Mamy listopadowe 2016 - cz. VII - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-11, 13:26   #3241
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x
Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII

Kupilam Wojtkowi gryzak na targach :p
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1473593169545.jpg (51,8 KB, 18 załadowań)

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-11, 14:03   #3242
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
A co robicie na obiad?
U mnie atmosfera od rana była super,niestety teście już ją popsuli... Z deszczu pod rynne normalnie...
Ja dziś robie pizze bo mąż uwielbia to niech ma

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-11, 15:16   #3243
pstryczek84
Zakorzenienie

Hejka.
jejku, wesele i po wesele. czemu ten czas tak zapitala
mnie niestety dopadl jakis bol naddupcza jak chodze to boli mnie nad lewym posladkiem. jak siedze, stoje, leze nie, tylko jak chodze. wiecie co to moze byc?
mlody mnie strasznie pozytywnie zaskoczyl bo on zupelnie nie tanczacy, nic a nic. a wczoraj i tanczyl i w ogole mega roznica z weselem z tamtego roku gdzie na czworakach spacerowal pod stolami ale to tez zasluga bo byla dwojka innych dzieciakow wiec z nimi sie bawil. naprawde nie bylo z nim zadnego klopotu, mielismy wolne do 23.30
i nawet w kosciele troche wytzrymal bo my w ogole nie kosciolowi no generalnie dorasta mi syn
sis pieknie wygladala, wszystko sie udalo, generalnie miod malina. tylko ten moj "kregoslup"
od razu mowie ze nawet zadnego zdjecia nie mam
tzn bede miala od fotografow ale to trza bedzie troche poczekac

spala z przerwa 3 godz
ale to nic - twardo bede nadrabiac pewnie troche mi zejdzie ale dam rade
Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Ale śliczne
tutaj jest zwyczaj wieszania na sznurku przed domem dziecięcych ubranek. Ale to nie nasza tradycja więc nie mam zamiaru się w to bawic
fajny zwyczaj - zawiesz pranie i po klopocie

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Dzień dobry! 😊
Mam pytanie do mam maluchów, czy jak będziecie w szpitalu to będziecie chciały żeby przychodziły do Was pierworodni? Chodzi mi o zwykły pobyt max kilka dni ,dłużej bez córki chyba bym nie wytrzymała 😕 ale obawiam się czy taki szpital i widok mamy unieruchomionej nie będzie dla dziecka szokiem i później rozstanie jak trzeba będzie wracać do domu czy taki maluch nie będzie smutny itd. Od długiego czasu mnie to trapi bardzo😕

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
ja nie wiem co zrobie ale raczej chyba nie bede chciala zeby Kuba mnie odwiedzal, jakkolwiek to zabrzmi - dla mojego i jego spokoju psychicznego. bedzie mi cholernie ciezko, przeokrutnie ciezko ale jakos trzeba dac rade. (nawet nie wiem czy moglby taki maluch wejsc na oddzial )
mam nadzieje, ze mnie szybko wypuszcza a nie, ze bede kisic jak z Kuba 6 dni no ale na to wplywu juz nie mam.
bede mu tlumaczyc co i jak i mam nadzieje ze zrozumie i da rade jakos ta rozlake przetrwac
a jak wyjdzie w praktyce to sie okaze
no i wspomniane ksiazeczki - bardzo dobry pomysl

Cytat:

Nie wiemy czy nie odragowywuje stresu że poszedł do szkoły i tego że ojciec wyjechał po 8 miesiącach siedzenia w domu.
moze tak byc cos na zasadzie zwrocenia na siebie uwagi lub/i taki sposob poradzenia sobie z ta cala sytuacja - brak ojca + szkola

Cytat:
Mam newsa ;-) przyjaciółka i jej mama wróżą mi CHŁOPCA bo raz że mam tylko brzuszek to dwa pępek mi wyszedł....
u mnie by sie zgadzalo

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość

No i w ciagu tygodnia nic nie przytyłam

ja jednak jeszcze siodemeczkiz przodu nie mam. ale za tydzien bankowo mi wskoczy

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość

A w takim przypadku szkoła kieruje do poradni czy leży to wyłącznie w gestii rodzica?
i tak i tak, przynajmniej u nas tak jest. ale najczesciej poradnie chca opienie o dziecku od wychowawcy/polonisty (to raczej w starszych klasach). a najlepiej to zadzwonic do poradni i sie zapytac jak to u Was wyglada

sliczna ta kokarda dla Zosienki!

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość

W ogóle, to wierzycie w te wszystkie zabobony" związane z ciążą?
Chodzi mi np. o noszenie łańcuszków/korali, wieszanie czerwonej kokardki przy wózku dziecka, ochlapanie brzucha wodą itp?

a o co chodzi z tym chlapaniem? kapac sie nie mozna w ciazy czy jak?

Cytat:
No to ja chyba te zmuszę spytać, ale powiem wam ze ostatnio trochę sobie humor zepsułam bo zaczełam myslec o tm całym moim prowadzeniu ciazy i nie jest tak jak chcialam zeby to wyglądalo
wiadomo , duzo zalezy od lekarza ale masz racje - dla nich to tylko koljejna pacjentka, kolejne dziecko itd., dla nich to normalka bo pracuja w zawodzie kilka/kilkanascie/kilkadziesiat lat a dla rodzica dziecko to dziecko, "cos" wyjatkowego, najwazniejszego na swiecie

Cytat:
Natomiast moja przyjaciółka (pod wpływem teściowej głównie ) nie kupiła nawet paczki pampersow przed porodem, bo to zła wróżba
ja pierdziu!!!

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
Napisane przez KarolinaNL Pokaż wiadomość

I pozale się Wam, ze im bliżej tym bardziej się stresuje oddychaniem w nocy mojego malucha. Nie chce straszyć bo wiem, ze ktoś na wątku dostał zastrzyki na płuca ale ja będąc w 8 miesiącu z Danielem też je dostałam i niestety zadziałały odwrotnie tzn zatrzymały rozwój plucek i mały miał pluckach jak wcześniak mimo, ze urodził się w terminie i niestety to wszystko wyszło dopiero jak miał 4 miesiące. Strasznie charczal w ciągu dnia i w nocy przestawal oddychać na około 40-50 sekund. Pełno badań i leżenie w klinice zostawilo we mnie takie uczucie niepokoju. Zastanawiamy się teraz z tz który monitor oddechu mamy kupić. No ale mimo wszystko na sama myśl ze moje dziecko miałoby przestać oddychać zaczynam panikowac. Do tej pory też spokojnie nie zasne dopóki nie sprawdzę czy Daniel oddycha...
o jej
Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
Nie tak dosłownie Kazała mniej jeść, przede wszystkim mniej mącznych produktów, chleba, makaronu itd. Zero pizzy
jak zyc?

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak sobie radzicie w taki upał?
jak nie musze to poprostu nie wychodze na dwor i tyle
rano odwoze Kube do przedszkola ale to jeszcze wtedy jest znosnie. jakies szybkie zakupy i spylam do domciu popoludniu odbiera go maz jak wraca z pracy

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

kaga - to Ty jestes na zdjeciu?

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Zingi Pokaż wiadomość

Mam pytanko:
1. Pod wpływem Waszych postów zaczęłam kompletować zakupy w Gemini-tam faktycznie jest sporo taniej?
ja mam u siebie na wiosce jedna apteke gdzie ceny ustalaja wlasciciele. nie musze pisac ze sa z kosmosu druga, mala lokalna sieciowka czasem na niektorych lekach ma ciut taniej ale generalnie ceny bardzo zblizone.
ostatnio sie zalilam jak femibion kupilam za 69zeta a na gemini na 33. wiecej chyba nie musze komentowac

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Cytat:
Napisane przez sunshine90 Pokaż wiadomość
Jestem już po wizytach. Wszystko w porządku, maluch dobrze się rozwija. Waży 1510 g i widziałam twarzyczkę
.

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-11, 15:50   #3244
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
niaaam, ja wczoraj byłam w takiej "amerykańskiej" kawiarnio-restauracji na shake'u niaaam mango-kiwi, tż miał maliny i gruszka. Jakie to dobre Jedź jedź na lody
No weź:P
Tz wziął sie za robotę i nie wiem kiedy go na te lody wyciągne

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Cytat:
A co robicie na obiad?
U mnie atmosfera od rana była super,niestety teście już ją popsuli... Z deszczu pod rynne normalnie...
Dojadanie resztek :P
Piątkowy ryz z warzywami meksykanskimi, sałatka z kurczakiem z wczoraj i znalazłam troszkę frytek w zamrażalniku, misz masz normalnie

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

pstryczku super, że się dobrze bawiłaś

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Mieliśmy w piatek jechać po wozek, miał byc anex a znalazłam taki wpis w necie i teraz juz sama nie wiem :/

jestem sprzedawcą artykułów dziecięcych w tym i wózków. Głowa mi się jeży gdy widzę te wpisy. Jeżeli producent powołuje się na numer normy tj 1888: 2004 czy 1888:2012 powinien swój produkt wyprodukować zgodnie z tą normą. Wg informacji jakie posiadam od jednego z naszych dostawców norma w punkcie 8.1.1.1.3 określa dopuszczalne kąty między siedziskiem i oparciem, siedziskiem i linią poziomą, oparciem i linią poziomą. Punkt ten opisuje iż kąt miedzy siedziskiem i linia poziomą nie powinien być mniejszy niż 0 stopni. Jeżeli spojrzymy na wózek Anex Sport to gołym okiem możemy dostrzec, że siedzisko ma kąt ujemny w stosunku do poziomu terenu co powoduje, iż jak to jeden z postów mówi prawa fizyki działają i dziecko zaczyna się zsuwać. I gdzie tu bezpieczeństwo i komfort dziecka - przemieszczanie się dziecka w trakcie jazdy, "wrzynający" się pasek krokowy w krocze dzieciaka, nie każdy rodzic używa tych szelek i tu się pojawia problem wysunięcia się dziecka z wózka - dla mnie produkt niekomfortowy, niebezpieczny. Dlaczego na OLX-ie wszystkie używane wózki tej firmy maja zaledwie pół roku - bo każdy dostrzega ten problem i szuka innej spacerówki a to mogę potwierdzić osobiście, gdyż z tego powodu sprzedałem już co najmniej 3 - 4-em klientom inną spacerówkę. A tak na prawdę w mojej opinii drodzy użytkownicy Anex Sport korzystając z nowego prawa kierujcie się do sprzedawców nie do producenta nie z reklamacją a w celu odstąpienia od umowy jak ktoś już wyżej o tym pisał zgłaszając niezgodność produktu z normą, jako produkt mogący stwarzać zagrożenie dla waszego dziecka, niezgodnego z deklarowaną normą. Wpis ten jest ostrzeżeniem i poradą dla użytkownik Anex Sport lub osób czytających fora w poszukiwaniu opinii przed podjęciem decyzji oraz materiałem dla rzeszy pseudo marketingowców Anexa, których można spokojnie wskazać w powyższych wpisach.

Kurde no mam dylemat
Inny to tylko BabyDesing ale tz sie nie podobał i jest duzo cięższy.

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Czuje ruchy dziecka tuz pod biustem i mam schizy , że sie obrociła dupkowo
Niby jest poprzecznie ale czesto czuje ruchy tam gdzie jej nie ma, ostro musi nawalać mnie po narządach
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-11, 15:54   #3245
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Pstryczek pochwal się zdjęciami, jak już będziesz miała - swoimi, młodego kawalera i pary młodej

Ja już się z Poznania witam

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
Oooo z imieniem nawet, słodki!
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-11, 16:04   #3246
kaga90
Zadomowienie

Pstryczek super ze wesele udane a na zdjęciu to ja

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
No weź:P
Tz wziął sie za robotę i nie wiem kiedy go na te lody wyciągne

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Dojadanie resztek
Piątkowy ryz z warzywami meksykanskimi, sałatka z kurczakiem z wczoraj i znalazłam troszkę frytek w zamrażalniku, misz masz normalnie

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

pstryczku super, że się dobrze bawiłaś

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Mieliśmy w piatek jechać po wozek, miał byc anex a znalazłam taki wpis w necie i teraz juz sama nie wiem :/

jestem sprzedawcą artykułów dziecięcych w tym i wózków. Głowa mi się jeży gdy widzę te wpisy. Jeżeli producent powołuje się na numer normy tj 1888: 2004 czy 1888:2012 powinien swój produkt wyprodukować zgodnie z tą normą. Wg informacji jakie posiadam od jednego z naszych dostawców norma w punkcie 8.1.1.1.3 określa dopuszczalne kąty między siedziskiem i oparciem, siedziskiem i linią poziomą, oparciem i linią poziomą. Punkt ten opisuje iż kąt miedzy siedziskiem i linia poziomą nie powinien być mniejszy niż 0 stopni. Jeżeli spojrzymy na wózek Anex Sport to gołym okiem możemy dostrzec, że siedzisko ma kąt ujemny w stosunku do poziomu terenu co powoduje, iż jak to jeden z postów mówi prawa fizyki działają i dziecko zaczyna się zsuwać. I gdzie tu bezpieczeństwo i komfort dziecka - przemieszczanie się dziecka w trakcie jazdy, "wrzynający" się pasek krokowy w krocze dzieciaka, nie każdy rodzic używa tych szelek i tu się pojawia problem wysunięcia się dziecka z wózka - dla mnie produkt niekomfortowy, niebezpieczny. Dlaczego na OLX-ie wszystkie używane wózki tej firmy maja zaledwie pół roku - bo każdy dostrzega ten problem i szuka innej spacerówki a to mogę potwierdzić osobiście, gdyż z tego powodu sprzedałem już co najmniej 3 - 4-em klientom inną spacerówkę. A tak na prawdę w mojej opinii drodzy użytkownicy Anex Sport korzystając z nowego prawa kierujcie się do sprzedawców nie do producenta nie z reklamacją a w celu odstąpienia od umowy jak ktoś już wyżej o tym pisał zgłaszając niezgodność produktu z normą, jako produkt mogący stwarzać zagrożenie dla waszego dziecka, niezgodnego z deklarowaną normą. Wpis ten jest ostrzeżeniem i poradą dla użytkownik Anex Sport lub osób czytających fora w poszukiwaniu opinii przed podjęciem decyzji oraz materiałem dla rzeszy pseudo marketingowców Anexa, których można spokojnie wskazać w powyższych wpisach.

Kurde no mam dylemat
Inny to tylko BabyDesing ale tz sie nie podobał i jest duzo cięższy.

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Czuje ruchy dziecka tuz pod biustem i mam schizy , że sie obrociła dupkowo
Niby jest poprzecznie ale czesto czuje ruchy tam gdzie jej nie ma, ostro musi nawalać mnie po narządach
Listopadowa dzięki ze to wkleilas bo chciałam anexa tez obejrzeć...a może faktycznie się obróciła? I niekoniecznie pośladkowo bo może Cię tam kopie? moja Laura tez się obróciła...czuje to a była już ładnie główkowo...

kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-11, 16:13   #3247
doooti
Zadomowienie

Cytat:
dzień dobry

Idę dzisiaj na jakieś targi dziecięce, są w Łodzi organizowane. Powinnam pewnie napaść na bank zanim tam pójdę.. :P
przypomniałaś mi o targach w jednym sklepie w Poznaniu.. no i straciłam fortunę, kupiliśmy; fotelik, bazę isofix (jednak ), wanienkę, stelaż do wanny, ręczniki, przewijak i parę ubranek ale ceny mieli mega konkurencyjne bo wychodziło taniej niż w necie

Cytat:
i co pomogło? ja moją czuję jak siedzę... wtedy mi nózki w żebra wciska a jak się kłade to chyba dziś się czuje jak na hawajach i ma mnie stresującą w dupci

piękny pokoik urządziłaś! ale Ci zazdroszę

u mnie od rana remonty hałasy i inne dziwne dźwięki. Szwagier przyjechał pomóc tżtowi- super bo 2 ręce więcej i robota idzie 2 razy szybciej.

W ogóle kiedyś Wam pisałam że moi rodzice mają mega pecha, że sąsiedzi im kuchnie zalali 2 razy pod rząd w krótkim czasie, że w płot ktoś 2 razy wjechał... No to od 2 dni im się znów leje na łeb w kuchni, tym razem nie tak delikatnie że w jednym miejscu tylko w całej kuchni... i to z rury od kibla Także cała kuchnia nie do użytku, śmierdzi i w ogole masakra, misek brakowało żeby poustawiać, meble zalane.jedna wielka porażka... a i jeszcze 2 tygodnie temu mojej mamie ktoś w dupe auta wjechał
pepsi pomogła! ale teraz po całym dniu coś twardy brzuszek mam..

no nam też szwagier wczoraj pomagał, tzn tż i on skręcali razem wszystko od 14.30 - 21..

o masakra! ale mają ubezpieczenie domu od takich zalań?

Cytat:
Patrzcie jaka koszule znalzłam do karmienia. Wygląda jak sukienka. Podoba wam sie ?
bardzo ładna! a to ona jest nocna? czy normalna? bo normalnie wygląda jak sukienka
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-11, 16:25   #3248
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
przypomniałaś mi o targach w jednym sklepie w Poznaniu.. no i straciłam fortunę, kupiliśmy; fotelik, bazę isofix (jednak ), wanienkę, stelaż do wanny, ręczniki, przewijak i parę ubranek ale ceny mieli mega konkurencyjne bo wychodziło taniej niż w necie

no nam też szwagier wczoraj pomagał, tzn tż i on skręcali razem wszystko od 14.30 - 21..

bardzo ładna! a to ona jest nocna? czy normalna? bo normalnie wygląda jak sukienka

mają ubezpieczenie, ale nie zdążyli naprawić poprzedniego zalania bo to nie takie hop siup... sufit na wysokosci 3-4m... raz hajs na to dostali więc wątpie że znowu coś się uda

mi też pepsi pomogła, a po obiedzie to mała juz sobie balangę w brzuchu robi
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-11, 16:28   #3249
Listopadowaa
Zakorzenienie

Ja anexa oglądałam i był to najlepszy wozek ze wszystkich, jest nowy na rynku, opinii w necie mało, a tak skrajne ze nie wiadomo w co wierzyć. Po nim Baby Desing, ale nie byl taki zgrabny i lekki i anex.

Znalazłam jeden sklep blisko domu i napisałam im maila czy mają roan bass do obejrzenia. Jak tak to podjedziemy.

A co do ruchów to często je czuje w innych miejscach niz jest dziecko, takze nie zastawiam się. Ale teraz mi strasznie ciezko, siedze i czuje wszystko wnętrzności pod zebrami, ciezko nawet mi sie lekko zgarbić.

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Cytat:

To jest koszula nocna
Stary 2016-09-11, 16:34   #3250
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BothSides Pokaż wiadomość
Ja tez asmag forte, 6-9 tabletek, mój gin twierdzi że nie na nic lepszego, a b6 jest w suplementach ciążowych więc już nie potrzeba chyba że ktoś nie bierze nic poza magnesem, to dodatkowo warto b6.
jak dobrze widze to ten asmag to asparginian a te maja przyswajalnosc do 30% wiec szalu nie ma

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
Dziewczyny prosze napiszcie mi cos o magnezie jaki zazywacie. Wiem, ze ostatnio ten temat byl poruszany, ale nie moge go znalezc. Dzis 3 dzien drga mi powieka. Kilka razy dziennie. I najwidoczniej wlasnie magnezu mi brak.
maglek B6 (przyswajalnosc do 80%)

Cytat:
ooo dzieki
A co myślicie o termoforze z pestek wisni? Zbedny gadzet ?
ja mam jakis termofor, nie wiem z czego i z czym. nigdy nie uzywalam

Cytat:
Musze sie Wam pochwalić ze pojechaliśmy rano z TZ na zakupy ale przy okazji chcieliśmy obejrzeć jeden samochod i generalnie wszystko w nim grało i kupiliśmy dla mnie autko jestem podekscytowana bo to mój pierwszy w życiu samochod
super! oby Ci sie dobrze jezdzilo!

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:
Fiata Bravo taka akurat na sam początek, nie jest jakiś mega mały, nie jest tez duzy, wozek wejdzie i jest isofix!! O masakra bede musiała dopłacić do fotelika z tysiaka :p no ale czego nie robi sie dla bezpieczeństwa dziecka a jak to jest z tym isofixem, on pasuje do wszystkich baz do fotelików ?
moj maz za czasow kawalerskich mial takiego fiata, czerwonego. fajne autko
tak, isofix pasuje do wszystkich baz

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Jak mi się marzy, żeby Oskarek był tak bezproblemowym dzieckiem jak Kacper
ja to samo

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Dzien dobry chociaz on wcale nie taki dobry. Wybilam u mlodej wszy, to teraz ja mam
o fakes!

Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
W weekend robimy sesje ciazowa
ale fajnie! zdrowka!

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

dooti - sliczny pokoik! skad lampa?

Stary 2016-09-11, 16:36   #3251
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Cytat:
no i super, pochwal się zdjęciami zakupów

Stary 2016-09-11, 16:40   #3252
doooti
Zadomowienie

Cytat:
To jest koszula nocna
podasz link?

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
dooti - sliczny pokoik! skad lampa?
w home&you w grudniu jakoś kupowałam jak byłam w poprzedniej ciąży, teraz widziałam że jest podobna w ofercie ale wtedy mieli fajniejsze..

Cytat:
no i super, pochwal się zdjęciami zakupów
leżę i nie mam siły ;p
Stary 2016-09-11, 17:51   #3253
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
wow! jest pięknie

Cytat:
W ogóle kiedyś Wam pisałam że moi rodzice mają mega pecha, że sąsiedzi im kuchnie zalali 2 razy pod rząd w krótkim czasie, że w płot ktoś 2 razy wjechał... No to od 2 dni im się znów leje na łeb w kuchni, tym razem nie tak delikatnie że w jednym miejscu tylko w całej kuchni... i to z rury od kibla Także cała kuchnia nie do użytku, śmierdzi i w ogole masakra, misek brakowało żeby poustawiać, meble zalane.jedna wielka porażka... a i jeszcze 2 tygodnie temu mojej mamie ktoś w dupe auta wjechał

Cytat:
A co robicie na obiad?
y nas było na szybko spaghetti

Cytat:

Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
Ja dziś robie pizze bo mąż uwielbia to niech ma

Cytat:
Hejka.
jejku, wesele i po wesele. czemu ten czas tak zapitala
mnie niestety dopadl jakis bol naddupcza jak chodze to boli mnie nad lewym posladkiem. jak siedze, stoje, leze nie, tylko jak chodze. wiecie co to moze byc?
mlody mnie strasznie pozytywnie zaskoczyl bo on zupelnie nie tanczacy, nic a nic. a wczoraj i tanczyl i w ogole mega roznica z weselem z tamtego roku gdzie na czworakach spacerowal pod stolami ale to tez zasluga bo byla dwojka innych dzieciakow wiec z nimi sie bawil. naprawde nie bylo z nim zadnego klopotu, mielismy wolne do 23.30
i nawet w kosciele troche wytzrymal bo my w ogole nie kosciolowi no generalnie dorasta mi syn
sis pieknie wygladala, wszystko sie udalo, generalnie miod malina. tylko ten moj "kregoslup"
od razu mowie ze nawet zadnego zdjecia nie mam
tzn bede miala od fotografow ale to trza bedzie troche poczekac

ja nie wiem co zrobie ale raczej chyba nie bede chciala zeby Kuba mnie odwiedzal, jakkolwiek to zabrzmi - dla mojego i jego spokoju psychicznego. bedzie mi cholernie ciezko, przeokrutnie ciezko ale jakos trzeba dac rade. (nawet nie wiem czy moglby taki maluch wejsc na oddzial )
mam nadzieje, ze mnie szybko wypuszcza a nie, ze bede kisic jak z Kuba 6 dni no ale na to wplywu juz nie mam.
bede mu tlumaczyc co i jak i mam nadzieje ze zrozumie i da rade jakos ta rozlake przetrwac
a jak wyjdzie w praktyce to sie okaze
no i wspomniane ksiazeczki - bardzo dobry pomysl
Super, że impreza się udała!!!! bacik za brak fot

Ja sobie nie wyobrażam nie widzieć Lilki kilka dni :/
Pierwszy dzień jak mnie odwiedziła to mi po jej wyjściu łzy poleciały. Później już było ok.
Cytat:
za zakupy! Jaki fotelik wzięliście ? U nas nadal debata na ten temat

hej ho
Padam z nóg
Też byliśmy na takich jakby targach dziecięcych, nowe i używane. Właśnie tż podliczył, 79 sztuk ubrań nie chce nawet wiedzieć ile zapłaciliśmy dokładnie
Ale w tym mamy kombinezon na zimę dla Małego i śpiworek do fotelika. Miałam brać maxi cosi, ale jednak mucki taki fajniejszy mi się wydawał
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-11, 18:22   #3254
pstryczek84
Zakorzenienie

magda - gryzaczek fajny choc ja bym miala schizy ze mlody to jakims cudem przegryzie (wiem, raczej malo prawdopodobne) i polknie te malutkie elementy

Cytat:
A co robicie na obiad?
.
u nas standardowo - "resztki" z wesela

Stary 2016-09-11, 18:33   #3255
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Cytat:
magda - gryzaczek fajny choc ja bym miala schizy ze mlody to jakims cudem przegryzie (wiem, raczej malo prawdopodobne) i polknie te malutkie elementy

u nas standardowo - "resztki" z wesela
też się tego bałam jak oglądałam w internecie, ale na żywo to bardzo solidnie wygląda i te elementy wcale nie są takie małe zobaczymy jak się będzie spisywać

Stary 2016-09-11, 20:06   #3256
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
wow! jest pięknie

y nas było na szybko spaghetti

Super, że impreza się udała!!!! bacik za brak fot

Ja sobie nie wyobrażam nie widzieć Lilki kilka dni :/
Pierwszy dzień jak mnie odwiedziła to mi po jej wyjściu łzy poleciały. Później już było ok.

za zakupy! Jaki fotelik wzięliście ? U nas nadal debata na ten temat

hej ho
Padam z nóg
Też byliśmy na takich jakby targach dziecięcych, nowe i używane. Właśnie tż podliczył, 79 sztuk ubrań nie chce nawet wiedzieć ile zapłaciliśmy dokładnie
Ale w tym mamy kombinezon na zimę dla Małego i śpiworek do fotelika. Miałam brać maxi cosi, ale jednak mucki taki fajniejszy mi się wydawał
Mucki ?

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Jednak byłam na lodach w macy, takie z bita śmietana i polewa czekoladowa 😁 a teraz będę jeść ciasteczka francuskie z jabłkami które zrobił TŻ 😃
Stary 2016-09-11, 20:18   #3257
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Moje dziecko chyba zmienilo troche pozycje, albo macica mi sie podniosla.. Normalnie z prawej strony czuje jak zebro wbija mi sie w jakis narzad.. Boli jak siedze i jak leze na prawym boku

Stary 2016-09-11, 20:28   #3258
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

a ja znowu na wieczór czuję sie jak wielorybica
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-11, 20:29   #3259
mietowka25
Zakorzenienie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;65183381]a ja znowu na wieczór czuję sie jak wielorybica [/QUOTE]
Też się tak czuję... :-/
Aż Tż mi się pyta co tak oddycham...
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-11, 20:35   #3260
doooti
Zadomowienie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;65183381]a ja znowu na wieczór czuję sie jak wielorybica [/QUOTE]

Jak dzisiaj byłam na tych targach w sklepie to poczułam sie jakbym spotkała dużo innych orek od razu raźniej

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Cytat:
Mucki ?

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Jednak byłam na lodach w macy, takie z bita śmietana i polewa czekoladowa a teraz będę jeść ciasteczka francuskie z jabłkami które zrobił TŻ

Mniami, gdybym miała maka bliżej to pewnie bym chodziła na śmietankowe z polewa toffi <3 a ja pije winko bezalkoholowe smakuje jakby zabrakło goryczki alkoholu.. No bo w zasadzie zabrakło ;p bardzo delikatne
Stary 2016-09-11, 20:39   #3261
Zingi
Raczkowanie

Załącznik a propos czucia się jak orka, tudzież inne wielkogabarytowe stworzonko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2DBBCBAB-949A-45B9-A21F-A913BB6DA9A2.JPG (129,7 KB, 23 załadowań)
Zingi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-11, 20:43   #3262
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Zingi Pokaż wiadomość
Załącznik a propos czucia się jak orka, tudzież inne wielkogabarytowe stworzonko
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-11, 20:45   #3263
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Mucki ?
http://www.baby-walz.de/ODENWAELDER-...&emcs3=5888336
Ja się tak czuje bez względu na porę dnia

Jutro czeka nas wycieczka do konsulatu musimy Młodej paszport wyrobić, juuuż się cieszę
Stary 2016-09-11, 20:51   #3264
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.baby-walz.de/ODENWAELDER-...&emcs3=5888336

Ja się tak czuje bez względu na porę dnia

Jutro czeka nas wycieczka do konsulatu musimy Młodej paszport wyrobić, juuuż się cieszę
Fajne mają te spiworki.

Dałaś te 79 €? ;-)
Stary 2016-09-11, 20:51   #3265
Konto usunięte

Odnośnie śmiesznych obrazków to u mnie jest tak:

Stary 2016-09-11, 20:54   #3266
mietowka25
Zakorzenienie

Do tego pierwszego mogę dodać dwa teksty z dzisiejszego poranka :-D
Stary 2016-09-11, 20:58   #3267
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Fajne mają te spiworki.

Dałaś te 79 €? ;-)
Co Ty Nówka z metką, zapakowany, Tż za 5e utargował
Stary 2016-09-11, 20:59   #3268
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Co Ty Nówka z metką, zapakowany, Tż za 5e utargował
Tak czułam ;-) farciara :-P
Stary 2016-09-11, 21:00   #3269
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Tak czułam ;-) farciara :-P
Po to właśnie na te bazarki jeżdżę
Stary 2016-09-11, 21:01   #3270
Konto usunięte

Cytat:
Do tego pierwszego mogę dodać dwa teksty z dzisiejszego poranka :-D
Przynajmniej możesz coś dodać

u mnie od 3 lub 4 tygodni abstynencja
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości