|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII
|
|
|
|
#3572 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale super!
|
|
|
|
|
#3573 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry wtorkowo. Rozpoczynamy dziś 30 tydzień
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i to z reguły z lewej piersi leci.Listopadowa, fajnie, urządzanie jest super gorzej tylko ze sprzątaniem w naszym stanie.
Edytowane przez Anettt87 Czas edycji: 2016-09-13 o 11:55 |
||||
|
|
|
#3574 |
|
Zakorzenienie
|
tz mi pewnie nie da pomoc, ale moge coś sobie na stojąco myc przecież , schylać sie nie musze :P
Mam nadzieje, że sie wyrobimy. Tz musi kontakty ogarnac, cos z kominem i okapem zrobić. Dobrze ze caly sprzet agd wczoraj przyjechał. A piątek nam odpada bo mam wizyte w WUP i musimy 60 km jechać. Taaaa bezrobotna załatwia zasiłek i jeszcze karzą jeździć, juz nie mówiąc o tym, ze czekałam na odpowiedz 4 miesiace ![]() A mielismy po wozek i fotelik jechac, i ciekawe teraz czy to załatwimy. Jak nie odlozymy na kiedy indziej zakup dzieciowego pojazdu. |
|
|
|
#3575 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co prawda nie wiem czy rzeczywiście przy dziecku będę tyle jeździć ale będę spokojna że zawsze do tego lekarza dojadę a nie będę musiała liczyć na obcych ludzi. Mam jeszcze pracę która jest bardzo mobilna, jednego tygodnia trzeba jechać 300 km do jakiegoś miasta, innego 100km czy nawet niektórzy mają 500km. Na szczęście jak wrócę do pracy to jestem chroniona i przez rok nie mogą mnie wyrzucić za Poznań, ewentualnie +/- 100 km abym zdążyła tego samego dnia wrócić do domu a nie musiała spać w hotelach. Gorzej że przy tych wszystkich wydatkach, w tym miesiącu mebelki, fotelik, isofix inne pierdy i jeszcze samochód mam wrażenie że zbankrutowałam :P a i jeszcze pojutrze jedziemy na dłuższy weekend.. już myślałam aby z niego zrezygnować ale widzę jak TŻ haruje i że potrzebuje jakiegoś odpoczynku ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
Ja mieszkałam na mieszkaniu co robiliśmy miesiąc bez kuchni, tylko z lodówką to jaka ulga była jak w końcu nam ją zrobili a porządki sobie podziel na kilka dni i będzie git
|
||
|
|
|
#3576 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam tylko nadzieje, ze ten fizjo bedzie wiedzial co i jak robic, zebym tam po wyjsciu nie zaczela rodzic ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
konika, fiii - a wy kosultowalyscie ten tajping z lek prowadzacym? bo ja nie i teraz nie wiem, moze zadzwonic i sie zapytac? uwielbiam te miliardy watpliowsci co 3 sekundy |
||
|
|
|
#3577 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Też już bym chciała mieć kuchnię, a u nas się dopiero zaczynają tworzyć sufity, gdzie tam do kuchni. Wczoraj się poprztykaliśmy z tż o remont, to mi dzisiaj rano powiedział, że facet się upominał o kuchnię czy się rozmyśliliśmy czy nie, bo w końcu nie zdąży zrobić. I powiedział to z wyrzutem w moją stronę, a przecież wybrane fronty i blat mamy i cały projekt gotowy i wszystko czeka tylko na to, żeby tż mu to zawiózł i przekazał i wziął katalog z uchwytami. No ale to moja wina, że on tego nie zrobił.. Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3579 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam właśnie ten moment, stresuje sie przed każdym wyjazdem w nieznane samemu :p ale pewnie minie
|
|
|
|
|
#3580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale i tak tz mnie wozi bo sie nigdy wyrobic nie moge
|
|
|
|
|
#3581 |
|
Zadomowienie
|
Zrobiłam fotki mojej naklejki na ścianę. No perfekcyjnie to nie jest i raczej tak zostanie, walczyłam z tymi pęcherzykami powietrza i przegrałam :p ktoś z Was zna sposób aby to naprawić? Juz i tak jestem zadowolona z efektów bo początkowo wyglądało to gorzej
IMG_3151.JPGIMG_3150.JPGIMG_3148.JPG
|
|
|
|
#3582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3583 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3584 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Może jeszcze się obróci dupcią do góry?Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde, szkoda ze te pecherzyki sie porobily ![]() a w internetach nie pisza nic madrego jak sie tego pozbyc? |
|
|
|
|
#3586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co prawda po mieście, które mamy najbliżej nie znoszę jeździć i jak naprawdę nie muszę to nie prowadzę. Jest mega ciasne, mylą mi się wszystkie uliczki mimo że je znam od urodzenia, a parkingi malutkie, ciasne i jak na lekarstwo ich. Nawet mój tż, który jest dobrym kierowcą i radzi sobie naprawdę w ciasnych miejscach, ma problemy czasem żeby gdzieś tam stanąć czy wyjechać. Ja w sumie to problem mam tylko z wyjeżdżaniem tyłem jeśli po obu stronach mam inne auta, bo po prostu za rzadko to robię, ale jazda ogólnie nie sprawia mi problemu. Problemem jest brak drugiego auta ale póki mamy remonty i pożyczki nic na to nie zaradzimy.Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3587 |
|
Zakorzenienie
|
oki
![]() ja tez jestem ciekawa
|
|
|
|
#3588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kuchnie mamy sporą. To nie 4x4 |
|
|
|
|
#3589 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja miałam odsypiać i
Spanie mi odeszło. Miałam dzisiaj ciasta robić ale przeglądam to na jutro, bo w czwartek jedziemy do mojej babci, to jej zawiozę. Dzisiaj chyba żeby się zrelaksować po kłótniach z tż zajmę się sobą, ogarnę sobie włosy, paznokcie... I tak mnie czekają znów dzisiaj kłótnie i tak pewnie aż do porodu. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
no ewentualnie będę w połogu, to wtedy tylko będę potrzebowała kogoś do posiedzenia z synkiem Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3590 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szkoda tylko, że nie miałaś udzielonej fachowo pomocy przy karmieniu Alby. W ogóle to, co się wyrabia na niektórych oddziałach, to jakaś masakra, dodatkowy stres dla matki i dziecka. Jak któraś jest bardziej zdeterminowana na kp to w razie problemów albo musi sama sobie pomóc, albo poszukać kompetentnej pomocy we własnym zakresie. Tu mam jeszcze fajny post od Hafiji: http://www.hafija.pl/2016/07/co-powi...-a-co-nie.html Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
chłop musi se z tym poradzić. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zapraszam do klubu! Heej ![]() pstryczek, konika, co do hemoglobiny to nie mam pojęcia skąd tak ładnie poszła w górę, morfologię zawsze miałam książkową, jem zdrowo + dojadam wszystko, na co mam ochotę (czy to śledź, czy pizza, czy kiełbasa z musztardą), biorę feminovit, unikam mleka krowiego. Ślepy fart raczej...
JESIEŃ Edytowane przez patrycjazuzanna Czas edycji: 2016-09-13 o 12:54 |
|||||||||
|
|
|
#3591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ubezpieczenia i podatki za samochody nas pożerają, ale co zrobić Samo ubezpieczenie to koszt 370e kwartalnie ![]() Podatek rocznie prawie 400e
|
|
|
|
|
#3592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A rodziny mojej tez nie chce do pomocy. Przeciez TZ jest zdrowy i silny facet, tez moze umyc okna czy zjaac sie wiekszymi porzadkami. We dwoje damy rade |
|
|
|
|
#3593 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kosmiczne kwoty...Tutaj jeszcze podwyższają stawki, z dodatkową zniżką płacę ubezpieczenie wyższe niż rok temu bez niej Jeszcze gość, u którego się ubezpieczam, śmiał się że firmy teraz doliczają sobie extra za samochody mniej popularnych marek (typu np jaguar) i za ubezpieczenie BMW (bo tak , masz beemę to płacisz więcej i tyle).
|
|
#3594 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3596 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wiem też, że swoją pomoc na siłę będą mi wciskać mama i teściowa. Np moja teściowa jest przekonana, że będzie nam myła okna. Już kilkakrotnie jej mówiłam, że zrobi to tż ale nie dociera. A ja najzwyczajniej w świecie chcę, żebyśmy posprzątali sobie sami i żeby to tż je umył a nie jego mama. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2016-09-13 o 13:13 |
|
|
|
|
#3598 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
może poproś rzeczywiście kogoś o pomoc? a jak nie chcesz rodziny to ja bym na twoim miejscu nawet komuś zapłaciła aby to posprzątał.. serio to nie jest mycie lekko brudnych podłóg i wszystko schodzi bardzo mozolnie.. ja myłam panele z 5 razy, płytki może z 2-3 i to jakimiś detergentami, trochę nie jest to zabawa dla Ciebie, a też nie wiem ile to zajmie TŻ.. mi dość dużo czasu zajęło.. przychodziłam 2 tygodnie do mieszkania i co chwila coś myłam.. już nie mówiąc o fugach.. (byłam mądra i zrobiłam białe płytki w ubikacji na podłodze... ) |
||||||
|
|
|
#3599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o matulu, tez tak chce....
|
|
|
|
|
#3600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie strasz ze az tyle sprzątania Tz myl kafelki kilka razy po fugowaniu ale dalej są takie zacieki., pod światło widać, ze jeszcze trzeba wiele pracy tam włożyć. Kuchnie ogarnie bo trzeba to wymyc na sobote a z reszty bedziemy stopniowo jakos wychodzić. My mamy biale plytki i fugi ale na scianach.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:30.

Martwie sie tylko tym kto to wszystko posprząta, bo jest strasznie brudno po kafelkowaniu, fugowaniu.....ja cos tam zrobie ale nie jestem aż tak teraz dyspozycyjna.
Bez bazy, na psay. Szukałam tanszych ale wysoko w rankingach w testach adac.
także jest radość. Od teraz wizytujemy co dwa tygodnie.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Też już bym chciała mieć kuchnię, a u nas się dopiero zaczynają tworzyć sufity, gdzie tam do kuchni. Wczoraj się poprztykaliśmy z tż o remont, to mi dzisiaj rano powiedział, że facet się upominał o kuchnię czy się rozmyśliliśmy czy nie, bo w końcu nie zdąży zrobić. I powiedział to z wyrzutem w moją stronę, a przecież wybrane fronty i blat mamy i cały projekt gotowy i wszystko czeka tylko na to, żeby tż mu to zawiózł i przekazał i wziął katalog z uchwytami. No ale to moja wina, że on tego nie zrobił..

Jeszcze gość, u którego się ubezpieczam, śmiał się że firmy teraz doliczają sobie extra za samochody mniej popularnych marek (typu np jaguar) i za ubezpieczenie BMW (bo tak