Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-10, 19:19   #1111
PaniMigdalek
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016

Pokażę wam co dziś upolowałam z ubranek do szpitala (56)
W Pepco

Stary 2016-07-10, 19:24   #1112
LuckySparkle
Zadomowienie

Wow... ten pajacyk czy jak to sie nazywa??? CUDO. Podoba mi sie.
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-10, 19:30   #1113
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Jaki piekny ten pajacyk!

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-10, 19:49   #1114
Emosz
Zadomowienie

Cytat:
W Pepco

Ekstra! Mam body z tym samym wzorem
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-10, 20:09   #1115
mmgi
Zadomowienie

Fajny pajacyk, też mu się podoba.

Lucy, gratuluję córeczki mi też wszyscy w pierwszej ciąży mówili że na pewni chłopiec bo ładnie wyglądam i nawet jak już wiedziałam to kilka osób mi mówiło że może się lekarz pomylił.

Ja dziś poszłam na zakupy i zamiast siebie to obkupilam córke.

Też wspominam dobrze kp, bolały mnie sutki ale jakoś z dwa dni i przeszło. I nie było na szczescie tak drastycznie, żeby lala się krew. Zresztą ja do teraz karmię wieczorem i w nocy

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-10, 20:16   #1116
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
W Pepco

Śliczne !! Ja juz odwiedziłam 3 rożne pepco i wszędzie badziewie a ceny takie jak w SMYKU
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-10, 20:21   #1117
mmgi
Zadomowienie

W pepco trzeba trafić na fajne rzeczy bo faktycznie jest dużo badziewia. Ja mam wrażenie, że dla starszych dzieci łatwiej upolować coś fajnej jakości niż dla niemowlakow.

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Ale w smyku też się trafiają rzeczy wątpliwej jakości.

mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-07-10, 20:33   #1118
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
A my właśnie wracamy z miedzywodzia. Mam namiar na fajne noclegi za 45zl jak ktoś chce. I 15zl super sniadanko dla chętnych ale takie naprawdę smaczne i duże.

Zmęczona jestem ale nie umiem zmrużyć oka jak jadę autem i ktoś prowadzi. Ufam tylko sobie za kierownica. A I tak nie wszystko od nas zależy na drodze...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Dzisas ja z rodzinnego miasta jeszcze nie wyjadę to już spie😉

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
Laski taki patent na pasy samochodowe, niestety nie ma atestu zapinka z kiku do zamykania przypieta na pas biodrowy, tak ze go trzyma i pas nie zaciska. Pas piersiowy dziala tak jak dzialal.

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Kupilam trzypak body taki w miare unisex z auchana za 25zl i klasyczna tetre
Fajny patent!
Ja go zaciagam na wajche od ręcznego
Ale Twój patent bardziej mi się podoba 😊

mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-10, 20:33   #1119
LuckySparkle
Zadomowienie

Ja zawsze w trasie spie o ile prowadzi moj maz.
Stary 2016-07-10, 20:40   #1120
ewelinuus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
Ewelinuus, i jak się czujesz?
Też dziś miałam podobnie, kłucie i ból brzucha taki, że aż się wystraszyłam. Wzięłam przypisane leki + no spę i grzecznie leżę cały dzień. Dopiero po obiadku (mąż gotował) mi przeszło.

Papaya, a tobie? A może to jakaś stażystka była w aptece? choć przyznam, że mnie pani ostatnio nie chciała no spy sprzedać, bo zapytała jak małego dziecka A lekarz pozwolił? Oby ci szybko przeszło

Lucky, juhu super, że Lilianka się ujawniła
A co do ciuszków, to u mnie podobnie jak u dziewczyn 56 było długo używane. Ale na to nie ma reguły. Teraz nie zgadniesz jak duża córeczka się urodzi.

Migdałku, no szok Takie zachowanie 8latka (dobrze pamiętam?) w twoim domu? Przepraszam, ale jakby mi taki maluch fochy strzelał i drzwiami trzaskał, to miałby ze mną niezłą rozmowę. Kiedyś szwagierka przyjechała do mnie z synem (nomen omen z moim chrześniakiem) i ten zaczął do matki Ty głupia! Ty debilu! itp. a ona nic Wkurzyłam się niesamowicie, bo tego wszystkiego słuchały moje dzieci. Zrobiłam mu taką pogadankę na temat odzywania się do rodziców i na temat przeklinania, że od tamtej pory nigdy więcej w mojej obecności nie odważył się w ten sposób zachowywać. Nie wiem jak u nich w domu za drzwiami zamkniętymi, ale mnie się trochę wystraszył, może przemyślał.

Folinka, i właśnie chyba dlatego, że 11 lat temu wybór wózków był taki jaki był czuję się w tym temacie kompletnie zielona. Jak teraz zaszłam do sklepu to różnicę właśnie widziałam chyba jedynie w kolorystyce. Nie operuję tymi wszystkimi nazwami wózków, bo po tylu latach jestem już nie w temacie. Podczytuję wasze przemyślenia, uwagi i "notuję". Wiem co miałam i to będę omijać z daleka. Wózek (tu firmy nie pamiętam, ale mniejsza z tym, bo jak go sprzedawałam szukałam po ile one chodzą, to okazało się, że już ich nie produkują) był ciężki, niezwrotny, ciągnął na jedną stronę. Natomiast w spacerówce Baby - coś tam (mam fatalną pamięć do nazw, ale pewnie jak poszperam na necie to go znajdę) już w pierwszym tygodniu użytkowania poodlatywały kółka. Jakość była beznadziejna, a tym samym oznacza to, że moja decyzja co do wózków też. Dlatego teraz spokojnie poczytam opinie innych.

Jeszcze tak dorzucę swoje 3 grosze na temat kp, bo widzę, że jedne mają z tym złe wspomnienia inne nie. U mnie ból był tylko i wyłącznie przy zastoju na który trzeba się przygotować bodajże w drugiej czy trzeciej dobie. Mały nie umiał złapać sutka, wył więc z nienajedzenia, a ja wraz z nim. To tylko ten zastój był dla mnie koszmarem. Teściowa nawet przywoziła mi do szpitala liście kapusty aby mi jakoś ulżyć (podobno pomagają one ściągnąć zastój). Ale przeżyłam i to. Przy córce już byłam mądrzejsza bo od samego początku przystawiałam ją ile tylko się dało i zastój dało się szybko rozgonić. Poza tym dla mnie karmienie to była sama przyjemność i teraz też się na nie nastawiam
Nie miałam już później tego kłucia. Jedyne co to takie podbrzusze jak by twarde ale nie eiem czy to może przez to że nie mogę się załatwić już trzeci dzień i jestem taka pełna..
Dziś miałam wymianę zdań z moja mamą na trmat ciuszkow z lumpeksow dla niemowlaka...zrobiła mi prawie awanturę ze chcę kupic dziecku używane ubranka...masakra nie rozumiem tego...co w tym zlego..jutro wizyta nie mogę się doczekać...a tymczasem oglądamy meczyk
Aaa i strasznie wam zazdroszczę tych ruchów..naprawdę
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-10, 20:43   #1121
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
W Pepco

Boskie ciuszki!

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

A propo tego bólu i krwi przy kp
Jestem optymistka
Szklanka do polowy pełna dziewczyny 😎

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-10, 20:44   #1122
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
Tak srednio. W ogole myslalam ze bede miala w niej wieksze wsparcie w ciazy... Teraz nawet nie zadzwoni i sie nie zapyta jak sie czuje, a mowilam jej w piatek o rozwolnieniu..
Szkoda gadac

Cos czuje ze wszystkie moje dzieci beda synkami - specjalnie na zlosc mojej mamie
Nie przejmuj się jestem pewna, że jak mama zobaczy małego Julka to zwariuje na jego punkcie

Cytat:

Mam nadzieję, że Francja, bo Portugalii się wygrana nie należy Szczególnie tej Renacie, co ciągle fochy wali...
zgadzam się

Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość
Mi też nie! Nie wiem czym tu się zachwycać Dla mnie mało męska, farbowana skwarka, wyglądająca na to, że spędza więcej czasu przed lustrem niż ja Może ma technikę i umiejętności, ale to jego przewracanie się na boisku za każdym razem jak go ktoś smyrnie i te jego miny, jakby się miał zaraz popłakać są irytujące
Haha, masakryczne są i jego miny i styl poruszania się i wszystko nawet jego gra mnie denerwuje

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-10, 21:04   #1123
papaPapaya
Zakorzenienie

Hahahaha jaki hejt na CR7
Ale tez nie lubie tej babeczki

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Nie miałam już później tego kłucia. Jedyne co to takie podbrzusze jak by twarde ale nie eiem czy to może przez to że nie mogę się załatwić już trzeci dzień i jestem taka pełna..
Dziś miałam wymianę zdań z moja mamą na trmat ciuszkow z lumpeksow dla niemowlaka...zrobiła mi prawie awanturę ze chcę kupic dziecku używane ubranka...masakra nie rozumiem tego...co w tym zlego..jutro wizyta nie mogę się doczekać...a tymczasem oglądamy meczyk
Niedlugo tez sie doczekasz ruchow. A kluc cie moga jelita skoro masz zaparcia i czujesz sie pelna jutro lekarz na pewno rozwieje wszystkie twoje watpliwosci

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się jestem pewna, że jak mama zobaczy małego Julka to zwariuje na jego punkcie
Powoli zaczyna mi wisiec to co mysli o swoim wnuku
Hit: ostatnio jak przyszlam do niej po praktykach i powiedzialm ze jestem padnieta po pracy i od poczatku ciazy nie mialam jeszcze czasu odpoczac bo co chwile cos, zycie na pelnych obrotach i po pracy przychodze do TZ i leze juz cale popoludnie i wczesnie chodze spac bo nie mam sily to mi powiedziala ze jest ciekawa czy Julek tez bedzie takim leniem jak ja. Oslupialam , myslalam ze zartuje ale jednak nie. Wedlug niej sie lenie bo leze po pracy w 19 tc

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Eh musialam sie wyzalic

13.12.2016 Julian
Stary 2016-07-10, 21:19   #1124
mewkaa
Zadomowienie

Papaya jednym uchem wpuszczać drugim wypuszczać
Jedyna skutecxna i bezbolesna metoda ☺

Stary 2016-07-10, 21:21   #1125
Nesu
Raczkowanie

Cytat:
W Pepco

Piękne. I nareszcie widzę zdjęcia

Ja już usypiam syna. Ostatnio uczę go wcześniej chodzić spać i ma skrócone drzemki ale narazie nie idzie nam to najlepiej.
Za 2 tygodnie przyjeżdża moja teściowa. Chciałam pofarbowac włosy. Myślicie ze casting creme gloss to dobry wybór ?
Chcę się dobrze prezentować wiadomo

Edytowane przez Nesu
Czas edycji: 2016-07-10 o 21:23
Nesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-10, 21:30   #1126
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Papaya jednym uchem wpuszczać drugim wypuszczać
Jedyna skutecxna i bezbolesna metoda ☺

Tak wlasnie staram sie robic

Cytat:
Napisane przez Nesu Pokaż wiadomość
Za 2 tygodnie przyjeżdża moja teściowa. Chciałam pofarbowac włosy. Myślicie ze casting creme gloss to dobry wybór ?
Jasne! Ja uwielbiam ta farbe, ma swietna odzywke

13.12.2016 Julian
Stary 2016-07-10, 21:43   #1127
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość
To jest dobry typ, strzela więcej fochów na boisku niż ja w swoim życiu
Buhahahha
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-10, 21:44   #1128
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Hit: ostatnio jak przyszlam do niej po praktykach i powiedzialm ze jestem padnieta po pracy i od poczatku ciazy nie mialam jeszcze czasu odpoczac bo co chwile cos, zycie na pelnych obrotach i po pracy przychodze do TZ i leze juz cale popoludnie i wczesnie chodze spac bo nie mam sily to mi powiedziala ze jest ciekawa czy Julek tez bedzie takim leniem jak ja. Oslupialam , myslalam ze zartuje ale jednak nie. Wedlug niej sie lenie bo leze po pracy w 19 tc
nie miło
Ale się nie przejmuj, odpoczywaj tyle ile musisz, najważniejsza jesteś Ty i dziecko

Cytat:
Napisane przez Nesu Pokaż wiadomość
Piękne. I nareszcie widzę zdjęcia

Ja już usypiam syna. Ostatnio uczę go wcześniej chodzić spać i ma skrócone drzemki ale narazie nie idzie nam to najlepiej.
też lubię te farbę i polecam

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-10, 21:57   #1129
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Surowe owoce i warzywa dzialaja bardziej przeczyszczajaco niz zatrzymujaco, dlatego chodzilo mi o napar z suszonych jagod ale juz wiem ze mozna
Mam nadzieje ze jutro poczuje efekt
Podobno borowka ma działanie na zatwardzenie i na sraczkę bo reguluje układ trawienny 😊

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
W Pepco

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:
Jak zatwardzenie to pobolewają flaki i może nawet uciskać przy szyjce. Mnie nawet potrafi zakłuć jak się załawiam. Podjadam owoców jak się nie mogę załatwić i jest lepiej. Zwłaszcza borówki.

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

CR7 też mnie śmieszy... ale dzisiaj to mi się go normalnie żal zrobiło.

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Eh musialam sie wyzalic
O jasna dupa! Twoja Mama często bywa taka paskudna? Ciekawe co by o mnie powiedziała Nierób?

Niektórzy jeszcze mają we krwi, że odpoczynkiem po pracy jest praca...
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-10, 22:29   #1130
muffinowe_love
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny!!!
Wracam z wakacji, a tu co? Olaboga 38 stron nowego wątku do nadrobienia!!! Jesteście szalone
Widzę, że pierwsza strona nabrała kolorków, my mamy wizytę 24.07 - II prenatalne i mam nadzieję, że dowiemy się kto tam mieszka

Wakacje nam się bardzo udały, polecam Wam bardzo Sopot no i w ogóle trójmiasto
Pozwiedzaliśmy, dużo spacerów i rybek... Powiem Wam, że nie tylko nam się podobało, ale i Maluszkowi bo czułam się rewelacyjnie, mdłości minęły i nawet zapachy smażalni mi nie były straszne. Naiwnie myślałam, że już będzie super, a tu pierwszy obiad w domu - ziemniaczki młode z kalafiorkiem zostały przez Malucha odrzucone
A jak tam u Was? Mdli jeszcze którąś?

Widać już po Was brzuszki? Bo mi od początku przybyło 2,5 kg i chyba wszystko poszło w brzuch i wydaje mi się, że już wszyscy go widzą - Pani w pociągu ustąpiła mi miejsca, a druga w sklepie zapytała czy znamy już pleć Maluszka
No to się co niektórzy jutru w pracy zdziwią jak po urlopie wrócę z brzuchem chyba im powiem, że się dorszy najadłam
muffinowe_love jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-10, 23:09   #1131
kociulek
Zakorzenienie

Cytat:
Tak srednio. W ogole myslalam ze bede miala w niej wieksze wsparcie w ciazy... Teraz nawet nie zadzwoni i sie nie zapyta jak sie czuje, a mowilam jej w piatek o rozwolnieniu..
Szkoda gadac

Cos czuje ze wszystkie moje dzieci beda synkami - specjalnie na zlosc mojej mamie
To moja przy pierwszej ciąży wróżyła mi dziewczynkę, bo jak to powiedziała Przecież panieńskie, to zawsze dziewczynka A tu zaskoczenie podobnie jak u ciebie. Szkoda gadać. Ja to mówię do męża, że moja mama strasznie zgorzkniała zrobiła się na starość. No ale twoja z tym leniem to zdecydowanie przesadziła. Przykre.

Cytat:
Długo się nie pobuntował, bo ja mam mało cierpliwości dla braku szacunku dla starszych. Uciszyłam go, wytłumaczyłam co robi źle i dlaczego mi się to nie podoba i przestał.
Udobruchałam go Macdonaldem i resztę dnia był spokój, ale już jest u dziadka, bo ja teraz zbyt emocjonalna jestem i się denerwuję. Przed ciążą miałam o wiele więcej cierpliwości.
Nie myśl o tym, że się denerwujesz, to teraz zrozumiałe. Wg mnie bardzo dobrze zrobiłaś, że wytłumaczyłaś co robi źle. Takie dzieci trzeba uczyć od małego właściwego zachowania, bo jak się raz popuści następnym razem pozwoli sobie na więcej.

Cytat:
W Pepco

O tak cudne bo identyczny pajacyk też mamy w swojej kolekcji Młoda się uparła, a ja uznałam, że co z tego że różowe obwódki - na chłopca też się nada. Kuba jeszcze krzyczał nie będzie Tylko jak ci się udało znaleźć rozm 56? U mnie w pepco wszystko od rozm 62

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
W pepco trzeba trafić na fajne rzeczy bo faktycznie jest dużo badziewia. Ja mam wrażenie, że dla starszych dzieci łatwiej upolować coś fajnej jakości niż dla niemowlakow.
Zgadza się - jest, ale musze im przyznać, że sporo mają fajnych rzeczy w fajnej cenie. I rzeczywiście masz rację, dużo też fajnych rzeczy mają na dzieci starsze, ale do rozm 122 niestety, bo na moją 128 i na syna 140-146 już nie bardzo mam co wybrać już nie ma takiego wyboru.

Cytat:
Spokojnie, lada dzień i ty poczujesz swojego maluszka
Ja z wypróżnianiem też mam problem, ale nie czuję przepełnienia. Po prostu idę co 2-3 dni ale na spokojnie tak jak chodziłam przed ciążą co dnia. Oby przestało cię to męczyć i bóle brzucha nie wróciły
Ja tam nikogo nie słucham i też do lumpeksu chodzę

muffinowe_love, super, że wypoczynek się udał
To masz tak jak ja. Jak poza domem to super samopoczucie, a każdy powrót do domu = powrót mdłości. Nie wiem skąd to się bierze. Przyznaję jest dużo lepiej jak było, ale czasem mam takie napady mdłości (jak dzisiaj wieczorem), że się tylko męczę.

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-11, 06:30   #1132
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Kochana masz w domu blender? Zrob sobie koktajl. Wrzyc szpinak, sok z pomaraczy, owoce sezonowe(np truskawki, borowki), banan, szklanke mleka u gwarantuje ci, ze sie zalatwisz.mozesz jrszcze dac lyzke siemia lnianego i lyzke oleju kokosowego. Wszystko hest zdrowe i nic ci nie zaszkodzi.
Odzywka białkowa tez dziala cuda no ale tego w ciazy nie powinno sie pic . bynajmniej ja odstawilam od kiedy dowiedziałam sie o dzidzi.
Ja jak miewalam problemy koktajl od razu pomagal.

Witam sie w 17 tygodniu.

Edytowane przez LuckySparkle
Czas edycji: 2016-07-11 o 06:39
Stary 2016-07-11, 06:40   #1133
DoDoo
Zakorzenienie

Sliwki tez dobre na bubu i nektarynki, brzoskwinie.
Ach bobo od 5 cwiczy karate 😄😍
Stary 2016-07-11, 06:43   #1134
pestka_11
Raczkowanie

cześć dziewczyny
odnośnie tego kp, to ja nie chciałam nikogo straszyć, ja tak miałam, ale jak już napisałam, po kilku dniach się unormowało i było spoko. Jednak nie przesadzajmy, że od początku jest tak kolorowo, w końcu nasze sutki są delikatne i nie są przyzwyczajone do ciągłego ciumkania. Nawał mleczny też na początku był dla mnie nie przyjemny, ale ogarnęłam. Według mnie trzeba się przygotować, że to nie zawsze jest tak pięknie i różnie może być. Ja np miałam mleka aż za nadto , natomiast koleżanka z pokoju nie miała mleka wcale i była załamana, że nie może wykarmić dziecka. Po dwóch dobach dokarmiali mm.
pestka_11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-11, 07:28   #1135
kamisha
Zakorzenienie

hej! nadrabiam bo sie troszku rozpisalyscie mamuśki

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-11, 07:31   #1136
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pestka_11 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
odnośnie tego kp, to ja nie chciałam nikogo straszyć, ja tak miałam, ale jak już napisałam, po kilku dniach się unormowało i było spoko. Jednak nie przesadzajmy, że od początku jest tak kolorowo, w końcu nasze sutki są delikatne i nie są przyzwyczajone do ciągłego ciumkania. Nawał mleczny też na początku był dla mnie nie przyjemny, ale ogarnęłam. Według mnie trzeba się przygotować, że to nie zawsze jest tak pięknie i różnie może być. Ja np miałam mleka aż za nadto , natomiast koleżanka z pokoju nie miała mleka wcale i była załamana, że nie może wykarmić dziecka. Po dwóch dobach dokarmiali mm.
Myślę że nikt nie ma za złe tego posta
SA cienie i blaski macierzyństwa
Ja nie wiedziałam że kp może być aż tak bolesne dla matki
Ale dobrze wiedzieć że i tak może się zdarzyć

Piszcie jak najwięcej o Waszych doświadczeniach
Dla mnie to ciekawe bardzo bo nigdy dziecka nie miałam

Doo fajowe jest gdy maluch daje o sobie znać 😊
Karol dziś spokojny
Za to mama rano harcowal a 🙈

Uciekamy w miasto z Karolem
A wam życzymy miłego dnia 😙

Stary 2016-07-11, 07:34   #1137
PaniMigdalek
Zadomowienie

Mademoiselle witaj po wakacjach

Kociulek ja też nie mogłam znaleźć 56 ale po drodze z Maca zauważyłam nowe Pepco i było większe od Iławskiego, co za tym idzie, większy wybór

ZUS mi w końcu odpisał, że dokumenty zaakceptowane i będą od 13 wypłacać. Tylko się zastanawiam czy mi od razu 2 wypłacą czy tylko zaległy czerwiec...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-07-11, 07:37   #1138
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Mademoiselle witaj po wakacjach

Kociulek ja też nie mogłam znaleźć 56 ale po drodze z Maca zauważyłam nowe Pepco i było większe od Iławskiego, co za tym idzie, większy wybór

ZUS mi w końcu odpisał, że dokumenty zaakceptowane i będą od 13 wypłacać. Tylko się zastanawiam czy mi od razu 2 wypłacą czy tylko zaległy czerwiec...
Z maca mówisz?🤔
Nas wczoraj rzuciło na skrzydełka KFC 🤐
Dobre były skubane...i shake masło orzechowe 😍

Stary 2016-07-11, 07:50   #1139
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, a my z TZ mamy problem... W naszym nowym mieszkaniu jest wanna, a TZ chcialby wstawic zamiast niej prysznic. Mi sie wydaje ze bardziej funkcjonalna jest wanna przy malym dziecku, bo mozna organizowac kapiele z zabawkami a przy brodziku nie natomiast TZ twierdzi ze pod prysznicem sie szybko umyje maluszka i zajmuje mniej miejsca. Co wy na to? Ktora opcje byscie wybraly?
a duza lazienka?

jak mala to prysznic z wysokim brodzikiem

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Wszyscy mi mowia, zeby kupowac na 62 cm... bo dzieci sie teraz duze rodza... to dokupie w takim razie jeszcze kilka.

Dzis nasze malenstwo pokazalo sie w 100%. Pani powiedziala ze widzi bardzo dokładnie, ze to DZIEWCZYNKA!
Pani Migladek poproszę rozowy kolor.. normalnie nie moge uwierzyć, ze będziemy miec coreczke... wszyscy mi wmawiali, ze nie znienilam sie na buzce i na bank to chlopak... tylko maz do konca wierzyl, ze urodzi mu sie Liliana! Takze nie ma co gdybac imienia dla chlopca bo będzie Liliana
gratuluje córeczki !!

my dzisiaj cyrograf podpisujemy
biore sobie ciebie kredycie ma życie .

pogoda nam sie w sumie nad morzem nie udala..
ale odpoczelismy jako tako..

kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-11, 07:57   #1140
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
a duza lazienka?

jak mala to prysznic z wysokim brodzikiem

gratuluje córeczki !!

my dzisiaj cyrograf podpisujemy
biore sobie ciebie kredycie ma życie .

pogoda nam sie w sumie nad morzem nie udala..
ale odpoczelismy jako tako..

Pamietam ten moment podpisu ktedytu. Ja to sie moga stresowalam... tu kupno dpmu trwa od 5 tygodni do 12.
Wieczne wiszenie na telefonie bo praktycznie prawie wszystko załatwione poczta albo przez telefon. Umowe kredytowa tez podpisalismy w domu i odeslalismy, praktycznie w banku nie bylismy w tym czasie wogole.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości