Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-02, 17:47   #2911
papaPapaya
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
Ja tez nie mam. Za to pępek mi powoli wypycha i wcale mi sie to nie podoba bo mnie aż ciągnie od środka
Mi tez wypycha powoli pepek. Najgorsze jest to ze szczerze brzydza mnie wszystkie pepki i ten moj robi sie coraz paskudniejszy 😨

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Tak dla info jakby ktoś chciał wiedzieć:
Byłam u laryngologa. Prawdopodobnie są to przewiane nerwy. Powinno w ciągu 2 tygodni przechodzić i dostałam tabletki z miłorzębu japońskiego.
No nic, trzeba przecierpieć
To jest wlasnie ten bol ze w ciazy albo paracetamol albo mozna sie leczyc naturalnie. Musisz przeczekac 😥 nie wychodz z domu i moze za kilka dni bedzie juz lepiej 😙

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 17:48   #2912
malaDarunia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malaDarunia

Jjb jak się chodzi prywatnie to wydaje mi się ze usg jest juz w cenie wizyty wiec się nam należy jego zrobienie. Nie spotkałam się jeszcze z prywatnym ginekologiem który pobieralby dodatkową oplate za usg. Bo jak to? Mam płacić 180zl i jeszcze coś za usg?
Ja nawet za prenatalne nie płaciłam, miałam w cenie normalnej wizyty. Wymaz także. Chociaż z wymazem spotkalam się ze pobierano dodatkowe 30zl na badanie go w ambulatorium zewnętrznym.

Ja myślę że skoro jest to usg to trzeba korzystać. Dzięki temu, na każdym etapie ciąży można zauważyć że Coś się źle dzieje i szybko zadziałać. Teraz robią nawet operacje dzieciom w łonie matki właśnie dzięki temu że można posprawdzac wszystko na usg.

A to ze niby nie wolno robić często usg to pic na wodę i nie udowodniono nigdzie ze częste usg zagraża dziecku.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2016-08-02, 17:51   #2913
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Od wczoraj wogole nie czuję Lili. Chyba poerwszy raz tak mam ;( moze jak wrócę do domu, zjem obiad i usiade sie na sofie to sie moja ksiezniczka zacznie ruszac
Odpocznij kochana! Jak polezysz dluzszy czas to moze wtedy sie odezwie? trzymam kciuki za kopniaczka

13.12.2016 Julian
Stary 2016-08-02, 17:51   #2914
malaDarunia
Wtajemniczenie

Dziewczyny ja rowniez brzydze się mojego pępka :-(
Ogólne to wyciągnęłam z niego biżuterię bo juz mnie uwierala i wpijala mi się w skórę (tak tak..miałam tam kolczyk, taka moda byla 10lat temu). Na początku czulam się naga bez tego kolczyka ale teraz uważam ze mój brzusio jest slodki.
Nooooo ale ten pępek. Ja pierdziu... od środka juz mi się robi wypukły guziczek. Wstrętne to jest. Zawsze było płasko a teraz jakiś taki spuchniety guzik mam w środku ;-( aż się brzydze tam dotknąć

Stary 2016-08-02, 17:54   #2915
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja rowniez brzydze się mojego pępka :-(
Ogólne to wyciągnęłam z niego biżuterię bo juz mnie uwierala i wpijala mi się w skórę (tak tak..miałam tam kolczyk, taka moda byla 10lat temu). Na początku czulam się naga bez tego kolczyka ale teraz uważam ze mój brzusio jest slodki.
Nooooo ale ten pępek. Ja pierdziu... od środka juz mi się robi wypukły guziczek. Wstrętne to jest. Zawsze było płasko a teraz jakiś taki spuchniety guzik mam w środku ;-( aż się brzydze tam dotknąć

Ja tez 😷

http://www.zdrowystartwprzyszlosc.pl/jestes-tym-co-jesz
Odnosnie braku zaleznosci miedzy dieta a kp 😊

13.12.2016 Julian
Stary 2016-08-02, 18:14   #2916
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
Odpocznij kochana! Jak polezysz dluzszy czas to moze wtedy sie odezwie? trzymam kciuki za kopniaczka
Narazie nic... leze na sofie i czekam. Moj maz sie smieje, ze Lili poszla w mame... nic nie robi na zawolanie. Moze ma racje?
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 18:15   #2917
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Narazie nic... leze na sofie i czekam. Moj maz sie smieje, ze Lili poszla w mame... nic nie robi na zawolanie. Moze ma racje?
Moze tak 😆
Ale jakbym byla na twoim miejscu to jakbym do jutra nie poczula to dla swietego spokoju poszlabym do lekarza sprawdzic czy wszystko ok. Masz taka mozliwosc?

13.12.2016 Julian
Stary 2016-08-02, 18:19   #2918
malaDarunia
Wtajemniczenie

Moja szaleje. Wbombalam drożdżowkę jakbym rok nie jadla i odpoczywam przez tv
A ona mnie bije od środka. Zapomniałam ze jestem w ciąży i juz chciałam iść do kibla zrobić swoje ale przypomniało mi sie to stukanie to nie jelita tylko Alucha
Idę pod prysznic postać. Trzeba się nasmarowac mazidlami na rozstępy

Stary 2016-08-02, 18:27   #2919
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
A ja ostatnio raczej poszlam w niebieskie sukienki na 3-6 miesiace. Body na 3-6 w czerwieni z myszka miko itp. Juz tez nie kupuje rozowych. Nawet kurteczke kupilam 3-6 granatowa w zolte groszki.

ja wogole mam stracha. Zawszs mowilam, z chce karmic piersia ale od dziecka moj jeden sutek jest yakis dziwny... prawy jest ok. A lewy jakis taki... nie wiem... on wyglada jak popekany. Nawet kiedys o tym rozmawialam z mezem i pytałam czy widzi roznice mowil ze tak i ze to nie ma znaczenia. Moja mama o tym wie, bo jak mialam nascie lat to jej to pokazalam i zapytalam i ona stwierdziła, ze to chyba nie bedzie mialo w przuszlosci wplywu na karmienie dziecka i na moje zycie... mam nadzieje, ze Lili to nie będzie przeszkadzało w przyszłości przy karmieniu.

Co do miesa... jem.. ale mam dzień, ze nie rusze kurczaka. Dzis jest ok a jutro wydaje moze mi sie wydawac, ze zuje game... nie wiem czemu tak jest.
Lucy nie martw się na zapas tym sutkiem
Jak będzie problem to wtedy będzie na to czas 😙

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość
Mi też już zaczyna lecieć po kropelce, strasznie to jest dziwneA sutki mam tak duże I ciemne, że sama jestem w szoku.

Ja też jak na nie patrzę
Jak nie moje 😨

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Uszy delikatnie pobolewają jak się obudzę i jeszcze chwilę leżę, ale ogólnie nie bolą.
Mam na 15:30, potem napisze co powiedział...

Oj bidulko, ale pocieszę Cię tym, że nie będziesz aż tyle tygodni nosić jak my, tylko krócej
Właśnie czytałam o tym, że ciężarne powinny pić 3L. Ja szczerze piję góra 1-1,5...

Rozumiem Twój niepokój, ale postaraj się myśleć pozytywnie... To już jutro, nie musisz długo czekać. Dbaj o siebie, odpoczywaj, wykorzystaj ten czas na lektury, poradniki

Dziewczyny a jak to jest z tym wyciekiem mleka?
To czuć jak wylatuje?
W jakiej sytuacji zauważyłyście wyciek?
Ja zobaczyłam tzn mój Tż
Podczas seksu jak mi cycka nacisnal 🙊

mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 18:27   #2920
justyna183
Marzenia się spełniają :)

Cytat:
Mi tez wypycha powoli pepek. Najgorsze jest to ze szczerze brzydza mnie wszystkie pepki i ten moj robi sie coraz paskudniejszy 😨
papaPapaya a myślałam, że tylko ja tak mam Mi też nie podobają się odstające pępki, a mój to już w ogóle mnie brzydzi zamierzam zalepiać plastrem jak będę wychodziła z domu, bo już ciężko mi go ukryć.
Stary 2016-08-02, 18:31   #2921
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
To było chyba późną nocą

Mój w sumie już się trochę wypchał, ale tylko tak od góry i tak mogło by dla mnie zostać

Przecież za rok będziemy jak nówki nieśmigane!innej opcji nie widzę mi ciężko się przyzwyczaić do swojego nowego odbicia w lustrze gdzie brak płaskiego brzucha ale na szczęście na razie idzie tylko trochę w brzuch i trochę w cyce

Mięsa też teraz nie lubię, ale wiem, że muszę więc staram się robić jakieś bardziej znośne jego wersje typu spaghetti czy jakieś warzywa plus mięso
Wszystkie Emoszku będziemy MILFY jak się patrzy 😎

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
hej plec nadal nie znana..
29 sierpnia nastepna wizyta

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

musze powiedziec ze sie rozczarowalam wczorajsza wizyta

tetno dzidziusia jest dobre 140

obejrzal na fotelu i bez usg
zdziwilam sie mega i wyszlam w takim szoku ze masakra czekam znowu na plec do 29..

Biedna ty
Znowu ci się coś przytrafiło 😚
Ty chyba cicha jesteś z natury, co?
Musisz być mniej wstydziocha a bardziej waleczna 😚

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-02, 18:34   #2922
jjb
Raczkowanie

Cytat:
Jjb jak się chodzi prywatnie to wydaje mi się ze usg jest juz w cenie wizyty wiec się nam należy jego zrobienie. Nie spotkałam się jeszcze z prywatnym ginekologiem który pobieralby dodatkową oplate za usg. Bo jak to? Mam płacić 180zl i jeszcze coś za usg?
Ja nawet za prenatalne nie płaciłam, miałam w cenie normalnej wizyty. Wymaz także. Chociaż z wymazem spotkalam się ze pobierano dodatkowe 30zl na badanie go w ambulatorium zewnętrznym.

Ja myślę że skoro jest to usg to trzeba korzystać. Dzięki temu, na każdym etapie ciąży można zauważyć że Coś się źle dzieje i szybko zadziałać. Teraz robią nawet operacje dzieciom w łonie matki właśnie dzięki temu że można posprawdzac wszystko na usg.

A to ze niby nie wolno robić często usg to pic na wodę i nie udowodniono nigdzie ze częste usg zagraża dziecku.

A to u mnie jest cennik: wizyta 80zl., a wizyta z USG 120 nie wiem jak u kamishy.. myślałam że to standard w innym wypadku oczywiście upomniałabym się. Co do chorób to niestety nawet na dokumencie z usg połówkowego mam adnotacje iż usg nie wykrywa wszystkich wad i anomalii rozwojowych płodu w tym wad serca, prawidłowy obraz nie wyklucza wystąpienia u dziecka zespołu genetycznego. Zresztą co ginekolog to inne podejście do tematu. Ja nie mam jakiegoś ogromnego parcia na podglądanie mojego maluszka.

Co do pępka to mój też wystaje.. bleee.

Aby obudzić dzidziusia dobrze zjeść coś słodkiego, u mnie zawsze działa
jjb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 18:37   #2923
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
A kiedy będziesz mieć usg połówkowe? Właśnie na tej następnej wizycie?

Ja rozumiem, że są wizyty bez usg. Jak już nie raz pisałam w zdrowej ciąży medycznie uzasadnione są 3 usg, po jednym na trymestr. Więc spoko, że lekarz nie ciągnie kasy, jak nie ma medycznej potrzeby, choć zawsze na pewno można go o to zapytać, ale rozumiem, że aż czasem człowiek że zdziwienia języka w gębie zapomina, a w ciąży to już szczególnie
Ja będę mieć tylko 3 usg w całej ciąży
Da się przeżyć dziewczyny 😊

Stary 2016-08-02, 18:37   #2924
itstoolatex3
Zakorzenienie

Co Wy dziewczyny z tymi pępkami Mnie absolutnie nie brzydzą

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 18:38   #2925
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Moze tak 😆
Ale jakbym byla na twoim miejscu to jakbym do jutra nie poczula to dla swietego spokoju poszlabym do lekarza sprawdzic czy wszystko ok. Masz taka mozliwosc?
Jedynie szpital. Innego wyjscia tu nie ma. Polozna nie ma dostępu do usg.

Ja nadal mam ladnie wcjowany pepek ale sie tak jakby powiększa. Widze wlasnie blizne i slad po dawnym kolczyku z czasow bycia nastolatka. Chyba wezme dzis letnią kąpiel.
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 18:44   #2926
mewkaa
Zadomowienie

Te pępki są okropne 😣
One się potem tak odcinaja pod bluzka 😣
Oby wrocily do stanu przed!

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Tośmy se problem znalazły
Pępki ciążowe 😆😆😆😆😆

Stary 2016-08-02, 18:47   #2927
ewelinuus
Zadomowienie

Co do połówkowych to będę je miała w 22 tyg.
A tak poza tym to czuję się fatalnie...albo bierze mnie przeziębienie albo alergia się odzywa na pyłki, która w tym roku jakoś się nie odzywała (zawsze od maja chodziłam z załzawionymi oczami) leżę pod kocem pieką aż mnie oczy i boli głowa..i jeszcze katar...
hmm albo od klimatyzacji;/
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 18:56   #2928
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Kamisha - ja tez chodze prywatnie i moj gin tez podobno nie robi za kazdym razem usg, prawdopodobnie na nastepnej wizycie nie bede miala 😊

Kiedys kobiety do samego porodu nie wiedzialy kogo nosza w brzuszku, a u ciebie to bedzie 22tc wiec spoko loko, nie bedzie wcale pozno 😊

Ja mam 23tc i nie mam siary ani nic, moze malo produktywna jestem?

Co do mojej gondoli to zaraz pojde sprawdzic, bo cala jest rozebrana i czeka do prania. Ale chyba nie ma takiego przejscia, bo opcje podnoszenia odkrylam dopiero po zdjeciu materacyka

Jestem dzis po pracy, nie bylo tak zle. Ale program niestety zaczal dzialac i nie moglam leniuchowac 😢
no przy nastepnej ma juz byc, takze bede czekac jakos zleci

Cytat:
Napisane przez jjb Pokaż wiadomość
Cześć !!!

Ostatnio udaje mi się Was tylko podczytywać, bo mój synek wysysa całą moją energie ... a do tego się przeziębiłam i ledwo funkcjonuję, ale myślę, że powoli wychodzę na prostą.

kamisha jeśli nie ma konieczności to myślę, że nie ma problemu w tym iż nie robi Ci USG na każdej wizycie, myślę, że lepiej poczekać i na następnej wizycie upomnieć się o to a jakoś inaczej zagospodarować te pieniądze które miałabyś wydać tylko po to aby poznać płeć, skoro i tak chodzisz prywatnie
oj na pewno bedzie lepiej i wieksza energia

ja bawet nie biorw pod uwage twgo zeby isc do innego tylko po to by sie plec dowiedziec..dowiem sie za 4 tyg .. jakos dam rade

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Biedna ty
Znowu ci się coś przytrafiło 😚
Ty chyba cicha jesteś z natury, co?
Musisz być mniej wstydziocha a bardziej waleczna 😚

wczesniej to dupke pokazalo i lipa, a no nie wiem czy cicha no ale zabralko mi z tego wszystkiego jezyka w gebie..

nastepnym razem sie nie dam

kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 19:00   #2929
malaDarunia
Wtajemniczenie

tak w ogóle to mam wrażenie się taka bardziej niecierpliwa się zrobiłam... i ogólnie dużo rzeczy mnie wkurza. nie lubie jak ktoś głupkuje itp

aa.. i ogólnie to czuje jak mi się skóra naciąga na brzuchu. tylko czekam, kiedy pęknę
Stary 2016-08-02, 19:05   #2930
mewkaa
Zadomowienie

Darunia mam to samo uczucie
Ten brzuch jest taki że jakby zaraz miał eksplodowac!
Nie wiem czy nie przesadzam z owocami
Jak się dorwe to jak głupia
Jem i jem i kończę gdy one się skończą 😬
Człowiek szarancza!

Stary 2016-08-02, 19:08   #2931
mewkaa
Zadomowienie

Dziewczyny a rozstępy to chyba jakoś teraz już mogą się pojawiać....
Czy to za wcześnie?

Stary 2016-08-02, 19:08   #2932
malaDarunia
Wtajemniczenie

Kamisha, pewnie że zleci do następnej wizyty. nawet się nie obejrzymy, a już będziemy jechały na porodówkę

Zobaczcie kocyk jaki kupiłam dla Aluszki

dziś rozmawiałam z tżtem, że musimy jechać złożyć oświadczenie do urzędu o tym, że jesteśmy rodzicami małej, żeby po porodzie on sam mógł ją zgłosić, że się urodziła i dostać akt urodzenia.
jeśli tego nie zrobimy (nie mamy ślubu), będę musiała jechać razem z nim po urodzeniu dziecka, a przecież nie wiem czy będę w stanie wybrać się do tego urzędu po porodzie. niby jest na to 21 dni, ale to zleci jak z bicza strzelił, więc wolałabym żeby on sam pojechał w grudniu i to załatwił. nie wiadomo jak będę się czuła, jaka będzie pogoda (noo bo będę musiała dzieciaczka wziąć ze sobą, bo sama w domu nie zostanie) i w ogóle. wole już mieć załatwione za wczasu, więc pojedziemy jakoś w ciągu miesiąca przy okazji jak będziemy u mnie w domu rodzinnym.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 13874587_1210613578973167_239928217_n.jpg (23,1 KB, 20 załadowań)
Stary 2016-08-02, 19:14   #2933
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Kciuki!!

A po co majtki w grudniu? Bez nich bedzie szybciej przy porodzie 😂

Wtf 😨
Trzeba bylo mowic ze maja w dolarach wyplacac 😊
Majtki lepiej miec zeby czop siurkiem nie kapal po nogach
Cytat:
Dziewczyny
Matki doświadczone
Czy to możliwe że mam już mleko?🙈
Coś mi się dziś ulalo z lewej piersi
Nie samoistnie
Siła z zewnątrz oddzialywala na nia
Nie pytajcie jaka sila i w jakich okolicznościach 🙊

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Lucy jestem po koktajlu
Zagości u mnie na dłużej
Dziękuję za rady ws płatków
Zalałam je wrzątkiem 😘

Mozliwe, nie przejmuj sie

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Cytat:
Napisane przez justyna183 Pokaż wiadomość
No to kochane moje, u mnie już nie jest wszystko tak pięknie jak po sobotniej wizycie
Wczoraj byłam na echo serduszek, więc zbadali mi przy okazji dzieci tak dokładnie, no i jeden z chłopców ma za mało wód płodowych Mam pić min 3 litry wody i za tydzień do kontroli. Różnią się też wagi dzieci ale takie różnice mogą wynikać z innego sprzętu usg.
Jakby było mało to podczas mojego godzinnego usg zrobiło mi się jeszcze słabo, bo dzieciaki bardzo uciskają mi na żyłę główną. Do tej pory miałam tylko trudności w oddychaniu, a wczoraj poszło o wiele dalej. Nie wspomnę już o bólu żeber, bo cały dzień nie było dla mnie wygodnej pozycji. Albo żebra albo nie mogłam oddychać, całe szczęście dzisiaj już troszkę lepiej
No to się pożaliłam
Bedzie dobrze pij duzo o wod przybedzie- moze maluch akurat za duzo wypil a za malo wysikal

iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 19:18   #2934
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
W sumie sprawdzałam to w wielu wózkach i w wielu było źle. Nie wiem, czy ja jestem jakaś przewrażliwiona czy co ale wydaje mi się, że mi by było niewygodnie na czymś takim leżeć, a co dopiero maleństwu.
Czytając Twoje opinie na temat wózków to wydaje mi się, że trochę faktycznie jesteś przewrażliwiona W końcu to tylko wózek, dziecko nie spędza w nim całego dnia i wydaje mi się, że nie ma wózków idealnych, więc doszukiwanie się mikrowad jest po prostu stratą czasu.
No ale co kto lubi

My dzisiaj byliśmy w Bobowózki na oględzinach, weszliśmy tam zieloni (TŻ to już niewiedza totalna, bo musiał się Pani dopytać co to jest gondola , bo nie wiedział - na moje pytanie po wyjściu ze sklepu odpowiedział, że jemu gondola to się tylko z Wenecją kojarzy ), wózki wszystkie praktycznie podobne Spodobał nam się Babydesign Husky, taki typowy zimowy wózek Także znając nas to na niego się zdecydujemy, bo pierwsze wybory w różnych dziedzinach życia mocno u nas się sprawdzają
Stary 2016-08-02, 19:19   #2935
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
dziś rozmawiałam z tżtem, że musimy jechać złożyć oświadczenie do urzędu o tym, że jesteśmy rodzicami małej, żeby po porodzie on sam mógł ją zgłosić, że się urodziła i dostać akt urodzenia.
jeśli tego nie zrobimy (nie mamy ślubu), będę musiała jechać razem z nim po urodzeniu dziecka, a przecież nie wiem czy będę w stanie wybrać się do tego urzędu po porodzie. niby jest na to 21 dni, ale to zleci jak z bicza strzelił, więc wolałabym żeby on sam pojechał w grudniu i to załatwił. nie wiadomo jak będę się czuła, jaka będzie pogoda (noo bo będę musiała dzieciaczka wziąć ze sobą, bo sama w domu nie zostanie) i w ogóle. wole już mieć załatwione za wczasu, więc pojedziemy jakoś w ciągu miesiąca przy okazji jak będziemy u mnie w domu rodzinnym.
Moze kiedys wlacze komputer zeby w koncu poogladac foty

Gdzie to sie zalatwia? Bo ja tez bede musiala podskoczyc z TZ

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Julek ma ochote na racuszki z jablkami - chyba pojde mu usmazyc

13.12.2016 Julian
Stary 2016-08-02, 19:24   #2936
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Hej

Nasze maleństwo dalej jest dziewczynką
Zdrową dziewczynką
Wszystkie pomiary są w normie, malutka waży 365 g
Serduszko bije 158u/m
Łożysko na przedniej ścianie przez co mogę słabiej odczuwać ruchy.
Mąż był zemną pierwszy raz na badaniu więc zachwycony
Mała była bardzo ruchliwa i ciężko było ją pomierzyć i zrobić jakieś fajne zdjęcie. Nogi w buzi były hitem - mąż stwierdził że to po mnie bo ja zawsze śpię z nogami przy brodzie ( edit.kiedyś tak spałam teraz już ciężko )
Po badaniach pojechaliśmy zamówić wózek, zdecydowaliśmy się na Anex Sport. Bardzo nam się ostatnio spodobał, mega zgrabnie wygląda na żywo, dosyć lekki porównując Adamex, Bebetto itp. Początkowo miał być zestaw 3w1 ale wertując internet i czytając kiepskie opinie o fotelikach z zestawów zdecydowaliśmy się na fotelik Kiddy evolution pro 2

wrzuciłam fotki do klubu z usg i brzucha

Kamisha przykro mi że nie poznałaś płci ani nie zobaczyłaś maluszka... przy wizycie prywatnej dla mnie to nie do pomyślenia... u mnie spaliło się kiedyś usg to dali starsze ale sprawdziła ginka akcję serduszka itp. Wiem że z nfz są tylko3 usg ale nie po to się chodzi prywatnie i płacić żeby tego usg nie było...

Edytowane przez xjustyniaaax
Czas edycji: 2016-08-02 o 19:26
xjustyniaaax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 19:28   #2937
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Czyżby pępuszek zaczął wychodzić na wierzch? Ja sie zastanawiam kiedy tak wyskoczy. Ciekawi mnie to bardzo hehe Mój to taka studzienka i jakoś sobie nie mogę go wyobrazić jak jest wypchany haha

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

A i jeszcze odnośnie brzuszka to mam wrażenie, że mój ostatnio wolno rośnie, tak, że nie widzę różnicy. Muszę sobie częściej zdjęcia robić

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Kciuki!
U mnie pepek byl caly czas taki sam

Stary 2016-08-02, 19:30   #2938
mewkaa
Zadomowienie

A my już wam mówimy z Karolem
Dobranoc 🤗

Stary 2016-08-02, 19:34   #2939
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę sobie to też zacząć powtarzać
Jak mantre
Jesteś piękna Mewkaa z tym wszystkim 😆
A tak na poważnie to czuję się w miarę ok z tymi zmianami zachodzącymi we mnie
Chyba dlatego że naiwnie wciąż wierzę że za rok będę jak nówka nieśmigana 😆

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Dziewczyny czy jest tu ktoś kogo odrzuca od mięsa?
No nie jem wcale oprócz KFC.
Za to owoce, warzywa i mleko, sery wchodza we mnie tonami
Tylko to mięso niet 😒

I w poprzedniej i w tej ciazy mega odrzut od miesa. Do tego stopnia ze nie moglam surowego schabu wyciagnac z woreczka.
Czytalam ze ten odrzut od pewnych potraw to pierwotny sygnal aby nie zjesc czegos zepsutego/szkodliwego a spowodowany jest wyostrzeniem zmyslow przez hormony

Stary 2016-08-02, 19:36   #2940
mewkaa
Zadomowienie

Iwona ale wyniki miałaś mimo wszystko ok?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości