|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2611 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2612 |
Zakorzenienie
|
Chcialam cos napisac i zapomnialam co....
Co do bolu pod sercem moze to jelita?? Dzieci nasze sa dopiero w okolicach pepka ale jelita wedruja do gory Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2613 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2614 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Kochana...my kupilismy dom 3 lata temu, na dzien dobry mielismy 2 kredyty. Jeden na wklad wlasny drugi na dom. W miedzy czasie nadplacalismy ten kredyt na wklad wlasny. W pierwszym roku wyremontowalismy sypialnie, rok temu salon. Teraz pokoj dziecięcy. W miedzy czasie latamy minimum raz w oku na wakacje i do rodzicow. Jestem zdania, ze lepiej rozlozyc remonty w czasie i zyc w miare normalnie, jezdzic na wakacje i nie liczyc sie z kazym groszem. Da sie mieszkać, nie mowie... marzy mi sie nowa lazienka i kuchnia ale na to przyjdzie czas. Cytat:
Ja mam 158cm, tz ma 184cm. Kobietka od ktorej kupowalismy wozek miala podobnie. 160cm a jej maz 190cm. Raczke da sie super dopasowac. Balam sie ze gondola bedzie zbyt wysoka i nic z za niej nie.zobacze ale jest ok. Aaaa... z tym sie zgodze! Teraz policzylismy ile nas wyniesie pokoj malej i nagle sie okazalo, ze jednak na sufit musza isc plyty gipsowe i extra koszt wyskoczyl. Zawsze sa niespodzianki! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2615 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- To ja wrzucam nasz upatrzony wózek ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Piękny! ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Wchodzę do aplikacji i widzę, że dzisiaj rozpoczełam 21 tc ![]() Jagoda szaleje coraz intensywniej ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2616 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie Lili dzis rusza sie intensywniej niz zwykle. Dzis sie z mezem pospieralam co do lampy w dzieciecym pokoju... ja chce klasyczna szara a on sie upiera przy jakiejś dziecięcej kolorowej, choć wcześniej ustalilismy, ze sypialnia malej bedzie w kolorach bialych, szarych i rozowych ewenrualnie delikatne dodatki mięty. Grr... faceci. Zawsze pozwalal mi wybierać, a dzis stawia nagle na kolorowy klosz. Światło na suficie powinno byc jasne a nie zarowka przykryta jakims kolorowym kloszem albo kolorowa osłonka, ktora będzie tlumila swiatlo. Lampka nocna może być kolorowa pasujaca do reszty wystroju. Narazie nie bede z nim o tym rozmawiac, moze ustapi. Mam ochote jechac do ikei popatrzec na kilka dodatkow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2617 |
Zadomowienie
|
A my mamy już od 2 h bezsenność w łódzkim 😣
Oglądam wasze wózki Wszystkie mi się bardzo podobają I co najważniejsze wyglądają na bardzo praktyczne 🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 03:59 ---------- Poprzedni post napisano o 03:55 ---------- Papaya ja przemilcze koszty remontów, urządzania się i budowania .. Na początku budowy przez to budziłam się przerażona o 2 w nocy... Teraz już się z tym oswoilam że kasa leci jak woda z kranu 😑 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 04:03 ---------- Poprzedni post napisano o 03:59 ---------- Nie no wstajemy z Karolem Już 5.00 Z tej mąki chleba już nie będzie 😥 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2618 |
Zadomowienie
|
U mnie dziś nieprzespana noc..na lewym boku nie wygodnie na lrawym boli brzuch na plecach tez niezbyt dobrze..a o 5 obudzil mnie chyba Igor
![]() ![]() Hmm co do mieszkania 26m no rzeczywiscie mało ale życzę żeby udało ci się znaleźć coś wiekszego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2619 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nastąpi nastąpi. My budujemy właśnie partiami bo za własne i zejdzie nam się jeszcze tyle... że jak żartuje mój Tż... Jeszcze zdąży mi Karoline zmajstrowac w naszym mieszkaniu Czy ja o czymś nie wiem?🤔 Co do mamy chce dobrze w dłuższej perspektywie czasu Nie znam małżeństwa któremu mieszkanie z treściami bokiem by nie wyszło 😬 Wszystko się ułoży 😚 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2620 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2621 |
Zakorzenienie
|
monika - piekny wozek
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- mi sie wydaje ze wiekszosc wozkow jest do siebie podobna ![]() a my sie wczoraj kapnelismy ze musimy polbruk i plot od drugich sasiadow i brame zrobic bo zima to nir bardzo.. wiec zeby w banku pasilo to drzwi wstawimy w drugiej transzy Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2622 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Monika heh co do tej kuzynki twojego tż to tak spytałam bo mam fejsbookową znajomą z grupy sprzedażowej, która urodziła w tym samym terminie co ta kuzynka i mały też ważył 4,400 dlatego pytałam czy to może ta sama ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Super te mieszkanko, które pokazałaś w klubie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2623 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ech...czytam często jak to wasi partnerzy są zaangażowani w przyjście dzidziusia na świat a mój niczym się nie interesuje. Wszystko na mojej głowie a jak tylko zaczynam mówić o tym co trzeba to zbywa mnie tym, że mamy czas i w ogóle, że wszystko takie drogie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2624 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Chyba kupiłam już prawie wszystkie ubranka ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2625 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój na zakupy dla dziecka odpowiada, że jeszcze mamy czas, a ostatnio zaczął mówić, że mi kupi wszystko co chce, więc w sumie też troche tak sobie, bo wolałabym, żeby mu też sie zachciało oglądać i wybierać, a nie wszystko na mojej głowie. ide do roboty. dziś się wyspałam, bo robotników brak ![]() ![]() szykuję się, zabieram placek do pracy i lecę ![]() miłego dnia!
![]() |
#2626 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2627 | ||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() http://allegro.pl/fotel-bujany-bujak...317940735.html tylko nie obity materaiałem i zastanawiam się czy będzie mi się na nim łatwo karmić - karmić jak karmić, ale jak wstać bezpiecznie z malenstwem na rękach.... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
http://www.farby.shop.pl/product-pol...-kolorow-.html Opis produktu (info ze sklepu) Wodorozcieńczalna emalia przeznaczona do dekoracyjno-ochronnego malowania powierzchni drewnianych i drewnopochodnych, takich jak. sklejka, płyty pilśniowe, płyty wiórowe, płyty fornirowane, zagruntowanych powierzchni metalowych, lamperii i tynków wewnątrz budynków. Produkt może być również stosowany do renowacji starych wymalowań, kaloryferów oraz mebli ogrodowych. Produkt do zastosowania wewnątrz i na zewnątrz pomieszczeń. Charakteryzuje się bardzo krótkim czasem schnięcia – tylko 1h Paleta kolorów emalii dostosowana jest do kolorów farb do ścian i sufitów Beckers Designer Colour Produkt polecany jest do malowania elementów budowlanych w pokojach dziecięcych Posiada rekomendacje Polskiego Towarzystwa Alergologicznego Kolorystyka: Biały + 15 gotowych kolorów. Z doświadczenia wam powiem, że naprawdę nie śmierdzi, szybko schnie. My na pewno będziemy nią malować łóżeczko.... Aaaaaaaa bo mój tata przejęty rolą już nam łóżeczko załatwił ![]() ![]() ![]() Muszę zrobić Wam foto tej kołyski, ale na razie jest w częściach. Jest piękna, drewniana taka jakby trochę góralska, tylko obawiam się że trochę niska....i nie wiem gdzie ją postawić - chyba przy łóżku, a łóżeczko od razu w pokoju małego. Cytat:
Oj tam.... jak masz wózek to już z górki ![]() Cytat:
Masz rację, trzeba się przeprowadzić! Trzymam kciuki, żeby Wam się udało załatwić to fajne mieszkanie które znalazłaś ![]() A TŻ... no cóż, zamiast wspierać to jeszcze dołuje ![]() ![]() A w ogóle to gdzieś kiedyś usłyszałam, że jak dzieci rodziłyby się na przemian - raz kobieta, później facet miałby urodzić to na świecie byłyby same jedynaki ![]() Gratulacje! Cytat:
My mamy taki problem, że jeszcze nie wiemy który byśmy chcieli ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2628 |
Zakorzenienie
|
To mój tż ostatnio już w ogóle zaszalał, nie tylko nie interesuje go to, że trzeba zacząć się rozglądać za wózkiem i łóżeczkiem, ale jeszcze wziął pieniądze z naszego wspólnego konta i kupił sobie UWAGA... konsolę do gier PS4 o czym poinformował mnie z wielkim uśmiechem na gębie jak wrócił ze sklepu
![]() Już mu powiedziałam, że jak w październiku/listopadzie będzie brakowało kasy na cokolwiek dla Marcela, to sprzedam jego motor ![]()
#2629 |
Zadomowienie
|
Ja tak tylko na szybko wchodze zameldowac ze jestem w szpitalu.
Czwarty dzien mam ciagle zawroty glowy a ze week end to pewnie do poniedzialku mnie beda trzymac ![]() Czuje sie juz tym zmeczona. Moze mnie przewialo a moze cisnienie. Dzisiaj mialam 112/70... Martwie sie... I chce mi sie ryczec.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2630 | |
Zadomowienie
|
Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
Cytat:
Trzymaj sie, na pewno nic groźnego , nasze organizmy w ciazy szaleją więc mamy kupę rożnych dziwnych objawów . Ciśnienie masz dobre wiec sie nie martw Jeśli chodzi o problemy ze spaniem to mi sie zaczęły tydzień temu ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Jesli chodzi o zaangażowanie TZ w ta ciaze to robi tez raczej tylko tyle ile musi. Sam z własnej inicjatywy niewiele. Mam wrażenie ze chyba jednak jeszcze nie do konca dociera do niego. My mamy osobna kasę wiec jak chcę coś kupić to kupuję i nie pytam. Na wózek dostaliśmy juz od babci wiec TZ ogarnia kwestie techniczne ja wizualne i musimy to jakos pogodzić. Ostatnio w sklepie oglądałam body w zestawach i pytam go który ładniejszy a on mi na to odpowiedz "a czy jak kupie mu oba to obiecasz mi ze w tym tygodniu juz nie bedziemy nic kupować ? ![]() ![]() ![]() Edytowane przez mademoiselle_m Czas edycji: 2016-07-30 o 10:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2631 | |||
Zadomowienie
|
Witam sie z wami dzis dość pozno, a to dlatego, ze i Lili i moj kotek dali mi pospac. Kocia nie byla na dworzu od wczoraj i jakos wytrzymała. Chocby nie waidomo co moj kot nie pojdzie do kuwety.
Nie wiem czy przez to, ze spalam tka dlugo obidzilam sie ze strasznyn bolem glowy. Sniadanko zjedzone w lozku i mozna zaczac sobote. Cytat:
Moj na poczatku twiredzil, ze jest dużo, duzo czasu. Znajoma powiedziała, ze jej przyjaciolka wydala na wyprawke dla malej £1000. Tz to uslyszal i sie pyta mnie co ile kosztuje... odpowiedziałam. Potem zaczęły sie niedzielne markety z uzywanymi rzeczami. Kupilam kilka ciudzkow, potem kilka w matalan i tkk maxx i sam powiedzial, ze w sumie zacznijmy juz kupowac bo na ta chwile tego nie odczuwamy jak wydamy tygodniowo raz £100, za tydzień £50 czy £30. Teraz chodzi mega zadowplony, ze zostało nam do kupienia wszystko z apteczki, rzeczy typu pieluszki, smoczek, lozeczko i kilka innych. Zadowolony jest, ze nie zniknie nam jednorazowo kupa kasy z kont. Cytat:
u mnie tz chcial wszystko nowe do poki jego przyjaciel nie zaczal mu mowic, ze mu duzo da. Co do sprzątania to teraz byl poerwszy tydzien gdzie tylko ja sprzatalam (bo kn caly czas dlubie w tym pokoju sciany i wogole. Hak sie dowiedzial, ze posprzatalam lazienke to byla zlosc, bo sie umawialiśmy, ze w ciazy lazienki i ubikacji nie dotykam. Cytat:
Za mna znowu chodzą kręgle i znowu zamiast kregli ruszamy wieczoren na bilard albo snooker w koncu mam ochote gdzies wyjsc w sobotni wieczor. Moje wszystkie kuzynki stąd ida dzis do klubu i robia sobie babski wieczor, ale ja nawet nie mam szans tam isc bo jednak sie boje, ze mnie ktos popchnie albo traci w brzuszek. Kupilam na ebay super jeansy ciążowe za okolo 20zl ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2632 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2633 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oo ale super ![]() Cytat:
moj nic nie kupuje bez zgody za wspolna kase :/ nie fajnie . Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2634 |
Zakorzenienie
|
Witamy sie w 22 tygodniu. Ma juz ktos rozstepy??
![]()
#2635 |
Zakorzenienie
|
ja rozstępów nie mam, smaruje sie :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#2636 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() moja jest troche krótsza takie bardziej C Cytat:
![]() Ja też miałam wczoraj dziwny ból... takie uciski w mostku jakby mnie coś przyduszało... wracalismy akurat od tesciowej i siedziałam na chodniku... ledwo doszłam do domu ale przeszło na szczescie... wyczytałam że to może być od tego że macica szybko rośnie i wszystko idzie do góry... Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Tez bym poszła na kręgle ale raczej się boję bo jednak można się przewrócić , kule ciężkie ehh ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- 20t3d ani jednego rozstępu póki co tfu tfu tfu ![]()
❤ Marcelinka ❤ Edytowane przez xjustyniaaax Czas edycji: 2016-07-30 o 13:12 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2637 |
Zakorzenienie
|
Ja sie smaruje jak mi sie przypomni, na poczatku byly oleje naturalne, a teraz mam maslo brzoskwiniowe, bo po tych olejach pidzamka zaczela mi smierdziec olejem... A dzisiaj kupilam olej kokosowy, ktory pewnie tez znajdzie sie na ciele no chyba, ze tez bedzie smierdzial to nie. Jak na razie rozstepow brak, nie liczac tych na pupie od cwiczen
![]()
#2638 |
Zadomowienie
|
Na szczescie nic nie ma. Po prysznicu w wannie smaruje cale cialko olejem kkokosowym, pozniej przed samym snem palmers mama i rano to samo. Mama powiedziała mi, ze nie chce mniie straszyc a przygotować psychicznie... i jeśli to genetyczne to bede miala rozstępy no ona miala o pierwszej ciąży, po kolejnych 3 nie dorobila sie zadnych extra no ale ona nalo uzywala balsamow i malo nawizala. Mam nadzieję, ze u mnie bedzie inaczej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2639 |
Zakorzenienie
|
ja śpie w koszulkach które pozniej wyrzuce bo są całe z oliwki i nie da sie sprać..
---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Właśnie mi mama dzwoniła że mam nic już małej nie kupować bo ciocia która miezka w Niemczech szykuje już dla mnie pakę ![]() ![]() ![]()
#2640 |
Zakorzenienie
|
Migdałku, a co lekarze mówią? od czego to może być?
Doskonale cię rozumiem, że jesteś tym załamana ![]() Motylku, rozumiem doskonale twoją niemoc wobec męża, bo choć ja o zakupach decyduję praktycznie sama, to już tyle razy proszę o naszą sypialnię gdzie ma być kątek dla maluszka, że czasem to już tylko usiąść i płakać. Gdyby nie to, że trzeba pozbyć się stamtąd starych mebli czego sama nie zrobię, to już dawno zaczęłabym działać sama, a tak? A jeszcze teraz tym bardziej czuję się całkowicie bezradna. Dlatego doskonale wiem co czujesz. Mój wspomniał tylko jakieś 2 miesiące temu, że trzeba będzie wcześniej zacząć kupować i na tym się skończyło ![]() A sytuację mieszkaniowo - dzieciaczkową masz bardzo podobną do mojej, bo u mnie też dwójka urodziła się w poprzednim miejscu zamieszkania, a trzecie będzie w naszym domku. Koleżanka śmieje się, że w nowym domku dziecko musi się urodzić. ![]() Co do farb, lakierów, to być może masz rację. Wiedziałam, że w którymś kościele dzwonią, tylko nie wiedziałam dokładnie gdzie. A tak przy okazji Muffinowe_love dzięki za cynk. Będę miała na uwadze. No i fotel bujany ![]() ![]() Ewelinus, myślę, że Monika może mieć trochę racji w tym co piszę, tzn., że jeszcze możesz być mamie za to wdzięczna. Wiem, pewnie teraz pukasz się w głowę czytając to co piszę i myślisz co za durnoty wypisujemy, ale sama kiedyś byłam w podobnej sytuacji. Już kiedyś o tym pisałam jak mieszkałam u teściowej która z każdym dniem doprowadzała mnie do dna psychicznego. Myślałam, że to nigdy się nie skończy. Niby zaczęliśmy budowę, ale mąż nawet nie chciał słyszeć o kredycie. Wychodził z założenie, że choćbyśmy mieli budować się 20 lat, to on kredytu nie weźmie. Ale widział co się ze mną dzieje w domu teściowej i chyba dlatego uległ. Ale ja nie o tym. Któregoś dnia nie wytrzymałam i uciekłam z powrotem do rodziców, gdzie też nie było różowo, bo moja mama sypała podobnymi tekstami jak twoja. Mąż mi później długo wytykał, że własna matka mnie z domu wyrzuciła, a to nie o to tu chodziło. Moja mama wiedziała, że tylko takim sposobem zmobilizuje nas do szybszego wykończenia naszego domku i przeprowadzki, a te teksty były bardziej skierowane do mojego męża a nie do mnie, bo choć potrafi on wszystko zrobić, to trzeba mu porządnego kopa do działania. To samo teraz mam z tą sypialnią o której pisałam wyżej. Wiem jak ci przykro po tym co usłyszałaś, ale nie załamuj się. Zobaczysz, że będziecie w końcu na swoim choć na chwile obecna wydaje się to takie odległe. Rozwiązania czasem przychodzą bardzo niespodziewanie. I to te dobre rozwiązania ![]() ![]() DoDoo, ostatnio moja mała zauważyła moje rozstępy nad pępkiem i pyta się co to? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.