|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
Hej!
Czy to ja mówiłam, że mam mało aktywną córcię? Nareszcie uaktywniła się bardziej Najwyższa pora! Dziś zaczynamy 23 tc ![]() Cytat:
![]() Witaj w klubie z 8 kg Cieszę się, że nie odbiegam od czołówki ![]() Cytat:
Rozumiem Cię Cytat:
Dobrze liczysz.Cytat:
Nawet gdyby nie zainteresowała takiego maleństwa, to może później kilkumiesięczniaka. Cytat:
![]() Powodzenia na konsulatacjach Cytat:
![]() Muszę się nacieszyć tym, że na razie mogę sama wybierać. Nawet nie strasz bo ja wiem, jak moje chłopaki już nie założą czegoś, co im się nie podoba. Z małym to jeszcze go jako tako przekonam, ale ze starszym Cytat:
Ale te Twoje 4 kg też są jak najbardziej w porządku! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4352 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam się w 26 tc
![]() Cytat:
ale super Wam się udało z tym mieszkaniem! Co do wózka to u mnie chyba w podobnej cenie był, opcja 2w1 była za 1400 Cytat:
![]() Cytat:
ale zazdroszczę, że już masz wózek ![]() Cytat:
Odpoczywaj ile się da ![]() My też wczoraj zaliczyliśmy zakupy w Ikei i kupiliśmy łóżeczko |
||||
|
|
|
#4353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie bylo wczorajoo moze.. wole na kompie ale z apki mi szybciej ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Witam się z rana Na śniadanko jajeczniczka na szynce omniom mniom ale głodna jestem!
|
|
|
|
|
#4355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
smacznego ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4356 |
|
Rozeznanie
|
My zlozylismy juz lozeczko. Mamy takie :
Jeszcze szafe musimy kupic bo ubran nje mam gdzie juz wsadzac. |
|
|
|
#4357 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam sie mega niewyspana, mim¥o że u mnie jest już 9.
Kot zrobił mi nocna pobudkę i zrzucił w nocy z parapety storczyka. Liść i keik połamane... mam nadzieje, ze go odratuje. Dobrze ze kwiatów nie miał bo wtedy byłoby żal. Leze w lozeczku i czekam też na jajecznicy do lozka. Glowa mi dzis pęka. Chcialam jechać na market rzeczy używanych ale chyba dam sobie na spokoj bo zanosi się na deszcz. Cytat:
Moj zauwazylam, Ze zniesie wszystko poza moimi łzami. Koniec końców późnym wieczorem zauważył ruszając się brzuch i pytał czy właśnie Kopnela. Kopnela... ale jak położył rękę to znowu przestała. Smial sie, ze Lili się uspokaja jak czuje dłoń ojca. Cytat:
Jak moje przyjaciółki zobaczymy wczoraj ciacho na zdjęciu to sie dzis na kawe od razu zapowiedziały i chca oczywoscie przepis. Przyszła mu wczoraj buteleczka z dr browns i byłam w szoku jakie to malenstwo. Zamowilam ten najmniejszy rozmiar antykolkowy z myślą, ze jak będę wychodzić żeby tz karmiłam mala moim mlekiem. Miłej niedzieli życzę wszystkim dziewczynom i dzieciaczkom. |
||
|
|
|
#4358 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie pije smoothie z pomaranczy, kiwi, banana i szpinaku, wasze zdrowie!
|
|
|
|
#4359 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4360 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4361 |
|
Zakorzenienie
|
Udało mi się dodać zdjęcie w końcu
Nasza bryka ![]()
|
|
|
|
#4362 |
|
Zakorzenienie
|
I to nawet tak ci sie udalo dodac ze ja na apce je widze!
![]() Bardzo ladny wozek
|
|
|
|
#4363 |
|
Zakorzenienie
|
Sliczny!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Tzt robi obiad, ja patrze z Zuzka na bajke, popoludniu idziemy na urodziny- wyzerka!!! , ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
CRP jak i wszystkie badania dla noworodka zleca pediatra w szpitalu
|
|
|
#4365 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super bryka! Ja mam znowu pache opuchnieta. Ide na bank z tym już do lekarza. Bo się zaczynam zastanawiać od czego to jest. |
|
|
|
|
#4366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w 3 miesiące zrzuciłam 13kg więc było warto Później na długo zostały mi przyzwyczajenia dukanowe np nie słodziłam cukrem, nie jadłam jasnego pieczywa ani masła, mleko piłam max 1,5% (w czasie diety nawet 0,5%). Ja jestem też ten typ, że jak już zrzuciłam kg to nie było efektu jojo
|
|
|
#4367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idz idz, z wezlami nie ma zartow! |
|
|
|
|
#4368 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4369 |
|
Zakorzenienie
|
Badanie krwi nie jest rutynowym badaniem. Przyniosa karteczke do podpisania o zgode na szczepienie i tyle.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4370 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kuzynka tż zawsze jak ma podejrzenie infekcji u dzieci to robi CRP na własną rękę ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
Monika0185 fajny wózio ![]() w ogóle super zakupy bo czytałam, ze już sporo z was głównie w ten weekend pobuszowała a ja jestem taka śnięta, że szok... Lubię wesela ale nie lubię po nich dochodzenia do siebie
USG: 03.10 - 2090g szczęścia USG: 22.11 Wizyta: 28.11 Edytowane przez motylek85 Czas edycji: 2016-08-21 o 13:10 |
||
|
|
|
#4371 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam jeszcze wczoraj napisać, Papaya, kupiłaś tą biała sukienkę z kwiatuchami? Tą śliczną?
Ale chciałam zobaczyć jak u ciebie z długością przy jakim rozmiarze, bo to u mnie zawsze zmora. Ty masz 170? Dobrze pamiętam?Monia, ale fajny wózio Motylku, to masz super organizm A pokaż zdjęcia z brzusiem z wesela ![]() Folinka, a dziś jakie zakupy w planie? Emosz, garderoba
|
|
#4372 |
|
Zakorzenienie
|
Crp mozna samemu zrobic
u mnie 18 zl robilam juz z 5 razy przez te bakterie... Bo jak podwyzszone to stan zapalny.
|
#4373 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jeszcze rozumiem jakbym coś piła, a tu kac bez alkoholu :pja w poprzedniej ciazy brałam antybiotyk i Franek po porodzie miał też zbadane CRP. Nie wiem czy to standard... |
|
|
|
|
#4374 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Na tej apce moja ciąża chyba koło 22-23 tc się wyswietlalo że dziecko czuje głaskania brzucha, słyszy rozmowy itp Cytat:
Świetna fura! Tez jeździsz po mieszkaniu już? :P Cytat:
Ja mam za tydzień wesele i zastanawiam się jak to będzie, czy dam radę coś potyniać... ![]() Byłaś w płaskich, czy wyższe jakieś? Współczuje pleców Cytat:
U mnie też zaczęła szaleć gdzieś od 23tc A wiecie, że te dzieciaczki czasami tak się dobijają, że robią mamusiom siniaki na brzuchu? Ostatnio widziałam na zdjęciu i była w szoku, że aż tak ![]() A ja w końcu znalazłam kieckę na wesele! |
|||||
|
|
|
#4375 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja wczoraj robiłam mały rekonesans, ale niestety bez męża bo się biedny pochorował. I tak spędziliśmy naszą pierwszą rocznicę w łóżku i śmialiśmy się, że przed ślubem jak masz randkę w łóżku to jest jednoznaczne, a po ślubie już niezupełnie ![]() A co do wózków to zapoznałam się z firmą Lonex - oni robią głównie na export wózki, więc firma jest u nas średnio popularna chociaż pani powiedziała, że już 25 lat działają te ich sklepy z powodzeniem. Bardzo fachowa i kompetentna kobita opowiedziała mi o walorach technicznych wózka. Tylko jakoś wizualnie ten wózek do mnie nie przemawia - bo ma zaokrąglaną gondolę - ale z tego co widzę to teraz taka moda.... No i jakoś nastawiliśmy się na zakup używanego.... Czyli dalej jesteśmy bez konkretów ![]() Cytat:
Słyszałam o jakiś ściereczkach które są polecane przy dzieciach, ale nie umiem zlokalizować, wiecie które to? Co jeszcze polecacie z IKEA? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale wypas
|
||||
|
|
|
#4376 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4377 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;64396046]Ja w ciąży po kazdej calonocnej imprezie czuję się jakbym miała kaca
jeszcze rozumiem jakbym coś piła, a tu kac bez alkoholu![]() ja w poprzedniej ciazy brałam antybiotyk i Franek po porodzie miał też zbadane CRP. Nie wiem czy to standard...[/QUOTE] To nie jest standard. Mi nikt dziecka nie zbadal a miala wylew+ ja antybiotyk Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4378 | |
|
Zadomowienie
|
Ekstra!
![]() Kociulku moje od zawsze też, a że robimy remont salonu to wyżebrałam wydzielenie z niego garderoby bo i tak mamy w nim tylko rogówke, ławę i tv i dzięki temu będzie więcej miejsca dla małej w naszej sypialni bo zlikwidujemy szafę Cytat:
-Łóżeczko Gulliver -materac do łóżeczka -wanienka -zestaw dwóch prześcieradeł -ochraniacz na materac -kieszeń/organizer na bok łóżeczka |
|
|
|
|
#4379 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze pamietasz moj wzrost poki co jestem w stanie ci napisac ze tam gdzie mi sie zaczynaja kolana to tam sie konczy sukienka akurat ![]() Cytat:
TZ sie smieje ze kupilam duszka kroliczka ![]() U mnie tez sie juz deszczowo zrobilo - mam nadzieje ze jutro beda grzyby
|
|||
|
|
|
#4380 |
|
Rozeznanie
|
Ak te pudelka zwwieszane sa z ikei razem z malym koszem okolo 25 zl
lozeczlo chyba 159 zl materac 119 zl kolderka i poduszka posciel 17 zl dwa przescieradla ochraniacz na materac 2 kocyki Reczniki 10 sztuk Muffin love to chyba chodzi o reczniczki za 10 sztuk 12 zl. To one http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40054538/ Edytowane przez aska8999 Czas edycji: 2016-08-21 o 15:53 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.

Cieszę się, że nie odbiegam od czołówki 

Nie pomogły argumenty, że szafa się nie zamyka od nadmiaru sukienek. Na wesele akurat przecież nie ma. Pojechaliśmy, namierzyła się, uff... wybrała. Przyjechaliśmy do domu i co? Mamciuś, ale żadne buty mi do niej nie pasują!
Przypomnę, moja córka ma 8 lat!

CRP jak i wszystkie badania dla noworodka zleca pediatra w szpitalu

Ale chciałam zobaczyć jak u ciebie z długością przy jakim rozmiarze, bo to u mnie zawsze zmora. Ty masz 170? Dobrze pamiętam?
A pokaż zdjęcia z brzusiem z wesela