Mamy listopadowe 2016 - cz. VII - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-12, 15:14   #3391
Anettt87
Zadomowienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII

Dziewczyny, co myślicie o tym materacyku? http://allegro.pl/materac-lateksowy-...321475806.html

Aaa i jeszcze mam pytanie do używających proszku do prania Dzidziuś. Robiłam dziś pierwszy raz pranie z jego użyciem, wsypałam mniejszą ilość niż było napisane na opakowaniu, bo po odmierzeniu zalecanej wydawało mi się, że to strasznie dużo i będzie się pienić jak szalone ale koniec końców piany w pralce nie było potem prawie wcale, zapach po upraniu jest ledwo wyczuwalny (brałam dodatkowe płukanie) i nie wiem - czy te proszki dziecięce z natury słabo się pienią i słabo pachną, czy jednak dałam za mało?
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 15:20   #3392
KarolinaNL
Zadomowienie

dooti z sikaniem to tez mam, w nocy trzy razy wstaje
KarolinaNL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 15:25   #3393
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaNL Pokaż wiadomość
Hoenko ja tez mam zestaw z aventa ale ten klasyczny. Przy Danielu nam sie sprawdzil dlatego tym razem bez wiekszego zasstanawiania padlo na niego. I jeszcze udalo sie nam kupic go w promocji wec w ogole same plusy
Klasyczny miałam przy Kacprze, też się spisał, ale jemu było wszystko jedno jaka butelka i jaki smoczek, więc jadł i z Avent Classic, Lovi, Medela Calma i Nuby (od laktatora).

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 15:25   #3394
EmRzet
Rozeznanie

Anettt87, też zastanawiam się nad tym materacem. Czytałam,że ta firma jest bardzo ok ale nie wiem jaka jest różnica miedzy tym materacem a np. 20 zł droższym - bo takie widziałam na Allegro

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
EmRzet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 15:27   #3395
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, co myślicie o tym materacyku? http://allegro.pl/materac-lateksowy-...321475806.html

Aaa i jeszcze mam pytanie do używających proszku do prania Dzidziuś. Robiłam dziś pierwszy raz pranie z jego użyciem, wsypałam mniejszą ilość niż było napisane na opakowaniu, bo po odmierzeniu zalecanej wydawało mi się, że to strasznie dużo i będzie się pienić jak szalone ale koniec końców piany w pralce nie było potem prawie wcale, zapach po upraniu jest ledwo wyczuwalny (brałam dodatkowe płukanie) i nie wiem - czy te proszki dziecięce z natury słabo się pienią i słabo pachną, czy jednak dałam za mało?
Dzidziuś mocniej pachnie nawet z fabrycznie zamkniętego worka, niż pranie po nim.
Myślę, że tak ma być, żeby nie przytłoczyć dziecka zapachem.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 15:36   #3396
basiczek24
Wtajemniczenie

Mysle tak jak Hosenka, ze te proszki dzieciece wlasnie takie maja byc. Ja jeszcze nie pralam a tez mam dzidziusia.

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 15:41   #3397
Anettt87
Zadomowienie

O, cytowanie wróciło :P

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi.
A jak jest z tym pienieniem się, bo nie wiem czy muszę dać dużo proszku, żeby wszystko dobrze wyprać, czy starczy mniejsza ilość jednak...
Stary 2016-09-12, 15:50   #3398
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się wydaje, że jednak jałowe, żeby nie zakazić czymś tej ranki.
A czy niejałowe są w czymś lepsze niż płatki bawełniane do oczek itp. - szczerze mówiąc nie wiem

Stanik sportowy do karmienia chyba może być, czemu nie, jeśli cycek wygodnie można wydobyć grunt, żeby było wygodnie.

Listopadowa, ale nie siłowałaś się z niczym ciężkim mam nadzieję przy tej kabinie!
Tylko trzymalam i podawałam, i asekurowalam jak TŻ niósł, żeby przypadkiem gdzieś nie stuknal szkłem :P krecilam imbusikiem TŻ by mi nie dal teraz ciężko pracować. Nawet się zmeczylam trzymając lekko ręce w gorze przytrzymując szybę ha ha, normalnie taka mam teraz kondycje 😂

Ugotowalam obiad i padam. Jest tak gorąco. Od gotowanie salon z kuchnia okrutnie się nagrzal. Nawet malo co zjadłam, a czuje się dalej trochę głodna ale nie mam siły jeść, bo aż się we mnie gotuje. Teraz chłodze się w sypialni, pokój jest na północ i jest tak przyjemnie chłodno.

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Cytat:
Napisane przez ma_i Pokaż wiadomość
Ja kupię tylko gaziki jałowe to czyszczenia dziąsełek. Pępek osuszyć będę patyczkami , a jeśli trzeba będzie to też użyję tych jałowych gazików. Całą buźkę i oczka będę myć płatkami kosmetycznymi, bo są miłe i nie podrażnią buziaka.

Listopadowa, ja na allegro widziałam takie staniki do karmienia miękkie, bez fiszbin i po 10-15 zł. No i rozmiary były chyba od 70. Ja ostatnio przymierzyłam ten stanik z canpola 75D - najmniejszy obwód jaki znalazłam i największa miska. No i niestety w obwodzie wył, a do miski to już nawet wkładki bym nie wcisnęła, a co dopiero większej piersi 😉

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
A masz gdzieś linki do tych staników z obwodem 70 ?

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
ja mam jalowe i niejalowe przez przypadek, jalowe sie roznia tym ze sa wysterylizowane czyli bezpieczniejsze do ran pozbawione bakterii i drobnoustrojów itp.(terminy przydatnosci są dosyc dlugie) oczka tez warto jalowymi przemywac. W razie co sa odrazu na jakies skaleczenia itp. lepsze sa jakiekolwiek gazy od wacików(one mogą zostawiać watę...) i do kąpieli niejałowe, wiadomo ze maluszka się nie trze tym nie wiadomo jak a wata się moze rozwarstwiać. Oczywiscie to moje zdanie i wnioski jakie wysnułam
No dobra bo ja zglupialam. Kąpie się dziecko gazikami?

I jeszcze jedno pytanie. W jakim celu uzywa się tych gazikow buzki w środku?Chodzi o co dzienna higienę ?

Edytowane przez Listopadowaa
Czas edycji: 2016-09-12 o 16:03
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 15:51   #3399
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaNL Pokaż wiadomość
Baletnca no to fajny lekarz jak ma cisnieniomierz w oczach

Dooti ale, ze na kupe tak 5 razy na godzine??
Myślałam że chodzi o siusiu i tez chciałam napisać że 5 razy na godzinę

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 15:51   #3400
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Nie kupuję na razie gazików.
Do kikuta przy Kacprze nie używałam (raz dziennie psiknęłam Octeniseptem i tyle, bez wycierania), jedynie do przemywania ropiejących oczek i jak miał przez kilka dni pleśniawki to mu przemywałam fioletem buzię.
Jak będzie potrzeba to się kupi w aptece, podobnie jak woreczki na mocz.
Jakie woreczki na mocz ?
Stary 2016-09-12, 15:53   #3401
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Wzięłam się w końcu za kupno butelek - zdecydowałam się na zestaw 2x125ml + 2x260ml Avent Natural.
Wcześniej już kupiłam szczotkę do butelek, ale nic nie szkodzi, bo ta z zestawu mi się nie sprawdziła (miałam ją przy Kacprze).

W tamtym tygodniu przyszedł przewijak na łóżeczko - stary, popękany mąż rozmontował, wyciągnął gąbkę i deskę, reszta do kosza.

No i chyba to tyle zakupów.
Tez je mam ale kupiłam drożej niestety ciołek ze mnie

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
domek_z_piernika trzeba się na bieżąco dowiadywać. Niestety dużo mają wpływ wymogi sanepidu i warunki panujące w żłobku. Możliwe, że w przypadku kiedy w żłobku jest duża kuchnia i mają specjalne miejsce do przechowywania, to przyjmą takie mleko.
Córka chodzi już do drugiego żłobka i w obu niestety odciągniętego mleka nie przyjmują.

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Zrobiłam dzisiaj zakupy w aptece i niby ograniczałam się do minimum a ponad 150 zł poszło.
Butelek, leków nie brałam bo to faktycznie można dokupić na bieżąco. Jedynie zastanawiałam się nad rozmiarem majtek poporodwoych. Wzięłam większe, gdyż jak tam ma się zmieścić taki wielki podkład to chyba muszę na niego miejsce znaleźć
Tez wzięłam rozmiar większe niż noszę bo pomyślałam tak samo jak Ty

Stary 2016-09-12, 16:00   #3402
Listopadowaa
Zakorzenienie

Karolina chodzi ci o siku czy na dwójkę ? :P

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
Teraz mialam drugi pomiar cisnienia i mam 140/100. niezle jaja, czyli dobrze, ze tu trafilam
Zostajesz w w szpitalu ?

Może to pogoda,...

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Karolina docztalam. Mam takie dni czasami ze 4 razy dziennie chodze :-P

Jeśli chodzi o klub to nawet nie chodzi o udzielanie się w nim tylko ogólnie udzielanie się w wątku.

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
Karolina, haha myślałam ze mówisz o parciu na pęcherz ja mam maskarę teraz z sikaniem non stop..
Wyniki masz dobre ? Ja po tym antybiotyku na pecherz czuje się lepiej. Wiadomo ze chodze czesto ale juz nie ciśnie mnie dosłownie co chwile. Czasami jak chodze chyba dziecko uciska bo czuje takie parcie. A potem i tak mało co sikam.
Stary 2016-09-12, 16:01   #3403
Anettt87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Jakie woreczki na mocz ?
Hahaha jak ja uwielbiam te nasze rozmowy co chwile człowiek dowiaduje się o jakimś wynalazku, no nie Listopadowa? Też tak co raz to mam

Teraz ja lecę robić obiad, gorąco jak nie wiem ale w końcu trzeba się wziąć.
Stary 2016-09-12, 16:02   #3404
kaga90
Zadomowienie

Dziewczyny...podpytalam siostrę o te staniki mówiła ze robila tak ze pod koniec ciąży kupowała po prostu rozmiar większe i były dobre na nawał no i radziła kupić takie zwykłe bawełniane bez fiszbinow...są tanie na allegro i nie wyglądają dobrze ale mówiła ze jak ubrała nawet jakaś ciasniejsza sukienke to zastoje potrafiły się zrobić a co dopiero jakby stanik z fiszbinami ubrała no i powiedziała ze gdzieś miesiąc w tych zwykłych chodziła zanim się wszystko jej nie unormowalo z laktacja...

Stary 2016-09-12, 16:03   #3405
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Witam się po wizycie , usg 3 trymestru zaliczone wszystko super , mała w jak najlepszym porządku dziś ważyła 1600g , leży niby główką w dół ale jakoś tak boczkiem że po mojej prawej stronie wzdłuż mojego boku ma kręgosłup, termin porodu potwierdził sie co do dnia na 18.11

Tak mi ciężko dziewczyny być z wami na bieżąco sądziłam że po wakacjach to się zmieni i będe mieć więcej czasu na forum a tu dupa , slabo mi to wychodzi , strasznie brakuje mi czasu na wszystko, wybaczcie
własnie się zorientowałam ze za 2 miesiące rodze a jestem w proszku i to dosłownie, tak mi się wydawało że jeszcze jest tyyyyle czasu, a mi co raz ciężej sprzątać czy coś robic w domu a tu jeszcze tyle przygotowań

dziś z Teżetem zamówilismy nową sofę /narożnik do salonu przyjedzie chyba w środę
A co do malowania to wciąż maluje wczoraj nie malował , sprzątaliśmy cały dzień i robiliśmy bardzo generalne porządki , wywaliliśmy mnóstwo rzeczy

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 16:04   #3406
kaga90
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Zostajesz w w szpitalu ?

Może to pogoda,...

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Jeśli chodzi o klub to nawet nie chodzi o udzielanie się w nim tylko ogólnie udzielanie się w wątku.

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Wyniki masz dobre ? Ja po tym antybiotyku na pecherz czuje się lepiej. Wiadomo ze chodze czesto ale juz nie ciśnie mnie dosłownie co chwile. Czasami jak chodze chyba dziecko uciska bo czuje takie parcie. A potem i tak mało co sikam.
Mam to samo tzn chodzę mega często i robie po kilka kropelek a wyniki idealne

Stary 2016-09-12, 16:04   #3407
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Tylko trzymalam i podawałam, i asekurowalam jak TŻ niósł, żeby przypadkiem gdzieś nie stuknal szkłem :P krecilam imbusikiem TŻ by mi nie dal teraz ciężko pracować. Nawet się zmeczylam trzymając lekko ręce w gorze przytrzymując szybę ha ha, normalnie taka mam teraz kondycje 😂

Ugotowalam obiad i padam. Jest tak gorąco. Od gotowanie salon z kuchnia okrutnie się nagrzal. Nawet malo co zjadłam, a czuje się dalej trochę głodna ale nie mam siły jeść, bo aż się we mnie gotuje. Teraz chłodze się w sypialni, pokój jest na północ i jest tak przyjemnie chłodno.

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

A masz gdzieś linki do tych staników z obwodem 70 ?

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

No dobra bo ja zglupialam. Kąpie się dziecko gazikami?

I jeszcze jedno pytanie. W jakim celu uzywa się buzke w środku, dziaselka dziecku ? Chodzi o co dzienna higienę ?

no ja będę gazikami, a nie zadnymi myjkami gąbkami albo ręką po prostu... a buzke w srodku powinno się przemywac(dziąsła) bo tam zostają resztki mleka np.
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 16:05   #3408
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Hahaha jak ja uwielbiam te nasze rozmowy co chwile człowiek dowiaduje się o jakimś wynalazku, no nie Listopadowa? Też tak co raz to mam

Teraz ja lecę robić obiad, gorąco jak nie wiem ale w końcu trzeba się wziąć.
Teraz myślę o woreczkach na mocz, ha ha 😂
Stary 2016-09-12, 16:05   #3409
kaga90
Zadomowienie

A o woreczki na mocz to chodzi pewnie o te do badania moczu dla dzieci a zamawiać nie ma co bo w każdej aptece są i nam się nie przydadzą przecież bo dzieciaczki będą zdrowe!!

Stary 2016-09-12, 16:08   #3410
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny...podpytalam siostrę o te staniki mówiła ze robila tak ze pod koniec ciąży kupowała po prostu rozmiar większe i były dobre na nawał no i radziła kupić takie zwykłe bawełniane bez fiszbinow...są tanie na allegro i nie wyglądają dobrze ale mówiła ze jak ubrała nawet jakaś ciasniejsza sukienke to zastoje potrafiły się zrobić a co dopiero jakby stanik z fiszbinami ubrała no i powiedziała ze gdzieś miesiąc w tych zwykłych chodziła zanim się wszystko jej nie unormowalo z laktacja...

To ja kupie taki w rozmiarze s , może obwód będzie wtedy dobry :P

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość

Witam się po wizycie , usg 3 trymestru zaliczone wszystko super , mała w jak najlepszym porządku dziś ważyła 1600g , leży niby główką w dół ale jakoś tak boczkiem że po mojej prawej stronie wzdłuż mojego boku ma kręgosłup, termin porodu potwierdził sie co do dnia na 18.11

Tak mi ciężko dziewczyny być z wami na bieżąco sądziłam że po wakacjach to się zmieni i będe mieć więcej czasu na forum a tu dupa , slabo mi to wychodzi , strasznie brakuje mi czasu na wszystko, wybaczcie
własnie się zorientowałam ze za 2 miesiące rodze a jestem w proszku i to dosłownie, tak mi się wydawało że jeszcze jest tyyyyle czasu, a mi co raz ciężej sprzątać czy coś robic w domu a tu jeszcze tyle przygotowań

dziś z Teżetem zamówilismy nową sofę /narożnik do salonu przyjedzie chyba w środę
A co do malowania to wciąż maluje wczoraj nie malował , sprzątaliśmy cały dzień i robiliśmy bardzo generalne porządki , wywaliliśmy mnóstwo rzeczy
Gratuluje! I nie przejmuj się, my tez jesteśmy jeszcze w lesie. Domu nie mamy, na razie betony, ale chociaż łazienka się kończy i na dniach powinni kuchnie montować. O meblach nie wspomne :P wyprawie tez jeszcze daleko. Powoli kupuje.
Stary 2016-09-12, 16:09   #3411
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Cytat:

Zostajesz w w szpitalu ?

Może to pogoda,...

Zostaje, jeszcze mi nie podali sterydow, a wiem, ze daja w 3 dawkach. I dostalam jakies tabletki na obnizenie cisnienia, po godzinie mam 130/90.
baletnica_natasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 16:22   #3412
desire87
Zadomowienie

Cytat:

coś mi świta że dziewczyny pisały, że lateksowy, nie jest polecany dla niemowlaków bo jest za miękki, sczególnie jak dziecko próbuje się już podnosić na rączkach

dzidziuś mi niestety też wywietrzał mimo pełnej porcji w pralce
desire87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 16:27   #3413
sosowhat
Wtajemniczenie

1473690429056.jpg drzwi juz sa juhuuu tz daje rade !!

sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 16:41   #3414
bluesberry
Zakorzenienie

Cholerka co z tym cytowaniem, wszystko mi wcielo :/

KAROLINA śliczny wzór tej torby

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

BASICZEK popatrz na to z innej strony, o każdej się myśli o o każdą się martwimy jak się rzadziej pojawia nikt nic złośliwego nie miał na myśli

bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 16:42   #3415
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
Zostaje, jeszcze mi nie podali sterydow, a wiem, ze daja w 3 dawkach. I dostalam jakies tabletki na obnizenie cisnienia, po godzinie mam 130/90.
Uuu biedna, no to powodzenia

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Cytat:
Napisane przez desire87 Pokaż wiadomość
coś mi świta że dziewczyny pisały, że lateksowy, nie jest polecany dla niemowlaków bo jest za miękki, sczególnie jak dziecko próbuje się już podnosić na rączkach

dzidziuś mi niestety też wywietrzał mimo pełnej porcji w pralce
A nie termoelastyczny ?
Stary 2016-09-12, 16:44   #3416
bluesberry
Zakorzenienie

TĘCZOWA gratki za wizytę !

Stary 2016-09-12, 16:48   #3417
pstryczek84
Zakorzenienie

no nareszcie! w koncu moge sie zalogowac
Dziwen doberek

pisalam wczoraj o bolu w naddupiu przy chodzeniu ale chyba nie bardzo zwrocilyscie na to uwage no nic, w kazdym razie pisze, bo moze ktoras tez tak bedzie miala... dzwonilam do poloznej z pytaniem jak zyc bo juz chcialam po lekarzach latac, neurologach, fizjoterapuetach itd a ona powiedziala ze to normalka, mnostwo ciezarnych tak ma, ze to dziecko/macica ucica na jakis nerw czy cos takiego i daltego to boli. zadnel lekarz raczej tu nic nie pomoze, paracetamole tez nie (prawda, wzielam 3 na weselu i zero poprawy) i ewentualnie nospa, choc szalu nie bedzie ale ciut ulzy. narazie nie biore nic, boli ale ujdzie ale kurde, do tej pory moglam gory przenosic a od soboty taka bida z nedza ze szok. chodze jak pokraka no ale co zrobic. jeszcze 2 miechy i ponoc ma to minac.

Cytat:

ja bede kupowala wlasnie z hevea (i malemu i kubie) ale jesczze nie wiem ktory

teczowa - brawa za wizyte!

baletnica - zdrowka!

Cytat:
Napisane przez ma_i Pokaż wiadomość

To mój wczorajszy nabytek 😁
super!

Cytat:
Hosenka, tzn. na pewno chcę mieć docelowo jakiś laktator, bo ściągać nieraz chciałabym na pewno w przypadku konieczności wyjścia z domu itp. Tylko niedawno na jakimś forum czytałam, że mnóstwo dziewczyn radziło innej żeby do szpitala wzięła ze sobą laktator i na pewno się przyda, więc zgłupiałam już. To też mówisz, że się bez niego te 3 dni obędę jakby co?
no a ja naleze gtwardo do tej grupy wlasnie ja mialam od poczatku ze soba laktator w torbie i co prawda nie uzylam go ale to tylko dlatego ze w szpitalu mieli medele, stara jak swiat ale boska!!! przy nawale mega ulga. nie wiem czy wytrzymalabym przez te 2/3 dni bez odciagania, sadze ze nie. ulga niewyobrazalna!!! niech swiadczy o tym fakt ze wspolnie z kolezanka z pokoju zajechalysmy ten laktaror na amen no
i teraz tez laktaror to bedzie dla mnie rzecz niezbedna

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Gaziki do kikuta bierzecie jałowe, czy niejałowe??
ja bede tylko psiukac pepek octaniseptem i tyle. niczym nie bede go przecierac, wycierac itd...

Cytat:
Ja też nie wiem co z laktatorem. Wydawanie kasy na elektryczną medele nie mam zamiaru bo nie wiem czy bede korzystać.Moge kupić ręczną, ale jak okaże sie ze musze z niego czesto korzystać to i tak bedzie trzeba zainwestować w elektryczną Sa inne tansze elektryczne ale zas problem z butelką i smoczkiem.
tzn nie wiem czy dobrze rozumiem ale mleko z buteleczki laktatorowej mozna przelac do docelowej butelki z docelowym smoczkiem i tyle

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 16:50   #3418
bluesberry
Zakorzenienie

Wróciliśmy dopiero do domu.. padam na pyszczek, jest ponad 30st
Ale co najważniejsze paszport załatwiony, Ikea odwiedzona wiec mam w końcu masę pudeł, pudełeczek, kosz na pranie małego, tz kupił draceny żeby się nam przytulniej w domu zrobiło
I parę pierdółek

Przy okazji podjechaliśmy do wielkiego sklepu dziecięcego i akurat był ten wzór fotelika co chcieliśmy, wiec mamy go już w domu

A teraz tz bierze się za montowanie lampy

Stary 2016-09-12, 16:52   #3419
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Matko jak się roztrzeslam... jedziemy na zwężeniu na autostradzie i jakiś palant taksówkarz nam zahaczył lusterko
kurde, i co urwal wam? maz w tamtym roku jakos zahaczyl sie z gosciem lusterkami ale ze to byla noc, to ta,tem uciekl i tyle. dobrze, ze mielismy ac - koszt naprawy 1700zl

Cytat:
Napisane przez Gosiurek Pokaż wiadomość
Jestem w pracy, ale przed chwilą zadzwoniłam do gina z pytaniem czy bez wizyty wystawi L4 no i wystawi Więc byle do środy

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Moje "zdobycze"
nie widac

Cytat:

Wczoraj jeszcze mąż wyskoczył z tekstem, że ma propozycję pojechania do Niemiec na 3 tygodni na zbiór winogron, ale wybiłam mu to z głowy - tak akurat na moją końcówkę ciąży. Gdybym nie była w ciąży, to mógłby i na rok jechać, albo gdyby ten wyjazd był wcześniej to bez problemu. Za tydzień mam wizytę i być może rzeczywiście gin mnie wyśle do szpitala już do cesarki, kto by się Kacprem zajął przez tak długi czas. Niby moi rodzice by mogli i to pewnie chętnie, ale jednak nie chcę go dawać na tak długo.
tez bym nie puscila

Cytat:
u mnie nadal ani kropelki
u mnie tez sucho

Cytat:
Zamówiłam kocyk do fotelika
Ponad godzinę wybierałam kolor padło na grafitowo-turkusowy
bardzo ladny

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 16:55   #3420
bluesberry
Zakorzenienie

PSTRYCZEK na szczęście nie, niby jest jakaś ryska, zrobiłam zdj tej taksówki, z tablicami, zgłosimy do ubezp. Dobrze ze to od str kierowcy, bo jakby tak z mojej to na zawał bym zeszła

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości