Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016 - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-22, 08:31   #4471
mewkaa
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016

Cytat:
Napisane przez _music_girl Pokaż wiadomość
Pisałam dziś o 6.00 długiego posta, ale potem go szukałam i nie ma go... nie zapisało mi. I to nie pierwszy raz.
A dziś w nocy nie mogłam spać bo bolały mnie biodra- pierwszy raz. Przewracalam się z boku na bok, ale nic nie pomagało.

Jeśli chodzi o wagę to najpierw schudłam 1 kg, a potem przytyłam 3 kg. Ale od dwóch tygodni odzyskałam apetyt, w końcu

Dziś miałam polowkowe w 21 tc. Nowy gin zgodził się przejąć prowadzenie mojej ciąży Mała waży prawie 400 gram. Wszystko ok, tylko szyjka macicy krótka, w środę ide do szpitala na konsultacje- szyć czy nie. Nadal muszę lezec i to plackiem. To już trzeci miesiąc leżenia- może dlatego mnie te biodra bolą?

Piękne te wasze zakupy, wózki, łóżeczka, ubranka, pieluchy, butelki... jak wam zazdroszczę, jestem uziemiona a zakupy jedynie przez internet tak nie cieszą, i dotknąć nie można..ech... Miałam nadzieję że mój nowy gin pozwoli mi troche
chodzic, a tu rozczarowanie.

Szkoda że mój mąż na delegacji i sama byłam na tym połówkowym. Mała zakrywala buzię rączkami, wstydliwa dziewczyka

Święta to najlepiej zaplanujemy u teściów, bo termin z om mam na 25 grudnia, to przynajmniejw razie czego moje chłopaki spędza normalne święta Choć lekarz dzisiaj nie dawał złudzeń donoszenia do 40 tyg. Grozi mi poród przedwczesny.

Ja jestemn a L4 od maja i mi płaci pracodawca.

"Idę" szukać wózka w necie
Music
Z Karolem Cię pozdrawiamy i wspieramy w tym lezeniu 😚😚😚

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
LuckySparkle przepis na drożdżowe ciasto
6-łyżek oleju, 60-70 dkg mąki , 3 całe jajka, 6-łyżek cukru ,1 cukier wanilinowy, 8-dkg-drożdzy, 1-szklanka mleka ,szczypta soli , można dodać 1/2 olejku zapachowego.
W misce roztrzepać jajka, cukier, cukier wanilinowy, ciepłe mleko, drożdże i szczypte soli. Po roztrzepaniu dodać olej i mąkę i zamieszać dobrze kilka razy. Wyłożyc do foremki (to jest przepis na taką 25x36) polożyć na wierzch owoce, mozna posypać kruszonką i już Ja piekę ok 45 min w 180 stopniach bez termoobiegu.
Oooo oo! Kopiuje😆
Zrobię dla tz bo lubi drożdżowe a ja nie umiem 😑

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
A zmieszałaś z cytryną czy bez?
Ja jestem w koloni karnej chyba a nie w laboratorium
Bo cytryna absolutnie zabroniona
Zero płynów, zero ruchu, siedzieć i pić
Ewentualnie można rzygac do miski która stoi w kącie pokoju 😐

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Cytat:
Napisane przez muffinowe_love Pokaż wiadomość
Olaboga, 2 dni mnie nie było, a tu tyle naskrobałyście.

My dzisiaj mamy 1 rocznicę ślubu i obchodzimy ją od wczoraj Wprawdzie planowaliśmy tylko wyjście na obiad, ale że odwiedził nas wujek z Kanady to zrobiliśmy wczoraj rodzinnego grila. Dzisiaj wybraliśmy się na obiad do restauracji gdzie mieliśmy wesele i akurat też tam dzisiaj była impreza weselna więc posłuchaliśmy sobie muzyczki i zjedliśmy podejrzewam weselny rosołek, bo był pyszny. W ogóle się tak objadłam, że o tej pory to odczuwam i mam wrażenie że wybrzuszyło mnie po tym obiedzie na maxa
Dostałam od męża cudny bukiet lili i w ogóle to taka refleksja mnie naszła jak moje życie pozmieniało się w ciągu ostatniego roku, a co dopiero w ciągu ostatnich lat... aż boję się głośno mówić o tym, że jestem przeszczęśliwa, bo boję się zapeszyć
Pochwalę się Wam tymi habadzimi co mąż się szarpnął i przy okazji ciacho dla wszystkich!

Ja to jednak raczkująca mamą jestem Pierwszy raz słyszę o takich badaniach. Trzeba o nie poprosić i samemu zapłacić, czy lekarz może je zlecić? One mają wykluczyć jakieś powikłania po szczepieniach, tak?

Mi ostatnio koleżanka mówiła, że przy pierwszym się katowała z dietą, a przy drugim synu trafiła na taką położną, co jej kazała jeść wszystko, ale zaczynać od bardzo małych ilości np. różyczka kalafiora, kawałek smażonego kotleta i obserwować dziecko i jeżeli nic się nie dzieje do dawkę zwiększać, żeby też dzidziuś się przyzwyczajał. I o dziwo jadła wszystko i nic nie zaszkodziło I tej wersji będę się trzymać

Słyszałam tylko, że potrawy z octem są niewskazane i tu jest moja największa bolączka, bo uwielbiam filety rybne w zalewie octowej od mojej babci i będę je jadła na wszelki wypadek przez cały listopad Zamówienie u babci już złożyłam

My mamy termin z pierwszxego prenatalnego na 19.12 i też się zastanawiam czy urodzę przed/po/ czy w trakcie świąt

Mój mąż urodził się w Wigilię wieczorem i teściowa wspomina, że koleżanka z sali kazała dla niej zostawić chociaż rybę, bo ziemniaki zimne są niejadalne. I teściowa twierdzi, że to była najpyszniejsza ryba jaką☠ w życiu jadła chociaż była już mega zimna

Aaaaaaaaaaa i widzę wysyp zakupów - piękne te wszystkie ciuszki! Mój mąż mnie prosi, żebym nic nie kupowała, bo trochę ostatnio rzeczy wpadło z lumpka, ale też na większe rozmiary. Brakuje nam śpiochów, pajacyków, jakiegoś sweterka, albo innego cuda na body. Bo akurat z body i spodenkami jesteśmy obkupieni, ogarnę zdjęcia jutro to wstawię
Maffin gratki rocznicy 😊

mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 08:31   #4472
iza251
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aska8999 Pokaż wiadomość
My zlozylismy juz lozeczko. Mamy takie :
Jeszcze szafe musimy kupic bo ubran nje mam gdzie juz wsadzac.
Wow!!Już prawie wszystko gotoweMuszę podkręcić tempo Ja postanowiłam,że na koniec listopada muszę wszystko mieć dopięte na ostatni guzik,łącznie z torbą do szpitala.

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Udało mi się dodać zdjęcie w końcu Nasza bryka

Piękny! Co to za model??

U nas pas cd imienia trwa.Żadnych nowych pomysłów Nikt nie chce ustąpić cd swojego pomysłu.
Stary 2016-08-22, 08:33   #4473
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Dziekuje! Po południu kupie jajka i zrobię debiutanckie ciasto drozdzowe! Nie powiem nic tz... mam nadzieje, ze ciacho wyjdzie i zrobię mu niespodzianke
Ja też dziś to ciacho zrobię
Tż będzie w szoku 😊

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Cytat:
Dziekuje! Po południu kupie jajka i zrobię debiutanckie ciasto drozdzowe! Nie powiem nic tz... mam nadzieje, ze ciacho wyjdzie i zrobię mu niespodzianke
Ooo muszę tylko zapamiętać aby kupić drożdże 😆

Stary 2016-08-22, 08:33   #4474
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Ojezus 😨

Cytat:
Napisane przez iza251 Pokaż wiadomość
U nas pas cd imienia trwa.Żadnych nowych pomysłów Nikt nie chce ustąpić cd swojego pomysłu.
Jak sie urodzi i spojrzysz na dzieciatko to wtedy bedziesz najlepiej wiedziala jakie imie pasuje 😊

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 08:36   #4475
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
To u mnie jest ponad 20 osób więc powinnam dostawać od pracodawcy,a on już się rozlicza z ZUSem tak?

U mnie też żółte rolety, nie wiem kto to wymyślił... Ani nie jest ciemniej, ani chłodniej...

PS: Ja tez mam wizytę 5.09

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Ja nie jestem mistrzem gotowania a zawsze wychodzi, więc Tobie na pewno też wyjdzie!
Tak teraz myslę, że chyba też dziś zrobie drożdzowe ze śliwkami
Ej a te drożdże to jakie?
Świeże czy takie suszone?🤔

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
Migdałku wiem o czym mowisz jeśli chodzi o temp w mieszkaniu.
Ja mam to samo
W zeszłym roku pracowałam za granicą w sezonie i nie wiedziałam jakie są w tym czasie temperatury w naszej kawalerce ale w tym roku lato spędziłam tutaj i nie raz ryczalam ze jest tak goraco. Stąd też zmieniamy mieszkanie

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Spoko. Ja nadal mysle o słowach ginekologa ze się rozpasłam a mam +5kg w 25tc

Darunia ty nasz forumowy spaslaku 😛😜😜😜😜

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Cytat:
Ja pytalam na ostatniej wizycie to powiedzial ze moje 4,5 kg na plusie jest normą i ze kobiety szczuplejsze przed ciąża przybierają więcej, a kobiety okraglejsze mniej. Ja przed wazylam 58 przy wzroście 170 wiec zaliczam się bardziej do tych drugich bo i cycek był i dupa i udo poza tym wydaje się ze moje cycki przybrały o 2kg bo z rozmiaru D70 teraz mam H70...ale tz zadowolony

2 lata temu ważyłam 59 przy 170
Dla mnie to idealna waga
A nie ta okraglejsza 🤔

Stary 2016-08-22, 08:37   #4476
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Braxton ok tylko one sa bezbolesne a piszecie ze macie bolesne skurcze a to juz raczej ok nie jest.

W tym artykule piszę, że mogą być nieprzyjemne a nawet bolesne
https://parenting.pl/portal/skurcze-braxtona-hicksa
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 08:39   #4477
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Kaziowa!!! Kobieto! Medal powinnaś dostać za ten przepis i kawał ciacha ode mnie!!! Dziekuje za przepis raz jeszcze! Zostanie że mną już na zawsze!

Przyznam się, że nie mialam tyle drożdży. Mialam 4dag zamiast 8. A teraz patrzaj i podziwiając co wyszło z tego przepisu.
Sory za brudny piekarnik... ale to już staruszek leciwy. Tyle razy maz nalegała na wymianę na coś zbudowanego... nowoczesnego a ja swoje, ze nie bo nowy mi takich ciast nie upiecze... i proszę bardzo:
Nie widzę foto 😣😥😣😥😥😥

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
ale ciacho !!!!!! dobrze że dziś kupiłam sobie kawałek sernika bo by mi język do kolan wisiał

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Moje dziecko wczoraj na urodzinach u kolegi zrobiło taki taniec brzucha że masakra brzuch mi tak falował że był hitem imprezy do tego gdy cichła muzyka się uspokajała a jak leciała głośniej to znów taniec będę miała rozrywkową córę nie ma co
😆😆😆😆😆😆

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Cytat:
Napisane przez muffinowe_love Pokaż wiadomość
Bardzo Ci dziękuję za wyjaśnienie tego CRP, muszę pogadać z moim gin czy może coś takiego zlecić .

A ciacho to na kruchym spodzie sernik, na to warstwa jabłek i kruszonka - pycha (żeby nie było o od naszego lokalnego cukiernika, ja nie jestem taka zdolna)

Już koledzy mojego męża w pracy jak zobaczyli ten bukiet to stwierdzili, że ilość kwiatów maleje wprost proporcjonalnie do lat rocznic

Ja mam ten zestaw - poduszka + rogal do karmienia + matka do "kojca maluszka"
Dziewczyny czy tylko ja mam ten problem, że obracam się na drugi bo k w nocy i budzę się bo mi ta poduszka przeszkadza? I na ogół jak budzę się rano to poduchę mam z tyłu, a nie pod brzuchem..

Też słyszałam, że do 3 miesiąca maluszkowi nic nie wieszać, bo jego wzrok jest na tyle słaby że i tak sie tym nie zabawi, a dodatkowo osłabia to jego rozwój

Piękny dywan - my do pokoju młodego mamy słynną rutę z Ikei, kupiliśmy ją w promocji i nawet jak za 2 lata trzeba będzie wymienić to nie będzie szkoda, a marzyłam o niej już od jakiś 5 lat

Też chcemy od razu młodego zameldować w jego prywatnym pokoju wraz ze wszystkimi gratami, co najwyżej wstawimy chwilowo do sypiali kołyskę

Ale pięknie wygląda to ciacho, muszę go upiec. MUSZĘ!!!!

I co jeszcze muszę? Muszę napisać odnośnie waszej wagi. Jeżeli ja czytam, że dziewczyny o wadze 55-60 kg są kulkami/słoniami (niepotrzebne skreślić) to dostaje depresji poporodowej już na ponad 3 miesiące przed porodem i tylko się zastanawiam co by tu jakie harakiri albo inne sepuku popełnić, bo przy 1,74 cm zaczynałam z wagą ok 76,5 i przytyłam 4 kg (także obliczcie sobie ile teraz ważę,bo ja nawet nie piszę żeby się tu przy was nie zdołować)
Tak piszecie o tych ciastach
A ja bym teraz ogora kiszonego zjadla
I ta wodę też wypila ze słoika 😮😮😮😮

Stary 2016-08-22, 08:40   #4478
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:

o masakro. ..

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 08:42   #4479
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Lepiej chyba w strone, ze chce więcej sukienek niż tak jak moja chrzesnica 5letnia, chce ubiegać się tylko w "chłopięce" rzeczy sukienki be, nawet na wesele problem, spódnice be, nic różowego. Wczesniej jeszcze były ok getry a teraz juz tylko spodnie i dresy... Ostatnio na zakupach to myslalam ze juz nic nie znajdziemy, bo działy dziewczynek pełne różu, sukienek i getrow

A mnie chlopczyce zawsze rozczulaja 😉

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
Hahaha prawdziwa modnisia

Ja ostatnio przesypiam cale noce, nawet sie nie budze na siusiu. Cudowne uczucie tak sie wysypiac

Milych zakupow!

Ja dzis caly dzien sie lenie bo mam zakwasy od wczorajszego spacerku po ikei. Niby nic a jednak czlowiek tam spedzil caly dzien na stojaco
Ja po serii
Nocnych wędrówek do WC
I niezasypiania potem
w końcu śpię jak susel 😊

Stary 2016-08-22, 08:42   #4480
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
To Crp jest super informacja!!! Bardzo przydatna
Muszę chyba zrobić jakiś folder pt Karol
i tam te info zapisywać bo ja tego nie spamietam wszystkiego 🤔

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

Ja też mam gryczano-kokosowy
Nie był to świadomy mój wybór
Wczoraj byłam na urodzinach chrześniaka
I dostałam gondole, fotelik z bazą i adapterem, krzesło do karmienia, torbę ubranek, łóżeczko z nowym materacem, pościel i te wszystkie ☠☠☠☠☠☠☠y do niego
Chyba dogonilam Was z wyprawką 😊

Wow ale dostałaś zestaw! Super!
Stary 2016-08-22, 08:42   #4481
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
Mewka wszystko zrozumiem ale jak moglas nie jesc ruskich??? No jak ???

To ja sie tez przyznam tez nigdy nie jadłam ruskich
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-22, 08:44   #4482
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Udało mi się dodać zdjęcie w końcu Nasza bryka

Ooo Monia foto wózka które widać w apce
Ty czarodziejka
Jak to zrobiłaś?

A wozek bardzo ładny 😍

Stary 2016-08-22, 08:44   #4483
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem tu anonimowa wiec sie przyznam do czegos
Nigdy nie jadłam ruskich 🙈

Ej dziewczyny
A po co butla skoro mamy w planach kp?🤔
Serio nie jadłaś pierogów ruskich?

Butla w razie czego
Stary 2016-08-22, 08:48   #4484
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Zdrowka. Ja dzis kupilam arbuza i Kaliny z myślą o koktajlu.

Super bryka!

Ja mam znowu pache opuchnieta. Ide na bank z tym już do lekarza. Bo się zaczynam zastanawiać od czego to jest.
Co to są Kaliny? 🤔

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
można samemu kuzynka tż zawsze jak ma podejrzenie infekcji u dzieci to robi CRP na własną rękę

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

No własnie, a szkoda. Jedno kłucie więcej a o ile człowiek spokojniejszy

Monika0185 fajny wózio

w ogóle super zakupy bo czytałam, ze już sporo z was głównie w ten weekend pobuszowała

a ja jestem taka śnięta, że szok... Lubię wesela ale nie lubię po nich dochodzenia do siebie a jeszcze gdzieś w okolicach północy zaczęły mnie tak plecy boleć na dole, że nie było mowy o tańcu już
To Crp robi się gdzie?
w lab? Papiery jakieś potrzebne?
Weźcie opiszcie to cichociemnej 🤐

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Cytat:
Crp mozna samemu zrobic u mnie 18 zl robilam juz z 5 razy przez te bakterie... Bo jak podwyzszone to stan zapalny.
Tanie to jak barszcz
A chyba bardzo pomocne jak piszecie
Zdecydowanie warte zapamiętania 😎

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Cytat:
Organizer z IKEI do łóżeczka?

Coś w tym chyba jest, takie córeczki tatusiów Moja też może kopać i godzinę ale przychodzi tatuś kładzie rękę, zaczyna gadać i amenczasem puka jeszcze ale przy tacie jest o wiele spokojniejsza Na tej apce moja ciąża chyba koło 22-23 tc się wyswietlalo że dziecko czuje głaskania brzucha, słyszy rozmowy itp

na zdrowie! Ale mi smaka narobiłaś ... <języknapodłodze>

Świetna fura! Tez jeździsz po mieszkaniu już?

I jak ogolnie wesele? Jaką kieckę wybrałaś?
Ja mam za tydzień wesele i zastanawiam się jak to będzie, czy dam radę coś potyniać...
Byłaś w płaskich, czy wyższe jakieś? Współczuje pleców , one psują cały fun!

No widzisz, a tak się martwiłaś, że słabo
U mnie też zaczęła szaleć gdzieś od 23tc

A wiecie, że te dzieciaczki czasami tak się dobijają, że robią mamusiom siniaki na brzuchu? Ostatnio widziałam na zdjęciu i była w szoku, że aż tak

A ja w końcu znalazłam kieckę na wesele!
Znaleźć kiecki na wesele trudno
A jeszcze taka co brzuch się zmieści to już nie lada wyzwanie!
Gratuluję!

Stary 2016-08-22, 08:49   #4485
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza251 Pokaż wiadomość
Wow!!Już prawie wszystko gotoweMuszę podkręcić tempo Ja postanowiłam,że na koniec listopada muszę wszystko mieć dopięte na ostatni guzik,łącznie z torbą do szpitala.

Piękny! Co to za model??

Tako moonlight carbon

Ja chce mieć wszystko dopietę też w listopadzie. Tak na ok miesiąc przed
Stary 2016-08-22, 08:54   #4486
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Ekstra!

Kociulku moje od zawsze też, a że robimy remont salonu to wyżebrałam wydzielenie z niego garderoby bo i tak mamy w nim tylko rogówke, ławę i tv i dzięki temu będzie więcej miejsca dla małej w naszej sypialni bo zlikwidujemy szafę

Ja kupiłam z rzeczy dla małej:
-Łóżeczko Gulliver
-materac do łóżeczka
-wanienka
-zestaw dwóch prześcieradeł
-ochraniacz na materac
-kieszeń/organizer na bok łóżeczka
W Ikei to wszystko Emoszku?
Muszę kiedyś skoczyć i oblukac
Skoro polecasz☺

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:
Napisane przez aska8999 Pokaż wiadomość
Ak te pudelka zwwieszane sa z ikei razem z malym koszem okolo 25 zl
lozeczlo chyba 159 zl
materac 119 zl
kolderka i poduszka
posciel 17 zl
dwa przescieradla
ochraniacz na materac
2 kocyki
Reczniki 10 sztuk

Muffin love to chyba chodzi o reczniczki za 10 sztuk 12 zl. To one http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40054538/
Mam te ręczniki w domu
SA fajne. Polecam.
Dobry pomysł kupić je do maluszka 😊

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
Wow! Ze szpinakiem
Ja wczoraj robiłam z soku jabłkowego, banana i jagód. Ale wolę koktajl, więc potem dopiłam się koktajlem- mleko, banan i jagody

Dziękuję dziewczyny za rady dot.spania z poduszką między kolanami. Dużo lepiej Chociaż jak się przewracam n a drugi bok z tym całym osprzetem: poduszką plus brzuchem to nie jest to takie proste

Dziś rodzinka miała mieć grilla na działce, ja oczywiście miałam zostać w łóżku, ale lało od 13.00 i grill przybył do mnie
Teraz umieram z przejedzenia jeszcze na koniec poprawiłam ciastem czy ja kiedyś zmądrzeję ? Codziennie męczy mnie zgaga i jeszcze taki numer sobie robię.

Czy wy też macie skurcze kilka razy dziennie? Odczuwam hę od tygodnia, takie uczucie jakby rozpierania. Trwa kilkanaście sekund. Początkowo myślałam że mała prostuje nogi i wpycha mi brzuch ale to chyba skurcze...

I jeszcze jedno pytanie, czy my musimy wybrać położną przed porodem?
Ja nie mam skurczy żadnych
Albo może są jeszcze tak słabe że nie wyczuwam ich...

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Cytat:
Ja wybrałam położna na początku roku. Jak byłaś u siebie w przychodni to zapewne dali Ci deklarację do podpisania

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Odnośnie skurczy to nie wiem czy je mam. Czasami mam wrażenie, że brzuch robi mi się twardy od dołu albo córcia jakby się wypinała z całej siły to może to są te skurcze braxtona?
O Monia mój też się robi taki twardawy czasami
Myśle sobie wtedy że przeholowalam i powinnam trochę usiąść i odpocząć 🤔

Stary 2016-08-22, 08:55   #4487
motylek85
Zakorzenienie

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;64396046]Ja w ciąży po kazdej calonocnej imprezie czuję się jakbym miała kaca jeszcze rozumiem jakbym coś piła, a tu kac bez alkoholu :p

ja w poprzedniej ciazy brałam antybiotyk i Franek po porodzie miał też zbadane CRP. Nie wiem czy to standard...[/QUOTE]

haha dokładnie, kac bez picia ale przynajmniej moje dzieci były wyrozumiałe rano włączyli sobie bajkę i dali pospać

Cytat:
Organizer z IKEI do łóżeczka?

Coś w tym chyba jest, takie córeczki tatusiów Moja też może kopać i godzinę ale przychodzi tatuś kładzie rękę, zaczyna gadać i amen :P czasem puka jeszcze ale przy tacie jest o wiele spokojniejsza Na tej apce moja ciąża chyba koło 22-23 tc się wyswietlalo że dziecko czuje głaskania brzucha, słyszy rozmowy itp

na zdrowie! Ale mi smaka narobiłaś ... <języknapodłodze>

Świetna fura! Tez jeździsz po mieszkaniu już? :P

I jak ogolnie wesele? Jaką kieckę wybrałaś?
Ja mam za tydzień wesele i zastanawiam się jak to będzie, czy dam radę coś potyniać...
Byłaś w płaskich, czy wyższe jakieś? Współczuje pleców , one psują cały fun!

No widzisz, a tak się martwiłaś, że słabo
U mnie też zaczęła szaleć gdzieś od 23tc

A wiecie, że te dzieciaczki czasami tak się dobijają, że robią mamusiom siniaki na brzuchu? Ostatnio widziałam na zdjęciu i była w szoku, że aż tak

A ja w końcu znalazłam kieckę na wesele!
ogólnie wszystko super, jedzenie normalnie extra aż żałowałam, że mi całe porcje nie wchodzą haha tańce też ok ale do czasu aż te plecy nie zaczęły dawać czadu Sukienkę miałam bardzo prostą, trapezową w kolorze coś pomiędzy żółtym a pomarańczem (taki ciepły odcień). Kupiłam na wyprzedaży w Sinsay za całe 29,90 Miałam iść w pożyczonej długiej z rozcięciem z boku ale te rozcięcie kończyło mi się na wysokości majtek a halka (o ile to można tak nazwać) kończyła się zanim się zaczęła fotek nie mam bo nie brałam aparatu buty na początku były na obcasie ale szybko zmieniłam na sandałki bo mi nogi spuchły (w ogóle mam z tym problem a przecież upałów nie ma )

Cytat:
To dobrze, bo balam sie ze bez skierowania od lekarza ani rusz. Jak np. z badaniem glukozy z obciazeniem - bez skierowania nawet prywatnie nie bedzie sie mialo zrobionego

Taak, ta sliczna biala z kwiatkami. Byla ostatnia sztuka w sklepie, rozmiar S i akurat lezy idealnie. W tygodniu pojade do mamy i ja przymierze i moge ci wyslac fotki bo nie mam jej przy sobie u TZ bo nie mam gdzie tu jej powiesic
Dobrze pamietasz moj wzrost poki co jestem w stanie ci napisac ze tam gdzie mi sie zaczynaja kolana to tam sie konczy sukienka akurat

Ja w ikei kupilam rzeczy typowo do nowego mieszkania - bo nie mamy nic, a dla Julka kupilam tylko mala chustke materialowa, na srodku jest pluszowa glowka kroliczka, mama mi mowila ze dzieci lubia szmateczki i ten kroliczek to taka dodatkowa zabawka
TZ sie smieje ze kupilam duszka kroliczka

U mnie tez sie juz deszczowo zrobilo - mam nadzieje ze jutro beda grzyby
nie, nie, tutaj spokojnie możesz sama iść i zrobić jeśli zajdzie taka potrzeba albo dla własnej spokojności
też jestem ciekawa jak ci w tej sukience

Cytat:
Siedze i sie zastanawiam, czy jesli Julek bedzie uzywal materac lateksowego tylko z jednej strony to pozniej jak bede miala drugie dziecko to bede mogla obrocic materac na druga strone i dla nowego dzidziusia bedzie jak nowy? Czy takie cos nie przechodzi?
ja materac po Olku miałam też dla Julka (gryka-pianka-kokos) ale właśnie na drugiej stronie (przy Olku był na gryczanej a przy Julku na kokosie) ale było widać wgniecenie tam gdzie najczęściej leżał dlatego koniecznie chciałam nowy dla małej ale ten, który kupiłam z łóżeczkiem jest po jednym dziecku i taki na prawdę widać, że mało używany bo bardzo elastyczny w każdym miejscu i myślę, że dla Michasi się jeszcze nada Z lateksowym myślę, że podobnie będziesz miała

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 08:56   #4488
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Aa i co do poloznej - w 16 tygodniu w przychodni zaproponowano mi zapisanie sie do poloznej i tak tez zrobilam
Dzisas
Ja nie pamiętam już co podpisywalam
Może też to już zrobiłam 🤔

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
ja dziś jechałam autobusem i nagle zrobiło się czarno i zaczęło tak lać że masakra ! kierowca jechał mega szybko, ludzie krzyczeli a on nic... normalnie się bałam... moja mama jutro idzie złożyć skargę bo jechała zemną.. serio gdyby nie ta ulewa to bym wysiadła na najbliższym przystanku..

Byłam dziś na mieście i musiałam do Wc... akurat była pielgrzymka więc ludzi w c... i kolejka na jakieś 30 min czekania... weszłam zapytać czy mogę do męskiego bo nie wytrzymam i pani kazała wejść bez kolejki na co jakaś starsza pani się oburzyła... że każdy by tak mógł gadać i inne mądrości...powiedziałam jej grzecznie że jestem w ciąży i po prostu muszę JUŻ i że mogłaby zrozumieć... inne panie że jasne że mam iść ..
Ja na razie doświadczam miłych gestów związanych z ciąża
Ale wyłącznie ze strony mężczyzn
Kobiety coś nie halo są w tym względzie 🤔

Stary 2016-08-22, 08:56   #4489
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Wow! Ze szpinakiem
Ja wczoraj robiłam z soku jabłkowego, banana i jagód. Ale wolę koktajl, więc potem dopiłam się koktajlem- mleko, banan i jagody

Dziękuję dziewczyny za rady dot.spania z poduszką między kolanami. Dużo lepiej Chociaż jak się przewracam n a drugi bok z tym całym osprzetem: poduszką plus brzuchem to nie jest to takie proste

Dziś rodzinka miała mieć grilla na działce, ja oczywiście miałam zostać w łóżku, ale lało od 13.00 i grill przybył do mnie
Teraz umieram z przejedzenia jeszcze na koniec poprawiłam ciastem czy ja kiedyś zmądrzeję ? Codziennie męczy mnie zgaga i jeszcze taki numer sobie robię.

Czy wy też macie skurcze kilka razy dziennie? Odczuwam hę od tygodnia, takie uczucie jakby rozpierania. Trwa kilkanaście sekund. Początkowo myślałam że mała prostuje nogi i wpycha mi brzuch ale to chyba skurcze...

I jeszcze jedno pytanie, czy my musimy wybrać położną przed porodem?
Skurcze odczuwam dokładnie tak jak piszesz póki nie bolą jest ok
Położną możemy ale nie musimy wybrać ja w sumie nie potrzebowałam teraz bo w sumie wszystko wiem ale chciałam znią pogadać o znieczuleniu, które jest dostępne od niedawna bezpłatnie więc wybrałam tą do której chodziłam w pierwszej ciąży. Tak się złożyło, że odbierała też mój drugi poród więc w sumie nad inną nie myślałam no i pomogla mi wypełnić plan porodu
Aha! tak właśnie a propo tego to pytajcie u gina lub położnej o plan porodu bo jest konieczny a jeśli teraz nie wypełnicie to dadzą podczas porodu a to wątpliwa przyjemność wypełniać papiery pomiędzy skurczami na moim planie porodu były śmieszne zygzaki właśnie przez to dajecie to z papierami w momencie przyjęcia do szpitala.
Cytat:
bawełna to nie jest napewno... ale tylko w tych mi wygodnie.. jutro pojadę coś jeszcze dokupić

Mój brat ma 16 lat teraz miał bierzmowanie i on by chciał być chrzestnym ale totalnie dla nas odpada.. jemu w głowie koledzy, papierosy i ogólnie średniawka... totalnie nie widze go w roli chrzestnego. Jednak powinna to być osoba odpowiedzialna a mój brat taki nie jest
ech, skąd ja to znam... mam jednego brata i myślałam o nim jako o chrzestnym już od pierwszej ciąży ale jest tak nieodpowiedzialny, że teraz też się zastanawiam czy to dobry wybór będzie ma 27 lat a mentalność nastolatka

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
ja mam problem, ponieważ staniki nosze dobrane przez brafitterkę. i sa one bardzo dopasowane w obwodzie. teraz jak się tylko najem, mój żoładek, który jest koło mostka wypełnia się, a stanik mam wrażenie że zaraz pęknie w szwach... mimo tego, że kupowałam go w 3 miesiacu ciąży, w tej chwili przez ten napęczniały zołądek zrobił się mały w obwodzie.
dlatego kupiłam sobie sportowy w lidlu za 25 zł i latam

a majty wymieniłam na rozmiar 40, chociaż wszystko noszę 38
kupiłam sobie fajne bawełniane hipstery w h&M
fajne są, bo nie obciskają mnie w brzusiu i dupce.

wiem wiem. takie losy nasze- kobiet.
lepiej niech chodzą położne i sprawdzają jak się miewają kobiety w nowych okolicznościach życiowych, bo jak nie będą zaglądać, to będzie więcej przypadków 'ala Katarzyna W z Sosnowca (chyba jakoś tak się nazywała co?)

czekaj czekaj niedługo będziemy się wkurzały, że tak hasają Bo zaraz zaczną się mocniejsze kopniaczki i rozpychanki :P

Dziewczyny mam pytanie odnośnie zusu. wchodze na tą głupią stronkę pue.zus i własnym oczom nie wierzę.
nie rozumiem się znaczy...
według tej strony powinnam dostać 1950 zł i wszystko powinno być przelane 8sierpnia. a 8sierpnia to ja dostałam na konto 1601zł od tych złodziei.
a co z resztą?
w ogóle te kwoty są jakoś dziwnie popisane i cokolwiek nie dodam, ni chu.. nie wychodzi mi te 1601zł. nie wiem skąd oni to wzięli.
która podpowie? nie chce mi się jechać do zusu, nie po to zakładałam ten profil...
to jest kwota brutto, prócz podatku musisz odjąć składki zdrowotną i społeczną chyba. To jakoś procentowo jest ale ile dokładnie to musiałabyś się zagłębić na stronach ZUSu.

Cytat:
Witam sie w 23 tygodniu i tym samym zaczynam z Lili 6 miesiąc. Od godziny moja kochana córeczka już mi o sobie przypomina kopniakami
Czas wstawac do pracy, a po pracy jadę odwiedzić dentyste i sprawdzić ząbki.

Milego dnia dla wszystkich!!!

Co do skurczy to mnie jakoś nie martwią bo ostatnio mi powiedziała piani doktor, ze mam ładna i długa szyjka więc nie ma strachu.

PANI MIGDAŁEK dopiszesz proszę u mnie wizyte 14 września?
gratki 6 miesiąca dzięki, przypomniałaś mi, że do dentysty muszę zadzwonić

Cytat:
To Crp jest super informacja!!! Bardzo przydatna
Muszę chyba zrobić jakiś folder pt Karol
i tam te info zapisywać bo ja tego nie spamietam wszystkiego ��

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

Ja też mam gryczano-kokosowy
Nie był to świadomy mój wybór
Wczoraj byłam na urodzinach chrześniaka
I dostałam gondole, fotelik z bazą i adapterem, krzesło do karmienia, torbę ubranek, łóżeczko z nowym materacem, pościel i te wszystkie â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠y do niego
Chyba dogonilam Was z wyprawką ��

pochwal się prezentami

Cytat:
Mewka wszystko zrozumiem ale jak moglas nie jesc ruskich??? No jak ???

Fajnie z tymi prezentami ! a wozeczek jaki dostalas?
hahaha no ja też tego nie rozumiem a chyba jeszcze bardziej moje chłopaki bo jeśli jest na obiad coś czego nie lubią to zawsze w pogotowiu mam pierogi ruskie jestem pewna, że to zawsze zjedzą

♥37/40♥

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-22, 08:58   #4490
iza251
Zakorzenienie

Question Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016

Dziewczyny poszukuję tapety do pokoju małego,coś delikatnego w pastelowym niebieskim z motywem chłopaczowskim lub niekoniecznie
Stary 2016-08-22, 09:00   #4491
kamisha
Zakorzenienie

motylek - a co to ten plan porodu? pierwsze slysze... ;/

Stary 2016-08-22, 09:17   #4492
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Trochę nastukałyście
My po zakupach;p Chciałam się obkupić ale....nic mi się znytnio nie podobało, spodnie ciążowe to już w ogóle jakieś super ładne to 160 zeta a na tyle to mnie nie stać
Bardziej moje oczy cieszyły ubranka dla dziecka Kupiliśmy taki komplecik półśpiochy, body, bluzeczka, czapeczka śliniak i niedrapki i świąteczny pajacyk
Oglądaliśmy też trochę wózki i spodobał nam się taki: http://www.bexa.eu/IN8_amo.html
na żywo ten kolor to taki morski jak by...i zastanawiam się czy jak by coś kiedyś do dziewczynki też by pasował? Taki neutralny na żywo nam się wydawał..i był bardzo lekki.. Ale nie jestem jeszcze z tematem wózków tak obeznana co do ich funkcjonalności. Może któraś z Was miała by ochotę na niego spojrzeć i wyrazić swoje zdanie
Też ładny ten wózek
Kolor neutralny wg mnie
Ja nie jestem aż tak rygorystyczne jeśli chodzi o te kolory i ich podział na dziewczęce i chłopięce 🤔
Mój Tż nosi bluzki we wszystkich kolorach tęczy a najbardziej lubi różowe 😆
Gejem na pewno nie jest 😎

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Cytat:
Mi tez szkoda kasy na te ciazowe ciuchy bo zostaly tak naprawde jeszcze 3 miesiace tylko
Wozek ma sliczny kolor zarowno dla chlopca i dla dziewczynki! Mi sie nie podobaja rozowe czy tam inne cukierkowe kolory wozkow i jakbym miala dziewczynke wybralabym wlasnie cos takiego neutralnego

Zawsze latwiej skrocic niz wydluzyc
Moja mama jest krawcowa i od malenkosci jestem nauczona ze lepiej kupic cos troche za duzego i zmniejszyc niz na odwrot
Tak jak te ogrodniczki - rozmiar 40 troche na mnie wisialy, ale nie bylo mniejszego. Mama mi je poprawila i leza tak jak powinny, czyli pewnie przerobila mi do rozmiaru 38
Aaa jeszcze - cena sukienki jest zabojcza ale jakos to wynagradza jak cos bo pamietam ze pisalysmy ze najpierw musimy pomacac ciuszek a potem dopiero kupic
Moja mama też ma maszynę
I mimo że jest krawcowa to ratuje mi w wielu sytuacjach dupę
Dosłownie bo mam różnice między talia a dupskiem 30 cm
Tzn miałam przed....Karolem😮

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Zbliżamy się do końca nadrabiania
Mdli mnie po tej glukozie 🤐

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Cytat:
Ja te laserowe kupuje z firmy Moraj za 6/7 zł i jestem zadowolona.. tylko że nie było wyboru i mam wszystkie te same ... więc mam wrażenie że chodzę w jednych i tych samych
Dziś założyłam jakieś stare i tylko się wkurzalam...

Mi tez było na poczatku szkoda kasy na ciążowe ale ja się w nic nie mieszcze... w spodnie nie wchodze już od czerwca więc musialam kupić... w h&m za 100zl mam 2 pary jedne dzinsy a drugie dresowe. Bluzki mam wszystkie za krótkie i wyglądam jak po młodszej siostrze.. ja ogólnie mam deficyt ciuchowy przez to że do pracy chodzilam w czarnych spodniach i białej koszuli... po domu chodzilam w dresach wiec nie kupowalam normalnych ciuchow bo nie mialam ich kiedy ubierać..
Ja kupiłam w lidlu
Czysta bawełna 3 szt za grosze polecam
SA to majtasy z serii sexy mama😆😆😆😆

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Cytat:
TŻ skomentował ze ta miniaturka to cała ja 😛

I kogo wybraliscie na chrzestnych? Bo u nas trochę problem z tym...

U mnie naturalnie
Chrzestnym będzie mój brat a matka kuzynka
On 36 lat ona 19
Wg mnie sprawdza się w tej roli idealnie 😊😊😊😊

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Materac z tego co wiem dobrze jest odwracac co jakis czas. Poza tym na zwyklym piankowym.przez 3 lata nic sie nie odbilo

Te skurcze Wasze mnie przerazaja- nie jest to za szybko? Co lekarz na to? Grunt zeby przy tym szyjka sie nie skracala.
Polozna przewaznie wybiera sie przy wypelnianiu wniosku w przychodni do ktorej sie nalezy- to idzie tak jakby z automatu.
Ja mam polozna- zona mojego gina, i tu wielki plus gina z nfz bo najpierw bada mnie polozba a potem wchodze do lekarza

Polozna jest dla mamy i maluszka

Z ta depresja to nic smiesznego niejedna z nas to odczuje bardzo dotkliwie.
I polozna tak zbada krocze jesli cos Cie bedzie niepokoilo- mi w domu wyciagala resztki szwow. Poza tym przy porodzie tyle osob oglada nasze krocze ze potem to juz sie staje najnormalniejsza czescia ciala jak reka czy glowa

Ja tam nie mam problemu żeby pokazać swoją cipke komus
Przecież to położna
Nie jedno już widziała
Tak jak na basenie przebieram się zawsze bez krempacji 😉

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
ja nie mam jeszcze skurczy

a jeśli chodzi o położną nie wiem czy musimy ale już możemy wybrać, bo już od 21 tc nam przysługuje

Położna to chyba raczej niech będzie z okolic w których mieszkasz, bo po porodzie musi do Ciebie przyjechać 4-6 razy.
Ja teraz zapisałam się do położnej która "obsługuje" rejon do którego się lada moment przeprowadzam i jak jej powiedziałam gdzie teraz mieszkam to od razu mnie uprzedziła , że tam nikt do mnie nie będzie przyjezdzał

Jeśli chodzi o ustępowanie w kolejkach to ... raz tylko mi młody chłopak ustąpił miejsca w kolejce mimo ze miał 2 rzeczy do kupienia a ja cały koszyk. Tak to ludzie z reguły udają , że nie widzą mnie. Ja też raczej się nie "wpycham" ale ostatnio w IKEI były takie kolejki , że mówię do TZ , że idziemy do kasy pierwszeństwa bo mi się nie chce stać. I co? Podchodzę i nagle się zrobiło pusto przy kasie. Wszyscy zmienili kase

Mi w ogóle na chrzcie nie zależy , no ale TŻ koniecznie chce. No i mamy problem bo chrzestnych do wyboru do koloru mamy tylko ze strony TŻ a z mojej nie bardzo
Ja mojego brata nie chce na chrzestnego a moja przyjaciółka już dawno temu powiedziała, że jakby co to ona nie chce bo ma już 3 chrześniaków i nie wyrabia finansowo. Nie chce brać kogoś z kim mam rzadki kontakt ale nie chce też mieć chrzestnych tylko ze strony TŻ. Kolejny powód żeby tych chrzcin w ogóle nie robić...

ja mimo, że przytyłam to noszę wszystko to samo co przed ciąża - i gatki i staniki

nie mogę znależć u mnie na koncie tego co masz na sreenie
gdzie tego szukać?
Mademoiselle_m moi będą tylko z mojej strony
Bo już tz pochodzi z daleka i do tego duża część rodziny mieszka w Holandii
Więc chcę aby był to ktoś blisko nas
Stąd brat i ta kuzynka z którymi utrzymujemy stały kontakt
Dla mnie to żaden problem 😊

Stary 2016-08-22, 09:17   #4493
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Ekstra! Ja planuje sama uszyc kocyk minky i ochraniacz - zrobie dwa takie komplety i literki tez chce sama uszyc

Uuu, to juz prawie wyposazona jestes jaka gondola? Jaki fotelik?

Zazdroszcze
Ja sie obudzilam dzis z bolem brzucha bo na razie mamy tylko podpisana wstepna umowe z mieszkaniem, a babka sie nie odzywa boje sie ze to wszystko albo nie wypali albo nie zdazymy przed porodem. A ja juz bym chciala wic gniazdko, prac i prasowac ciuszki, ukladac sobie wszystko. A poki co cale wakacje siedze z kartonami u TZ 😭
ja się muszę zaznajomić z maszyną, którą odziedziczyłam po babci bo też mnie nosi żeby samej uszyć komplet pościeli dla Misi
co do mieszkania to się nie martw, na pewno się babka odezwie. przecież to jej powinno zależeć żeby kasę mieć więc dlaczego miałaby to olać
Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
ja jestem ciekawa czy tez bede miec badanie glukozy moze mnie ominie hehehe

hee no raczej to już standardowe badanko ale spoko loko, dasz radę
Cytat:
Music
Z Karolem Cię pozdrawiamy i wspieramy w tym lezeniu 😚😚😚

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

Oooo oo! Kopiuje😆
Zrobię dla tz bo lubi drożdżowe a ja nie umiem 😑

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Maffin gratki rocznicy 😊

oho! i mnie namówiłyście dziś na to ciasto mam drożdże, mam śliwki więc idealnie ja co prawda miałam sprawdzony przepis na drożdżowe ze stronki Ewy Wachowicz ale jak tak chwalicie to te wypróbuję

haha a z tą kolonią karną to znów mnie rozbawiłaś ale tak jest niestety w większości lab, ja liczę się z tym, że u mnie to samo będzie ale dopiero w następnym tygodniu

Cytat:
Co to są Kaliny? 🤔

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

To Crp robi się gdzie?
w lab? Papiery jakieś potrzebne?
Weźcie opiszcie to cichociemnej 🤐

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Tanie to jak barszcz
A chyba bardzo pomocne jak piszecie
Zdecydowanie warte zapamiętania 😎

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Znaleźć kiecki na wesele trudno
A jeszcze taka co brzuch się zmieści to już nie lada wyzwanie!
Gratuluję!

CRP robisz w laboratorium, polega na pobraniu krewki jedynie
ja mam jeszcze jedno wesele za dwa tygodnie i też miałam problem z kiecką. Chciałam długą ale nie znalazłam nic sensownego a jak jedna mi się spodobała to już w lipcu się w nią nie zmieściłam więc teraz to bym mogła pomarzyć tą co w niej idę kupiłam w Sinsay za 99,99, teraz są na wyprz po 69,99

o takiej długiem myślałam a ostatecznie kupiłam tą z Sinsay krótką (wzięłam rozmiar większą żeby na długość nie była taka mini jak ta na modelce)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pudrowa-dluga-sukienka-z-falbana-i-rozporkiem-s-2.jpg (79,5 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PW713-03X-001.jpg (11,6 KB, 16 załadowań)

♥37/40♥
Stary 2016-08-22, 09:18   #4494
LuckySparkle
Zadomowienie

Yyy.. piszecie dziś w szalonym tempie!

Cytat:
Och LuckySparkle jAK ja rozumiem tego focha... Mąż ma jednego brata a ja jestem jedynaczką. Jego brat 7 lat temu odmówił nam gdy poprosilismy go o zostanie chrzestnym naszego synka. Więc został przyjaciel a matką moja kuzynka jedyna. A teraz to już nie wiem, trzeba będzie szukać po dalszej rodzinie... Może z młodszego pokolenia ja uważam że młodszy chrzestny jest lepsza opcja niż starszy. Znam przypadek gdzie koleżanka miała starszych chrzestnych niż jej wlasna babcia. Tak wyszło i długo nie pozyli. Więc tym że ktoś jest jeszczeb .młody bym się nie martwiła. Za chwilkę będzied okazały

no ja chce mojego młodszego brata... bo sama od 7 lat nie mam już chrzestnego. Zmarł jak mialam 20 lat.

Cytat:
No to Karol nie będzie uczulony na kfc 😎

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

Fajny wózek Monia 🤗

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Ja tam też czuje się dobrze ze sobą...jeszcze 😉

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Jestem tu anonimowa wiec sie przyznam do czegos
Nigdy nie jadłam ruskich 🙈

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

Ej dziewczyny
A po co butla skoro mamy w planach kp?🤔

Ja nie lubię pierogów ruskich i tz tez nie przepada. U nas wygrywają pierogi z kapusta i grzybami a w ostatnim czasie ulubieńcy to pierogi meksykańskie od pewnej polskiej firmy produkującej pierogi na północy w UK.

Cytat:
Ej a te drożdże to jakie?
Świeże czy takie suszone

]
Ja uzylam świeże. Połowę czyli 4dag... jakaś magia!

Cytat:
Nie widzę foto 😣😥😣😥😥😥

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

😆😆😆😆😆😆

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Tak piszecie o tych ciastach
A ja bym teraz ogora kiszonego zjadla
I ta wodę też wypila ze słoika 😮😮😮😮

Ja juz od kilku miesięcy na kiszone patrzeć nie moge.

Cytat:
Co to są Kaliny? 🤔

Yyy... maliny. Sorry to mój słownik w tel.

Cytat:

W uk jak już pisałam zamiast karty ciazy jest książka ( cały segregator) no i ja mam 2 strony a4 poświęcone na napisanie planu porodu. Każda kobietka go tu pisze w 34-46 tygodniu na spotkaniu z polozna.
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 09:20   #4495
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Darunia Twoj problem ze stanikiem mozna latwo rozwiazac kup sobie taka przedłużkę takie jakby 3 dodatkowe zapięcia są w kazdym sklepie z bielizna za kilka zł. Ja tez taki e cudo nosze bo tez w obwodzie mi doszlo kilka cm. Polecam !
Justi i! Genialny pomysł
Ze tez o tym nie pomyślałam
Mnie ciśnie pod ale miski są jeszcze ok
Także rada wybitnie pode mnie 😚

Stary 2016-08-22, 09:21   #4496
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:

wydaje mi się, że obowiązuje w każdym szpitalu ale najlepiej dopytaj gina albo położną właśnie tam zaznacza się to czego sobie życzysz albo nie podczas porodu, np. czy chcesz znieczulenie, czy chcesz być nacinana, czy dziecko ma leżeć na tobie po porodzie, czy tż ma przeciąż pępowinę itp

♥37/40♥
Stary 2016-08-22, 09:24   #4497
mewkaa
Zadomowienie

Jestem po drugim pobraniu
Myśl o ogórku nasila się z minuty na minutę
Dołączyło do niego pragnienie kanapki z pasztetem i pomidorem 🤔
Emosz pomysł wart rozważenia jutro!🤔

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:
Spokojnie, kazda z nas jest pod opieka lekarza

Witamy w 6 miesiacu
Ja mam zeba do zrobienia ale nie wiem czy nie przeloze tego na po porodzie. Zawsze musze dostac konska dawke znieczulenia, a w ciazy raczej dostane tylko troszeczke i wszystko bede czula
Ja jestem przeszczesliwa bo na lipcowej wizycie wyszlo że wszystkie zęby zdrowe
Ja też bez znieczulenia nie daje się dotknąć dentyście 😎

Stary 2016-08-22, 09:25   #4498
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem po drugim pobraniu
Myśl o ogórku nasila się z minuty na minutę
Dołączyło do niego pragnienie kanapki z pasztetem i pomidorem 🤔
Emosz pomysł wart rozważenia jutro!🤔

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Ja jestem przeszczesliwa bo na lipcowej wizycie wyszlo że wszystkie zęby zdrowe
Ja też bez znieczulenia nie daje się dotknąć dentyście 😎

weź bo i mnie na pasztet z kiszonym naszło idę zrobić bo i mi jęzor w dupkę zaraz ucieknie

♥37/40♥
Stary 2016-08-22, 09:25   #4499
kamisha
Zakorzenienie

motylek - to pewnie za tydzien mi da skierowanie hehe

Stary 2016-08-22, 09:26   #4500
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Kupiłam taki
dwupak zwykłych z gumką a falbankę chcę zrobić osobno do wysokości na jakiej jest materacyk w łóżeczku

Tu jest ten organizer, są jeszcze takie większe bez uchwytu na bok łóżka tylko z pętelkami i je pewnie też można dostosować fajnie http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/50296297/

Tu ten na ścianę http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/60278636/

A o oglądałam w Ikei ten zestaw plastikowych pojemniczków do przewijaka, fajne są ale stwierdziłam że poradzę sobie bez nich

Tragedia, kierowcy autobusów czasem są nienormalni, mi kiedyś jeden tak wymusił pierszenstwo, że musiałam wyjechać na pas z naprzeciwka, na szczęście nic nie jechało. A te stare baby to już w ogóle, wiecznie złe na wszystkich im nie dogodzisz

Zerknij sobie do italian design ja kupiłam tam fajne majty, niskie tylko bardzo lekko obszyte i mają taki jakby mini panel na brzuszek więc nic się nie wrzyna, ja je dorwałam niedawno jeszcze w cenie wyprzedażowej za 15 zł chyba
Fajne to Emosz!

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Omg dobrnelam
Jestem na bieżąco 😆

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości