga, twarda, zamknieta... Czekamy na rozwój akcji a jak nic się nie będzie działo to 22 do szpitala na badania i 23 tniemy i wyciagamy Marcelinkę
Będzie prezent na dzień ojca
W sumie dobre wiesci a do.23 kawal czasu.

---------- Dopisano o 05:47 ---------- Poprzedni post napisano o 05:45 ----------

RADENA, HANECZKA, ANIA przytulam was i nawet glupot takich nie piszczcie i nie mowciet, bo jestescie na pewno cudownymi mamusiami

Galeria pazurkowa:
Stary 2016-06-14, 06:07   #3070
kiara92
Rozeznanie

Kurde Elaine skad wiedzialas????

---------- Dopisano o 05:07 ---------- Poprzedni post napisano o 05:06 ----------

Od 3 nie spie bo skurcze i wlasnie wody mi zaczely odchodzic
Stary 2016-06-14, 06:28   #3071
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kiara92 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 05:07 ---------- Poprzedni post napisano o 05:06 ----------

No następna
Powodzenia!
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 06:38   #3072
kiara92
Rozeznanie

Jedziemy do szpitala. Nie wiedzialam ze to bedzie sie tak lac
Stary 2016-06-14, 06:42   #3073
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Elaine fajny ten dzienniczek! na pewno przydatna rzecz, bo nie sposob wszystkiego zapamiętać. Ja spisywałam sobie w zeszycie co jem jak rozszerzalam sobie diete. Moja mała miała problemy skórne, dzięki temu byłam w,stanie wyłapać po czym.

Madzia siemię lniane można jak nAjbardziej przy kp. To był, jest i będzie mój sposób na kaszel-gotuje ziarenka i pije małymi lyczkami ten kisiel. Bardzo mi pomaga i nie raz dzięki temu uniknelam lekarstw. Mojej małej też podaję, tylko bardziej rozcienczony

Witam się w dwupaku of course

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 06:42 ---------- Poprzedni post napisano o 06:39 ----------

Cytat:
Ja też sobie tego nie mogę wyobrazić, jak to jest jak wody odchodzą
Pewnie dzisiaj przytulisz maleństwo. Kciuki żeby wszystko poszło ok i czekamy na wieści
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 06:54   #3074
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaa powodzenia!

---------- Dopisano o 05:54 ---------- Poprzedni post napisano o 05:51 ----------

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61710261]
Ja też sobie tego nie mogę wyobrazić, jak to jest jak wody odchodzą
Pewnie dzisiaj przytulisz maleństwo. Kciuki żeby wszystko poszło ok i czekamy na wieści[/QUOTE]
Ja też w sumie tego nie doświadczyłam, ze mnie się sączyły pół dnia, więc nie doświadczyłam takiego spektakularnego chlustu niczym na hollywoodzkim filmie

australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 06:57   #3075
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny, dopiero dziś po 80 dniach w szpitalu, wróciłam do domu. Dopadłav mnie jakaś infekcja, biegunki silne, gorączka 39,5. Do tego prawie zero pomocy ze strony położnyvch w opiecr nad dwójką. Dopiero jak teściowa zrobiła aferę. Masakra, ledwo dałam radę, fizycznie i psychicznie.

Gratuluję tym rozpakowanym, a nierozpakowanym życzę wytrwałości.
Super ze w końcu w domku
dla teściowej i dla Ciebie ze tyle wytrzymałas!

Edytowane przez madzius90
Czas edycji: 2016-06-14 o 07:03
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 06:58   #3076
ania230
Zakorzenienie

Dzień dobry
Mleko się pojawilo. Polozna stwierdzila ze teraz mam nawal i wielkie cycki. Wypilam tylko 3 saszetki femaltiker i tyle wystraczylo. Mala super ciagnie. Jest tylko problem ze mam pogryzione brodawki bo za slabo wkladalam na to wygląda. Bede stosować kapturki na czas zagojenia sie ran. Smaruje maścią maltan i mam nadzieje ze pomoze. Maja okazuje się na duze pragnienie ssania i bede jej dawac smoka
Dzisiaj wychodzimy tylko kwestia o której godzinie.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Edytowane przez ania230
Czas edycji: 2016-06-14 o 07:00
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 06:59   #3077
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

PAULINAHM kup sobie Femaltiker i będziesz spokojniejsza.a te schodki bezsensu.
MADZIA ja pilam bocianka Medeli, seietnie w kryzysach laktacyjnych sie sprawdzala i potem z babydream.
Aaa jak mnie draznia Pampersy newborn. Mialysmy juz Dady i Babysream ( b.fajne, poprawa w srosunku do tego co pamietam sprzed trzech lat), a Pampersy niby pachnace, ale jak zalane siuskami to potwornie smierdza

Galeria pazurkowa:
Stary 2016-06-14, 07:05   #3078
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Super ze tak fajnie sobie radzicie i kp ładnie idzie

---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ----------

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
No dokładnie. Dzisiaj gadał przez telefon, że jeszcze mają dzień czy dwa, ale na pewno w tym tygodniu będzie Ale niech się walą - wózek był od ręki w innym sklepie, a fotelik będzie za tydzień Można? Można

Śliczna!

Normalnie kłaniam Ci się w pas, jesteś bohaterką! Dużo zdrówka kochana i siły dla Ciebie i Twoich dziewczynek

O super Świetnie, że u Was w porządku
I bardzo dobrze
W końcu będziecie mogły pójść na spacerek
Stary 2016-06-14, 07:06   #3079
PikPik09
Raczkowanie

Kiara92 powodzenia trzymam kciuki!!!!! Czekam na wiesci.
Wsxystkiego dobrego naszym cesarzowym na jutro! Glowy do gory maluszki juz zobaczycie!!

Ciasto nazywa sie : pod kazdy owoc.ja robilam z jablkami zazwyczaj i raz z gruszkami super smakuje a skladniki ma takie ze zawsze masz je w domu i mozna robic wlasnie jak cie najdzie
Stary 2016-06-14, 07:09   #3080
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie.

Wszystko rozpulchnione, główka Małej już jest bardzo nisko, 4 cm rozwarcia, skurcze 40% na KTG. Doktor powiedział, że jestem już gotowa do porodu, brak tylko skurczy.
Jeśli do soboty się nie rozpakuję, to mam jechać znowu na KTG do szpitala.
No to juz rozwarcie konkretne
oby szybko pojawiły się i skurcze
Stary 2016-06-14, 07:12   #3081
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

KIARS przeczucie)) pojawilo sie po porodzie
ANIA brawo za mleko.!
Ktoras pisala ze ma TYLKO siare poki co. Ale to mega wazna faza w rozwoju.mlwka. zawiera wszystko co niezbedne dla malucha i jest przyswajalne dla niego

Galeria pazurkowa:
Stary 2016-06-14, 07:21   #3082
madzius90
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61706256]Haneczka jak mAła się męczy może warto skonsultować to z pediatra a dajesz małej probiotyk jakiś? Nam pamiętam pediatra zaleciła podawać, na początku dawałam dicloflor, poten floractin... takie maluszki mają często problemy z jelitami.
Poczytaj sobie o probiotykach. Nie wiem jakie inne dziewczyny Mają zdanie na ten temat, ja podawałam probiotyki chyba do 6mc życia

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]
Właśnie mi położna tez polecala probiotyki
Podobno działają także przy kolkach

---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Oznak porodowych brak jedynie zmagam sie z okropna zgaga wrrr:/

Gratulacje dla mamusiek i ich dzieciaczków które wróciły juz do domu reszcie rownież życzę aby szybko wróciły
Współczuję zgagi

Ja w ciąży miałam spokój, tak teraz mi się zaczęła pojawiać
Stary 2016-06-14, 07:25   #3083
fiazo
Zakorzenienie

Kiara kciuki za szybką akcję

Ania super że dziś wychodzicie

Haneczka przypomniało mi się że koleżanki córka miała problem z kupą, który trwał od maleńkości do chyba ok 2lat, może krócej. Wiem że medycznie miał jakaś nazwę. Mała nie dała rady sama zrobić. Spróbuję ją podpytać.

Mi przez noc brzuch odpadł. Teraz jadę na wizytę, zobaczymy co powie lekarka. Jeszcze przed ktg będzie.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 07:26   #3084
kaska87
Zakorzenienie

Hej ho

Kiara dawaj! a może bobas już.na świecie bo porody sn na wątku widzę ekspresowo idą

Co do zgagi to moja została z łożyskiem na bloku operacyjn hahha

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 07:30   #3085
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Jaka beznadziejna? Nie pisz tu głupot
Nie jesteś beznadziejna tylko zmęczona

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ----------

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość

Super ze u Was wszystko ok

---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ----------

Elaine Zuzia od piątku, od wyjścia ze szpitala do wczoraj przybrała 70 Ga skąd masz ten notatnik?
Ja w pierwszej ciąży dostałam taki od położnej, i sobie tam wszystko notowana,a teraz nie mam
Stary 2016-06-14, 07:30   #3086
fiazo
Zakorzenienie

Radena też miałam Ci napisać. Jesteś zmęczona po prostu. Mnie nie raz koleżanka z sali budziła. Ja sobie nigdy nie nastawiałam budzika

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 07:33   #3087
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:

O jacie Kiara !!
Trzymam
Niecierpliwy Twój synek, chce juz do rodziców

---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Mleko się pojawilo. Polozna stwierdzila ze teraz mam nawal i wielkie cycki. Wypilam tylko 3 saszetki femaltiker i tyle wystraczylo. Mala super ciagnie. Jest tylko problem ze mam pogryzione brodawki bo za slabo wkladalam na to wygląda. Bede stosować kapturki na czas zagojenia sie ran. Smaruje maścią maltan i mam nadzieje ze pomoze. Maja okazuje się na duze pragnienie ssania i bede jej dawac smoka
Dzisiaj wychodzimy tylko kwestia o której godzinie.
Super ze juz do domku
Teraz już będzie tylko lepiej
Stary 2016-06-14, 07:39   #3088
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
ANIA brawo za mleko.!
Ktoras pisala ze ma TYLKO siare poki co. Ale to mega wazna faza w rozwoju.mlwka. zawiera wszystko co niezbedne dla malucha i jest przyswajalne dla niego
Właśnie bardziej to jest taka wydzialina zoltawa ale cieszę się

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-14, 07:40   #3089
madzius90
Zakorzenienie

Ale dzisiaj noce mieliśmy. A właściwie miałyśmy z Zuzia.
Prawie dwugodzinny maraton
Najpierw przewiniecie, karmienie, znów kupa wiec znów przebranie i znów kp, trzecie przebranie, znów kp. I co zasnęła , odkładalam do łóżeczka bo juz oczy mi leciały na siedząco to się rozbudzala.
Az w końcu gdzieś koło 2:30 wzięłam ja do siebie do łóżka, bałam się trochę bo Bartek dziś przyszedł ze mną spać, a on się strasznie kręci. No ale jakoś ja oslonilam i w końcu zasnęła
jak przelozylam do łóżeczka to do 6 spala

A teraz mąż w pracy, dzieci śpią. A ja zamiast tez korzystać to wizaż nadrabiam

Edytowane przez madzius90
Czas edycji: 2016-06-14 o 07:41
Stary 2016-06-14, 07:42   #3090
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Super ze juz do domku
Teraz już będzie tylko lepiej
Tez mam taką nadzieję

Dzisiaj pierwsza noc w domku ... mam stresa!

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości