|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
Cytat:
Z Karolem Cię pozdrawiamy i wspieramy w tym lezeniu 😚😚😚 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Cytat:
Zrobię dla tz bo lubi drożdżowe a ja nie umiem 😑 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Ja jestem w koloni karnej chyba a nie w laboratorium Bo cytryna absolutnie zabroniona Zero płynów, zero ruchu, siedzieć i pić Ewentualnie można rzygac do miski która stoi w kącie pokoju 😐 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja postanowiłam,że na koniec listopada muszę wszystko mieć dopięte na ostatni guzik,łącznie z torbą do szpitala.Piękny! Co to za model?? U nas pas cd imienia trwa.Żadnych nowych pomysłów
|
|
#4473 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tż będzie w szoku 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak sie urodzi i spojrzysz na dzieciatko to wtedy bedziesz najlepiej wiedziala jakie imie pasuje 😊 |
|
|
|
|
#4475 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Świeże czy takie suszone?🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Cytat:
Dla mnie to idealna waga A nie ta okraglejsza 🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() https://parenting.pl/portal/skurcze-braxtona-hicksa |
|
|
|
|
#4477 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
A ja bym teraz ogora kiszonego zjadla I ta wodę też wypila ze słoika 😮😮😮😮 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4479 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
Nocnych wędrówek do WC I niezasypiania potem w końcu śpię jak susel 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4481 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4482 |
|
Zadomowienie
|
Ooo Monia foto wózka które widać w apce
Ty czarodziejka Jak to zrobiłaś? A wozek bardzo ładny 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4483 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4484 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
w lab? Papiery jakieś potrzebne? Weźcie opiszcie to cichociemnej 🤐 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
A chyba bardzo pomocne jak piszecie Zdecydowanie warte zapamiętania 😎 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
A jeszcze taka co brzuch się zmieści to już nie lada wyzwanie! Gratuluję! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#4485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja chce mieć wszystko dopietę też w listopadzie. Tak na ok miesiąc przed
|
|
|
|
|
#4486 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Muszę kiedyś skoczyć i oblukac Skoro polecasz☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
SA fajne. Polecam. Dobry pomysł kupić je do maluszka 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
Albo może są jeszcze tak słabe że nie wyczuwam ich... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
Myśle sobie wtedy że przeholowalam i powinnam trochę usiąść i odpocząć 🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#4487 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;64396046]Ja w ciąży po kazdej calonocnej imprezie czuję się jakbym miała kaca
jeszcze rozumiem jakbym coś piła, a tu kac bez alkoholu :pja w poprzedniej ciazy brałam antybiotyk i Franek po porodzie miał też zbadane CRP. Nie wiem czy to standard...[/QUOTE] haha dokładnie, kac bez picia ale przynajmniej moje dzieci były wyrozumiałe rano włączyli sobie bajkę i dali pospać![]() Cytat:
aż żałowałam, że mi całe porcje nie wchodzą haha Sukienkę miałam bardzo prostą, trapezową w kolorze coś pomiędzy żółtym a pomarańczem (taki ciepły odcień). Kupiłam na wyprzedaży w Sinsay za całe 29,90 Miałam iść w pożyczonej długiej z rozcięciem z boku ale te rozcięcie kończyło mi się na wysokości majtek a halka (o ile to można tak nazwać) kończyła się zanim się zaczęła buty na początku były na obcasie ale szybko zmieniłam na sandałki bo mi nogi spuchły (w ogóle mam z tym problem a przecież upałów nie ma ) Cytat:
też jestem ciekawa jak ci w tej sukience ![]() Cytat:
Z lateksowym myślę, że podobnie będziesz miała![]()
|
|
|
#4488 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie pamiętam już co podpisywalam Może też to już zrobiłam 🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
Ale wyłącznie ze strony mężczyzn Kobiety coś nie halo są w tym względzie 🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4489 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Położną możemy ale nie musimy wybrać ja w sumie nie potrzebowałam teraz bo w sumie wszystko wiem ale chciałam znią pogadać o znieczuleniu, które jest dostępne od niedawna bezpłatnie więc wybrałam tą do której chodziłam w pierwszej ciąży. Tak się złożyło, że odbierała też mój drugi poród więc w sumie nad inną nie myślałam no i pomogla mi wypełnić plan porodu![]() Aha! tak właśnie a propo tego to pytajcie u gina lub położnej o plan porodu bo jest konieczny a jeśli teraz nie wypełnicie to dadzą podczas porodu a to wątpliwa przyjemność wypełniać papiery pomiędzy skurczami na moim planie porodu były śmieszne zygzaki właśnie przez to Cytat:
Cytat:
Cytat:
dzięki, przypomniałaś mi, że do dentysty muszę zadzwonić![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4490 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny poszukuję tapety do pokoju małego,coś delikatnego w pastelowym niebieskim z motywem chłopaczowskim lub niekoniecznie
|
#4491 |
|
Zakorzenienie
|
motylek - a co to ten plan porodu? pierwsze slysze... ;/
|
|
|
#4492 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kolor neutralny wg mnie Ja nie jestem aż tak rygorystyczne jeśli chodzi o te kolory i ich podział na dziewczęce i chłopięce 🤔 Mój Tż nosi bluzki we wszystkich kolorach tęczy a najbardziej lubi różowe 😆 Gejem na pewno nie jest 😎 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
I mimo że jest krawcowa to ratuje mi w wielu sytuacjach dupę Dosłownie bo mam różnice między talia a dupskiem 30 cm Tzn miałam przed....Karolem😮 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Zbliżamy się do końca nadrabiania Mdli mnie po tej glukozie 🤐 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
Czysta bawełna 3 szt za grosze polecam SA to majtasy z serii sexy mama😆😆😆😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
Chrzestnym będzie mój brat a matka kuzynka On 36 lat ona 19 Wg mnie sprawdza się w tej roli idealnie 😊😊😊😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
Przecież to położna Nie jedno już widziała Tak jak na basenie przebieram się zawsze bez krempacji 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
Bo już tz pochodzi z daleka i do tego duża część rodziny mieszka w Holandii Więc chcę aby był to ktoś blisko nas Stąd brat i ta kuzynka z którymi utrzymujemy stały kontakt Dla mnie to żaden problem 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||
|
|
|
#4493 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do mieszkania to się nie martw, na pewno się babka odezwie. przecież to jej powinno zależeć żeby kasę mieć więc dlaczego miałaby to olać Cytat:
![]() Cytat:
mam drożdże, mam śliwki więc idealnie ja co prawda miałam sprawdzony przepis na drożdżowe ze stronki Ewy Wachowicz ale jak tak chwalicie to te wypróbuję haha a z tą kolonią karną to znów mnie rozbawiłaś ale tak jest niestety w większości lab, ja liczę się z tym, że u mnie to samo będzie ale dopiero w następnym tygodniu ![]() Cytat:
ja mam jeszcze jedno wesele za dwa tygodnie i też miałam problem z kiecką. Chciałam długą ale nie znalazłam nic sensownego a jak jedna mi się spodobała to już w lipcu się w nią nie zmieściłam więc teraz to bym mogła pomarzyć tą co w niej idę kupiłam w Sinsay za 99,99, teraz są na wyprz po 69,99 o takiej długiem myślałam a ostatecznie kupiłam tą z Sinsay krótką (wzięłam rozmiar większą żeby na długość nie była taka mini jak ta na modelce )
|
|
|
#4494 | |||
|
Zadomowienie
|
Yyy.. piszecie dziś w szalonym tempie!
Cytat:
no ja chce mojego młodszego brata... bo sama od 7 lat nie mam już chrzestnego. Zmarł jak mialam 20 lat. Cytat:
Ja nie lubię pierogów ruskich i tz tez nie przepada. U nas wygrywają pierogi z kapusta i grzybami a w ostatnim czasie ulubieńcy to pierogi meksykańskie od pewnej polskiej firmy produkującej pierogi na północy w UK. Ja uzylam świeże. Połowę czyli 4dag... jakaś magia! Cytat:
Ja juz od kilku miesięcy na kiszone patrzeć nie moge. Yyy... maliny. Sorry to mój słownik w tel. W uk jak już pisałam zamiast karty ciazy jest książka ( cały segregator) no i ja mam 2 strony a4 poświęcone na napisanie planu porodu. Każda kobietka go tu pisze w 34-46 tygodniu na spotkaniu z polozna. |
|||
|
|
|
#4495 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ze tez o tym nie pomyślałam Mnie ciśnie pod ale miski są jeszcze ok Także rada wybitnie pode mnie 😚 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tam zaznacza się to czego sobie życzysz albo nie podczas porodu, np. czy chcesz znieczulenie, czy chcesz być nacinana, czy dziecko ma leżeć na tobie po porodzie, czy tż ma przeciąż pępowinę itp
|
|
|
#4497 | |
|
Zadomowienie
|
Jestem po drugim pobraniu
Myśl o ogórku nasila się z minuty na minutę Dołączyło do niego pragnienie kanapki z pasztetem i pomidorem 🤔 Emosz pomysł wart rozważenia jutro!🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
Ja też bez znieczulenia nie daje się dotknąć dentyście 😎 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idę zrobić bo i mi jęzor w dupkę zaraz ucieknie
|
|
|
#4499 |
|
Zakorzenienie
|
motylek - to pewnie za tydzien mi da skierowanie hehe
|
|
|
#4500 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Omg dobrnelam Jestem na bieżąco 😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:44.

Mała waży prawie 400 gram. Wszystko ok, tylko szyjka macicy krótka, w środę ide do szpitala na konsultacje- szyć czy nie. Nadal muszę lezec i to plackiem. To już trzeci miesiąc leżenia- może dlatego mnie te biodra bolą?
a zakupy jedynie przez internet tak nie cieszą, i dotknąć nie można..ech... Miałam nadzieję że mój nowy gin pozwoli mi troche

aż żałowałam, że mi całe porcje nie wchodzą haha