Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-01, 12:55   #4141
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
jestem za

też mi smutno po meczu ale uważam że zasłużyli na wygraną, grali pięknie po prostu pech karne to kwestia przypadku...

dziewczyny, śliczne jesteście chociaż inaczej Was sobie wyobrażałam ciekawe, jak po postach, nicku tworzy się wyobrażenie kogoś

Np. zUa_tysica, myślałam że masz płomienno rude włosy a Geosmina - czarne
Kiedys miałam rude, eksperymentowałam dużo z włosami - ale potem stwierdziłam, że mi nie do twarzy

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
O kurcze! A to nie było zrobione złośliwie?
Nieee, najechaliśmy na niego widocznie

Cytat:
Dziewczyny pierwsza sierpniówka już rozpakowana. Zaczynam się lekko stresować
Ojoooj, szybciutko. Z maleństwem wszystko ok?

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
Witajcie, donosze, że prócz smutku po meczu, smutek z powodu 1 kreski. Again.

Jezu dziewczyny, chyba mam kaca
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-01, 13:02   #4142
cavagirl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Ja to na karnych już byłm pijana

A jeszcze na domiar złego rano mieliśmy kapcia w aucie Okazało się że winowajcą był wielki gwóźdz wbity w opone
Ehh...faktycznie słaby poranek... I jeszcze teraz kac! Ale grunt, że piąteczek!

Cytat:
Ojojoj

Cytat:

który dzień cyklu?
cavagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-01, 13:23   #4143
raduska
Zakorzenienie

Moja cora urodziła sie 4kg i 58cm długa a nosiłyśmy z dobry miesiac 56 juz nie pamietam czy nawet nie 1,5mies. Z mezem mamy normalne budowy moja mama duze dzieci rodziła i u mnie ta reguła sie sprawdziła ze to troszkę genetyczne rodziłam w styczniu ,mam spisane w notatniku na Kom ile miałam czego na te dwa najmniejsze rozmiary jakby ktos był zainteresowany .

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
raduska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-01, 13:35   #4144
Melka_89
Raczkowanie

Cytat:
bez stresu. ja urodziłam 2 dni po tp
Cytat:
Napisane przez raduska Pokaż wiadomość
Moja cora urodziła sie 4kg i 58cm długa a nosiłyśmy z dobry miesiac 56 juz nie pamietam czy nawet nie 1,5mies. Z mezem mamy normalne budowy moja mama duze dzieci rodziła i u mnie ta reguła sie sprawdziła ze to troszkę genetyczne rodziłam w styczniu ,mam spisane w notatniku na Kom ile miałam czego na te dwa najmniejsze rozmiary jakby ktos był zainteresowany .
oj ja tam takich rzeczy nie pamiętam

Melka_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-01, 13:37   #4145
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:

Chyba nie ma reguły i trzeba być przygotowanym na każdą ewentualność. Moja córka z identyczną wagą i wzrostem nie mieściła się w nic 56. Musiała nosić lekko za duże 62, ale w ciągu 2 tygodni przykoksiła i już były ubranka idealne.

Edytowane przez jelonekhihi
Czas edycji: 2016-07-01 o 14:13
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-01, 13:41   #4146
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Jest po operacji, jeszcze w szpitalu ale możliwe że za 2 tygodnie wyjdą do domu

hm mi się wydaje że te ubranka to zależy, np. my oboje z TŻ jesteśmy raczej drobnej postury, Zuzia też na USG wychodzi malutka więc myślę że nam te małe ubranka mogą się przydać ale jak dzidziuś na USG widać że będzie spory to może faktycznie nie warto kupować mniejszych niż 62. Ale szczerze ja wolę mieć i nie użyć, niż potrzebować i nie mieć
do szpitala wezmę rozmiary ubranek 56 i awaryjnie jedno body 50 i jedno 62 i najwyżej TŻ dowiezie

mam nadzieję że jednak zdążę chociaż po jednym razie zdążę założyć te 56 bo są taaakie słodkie
Ja też wolę być przygotowana bardziej niż mniej. Zwłaszcza, że mogę urodzić znów wcześniej. A ten pierwszy miesiąc dziecko też musi w coś być ubrane, po co mam zużywać za duże ciuchy jak mogę mieć mniejsze. Ile zuzyje tyle zuzyje ale wątpię, żebym urodziła takie dziecko, dla którego 62 będzie akurat.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-01, 13:52   #4147
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość

Ojoooj, szybciutko. Z maleństwem wszystko ok?
To było tak że musieli zrobić cc ze względu na wodogłowie i roszczep kręgosłupa... ale jest szansa że za 2 tygodnie będą w domu już
Cytat:
Napisane przez Melka_89 Pokaż wiadomość
ja bym chciała 3 dni przed będą urodziny TŻ

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-01, 15:43   #4148
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Ojojoj to już! och!
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6247155 1]
Wczoraj popłakałam się aż na meczu jak przegrali ale pięknie grali a Portugalia nie zasłużyła na wygrana :/

My od wczoraj zaczynamy kolejny cykl

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
Smutne to było strasznie, to prawda
Cytat:

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
A ja pozdrawiam Was z gorącego Olsztyna i przesyłam słonecznego buziaka, aby wszystkim poprawiły się humorki.

Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka
Piękna Ty!

Fanta i Monika jeśli mogę mieć jakieś sugestie, to radzę zainwestować w dosłownie kilka zestawów ładnych (więc i droższych) ciuchów, za zestaw mam na myśli pajac lub koszulka + legginsy /spodnie / polspiocy i śpiochy oraz kilka ładnych body z krótkim i długim rękawkiem, a do tego sporo niekoniecznie ładnych, mogą być używki bodziakow, które będą służyć jako bielizna pod pajace czy bluzeczki serio dzieci tak szybko rosną i żałuję że tyle nakupowalam ładnych rzeczy bo z samych prezentów mam np rozmiar 68 powiedzmy 7 super zestawów, a przy dziecku i tak pralkę się puszcza co 2-3 dni więc 7 zestawów to zupełnie spoko

A niektóre u nas założone po 2 razy, no żal kasy a wierzchnie to już w ogóle durna byłam mam z 5 kurteczek i raz założyłam jednazresztą Hania rośnie jak nie wiem. Urodziła się 58 cm/3520 g, ma 4 miesiące i tydzień a ma już ok 70 cm i 7500 kg. Ciuszki 74 są na styk, także wyobraźcie sobie, a to tylko 4 miesiące...

I u nas też mocno idą pieluchy, także myślę 5 flanel i z 8 tetr.

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Aaa nie napisałam co u mnie. Mało się udzielam bo Hani idą dolne jedynki i jest masakra, od urodzenia zasypia nam między 20, a 21:30 a wczoraj pierwszy raz w życiu o północy tak ja meczylo

I dziś mam 19dc, wczoraj w końcu wyszedł bladzioch na testach owu, a dzisiaj ciągle bledsza od testowej, ale już na serio widoczna także idzie owulacja i cieszę się bo jak wiecie się martwilam czy nie mam bezowulacyjnych cykli!!! Jeszcze wieczorem przetestuje raz bo może wyjdzie gruba krucha

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-01, 16:17   #4149
Melka_89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Ojojoj to już! och!

Smutne to było strasznie, to prawda

Piękna Ty!

Fanta i Monika jeśli mogę mieć jakieś sugestie, to radzę zainwestować w dosłownie kilka zestawów ładnych (więc i droższych) ciuchów, za zestaw mam na myśli pajac lub koszulka + legginsy /spodnie / polspiocy i śpiochy oraz kilka ładnych body z krótkim i długim rękawkiem, a do tego sporo niekoniecznie ładnych, mogą być używki bodziakow, które będą służyć jako bielizna pod pajace czy bluzeczki serio dzieci tak szybko rosną i żałuję że tyle nakupowalam ładnych rzeczy bo z samych prezentów mam np rozmiar 68 powiedzmy 7 super zestawów, a przy dziecku i tak pralkę się puszcza co 2-3 dni więc 7 zestawów to zupełnie spoko

A niektóre u nas założone po 2 razy, no żal kasy a wierzchnie to już w ogóle durna byłam mam z 5 kurteczek i raz założyłam jednazresztą Hania rośnie jak nie wiem. Urodziła się 58 cm/3520 g, ma 4 miesiące i tydzień a ma już ok 70 cm i 7500 kg. Ciuszki 74 są na styk, także wyobraźcie sobie, a to tylko 4 miesiące...

I u nas też mocno idą pieluchy, także myślę 5 flanel i z 8 tetr.

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Aaa nie napisałam co u mnie. Mało się udzielam bo Hani idą dolne jedynki i jest masakra, od urodzenia zasypia nam między 20, a 21:30 a wczoraj pierwszy raz w życiu o północy tak ja meczylo

I dziś mam 19dc, wczoraj w końcu wyszedł bladzioch na testach owu, a dzisiaj ciągle bledsza od testowej, ale już na serio widoczna także idzie owulacja i cieszę się bo jak wiecie się martwilam czy nie mam bezowulacyjnych cykli!!! Jeszcze wieczorem przetestuje raz bo może wyjdzie gruba krucha

dajesz jej coś przeciwbólowego? W ogóle coś stosujesz na ząbki? jak CI zaśnie to co ile wstaje?
Stary 2016-07-01, 17:54   #4150
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
dajesz jej coś przeciwbólowego? W ogóle coś stosujesz na ząbki? jak CI zaśnie to co ile wstaje?
Przed ząbkowaniem potrafiła spać 8 h bez problemu od 21 do 5, lub 5:30 i karmienie i jeszcze minimum do 6:30 drzemka, a często do 7:30-8. Parę razy nawet do 9

Teraz śpi tak: np wczoraj od północy do 6:30 i wielkimi walkami zasnęła a 7:30 do 9 Przedwczoraj od 22:30 do 3, potem jakoś do 6... Generalnie tragedii nie ma, ale jest dużo gorzej niż było przed ząbkowaniem.

Właśnie smaruję jej żelem dentinox od przedwczoraj 2-3 x dziennie, ale nie ukrywam, że mam wyrzuty sumienia bo ten żel ma jakiś składnik co podobno jest szkodliwy...? No i wczoraj po 23 już nie wytrzymałam i dałam ibuprofen w formie syropu truskawkowego (bardzo polecam super się dawkuje) i zasnęła dzięki temu, ale nie ukrywam też mam wyrzuty teraz też mi miauczy i walczę ze sobą czy dać coś czy nie... 😞

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2016-07-01, 18:29   #4151
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:
Przed ząbkowaniem potrafiła spać 8 h bez problemu od 21 do 5, lub 5:30 i karmienie i jeszcze minimum do 6:30 drzemka, a często do 7:30-8. Parę razy nawet do 9

Teraz śpi tak: np wczoraj od północy do 6:30 i wielkimi walkami zasnęła a 7:30 do 9 Przedwczoraj od 22:30 do 3, potem jakoś do 6... Generalnie tragedii nie ma, ale jest dużo gorzej niż było przed ząbkowaniem.

Właśnie smaruję jej żelem dentinox od przedwczoraj 2-3 x dziennie, ale nie ukrywam, że mam wyrzuty sumienia bo ten żel ma jakiś składnik co podobno jest szkodliwy...? No i wczoraj po 23 już nie wytrzymałam i dałam ibuprofen w formie syropu truskawkowego (bardzo polecam super się dawkuje) i zasnęła dzięki temu, ale nie ukrywam też mam wyrzuty teraz też mi miauczy i walczę ze sobą czy dać coś czy nie... 😞

Jak ci córka płacze i się męczy to podaj przeciwbólowy. Moja na zęby nigdy nie płacze, tylko nie może spać, więc nie podaje. Właśnie ostatnie noce są ciężkie u nas, bo trójki wychodzą.
Zazdroszczę spania. Moja do tej pory ani jednej nocy nie przespała. Z reguły jest 4-6 pobudek. Dziś chyba z 15.
Stary 2016-07-01, 18:39   #4152
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez jelonekhihi Pokaż wiadomość
Jak ci córka płacze i się męczy to podaj przeciwbólowy. Moja na zęby nigdy nie płacze, tylko nie może spać, więc nie podaje. Właśnie ostatnie noce są ciężkie u nas, bo trójki wychodzą.
Zazdroszczę spania. Moja do tej pory ani jednej nocy nie przespała. Z reguły jest 4-6 pobudek. Dziś chyba z 15.
6 pobudek 😱 o masakra, to u nas od urodzenia maks 3-4, a zwykle jedna. Dzięki za radę 😊 to trójki tak późno wychodzą? Myślałam że 1,5 roczne dziecko ma już czwórki nawet 😂

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2016-07-01, 18:41   #4153
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:
6 pobudek 😱 o masakra, to u nas od urodzenia maks 3-4, a zwykle jedna. Dzięki za radę 😊 to trójki tak późno wychodzą? Myślałam że 1,5 roczne dziecko ma już czwórki nawet 😂

Czwórki już mamy. Kolejność jest zazwyczaj jedynki, dwójki, czwórki, trójki.
Stary 2016-07-01, 19:41   #4154
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Aaa to nie wiedzialam

Jelonku jak się czujesz? No wiesz...

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2016-07-01, 20:18   #4155
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa to nie wiedzialam

Jelonku jak się czujesz? No wiesz...

Fizycznie czuję się osłabiona i wciąż krwawię. Psychicznie czuję się o dziwo dobrze. Ja już sobie to wszystko wytłumaczyłam, a jak wróciłam do domu do córki, to już przestałam plakać. Na szczęście ją mam, więc bawimy się, śmiejemy, tańczymy. Myślę o tym ciągle, ale już spokojnie bez płaczu mogę rozmawiać. Wczoraj tylko miałam trudny moment, bo moja mama jest za granicą i musiałam jej powiedzieć to przez telefon. Rozkleiłam się jak usłyszałam jej szloch. Bardzo chciałam się do niej wtedy przytulić. Idę do przodu, mam plan. Starania zacznę pewnie koło września. Przedłużę wtedy umowę o pracę, choć miałam tego nie robić. Będzie dobrze.
Stary 2016-07-01, 20:45   #4156
myszka_11
Zadomowienie

Cytat:
Fizycznie czuję się osłabiona i wciąż krwawię. Psychicznie czuję się o dziwo dobrze. Ja już sobie to wszystko wytłumaczyłam, a jak wróciłam do domu do córki, to już przestałam plakać. Na szczęście ją mam, więc bawimy się, śmiejemy, tańczymy. Myślę o tym ciągle, ale już spokojnie bez płaczu mogę rozmawiać. Wczoraj tylko miałam trudny moment, bo moja mama jest za granicą i musiałam jej powiedzieć to przez telefon. Rozkleiłam się jak usłyszałam jej szloch. Bardzo chciałam się do niej wtedy przytulić. Idę do przodu, mam plan. Starania zacznę pewnie koło września. Przedłużę wtedy umowę o pracę, choć miałam tego nie robić. Będzie dobrze.
Musi byc dobrze, trzymam kciuki ! super ze masz juz coreczke

myszka_11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-01, 21:03   #4157
Melka_89
Raczkowanie

Cytat:
a ile ma Twoje dziecko?

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Cytat:

To masz cudowne dziecko. Moje 14 miesięczne do dzisiaj budzi się min co godzinę. A to pić a to smoczek a to tak po prostu sobie popłacze. ale my już mamy nawet komplet 3. czyli 16 zębów.
Rozmawiałam kiedyś o tym z lekarzem. Bo się bałam, że dziecko uzależnie. Powiedziała mi, że jak będzie mnie bolał zą to nie wziąć nic na ból i żyć tak przez kilka dni. A potem dokonać wyboru czy ten syrop taki zły.
Ja przetestowałam chyab wszystko, Syropy, żele, nawet z UK sprowadzałam proszek na ząbkowanie. Do tego melisa - nic.
Stary 2016-07-01, 21:14   #4158
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Niezlomna_89 Pokaż wiadomość
Dziewczynki! Szczęście mi dopisuje, wyjeżdżam za tydzień na Chorwację i wracam do... nowej pracy! nie jest to praca marzeń ale jakaś jest, najważniejsze, że nie zostajemy z niczym To chyba zasługa teściowej, nie wiem jak Wasze ale ja mam prze cudowną drugą mamę:P Nie wiem dokładnie na jakich warunkach to wszystko będzie, ale na pewno będę spokojniejsza starając się w kolejnym cyklu u bobasa

Jutro wyjeżdżam na wesele do przyjaciela, nie wiem czy dam radę się jeszcze dziś odezwać,bo to mój ostatni dzień w starej pracy i będę tam do późna;/. W każdym razie mam zamiar na tym weselu robić wszystko to co nie robiłam na swoim. Spokojnie pić, spokojnie jeść, spokojnie się bawić! I Wam Dziewczynki życzę też miłego i szalonego weekendu- niech Wam los sprzyja jak mi!
Fajnie że tak wszystko Ci się ułożyło Praca może nie wymarzona, ale po pierwsze jest, a po drugie nie będzie stresująca. A to najważniejsze
Udanego wypoczynku i koniecznie obkupcie się w figowe wina, zwłaszcza białe. Są przepyszne!

Cytat:
Strasznie mi przykro Nawet nie chce sobie wyobrażać co czujesz. Jak Ty to znosisz? Kolejny cykl.... Okropne to jest
Stary 2016-07-01, 21:24   #4159
heyho
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
W życiu się nie zgodzę z cytatem i jakby mi ktoś powiedział, że moja cudna, piękna Córka to kwas to gotowa jestem zabić Utrata Wiki była dla nas mega ciężkim doświadczeniem, ale w rezultacie jesteśmy dla siebie jeszcze większym oparciem niż wcześniej i zbliżyło nas to wspólne cierpienie. Bo nikt tego wokół nie przeżywał tylko my dwoje i to my mamy ten ból w sobie. Ale razem.
Cytat bardzo ogólny niestety. Bo dla małżeństw które nie chcą dziecka często żywe będzie kwasem i powodem do kłótni czy nawet rozstania. Zresztą i przy chcianych dzieciach małżeństwa się rozstają. Do kleju czy kwasu dzieciom daleko, bo ani nie ratują ani nie rozwalają małżeństw tak naprawdę, robią to dorośli ludzie

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Tak jak przypuszczałam, cytat kontrowersyjny.
Ja w swoim przypadku nie traktowałam go tak dosłownie jak Ty - "kwasem" była atmosfera między mną a TŻ. Wiadomo, to ciężka sytuacja, więc relacje nie wyglądały jak wcześniej. Przebrnęliśmy przez to i jesteśmy silniejsi.

Zgadzam się ze wszystkim co napisałaś, chociaż nie do końca mnie zrozumiałaś.

Cytat:
Napisane przez Niezlomna_89 Pokaż wiadomość
Dziewczynki! Szczęście mi dopisuje, wyjeżdżam za tydzień na Chorwację i wracam do... nowej pracy! nie jest to praca marzeń ale jakaś jest, najważniejsze, że nie zostajemy z niczym To chyba zasługa teściowej, nie wiem jak Wasze ale ja mam prze cudowną drugą mamę:P Nie wiem dokładnie na jakich warunkach to wszystko będzie, ale na pewno będę spokojniejsza starając się w kolejnym cyklu u bobasa

Jutro wyjeżdżam na wesele do przyjaciela, nie wiem czy dam radę się jeszcze dziś odezwać,bo to mój ostatni dzień w starej pracy i będę tam do późna;/. W każdym razie mam zamiar na tym weselu robić wszystko to co nie robiłam na swoim. Spokojnie pić, spokojnie jeść, spokojnie się bawić! I Wam Dziewczynki życzę też miłego i szalonego weekendu- niech Wam los sprzyja jak mi!
Pięknego weekendu życzę!!! Serio masz takie wspomnienia z własnego wesela? Nie mogłaś spokojnie zjeść ani się pobawić z nowo nabytym MĘŻEM? To w końcu Wasza impreza.

Cytat:
Niezłomna zazdroszczę wyjazdu! Ja w tym roku liczę chociaz na 3 dni nad morzem a mieszkamy niedaleko ;p wprowadziliśmy sie wlasnie do nowego domu wiec wiadomo co sie stało z $$$

Nie wiem dokładnie o co chodzi ale zgodzę sie ze dziecko to nie powod przez ktory dorośli ludzie sie rozstają.

A nad naszym morzem można fajnie spędzić czas w październiku? Bo mi się marzy, że jak zaciążymy, to na pewno zagranica odpada i zostanie Bałtyk, żebym mogła pozażywać jodu

Cytat:
Przytulam bardzo mocno. Kto da radę, jak nie Ty?

Dziewczyny, jak to któraś napisała, proszę ryglować ze mną wrota przed przyjazdem nieproszonego gościa! 29 dzień cyklu, objawów okresu brak, ciążowych milion! Ten cykl miałam jakiś dziwny, 4 tygodnie temu w piątek zaczęło się drobne krwawienie, do niedzieli przestało, a rzeczywiste krwawienie zaczęło się we wtorek... Liczę cykl od tego pierwszego krwawienia i już się łudzę, że się @ spóźnia. Proszę o kciuki!!!

Sreberko, beta do pozazdroszczenia! Kiedy USG? Moja gin mówiła, że przy becie ok. 1 tys. już jest ładny widok

heyho jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-01, 21:27   #4160
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:
a ile ma Twoje dziecko?
Jutro kończy 1,5 roku.
Stary 2016-07-01, 21:58   #4161
cavagirl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez heyho Pokaż wiadomość
A nad naszym morzem można fajnie spędzić czas w październiku? Bo mi się marzy, że jak zaciążymy, to na pewno zagranica odpada i zostanie Bałtyk, żebym mogła pozażywać jodu

Dziewczyny, jak to któraś napisała, proszę ryglować ze mną wrota przed przyjazdem nieproszonego gościa! 29 dzień cyklu, objawów okresu brak, ciążowych milion! Ten cykl miałam jakiś dziwny, 4 tygodnie temu w piątek zaczęło się drobne krwawienie, do niedzieli przestało, a rzeczywiste krwawienie zaczęło się we wtorek... Liczę cykl od tego pierwszego krwawienia i już się łudzę, że się @ spóźnia. Proszę o kciuki!!!

Ja uważam, że nad naszym morzem można zawsze spędzić fajnie czas
cavagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-01, 22:32   #4162
BlackSanctum
Zakorzenienie

Kochane, dziękuję Wam za komplementy. Edytowałam tego posta, bo nie wiedziałam, że zdjęcie jest takie wielkie. Szkoda, że się jakoś normalnie nie skalowało, tylko wywaliło taką rozdzielczość, cóż zrobić.

Jeśli chodzi o ząbkowanie, to moja niezbyt dobrze przechodziła, tzn tragedii nie było, ale było trochę płaczu, odrobina gorączki... Na szczęście mamy to już dawno za sobą. Noce też przesypia w całości, w swoim łóżku, ale długo czekałam na ten moment. Jeszcze w lutym czy marcu tego roku zdarzało jej się obudzić na picie kilka razy w nocy (ale wybaczam, bo ma duże migdały i chrapie przez to, więc częściowo oddycha buziakiem, także może jej być sucho). Nie było u nas nigdy takich epizodów, żeby się obudziła w nocy i rozbudziła, a potem harcowała np od 1:00 do 4:00, NIGDY, noce zawsze były do spania, od urodzenia spała w nocy, a w dzień dużo energii.

Cytat:
A ja 3.

Cytat:
Ciuszki 74 są na styk, także wyobraźcie sobie, a to tylko 4 miesiące...
Później dziecko już tak szybko nie rośnie. Moja córa, mając niecałe 4 miesiące, nosiła już 74, a teraz - mając 3,5 roku - nosi 104, więc różnica trzech lat i jedynie 30 cm więcej w rozmiarze. Tak samo butki - na początku dziecko bardzo szybko wyrasta, a potem jeden rozmiar nosi pół roku czy nawet trochę więcej. Potem znowu są skoki wzrostu itp itd.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2016-07-01 o 22:34
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-01, 23:04   #4163
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Kochane, dziękuję Wam za komplementy. Edytowałam tego posta, bo nie wiedziałam, że zdjęcie jest takie wielkie. Szkoda, że się jakoś normalnie nie skalowało, tylko wywaliło taką rozdzielczość, cóż zrobić.

Jeśli chodzi o ząbkowanie, to moja niezbyt dobrze przechodziła, tzn tragedii nie było, ale było trochę płaczu, odrobina gorączki... Na szczęście mamy to już dawno za sobą. Noce też przesypia w całości, w swoim łóżku, ale długo czekałam na ten moment. Jeszcze w lutym czy marcu tego roku zdarzało jej się obudzić na picie kilka razy w nocy (ale wybaczam, bo ma duże migdały i chrapie przez to, więc częściowo oddycha buziakiem, także może jej być sucho). Nie było u nas nigdy takich epizodów, żeby się obudziła w nocy i rozbudziła, a potem harcowała np od 1:00 do 4:00, NIGDY, noce zawsze były do spania, od urodzenia spała w nocy, a w dzień dużo energii.

A ja 3.

Później dziecko już tak szybko nie rośnie. Moja córa, mając niecałe 4 miesiące, nosiła już 74, a teraz - mając 3,5 roku - nosi 104, więc różnica trzech lat i jedynie 30 cm więcej w rozmiarze. Tak samo butki - na początku dziecko bardzo szybko wyrasta, a potem jeden rozmiar nosi pół roku czy nawet trochę więcej. Potem znowu są skoki wzrostu itp itd.
U nas zauwazylam u corki zęby dopiero jak podczas jedzenia stuknely o lyzeczkezero objawow chyba ze juz mam sklerozetez zawsze noc byla od spania,jak pobudka to na cyca albo potem na wode lub zeby przytulic i zaraz zasypiala,od poczatku spi w swoim lozeczku,moja ma 4 lata i 4 mce i nosi 116cm,i wydaje mi sie ze rosnie w zastraszajacym tempietez sie "policytuje" i ja urodzilam 6 dni po terminie
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-02, 00:03   #4164
Niezlomna_89
Rozeznanie

Jeszcze wskoczyłam na chwilkę na forum, bo mi tak ciężko tu nie zaglądać, przy każdej wolnej minutce.:p

Cytat:
Napisane przez heyho Pokaż wiadomość

Pięknego weekendu życzę!!! Serio masz takie wspomnienia z własnego wesela? Nie mogłaś spokojnie zjeść ani się pobawić z nowo nabytym MĘŻEM? To w końcu Wasza impreza.

Niestety zaraz przed ślubem pojawił się bardzo duży problem z jednym z najważniejszych usługodawców. Od środy do końca wesela strasznie bolał mnie z tych nerwów żołądek...więc zjeść mi było ciężko cokolwiek choć mieliśmy tyle pysznych rzeczy, z piciem to samo- coś się napiło, ale że mieliśmy barmana to marzyło mi się popróbować wszystkich tych specyfików... a tu zonk... no i jak boli żołądek to wiadomo też się nie wytańczy choć i tak wiadomo, że potańczyłam ale to w wujkiem, to kolegą, bo obtańcować pannę młodą trzeba, a z mężem jakoś tak nie wiele...
W podróż poślubną na początku maja pojechaliśmy nad nasz Bałtyk i było fajnie. Pogoda piękna, słońce co dzień, choć jeszcze zimno było, a na półwyspie helskim moooocno zawiewa, ale to co najlepsze - mało ludzi, plaża praktycznie tylko dla Ciebie, cisza, spokój Bałtyk nie jest taki zły

Trzymam mocno kciuki, żeby wszystko poszło to Twojej myśli! Rygluj i nie wpuszczaj pod żadnym pozorem!
Niezlomna_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-02, 00:22   #4165
esor
Mamusia Luty 2016

Dziewczyny ja na szybko ząbkowanie, wiecie .

DZIĘKUJĘ ZA RADY Jesteście super

Jeszcze co do rad do przyszłych mam... Nawet jesli planujecie SN, proszę, poczytajcie o CC chociaż przez 2 godziny. U nas na wątku mnostwo dziewczyn probowalo sn przez naście, dziesiat godzin (w tym ja) i skonczylo sie na CC, wiec zawsze lepiej miec jakas wiedze. Ja glupia zalozylam sn i koniec, a nie udalo sie i bylam zielona.

---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
U nas zauwazylam u corki zęby dopiero jak podczas jedzenia stuknely o lyzeczkezero objawow chyba ze juz mam sklerozetez zawsze noc byla od spania,jak pobudka to na cyca albo potem na wode lub zeby przytulic i zaraz zasypiala,od poczatku spi w swoim lozeczku,moja ma 4 lata i 4 mce i nosi 116cm,i wydaje mi sie ze rosnie w zastraszajacym tempietez sie "policytuje" i ja urodzilam 6 dni po terminie
TO i ja
Urodziłam corke 1 dzien PRZED TP ale robilam wszystko by wywolac porod Tydzien przed codziennie cieple kapiele, codziennie seks, wiesiolek i liscie malin, skakanie na sofie (nie mialam piłki), masaz krocza wykonywany przez meza

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2016-07-02, 00:24   #4166
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze co do rad do przyszłych mam... Nawet jesli planujecie SN, proszę, poczytajcie o CC chociaż przez 2 godziny. U nas na wątku mnostwo dziewczyn probowalo sn przez naście, dziesiat godzin (w tym ja) i skonczylo sie na CC, wiec zawsze lepiej miec jakas wiedze. Ja glupia zalozylam sn i koniec, a nie udalo sie i bylam zielona.
Ja na odwrót - otarłam się o cc i musiałam na ostatnią chwilę doszkalać się z sn. Moja córa tydzień przed terminem cc obróciła się głową do dołu, a była pośladkami i przez to mieli mnie kroić. Nie byłam kompletnie przygotowana na sn, bo w pozycji pośladkowej pozostawała cały czas, odkąd tylko miała możliwość ją przyjąć, więc mój ginekolog zapowiadał, że raczej są małe szanse na obrót, ku mojemu przerażeniu, bo operacji jednak nie chciałam i wolałam jej uniknąć, ale jak mus, to mus. Ostatecznie skończyło się na szybkim i pięknym porodzie naturalnym. Mam nadzieję, że drugi będzie taki sam. Jednak sn nie zamieniłabym w życiu na cc. Oczywiście mówię tutaj o tym, jakbym miała wolny wybór, a nie w sytuacjach podbramkowych, kiedy nie ma wyjścia i trzeba działać, albo zdrowie nie pozwala na poród naturalny.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2016-07-02 o 00:26
Stary 2016-07-02, 01:50   #4167
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Ja na odwrót - otarłam się o cc i musiałam na ostatnią chwilę doszkalać się z sn. Moja córa tydzień przed terminem cc obróciła się głową do dołu, a była pośladkami i przez to mieli mnie kroić. Nie byłam kompletnie przygotowana na sn, bo w pozycji pośladkowej pozostawała cały czas, odkąd tylko miała możliwość ją przyjąć, więc mój ginekolog zapowiadał, że raczej są małe szanse na obrót, ku mojemu przerażeniu, bo operacji jednak nie chciałam i wolałam jej uniknąć, ale jak mus, to mus. Ostatecznie skończyło się na szybkim i pięknym porodzie naturalnym. Mam nadzieję, że drugi będzie taki sam. Jednak sn nie zamieniłabym w życiu na cc. Oczywiście mówię tutaj o tym, jakbym miała wolny wybór, a nie w sytuacjach podbramkowych, kiedy nie ma wyjścia i trzeba działać, albo zdrowie nie pozwala na poród naturalny.
Miałaś krzyżowe bóle?

Bo jeśli rodzić bez krzyżowych i do tego kilka godzin a nie kilkadziesiąt to jasne ze to lepsze od cc... Ale uwierz że ledwo kontaktując z bólu przez tyle godzin to serio cc to pikuś i dużo lepsze. w sensie lepsze no Bardziej znosne dla człowieka. Ja nie życzę nikomu takiego porodu jaki miałam. A bardzo się nastawilam na sn ćwiczyłam krocze i w ogóle. Myślę że najgorszy jest właśnie ten scenariusz że myślisz że urodzisz sn, walczysz w starszych bólach z krzyżowymi godzinę dwie pięć dziesięć i z każdą godzina zaczynasz słabnac, aż w końcu przestajesz kontaktować i blagasz Boga by Cie zabił

---------- Dopisano o 01:50 ---------- Poprzedni post napisano o 01:47 ----------

Napisałam chaotycznie. Sn oczywiście że lepsze, naturalne i w ogóle bez dwóch zdań, też bym Chciała tak urodzić. Ale jeśli mamy na myśli "normalne" sn.

Ale napieprza mnie lewy jajnik uooooo i te testy owu, wszystko jasne aż mi się chce działać a tu nie mogę bo za wcześnie po głupiej cc

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2016-07-02, 07:45   #4168
BlackSanctum
Zakorzenienie

Esor, miałam. Ale u mnie całość trwała 5h i 15 minut, także wszystko do wytrzymania. Zupełnie się z Tobą zgadzam tak ogólnie. Zawsze możesz próbować SN przy drugim porodzie.

Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-07-02, 09:53   #4169
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Jelonku, jesteś bardzo dzielna Trzymam kciuki za Ciebie, następnym razem wszystko będzie dobrze

Dziewczyny ale gorąc! A ja dziś znowu w robocie, na szczęście tylko do 12, uff.
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-02, 10:19   #4170
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cavagirl Pokaż wiadomość
Na tydzień, juz odliczam, bo niedługo wyzionę ducha w pracy! Już wczoraj oglądaliśmy zdjęcia, żeby się naładować...Wykupiliśmy first minute na początku roku, wtedy się zastanawiałam co będzie jak będę w ciąży itd. Ale jeszcze szansa jest, że pojadę w ciąży Mam nadzieję, że dożyję...

A to nie dotyczyło telewizorów tylko? Ehh...trzeba było się obkupić

Kochana mam nadzieje ze zdasz mi relacje jak było, jakie ceny itp bo w sierpniu ja lecę na Ibizę

Czy ja tez mogę do grupy ?

Tz wziął się ostro za starania i nie mam dnia spokoju

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości