|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1771 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Skurcze nas łapią, wody odchodzą- nasze dzieci się wreszcie rodzą!!! Lipcówki..
Cytat:
Cytat:
ale masz mega dzielna i mądra córe, pozazdroscic ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Gratulacje!!!! A jeszcze wczoraj marudzila, ze w listopadzie urodzi ![]() Cytat:
![]() ![]() co do tego ulewania to faktycznie wiem że jest taki proszek zageszczajacy mleko, można go dodawać do mieszanki ale nie wiem czy do odciągniętego z cyca. Do tego bebilon na reflux też działa. Ale pewnie już o tym wiesz ![]() Cytat:
nie będzie zazdrosny, Emi dalej będzie spal ładnie ![]() Cytat:
Kamila kciuki za wizytę ![]() Dziewczyny kciuki za oxy i za akcję!!!!! Margosia melduję się specjalnie dla ciebie ![]() ![]() ![]() Nocka w miarę, okno na szerz cała noc to jakoś dało radę wytrzymac. Jeszcze trochę poleniuchuje i wstaje na śniadanie, bo na pewno głód będzie silniejszy. |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1772 |
Rozeznanie
|
Dot.: Skurcze nas łapią, wody odchodzą- nasze dzieci się wreszcie rodzą!!! Lipcówki c
Leżę już na sali. Czuję się super, ale pewnie jeszcze mnie trzyma adrenalina. Super szybko poród. Nie zdążyłam się zmęczyć. Takiego Wam życzę. Całe szczęście byłam już na patologii bo by mnie m nie zdążył dowieźć. Dostałam skurcze około 4 rano. Nie bolały mocno więc myślałam, że to fałszywki. Pokrecilam się po sali. Po 5 skurcze zrobiły się bolesne, ale ze około 5:30 jest tutaj pobudka to uznałam że poczekam. Przyszła położna o 5:40 i poprosiłam o KTG bo już mocno bolało, ale nie jakoś tragicznie. Może około 6 bym męża budziła jak bym była w domu, heh.
Na ktg takie skurcze na 60%. Po 6 bolało już coraz mocniej, ale nie tragicznie. Na KTG zawolalam położna ze już mocno boli i chyba główkę czuję. Poleciała po lekarza a ten mówi że jest głowa w wargach. I pędem na porodowke. Tam nawet mnie nie przebrali, nic. Dwa parte i już. Śmiali się ze pobudkę im zrobiłam. Łożysko praktycznie samo wyszło. Jak dali mi małą to się poplakalam. Śliczna jest. Krótko ją mialam bo zabrali na noworodki do neonatologa. Trochę pociukmala cyca i tyle. Już nie mogę się doczekać jak mi ją znów przywiozą. Wtedy wstawię fotki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1773 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Skurcze nas łapią, wody odchodzą- nasze dzieci się wreszcie rodzą!!! Lipcówki c
Cytat:
![]() ![]() Współczuję zgagi, a zelazo podratujesz sobie tabsami ![]() Prosze napisz wage Malego bo nasze bobo po ostatniej wizycie dalej łeb w łeb szły, chce się przygotowac:p Guliwery dwa ![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1774 |
Zakorzenienie
|
Sprawdziłam wagę i wpisała 4000g. Bala się mi mówić
![]() A z tego co wyliczylam z kości udowej młody ma UWAGA 60cm!!!!!!!!!!!! Jego tatuś miał 61 przy porodzie i 4300g. Ciuszki na 56 chyba mogę schować ![]()
#1775 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cesarki się zrobią, oxy zadzialaja, a ja idę się witać z listopadowkami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1776 |
Raczkowanie
|
Kama, ekspresowy poród! Gratulacje
![]() Kamila, no jak juz lekarz mówi, ze w tym tyg rodzisz to nie ma bata! Eskav do pary, w dwuszeregu i kolejno odlicz! My właśnie cycamy. Pokarm dzis jest póki co, słyszę jak lyka. Spróbuje potem odciągnąć z 60ml na spacer żeby mieć w razie wu. A odnośnie tych leków na ulewanie to jak dziecko na piersi to tez są takie kropelki? Mojemu łapczywkowi tez czasem nosem pójdzie, ulewa często, mimo odbekniecia. |
![]() ![]() |
![]() |
#1777 |
Zakorzenienie
|
Wesola_Ania bez stanika?
![]() ![]() ![]() Zostało mi jeszcze 7 kg po ciąży ![]() ![]() kama ![]() ![]() kamila niezły klocuszek się szykuje ![]() ![]()
#1778 |
Zakorzenienie
|
No klocek konkretny. T się cieszy bo nie będzie się bał dotknac już takiego dużego
![]() Młody jest podobno bardzo nisko. Cieszę się, że poprosiłam o zbadanie na samolocie bo tak to bym nie miała masażu i rozwarcia by nie zrobila. Był na opuszek zanim to rozepchnela. Nie daje rady nadrabiać szczegółowo bo jestem na zakupach ![]() Położne mówiły, że nie wyglądam jakbym miała rodzić. Schylam się jak stara, wstaje z ktg bez problemu, były w szoku ![]() Mówiły, że mogę im też taras pomalować ![]()
#1779 |
Zadomowienie
|
Noooo kama chyba chciała pobic rekord Moniki
![]() Mi ktos chyba podmienil dziecko, wczoraj caaaaly noc,dzien i dzisiaj noc na rekach, przy cycusiu i w chuscie. Zero odlozenia na dluzej niz 10 min. Teraz kima mi na lapkach, a mi glowa odpada. Jeszcze jak na zlosc tz dzisiaj znowu dlugo w oracy. Mam nadzieję ze dzisiaj uda nam sie wyjsc na spacer, bo wczoraj to nie zdazylam sie wykapac, zaraz bylo kwekanie, a nie mam serca go zostawic zeby plakal. Mam nadzieję, ze dzisiaj pospi ciagiem chociaz 2 godziny to ja tez kimne Tez mam straszne rozstepy i zosstalo mi +8 po ciazy, niby nieduzo ale jak dodac do tego co mialam wczesniej to juz sie robi 15 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1780 |
Wtajemniczenie
|
Mezz ja bardzo chętnie z Kamila do pary
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1781 |
Zadomowienie
|
Elfka,bez stanika mi najlepiej,ale boję się ze będą zwisy,więc raz z raz bez.
Kamila,ale Noah przypakowal,a przy takiej wadze w de robią cc,czy będziesz siłami natury rodzic? My już po wizycie poloznej,Kuba to ma apetyt,hihi,waży 4kg już. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1782 |
Zakorzenienie
|
Laura tez pływa w niektórych 56.
#1783 |
Zadomowienie
|
Olutka,daj pozniej.znać co z Tobą
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1784 |
Rozeznanie
|
Witam się i ja
![]() ![]() Właśnie robię gołąbki, tak że zapraszam jak ktoś głodny. Kama gratuluję, na tym naszym wątku to same ekspresówki ![]() Eskav my jesteśmy umówione na czwartek, więc ty mi tu o listopadzie nawet nie myśl ![]() Ananka mam nadzieję że malutkiej ta płaczliwość szybko minie a ty odpoczniesz jak nalezy. Chwila prawdy nadchodzi... idę się zważyc ![]()
#1785 |
Zadomowienie
|
Mnie mąż namawia na mycie okien, ale musiałabym wleźć na stołek, bo mamy wszystkie balkonowe i nie sięgam, a się boję spaść. Ogólnie nie mam na nic ochoty, niech sam sobie myje, taki jakiś humor mam do kitu, że leżałabym cały dzień w łóżku i wyła. Cały czas mnie coś boli, kłuje, szczypie, skurcze przychodzą i odchodzą i mam już kompletnie dość. Wolałabym, żeby się nic nie działo, a tak mam cały czas wrażenie, że to już zaraz :/
Idę jutro na wizytę, może mi też babka pogmera i coś się bardziej ruszy, bo mam już po dziurki w nosie tego niezdecydowania... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez Elrosa Czas edycji: 2016-07-19 o 09:45 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1786 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1787 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurde wizyta u gina mi się przesunela chyba na czwartek właśnie, ale zrobię wszystko co w mojej mocy :p A wage wyrzuc!! Waga to zlo!! Nie wiem ile mi zejdzie od razy po porodzie, ale mam plan wrocic do swoich 60 kg ( przypominam że teraz 86 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1788 |
Zakorzenienie
|
Kamila, oby masaż podziałał
![]() Kama_pas, boski poród ![]() Arida, właśnie się melduję ![]() Obejrzało mnie łącznie z 8 lekarzy i ze względu na wymiary Młodego chyba jutro cesarka. Wczoraj się śmiałam, jak doktor w przychodni stwierdził, że wymiary brzuszka nie mieszczą się w granicach, a dziś znów usłyszałam, że przy tych wymiarach i ustawieniu główki jest zbyt duże ryzyko powikłań przy porodzie sn i zgodziłam się na cesarkę. Muszę teraz odwołać położną i przestawić się psychicznie. Mam już łóżko, właśnie zaczął się zapis KTG. ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Gołąbki... Mniam!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1789 |
Rozeznanie
|
Hejka. Ja tez w dwupaku nadal 😠
Kciuki za wszystkie dziś poddane oxy i oby szybko i bezboleśnie szlo. Ja byłam już na ktg. Wynik dziś wątpliwy bo obok ruchów i skurczy winna być szersza akcja serca. A u nas mimo że się ruszała to na początku wąski zapis, dopiero pod koniec się rozbujala. Ale mimo to mam być o 15 na kontrolę żeby w razie co mieć czas na reakcję. Trochę mnie martwi jaka reakcje? Poza tym ona wyraźnie była śpiąca bo w nocy szalała, a teraz jechałam bez śniadania bo zaspalam. No ale kontrola musi być. W razie co wezmę torby. W końcu drugi raz w tej ciazy jestem po terminie 😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1790 |
Zadomowienie
|
Olutka to może jutro Stasia zobaczysz😀
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1791 |
Zakorzenienie
|
U mnie waga 0,5 kg mniej niż przed ciążą w 13 dobie po porodzie
![]() Olutka juz jutro zobaczysz Stasia ![]()
#1792 |
Wtajemniczenie
|
Elrosa doskonale cie rozumiem, tylko u mnie zero objawów i jak ciebie czytam to już nie wiem co gorsze. W naszym przypadku zawsze się coś znajdzie :p mamy jeszcze kilka dni. Trzeba czekać, więcej nie zrobimy :p
Iza ktg to dla mnie czarna magia, ale mam nadzieję że lekarze coś więcej poczynia, bo tak naprawdę to już nie wiadomo kiedy powinnaś urodzić. Ja bym była wkurzona:p Olutka, Stachu duży gościu, może jeszcze byś czekała na sn, byś się nameczyla, pękła itp a cc to może lepsze rozwiazanie ![]() ![]() Topienia sie dzień trzeci rozpoczynam. |
![]() ![]() |
![]() |
#1793 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1794 |
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za Was dziewczyny
![]() Jak bym leżała w szpitalu to bym się modlila o każdy skurcz i beczala jak dziecko. Nie cierpię szpitali. Fajnie by było urodzić w tym tygodniu i nie męczyć się 3 dni. ![]() U mnie dziś jest ok 30 stopni a jutro ma być 33 ponad. Jezus Maria ![]()
#1795 |
Zadomowienie
|
Ja po obchodzie wiem niby ciut więcej, ale myślałam że wieści będą lepsze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1796 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1797 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak sie zaczna skurcze to nie czekaj za dlugo ![]() Fajnie tak bezobjawowo rodzic ![]() Cytat:
![]() Pewnie tez juz masz polowe rozwarcia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Szkoda, ze nigdy nie byl plaski tylko zawsze odstawal ![]() Cytat:
Kamila ja sie tak ciesze z tych Twoich wiesci jakby byly moje ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1798 |
Rozeznanie
|
Witam sie juz jako mama
![]() StayStylish i Kama gratulacje dziewczyny!!! Katrina przykro mi, ze sie nie udalo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1799 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odpoczywaj ![]() Margosia połowa drogi za mną bo mi to rozwarcie sama lekarka zrobiła. Było na opuszek. Bolało ![]() Krew się polala ale jestem spokojniejsza. Brzuch jeszcze trochę cmi od badania.
![]() |
#1800 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A brzuszek to ty w ogóle miałas mikro takze ten ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aaaa i ktoś cię musi zastapic z uzupełnienianiem pierwszej strony ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.