Janusz, Grażyna - normalna rodzina - januszowanie część CZWARTA - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-02, 22:34   #391
201712071518
Konto usunięte

Dot.: Janusz, Grażyna - normalna rodzina - januszowanie część CZWARTA

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
Nie zamierzam się licytować. Nie robię z siebie męczennicy, nie dramatyzuję. Nie uważam, ze los krewnego był wyjątkowy.

Wyjaśniam jedynie powody dlaczego staram się to zrozumieć i w jakiś sposób ustosunkować się do tego, co napisałaś o Hitlerze, UFO itd, bo to jednak jest uproszczenie oraz do tego, co napisał samotny_t.

Co do jednego się zgadzam- to forum nie jest miejscem na takie rozkminy. Tak więc ja kończę temat bo rzeczywiście zaszedł za daleko i tu masz 100% racji.
Alez nie musisz mi niczego wyjasniac zwlaszcza o historii Niemiec w okresie 1918-1939, bo akurat ten okres w historii to moj 'konik'. Ale na wątku januszowym nie mam zamiaru toczyc dyskusji historycznych. Jesli chcesz sobie tlumaczyc, ze IIWŚ rozpoczeli nazisci, "mala czesc narodu" to Twoja sprawa.
Błądzic jest rzecza ludzką

Edytowane przez 201712071518
Czas edycji: 2016-09-02 o 22:37
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 22:37   #392
liselotta
lise-kotta

Cytat:
Lise, napisałam, że się staram nie kupowac produktów uzyskanych kosztem niewolniczej pracy. Na przykład staram się kupować takie, które mają certyfikat Fair Trade, staram się nie kupować produktów będących efektem niewolniczej pracy dzieci oraz takich, za których wytworzenie płaci się przysłowiową miską wyżu. Staram się kupować produkty cruelty free. Nie kupuję produktów wykonanych z zagrożonych gatunków ze świata roślin i zwierząt.

Dlaczego wciąż piszę, że się staram? Bo nie mam pełnej wiedzy o warunkach wytwarzania WSZYSTKICH kupowanych przez siebie produktów. Na przykład serio nie wiedziałam, że MAC testuje na zwierzętach i akurat za tę informację jestem Ci autentycznie wdzięczna ponieważ w tej sytuacji nie zamierzam już ich nabywać. Dlatego też mówię o popełnianych przez siebie błędach.

Mam nadzieję, że odpowiedziałam na Twoje pytanie w sposób wystarczająco merytoryczny.
tak, dziękuję.
z zamienników dla MACa polecam Urban Decay, Too Faced ( z droższych firm) lub NYX, Milani, Essence (z tańszych), a z pin-upowych kosmetyków zamiast Benefit wybierać The Balm
liselotta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 22:44   #393
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez liselotta Pokaż wiadomość
tak, dziękuję.
z zamienników dla MACa polecam Urban Decay, Too Faced ( z droższych firm) lub NYX, Milani, Essence (z tańszych), a z pin-upowych kosmetyków zamiast Benefit wybierać The Balm
O UD i Too Faced zasięgnęłam info. Nie wiem, jakim cudem nie zrobiłam tego w przypadku MACa i Benefit, choć za ich produktami, za wyjątkiem Coralisty i tak nie przepadam.

Za pożyteczne info-dzięki. Z pewnością skorzystam.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 22:57   #394
marianna144
Wtajemniczenie

kurcze dziewczeta juz dosc.bo januszingiem leci:-D i wpierdzielaniem sie miedzy wódke a zakąskę....
SZANUJMY CZYJES WYBORY!!!!!!!!!
kurde ja akurat wiem co robił Siemens i to MOJA sprawa czy bede kupowac jego rzeczy czy nie.a wytykanie ze jak to be a tamto tez be i czemu nie wracasz na tamto uwagi a na to tak to bez sensu.
marianna144 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 23:04   #395
Shawtty
Zakorzenienie

Nie wiem, to pewnie bardziej na OZM, ale dla zmiany trudnego i niepotrzebnego tutaj tematu wrzucam do wątku:
wczoraj rozpoczęcie roku szkolnego, karyna z rodziny opowiada, że jedno dziecko z 4 klasy przyprowadziła babcia, tzn. ona tak myślała, bo staaaaaraaa taaakaaa byłaaaa, no po pięćdziesiątceee! Dowiedziała się jednak, że to matka tego dziecka! Ojaniemogę, my takie tam młode wszystkie, a tu taka stara!!! Ona dziecko po 40 urodziła!!! Kto to widział, teraz taka stara dziecko przyprowadza do szkoły.

Poziom mojego zażenowania wtedy jest nie do opisania...
Stary 2016-09-02, 23:16   #396
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez marianna144 Pokaż wiadomość
kurcze dziewczeta juz dosc.bo januszingiem leci:-D i wpierdzielaniem sie miedzy wódke a zakąskę....
SZANUJMY CZYJES WYBORY!!!!!!!!!
kurde ja akurat wiem co robił Siemens i to MOJA sprawa czy bede kupowac jego rzeczy czy nie.a wytykanie ze jak to be a tamto tez be i czemu nie wracasz na tamto uwagi a na to tak to bez sensu.
Pewnie, ze to indywidualna sprawa. Tylko po kij dopisywac do tego wzniosla ideologie i mieszac Hitlera do wyboru marki miksera.
Stary 2016-09-02, 23:37   #397
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Shawtty Pokaż wiadomość
Nie wiem, to pewnie bardziej na OZM, ale dla zmiany trudnego i niepotrzebnego tutaj tematu wrzucam do wątku:
wczoraj rozpoczęcie roku szkolnego, karyna z rodziny opowiada, że jedno dziecko z 4 klasy przyprowadziła babcia, tzn. ona tak myślała, bo staaaaaraaa taaakaaa byłaaaa, no po pięćdziesiątceee! Dowiedziała się jednak, że to matka tego dziecka! Ojaniemogę, my takie tam młode wszystkie, a tu taka stara!!! Ona dziecko po 40 urodziła!!! Kto to widział, teraz taka stara dziecko przyprowadza do szkoły.

Poziom mojego zażenowania wtedy jest nie do opisania...
Ło chrystusieńku, to sie stary babie seksów zakciało, wstyt, pani wstyt !!

A co do bojkotu bossów, boshów i bayerów, to ludzie - ile to leków powstało i jaki postęp w medycynie dzięki eksperymentom 'doktora' Mengele i jemu podobnych w tym smutnym czasie, kiedy bozia ewidentnie wzięła urlop. Zapłakałam.
Ludziom o ekstremalnie mocnych nerwach polecam film 'Oddział 731. Men behind the sun'.

Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Czas edycji: 2016-09-04 o 09:27
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 00:14   #398
201803290936
Konto usunięte

Stoję dzisiaj przed przejściem dla pieszych, w oczekiwaniu na zmianę świateł i taki oto widok po drugiej stronie ulicy: Janusz wylewa na oko połowę zawartości piwa butelkowego, z którym najwidoczniej spacerował po mieście* do studzienki, dzielnie sekunduje mu Grażyna (chyba go instruowała gdzie ma wylać). Następnie przechodzą razem przez nieco dalsze przejście, Janusz "elegancko" wyrzuca butelkę do okienka piwnicznego kamienicy. Straciłam ich z oczu. Szłam w tym samym kierunku i co widzę po 2-3 minutach? Janusz wspaniałomyślnie wylał piwo i pozbył się butelki, bo z Grażynką szli po swoje dziecię, odebrać je ze szkoły.

* przy okazji pozdrawiam Straż Miejską i Policję w Bytomiu, która to namiętnie łapie osoby przechodzące w niedozwolonych miejscach, ale takich januszy żłopiących piwo gdzie popadnie nie widzą
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 12:50   #399
marza_mr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Stoję dzisiaj przed przejściem dla pieszych, w oczekiwaniu na zmianę świateł i taki oto widok po drugiej stronie ulicy: Janusz wylewa na oko połowę zawartości piwa butelkowego, z którym najwidoczniej spacerował po mieście* do studzienki, dzielnie sekunduje mu Grażyna (chyba go instruowała gdzie ma wylać). Następnie przechodzą razem przez nieco dalsze przejście, Janusz "elegancko" wyrzuca butelkę do okienka piwnicznego kamienicy. Straciłam ich z oczu. Szłam w tym samym kierunku i co widzę po 2-3 minutach? Janusz wspaniałomyślnie wylał piwo i pozbył się butelki, bo z Grażynką szli po swoje dziecię, odebrać je ze szkoły.

* przy okazji pozdrawiam Straż Miejską i Policję w Bytomiu, która to namiętnie łapie osoby przechodzące w niedozwolonych miejscach, ale takich januszy żłopiących piwo gdzie popadnie nie widzą
Ręce opadają, ciekawe czy przy dzieciach też wyrzucają śmieci, gdzie popadnie. A SM niejednokrotnie zachowuje się jak rasowy janusz.
marza_mr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 16:09   #400
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Ja nie wiem, czy to januszing sklepowy, czy tylko nie to irytuje. Aktualnie mamy sezon na brzoskwinie, ktore nota bene bardzo lubię. Zawsze kupuję takie twarde, które są gotowe do jedzenia następnego dnia.

Drażni mnie uporczywe nagniatanie tych owoców gołą ręką i generalnie nagniatanie. Owszem, można wziąć w rękę przez rękawiczkę/woreczek (wyłożone obok) i delikatnie zorientować się, w jakim stanie twardości jest owoc. Ale po co nagniatać z uzyciem siły- dzisiaj jakiś łysy janusz, lat około 50 nagniótł wszystkie brzoskwinie wyłożone na palecie, nagniótł drugi raz (gołymi łapami i to fest nagniatał) a potem wybrał sobie jedną. Owszem, owoce się myje przed spożyciem ale skąd mam wiedzieć, gdzie janusz pchał wcześniej łapy, którymi nagniatał wszystkie możliwe owoce?

Nie wiem, czy może ja jestem przeczulona na tym punkcie. Może po prostu nie jestem sama w tym dziwactwie, bo jakiś facet zwrócił januszowi uwagę na to samo zanim ja zdażyłam otworzyć dziób. Janusz się zacietrzewił, zapluł, dowodził, że on nie będzie kupować nagniotków. I że owoce się i tak myje. No ciekawe, skąd się potem biorą takie owoce, nagniecione tak, że nie nadają się do spożycia. Janusz ma prawo.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Stary 2016-09-03, 19:23   #401
marza_mr
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie wiem, czy to januszing sklepowy, czy tylko nie to irytuje. Aktualnie mamy sezon na brzoskwinie, ktore nota bene bardzo lubię. Zawsze kupuję takie twarde, które są gotowe do jedzenia następnego dnia.

Drażni mnie uporczywe nagniatanie tych owoców gołą ręką i generalnie nagniatanie. Owszem, można wziąć w rękę przez rękawiczkę/woreczek (wyłożone obok) i delikatnie zorientować się, w jakim stanie twardości jest owoc. Ale po co nagniatać z uzyciem siły- dzisiaj jakiś łysy janusz, lat około 50 nagniótł wszystkie brzoskwinie wyłożone na palecie, nagniótł drugi raz (gołymi łapami i to fest nagniatał) a potem wybrał sobie jedną. Owszem, owoce się myje przed spożyciem ale skąd mam wiedzieć, gdzie janusz pchał wcześniej łapy, którymi nagniatał wszystkie możliwe owoce?

Nie wiem, czy może ja jestem przeczulona na tym punkcie. Może po prostu nie jestem sama w tym dziwactwie, bo jakiś facet zwrócił januszowi uwagę na to samo zanim ja zdażyłam otworzyć dziób. Janusz się zacietrzewił, zapluł, dowodził, że on nie będzie kupować nagniotków. I że owoce się i tak myje. No ciekawe, skąd się potem biorą takie owoce, nagniecione tak, że nie nadają się do spożycia. Janusz ma prawo.

On nagniotków kupował nie będzie, ale inni nagniecione przez niego już muszą Też mnie denerwuje takie zachowanie.
marza_mr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 20:31   #402
Konto usunięte

Mnie brzydzi w sklepie kiedy widzę jak kasjerka skrobie się po czerepie, wygrzebuje śpiochy z oczu, grzebie sobie w uchu czy drapie się po twarzy. Fuj. A jest to nagminne Te kobity ciagle coś majstruja sobie przy twarzy/głowie. Pomijam, że musza mieć żelazne zdrowie, przecież na rekach maja dosłownie wszystko.
Stary 2016-09-03, 20:31   #403
Taranka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marza_mr Pokaż wiadomość
On nagniotków kupował nie będzie, ale inni nagniecione przez niego już muszą Też mnie denerwuje takie zachowanie.
Tak samo w drogeriach. Weźmie dezodorant, otworzy, psiknie, powącha i odkłada. Zwróciłam uwagę 'NO ALE O CO CHODZI, PRZECIEZ NIE BEDE KUPOWAĆ OTWARTEGO'.

Ręce opadają.
Stary 2016-09-03, 21:05   #404
blue3
dead & alive

[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6490597 6]Mnie brzydzi w sklepie kiedy widzę jak kasjerka skrobie się po czerepie, wygrzebuje śpiochy z oczu, grzebie sobie w uchu czy drapie się po twarzy. Fuj. A jest to nagminne Te kobity ciagle coś majstruja sobie przy twarzy/głowie. Pomijam, że musza mieć żelazne zdrowie, przecież na rekach maja dosłownie wszystko.[/QUOTE]
Mieszkalam w trakcie studiow z dziewczyna, ktora rece myla tylko podczas kapieli. Serio, nigdy nie slyszalam odkreconej wody w umywalce. Pracowala w malym sklepie spozywczym i robila tam wszystko, stala na kasie, ale kroila tez sery i wedliny. Do tej pory mi niedobrze jak pomysle, ze nakladala ludziom swoj brud z calego dnia do woreczkow.
blue3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 21:15   #405
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blue3 Pokaż wiadomość
Mieszkalam w trakcie studiow z dziewczyna, ktora rece myla tylko podczas kapieli. Serio, nigdy nie slyszalam odkreconej wody w umywalce. Pracowala w malym sklepie spozywczym i robila tam wszystko, stala na kasie, ale kroila tez sery i wedliny. Do tej pory mi niedobrze jak pomysle, ze nakladala ludziom swoj brud z calego dnia do woreczkow.
Obrzydliwe. Nawet nie mogę wyobrazić sobie, że ktoś mógłby komfortowo czuć się bez umycia rąk np. po toalecie, przed szykowaniem jedzenia, w trakcie szykowania jedzenia, przed jedzeniem... nie, nie mogę.
Stary 2016-09-03, 21:54   #406
blue3
dead & alive

Cytat:
Napisane przez Shawtty Pokaż wiadomość
Obrzydliwe. Nawet nie mogę wyobrazić sobie, że ktoś mógłby komfortowo czuć się bez umycia rąk np. po toalecie, przed szykowaniem jedzenia, w trakcie szykowania jedzenia, przed jedzeniem... nie, nie mogę.
Dla mnie najgorsze bylo to, że ona ma w pracy kontakt z jedzeniem. Tak mnie to wtedy obrzydzilo, ze drastycznie zmienilam diete i trzymam ja do tej pory
blue3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 23:17   #407
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez blue3 Pokaż wiadomość
Dlaczego mi to robisz
Stary 2016-09-03, 23:34   #408
201712071518
Konto usunięte

[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6491146 6]Dlaczego mi to robisz [/QUOTE]
Ah te urocze małe sklepiki
Stary 2016-09-04, 00:24   #409
Konto usunięte

Człowiek by się chciał - do qrwy nędzy - wyspać po całym tygodniu pracy i wstawaniu o 5.00, to nie, zrobia sobie sukinsyny imprezkę w bloku i dra ryje przez 4 bite godziny. A końca nie widać
Ja was jutro obudzę o 8 moim ulubionym 'Sweet child of mine' G & R. Zobaczymy jak milutko będzie.
Ale przecież w nocnym klubie drineczki takie drogie. Janusze rozrywki.
Stary 2016-09-04, 00:35   #410
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-04, 01:15   #411
201803290936
Konto usunięte

[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6491233 1]Człowiek by się chciał - do qrwy nędzy - wyspać po całym tygodniu pracy i wstawaniu o 5.00, to nie, zrobia sobie sukinsyny imprezkę w bloku i dra ryje przez 4 bite godziny. A końca nie widać
Ja was jutro obudzę o 8 moim ulubionym 'Sweet child of mine' G & R. Zobaczymy jak milutko będzie.
Ale przecież w nocnym klubie drineczki takie drogie. Janusze rozrywki.[/QUOTE]

Proponuję "Welcome To The Jungle" w wersji koncertowej.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-04, 01:38   #412
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Proponuję "Welcome To The Jungle" w wersji koncertowej.
Mam nowe głośniki i wzmacniacz Rotela i dobrze by było przetestować jak wyciągają na full wysokie dźwięki, a przygrywka w Sweet child of mine idealnie się do tego nadaje
Ktoś wezwał policję, nie otworzyli nawet drzwi. Dalej więc cały blok nie śpi.
Zatłuc sqrwysynów to za mało. Jakiś dziad CAŁY CZAS bez przerwy drze mordę.

Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Czas edycji: 2016-09-04 o 01:42
Stary 2016-09-04, 06:40   #413

Cytat:
Napisane przez Trzepotka Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Ja mam nawyk otwierania przy kasie, już po kupnie, kosmetyków przy ekspedientce. Wiele razy nacięłam się już na przebitą folię i ślad palca w kremie, teraz się w ten sposób zabezpieczam.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-04, 06:55   #414
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Ja mam nawyk otwierania przy kasie, już po kupnie, kosmetyków przy ekspedientce. Wiele razy nacięłam się już na przebitą folię i ślad palca w kremie, teraz się w ten sposób zabezpieczam.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja też otwieram przy kasjerce w Rossmanie i innych drogeriach samoobsługowych i sprawdzam działanie atomizerów. Dwa razy się nacięłam na niedziałające lakiery do włosów Tony&Guy (w sensie, że psikacz nie działał i zamiast mgiełki leciał lepki strumyk cieczy). Kolorówki w ogóle nie kupuję w tego typu drogeriach bo klaudie i grażyny mają jakiś dziwny zwyczaj traktowania produktów pełnowartościowych jako tester a ja już wolę swoje bakterie niż cudze.

No pasaran!
Stary 2016-09-04, 07:10   #415
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6491233 1]Człowiek by się chciał - do qrwy nędzy - wyspać po całym tygodniu pracy i wstawaniu o 5.00, to nie, zrobia sobie sukinsyny imprezkę w bloku i dra ryje przez 4 bite godziny. A końca nie widać
Ale przecież w nocnym klubie drineczki takie drogie. Janusze rozrywki.[/QUOTE]
Dzwoniłaś po policję?
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-04, 12:43   #416
Kucias
Zadomowienie

Przecież jak byk jest, że policja była
Stary 2016-09-04, 13:06   #417
liselotta
lise-kotta

a co to znaczy "nie otworzyli policji"? udawali że nikogo nie ma w domu?
liselotta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-04, 13:22   #418
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez Kucias Pokaż wiadomość
Przecież jak byk jest, że policja była
Zacytowałam zanim spojrzałam na kolejny post.
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-04, 13:58   #419
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez liselotta Pokaż wiadomość
a co to znaczy "nie otworzyli policji"? udawali że nikogo nie ma w domu?
Może bylo tak głośno, że nie słyszeli, że ktoś dzwoni do drzwi. A policja bez nakazu nie może drzwi wykopać. Tak mi się wydaje, bo jakie inne wytłumaczenie?

No pasaran!
Stary 2016-09-04, 14:18   #420
Konto usunięte

Dziękuję za zainteresowanie moja nocna trauma i przepraszam za mój 'francuski', tłumaczy mnie ogromna frustracja ;(
Rozmawiałam dziś z sasiadka, która zadzwoniła po policję i mówi, że przyjechał patrol i na poczatek ja pouczyli, że najpierw sama powinna próbować się dogadać z sasiadami, bo oni nic tej nocy nie robia tylko jeżdza do 'takich bzdur'. Po czym poszli na góre, zastukali ze dwa razy w drzwi, nikt nie otworzył i sobie poszli. Sasiadka mówi, że jeszcze do nich wyszła i powiedziała, że zgłasza oficjalna skarge, bo z tymi ludźmi często sa takie jazdy, to ja jeszcze raz spisali, wypisali mandat tym łajzom spod siódemki i powiedzieli, że albo go wyśla albo dostarcza osobiście w tygodniu. Chciałabym to widzieć jak fatyguja swoje zacne zadki.
Masakra. Imprezka skończyła się ok. godziny 5 (słownie: piatej) przewalaniem się całego stada przez klatkę schodowa (w budynku jest winda). Jeszcze mna z nerwów telepie. Poranne testowanie głośników sobie darowałam, żal innych sasiadów, a debil przecież i tak nic nie pojmie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości