|
|
#3901 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007
a krzeseło may juz ale jeszcze go nie złozylismy. takie zwykłe drewniane bo później bedzie z tego świetny stoliczek i jest bardziej stabilne niz ta większość plastikowych.tylko minusem jest że nie ma szeleczek do przypiecia i muszę poczekać aż mała będzie sie dobrze sama trzymać a to mysle nastąpi juz niedługo.
|
#3902 |
|
Raczkowanie
|
Ja niestety nie mam juz teściów.Natomiast rodzice mieszkają daleko -200kmo w-wy i za często to im się nie chce przyjechać.A jak przyjadą to trzeba im zapłacic za drogę.też mi interes-bardziej łaska.Miałam małą nadzieję,że pomoga mi finansowo na początku macierzyństwa.Kazali kupwać rzeczy,za które mieli mi zwrócić kasę i do tej pory nic.Ahhhh szkoda gadać. Na miejscu maja 2 wnuczków-mojego brata i tm jest im wygodniej i kupują im rózne rzeczy choć brata stac tylko z bratowa jest skapy.Już na końcu języka mam to co chciałabym im powiedzieć ,co mam na końcu języka ale za bardzo ich kocham.Ot tak jka mówi stare przysłowie,że liczyć można tylko na samych siebie.
Ale się wyżaliłam
|
|
|
|
#3903 | |||||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam na forum i współczuję. Ja mam dwójkę która śpi od godziny 20 czasem 21. Starszy - lat siedem śpi w godzinach 20.00 - 7.00 a Michał od 20.00 do 9.00, oczywiście z przerwami, ale nigdy jeszcze się nie wybudził w środku nocy. Zamiłowanie do snu mają po mamusi Cytat:
jak tak się nie czyta Was na bieżąco to oszaleć można Ja poproszę chociaż o fotkę jak już je zrobisz. To chyba będzie pierwsza rzecz jaką upichcę po skończeniu karmienia piersią ![]() My dzisiaj zrobiliśmy z synem rogaliki robione na piwie. Bez jajek ofkors - pychotka, już wszystkie pożarteCytat:
a powiedz mi jeszcze jakiej długości on jest? Bo nie wiem jak duży zapas zostawić na wierzgające kopytkaCytat:
Cytat:
wtedy się lekko naciąga kręgosłup i mięśnie. My mieliśmy takie ćwiczenia z rehabilitantem.Cytat:
a poza tym z uczuleniem więc nic nowego nie wprowadzamCytat:
Cytat:
Cytat:
a mój starszy synek zaczął od oglądania bajek na komputerze - nie więcej jak jedną dziennie - tak było od ok. roku do 4 r.ż. Teraz ogląda dłużej, bo mi się nie chce nim zająć od 7 - 9 rano ![]() O matko, mnie dziś Michał złapał za brodawkę - ból jak 150. A tak go trzymałąm, że miałam ręce zajęte i nie mogłam sobie poradzić. Masakra! |
|||||||||||
|
|
|
#3904 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3905 |
|
Raczkowanie
|
Witam i składam serdeczne życzenia dla wszystkich solenizantów i solenizantek tych przedwczorajszych, wczorajszych i dzisiejszych
![]() My jesteśmy z Piotrusiem po kontroli i wszystko goi sie bardzo dobrze no i prawie nie ma blizny .We wtorek idziemy na szczepienie-dopiero drugie -bo wszystko się nam poprzesuwalo. Zmieniłam przychodnię i pediatrę bo poprzednia pani myślała że jest alfą i omegą i gdy udałam się na konsultacje do szpitala do innego pediatry ona tam mnie spotkała bo miala wtedy dyżur i zaczeła jakieś durne teksty walic jakbym była jakąś gówniarą. Wkurzyłam się na maxa. A swoja droga jej zachowanie utwierdziło mnie w przekonaniu że jest osobą niedość że niekompetentną to jeszcze niekulturalną i mało inteligentną.U nas zaczęło się też ząbkowanie. Czy wy smarujecie zelem górne czy dlone dziąsełka? A może oba? Myślałam ze najpierw wychodzą na dole a tu czytam że Massimiliano ma na górze
|
#3906 |
|
Wtajemniczenie
|
ja prawa strone górę i dół i daję nurofen bo dzisiaj to lepiej pomogło niz ten żel.i spi juz 2 godzinki.na śpiocha była kaszka.
|
#3907 |
|
Zadomowienie
|
Blanka jest taką kochaną śmieszką, nic dziwnego że działa antydepresyjnie.
Klaudunia ma duże oczka. Z jaka fascynacją przegląda gazetę. Kubuś uroczo wygląda z tym misiakiem. Maksiu gratuluję pierwszego ząbka, tylko nie gryź nim mamusi. Motylku moi rodzice nam pomagają, kupują małej czasem jakieś ciuszki, dali nam na wózek i ogólnie nas odciążają z rachunkami (na razie mieszkamy z nim). Teściowie kilka razy kupili jej pieluchy i dostała prezent na Mikołaja i chrzciny. Myślę, że dają jej tyle ile mogą, brat męża miał rok temu poważny wypadek, rehabilitacje i leczenie kosztuje, same wiecie jak u Nas funkcjonuje służba zdrowia. Rehabilitacje refundowane miał dopiero po ponad pół od wypadku, więc wcześniej trzeba było działać samemu. ................... Majunia dziś znów wymiotowała tym razem po kaszce, którą już jadła kilka razy, całe opakowanie poszło. Fakt, że miała z kaszka tygodniową przerwę, jednak nie sądziłam by mogła jej zaszkodzić. Jutro idziemy do lekarza!!! Chyba na razie zrezygnuje z podawania innych pokarmów, niż moje mleko. |
|
|
|
#3908 |
|
Zadomowienie
|
Anusia-mysle ze dobrze zrobisz odstawiajac na jakis czas "nowosci" w diecie Mai. Powodzenia u lekarza, daj znac co i jak
Mam nadzieje ze to nic powaznego![]() U nas jesli chodzi o pomoc dziedkow to jest wylacznie materialna, z racji tego ze zarowno jedni jak i drudzy mieszkaja w sporej odleglosci od nas [ 200km]. Moi rodzice daja nam pieniadze zebysmy sami zadecydowali co kupic malej, rodzice TZ a dokladniej tesciowa sama kupuje ubranka [ rozne gusta mamy ale fakt jest faktem -zawsze sa swietnego gatunku, we wlasciwym rozmiarze wiec doceniam ].Dzis Blanka poraz pierwszy z ogromnym apetytem pozarla zupke zrobiona wlasnorecznie pzreze mnie mialam ogromna satysfakcje bo poprzednim razem jej nie smakowala [ dodalam za duzo pietruszki i chyba przez to].Zjadla 125g - czyli caly sloiczek, i pewnie gdybym dala to chcialaby wiecej zadne danie chyba az tak jej nigdy nie smakowalo )) to mnie nastroilo pozytywnie i nagotowalam zupki, zamrozilam w sumie ok 10 porcji. Mysle ze jesli ma sie dostep do dobrych warzyw to jest to duza oszczednosc i przyjemnosc dla niemowlecego podniebienia![]() Fotki z obiadkuD: |
|
|
|
#3909 |
|
Wtajemniczenie
|
witam !
na nocka spoko a tak sie bałam .no i sie wyspała. biankaaa-super że jedzonko smakowała( to widac na zdjeciach)i muszę tez nastepnym razem zamrozić.bo moje też Klaudii smakwałao i tez chciałabym żeby jadła moje jedzonko. kupilismy słoiczków duzo ale domowe wychodzi raz że taniej i pewnie smaczniej.ylko bałam sie zamrazać a eków w słoiczkach nie umiem zrobić. 82anusia-no niestety musisz odstawić lae mam nadzieję że wszystko bedzie ok.o i oczywiscie napisz koniecznie co u lekarza
|
#3910 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja juz szykuję obiad. bo dzis idziemy tez na baardzo długi spacer (jakies zakupy no i do drugiej siostry)no i jak tż sie wyśpi po paracy to żeby miał co zjeść bo ja jak zwykle zjadę pod wieczór.
|
#3911 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie,
u nas noc koszmar...do 24 Max spal dobrze. Dalam mu Viburcol przed spaniem. Potem zaczely sie schody. Wiercenie, kwekanie przes sen i ciagle nasze wstawanie aby go ulozyc dobrze w lozeczku. O 3 rano dalam mu Tachipiryne srodek na goraczke i bole rowniez te przy zabkowaniu.Pospalismy dolslownie z 1,5 h i znow sie zaczelo. Tym razem dalam mu zel na dziasla i znow spokoj na godzinke. Teraz ma wypieki na twarzy ale temperatury nie ma. Edytkop ja tez masz racje lepiej nic nie mow rodzicom...moze kiedys sami sie domysla. Biankaa super, ze tesciowa kupuje ciuszki. Tutaj one sa dosc drogie chyba ze sie kupuje na bazarze ale ja a malym jeszce nie mialam okazji na niego pojsc.Lumpkow tez tutaj nie ma a jak maly zaczal jesc teraz te papki to z checia kupila bym mu kilkanascie koszulek uzywanych bo po tej marchewce doprac rzeczy to masakra. Aniu smaruj obydwa dziaselka gorne i dolne, ja zaniedbywalam smarowanie tego gornego i teraz mam wyrzuty sumienia, ze maly sie tak nacierpial. Myshia...no i z elkerkow znow nici...chyba mi sie ta smietanka na krem przeterminuje .Ale w tym tygodniu to nie mialam jak bo zrobila sie pogoda i bylam albo na spacerze albo spalam albo na wizazu ![]() Zmykam bo Max okropnie marudzi w lozeczku. Edit Biankaa daj przepis na zupke. Tez chce zeby Max tak slicznie oblizywal lyzeczke jak twoja Blaneczka. |
|
|
|
#3912 |
|
Zadomowienie
|
motylku: to była zupka jarzynowa, sklad:1 marchewka,pol korzenia pietruszki,1 mały ziemniak.Marchew i pietruszke tzreba obrac, pokroic w kosteczke i ugotowac w ok 150ml wrzacej wody.Ziemniaka wyszorowac[nie obierac] i i ugotowac osobno.Nastepnie polaczyc warzywa z wywarem z marchwi-pietruszki, bardzo dokladnie zblenderowac,dodac łyżeczke dobrej jakosci oliwy z oliwek[moze byc maslo dla dzieci bez skazy] i raz jeszcze zagotowac na ogniu. Jesli zupka wychodzi zbyt płynna mozna zagescic - kleikiem kukurydzianym lub ryzowym.Ja osobiscie zageszczalam 1 plaska lyzeczka Sinlac bo Blanka za nim wprost pzrepada
![]() Zupelnie obiektywnie moge powiedziec ze zupka jest pyszna.Mozna ja odpowiednio do wieku dziecka podyfikowac - dodac np buraczka,miesko,brokuly ... u nas poki co w wersji podstawowej ![]() Fajne pzrepisy sa na tej str, kiedys wklejana byla na watku mamus wakacyjnych ![]() http://malutka441.blogi.oilatum.pl/p...dla-niemowlat/ |
|
|
|
#3913 |
|
Zakorzenienie
|
Moniczko gratuluje zabka i wspolczuje nocki. W moim miescie za 9 miesiecy przybedzie kilku malych mieszkancow-wieczorem nie bylo pradu
wlaczyli dopiero o 1 w nocy. Pech chcial,ze akurat bylam pod prysznice, a tu ciemno sie zrobilo
|
#3914 |
|
Rozeznanie
|
Biankaa dzieki za stronke i przepiski. W najblizszej przyszlosci tez zaczne Maxowi gotowac.
Sylwia dzieki ![]() Dzielny Macius. Zniosl ciemnosci jak na prawdziwego mezczyzne przystalo |
|
|
|
#3915 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie wszystko kaszel, katar i ciągle skacząca temperatura, nad którą nie mogę zapanować. Raz 35st, a za godzinę 38st. to znowu 36st., a zaraz 39st. Głowa rozsadza. No i do tego jeszcze te egzaminy . Uczyć się nie mogę, bo albo głowa mnie boli, albo dziecko piszczy. Cytat:
![]() Cytat:
. Może mieć co najwyżej temperament, a charakter to kształtują rodzice (tyle przynajmniej pamiętam z zajęć z psychologii , że człowiek rodzi się z temperamentem, ale jakie cechy będą dominować w charakterze, to już sprawa wychowania). Granica to najważniejsze słowo w wychowaniu dziecka. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Chociażby zwykłe pójście do sklepu, dziecko wijące się w płaczu w sklepie z zabawkami, przechodnie patrzący na Ciebie jak na wyrodną matkę, bo nie umie uspokoić własnego dziecka. No dobra koniec makabrycznych scen ![]() Cytat:
i ta niesłowność rodziców, ja chyba wypaliłabym z różnymi tekstami. Ale skoro mają daleko, to jeszcze istnieje Poczta Polska . Ja tak powiedziałabym. Cytat:
Cytat:
.Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#3916 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
już je zakupiliśmy i nie mogę sięjuż doczekać kiedy przyjdzie...wiem że się sprawdza, bo już moja przyjaciolka jak gościal u nas na narę dni to była właśnie z tym krzesełkiem i karmiła w nim swą 1,5 roczną małą. Fotki z obiadku są super, widać że zupka pyychaaaaa
|
|
#3917 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jesli chodzi o lekarzy i ich rózne podejrzenia co do dzieci to lepiej dmuchac na zimne, gdyby nie rozsadek mojego meza-to nie dowiedzielibysmy sie,ze Matylda ma reflux a za pare lat nerki by miała zniszczone. A zaczelo sie od bakteri w moczu, przy rutynowej kontroli jak miała 2 tyg. , kazali nam zostac w szpitalu ja nie chciałam (ogólnie to nienawidze chodzic po lekarzach-ide dopiero jak stan jest krytyczny), maz mnie namowił i zostalysmy, okazało sie,ze to zakrzenie dróg moczowych, wyszlismy po 1 tyg, mielismy sie zglosic za 2tyg na badania, pomylałam-dziecko wyleczone nie bede sie wozic i znów maz wkroczyl do akcji-pojechalismy i po badaniu wyszło, ze przyczyna zakazenia-jest reflux moczowy-oj i co by było gdybym to wszystko zbagatelizowała???,chyba do konca zycia bym sobie nie wybaczyła. Tak wiec lepiej z najmniejszym drobiazgiem leciec do lekarza jesli chodzi o dziecko. A szmery faktycznie czesto sa u niemowlat-Matylda tez ma-bylismy u kardiologa i wszystko ok.-to jst tzw. szmer niewiiny, który potem zanika dorka19801 ja tez ostatnio byłam na szmatkch-rzeczy dla dzieci sa cudowne i to za grosze,wkleje fotki co kupiłam.Zreszta jak piszecie tych ubranek po marchewce ciezko doprac, a na szmatkach mozn kupic super markwe prawie nowe koszulki za 1-2 zł. te niebieskie spodnie były nowe z metka. Tylko ja nie mam z kim dziecka zostawic, wiec byłam razem z nia szybciutko, nawet sobie nie pogrzebałam, moze w sobote pojde a maz zostanie z mala pisze jedna reka,bo mal spi mi na rekach,nie da sie odlozyc do luzeczka-no coz czasem ma taki dzien,ze bardziej potrzebuje mamy Edytowane przez ebena Czas edycji: 2008-02-08 o 09:25 Powód: Edit |
|
|
|
|
#3918 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A kto zna moj charakter, napewno sie nie obawia,ze moje dziecko bedzie rozkapryszone. A faktycznie temperment to Matylda ma jak nikt inny-moja mama sie nadziwic nie moze, ma 8 wnunków ale Matylda wszyskich kasuje. Blankaa-dzieki za przepisy,tez dodalam odrazu do ulubionych |
|
|
|
|
#3919 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny
Mam dzis kiepski poranek, kiepski wczorajszy wieczor i kiepska miniona noc. Z TZ mialam spiecie, ktore udziela sie od wczoraj, dzisiaj nie jest lepiej a poza tym Patrys w nocy budzil sie 5 razy, zle sypia ostatnio a jeszcze niedawno chwalilam sie ze od 21 do 6 potrafi spac... nie wiem jakis taki po tej szczepionce jest marudny tylko,ze dostal ja w srode a mamy juz piatek buuuuuuuuuu
|
|
|
|
#3920 |
|
Rozeznanie
|
To sie załatwiłam. W nocy zaczęła mnie boleć piers. W bolącym miejscu są czerwone plamy. To chyba zapalenie piersi. Do tego jeszcze objawy jak przy grypie. Pucka z kolei chrząka, tak jakby miała chrypkę. Pójdę z nią do lekarza przy okazji się załapę. W drodze powrotnej kupię kapustę.
Moja teściowa dużo kupuje dla małej,ubranek potem gdy ktoś pochwałi to się pyszni, że to ona kupiła, wku... mnie to bardzo. Mam do niej żal o parę rzeczy dlatego nie przepadam za nia. Przed naszym weselem wzieła 2 tyś kredytu Zastaw sia a postaw się. Z tego dała połowę, resztę na ubranie i jedzenie w domu dla gości. Niedawno upomniała się o zwrot tej kasy. Po porodzie wymyśliła sobie, że będzie mi obiady nasić, choć miałam pomrożone zapasy. Po dwóch tygodniach juz marudziła, że musi z obiadami chodzić. Zaczęłam w końcu sama gotować, to i tak łaziła po 2 razy dziennie do Agatki. Taka jest najpierw się ciśnie, a potem ma pretesje. Ma swoja emeryturę i mieszkają z babcią, a ta z kolei ma emetyture wojskową. Mają powyżej uszu, ale wiecznie narzeka na podwyzki, .... Moi rodzice żyją bardzo skromnie z renty ojca plus dokłada się siostra, bo mieszka z córką u rodziców. Zawsze jednak na ich pomoc możemy liczyć, a nie chcą od nas żadnych pieniędzy. |
|
|
|
#3921 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pozdrawiam |
|
|
|
|
#3922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Anetko , a może to ząbki ?
|
|
#3923 |
|
Wtajemniczenie
|
no właśnie-plamy po marchewce tagedia a rzeczy z lumpa sa bardzo tanie i mi ich tak nie zal a naprawde sa czest swietnej jakosci.no ija chodze z mał prawie zawsze bo nie chce taty na tak długo z nia zostawiac a jak wiecie moje diecko jest grzeczniutkie. wczoraj w jednym lumpku jak troche zczela marudzic to ja pani sprzedawczyni zaczela wozic zebym ja mogla poogladac.
ebena- spodenki z prosiaczkiem boskie. ja mam tez sporo sliniaczkow za 20, 30 gr. i wiecie co u mnie lepiej sprawdzaja sie te zwykle bz ceratki bo sie ladnie dopieraja a te z ceratka nie chca. mam juz chyba z 7 ale jeszcze soi kupie. aneta80s -mam nazieje ze jednak dzisiaj bedzie lepiej joli31-moja tesciowa tez z tym mnie wkurza-tez wzielaby kredyt albo najlepiej my zeby zrobis weselei pochwalic sie przed cala rodzina a ja nie chce takiego slubu i dlatego z tz nie mamy .ja niebede sie na akie rzeczy zapozyczac. przyjdzie moment i wezniemy cichy cywilny i skromny. ja mam liczna rodzine i ona ma sporo swojego rodzensta a kasy nie tak duzo ale pokazac by sie chciala. a ja te piniadze wolalabym przeznaczyc na inny cel.i dlaego tezjest problem ze chrzcinami-bo ja zrobie razem z sistra a jej sie ten pomysl nie podoba-moze wcale nie przychodzic jak nie chce. i to samo ze zobkiem- ja wam pomoge(zebym zostala na bezplatnym wychowawczym) i co da nam 100 zl i mysli ze to wystarczy?a ja mam fajna prace i przyzwocie zarabiam a malej w zlobku mam nadzieje ze nie bedzie zle.a poza tym dobra mama to szczesliwa mama a ja lubie swoja prace i chce do niej wrocic.a ona chyba nie zdaje sobie sprawy ile kosztuje zycie. ja na mleko wydaje ok 150 zl miesiecznie .
|
#3924 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem czy to zabki, w srode pediatra powiedziala ze jeszcze nic tam sie nie dzieje ale fakt faktem ze raczek z buzi Patrys nie wyciaga a jesli juz to wklada sobie pieluche lub zasysac chce moje ramie i dlonie. Slini sie tez mocniej wiec jest to mozliwe.
Dziewczyny jakie macie gryzaczki? Wiecie bo dostalismy grzechotke a obok niej byl niby gryzak ( na opakowaniu napisane bylo). Wyciagam jedno i drugie i ten gryzak to plastykowe koleczko po prostu i nic wiecej. Jakos inaczej je sobie wyobrazalam, myslalam ze to bedzie z innego materialu. Jakie sa Wasze gryzaki bo musze pojsc i cos chyba mu kupic. |
|
|
|
#3925 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
w naszym przypadku żyjemy z dwóch pewnsji, jedna stała, druga w zależności od wyrobionych godzin na teściów liczyc nie ma co, dokłądnie to w całym roku na dzień dziecka banany (jakby to był niewiadomo jaki rarytas), na mikołajki po jakiejs koszulce no i indywidualnie la każdego dziecka z okazji urodzin jakaś duperela, a wiem, że innych swoich wnuków traktuja lepiej, ale u nich jest tak, że z którymi swoimi dziećmi utrzymują lepsze kontakty, tak wiecej dostają te wnuki co do moich rodziców to bardzo dużo nam pomogli, teraz też starają się dzieciom kupować jak najlepsze rzeczy, w marcu Oliwka ma imieniny, w kwietniu Julka i dziewczny zażyczyły sobie od dziadków lalki Agatki i dziadek z babcią już rozglądaja sie gdzie takie lalki kupić w sumie to wolę, żeby dzieciom kupowali zabawki, bo ubrania kupuję im sama, ja mam chyba bardziej stonowany gust niż moja mama, która najchetniej wywiązałaby dziewczynom kokardy na głowach a do tego jeszcze ubierała w sukienki z mnóstwem falban , wiec o dzieciecą garderobę wolę zadbać samajak już chcą w jakiś sposób wspomóc szafę dzieci to po prostu dają mi pieniądze, zebym im coś kupiła na rodziców nie mogę narzekać no, to tyle Wam napisałam w temacie, tak w ogóle to dziś jestem od samego rana w proszku, TZ pojechał do swoich rodziców, dzismimo wszystko nie mam mu tego za złe, że mnie tak zostawił, bo mieli wczoraj dosć smutną/nerwową sytuacje w domu, samej nawet głupio mi o tym misać, siostra mojego męża próbowała się zabić, jak jej nie cierpie tak teraz ją rozumiem, sama kiedyś przez to przeszłam nie pomyślcie, że jakaś wariatka jestem, po prostu dołek w życiu i tyle, w dodatku w takim wieku człowiek nie dość, ze ma zielono w głowie, to jeszcze jak cos nie idzie po myśli to już nic sie nie chce mam tyko nadzieję, że swoje dzieci przed takim czymś uchronię, teraz mam w temacie tkie zdanie, ze tak się dzieje, kiedy rodzice nie rozmawiaja ze swoimi dziećmi uciekam, bo gabrysia mnie wzywa żądna zabawy, a ja muszę jeszcze obiad nastawić |
|
|
|
|
#3926 |
|
Zadomowienie
|
Anetko-my mamy http://www.tommeetippee.pl/viewprodu...t/10/pageid/2/ i jest super
Pozatym Blanka chetnie pogryza ten http://www.tommeetippee.pl/viewprodu.../10/pageid/11/Generalnie uzywamy produktow TT, bo dobrze sie u nas sprawdzaja - mysle ze tansze gryzaczki np Canpol czy Babyono tez sa okej - pod warunkiem ze sa dostosowane do etapu zabkowania [ na poczatek miekkie,gumowe, fajnie jak mozna zchlodzic w lodowce] no i latwe do uchwycenia w mala lapke
|
|
|
|
#3927 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
w środku napełniny płynem, też planujemy zakup, bo jak na razie w ruch idą łapki, grzechotki, koszulki nawet wkłada do buźki i szczekusiowi próbuje odgryżź ogon, na szczęście bezskutecznie kurcze, wygońcnie mnie stąd jak TZ wróci to obiadu nie bedzie tak w ogóle to mam nadzieję, że szybko wróci
|
|
|
|
|
#3928 |
|
Rozeznanie
|
Maksiu super że masz już ząbka
U nas powtórka z rozrywki, czyli obudziła się o 24-tej pojadła ja ją odkładam do łóżeczka a ta koncert. Do 1:30 popłakiwała, pomrukiwała, mąż 5 razy smoka jej wtykał, którego wypluwała ja ostatkim sił (bo nie wspomniałam że dosłam temperatury, kości mnie bolą, głowa i brzuch) wstałam nakarmiłam Weroniczkę i usnełyśmy do 6:30.Mi nic nie przechodzi a do tego nie mam apetytu i zastanawiam się jak mnie to dopadło? |
|
|
|
#3929 | ||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Jesteście niemożliwe! Nie macie dla mnie litości .Dzięki! ![]() Cytat:
.No w każdym razie większe od naszego .Ola ma chyba 140x70? Będę musiała kupić za jakiś czas jakieś większe, to złożymy i będzie czekać na rodzeństwo. Cytat:
![]() Cytat:
. Może jakby zawisł na tych moich marnych kłaczkach, to zmieniłabym zdanie Cytat:
.Cytat:
Cytat:
). Wrzucam za dekolt grzechotkę i w razie potrzeby wabię nią Jasia . Pierwsze parę łyżeczek wchodzi z trudem, ale później sam otwiera szeroko buzię. Wczoraj przy każdym otwarciu buzi wydawał z siebie dźwięki – śpiewał, gadał – i tak przez całe karmienie .Z krzesełkiem (fakt, są bardzo drogie) jeszcze chwilę się wstrzymam, poczekam aż Jaś będzie samodzielnie siedział. Może to potrwać długo, ja usiadłam, gdy miałam 8 miesięcy, a też podobno od dawna robiłam przymiarki. Taką małą asekurantką byłam .Cytat:
. W takiej sytuacji to może lepiej, że rodzice mieszkają dalej... Nie macie przynajmniej częstych spięć z nimi związanych Cytat:
Zapytam, choć mój proboszcz należy do dziwnych ludzi... Cytat:
Myślę, że możesz uszyć dla Michałka 80-centymetrowy śpiworek Cytat:
.Cytat:
Cytat:
.Cytat:
Cytat:
|
|
#3930 |
|
Rozeznanie
|
Biankaaa wielkie dzieki,
Roxi to co napisalas daje do myslenia. W sumie nigdy sie nad tym nie zastanawialam mimo, ze wsrod znajomych mialam takich, ktorzy chcieli cos zakonczyc. Mimo, ze jestem mama dopiero 3 miesiecznego Patrysia i niewiele wiem o wychowywaniu tak naprawde to masz racje, jestem przekonana ze rozmowa rodzicow z dzieckiem nie tylko wtedy kiedy jest jeszcze male ale i wtedy kiedy dorasta jest bardzo wazna. Moi tesciowei bardzo duzo nam pomagaja, zawsze sluza pomoca. Nie widzimy sie czesto ale zawsze mozna na nich liczyc. Wesele lub gdy spalil sie samochod i w wielu innych sytuacjach zawsze mozna bylo zwrocic sie do nich. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:51.

-bo wszystko się nam poprzesuwalo. Zmieniłam przychodnię i pediatrę bo poprzednia pani myślała że jest alfą i omegą i gdy udałam się na konsultacje do szpitala do innego pediatry ona tam mnie spotkała bo miala wtedy dyżur i zaczeła jakieś durne teksty walic jakbym była jakąś gówniarą. Wkurzyłam się na maxa. A swoja droga jej zachowanie utwierdziło mnie w przekonaniu że jest osobą niedość że niekompetentną to jeszcze niekulturalną i mało inteligentną.

i ta niesłowność rodziców, ja chyba wypaliłabym z różnymi tekstami. Ale skoro mają daleko, to jeszcze istnieje Poczta Polska 
. Może jakby zawisł na tych moich marnych kłaczkach, to zmieniłabym zdanie
.