Sierpnióweczki 2016! Część VI. - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-07, 17:02   #3001
iweczka
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
J

[/COLOR]Ja mam różową karnację, naczynkową i jak nie nałożę czegoś na twarz to wyglądam albo jak ruska baba albo jak po ostrej libacji alkoholowej
No i kiedyś wyskubałam sobie rzęsy (w liceum) na cieniutkie linie...później przez kilka lat tak je nosiłam i teraz od 5 lat próbuję je zagęścić, ale one nie chcą rosnąć Mam dziury, muszę domalowywać. Jest jakiś meszek i właśnie jak zrobię hennę to one jeszcze jakoś wyglądają. U mnie też zestaw krem cc trochę pudru - ale ja głównie używam transparentnego, brwi i rzęsy, ale to nie jest nie wiadomo jaki makijaż. Raczej nadal to wygląda naturalnie.

Myślę, że to kwestia tego jaką mamy cerę i urodę. Bo są dziewczyny, które bez makijażu i dodatków wyglądają jak milion dolarów No u mnie tak nie jest i muszę tego photoshopa trochę przed wyjściem z domu nałożyć.

Co do paznokci, ja z natury mam bardzo brzydkie paznokcie. Całe życie nosiłam krótkie, one są szerokie. I jak zaczęłam pracować z ludźmi to jednak te dłonie to wizytówka dlatego zaczęłam je robić u kosmetyczki. Ja nie potrafię sobie nawet ładnie skórek zrobić bo wyglądam wtedy jak zarżnięta świnia

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

DPD przyjechało! Zwierzęta nakarmione, poszły spać.
Ja zdążyłam ogarnąć salon i kuchnię, wstawiłam pranie i tak bardzo się zmęczyłam, że czas na jeden odcinek serialu, drugie śniadanie i chyba też wyjdę z domu bo muszę odebrać receptę i wpaść do przychodni
Nawet świeci słońce!
Ja mam kiepskie paznokcie, już sobie postanowiłam że jak się ogarnę troche po porodzie to zacznę regularnie chodzić

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Tinkerr narobilas mi ochoty na winogrona i tez wlasnie zjadlam ale bez mieszanki ogorkowej :
Ja też dziś się ich objadłam

Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość
A jeszcze przypomniałam sobie, że pisałyście o majtasach takich babcinych. Sa na bank w carefor czy auchan wlasnie w tych koszach, ale tez w C&A maja takie 4-ro paki takich bawełnianych troche mniej babcinych (w porównaniu do tych marketowych).Kupowałam sobie takie bokserki wlasnie tam to widzialam ale nie wiem jak z wysokoscia.
Ja kupowałam przed 1 porodem własnie w CA majtasy
teraz kupiłam w RE, 3pak za 29 zł, są całkiem Ok

Cytat:
Wydaje mi się że jest coś takiego jak regenerum czy coś? Ale już nie chcę dawać mamie kolejnych wytycznych. Teraz wszystko spadło na jej głowę bo moja babcia jeszcze złamała sobie nogę. ...

A babcia miała mi załatwić mój akt urodzenia i Oliwii. Żeby było śmiesznie to my mieszkamy w Gdyni. Ja się urodziłam w Wejherowie a Oliwia w Gdańsku więc jest to kawał wycieczki z jednego końca trójmiasta na drugi koniec Oliwia coś sobie zrobiła w nogę i mama szuka chirurga dziecięcego bo baba na pogotowiu stwierdziła, że się nie zna. Do tego poprosiłam mamę by skontrolowała Oliwii hormony i tak mama będzie mieć całkiem zajęty miesiąc

Pewnie odstawi mi dziecko i powie do zobaczenia za rok

A z tą złamaną nogą mojej babci to też porażka. Właśnie moje dziecko poskarżyło się mi, że babcia teraz nie potrafi wyjść na balkon i pali przy niej. Na mnie to działa jak płachta na byka. Raz, że ona nie ma kasy i pali najtańsze papierosy jakie mogą być a jeszcze potrafi tego papierosa spalić na 3 razy. Nie muszę mówić jak to śmierdzi i jak ona sama tym śmierdzi. Już tyle razy jej mówiłam i zwracałam uwagę, że ma 73 lata i że jej już nie wypada, że to obrzydliwe. Że jej nie stać. Do tego ma typowy głos i kaszel palacza. Na pewno wiecie co mam na myśli. I teraz jeszcze pali przy Oliwce
Nikt nigdy w życiu nie palił przy niej!
Nawet jak TŻ palił i byliśmy na mieście razem, to nigdy przy niej nie palił.

Napisałam do mojej mamy, że to ma załatwić jakoś bo jak ja zadzwonię do babci to nie będe miła i skończy się tak, że Oliwia nie będzie to niech schodziła. (Babcia mieszka 3 piętra pod mamą). Ewentualnie na godzinę by jej odkurzyć czy podać herbatę. Trudno.

Nie mogę czasami uwierzyć, że ludzie starzy a tacy głupi, już pominę kwestię że babcia zna moje zdanie na ten temat i wiedziała, że Oliwia się poskarży.
Ehhhh masakra :/
Ja nie palę (aczkolwiek jako 20-latka popalałam na imprezkach ) i teraz nie lubię jak ktoś pali przy mnie.
Przy Lenie tym bardziej. Zresztą Ona odrazu by się darła że śmierdzi.
Może mama wytłumaczy babci, oby ....

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
witam się po drugiej już dzisiaj drzemce jestem tak ścięta z nóg jakbym z kopalni wróciła..ale wyprasowałam dziś ubranka Młodej zmotywowana przez Krefetkę jeszcze jak dotrze ostatniezamówie nie to będę cos tam kończy z praniem i prasowaniem,ale to już drobnica..mam do dokupienia jeszcze parę rzeczy..przywiezienie i wypranie wózka, skręcenie łóżeczka i przygotowanie przewijaka itp..aha i umycie wanienki i zamocowanie jakies jej..
A ja dziś bez drzemki i jakaś taka nie tego jestem
Była u mnie koleżanka z 5 m-ną córcią

W nast tygodniu tż ma za zadanie złożyć komodę i łóżeczko
A Ja wezmę się za 1 pranie i potem prasowanie tego ....

do dokupienia mam też pare rzeczy i finito.

Aha, koleżanka mówiła, że po porodzie będąc w szpitalu wykorzystała 2,5 paczki tych podpach Bella i w domu kolejne 3 paczki.
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 17:19   #3002
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczkam Pokaż wiadomość
Teraz akty można odebrać w każdym urzędzie niezależnie od miejsca urodzenia/ślubu/śmierci. Wystarczy złożyć wniosek w najbliższym USC. Ostatnio się wgłębiałam w temat bo rodzice załatwiali dla mnie międzynarodowy akt urodzenia
Właśnie dla moje córki potrzebuję międzynarodowy i każą mamie czekać 2-3 miesiące.
Już jej nie będę mówiła, że można w jednym miejscu bo już zrobiła rajd po 3city i nie będę jej denerwować
Stary 2016-07-07, 17:21   #3003
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Obejrzałam Me before you. Rzeczywiście wyciskacz ale przyjemnie sie go oglądało.

Wysłane za pomocą magii

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Wstawiam zdjęcie mojej miniaturki.... Ja cycki mam większe niż brzuch...

Na nawet ramie mam większe nic brzuch

Wysłane za pomocą magii
chyba jesteś w błędzie-brzuch masz większy niż biust..i nie migaj się stanikami..mój brzuch też dopiero niedawno wyprzedził bufet,więc przyjmujemy to za normę
bardzo fajny brzuszek i nie ma wątpliwości,że to ciążowy..

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Też niedawno wstałam z drugiej drzemki

Ładnie ruszyłaś z przygotowaniami!

On jest bezwstydny, ja raczej z tych wstydliwych Nie wiem po kim on to ma
za spanko..
nie powiem na kim się wzrouję
Ty wstydliwa?:hahaha :
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 17:21   #3004
Kasmina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pysiaczek21 Pokaż wiadomość
A to moja przepiękna kruszynka ❤
Jest przepiękna, słodka i cudowna 😍
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 17:21   #3005
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Obejrzałam Me before you. Rzeczywiście wyciskacz ale przyjemnie sie go oglądało.

Wysłane za pomocą magii

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Wstawiam zdjęcie mojej miniaturki.... Ja cycki mam większe niż brzuch...

Na nawet ramie mam większe nic brzuch

Wysłane za pomocą magii
O WOW.....faktycznie to nawet nie jest M1
Dziecko w cycki wcisnęłaś?
Stary 2016-07-07, 17:22   #3006
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

Piernik mi liczy tygodnie... Zdaje sie ze cos koło 34

Wysłane za pomocą magii
i co Wy byście bez tego Piernika zrobiły
skończone 33, leci 34tc.. który dzień to nie wiem

Cytat:
Ale ja tam jawnie pisałam ze jak sie postaram to inni myślą ze ja gruba jestem....
Końcówka ciazy a moje marzenie zeby mieć w końcu cos większego od cycków raczej pozostanie niespełnione...
W dalszym ciagu jak patrzę w dół to widzę tylko biust bo on wszystko inne zakrywa... Nawet stóp nie widzę.... NO chyba ze założę takie buciki z dużym czubem to jest szansa ze końcówkę tego czubka zobaczę..

Wysłane za pomocą magii

Cytat:

Ze niby natchnieniem jestem????

Wysłane za pomocą magii
natchnieniem, mobilizacją i takie tam..

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
Ja dzis seeeeenna jakas.. lezakuje i drzemie i tak caly dzien. . No prawie caly bo obiad ugotowalam pranie zrobilam

Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka
i pomysl,że są tu tacy co maja tak codziennie od jakiegoś czasu..

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Ja mam dzisiaj to samo z ta sennością. W dodatku cały dzień czytam i cieżko mi cokolwiek nadrukować :P wstawiłam pranie i juz sie układałam do drzemki jak TZ zadzwonił i mówi ze jedzie juz do domu, tak cos wyczułam, ze jest nie tak. Ehhh w pracy trochę sie namieszalo. Ma straszna pinde szefowa. On jest takim dobrym pracownikiem a nie jest doceniany tak jak powinien i wręcz momentami mam wrażenie ze dostaje po dupie za to ze jest taki dobry. Pisałam Wam o tym, ze ukradli mu 1500zl i okazało sie ze szefowa mu odciągnęła teraz z wypłaty całość (a umawiali sie chociaż na 2 raty żeby to było) i w dodatku jeszcze wyszło kilka innych nieprzyjemnych tematów. Wrócił taki zły... Szkoda mi go. Jak powiedział ze jedzie do domu to zaczęłam robić obiad szybko zrobiłam zapiekankę z mięskiem mielonym makaronem i serem żółtym. Wywiesilam teraz drugie pranie (wczoraj wyprasowalam pierwszy set) i stwierdzam, ze mam jednak tych ubranek za mało. Na 56 to prawie w ogóle :cojest?: została mi może jeszcze jedna/dwie pralki ale to juz takie większe ciuszki. Wychodzi na to ze jeszcze będziemy musieli dokupić... A tu ta kasa. A ja chciałam na tip top zamknąć temat w ten weekend. No ale jakoś musimy dać radę.

Chciałam wyciągnąć TZ do kina w weekend na Iluzje 2 myślicie ze na tym etapie to jest dobry pomysł? Czy nie bedzie to juz dla małej za głośno?

W ogóle co przejdę dzisiaj pare kroków to sapie i mam zadyszkę jak stara babcia :-/

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
współczuję wam tej sytuacji finansowej..ale wierzę,że to tylko chwilowe..ja na 56 też wcale nie mam dużo, w ogóle to teraz myślę,że mam mało ubranek..ale wyjdzie w trakcie..nie będę wpadać teraz w szał kupowania i od początku prania i prasowania.. na Twoim miejscu popatrzyłabym na jakis zestaw nieduży nawet 3-pak/5-pak używanych body czy czego Ci tam brakuje na allegro i tyle.. koszt nieduży
ja chyba bym w kinie poszła w kimono,ale tak myslę,że nie ma przeciwskazań..ja jak byłam to zakryłam brzuch,żeby Mała się nie bała hałasu (hehe)..

mąż mi kupił telefon,ale ja to jestem tak zacofana ,ze nie ogarniam nic..siedzę jak jakiś nieogar nad nim
Stary 2016-07-07, 17:27   #3007
Talantea
Zakorzenienie

o kurczaki wlasnie zauwarzylam ze nad pepkiem zrobil mi sie rozstęp. brzuch mam taki napiety od dwoch dni pewnie dlatego skora nie ogarnia.

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-07-07, 17:30   #3008
TinkerrBell
Zadomowienie

Ja nie wiem jak Wy możecie spać w dzień.
Ja nie daję rady położyć się spać wieczorem. Jak zrobię sobie drzemkę w dzień to do 4 rano mam wycięte z życiorysuu
Stary 2016-07-07, 17:34   #3009
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie.

Dziś bez USG, tylko badanie ręczne. Szyjka OK.
Dr pomacał też główkę GBS pobrany, ale jakoś mnie to szczypało Was też? normalnie siku nie mogłam zrobić....

Teraz mam mieć wizyty co 2 tygodnie, na następnej mam już Ktg.
Jeżeli nie urodzę do 39 tc, to bierze mnie na cesarkę ...
ale że jak? boziu toś mnie przeraziła.. Tija zgłaszam reklamacje..pisałaś,że niemożliwe jest wyczuć łepek
chyba,że doktor jaja sobie robi..szyjka ok, a maca sobie główkę? nie ogarniam..

Cytat:
Aha, koleżanka mówiła, że po porodzie będąc w szpitalu wykorzystała 2,5 paczki tych podpach Bella i w domu kolejne 3 paczki.
nieźle.. ja kupiłam jedna paczkę tego czegoś.. żeby mieć zapas 5 chyba bym musiała mieć osobny pokój,żeby to składować..

Cytat:

a miałam wam pisać - zamówiłam sobie "najszczęśliwsze niemowlę w okolicy" H.Karpa..choć nie lubię poradników ten jest całkiem ok.. fajnie napisany, dużo cennych informacji, powtarzanych po parę razy w sam raz,żeby mózg ciężarnej zdarzył przyswoić

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Cytat:
Ja nie wiem jak Wy możecie spać w dzień.
Ja nie daję rady położyć się spać wieczorem. Jak zrobię sobie drzemkę w dzień to do 4 rano mam wycięte z życiorysuu
ja śpię w nocy jak niemowlak (tfu tfu..żeby nie zapeszyć jak z tą zgagą)..dzis jak wstawałam siku to musiałam trzymac się mebli i ścian , bo prawie na śpiocha doszłam do wc, a wyglądałam jakbym była po 3 dniowym melanżu.. i w dzień najpierw około godzinki, niedługo później ze dwie troche mnie to martwi wręcz
Stary 2016-07-07, 17:38   #3010
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Ja mam dzisiaj to samo z ta sennością. W dodatku cały dzień czytam i cieżko mi cokolwiek nadrukować :P wstawiłam pranie i juz sie układałam do drzemki jak TZ zadzwonił i mówi ze jedzie juz do domu, tak cos wyczułam, ze jest nie tak. Ehhh w pracy trochę sie namieszalo. Ma straszna pinde szefowa. On jest takim dobrym pracownikiem a nie jest doceniany tak jak powinien i wręcz momentami mam wrażenie ze dostaje po dupie za to ze jest taki dobry. Pisałam Wam o tym, ze ukradli mu 1500zl i okazało sie ze szefowa mu odciągnęła teraz z wypłaty całość (a umawiali sie chociaż na 2 raty żeby to było) i w dodatku jeszcze wyszło kilka innych nieprzyjemnych tematów. Wrócił taki zły... Szkoda mi go. Jak powiedział ze jedzie do domu to zaczęłam robić obiad szybko zrobiłam zapiekankę z mięskiem mielonym makaronem i serem żółtym. Wywiesilam teraz drugie pranie (wczoraj wyprasowalam pierwszy set) i stwierdzam, ze mam jednak tych ubranek za mało. Na 56 to prawie w ogóle :cojest?: została mi może jeszcze jedna/dwie pralki ale to juz takie większe ciuszki. Wychodzi na to ze jeszcze będziemy musieli dokupić... A tu ta kasa. A ja chciałam na tip top zamknąć temat w ten weekend. No ale jakoś musimy dać radę.

Chciałam wyciągnąć TZ do kina w weekend na Iluzje 2 myślicie ze na tym etapie to jest dobry pomysł? Czy nie bedzie to juz dla małej za głośno?

W ogóle co przejdę dzisiaj pare kroków to sapie i mam zadyszkę jak stara babcia :-/

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

To niefajnie się zachowała szefowa. :/

Może jakaś fajna okazja Ci się trafi na Allegro z 56.

Cytat:
Ja już po wizycie.

Dziś bez USG, tylko badanie ręczne. Szyjka OK.

Dr pomacał też główkę GBS pobrany, ale jakoś mnie to szczypało Was też? normalnie siku nie mogłam zrobić....

Teraz mam mieć wizyty co 2 tygodnie, na następnej mam już Ktg.

Jeżeli nie urodzę do 39 tc, to bierze mnie na cesarkę ...

Niezły plan

Ciekawe co wyjdzie w praniu

cudny

Nie, nie jesteś.

Ja na paznokciach była RAZ, przed ślubem

Henne brwi robię, rzęs też by mi się przydała

Piękny

Ja zawsze puder + tusz. Bez tego wygladam kiepsko

Rzęsy mam w 2 kolorach. Jedne są blond, drugie czarne. Więc tusz to must have.

To dobrze, że na wizycie spoko, a szyjka daje radę.
Ten GBS brzmi coraz bardziej creepy.
Kciuki za wynik!

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość

Pytanie do posiadaczek fotelików Maxi Cosi.. jaką wybrać najlepiej bazę? Wiem, że są różne.. ale chodzi mi o taką uniwersalną, że wejdzie w nią też ten większy fotelik Nie chciałabym kupować 2 razy bazy.. bo ten mały fotelik posłuży na krótko..

Kupiłam Family Fix, czytałam że pasuje fotelik Pearl później.

Cytat:
i co Wy byście bez tego Piernika zrobiły
skończone 33, leci 34tc.. który dzień to nie wiem

natchnieniem, mobilizacją i takie tam..

i pomysl,że są tu tacy co maja tak codziennie od jakiegoś czasu..

współczuję wam tej sytuacji finansowej..ale wierzę,że to tylko chwilowe..ja na 56 też wcale nie mam dużo, w ogóle to teraz myślę,że mam mało ubranek..ale wyjdzie w trakcie..nie będę wpadać teraz w szał kupowania i od początku prania i prasowania.. na Twoim miejscu popatrzyłabym na jakis zestaw nieduży nawet 3-pak/5-pak używanych body czy czego Ci tam brakuje na allegro i tyle.. koszt nieduży
ja chyba bym w kinie poszła w kimono,ale tak myslę,że nie ma przeciwskazań..ja jak byłam to zakryłam brzuch,żeby Mała się nie bała hałasu (hehe)..

mąż mi kupił telefon,ale ja to jestem tak zacofana ,ze nie ogarniam nic..siedzę jak jakiś nieogar nad nim

Jaki telefon?

Boli mnie dzisiaj nadbrzusze, w sumie od rana, a teraz mocniej - tego jeszcze nie było... Czy to może być sprawka rozpychającego się dzidziola?
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 17:39   #3011
kasia_ruda
Zakorzenienie

Afrodita, co do bazy maxi cosi. Dwa ważne pytania: czy macie isofix i czy chcecie, żeby drugi fotelik też był tyłem do kierunku jazdy (najbezpieczniejsza opcja). Jeśli odpowiedź to 2xtak, to baza maxi cosi 2wayFix. Pasuje do niej pebble i cabriofix, a jako drugi 2wayPearl. Jeśli nie zależy Ci na jeździe tyłem, to baza family fix, do niej cabriofix, pebble i potem Pearl (przodem do kierunku jazdy). A jak nie macie isofixa, to baza będzie tylko do pierwszego fotelika, ale nie pamiętam nazwy.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-07, 17:43   #3012
Krefetka
Zadomowienie

Sierpnióweczki 2016! Część VI.

Cytat:

Ja nie... Ale chyba sam tam sie wciska

Wysłane za pomocą magii

Edytowane przez Krefetka
Czas edycji: 2016-07-07 o 17:45
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 17:50   #3013
agnieszkaruta1
Raczkowanie

Dobradusza, pysiaczek gratulacje porodów, fajnie że maleństwa są już z wami, życzę szybkiego powrotu do domu

Ostatnio coś nie mogłam nadrobić a tu dwa porody. Zmotywowało mnie to do ogarnięcia się. Większość ciuszków poprasowana, jeszcze jedno pranie mi sie suszy. Torbę powoli zaczęłam pakować. Teraz muszę ściągnąć wózek ze strychu i także go ogarnąć. Tak się zastanawiam czy jeszcze uda mi się wejść na strych z moim ogromnym brzuchem.
agnieszkaruta1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 17:51   #3014
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość

Jaki telefon?

Boli mnie dzisiaj nadbrzusze, w sumie od rana, a teraz mocniej - tego jeszcze nie było... Czy to może być sprawka rozpychającego się dzidziola?
lg 3g coś takiego

a może rosnąca macica? zależy jak wysoko Cie boli? u mnie jak Matylda jest bardzo ruchliwa to w miejscach jej największej aktywności czuję ból..coś jak siniaki
Stary 2016-07-07, 18:04   #3015
aniula83
Rozeznanie

GG do aniula83 Send a message via Skype™ to aniula83

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość

współczuje tych kamieni. Zobaczysz co gin jutro powie, może lepiej się położyć do szpitala i być pod dobrą opieką. Który masz tc?

.
kochana u mnie obecnie 34t3 d

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
Właśnie ja mam infekcje i krótką szyjke co mnie bardzo martwi. Każdy dzień jest dla mnie ważny by przetrwać. Dziś 34+2 tc
Jaką masz długośc szyjki? u mnie sie znów skróciła ma 16 mm w ciagu tygodnia 4mm sie skróciła z powodu ciągłych infekcji,leze jednak w szpitalu po raz kolejny od wtorku tym razem w szpitalu wojewudzkim w Zielonej Górze bo tu maja inkubatory najbliżej mojego zamieszkania az 70 km od domu wiec ,teraz czekam na wyniki bo mialam podwyższone wyniki kwasów żółciowych,pobrali mi posiew moczu i wymaz z pochwy ,oby nic groźnego bo pradopodobnie beda chcieli rozwiazac ciaze wczesniej z racji tego ze juz w 30 tygodniu z wymazu z pochwy wynik wyszedl mi zly bo jakies drożdżaki wyszły i bakterie e-coli ehhh .

postaram sie was podczytac od jutr rano zeby Was nadrobic ,teraz mam wiecej czasu leżąc na oddziale
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
aniula83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 18:09   #3016
zonamojegomeza
Zakorzenienie

aniula kciuki zeby było dobrze.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 18:18   #3017
Maadzialenaa
Zadomowienie

Wiem, że trochę późno, ale chciałam się z Wami przywitać
Mam TP na przełomie sierpnia/września i cały czas udzielam się na Wrześniówkach. Z początku ciąży Was też trochę podczytywałam, ale potem nie dałam rady ogarniać dwóch wątków, ale teraz stwierdziłam, że jednak do Was też dołączę. Przyjmiecie mnie?

Maadzialenaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 18:22   #3018
aniula83
Rozeznanie

Cytat:
Aaaa wychodzę dziś ze szpitala! ! Mam się bardzo oszczędzać, zero stresu ale mogę leżeć w domu (niekoniecznie w szpitalu bo nie mam skurczy). Jestem bardzo szczęśliwa.

Szyjka skrócona w 50%, rozwarcie na 1 cm ale Ujście szyjki zamknięte więc nie ma potrzeby w tej chwili mnie trzymać na oddziale. Tętno dziecka prawidłowe, ktg tez
Super że wypuścili cie do domku
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
Stary 2016-07-07, 18:22   #3019
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniula83 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Jaką masz długośc szyjki? u mnie sie znów skróciła ma 16 mm w ciagu tygodnia 4mm sie skróciła z powodu ciągłych infekcji,leze jednak w szpitalu po raz kolejny od wtorku tym razem w szpitalu wojewudzkim w Zielonej Górze bo tu maja inkubatory najbliżej mojego zamieszkania az 70 km od domu wiec ,teraz czekam na wyniki bo mialam podwyższone wyniki kwasów żółciowych,pobrali mi posiew moczu i wymaz z pochwy ,oby nic groźnego bo pradopodobnie beda chcieli rozwiazac ciaze wczesniej z racji tego ze juz w 30 tygodniu z wymazu z pochwy wynik wyszedl mi zly bo jakies drożdżaki wyszły i bakterie e-coli ehhh .

postaram sie was podczytac od jutr rano zeby Was nadrobic ,teraz mam wiecej czasu leżąc na oddziale
współczuję Ci tego szpitala i to w takiej odległości od domu..tżet jest w domu czy wyjechał do pracy? dzieciaczki z kim? moze jednak uda się zaleczyc te infekcje i jeszcze dzidziusia potrzymać w brzuszku

Cytat:
Napisane przez Maadzialenaa Pokaż wiadomość
Mam TP na przełomie sierpnia/września i cały czas udzielam się na Wrześniówkach. Z początku ciąży Was też trochę podczytywałam, ale potem nie dałam rady ogarniać dwóch wątków, ale teraz stwierdziłam, że jednak do Was też dołączę. Przyjmiecie mnie?
hej.. witaj.. opowiedz cos o sobie? na kogo czekasz? czy to pierwsze dzieciątko? jakie imię? wyprawka gotowa?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-07, 18:32   #3020
aniula83
Rozeznanie

Cytat:
współczuję Ci tego szpitala i to w takiej odległości od domu..tżet jest w domu czy wyjechał do pracy? dzieciaczki z kim? moze jednak uda się zaleczyc te infekcje i jeszcze dzidziusia potrzymać w brzuszku
kurcze mąż w domku na szczęście ma urlop ,ale jest mi ciężko z dala od domu bo nie mam tu nikogo i nie odwiedza mnie nikt wiec ,wszystko mnie irytuje i smuci...
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
Stary 2016-07-07, 18:35   #3021
Maadzialenaa
Zadomowienie

Cytat:

hej.. witaj.. opowiedz cos o sobie? na kogo czekasz? czy to pierwsze dzieciątko? jakie imię? wyprawka gotowa?
Hej, jestem ze Śląska, mam 30 lat, czekam na Dziewczynkę i jest to moje pierwsze Dzieciątko TP wg USG mam na 29.08, a wg OM na 4,09
Wyprawka jest w fazie ogarniania, ale najważniejsze rzeczy albo są albo są w toku bo zostały zamówione i teraz czekam na realizację.

Stary 2016-07-07, 18:36   #3022
Origa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Wszystko zaplanowałam dokładnie - zapisałam się na czwartek 18 sierpnia, w piątek albo przez weekend rodzę i w niedzielę świętujemy urodziny TŻ
Ciekawe tylko co na to Zuzia
Bardzo dobry plan, oby Zuzia współpracowała

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość

Moj brzuch coraz bardziej idzie na boki, a nie do przodu.
Piękne mieszkanie dla dziewczynek

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Ja np nie wyobrazam sobie nie miec pomalowanych paznokci...
W poprzedniej pracy bylo to dla mnie koszmarem i nie raz poklocilam sie z przelozona i dlatego zmienilam prace :P
Ja robie sobie sama hybryde i uwielbiam to robic dlatego nie wykluczone ze po macierzynskim zmienie profesje :Pp
a w zalaczniku moj bebenek... juz spory :P
Super brzuszek

Cytat:
Koleżanka mi opowiadała ze ona z IP na porodówkę szła z orszakiem:
Najpierw położna, pózniej ona, następnie sprzątaczka bo koleżance leciały wody ( cała drogę) następnie maz z torbami a orszak zamykała druga pani sprzątająca...
wyobraziłam to sobie

TinkerrBell pewnie babci w jej własnym mieszkaniu palić nie zabronisz i jej nie przetłumaczysz, bo tak to jest ze starszymi ludźmi, ale już przebywanie Oliwii w tym czasie w mieszkaniu zdecydowanie możesz ukrócić - ja nie wiem, jak można truć dzieci paląc przy nich

Krefetka Twój brzuch to jak pół mojego

superhuman współczuję takiej wstrętnej szefowej Tża, szczególnie w waszej sytuacji powinna się empatią wykazać

Cytat:
Witaj, napisz coś więcej o sobie

Co do makijażu, to z racji miejsca pracy musze robic, ale ograniczam się do kremu bb, kreski i tuszu do rzęs. W życiu nie miałam henny Hybrydy na stopach robię co lato, bo to po prostu wygodne, a paznokcie u rąk maluję sama - od wielkiego dzwonu u kosmetyczki - za leniwa jestem, żeby sie umawiac, chodzić itd

Kolejne pranie się suszy, miałam wenę i posprzątałam łazienkę nawet - jestem z siebie dumna. Potem wpadła znajoma na kawe i lody i tak jakos cały dzień zszedł. Mąż pojechał odwieźć brata na lotnisko, a w piekarniku dochodzi pieczeń z indyka na późną obiado-kolację

Oglądacie dziś drugi mecz półfinałowy Euro? Na kogo stawiacie? Ja obstawiam, że Niemcy jednak wygrają, choć za wygraną Francji bym się nie obraziła
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 18:42   #3023
TinkerrBell
Zadomowienie

Właśnie rozmawiam z moją znajomą z Gdańska, która ma termin taki jak ja.
Podobno porodówka w Wojewódzkim w GDA zamknięta z powodu grzyba. Zostają szpitale na zaspie i klinicznej, ale tam podobno taki kołchoz, że kobiety są na dostawkach a dużą część odsyłają do Tczewa albo Kartuz....
O mamuniu. Wakacje to chyba najgorszy termin porodów albo 500+ zbiera żniwa.
Stary 2016-07-07, 18:44   #3024
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze mąż w domku na szczęście ma urlop ,ale jest mi ciężko z dala od domu bo nie mam tu nikogo i nie odwiedza mnie nikt wiec ,wszystko mnie irytuje i smuci...
wcale Ci się nie dziwę..ale pamiętaj,że leżąc możesz "pobyć" z nami..zawsze to chyba ciut raźniej? i już blisko do bezpiecznego momentu rozwiązania.. całe szczęscie,że mąż ma urlop ..

Cytat:
Hej, jestem ze Śląska, mam 30 lat, czekam na Dziewczynkę i jest to moje pierwsze Dzieciątko TP wg USG mam na 29.08, a wg OM na 4,09
Wyprawka jest w fazie ogarniania, ale najważniejsze rzeczy albo są albo są w toku bo zostały zamówione i teraz czekam na realizację.
no to mam ze Śląska u nas dostatek.. fajnie,że juz wyprawka w fazie realizacji..jak córcia będzie miała na imię?
Stary 2016-07-07, 18:49   #3025
florencee
Zadomowienie

Cytat:
lg 3g coś takiego

a może rosnąca macica? zależy jak wysoko Cie boli? u mnie jak Matylda jest bardzo ruchliwa to w miejscach jej największej aktywności czuję ból..coś jak siniaki

Może to właśnie kwestia skopania, to jakby siniaki, coś takiego. Chociaż aż tyle nie kopał dziś, hmm. Zobaczę może przejdzie.

Cytat:

Ojej! Współczuję pobytu w szpitalu, na dodatek daleko od domu. Trzymam kciuki za dobre wyniki, oby wszystko było ok!!!

Cytat:

Witaj i się rozgość.
A skąd dokładnie ze Śląska?

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Bardzo dobry plan, oby Zuzia współpracowała

Piękne mieszkanie dla dziewczynek

Super brzuszek

wyobraziłam to sobie

TinkerrBell pewnie babci w jej własnym mieszkaniu palić nie zabronisz i jej nie przetłumaczysz, bo tak to jest ze starszymi ludźmi, ale już przebywanie Oliwii w tym czasie w mieszkaniu zdecydowanie możesz ukrócić - ja nie wiem, jak można truć dzieci paląc przy nich

Krefetka Twój brzuch to jak pół mojego

superhuman współczuję takiej wstrętnej szefowej Tża, szczególnie w waszej sytuacji powinna się empatią wykazać

Witaj, napisz coś więcej o sobie

Co do makijażu, to z racji miejsca pracy musze robic, ale ograniczam się do kremu bb, kreski i tuszu do rzęs. W życiu nie miałam henny Hybrydy na stopach robię co lato, bo to po prostu wygodne, a paznokcie u rąk maluję sama - od wielkiego dzwonu u kosmetyczki - za leniwa jestem, żeby sie umawiac, chodzić itd

Kolejne pranie się suszy, miałam wenę i posprzątałam łazienkę nawet - jestem z siebie dumna. Potem wpadła znajoma na kawe i lody i tak jakos cały dzień zszedł. Mąż pojechał odwieźć brata na lotnisko, a w piekarniku dochodzi pieczeń z indyka na późną obiado-kolację

Oglądacie dziś drugi mecz półfinałowy Euro? Na kogo stawiacie? Ja obstawiam, że Niemcy jednak wygrają, choć za wygraną Francji bym się nie obraziła

Zamierzam oglądać.
Też myślę, że Niemcy, w sumie nie mam faworyta. :P
Stary 2016-07-07, 18:51   #3026
Maadzialenaa
Zadomowienie

Cytat:

Już napisałam wyżej

Cytat:
wcale Ci się nie dziwę..ale pamiętaj,że leżąc możesz "pobyć" z nami..zawsze to chyba ciut raźniej? i już blisko do bezpiecznego momentu rozwiązania.. całe szczęscie,że mąż ma urlop ..

no to mam ze Śląska u nas dostatek.. fajnie,że juz wyprawka w fazie realizacji..jak córcia będzie miała na imię?
Ja dokładniej na północ od Katowic Są jakieś Dziewczyny z tych okolic?
Córcia będzie zwać się Zuzia

Stary 2016-07-07, 18:53   #3027
iweczka
Zakorzenienie

Piernik, podczas " ręcznego " badania powiedział że czuję główkę. Wierzę mu.On raczej do jajcarzy nie należy.... W 1 ciąży też to pamiętam.
Brzmi hmm...Tak już reslnie, że to zaraz już....

Edytowane przez iweczka
Czas edycji: 2016-07-07 o 18:58
Stary 2016-07-07, 18:59   #3028
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
mialam 3,5 mm, wg szpitala szyjka skróciła mi się o 50% w przeciągu miesiąca. U mnie nie wiadomo co było powodem. Miałam grzybice (moze to)? albo przez to że miałam troche skurcze, w szpitalu sami nie wiedzą.
Jutro mam wizytę kontrolną i aż się boję co mi powie lekarz

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 19:08   #3029
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Już napisałam wyżej

Ja dokładniej na północ od Katowic Są jakieś Dziewczyny z tych okolic?
Córcia będzie zwać się Zuzia

Ja jestem z Katowic.

Imię dla córeczki bardzo ładne.

Cytat:
mialam 3,5 mm, wg szpitala szyjka skróciła mi się o 50% w przeciągu miesiąca. U mnie nie wiadomo co było powodem. Miałam grzybice (moze to)? albo przez to że miałam troche skurcze, w szpitalu sami nie wiedzą.
Jutro mam wizytę kontrolną i aż się boję co mi powie lekarz

Trzymam kciuki, oby były dobre wieści na wizycie.
Stary 2016-07-07, 19:09   #3030
iweczka
Zakorzenienie

Ja nie wiem ile ma moja szyjka bo dziś badanie tylko ręczne. Za 2 tyg będzie pewnie Usg + mam 30 minut pod Ktg już umówione.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości