|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III
Cytat:
![]() Nieee, najechaliśmy na niego widocznie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jezu dziewczyny, chyba mam kaca
|
|||
|
|
|
#4142 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4143 |
|
Zakorzenienie
|
Moja cora urodziła sie 4kg i 58cm długa a nosiłyśmy z dobry miesiac 56
juz nie pamietam czy nawet nie 1,5mies. Z mezem mamy normalne budowy moja mama duze dzieci rodziła i u mnie ta reguła sie sprawdziła ze to troszkę genetyczne rodziłam w styczniu ,mam spisane w notatniku na Kom ile miałam czego na te dwa najmniejsze rozmiary jakby ktos był zainteresowany .Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4144 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez jelonekhihi Czas edycji: 2016-07-01 o 14:13 |
|
|
|
|
#4146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4147 |
|
Zakorzenienie
|
To było tak że musieli zrobić cc ze względu na wodogłowie i roszczep kręgosłupa... ale jest szansa że za 2 tygodnie będą w domu już
![]() ja bym chciała 3 dni przed będą urodziny TŻ
|
#4148 | |||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6247155 1] Wczoraj popłakałam się aż na meczu jak przegrali ale pięknie grali a Portugalia nie zasłużyła na wygrana :/My od wczoraj zaczynamy kolejny cykl ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Smutne to było strasznie, to prawda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Fanta i Monika jeśli mogę mieć jakieś sugestie, to radzę zainwestować w dosłownie kilka zestawów ładnych (więc i droższych) ciuchów, za zestaw mam na myśli pajac lub koszulka + legginsy /spodnie / polspiocy i śpiochy oraz kilka ładnych body z krótkim i długim rękawkiem, a do tego sporo niekoniecznie ładnych, mogą być używki bodziakow, które będą służyć jako bielizna pod pajace czy bluzeczki serio dzieci tak szybko rosną i żałuję że tyle nakupowalam ładnych rzeczy bo z samych prezentów mam np rozmiar 68 powiedzmy 7 super zestawów, a przy dziecku i tak pralkę się puszcza co 2-3 dni więc 7 zestawów to zupełnie spoko A niektóre u nas założone po 2 razy, no żal kasy mam z 5 kurteczek i raz założyłam jedna zresztą Hania rośnie jak nie wiem. Urodziła się 58 cm/3520 g, ma 4 miesiące i tydzień a ma już ok 70 cm i 7500 kg. Ciuszki 74 są na styk, także wyobraźcie sobie, a to tylko 4 miesiące...I u nas też mocno idą pieluchy, także myślę 5 flanel i z 8 tetr. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Aaa nie napisałam co u mnie. Mało się udzielam bo Hani idą dolne jedynki i jest masakra, od urodzenia zasypia nam między 20, a 21:30 a wczoraj pierwszy raz w życiu o północy tak ja meczylo ![]() I dziś mam 19dc, wczoraj w końcu wyszedł bladzioch na testach owu, a dzisiaj ciągle bledsza od testowej, ale już na serio widoczna także idzie owulacja i cieszę się bo jak wiecie się martwilam czy nie mam bezowulacyjnych cykli!!! Jeszcze wieczorem przetestuje raz bo może wyjdzie gruba krucha Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4149 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4150 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Teraz śpi tak: np wczoraj od północy do 6:30 i wielkimi walkami zasnęła a 7:30 do 9 Przedwczoraj od 22:30 do 3, potem jakoś do 6... Generalnie tragedii nie ma, ale jest dużo gorzej niż było przed ząbkowaniem.Właśnie smaruję jej żelem dentinox od przedwczoraj 2-3 x dziennie, ale nie ukrywam, że mam wyrzuty sumienia bo ten żel ma jakiś składnik co podobno jest szkodliwy...? No i wczoraj po 23 już nie wytrzymałam i dałam ibuprofen w formie syropu truskawkowego (bardzo polecam super się dawkuje) i zasnęła dzięki temu, ale nie ukrywam też mam wyrzuty teraz też mi miauczy i walczę ze sobą czy dać coś czy nie... 😞 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszczę spania. Moja do tej pory ani jednej nocy nie przespała. Z reguły jest 4-6 pobudek. Dziś chyba z 15. |
|
|
|
|
#4152 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4154 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
![]() Jelonku jak się czujesz? No wiesz... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super ze masz juz coreczke ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4157 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
Rozmawiałam kiedyś o tym z lekarzem. Bo się bałam, że dziecko uzależnie. Powiedziała mi, że jak będzie mnie bolał zą to nie wziąć nic na ból i żyć tak przez kilka dni. A potem dokonać wyboru czy ten syrop taki zły. Ja przetestowałam chyab wszystko, Syropy, żele, nawet z UK sprowadzałam proszek na ząbkowanie. Do tego melisa - nic. |
||
|
|
|
#4158 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Praca może nie wymarzona, ale po pierwsze jest, a po drugie nie będzie stresująca. A to najważniejsze ![]() Udanego wypoczynku i koniecznie obkupcie się w figowe wina, zwłaszcza białe. Są przepyszne! Cytat:
Nawet nie chce sobie wyobrażać co czujesz. Jak Ty to znosisz? Kolejny cykl.... Okropne to jest
|
|
|
#4159 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja w swoim przypadku nie traktowałam go tak dosłownie jak Ty - "kwasem" była atmosfera między mną a TŻ. Wiadomo, to ciężka sytuacja, więc relacje nie wyglądały jak wcześniej. Przebrnęliśmy przez to i jesteśmy silniejsi. Zgadzam się ze wszystkim co napisałaś, chociaż nie do końca mnie zrozumiałaś. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny, jak to któraś napisała, proszę ryglować ze mną wrota przed przyjazdem nieproszonego gościa! 29 dzień cyklu, objawów okresu brak, ciążowych milion! Ten cykl miałam jakiś dziwny, 4 tygodnie temu w piątek zaczęło się drobne krwawienie, do niedzieli przestało, a rzeczywiste krwawienie zaczęło się we wtorek... Liczę cykl od tego pierwszego krwawienia i już się łudzę, że się @ spóźnia. Proszę o kciuki!!! Sreberko, beta do pozazdroszczenia! Kiedy USG? Moja gin mówiła, że przy becie ok. 1 tys. już jest ładny widok
|
|
#4160 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4161 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja uważam, że nad naszym morzem można zawsze spędzić fajnie czas
|
|
|
|
|
#4162 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane, dziękuję Wam za komplementy.
Edytowałam tego posta, bo nie wiedziałam, że zdjęcie jest takie wielkie. Szkoda, że się jakoś normalnie nie skalowało, tylko wywaliło taką rozdzielczość, cóż zrobić. Jeśli chodzi o ząbkowanie, to moja niezbyt dobrze przechodziła, tzn tragedii nie było, ale było trochę płaczu, odrobina gorączki... Na szczęście mamy to już dawno za sobą. Noce też przesypia w całości, w swoim łóżku, ale długo czekałam na ten moment. Jeszcze w lutym czy marcu tego roku zdarzało jej się obudzić na picie kilka razy w nocy (ale wybaczam, bo ma duże migdały i chrapie przez to, więc częściowo oddycha buziakiem, także może jej być sucho). Nie było u nas nigdy takich epizodów, żeby się obudziła w nocy i rozbudziła, a potem harcowała np od 1:00 do 4:00, NIGDY, noce zawsze były do spania, od urodzenia spała w nocy, a w dzień dużo energii. A ja 3. Później dziecko już tak szybko nie rośnie. Tak samo butki - na początku dziecko bardzo szybko wyrasta, a potem jeden rozmiar nosi pół roku czy nawet trochę więcej. Potem znowu są skoki wzrostu itp itd.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2016-07-01 o 22:34 |
|
|
|
#4163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez zawsze noc byla od spania,jak pobudka to na cyca albo potem na wode lub zeby przytulic i zaraz zasypiala,od poczatku spi w swoim lozeczku,moja ma 4 lata i 4 mce i nosi 116cm,i wydaje mi sie ze rosnie w zastraszajacym tempie tez sie "policytuje" i ja urodzilam 6 dni po terminie![]()
|
|
|
|
|
#4164 | |
|
Rozeznanie
|
Jeszcze wskoczyłam na chwilkę na forum, bo mi tak ciężko tu nie zaglądać, przy każdej wolnej minutce.:p
Cytat:
choć i tak wiadomo, że potańczyłam ale to w wujkiem, to kolegą, bo obtańcować pannę młodą trzeba, a z mężem jakoś tak nie wiele... W podróż poślubną na początku maja pojechaliśmy nad nasz Bałtyk i było fajnie. Pogoda piękna, słońce co dzień, choć jeszcze zimno było, a na półwyspie helskim moooocno zawiewa, ale to co najlepsze - mało ludzi, plaża praktycznie tylko dla Ciebie, cisza, spokój Bałtyk nie jest taki zły Trzymam mocno kciuki, żeby wszystko poszło to Twojej myśli! Rygluj i nie wpuszczaj pod żadnym pozorem!
|
|
|
|
|
#4165 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Dziewczyny ja na szybko ząbkowanie, wiecie .
DZIĘKUJĘ ZA RADY ![]() Jeszcze co do rad do przyszłych mam... Nawet jesli planujecie SN, proszę, poczytajcie o CC chociaż przez 2 godziny. U nas na wątku mnostwo dziewczyn probowalo sn przez naście, dziesiat godzin (w tym ja) i skonczylo sie na CC, wiec zawsze lepiej miec jakas wiedze. Ja glupia zalozylam sn i koniec, a nie udalo sie i bylam zielona. ---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- Cytat:
Urodziłam corke 1 dzien PRZED TP Tydzien przed codziennie cieple kapiele, codziennie seks, wiesiolek i liscie malin, skakanie na sofie (nie mialam piłki), masaz krocza wykonywany przez meza
|
|
#4166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja córa tydzień przed terminem cc obróciła się głową do dołu, a była pośladkami i przez to mieli mnie kroić. Nie byłam kompletnie przygotowana na sn, bo w pozycji pośladkowej pozostawała cały czas, odkąd tylko miała możliwość ją przyjąć, więc mój ginekolog zapowiadał, że raczej są małe szanse na obrót, ku mojemu przerażeniu, bo operacji jednak nie chciałam i wolałam jej uniknąć, ale jak mus, to mus. Ostatecznie skończyło się na szybkim i pięknym porodzie naturalnym. Mam nadzieję, że drugi będzie taki sam. Jednak sn nie zamieniłabym w życiu na cc. Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2016-07-02 o 00:26 |
|
|
|
|
#4167 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Bo jeśli rodzić bez krzyżowych i do tego kilka godzin a nie kilkadziesiąt to jasne ze to lepsze od cc... Ale uwierz że ledwo kontaktując z bólu przez tyle godzin to serio cc to pikuś i dużo lepsze. w sensie lepsze no Bardziej znosne dla człowieka. Ja nie życzę nikomu takiego porodu jaki miałam. A bardzo się nastawilam na sn ćwiczyłam krocze i w ogóle. Myślę że najgorszy jest właśnie ten scenariusz że myślisz że urodzisz sn, walczysz w starszych bólach z krzyżowymi godzinę dwie pięć dziesięć i z każdą godzina zaczynasz słabnac, aż w końcu przestajesz kontaktować i blagasz Boga by Cie zabił ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 01:50 ---------- Poprzedni post napisano o 01:47 ---------- Napisałam chaotycznie. Sn oczywiście że lepsze, naturalne i w ogóle bez dwóch zdań, też bym Chciała tak urodzić. Ale jeśli mamy na myśli "normalne" sn. Ale napieprza mnie lewy jajnik uooooo i te testy owu, wszystko jasne aż mi się chce działać a tu nie mogę bo za wcześnie po głupiej cc ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4168 |
|
Zakorzenienie
|
Esor, miałam. Ale u mnie całość trwała 5h i 15 minut, także wszystko do wytrzymania. Zupełnie się z Tobą zgadzam tak ogólnie. Zawsze możesz próbować SN przy drugim porodzie.
![]() Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4169 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za Ciebie, następnym razem wszystko będzie dobrze ![]() Dziewczyny ale gorąc! A ja dziś znowu w robocie, na szczęście tylko do 12, uff. |
|
|
|
|
#4170 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kochana mam nadzieje ze zdasz mi relacje jak było, jakie ceny itp bo w sierpniu ja lecę na Ibizę ![]() Czy ja tez mogę do grupy ? ![]() Tz wziął się ostro za starania i nie mam dnia spokoju ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.

po prostu pech
karne to kwestia przypadku...
chociaż inaczej Was sobie wyobrażałam 

juz nie pamietam czy nawet nie 1,5mies. Z mezem mamy normalne budowy

zresztą Hania rośnie jak nie wiem. Urodziła się 58 cm/3520 g, ma 4 miesiące i tydzień a ma już ok 70 cm i 7500 kg. Ciuszki 74 są na styk, także wyobraźcie sobie, a to tylko 4 miesiące...

Utrata Wiki była dla nas mega ciężkim doświadczeniem, ale w rezultacie jesteśmy dla siebie jeszcze większym oparciem niż wcześniej i zbliżyło nas to wspólne cierpienie. Bo nikt tego wokół nie przeżywał tylko my dwoje i to my mamy ten ból w sobie. Ale razem.

Edytowałam tego posta, bo nie wiedziałam, że zdjęcie jest takie wielkie.