|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII
Kupilam Wojtkowi gryzak na targach :p
|
|
|
|
#3242 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3243 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka.
jejku, wesele i po wesele. czemu ten czas tak zapitala mnie niestety dopadl jakis bol naddupcza jak chodze to boli mnie nad lewym posladkiem. jak siedze, stoje, leze nie, tylko jak chodze. wiecie co to moze byc? mlody mnie strasznie pozytywnie zaskoczyl bo on zupelnie nie tanczacy, nic a nic. a wczoraj i tanczyl i w ogole mega roznica z weselem z tamtego roku gdzie na czworakach spacerowal pod stolami ale to tez zasluga bo byla dwojka innych dzieciakow wiec z nimi sie bawil. naprawde nie bylo z nim zadnego klopotu, mielismy wolne do 23.30 i nawet w kosciele troche wytzrymal bo my w ogole nie kosciolowi no generalnie dorasta mi syn sis pieknie wygladala, wszystko sie udalo, generalnie miod malina. tylko ten moj "kregoslup" od razu mowie ze nawet zadnego zdjecia nie mam tzn bede miala od fotografow ale to trza bedzie troche poczekac spala z przerwa 3 godz ![]() ale to nic - twardo bede nadrabiac pewnie troche mi zejdzie ale dam rade ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale raczej chyba nie bede chciala zeby Kuba mnie odwiedzal, jakkolwiek to zabrzmi - dla mojego i jego spokoju psychicznego. bedzie mi cholernie ciezko, przeokrutnie ciezko ale jakos trzeba dac rade. (nawet nie wiem czy moglby taki maluch wejsc na oddzial )mam nadzieje, ze mnie szybko wypuszcza a nie, ze bede kisic jak z Kuba 6 dni no ale na to wplywu juz nie mam. bede mu tlumaczyc co i jak i mam nadzieje ze zrozumie i da rade jakos ta rozlake przetrwac ![]() a jak wyjdzie w praktyce to sie okaze ![]() no i wspomniane ksiazeczki - bardzo dobry pomysl Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ja jednak jeszcze siodemeczkiz przodu nie mam. ale za tydzien bankowo mi wskoczy ![]() Cytat:
sliczna ta kokarda dla Zosienki! Cytat:
a o co chodzi z tym chlapaniem? kapac sie nie mozna w ciazy czy jak? ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak nie musze to poprostu nie wychodze na dwor i tyle rano odwoze Kube do przedszkola ale to jeszcze wtedy jest znosnie. jakies szybkie zakupy i spylam do domciu popoludniu odbiera go maz jak wraca z pracy---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- kaga - to Ty jestes na zdjeciu? ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
druga, mala lokalna sieciowka czasem na niektorych lekach ma ciut taniej ale generalnie ceny bardzo zblizone.ostatnio sie zalilam jak femibion kupilam za 69zeta a na gemini na 33. wiecej chyba nie musze komentowac ![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
|
||||||||||||
|
|
|
#3244 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tz wziął sie za robotę i nie wiem kiedy go na te lody wyciągne ![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
Piątkowy ryz z warzywami meksykanskimi, sałatka z kurczakiem z wczoraj i znalazłam troszkę frytek w zamrażalniku, misz masz normalnie ![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- pstryczku super, że się dobrze bawiłaś ![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Mieliśmy w piatek jechać po wozek, miał byc anex a znalazłam taki wpis w necie i teraz juz sama nie wiem :/ jestem sprzedawcą artykułów dziecięcych w tym i wózków. Głowa mi się jeży gdy widzę te wpisy. Jeżeli producent powołuje się na numer normy tj 1888: 2004 czy 1888:2012 powinien swój produkt wyprodukować zgodnie z tą normą. Wg informacji jakie posiadam od jednego z naszych dostawców norma w punkcie 8.1.1.1.3 określa dopuszczalne kąty między siedziskiem i oparciem, siedziskiem i linią poziomą, oparciem i linią poziomą. Punkt ten opisuje iż kąt miedzy siedziskiem i linia poziomą nie powinien być mniejszy niż 0 stopni. Jeżeli spojrzymy na wózek Anex Sport to gołym okiem możemy dostrzec, że siedzisko ma kąt ujemny w stosunku do poziomu terenu co powoduje, iż jak to jeden z postów mówi prawa fizyki działają i dziecko zaczyna się zsuwać. I gdzie tu bezpieczeństwo i komfort dziecka - przemieszczanie się dziecka w trakcie jazdy, "wrzynający" się pasek krokowy w krocze dzieciaka, nie każdy rodzic używa tych szelek i tu się pojawia problem wysunięcia się dziecka z wózka - dla mnie produkt niekomfortowy, niebezpieczny. Dlaczego na OLX-ie wszystkie używane wózki tej firmy maja zaledwie pół roku - bo każdy dostrzega ten problem i szuka innej spacerówki a to mogę potwierdzić osobiście, gdyż z tego powodu sprzedałem już co najmniej 3 - 4-em klientom inną spacerówkę. A tak na prawdę w mojej opinii drodzy użytkownicy Anex Sport korzystając z nowego prawa kierujcie się do sprzedawców nie do producenta nie z reklamacją a w celu odstąpienia od umowy jak ktoś już wyżej o tym pisał zgłaszając niezgodność produktu z normą, jako produkt mogący stwarzać zagrożenie dla waszego dziecka, niezgodnego z deklarowaną normą. Wpis ten jest ostrzeżeniem i poradą dla użytkownik Anex Sport lub osób czytających fora w poszukiwaniu opinii przed podjęciem decyzji oraz materiałem dla rzeszy pseudo marketingowców Anexa, których można spokojnie wskazać w powyższych wpisach. Kurde no mam dylemat Inny to tylko BabyDesing ale tz sie nie podobał i jest duzo cięższy. ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Czuje ruchy dziecka tuz pod biustem i mam schizy , że sie obrociła dupkowo Niby jest poprzecznie ale czesto czuje ruchy tam gdzie jej nie ma, ostro musi nawalać mnie po narządach |
||
|
|
|
#3245 |
|
Wtajemniczenie
|
Pstryczek pochwal się zdjęciami, jak już będziesz miała - swoimi, młodego kawalera i pary młodej
Ja już się z Poznania witam ![]() ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Oooo z imieniem nawet, słodki! |
|
|
|
#3246 | |
|
Zadomowienie
|
Pstryczek super ze wesele udane
a na zdjęciu to ja ![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
moja Laura tez się obróciła...czuje to a była już ładnie główkowo...Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3247 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), wanienkę, stelaż do wanny, ręczniki, przewijak i parę ubranek ale ceny mieli mega konkurencyjne bo wychodziło taniej niż w necieCytat:
no nam też szwagier wczoraj pomagał, tzn tż i on skręcali razem wszystko od 14.30 - 21.. o masakra! ale mają ubezpieczenie domu od takich zalań? Cytat:
|
|||
|
|
|
#3248 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mają ubezpieczenie, ale nie zdążyli naprawić poprzedniego zalania bo to nie takie hop siup... sufit na wysokosci 3-4m... raz hajs na to dostali więc wątpie że znowu coś się uda ![]() mi też pepsi pomogła, a po obiedzie to mała juz sobie balangę w brzuchu robi
|
|
|
|
|
#3249 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja anexa oglądałam i był to najlepszy wozek ze wszystkich, jest nowy na rynku, opinii w necie mało, a tak skrajne ze nie wiadomo w co wierzyć. Po nim Baby Desing, ale nie byl taki zgrabny i lekki i anex.
Znalazłam jeden sklep blisko domu i napisałam im maila czy mają roan bass do obejrzenia. Jak tak to podjedziemy. A co do ruchów to często je czuje w innych miejscach niz jest dziecko, takze nie zastawiam się. Ale teraz mi strasznie ciezko, siedze i czuje wszystko wnętrzności pod zebrami, ciezko nawet mi sie lekko zgarbić. ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3250 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
![]() tak, isofix pasuje do wszystkich baz Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale fajnie! zdrowka! ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- dooti - sliczny pokoik! skad lampa? |
|||||||
|
|
|
#3251 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3252 |
|
Zadomowienie
|
podasz link?
![]() w home&you w grudniu jakoś kupowałam jak byłam w poprzedniej ciąży, teraz widziałam że jest podobna w ofercie ale wtedy mieli fajniejsze.. leżę i nie mam siły ;p |
|
|
|
#3253 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja sobie nie wyobrażam nie widzieć Lilki kilka dni :/ Pierwszy dzień jak mnie odwiedziła to mi po jej wyjściu łzy poleciały. Później już było ok. Cytat:
za zakupy! Jaki fotelik wzięliście ? U nas nadal debata na ten temat Padam z nóg Też byliśmy na takich jakby targach dziecięcych, nowe i używane. Właśnie tż podliczył, 79 sztuk ubrań nie chce nawet wiedzieć ile zapłaciliśmy dokładnie Ale w tym mamy kombinezon na zimę dla Małego i śpiworek do fotelika. Miałam brać maxi cosi, ale jednak mucki taki fajniejszy mi się wydawał |
||||||
|
|
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
magda - gryzaczek fajny choc ja bym miala schizy ze mlody to jakims cudem przegryzie (wiem, raczej malo prawdopodobne) i polknie te malutkie elementy
u nas standardowo - "resztki" z wesela ![]()
|
|
|
|
#3255 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zobaczymy jak się będzie spisywać
|
|
|
|
|
#3256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Jednak byłam na lodach w macy, takie z bita śmietana i polewa czekoladowa 😁 a teraz będę jeść ciasteczka francuskie z jabłkami które zrobił TŻ 😃 |
|
|
|
|
#3257 |
|
Zadomowienie
|
Moje dziecko chyba zmienilo troche pozycje, albo macica mi sie podniosla.. Normalnie z prawej strony czuje jak zebro wbija mi sie w jakis narzad.. Boli jak siedze i jak leze na prawym boku
|
|
|
|
#3258 |
|
Konto usunięte
|
a ja znowu na wieczór czuję sie jak wielorybica
|
|
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;65183381]a ja znowu na wieczór czuję sie jak wielorybica
[/QUOTE]Też się tak czuję... :-/ Aż Tż mi się pyta co tak oddycham... |
|
|
|
#3260 | |
|
Zadomowienie
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;65183381]a ja znowu na wieczór czuję sie jak wielorybica
[/QUOTE]Jak dzisiaj byłam na tych targach w sklepie to poczułam sie jakbym spotkała dużo innych orek od razu raźniej ![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
Mniami, gdybym miała maka bliżej to pewnie bym chodziła na śmietankowe z polewa toffi <3 a ja pije winko bezalkoholowe smakuje jakby zabrakło goryczki alkoholu.. No bo w zasadzie zabrakło ;p bardzo delikatne
|
|
|
|
|
#3261 |
|
Raczkowanie
|
Załącznik a propos czucia się jak orka, tudzież inne wielkogabarytowe stworzonko
|
|
|
|
#3262 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.baby-walz.de/ODENWAELDER-...&emcs3=5888336
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;65183381]a ja znowu na wieczór czuję sie jak wielorybica [/QUOTE]Ja się tak czuje bez względu na porę dnia ![]() Jutro czeka nas wycieczka do konsulatu musimy Młodej paszport wyrobić, juuuż się cieszę |
|
|
|
#3264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dałaś te 79 €? ;-) |
|
|
|
|
#3265 |
|
Konto usunięte
|
Odnośnie śmiesznych obrazków to u mnie jest tak:
![]()
|
|
|
|
#3266 |
|
Zakorzenienie
|
Do tego pierwszego mogę dodać dwa teksty z dzisiejszego poranka :-D
|
|
|
|
#3267 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3268 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3270 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.

to niech ma 

ale raczej chyba nie bede chciala zeby Kuba mnie odwiedzal, jakkolwiek to zabrzmi - dla mojego i jego spokoju psychicznego. bedzie mi cholernie ciezko, przeokrutnie ciezko ale jakos trzeba dac rade. (nawet nie wiem czy moglby taki maluch wejsc na oddzial 

druga, mala lokalna sieciowka czasem na niektorych lekach ma ciut taniej ale generalnie ceny bardzo zblizone.

a teraz będę jeść ciasteczka francuskie z jabłkami które zrobił TŻ