|
|
#1621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Ja to mam tylk0 odciecie pod biustem, nawet szerokosc stanika mi sie nie zmieniła
![]() TZ mówi, ze wcale nie zrobiłam sie szeroka. Jaki on miły
|
|
|
|
#1622 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylną ja też mam
|
|
#1623 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu grzeje. Grrrr. A ja mam prasowanie.
|
|
|
|
#1624 |
|
Zakorzenienie
|
No, to jeszcze lepiej
torbe spakowałam, ubranka gotowe (na szczescie nie mam ich za duzo), crib gotowy, polozylam przescieradło i na to kocyk , zeby sie nie kurzyło i otworzyłam jeden bok, zeby TZ mogl tylko zaintalowac kolo łózka. Czuje sie w miare gotowa ![]() Nie ma sensu robić super organizacji bo sie bedziemy przeprowadzać jak juz bede w stanie funkcjonować. |
|
|
|
#1625 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() fanta zaraz opczaję Twoją listę i pewnie się troszkę zainspiruję ![]() aga, Talantea - śliczne brzuszki a talii to ja już dawno nie mam
|
|
#1626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1627 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej,
Ja dziś sporadycznie będę zagladać. Córka mi się coś pochorowała, od wieczora gorączkuje, 39 c a tu taki upał Cytat:
Tak samo leci dołem jak po sn ![]() Mi już 2 razy się zdarzyło, że Pani w ross porosiła mnie bez kolejki Cytat:
za ZUS ![]() Cytat:
Mój Mały kręci się non stop, nie zauważyłam żeby jakoś mniej się ruszał. ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1628 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam talie!
resztki jeszcze zostaly, ale to dlatego ze moje siedzenie i boczki to rozmiarow takiej konkret szafy
|
|
|
|
#1629 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chętnie przejrze bo swojej jeszcze nie mam ![]() Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#1630 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Chyba jedyne wyjscie no nogi do gory i zel chlodzacy. Wspolczuje ![]() Cytat:
Fajnie, ze wyniki wzrastaja-moze obejdzie sie bez dodatkowego zelaza. Ja szczepie na dodatkowe rzeczy, bo w moim wojewodztwie rodzinnym jest to refundowane. Musze tylko tam zameldowac mala. Nie chce tylko szczepionek skojarzonych-takie halo wokol tego, ze wole podac pojedynczo. Cytat:
Co do kilometrow, to ja mialam ostatnio faze i o 23:00 zrobilismy z tz 7 kilometrow. Do domu bylo 11 i na ostatnie 4 wzielismy takse. Strasznie dobrze mi sie szlo! Cytat:
) takiego faceta, a ja sie potrafie go uczepic. Porazka, mam nadzieje, ze po porodzie przejdzie mi wieczny foszek ![]() Dobrze, ze pijesz. Ja pije duzo za malo, niestety Lekarz kiedys powiedzial mi, zebym nauczyla sie pic glowa, a nie pragnieniem, ale cos nie wychodzi...Brawa za kolejny tydzien! Coraz szybciej te tygodnie mijaja Cytat:
Zrob sobie rzesy u stylistki Ja mam taki plan, nawet juz sie zapisalam. Bede zmeczona, spocona, wkurfiona bolem, ale rzesy bede miec piekne! 😂Cytat:
Tzn. pojda na badania kotow, wiec mam nadzieje, ze na poczatku lipca mi przeleja...Cytat:
Ja bym mogla rodzic, ale tylko dlatego, ze nie chce mi sie juz byc w ciazy. Mam dosc.Oklaski dla Esika! No i dla Ciebie, ze sie zdecydowalas i ze Ci sie chce. Zwroci Ci sie to w blyszczacej siersci oraz rzadkich wizytach u weta, bo barfowe zwierzaki ciesza sie dobrym zdrowiem ![]() Ja kupilam dr Brownsa chyba. Musze luknac. Brawa za kolejny tydz.! Cytat:
Wlasnie wczoraj nabylam droga kupna maliny i poziomki, zrobilam z kefirem i chia. Dzis powtorze. Jakie to dobre! Dzis zaczynam SR (lepiej pozno niz wcale ). Wczesniej musze zmielic mieso pieronom, bo w Tesco zepsula sie maszyna. Nienawidze tego robic. Milego dnia! Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka |
||||||||
|
|
|
#1631 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1632 |
|
Raczkowanie
|
IWECZKO, przekichane z goraczka dzieciatka:-( Mam nadzieje, ze szybko wroci do zdrowia. Najgorsze, ze goraczke trzeba wypocic, a tu taki skwar. Nie zazdroszcze...
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeden problem mniej będzie ![]() tylko mam taką samą zagwozdkę jak z brwiami: na kiedy się zapisać henna na brwiach krótko mi się trzyma a włoski odrastają strasznie szybko, powinnam co tydzień chodzić Chyba na połowę sierpnia się zapiszę, powinno wystarczyć jak się Zuźka nie pospieszy to jeszcze najwyżej powtórzę ![]() a dziś mam wizytę u gin ale strasznie nie chce mi się iść
|
|
#1634 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nie będę mieć częstszych wizyt, już jestem umówiona na kolejne do końca i są co ok. 3 tygodnie, tak jak przez całą ciążę. Trochę mnie to niepokoi. :P Ale w sumie z lekarzem jest dobry kontakt telefoniczny, do szpitala niedaleko, a 150 zł w kieszeni zostanie. Wcale nie! Ślicznie się prezentuje. ![]() Co też opowiadasz, ale piękny brzuszek. ![]() Cytat:
![]() Picie głową jest ciężkie, podobno pomaga umieszczanie napoju w jakimś ładnym większym naczyniu i kontrolowanie swoich postępów w ciągu dnia. ![]() A jakie te rzęsy, henna czy jakieś doczepiane? Miłej SR.
|
|||
|
|
|
#1635 |
|
Zakorzenienie
|
Ja co najwyżej hennę, mam długie i gęste rzęsy więc nie potrzebuję doczepiać
Ale pomalowane wyglądają u mnie lepiej, więc je przyciemnię henną
|
#1636 | |
|
Zakorzenienie
|
Iweczka zdrówka dla córeczki
Cytat:
![]() W sumie nie jest to skomplikowane, ale fakt używam teraz gotowych suplementów. Jak mi się skończą to spróbuje skompletować naturalne Póki co Esik wykazuje nadmiar energii Ogólnie to chyba nie za mądry jest, bo "zakopuje" swoje jedzenie Powodzenia na SR!
|
|
#1637 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kiedyś myślałam o takich 1:1, chciałam sobie na ślub zrobić, ale nie wiedziałam jak by współpracowały z okularami. :P U mnie tak brzuchol wygląda. |
|
|
|
|
#1638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze wstalam i nadal chce mi sie spac moze przykimie jak wroce z wizyty
|
|
|
|
|
#1639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1640 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wypłatka? To lubię! Cytat:
całą długość rączki.. Cytat:
Kciuki za wizytę! ![]() Cytat:
Mógłby.. . Chociaż z drugiej strony będzie mi brakować tych kopńiakówKurka wodna! ![]() ![]() Cytat:
a mówi sie żeby kobieta korzystała z wolnego czasu i się wysypiała tiaa.. kiedy to im bliżej porodu tym coraz gorzej sie śpi.. Udanych zakupów ![]() Cytat:
![]() Brwi zwykle mam zrobione henną, ale tak na wszelki zaś, gdyby coś nagle się działo, a nie 'miałabym w danej chwili brwi' tusz, tak zeby po wyjsciu jakoś szybko się maznąć a róż obowiązkowo, żeby dodać koloru twarzy i tak zmęczonej.. I ńie straszyć ludzi na korytarzu.. też będe lepiej się wtedy czuła.. Cytat:
![]() Gdzie Ty tu widzisz wieloryba? Ja widze pięknie rosnący brzusio![]() Kobietki, które już kupiły biustonosz do karmienia Babyono.. Jak leży? Nie wygląda się, jak w worku do karmienia, czy w miarę estetycznie się wygląda? Rozmiar obwodu adekwatny do waszego, czy zaniżona-zawyżona rozmiarówka? Mam dylemat co do kupna..
|
|
#1641 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u mnie się wszystko wyjaśniło chyba, skąd waga wzrosła nagle, wyhodowałam w brzuchu małego kluseczka ![]() waży ok. 2200 gram z pomiarów termin porodu wychodzi mi na 12 sierpnia a dodam że termin z OM mam na 24 sierpnia, a z poprzedniego usg na 18 sierpnia moje mcdonaldy i kfc wyszły teraz, utuczyłam dziecko
|
|
|
|
|
#1642 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gratki za wyniki badań.. Szkoda tylko, że te cukry szaleją ale to ponoć w 3 trym. to normalka.. a tak przy okazji.. Dzisiaj zaczynamy 32+0 tc Co do przedłużania rzęs.. Myślałam o tym, żeby spbie zrobić, ale jednak zrezygnowalam.. Rok temu, 5 dni przed swoim ślubem zrobiłam sobie takie rzęsy i trochę kleju dostało się do oka i mi je oparzyło! Miałam baaardzo przekrwione oko.. Dostałam silne krople-antybiotyki, po których na szczęscie zaczerwieńienie zeszło do dnia ślubu i wyglądałam, jak czlowiek ![]() Ze względu na własnie takie ryzyko i mozliwosc przyjmowania silnych antybiotyków daruję sobie przedlużanie w ciąży..
|
|
#1643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rzeczywiscie spora kluska
|
|
|
|
|
#1644 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1645 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Gratuluję nowych tygoni i trzymam kciuki za wizyty. Dzisiaj skwar okropny... u kogo chłodno? |
|||
|
|
|
#1646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1647 |
|
Wtajemniczenie
|
Znowuzapomnialamhasla - o plesniaku tez myslalam, ale w sumie nie mam takich owocow, co by sie nadaly :P
Chyba sie jednak skusze na ciacha od Piernika! A tymczasem zajadam kaktusa :P
|
#1648 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też przysypiam, zastanawiam się czy iść na drzemkę teraz czy po obiedzie, ach te poważne problemy na L4... ;P Dzięki! ![]() Cytat:
Rozmiar obwodu adekwatny, podpasował mi.Chyba drugi taki sam zamówię, żeby mieć dwa jak poleca lista ze szkoły rodzenia. Nie chce mi się innych szukać, a cena jest w miarę ok. Cytat:
![]() Dziękuję. ![]() Cytat:
Dzięki! Co do wagi to mam +3,5 kg. :P Podobno normalka z tymi cukrami, w przyszłym tygodniu mam wizytę u diabetologa, to się może dowiem jak z tym najlepiej walczyć. ![]() Brawa oraz piona za 32+0! A jeśli chodzi o te rzęsy, to kiepska sprawa. :/ Faktycznie lepiej nie ryzykować w ciąży, jakby miał być jakiś problem. |
||||
|
|
|
#1649 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja mam wcięcie,ale to nie talia bo wyżej.. zmierzyłam obwód..w ciągu 27dni mam "w brzuchu" o 5-6cm więcej.. 03.06. miałam 92cm, a teraz 97-98cm wychodzi.. ee tam..fajny bebzolek,ale musi Ci byc ciężko.. ja tez.. i kosmetyki.. własnie przyszły organizery do szuflady i poukładałam wsio.. aa i mam wyprany pokrowiec od fotelika Cytat:
mogę iść za Ciebie ![]() Cytat:
sliczny brzuszek Cytat:
dla mnie ten stanik jest wygodny,ale brzydki.. nie jest to napewno atrybut kobiecości i seksapilu ale ja w obecnym stanie nie szukam takich rozwiązań,ale wygody.. Cytat:
najpierw masa potem rzeźba![]() ![]() di_anna dzięki za odpowiedź..cos mi ucieło cytowanie.. że tez nie wpadłam na pomysł,żeby Ciebie pytać... |
||||||
|
|
|
#1650 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za Wasze wizyty!Mam podobne zdania co do cc, chociaż jest część kobiet, która nie ma żadnych wskazań do cc a z wygody decyduje się na cc właśnie - ja niestety nie mam nawet wyboru, muszę cc ale gdybym miała to na pewno nie rezygnowałabym z sn. Ja natomiast sama na sobie doświadczyłam parcia na KP i poczucia, że jak nie karmisz to najwyraźniej nie chcesz dla swojego dziecka dobrze. I tu znowu zaznaczę, że bardzo zależało i zależy mi na KP, jednak sama się przekonałam, że nie zawsze i nie dla każdego jest to takie proste i naturalne a z widokiem wniebowziętej mamy, która przy piersi trzyma uśmiechniętego dzidziusia ma często bardzo mało wspólnego. A propo's wczoraj rozmawiałam o tym z TŻetem, któremu chyba też się chyba wydaje to oczywiste i naturalne. Na początek powiedziałam mu 'po pierwsze to ty w ogóle na ten temat nie powinieneś się wypowiadać'..... bo rzeczywiście facetom najłatwiej się mądrzyć (choć on w sumie nie mówił nic w złej wierze, zapewniał tylko, że teraz on będzie obok, że będzie mi podawał dziecko, pomagał przystawiać itd). Cytat:
za kolejny tydzień!Dobrze, że napisałaś dziewczynom o tych ruchach bo jeszcze niektóre zaniepokojone na IP by jechały . Chociaż moja Kasieńka potrafi jeszcze takiego kopa zasadzić, że się skręcam...Które części ciała? Chyba paznokcie Cytat:
za 35!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Daj Ty spokój kobito, brzuszek super! Moje też już kilka dni leży ale w taką gorączkę nie myślę się za nie zabierać... a czemu nie? ![]() Następna chudzinka, brzuszek miodzio!!! Aha, któraś z Was pisała o swoich humorkach i najeżdżaniu na TŻeta, ja też swojemu dałam wczoraj popalić, tak się nakręciłam, że aż go odesłałam z powrotem do mamusi , a potem w sumie zastanawiałam się o co mi poszło... . A najlepsze było wieczorem - TŻet wrócił z pracy a mnie/nas jeszcze nie było w domu, zaczął do mnie wydzwaniać, pisać smsy a ja nie odbierałam trochę jeszcze z focha, poza tym akurat jechałam autem. Jak podjechałam pod blok to TŻet aż zleciał na dół do nas, wyściskał mnie i powiedział, żeby więcej mu tak nie robić bo on się martwił, że coś się stało. Zmykam na kursy w hospicjum, dziś ostatnie wreszcie .
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.

w sumie dobry pomysł z tymi zapasami w samochodzie...
Wielkie jak cukinie!
Reklama sklepu jak ta lala, bo do tej pory po wieprzowinie nic się nie działo

Je je
Ja bym mogla rodzic, ale tylko dlatego, ze nie chce mi sie juz byc w ciazy. Mam dosc.

czerwiec 2015
ale to ponoć w 3 trym. to normalka..