![]() |
#331 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#332 |
Zakorzenienie
|
Iweczka, po opowiadaniach mojej mamy to zdecydowanie mam nadzieje na brak kolek, ewentualnie reakcje malego organizmu na te wszystkie magiczne kropelki, bo nie dosc, ze maluda sie wykancza, bo wiecznie boli, to jeszcze dodatkowo wykancza rodzicow.
Ta, w pepco zostawilam cale 8,98 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#333 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Choć tż mówi, dopóki się nie urodzi to nie uwierzę ![]() Ja w sumie już oswoiłam się z myślą, że będzie Syn. Gdyby nagle okazało się, że córka t ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#334 |
Zakorzenienie
|
Iweczka, Ty z Wawy? Gdzie planujesz rodzić? Ja w imidzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#335 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam w piątek ![]() Kasia_ruda gratuluje udanego i stabilnego trójpaku ![]() Kasmina jak przeczytalam ile zostalo ci dni do porodu to się przestraszyłam! A potem TŻ policzył ile mi zostało... 39 ![]() Zdecydowanie jestem "opryszczkowa" odkąd pamiętam towarzyszy mi w życiu, więc nie bylam zaskoczona 2 w ciagu ciąży. Moja gin na wiadomość że używam Zovirax powiedziała, że luzik i przepisala jeszcze heviran. Nic nie wspominała, że to niebezpieczne.
Zuzia - 29.07.2016 19:01 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#336 |
Zadomowienie
|
Misja prania ubranek zakończona sukcesem. Jutro tylko wyprasować i wybrać te do szpitala. Wezmę te, które kupiłam używane chyba. Położna powiedziała, ze jak przez przypadek trafia do szpitalnej pralni to marne szanse na odzyskanie.
Jutro prasowanie. W weekend wypiore kocyki ![]() ![]() Te ubranka pachną niemowlakiem ![]() Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
![]() |
#337 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nie panikuj ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jutro mam lekarza, zakupy i fryzjer ![]()
![]() |
#338 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja to chyba będę się bardzo wzruszać, jak zaczną się rozpakowania u nas. Florencee, moja siostra mówi, że ona korzysta z normalnych przepisów, tylko mąkę zwykłą zamienia na orkiszową (żeby bez glutenu było), a cukier na ksylitol. Ofc. nie każdy przepis da się tak przerobić (jak masz np. banany w cieście, to nie bardzo), ale jest sporo do wyboru. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Żartuję, na pewno zostanie chłopak. Ja ostatnio zapytałam się mojej ginki od USG pren., czy zostaje dziewczynka, to tylko się zaśmiała i powiedziała, że taka pomyłka jeszcze się jej nie zdarzyła (ale zawsze może być ten pierwszy raz, no nie? ![]() Ktoś pytał o koszule nocne-ja zamawiam dwie, już wybrałam na zakładkę, żebym mogła je nosić także po ewentualnym karmieniu. Generalnie nie lubię koszul i nie ukrywam, że wybrałam jak najtańsze, bo oprócz nocowania u teściów nie potrzebuję na noc ubrania: http://rafjolka.pl/product-pol-17799...ula-nocna.html http://rafjolka.pl/product-pol-18048...ula-nocna.html DobraDusza pytała kiedyś o mój kocyk, ale jakoś zapominałam poprawić źle wstawione linki...Kupiłam taki i jestem bardzo zadowolona (cena śmieszna, a kocyk naprawdę fajny jakościowo i bardzo milutki): http://www.smyk.com/smiki-kocyk-dwuw...y-zyrafka.html Edytowane przez znowuzapomnialamhasla Czas edycji: 2016-06-21 o 23:13 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#339 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Powodzenia na wizycie! Cytat:
![]() Miałam się dziś albo jutro zabierać za pranie (po raz kolejny ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- Cytat:
![]() Ładne koszule. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#340 |
Przyczajenie
|
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Może jakoś ogarnę temat tej wyprawki
![]() Przy okazji pochwalę się, że dzisiaj według daty z OM zaczynam 8 miesiąc ![]() No i męczy mnie od rana mega zgaga ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#341 |
Raczkowanie
|
Florencee zaangażuj w pranie mamę/teściową/kogokolwiek
![]() Co do mamy-moja dzis miała imieniny i nie złożyłyśmy jej z siostrą życzeń. Kutfa mać no...Napisała mi, że jej bardzo przykro, że inni pamiętali, a córki nie i takie tam. Najlepsze, że w zeszłym roku było to samo. Najlepsze, że ona mi też nie złozyła życzeń w moje imieniny (o których sama nie pamiętałam ![]() Bez sensu. Cholerne święto imienia-kto to wymyslił w ogóle ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#342 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() My mamy tak połowę ubranek uniwersalnych i połowę typowo dziewczęcych ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#343 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry. Miłego dnia.
Ilośc zajęć dodatkowych dla przedszkolaków mnie przeraża. Za moich czasów co prawda nie było nauki języków obcych ale takie rzeczy jak rytmika, taniec kolka plastyczne były realizowane w ramach programu zabaw przedszkolnych. Dziś gości mam o 11 to muszę ogarnąć dom a tak mi sie spać chce ;( Wysłane za pomocą magii |
![]() ![]() |
![]() |
#344 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Witam ![]() Wczoraj poszliśmy ze znajomymi do strefy kibica i powiem Wam, że to był zły pomysł ![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj muszę sobie ogarnąć rzeczy do sesji zdjęciowej (która jutro ma końcu dojść do skutku!), a o 17 mamy sr ![]() ![]() ![]()
![]() |
#345 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Mamusie!
![]() Piernik, jak tam sytuacja? Cytat:
![]() Cytat:
O komu dobrze ![]() ![]() Lecę na kursy, cmok!
![]() |
#346 |
Zadomowienie
|
Co do języków obcych i dzieci. Jak młoda miała 3 lata to 3 miesiące spędziliśmy u znajomych w Irlandii.
Po powrocie stwierdziłam, ze szkoda tak teraz odstawić ja od ang i zapisałam ja na dodatkowe lekcje. Pózniej jeszcze lekcje miała w przedszkolu a pózniej w szkole. Przed wyjazdem do Szkocji gdzie miała lat 7, na plazy w Gdyni spotkałyśmy rownież 7 letnia dziewczynkę, która zasuwała po ang tak, ze było mi głupio bo moja młoda po 5 latach nauki nie potrafiła wydukać How are you....my name is.... Czyli podstawy. Oczywiście znała wszystkie angielskie kolory na pamięć, piosenki dla dzieci. Szkoda tylko, ze w tym całym nauczaniu pominięto komunikacje. Po przyjeździe tutaj po pół roku już gadała po ang. Dzis oczywiście mówi i pisze lepiej niz ja ![]() W szkole dodatkowo ma niemiecki i po roku zajęć potrafi sie swietnie komunikować. Trzeba trafić na dobra szkole by były z tego efekty. Inaczej dla mnie to strata pieniędzy i czasu. Dzis kończę 34 tydzien. Spadam pod prysznic i do położnej i diabetyka. Ciekawe ile przytyłam przez dwa tygodnie ale obawiam sie ze za duzo ![]() Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
![]() |
#347 | |||
Zadomowienie
|
Hej.
![]() Cytat:
Brawa za 8 miesiąc! Zgagi współczuję. :/ Cytat:
Chętnie bym zrobiła to pranie u rodziców w sumie, tam można suszyć na dworze, jest fajne żelazko, mama by mi pomogła na pewno. ![]() Z imieninami kompletny bezsens. :/ Fajnie jak w rodzinie jest ustalone co się obchodzi, a nie tak że ktoś trochę obchodzi jakieś święto, a trochę nie. Pewnie bym tak jak planujecie zadzwoniła, przyniosła jakiś drobny spóźniony upominek dla oczyszczenia atmosfery. ![]() Cytat:
To i tak długo dałyście radę ze staniem, dobrze że reszta meczu już w komfortowych warunkach. ![]() Fajnie, że zapowiada się sesja i mebelki. ![]() U mnie podobne klimaty akurat, bo kombinuje z szafą, a w weekend mam mieć robione fotki. Gorsze jest to, że nie mam koncepcji na fajną lokalizację ani ogólnie ustalonej wizji, jestem kiepska w wymyślaniu takich rzeczy. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#348 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Może Twój fotograf bedzie mieć jakaś fajna koncepcje? Czesto maja fajne wizje ![]() Współpracowałam z dwoma fotografkami i były niesamowite jeżeli chodzi o indywidualne koncepcje ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
![]() ![]() |
![]() |
#349 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mama Alicja? ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#350 |
Zadomowienie
|
Na ddtv mówią o komórkach macierzystych
Wysłane za pomocą magii |
![]() ![]() |
![]() |
#351 |
Zadomowienie
|
Co ciekawego mówią? Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
![]() |
#352 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Pocytowało mi i zniknęło ![]() ![]() Wczoraj poszłam do koleżanek, porodówkowa miała robotę to poszłam do drugiej na ginekologie ![]() ![]() Na dzisiaj planów brak ![]() Edit: dzisiaj mam 50 dni do porodu ![]()
![]() |
#354 | |||||
Wtajemniczenie
|
Czesc
![]() Cytat:
zastanawia mnie dlaczego dwojka musi byc tej samel plci? Mam nadzieje, ze to nie jest glupie pytanie :P Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja robie to bardzo na raty :P na razie wypralam 2 pralki malej i od razu poprasowalam, bo bylo cudownie chlodno, a dzis zaczelam od prania naszych rzeczy :P ale kolejna pralke wstawie juz Malej :P Cytat:
A w ogole wczoraj zrobilam koktajl z Twojego przepisu ![]() ![]() Teraz mi sie cos kojarzy, ze polaczenie banana z kakao mi chyba juz kiedys nie sluzylo :P No coz, mi pozostaja koktajle owocowe ![]() Cytat:
![]() Wczoraj przed meczem bylam na moim drugim masazu, alez bylo cudownie ![]() Zapisalam sie na ostatni w polowie lipca, bo potem moj masazysta idzie na urlop ![]()
![]() |
#355 | |
Zadomowienie
|
Witam się w środę.
Wczoraj brakło mi sił żeby Wam opisać co mnie spotkało wczoraj. A mianowicie mieszkam w domu z rodzicami tj oni na piętrze a ja na parterze. U rodziców strzelił jakiś wężyk od hydromasażu w wannie i woda się lała ... tak skutecznie, że u mnie 3 ściany zalane, sufit podwieszany wygięty a każdą żarówka w suficie podwieszanym lała się woda .... istny armagedon ... Efekt taki, że mam cały sufit zalany + ściany. Nie mam prądu w łazience a rodzice chodzą się do mnie kąpać bo nie mają wanny na szczęście został im prysznic. No ale i tak biorąc pod uwagę 30 stopniowy upał ... no i w ogóle ... Ehh miałam w planach robić remont łazienki w przyszłym roku no bo trzeba liczyć na to z 30.000zł a nie mam takiej wolnej kasy ... teraz chyba trzeba będzie to od razu zrobić i będę musiała pożyczyć od rodziców kasę i im jakoś to w ratach spłacimy (liczę też na odszkodowanie za to zalanie ze swojej polisy, może część kosztów z tego pokryjemy) ale nie o to nawet chodzi. Tylko nie dość, że mam tyle pracy to będę musiała remontować i to szybko zanim się Jasiek urodzi bo kucie w ścianach słabo się przedstawia przy niemowlaku ..... Cytat:
Jeśli materiał jest ok sama bym sobie zamówiła ![]()
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#356 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale pędzicie kobietki! Jeszcze trochę i zaczną się pierwsze porody ![]() ![]() Kciuki, byś jednak czuła sie tylko tak ociężale, a waga tego nie odzwierciedli ![]() ![]() Florence owocnych poszukiwań wymarzonej szafy! ![]() ![]() Zaraz pędze na wizytę do ginki.. Tradycyjnie pewnie zbada mi szyjkę i da namiary do lekarza, który robi III usg genetyczne ![]() Dzisiaj też zabieram się za kolejne pranie.. pieluch tetrowych i flaneli ![]() ![]()
.. i ślubuję Ci.. ![]() ![]() Zuzanka ![]() II kreski ![]() Edytowane przez Afrodita Czas edycji: 2016-06-22 o 08:19 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Zakorzenienie
|
Tija moze ja mam glupie pytanie, ale kiedy skurcze bolą? Jakiej mocy bolą? Albo jakiej mocy moga być B-H? Bo te nie bolą, nie mnie.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#358 | ||
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Ja dzisiaj też wstawiam pranie, ale nasze. Dziecięce czekają na lipiec ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio taki rzut teściowej zaniosłam, ale jak później usłyszałam że "tyyyyle koszul na raz to ona w życiu nie prasowała" to mi się odechciało.... będę prasować po 3-4 dziennie, ale nie chce mi się już prosić :/ wkurza mnie to jak ludzie oferują pomoc, potem się o coś poprosi i nagle wielka łaska... Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Pisałyście o imieninach - ja nie lubię tego zwyczaju, nigdy nie pamiętam kto ma kiedy (oprócz moich rodziców) a kalendarzem nie ma co się sugerować bo rzadko jest tak że jedno "imię" ma jedno "święto" w roku... i potem zgaduj czy to akurat ta data ![]()
![]() |
#359 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#360 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety nic ciekawego oprócz tego zeby składować ta krew bo nigdy nie wiadomo kiedy sie przyda. Mówili tez ze w USA prowadzą badania na użycie komórek macierzystych do leczenia autyzmu. Wysłane za pomocą magii |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:08.