|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Janusze, Grażyny, Sebixy i Karyny - odsłona III
Cytat:
Mi tez sie zdarza jechac srodkiem jak widze ze w razie czego nie bede miala gdzie uciec![]() Mialam ostatnio taka przyjemnosc ze przy zwezeniu drogi kierowca jechal ze mna na czolowe, mimo ze to ja mialam pierszenstwo. Musialam uciekac na bok. ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- A czy ja pisze ze nie? Tylko o tym decydują politycy. |
|
|
|
|
#4802 |
|
Zakorzenienie
|
Równie dobrze można się denerwować na:
- walec - ciągnik - śmieciarkę, która się zatrzymała, żeby opróżnić kosze - "czyszczarkę" ulic, która jedzie 20 km/h - dziadka w czapce w Tico, który jedzie 30 km/h w terenie zabudowanym etc, etc Wszyscy mogą zrobić taki sam korek jak rowerzysta. Mnie też rowerzyści wkurzają, tak jak powyższy zestaw. Wszyscy mają prawo używać drogi, więc nic nie można z tym zrobić. Szkoda nerwów. |
|
|
|
#4803 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem, czy sama nie Grażynuje, czy nie przesadzam, czy to w ogóle podpina się pod ten temat, ale muszę się wyżalić.
W Krakowie istnieje sobie pewna genialnie wyposażona, acz mała drogeria na literkę P. Ów drogeria regularnie na swój fp wrzuca zdjęcia nowych kosmetyków, z opisem obok zdjęcia oraz doskonale widoczną ceną na zdjęciu, przylepioną do opakowania. Jakie zatem jest najczęściej pojawiające się pytanie, widoczne pod niemal każdym zdjęciem? A ten produkt TO ZA ILE? ![]() |
|
|
|
#4804 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
#4805 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2016-07-28 o 20:15 |
|
|
|
#4806 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Miejsca z ograniczoną możliwością jazdy samochodem to raje.
|
|
#4807 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Przepraszam, że tak pocięłam Twój post.
Pieszy nie musi znać przepisów. Musi wiedzieć, że przechodzi się na zielonym, nie wolno wtargnąć na jezdnię bez upewnienia się, że jest bezpiecznie i generalnie lepiej przechodzić w miejscach oznaczonych. Koniec. Na wuj mu egzamin z przepisów ruchu drogowego? A to, że za kółkiem wariatów nie brak to fakt i tu nie ma się co sprzeczać z Tobą. Natomiast bardzo popieram zakaz wjazdu samochodem do centrum. Rozwiąze to całkowicie problem parkowania np. na starym mieście. Jednak problemu korków to nie rozwiąże bo gros aut w ogóle unika przejazdu przez centrum.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
#4808 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2016-07-28 o 20:58 |
|
|
|
#4809 | |
|
dead & alive
|
Cytat:
Jeżeli zależy mi na konkretnym produkcie to czytam opisy, mniej więcej wiem ile kosztuje i wiem czy jestem w stanie tyle za niego zapłacić, a takie pisanie "to za ile" kojarzy mi się właśnie z Klaudiami/ Grażynami, które szukają okazji na różnych stronach/grupach na fejsie. |
|
|
|
|
#4810 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
U nas na osiedlu by się takie szkolenie przydało
![]() Starsze panie walą na różaniec i roraty środkiem jezdni, ubrane przepisowo w ciemne kolory, bez żadnych odblasków a ulica oświetlona dość podle. Ja tam redukuję prędkość do 20/30 i mam oczy dookola głowy a nogę nad hamulcem.
|
|
|
#4811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4812 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Podziwiam też administrację tej strony, zdają się mieć niewyczerpane pokłady cierpliwości
Edytowane przez Wutkje Czas edycji: 2016-07-28 o 21:40 |
|
|
|
|
#4813 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zresztą nie o to chodziło w tym poście. Chodziło o to, że ktoś nie potrafi odczytać jasnej informacji, która jest podana, nie potrafi poświęcić chwili aby się dowiedzieć tylko zadaje durne pytania, na które odpowiedź jest przecież jasno i czytelnie napisana. Zresztą, na wizażu też jest to notoryczne. Jest jakiś wątek z kilkoma częściami np o keratynowym prostowaniu. Ciężko kuźwa przeczytać pierwszy post. Lepiej zadać pytanie pt: "który szampon jest polecany po tym zabiegu?" |
|
|
|
|
#4814 |
|
dead & alive
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;63555851]Wiesz, jak takiego Revlona można w Rossmanie kupić za 70zł a w drogerii internetowej za 26zł to wybacz ale chyba jestem Grażyną według Ciebie, że szukam gdzie taniej
Zresztą nie o to chodziło w tym poście. Chodziło o to, że ktoś nie potrafi odczytać jasnej informacji, która jest podana, nie potrafi poświęcić chwili aby się dowiedzieć tylko zadaje durne pytania, na które odpowiedź jest przecież jasno i czytelnie napisana. Zresztą, na wizażu też jest to notoryczne. Jest jakiś wątek z kilkoma częściami np o keratynowym prostowaniu. Ciężko kuźwa przeczytać pierwszy post. Lepiej zadać pytanie pt: "który szampon jest polecany po tym zabiegu?"[/QUOTE] Nie chodzi o to, że szukasz tańszego sklepu, ale o to, że Grażyny nie interesuje konkretny produkt tylko tani produkt. Grażyna jak usłyszy cenę 26zł to powie "co tak drogo? podkład z wibo kosztuje 8zł", bo nie obchodzą jej właściwości danego kosmetyku tylko niska cena. |
|
|
|
#4815 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4816 |
|
dead & alive
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;63556521]To się zdecyduj.[/QUOTE]
przeczytałaś cały post czy tylko ostatnią linijkę?
|
|
|
|
#4817 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eeee to nie działa. serio. mieszkam w okolicy, w której ścieżka rowerowa jest wzdłuż każdej większej ulicy. serio siatkę ścieżek mamy bardzo bardzo rozbudowaną. może miejscami jest nieco lewa, np. ścieżka nagle przechodzi z jednej na drugą stronę ulicy, ale nie zrobili tam przejazdu rowerowego, co utrudnia płynne jeżdżenie, ale ścieżek jest w bród. i co? nie ma dnia, żebym nie widziała co najmniej kilku rowerzystów, jadących po ulicy, mimo że obok jest ścieżka, jadących po chodniku, podczas gdy ścieżka jest po drugiej stronie ulicy. nie wiem czemu, bo są zbyt głupi czy zbyt leniwi? a zobaczyć rowerzystę, który nie przejeżdża przez przejście dla pieszych, tylko respektuje przepisy i przeprowadza rower przez pasy, to już w ogóle cud. i bardzo żałuję że rowerzyści nie mają tablic rejestracyjnych, bo bym ich tropiła niczym pokemony i słała dziesiątki zdjęć dziennie do WDR. moze wreszcie by się czegoś nauczyli. tak ogólnie to ja nie mam nic przeciwko rowerzystom. nie lubie jedynie rowerzystów jeżdżących nieprzepisowo, tak samo nie lubię "nieprzepisowych" kierowców aut i "nieprzepisowych" pieszych. Edytowane przez silesianna Czas edycji: 2016-07-28 o 22:29 |
|
|
|
|
#4819 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, po prostu mówicie o dwóch różnych sprawach. Nie ma co się nakręcać
rozumiem obydwa punkty widzenia.Na swoim przykładzie: jestem człowiekiem, który na drugie mógłby mieć Ceneo czy inny Skąpiec. Znaczy, kiedy kupuję jakiś sprzęt w internecie, porównuje ceny i kupuje tam, gdzie produkt jest najtańszy, lecz wciąż oryginalny i nieużywany. Różnice faktycznie są duże, sięgające prawie zawsze kilkudziesięciu złotych. Wiem natomiast, że jeśli celuję w niższą półkę cenową, nie mogę oczekiwać jakości z tej najwyższej, jedynie być nią ewentualnie miło zaskoczona. Natomiast Grażyna czy inna Klaudia patrzy na produkt tylko przez pryzmat ceny, nieważne o jakiej półce cenowej mowa. Wiem, że są polskie marki, które produkują kosmetyki tanie i dobrej jakości, jednak są to wyjątki - zazwyczaj wraz z dobrą jakością idzie wysoka cena. Taka osoba uważa, że między np. podkładami nie ma zbyt wielkiej różnicy, więc po co przepłacać, skoro makijaż można zrobić i takim za 5 zł, jak i za 150? Stąd właśnie pięknie kwitnie biznes podróbkowy. Co z tego, że w kosmetyku może znajdować się beton, 50 substancji wysoce uczulających, kwas mrówkowy oraz sproszkowana cegła, skoro ma opakowanie, które dla niewprawnego oka (tak z minus 6 D bez okularów) jest buteleczką podkładu Chanel? |
|
|
|
#4820 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Bardzo fajnie wygląda
Cytat:
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;63515181]Łe jery to się jeszcze do bloków muszę przeprowadzić. Jedno auto, tyle zmian ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- No i już mam umówiony termin u Mietka w garażu, mi zrobi agrotuning WRC (Warcy Rycy Cescy) za flaszkę.[/QUOTE] WRC Cytat:
Cytat:
Cytat:
Toż to mnie bardziej wkurza niżeli sam rowerzysta który nie ma gdzie jechać bo brak ścieżek rowerowych. Ale jedzie autem micrą taka leluja że dwa busy by się spokojnie minęły i rower a on się boi nie wiadomo czego. Cytat:
Rower da się szybciej wyminąć niżeli 3 metrowy autobus... chyba że większość wizażanek ma R8 to co innego I szczególnie jak w godzinach szczytu na ulicy wojewódzkiej zrobią zawody jakieś. Cud miód po prostu. Chodzi o zawody rowerzystów czy tym podobne. Niedziela, multum ludzi jedzie do galerii, sklepów, nad wodę a tam sobie zawody, ot co. Jakby nie było mniejszych gminnych mało uczęszczanych dróg... Korek na 10 km . Koszmar ![]() Rowerzyści generalnie mi nie przeszkadzają, o ile nie jadą jednym pasem wesołą rodzinką w wielkim natężeniu ruchu... jak sobie popylają z boku, gęsiego to ok. Dam radę zazwyczaj wyminąć.
Edytowane przez Renatka_2108 Czas edycji: 2016-07-29 o 00:46 |
|||||
|
|
|
#4821 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Przykład Ci podam: jadę sobie tą wąską jednopasmówką, przede mną rowerzysta, z naprzeciwka nic nie jedzie, więc zaczynam manewr wyprzedzania. Nagle rowerzysta bez zasygnalizowania zjeżdża też na lewy pas bo sobie przypomniał, że do pobliskiego sklepu stojącego po lewej stronie jezdni chce iść. Na szczęście zdążyłam jedynie włączyć kierunkowskaz i zerknąć w lusterka by się upewnić, że z tyłu nikt nie wyprzedza. Gdybym zdążyła zjechać na lewy, walnęłabym durnia. A tak jakoś dziwnie jest w tym kraju, że jeśli jest zdarzenie z udziałem kierowcy oraz rowerzysty/pieszego to z reguły kierowcy przypisywana jest wina bo nie zachował szczególnej ostrożności. Pamiętaj, ze rowerzysta jest świętą krową. Poza tym, nawet, gdyby nie było w takiej stłuczce mojej winy to chyba nie potrafiłabym poradzić sobie ze świadomością, że zabiłam człowieka. No, ale jak piszą niektórzy ja powinnam PRZEWIDZIEĆ. Fakt, powinnam, skoro po jezdni może jeździć ktoś, komu na to pozwolono bez uprawnień, bo jakoś porównanie rowerzysty z pieszym nie przekonuje mnie. Ja dość sporo jeżdżę i naprawdę zdarzyło mi się widzieć takie sytuacje z udziałem rowerzystów, że głowa mała.
|
|
|
|
#4822 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze trzeba stosować zasadę ograniczonego zaufania do drugiego uczestnika drogi. Tylko jak wtedy wyprzedzić jakiegokolwiek rowerzystę? Widzę co się dzieje na drogach, i faktycznie, powinno się robić chociaż kartę rowerową i uczyć przepisów nawet pełnoletnich. Nie każdy je zna bo i nie każdy robił kurs na prawo jazdy. Co nie znaczy że kierowcy jadą zawsze super przepisowo, też niektórych ponosi na drodze jak mają trochę lepsze auta. (Starym nie zawsze da się szybko przyspieszyć ). Książkę by można napisać. Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#4824 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4825 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Jak wyprzedzać? Sama chciałabym to wiedzieć. Ja wiem, że robię to bardzo ostrożnie, asekuracyjnie wręcz. No i zainwestowałam w kamerkę samochodową. Ot tak, na wszelki wypadek, choć wcale mi się nie uśmiechał ten wydatek ( w sumie nie tak wielki). "W razie Niemca" takie nagranie może być jedynym dowodem w ewentualnej sprawie.
|
|
|
|
#4826 |
|
Konto usunięte
|
Stare auto = jedzie wolno, nowe auto = jedzie szybko
aha
|
|
|
|
#4827 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;63568466]Stare auto = jedzie wolno, nowe auto = jedzie szybko
aha [/QUOTE]No powiedzmy, że nie zawsze ![]() Temat starszych osób (niedowiczących/niedosłyszących) za kierownicą to też generalnie temat na osobny wątek.
|
|
|
#4828 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma się do czego doczepić ? Nie możesz normalnie prowadzić dyskusji tylko słówka wyłapywać?
Starsze auto np moje może się rozpędzić do tego 150km/h ale to trwa, a takie lepsze, nowsze, mocniejsze auto ma większe przyspieszenie więc prędzej wyprzedzi niż ja jadąc moim. Oczywiście nie każde nowe auto ma moc 150koni czy 200. Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
|
#4829 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2016-07-29 o 11:05 |
|
|
|
#4830 |
|
Zakorzenienie
|
Nie głupi pomysł.
Ale w szkole zdaje się uczyli (za moich czasów) podstaw. Tzn jak poruszać się pieszo, jak się rozglądać przy przechodzeniu przez drogę itd. Ba w przedszkolu jak idą na spacery to już dzieciakom mówią że się na drogę nie wyskakuje. Więc to głupota ludzi po prostu. Chyba nie wierzę że dorosły człowiek nie wie że się nie wychodzi na ulicę pod samochód ☺ a że łazi jak chce to tylko jego wina. Jak nie ma chodnika to idzie się lewą stroną drogi a notorycznie widzę jak idą jak chcą. Ba właśnie jadę (jako pasażer) i widziałam rowerzystę jadącego lewą stroną a 10 metrów dalej drugiego jadącego prawa strona jezdni. Zamiast głupiej Religi powinno się uczyć w szkołach właśnie takiego zachowania na drodze, pierwszej pomocy, życia w społeczeństwie, asertywności itd Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
Edytowane przez Renatka_2108 Czas edycji: 2016-07-29 o 11:11 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.

Mi tez sie zdarza jechac srodkiem jak widze ze w razie czego nie bede miala gdzie uciec

przeczytałaś cały post czy tylko ostatnią linijkę?