Skurcze nas łapią, wody odchodzą- nasze dzieci się wreszcie rodzą!!! Lipcówki cz. XII - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-19, 08:57   #1771
eskav8
Wtajemniczenie

Dot.: Skurcze nas łapią, wody odchodzą- nasze dzieci się wreszcie rodzą!!! Lipcówki..

Cytat:
Napisane przez Ananka Pokaż wiadomość
My już od wczoraj w domku. Poród miałam calkiem znośny, ale to opiszę następnym razem. Córa daje popalić. W szpitalu non stop ryczała, a ja razem z nią. Nie dała mi odespać porodu, i tak caly dzień i noc. W domu jest trochę lepiej, dzisiaj sprawdzę nowy patent. I ciągle ktoś mi się zwala na chatę. Chce się wyspać, odpocząć, mam dosyć, a tu niezapowiedziani goście.
Świetnie że już w domku jesteś. Tutaj Lilka na pewno będzie spokojniejsza. A tym gosciom to weź podziekuj:/

Cytat:
Napisane przez pszczolinka Pokaż wiadomość
Trzymam za Was kciuki dziewczyny, oby akcja rozpakowywanie skończyła się wkrótce.

Mały właśnie ssie. Nie mam problemu z mlekiem, jest dużo, że musiałam zacząć nosić wkładki laktacyjne. Mały zazwyczaj po jedzeniu śpi 3h,więc spokojnie w nocy się wysypiam.

Oliwka zakochana w bracie. Mówi, że mógłby mniej spać, bo chcę go poprzytulać, pogłaskać.

Dziś moja 6,5latka sama zrobiła ciasto na gofry.

Zdążyłam wyjąć miskę i się młody obudził, Ja go karmiłam w sypialni, a Oliwka sama w kuchni rządziła, a Ja jej mówiłam co ma gdzie znaleźć i mieszać. Najlepiej poradziła sobie z jajkami. Wystukała paluszkiem dziurkę wyleciało jej białko do osobnej miseczki, a jak rozłupała skorupkę miała żółtko do ciasta i sama to wymyśliła

Normalni teraz widzę jakie duże mam już pierwsze dziecko

ale masz mega dzielna i mądra córe, pozazdroscic fajnie że ci pomaga

Cytat:
Napisane przez dzojsticzek Pokaż wiadomość
Wesoła Ania tak mi sie wydaje ze mam za mało jak laktatorem nie schodzi zbytnio a on dalej głodny tak jak sie przebudził to mu od razu dałam 100ml mm a teraz odciągam swoje zeby za 3godz mu podać moj pokarm.
Pszczolinka kochana masz ta Córę i dorosła jak na swój wiek
Od dwóch nocy walczę z komarami:/ masakraaa
Moze plyn do kontaktu?? Ja na działce uzywalam gdzie mnóstwo komarów i robactwa, a jak włączyłam plyn do kontaktu to swiatlo zapalone, okna pootwierane i nie było żadnego insekta koszt ok 15 zl ale uwazam że warto

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
My tez trzymamy za Was kciuki, zeby kazda mogla Szybko poznac swoj najcenniejszy Skarb

Polozna dzis rano sie smiala, ze mam dziecko, ktorego nie ma, bo nikt go jeszcze nie slyszal

Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ----------

Mnie okres bardziej bolal niz caly porod wiec wiesz

Super że Damianek taki grzeczniutki a skoro cie okres bardziej bolał niż poród, to ja bym serio przegapila

Cytat:
Napisane przez kama_pas Pokaż wiadomość
Lilianna ur. 19.07 3270g 57 cm 10/10 g 6:45

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Gratulacje!!!! A jeszcze wczoraj marudzila, ze w listopadzie urodzi

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
kama gratulacje! Poszło migusiem

Mi Martnka ulewa i buzią i nosem jednocześnie dlatego nie może być całkiem na płasko
Uwielbia strzelać kupą na prawo i lewo szczególnie podczas zmiany pampersa także kocyki to już po kilka razy prane, raz byłam ja cała w żółte kropki, a raz złapałam w rękę i biegłam do łazienki uważając żeby nie rozlać, a ta w tym czasie zasikała wszystko dookoła przesłodka jest każde dziecko to nowe doświadczenia
Wyobraziłam sobie bieg z kupa przez przeszkody macierzyństwo jest lepsze niż wojsko

co do tego ulewania to faktycznie wiem że jest taki proszek zageszczajacy mleko, można go dodawać do mieszanki ale nie wiem czy do odciągniętego z cyca. Do tego bebilon na reflux też działa. Ale pewnie już o tym wiesz sposoby sprawdzone przez lokatorke. Jej mały bardzo ulewal.

Cytat:
Napisane przez kattoo Pokaż wiadomość
Hej.

Nie nadrobie na pewno

Maly skrot co u nas - Gabi byl mega zazdrosny ale juz jest lepiej. Nawet chce troche pomoc przy zmianie pieluchy Emi grzeczniutki poje i spi albo sobie "paczy" i miauczy jak kotek. Bardzo malo placze i ladnie pije z piersi. Sutki mi sie juz prawie zagoily juhuuuuu

Jeszcze jak tylko plecy przestana bolec i ranacto juz bedzie gites.

Rozstepy wygladaja paskudnie po wciagnieciu brzucha, wczoraj kupilam juz biooil i porozgladam sie moze za jakimis zabiegami bo chyba juz sie pozegnalam z bikini :/

Z gorszych wiesci chyba mi stopa urosla. Buty mnie cisna a niecwygladaja juz na popuchniete... miodzio.

Gratuluje porodow i tej listopadowce ktora sie wybila tez

Jakis skrot co sie dzieje? Na fb latwiej mi byc na bierzaco
Mam nadzieję że Gabol już
nie będzie zazdrosny, Emi dalej będzie spal ładnie jeśli możesz daj znać czy biooil działa, bo mi też radza kupić, bo ja chyba o bikini też zapomne:/ od dolu do pepka i az do boczkow saaaaame rozstepy:/

Cytat:
Juz bratowa sie ze mnie śmiała ze pierwsze co odpowiadam na Co słychać? to dwie wersje:
1. Dobrze, była kupa u Stefana
2. Zle, Stefan nie moze zrobić kupy
My w czwartek skończymy miesiąc i tym samym wejdziemy w poważny wiek... Niemowlęcy!
O jeny kiedy to zlecialo?!?! A moja dalej w brzuchu siedzi!!

Kamila kciuki za wizytę

Dziewczyny kciuki za oxy i za akcję!!!!!

Margosia melduję się specjalnie dla ciebie 2w1 boli brak, czopa brak, skurczy brak, czekam na wizytę jak na zbawienie absolutna cisza oprócz tego że moje giga dziecko świetnie się bawi w brzuchu i niedługo mi go rozerwie lokciem albo pieta a głowa a wywierci dziurę na dole :p ale wyjsc nie chce :p

Nocka w miarę, okno na szerz cała noc to jakoś dało radę wytrzymac. Jeszcze trochę poleniuchuje i wstaje na śniadanie, bo na pewno głód będzie silniejszy.
eskav8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-19, 08:58   #1772
kama_pas
Rozeznanie

Dot.: Skurcze nas łapią, wody odchodzą- nasze dzieci się wreszcie rodzą!!! Lipcówki c

Leżę już na sali. Czuję się super, ale pewnie jeszcze mnie trzyma adrenalina. Super szybko poród. Nie zdążyłam się zmęczyć. Takiego Wam życzę. Całe szczęście byłam już na patologii bo by mnie m nie zdążył dowieźć. Dostałam skurcze około 4 rano. Nie bolały mocno więc myślałam, że to fałszywki. Pokrecilam się po sali. Po 5 skurcze zrobiły się bolesne, ale ze około 5:30 jest tutaj pobudka to uznałam że poczekam. Przyszła położna o 5:40 i poprosiłam o KTG bo już mocno bolało, ale nie jakoś tragicznie. Może około 6 bym męża budziła jak bym była w domu, heh.
Na ktg takie skurcze na 60%. Po 6 bolało już coraz mocniej, ale nie tragicznie. Na KTG zawolalam położna ze już mocno boli i chyba główkę czuję. Poleciała po lekarza a ten mówi że jest głowa w wargach. I pędem na porodowke. Tam nawet mnie nie przebrali, nic. Dwa parte i już. Śmiali się ze pobudkę im zrobiłam. Łożysko praktycznie samo wyszło.
Jak dali mi małą to się poplakalam. Śliczna jest. Krótko ją mialam bo zabrali na noworodki do neonatologa. Trochę pociukmala cyca i tyle. Już nie mogę się doczekać jak mi ją znów przywiozą. Wtedy wstawię fotki.

kama_pas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-19, 09:07   #1773
eskav8
Wtajemniczenie

Dot.: Skurcze nas łapią, wody odchodzą- nasze dzieci się wreszcie rodzą!!! Lipcówki c

Cytat:
Napisane przez kamila_509 Pokaż wiadomość
No więc melduje się po wizycie.
Mały ma ponad 4 kg podobno ( boję się zajrzeć ile dokładnie ). Wód ma sporo, przepływy ok.
Zrobiła mi masaż szyjki i wyciągnęła szyjke do przodu ( była jakoś z tyłu ) i zrobiła rozwarcie na dwa luźne palce.
Mówiła, że jej to wygląda że urodzę w tym tyg ale ręki nie da odciąć
No cóż. Zobaczymy. Bolało jak cholera to prostowanie.

Zgaga przybiera rozmiary kataklizmu

No i żelazo spadło na łeb na szyję !!!! podobno to normalne przed porodem.
Muszę brać dwa razy więcej żelaza.
Eeeee no ciuszków na 56 to chyba nie zalozysz ale super że wizyta udana czyli rozwarcie już na 4 cm tak???
Współczuję zgagi, a zelazo podratujesz sobie tabsami
Prosze napisz wage Malego bo nasze bobo po ostatniej wizycie dalej łeb w łeb szły, chce się przygotowac:p

Guliwery dwa

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:
Leżę już na sali. Czuję się super, ale pewnie jeszcze mnie trzyma adrenalina. Super szybko poród. Nie zdążyłam się zmęczyć. Takiego Wam życzę. Całe szczęście byłam już na patologii bo by mnie m nie zdążył dowieźć. Dostałam skurcze około 4 rano. Nie bolały mocno więc myślałam, że to fałszywki. Pokrecilam się po sali. Po 5 skurcze zrobiły się bolesne, ale ze około 5:30 jest tutaj pobudka to uznałam że poczekam. Przyszła położna o 5:40 i poprosiłam o KTG bo już mocno bolało, ale nie jakoś tragicznie. Może około 6 bym męża budziła jak bym była w domu, heh.
Na ktg takie skurcze na 60%. Po 6 bolało już coraz mocniej, ale nie tragicznie. Na KTG zawolalam położna ze już mocno boli i chyba główkę czuję. Poleciała po lekarza a ten mówi że jest głowa w wargach. I pędem na porodowke. Tam nawet mnie nie przebrali, nic. Dwa parte i już. Śmiali się ze pobudkę im zrobiłam. Łożysko praktycznie samo wyszło.
Jak dali mi małą to się poplakalam. Śliczna jest. Krótko ją mialam bo zabrali na noworodki do neonatologa. Trochę pociukmala cyca i tyle. Już nie mogę się doczekać jak mi ją znów przywiozą. Wtedy wstawię fotki.

Gratuluję tak szybkiego sprawnego i mało (?)bolesnego porodu **** naprawdę można nie dojechać turbo poród fajnie ze u nas tak pedzikiem idzie czekamy na fotki odpoczywajcie i cycajcie się
Stary 2016-07-19, 09:08   #1774
kamila_509
Zakorzenienie

Sprawdziłam wagę i wpisała 4000g. Bala się mi mówić
A z tego co wyliczylam z kości udowej młody ma UWAGA 60cm!!!!!!!!!!!! Jego tatuś miał 61 przy porodzie i 4300g. Ciuszki na 56 chyba mogę schować
Stary 2016-07-19, 09:15   #1775
eskav8
Wtajemniczenie

Cytat:
A z tego co wyliczylam z kości udowej młody ma UWAGA 60cm!!!!!!!!!!!! Jego tatuś miał 61 przy porodzie i 4300g. Ciuszki na 56 chyba mogę schować
Ooooo gruuuuboooo pięknie wyhodowalas syna 56 może jeszcze zależy jaka firma, niektóre są duże. Poczekaj jeszcze. Ale ci się chłop szykuje po tacie duuuzy i pewnie będziesz miała Express poród jak już prawie połowa rozwarcia. W tym tygodniu polecisz, prorokuje i ja!!

Cesarki się zrobią, oxy zadzialaja, a ja idę się witać z listopadowkami
Stary 2016-07-19, 09:20   #1776
mezzaluna
Raczkowanie

Kama, ekspresowy poród! Gratulacje

Kamila, no jak juz lekarz mówi, ze w tym tyg rodzisz to nie ma bata! Eskav do pary, w dwuszeregu i kolejno odlicz!

My właśnie cycamy. Pokarm dzis jest póki co, słyszę jak lyka. Spróbuje potem odciągnąć z 60ml na spacer żeby mieć w razie wu.

A odnośnie tych leków na ulewanie to jak dziecko na piersi to tez są takie kropelki? Mojemu łapczywkowi tez czasem nosem pójdzie, ulewa często, mimo odbekniecia.
mezzaluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-19, 09:20   #1777
Elfka86
Zakorzenienie

Wesola_Ania bez stanika? ja jak ściągnę to cyce ciężkie i do kolan lecą odpada

Zostało mi jeszcze 7 kg po ciąży a brzuch tragedia bikini odpada, póki co to nawet bardziej przylegające bluzki odpadają :/

kama ekspress

kamila niezły klocuszek się szykuje mi Martynka się nadal w 56 topi, muszę rękawki podwijać
Stary 2016-07-19, 09:25   #1778
kamila_509
Zakorzenienie

No klocek konkretny. T się cieszy bo nie będzie się bał dotknac już takiego dużego
Młody jest podobno bardzo nisko. Cieszę się, że poprosiłam o zbadanie na samolocie bo tak to bym nie miała masażu i rozwarcia by nie zrobila. Był na opuszek zanim to rozepchnela.

Nie daje rady nadrabiać szczegółowo bo jestem na zakupach
Położne mówiły, że nie wyglądam jakbym miała rodzić. Schylam się jak stara, wstaje z ktg bez problemu, były w szoku
Mówiły, że mogę im też taras pomalować bardzo chętnie jeśli to pomoże urodzić ;D
Stary 2016-07-19, 09:34   #1779
Arida_
Zadomowienie

Noooo kama chyba chciała pobic rekord Moniki swoja droga ciekawe co u niej.
Mi ktos chyba podmienil dziecko, wczoraj caaaaly noc,dzien i dzisiaj noc na rekach, przy cycusiu i w chuscie. Zero odlozenia na dluzej niz 10 min. Teraz kima mi na lapkach, a mi glowa odpada. Jeszcze jak na zlosc tz dzisiaj znowu dlugo w oracy. Mam nadzieję ze dzisiaj uda nam sie wyjsc na spacer, bo wczoraj to nie zdazylam sie wykapac, zaraz bylo kwekanie, a nie mam serca go zostawic zeby plakal. Mam nadzieję, ze dzisiaj pospi ciagiem chociaz 2 godziny to ja tez kimne
Tez mam straszne rozstepy i zosstalo mi +8 po ciazy, niby nieduzo ale jak dodac do tego co mialam wczesniej to juz sie robi 15 jest co zrzucac...

Stary 2016-07-19, 09:34   #1780
eskav8
Wtajemniczenie

Mezz ja bardzo chętnie z Kamila do pary niestety tp jeszcze 10 dni mogę się nie wyrobić. Będziecie na mnie czekać :p
Stary 2016-07-19, 09:35   #1781
Wesola_Ania
Zadomowienie

Elfka,bez stanika mi najlepiej,ale boję się ze będą zwisy,więc raz z raz bez.

Kamila,ale Noah przypakowal,a przy takiej wadze w de robią cc,czy będziesz siłami natury rodzic?

My już po wizycie poloznej,Kuba to ma apetyt,hihi,waży 4kg już.

Wesola_Ania jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-19, 09:37   #1782
deksterowa
Zakorzenienie

Cytat:

kamila niezły klocuszek się szykuje mi Martynka się nadal w 56 topi, muszę rękawki podwijać
Laura tez pływa w niektórych 56.

Wzięliśmy ślub 26-09-2015

Lipcowa mama 2016
deksterowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-19, 09:39   #1783
Arida_
Zadomowienie

Olutka,daj pozniej.znać co z Tobą

Stary 2016-07-19, 09:42   #1784
kassate1203
Rozeznanie

Witam się i ja W dwupaku oczywiście

Właśnie robię gołąbki, tak że zapraszam jak ktoś głodny.

Kama gratuluję, na tym naszym wątku to same ekspresówki

Eskav my jesteśmy umówione na czwartek, więc ty mi tu o listopadzie nawet nie myśl

Ananka mam nadzieję że malutkiej ta płaczliwość szybko minie a ty odpoczniesz jak nalezy.

Chwila prawdy nadchodzi... idę się zważyc

kassate1203 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-19, 09:43   #1785
Elrosa
Zadomowienie

Mnie mąż namawia na mycie okien, ale musiałabym wleźć na stołek, bo mamy wszystkie balkonowe i nie sięgam, a się boję spaść. Ogólnie nie mam na nic ochoty, niech sam sobie myje, taki jakiś humor mam do kitu, że leżałabym cały dzień w łóżku i wyła. Cały czas mnie coś boli, kłuje, szczypie, skurcze przychodzą i odchodzą i mam już kompletnie dość. Wolałabym, żeby się nic nie działo, a tak mam cały czas wrażenie, że to już zaraz :/

Idę jutro na wizytę, może mi też babka pogmera i coś się bardziej ruszy, bo mam już po dziurki w nosie tego niezdecydowania...

Edytowane przez Elrosa
Czas edycji: 2016-07-19 o 09:45
Elrosa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-07-19, 09:47   #1786
Wesola_Ania
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Mnie mąż namawia na mycie okien, ale musiałabym wleźć na stołek, bo mamy wszystkie balkonowe i nie sięgam, a się boję spaść. Ogólnie nie mam na nic ochoty, niech sam sobie myje, taki jakiś humor mam do kitu, że leżałabym cały dzień w łóżku i wyła. Cały czas mnie coś boli, kłuje, szczypie, skurcze przychodzą i odchodzą i mam już kompletnie dość. Wolałabym, żeby się nic nie działo, a tak mam cały czas wrażenie, że to już zaraz :/

Idę jutro na wizytę, może mi też babka pogmera i coś się bardziej ruszy, bo mam już po dziurki w nosie tego niezdecydowania...

No niestety końcówka ciąży już mniej sympatyczna,ale już niedługo będziesz tulic Maleństwo,warto się przemeczyc

Stary 2016-07-19, 09:47   #1787
eskav8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kassate1203 Pokaż wiadomość
Witam się i ja W dwupaku oczywiście

Właśnie robię gołąbki, tak że zapraszam jak ktoś głodny.

Kama gratuluję, na tym naszym wątku to same ekspresówki

Eskav my jesteśmy umówione na czwartek, więc ty mi tu o listopadzie nawet nie myśl

Ananka mam nadzieję że malutkiej ta płaczliwość szybko minie a ty odpoczniesz jak nalezy.

Chwila prawdy nadchodzi... idę się zważyc
Ooo na golabka to bym wpadla!!!
Kurde wizyta u gina mi się przesunela chyba na czwartek właśnie, ale zrobię wszystko co w mojej mocy :p

A wage wyrzuc!! Waga to zlo!!

Nie wiem ile mi zejdzie od razy po porodzie, ale mam plan wrocic do swoich 60 kg ( przypominam że teraz 86 )18 w ciąży plus 10 sprzed. Mam też z czym walczyc:p
Stary 2016-07-19, 09:56   #1788
olutka
Zakorzenienie

Kamila, oby masaż podziałał

Kama_pas, boski poród

Arida, właśnie się melduję
Obejrzało mnie łącznie z 8 lekarzy i ze względu na wymiary Młodego chyba jutro cesarka. Wczoraj się śmiałam, jak doktor w przychodni stwierdził, że wymiary brzuszka nie mieszczą się w granicach, a dziś znów usłyszałam, że przy tych wymiarach i ustawieniu główki jest zbyt duże ryzyko powikłań przy porodzie sn i zgodziłam się na cesarkę. Muszę teraz odwołać położną i przestawić się psychicznie.

Mam już łóżko, właśnie zaczął się zapis KTG.

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Gołąbki... Mniam!!
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-19, 09:58   #1789
Iza0808
Rozeznanie

Hejka. Ja tez w dwupaku nadal 😠
Kciuki za wszystkie dziś poddane oxy i oby szybko i bezboleśnie szlo.

Ja byłam już na ktg. Wynik dziś wątpliwy bo obok ruchów i skurczy winna być szersza akcja serca. A u nas mimo że się ruszała to na początku wąski zapis, dopiero pod koniec się rozbujala. Ale mimo to mam być o 15 na kontrolę żeby w razie co mieć czas na reakcję. Trochę mnie martwi jaka reakcje? Poza tym ona wyraźnie była śpiąca bo w nocy szalała, a teraz jechałam bez śniadania bo zaspalam. No ale kontrola musi być. W razie co wezmę torby.
W końcu drugi raz w tej ciazy jestem po terminie 😆

Iza0808 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-19, 10:04   #1790
Wesola_Ania
Zadomowienie

Olutka to może jutro Stasia zobaczysz😀

Stary 2016-07-19, 10:07   #1791
deksterowa
Zakorzenienie

U mnie waga 0,5 kg mniej niż przed ciążą w 13 dobie po porodzie
Olutka juz jutro zobaczysz Stasia

Wzięliśmy ślub 26-09-2015

Lipcowa mama 2016
deksterowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-19, 10:13   #1792
eskav8
Wtajemniczenie

Elrosa doskonale cie rozumiem, tylko u mnie zero objawów i jak ciebie czytam to już nie wiem co gorsze. W naszym przypadku zawsze się coś znajdzie :p mamy jeszcze kilka dni. Trzeba czekać, więcej nie zrobimy :p

Iza ktg to dla mnie czarna magia, ale mam nadzieję że lekarze coś więcej poczynia, bo tak naprawdę to już nie wiadomo kiedy powinnaś urodzić. Ja bym była wkurzona:p

Olutka, Stachu duży gościu, może jeszcze byś czekała na sn, byś się nameczyla, pękła itp a cc to może lepsze rozwiazanie Wazne że Stasia już zobaczysz ))

Topienia sie dzień trzeci rozpoczynam.
Stary 2016-07-19, 10:15   #1793
_Inka__
Zadomowienie

Cytat:
Mały ma ponad 4 kg podobno ( boję się zajrzeć ile dokładnie ). Wód ma sporo, przepływy ok.
Zrobiła mi masaż szyjki i wyciągnęła szyjke do przodu ( była jakoś z tyłu ) i zrobiła rozwarcie na dwa luźne palce.

No to teraz kochana nie ma innej opcji jak szybki poród na dniach Piękne rozwarcie się zrobiło, zobaczysz że dołączysz niebawem do grona naszych ekspresówek

Cytat:

Kolejna listopadówka z szybciutkim porodem Wielkie zazdro Odpoczywaj w najlepsze, Lilkę pewnie za chwilę ci do cycolenia przyniosą i dopiero zacznie się tęcza

Cytat:
Zostało mi jeszcze 7 kg po ciąży a brzuch tragedia bikini odpada, póki co to nawet bardziej przylegające bluzki odpadają :/

kama ekspress

Kilogramy rzecz nabyta Szybko sobie pójdą, zobaczysz. Przy dwójce maluchów to raczej pewne Poza tym przecież niedawno urodziłaś, nie bądź dla siebie taka surowa

Cytat:
Napisane przez olutka Pokaż wiadomość
Kamila, oby masaż podziałał

Kama_pas, boski poród

Arida, właśnie się melduję
Obejrzało mnie łącznie z 8 lekarzy i ze względu na wymiary Młodego chyba jutro cesarka. Wczoraj się śmiałam, jak doktor w przychodni stwierdził, że wymiary brzuszka nie mieszczą się w granicach, a dziś znów usłyszałam, że przy tych wymiarach i ustawieniu główki jest zbyt duże ryzyko powikłań przy porodzie sn i zgodziłam się na cesarkę. Muszę teraz odwołać położną i przestawić się psychicznie.

Mam już łóżko, właśnie zaczął się zapis KTG.

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Gołąbki... Mniam!!
Cesarka jutro? Ale zwrot akcji Teraz tylko musisz nastawić się psychicznie na zmianę planów. Możliwe że jutro już zobaczysz Stasia No i przynajmniej wiesz na czym stoisz. Dobrze że skonsultowałaś się dodatkowo z innymi lekarzami.
_Inka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-19, 10:23   #1794
kamila_509
Zakorzenienie

Trzymam kciuki za Was dziewczyny
Jak bym leżała w szpitalu to bym się modlila o każdy skurcz i beczala jak dziecko. Nie cierpię szpitali.

Fajnie by było urodzić w tym tygodniu i nie męczyć się 3 dni.

U mnie dziś jest ok 30 stopni a jutro ma być 33 ponad. Jezus Maria
Stary 2016-07-19, 10:24   #1795
_Inka__
Zadomowienie

Ja po obchodzie wiem niby ciut więcej, ale myślałam że wieści będą lepsze Oczywiście konkretnej daty cc nie usłyszałam, tyle tylko, że na pewno odbędzie się w tym tygodniu i najprawdopodobniej w czwartek. Kurcze no, a tak liczyłam na dzisiaj lub ewentualnie jutro
_Inka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-19, 10:24   #1796
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Inka__ Pokaż wiadomość
U mnie położne mówią, że oxy często działa z opóźnieniem, więc kolejne próby są podejmowane po jednym dniu przerwy. Mam nadzieję że i u ciebie tak będzie i urodzisz dzisiaj. Skoro szyjka się skraca to jesteś zawsze o krok bliżej rozwiązania, ale doskonale rozumiem zniecierpliwienie.

Wow, masz bardzo zdolną córę W domu sielanka

Trzymam kciuki za wizytę i konkretne informacje o zbliżającym się porodzie Niech lekarz powie że to to już tuż tuż, szyjki nie ma i prawie widać główkę

Bądźmy dobrej myśli, po oxy na pewno ładnie ruszy Uważaj tylko na ciśnienie bo mojej współlokatorce po oxy bardzo skakało zarówno jej jak i dziecku i musiała być pod stałą obserwacją.
Dlatego przy oxy przez pierwsze 2 h się leży pod ktg i potem się co chwile bada tętno dziecka.

Cytat:
Lilianna ur. 19.07 3270g 57 cm 10/10 g 6:45

Gratulacje!!!
Cytat:
Juz bratowa sie ze mnie śmiała ze pierwsze co odpowiadam na Co słychać? to dwie wersje:
1. Dobrze, była kupa u Stefana
2. Zle, Stefan nie moze zrobić kupy
My w czwartek skończymy miesiąc i tym samym wejdziemy w poważny wiek... Niemowlęcy!
Hahaha, jesteś mistrzem
Cytat:

pewnie nie była ułożona centralnie szyjka... Super, może w terminie urodzisz?

Cytat:

Wow, faktycznie poród ekspres.. Wolę nie myśleć co by było jakbyś w donu była... Gratulacje raz jeszcze
Cytat:
spokojnie, moja znajoma co w sobotę urodziła to też 60 cm a mimo to normalnie 56 ubranka ubiera
Cytat:
Napisane przez Iza0808 Pokaż wiadomość
Hejka. Ja tez w dwupaku nadal 😠
Kciuki za wszystkie dziś poddane oxy i oby szybko i bezboleśnie szlo.

Ja byłam już na ktg. Wynik dziś wątpliwy bo obok ruchów i skurczy winna być szersza akcja serca. A u nas mimo że się ruszała to na początku wąski zapis, dopiero pod koniec się rozbujala. Ale mimo to mam być o 15 na kontrolę żeby w razie co mieć czas na reakcję. Trochę mnie martwi jaka reakcje? Poza tym ona wyraźnie była śpiąca bo w nocy szalała, a teraz jechałam bez śniadania bo zaspalam. No ale kontrola musi być. W razie co wezmę torby.
W końcu drugi raz w tej ciazy jestem po terminie 😆

Spokojnie, jak bobas śpi to wychodzi tak na ktg.. Przed następnym zjedz coś słodkiego to bedzie szaleć i tętno będzie zróżnicowane

Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-19, 10:28   #1797
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:

To juz polowa za Toba!
Jak sie zaczna skurcze to nie czekaj za dlugo
Fajnie tak bezobjawowo rodzic

Cytat:
Napisane przez eskav8 Pokaż wiadomość
Świetnie że już w domku jesteś. Tutaj Lilka na pewno będzie spokojniejsza. A tym gosciom to weź podziekuj:/

ale masz mega dzielna i mądra córe, pozazdroscic fajnie że ci pomaga

Moze plyn do kontaktu?? Ja na działce uzywalam gdzie mnóstwo komarów i robactwa, a jak włączyłam plyn do kontaktu to swiatlo zapalone, okna pootwierane i nie było żadnego insekta koszt ok 15 zl ale uwazam że warto

Super że Damianek taki grzeczniutki a skoro cie okres bardziej bolał niż poród, to ja bym serio przegapila

Gratulacje!!!! A jeszcze wczoraj marudzila, ze w listopadzie urodzi

Wyobraziłam sobie bieg z kupa przez przeszkody macierzyństwo jest lepsze niż wojsko

co do tego ulewania to faktycznie wiem że jest taki proszek zageszczajacy mleko, można go dodawać do mieszanki ale nie wiem czy do odciągniętego z cyca. Do tego bebilon na reflux też działa. Ale pewnie już o tym wiesz sposoby sprawdzone przez lokatorke. Jej mały bardzo ulewal.

Mam nadzieję że Gabol już
nie będzie zazdrosny, Emi dalej będzie spal ładnie jeśli możesz daj znać czy biooil działa, bo mi też radza kupić, bo ja chyba o bikini też zapomne:/ od dolu do pepka i az do boczkow saaaaame rozstepy:/

O jeny kiedy to zlecialo?!?! A moja dalej w brzuchu siedzi!!

Kamila kciuki za wizytę

Dziewczyny kciuki za oxy i za akcję!!!!!

Margosia melduję się specjalnie dla ciebie 2w1 boli brak, czopa brak, skurczy brak, czekam na wizytę jak na zbawienie absolutna cisza oprócz tego że moje giga dziecko świetnie się bawi w brzuchu i niedługo mi go rozerwie lokciem albo pieta a głowa a wywierci dziurę na dole ale wyjsc nie chce

Nocka w miarę, okno na szerz cała noc to jakoś dało radę wytrzymac. Jeszcze trochę poleniuchuje i wstaje na śniadanie, bo na pewno głód będzie silniejszy.
Listopadowe tak maja

Pewnie tez juz masz polowe rozwarcia

Cytat:

Rewelacja! ;D

Cytat:
Wesola_Ania bez stanika? ja jak ściągnę to cyce ciężkie i do kolan lecą odpada

kama ekspress

Ja mam brzuch jak przed ciaza
Szkoda, ze nigdy nie byl plaski tylko zawsze odstawal
Cytat:
No klocek konkretny. T się cieszy bo nie będzie się bał dotknac już takiego dużego
Młody jest podobno bardzo nisko. Cieszę się, że poprosiłam o zbadanie na samolocie bo tak to bym nie miała masażu i rozwarcia by nie zrobila. Był na opuszek zanim to rozepchnela.

Nie daje rady nadrabiać szczegółowo bo jestem na zakupach
Położne mówiły, że nie wyglądam jakbym miała rodzić. Schylam się jak stara, wstaje z ktg bez problemu, były w szoku
Mówiły, że mogę im też taras pomalować bardzo chętnie jeśli to pomoże urodzić ;D
Rewelacja!

Kamila ja sie tak ciesze z tych Twoich wiesci jakby byly moje

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-19, 10:32   #1798
nutik
Rozeznanie

Witam sie juz jako mama Hania urodzila sie wczoraj o godz. 14:27, 3940 g, 57 cm, 10/10. Nie mialam sily sie odzywac bo bylam wykonczona. Porod na oxy to ostra jazda bez trzymanki. Ale poszlo sprawnie, w 6 h od pojawienia sie skurczy. W pozniejszym czasie wszystko Wam opisze, bo dalej nie doszlam do siebie.

StayStylish i Kama gratulacje dziewczyny!!!

Katrina przykro mi, ze sie nie udalo ale u mnie za pierwszym razem tez nie, i to niestety czesto tak bywa ze sie nie udaje. Nie zalamuj sie, skoro masz dobre warunki to kolejny raz juz pewnie da rade!
nutik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-19, 10:42   #1799
kamila_509
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nutik Pokaż wiadomość
Witam sie juz jako mama Hania urodzila sie wczoraj o godz. 14:27, 3940 g, 57 cm, 10/10. Nie mialam sily sie odzywac bo bylam wykonczona. Porod na oxy to ostra jazda bez trzymanki. Ale poszlo sprawnie, w 6 h od pojawienia sie skurczy. W pozniejszym czasie wszystko Wam opisze, bo dalej nie doszlam do siebie.

Katrina przykro mi, ze sie nie udalo ale u mnie za pierwszym razem tez nie, i to niestety czesto tak bywa ze sie nie udaje. Nie zalamuj sie, skoro masz dobre warunki to kolejny raz juz pewnie da rade!
Gratuluję Kochana !
Odpoczywaj

Margosia połowa drogi za mną bo mi to rozwarcie sama lekarka zrobiła. Było na opuszek. Bolało
Krew się polala ale jestem spokojniejsza.

Brzuch jeszcze trochę cmi od badania.
Stary 2016-07-19, 10:46   #1800
eskav8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
To juz polowa za Toba!
Jak sie zaczna skurcze to nie czekaj za dlugo
Fajnie tak bezobjawowo rodzic

Listopadowe tak maja

Pewnie tez juz masz polowe rozwarcia

Rewelacja! ;D

Ja mam brzuch jak przed ciaza
Szkoda, ze nigdy nie byl plaski tylko zawsze odstawal

Rewelacja!

Kamila ja sie tak ciesze z tych Twoich wiesci jakby byly moje

Margosia ja cię trzymam za słowo że się znasz na rzeczy i mówisz dobrze z tym rozwarciem bo ja nawet nie wiem :p
A brzuszek to ty w ogóle miałas mikro takze ten

Cytat:
Napisane przez nutik Pokaż wiadomość

Ale Hania piękny klocuszek ))) ogromne gratulacje )))))) tak się cieszę że już masz z głowy ) cieszcie się teraz sobą czekamy na fotkę i opis porodu jak dasz radę
Aaaa i ktoś cię musi zastapic z uzupełnienianiem pierwszej strony
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości