Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-14, 22:03   #2491
monika0185
Zakorzenienie

Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Moja glukoza na czczo 65 po 2h 67 a tsh spadlo do 2,25
Super!
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 22:04   #2492
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016

Co do kombinezonu to wątpie że któraś z nas kupi taki że będzie na styk dla maluszka wydaje mi się że stópki będą i tak schowane grubsze skarpetki i będzie oki. Do wózka i tak kocyk i przykrywa z wózka
Stary 2016-09-14, 22:09   #2493
malaDarunia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malaDarunia

Cześć dziewczyny.
ja dziś po pracy i po szkole rodzenia.
dzisiaj było kąpanie w wanience i w wiaderku. moj tż tak sobie upatrzył to wiaderko, że teraz chce je kupić, a wanienka przecież stoi gotowa do użytku. sama nie wiem! niby fajne, ale skoro mam już wanienkę, to po co kolejna rzecz...
tż poradził sobie z pampersem, kąpaniem i ubieraniem lalki, mam więc nadzieję, że poradzi sobie również z żywą Alicją

dostałam dziś dwie przesyłki z Hippa oraz bebiprogramu.
w szkole rodzenia dostałam także butelkę Hipp, z tym że bez smoczka nie wiem czemu, ale być może się przyda i taka bez smoczka.

jestem dziś padnięta. byłam w pracy, niewiele się działo. potem zakupy, teraz pranie i jakoś dzień zleciał. oglądam TV, w między czasie wieszam mokre ciuchy i niedługo idę spać.
Tż pojechał do pubu na mecz z kolegami, więc przynajmniej nie zawraca głowy :P

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
a mam pytanie zaczelyscie juz prac, czy moze macie w planach kiedy to zrobic??
ja już mam wyprane 6 pralek, poprasowałam z tego 2.
reszta leży wyprana w pojemnikach plastikowych i czeka aż rusze żelazkiem. nie chce mi się!!

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
Pisalyscie o koszulach do karmienia, ja mam taka pidzamke 😄Załącznik 6642426
Dodoo ja ostatnio widziałam dziewczynę na ulicy w takim kombinezonie. myslałam, że padnę

Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
Hej mamusie!
Chciałam tylko powiedzieć, że ja już po obronie i dokumenty na II stopień złożone!
Teraz będę miała więcej czasu, żeby być na bieżąco z Wami!

uuuu gratulacje! ) Gdzie ten Twój brzuch? ja nic tam nie widzę!

Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość

kaziowa Gratulacje Ja też się broniłam z moją małą w brzuszku, zresztą to tylko parę miesięcy temu, więc doskonale pamiętam te nerwy i ten kamień z serca po Hmm, może bym dyplom w końcu raczyła odebrać tak mi teraz przypomniałaś
ja ostatnio wyruszyłam zeby odebrać dyplom, ale w trakcie drogi na uczelnie (30km mam polnymi drogami) coś mnie pykło żeby zadzwonić i zobaczyć czy jest otwarte. Nie było otwarte, więc szybko zawróciłam do domu.

Cytat:
ja w sumie miałabym pełną ale się zastanawiam czy to nie za wczesnie..
ja już wolę sobie powoli poprać, bo nie daj Boże coś się wydarzy (poród przedwczesny, niemożność robienia czegokolwiek) to nikt za mnie tego nie zrobi.
Ciuszki leżą sobie w plastikowych pojemnikach, z zamykanymi wieczkami i spoko.
nawet teraz była super pogoda na pranie, więc szybko wszystko schło i co za tym idzie, ładnie pachnie dzidziusiem

Cytat:
Napisane przez nudnylogin Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Można do Was dołączyć? podczytuje Was jako tajniak już w sumie od samego początku mojej ciąży ale dopiero teraz zdecydowałam się odezwać w sumie to nie wiem czy będę grudniówką czy mamą styczniową, bo terminy mam 28.12 i 02.01, a dzieć rośnie jak na drożdżach mam nadzieję, że uda mi się odzywać jak najczęściej
cześć! witamy serdecznie a naszych progach. zdążyłaś na 3ci trymestr!

Cytat:
Witaj A to mały wstydzioch
Moja mała taka bezwstydna, że na każdym USG wypina się tak, że lekarz pokazuje jak on to mówi "big maca" w całej okazałości, ostatnio nam powiedział, że akurat w tej ciąży nie mam możliwości pomyłki bo to na 100% laska Tak się rozkracza moja żaba
moja też pokazuje bożene w całej okazałości a ginekolog jeszcze specjalnie tak manewruje że widać całą bułeczkę

Cytat:
Ja się śmiałam, że tacie nie chce pokazać, bo na przedostatnim USG normalnie zasłoniła sobie wszystko rączką teraz mąż nie mógł iść z nami i już się nie wstydziła, haha imię wybraliśmy już dawno dawno, jeszcze przed ślubem, kiedy ciąża była jedynie planem na przyszłość - Hania i tak zostało do dziś
mi też się bardzo podoba Hania, ale z racji że brzmi podobnie jak Ania to nie ma mowy.
jestem uczulona na imię Ania (jeśli któraś ma tak na imię to sorka), bo mojemu tż zdarzało się mnie nazywać tak przez "pomyłkę" na początku związku. jego była miała tak na imię. był z nią 10 lat ale ja nie rozumiem do tej pory, jak można pomylić Darię z Anią. Tylko ten roztrzepaniec potrafi...

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
a powiedzcie mi jeszcze, wychodząc na dwór zimą z naszym maleństwem mając taki kombinezon co nie ma takiego okrycia na stopy to co zakładać na stópki? Wy kupujecie jakieś buciki czy coś ? no nie mam zielonego pojęcia...boziu jaką ja będę matką <strach>
ja myślę, że możesz włożyć jeszcze tego swojego bączka do śpiworka we wózku. ale rzeczywiście, są takie kapcioszki do kombinezonów bez stopek. ja na szczęscie mam ze stopkami i z łapkami, także nie będzie mi nigdzie tych łapek wyciągać Ala.

Cytat:
Napisane przez snufey Pokaż wiadomość
Te ciuszki z Lidla są takie mięciutkie, piękne i przyjemne Oglądam każdą gazetkę z nadzieją, że znów zrobią coś dla niemowląt
ja też lubie ciuszki z lidla. moja mama często kupuje w lidlu, a co za tym idzie, 1/3 ciuchów dla bobasa jest z lidla. dostałam od siostry, a ona własnie została zaopatrzona przez mamę.
jedno co mi się teraz nie podobało z lidla to pościel z bawełny bio, która niedawno była w sklepach. jakaś taka cieniutka była. nie wiem, ale wyglądała szajsowato. za to podoba mi się pościel z ikei. taki jeden wzór mam upatrzony. kupiłabym już ale nadal zastanawiam się czy chcę pościel czy zestaw minky do łóżeczka.
Stary 2016-09-14, 22:16   #2494
monika0185
Zakorzenienie

_Music_girl super, że już w domku
Miałam badania cytomegalii, tokso na samym początku. Teraz powtarzałam tokso.

Co do brzuszków to ostatnio kolezanka jak mnie zobaczyla to powiedziała, że myślała, że będzie większy

Karuzela na łóżeczko - nie kupujemy na początek.

Kaziowa gratuluję obrony!!!
Stary 2016-09-14, 22:19   #2495
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny! Można do Was dołączyć? podczytuje Was jako tajniak już w sumie od samego początku mojej ciąży ale dopiero teraz zdecydowałam się odezwać w sumie to nie wiem czy będę grudniówką czy mamą styczniową, bo terminy mam 28.12 i 02.01, a dzieć rośnie jak na drożdżach mam nadzieję, że uda mi się odzywać jak najczęściej

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Witaj
Stary 2016-09-14, 22:19   #2496
LuckySparkle
Zadomowienie

Alez sie wystraszylismy... juz chcieliśmy jechac do szpitala bo nagle sie zorientowalam, ze.od 16.30 nie czulam ruchów Lili. Poerwsze co to zlapalam za paczka... nic... slodkie sok- nic. Wyczytalam, ze jak dzidzia sie nie rusza to mozna napoc sie pepsi albo coca coli... choc ja takich rzeczy jie pije... lyk pepsi i od razu po minucie tance w brzuchu! Moj maz to juz byl gotowy do wyjscia, zeby jak najszybciej wszystko sprawdzić.

LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 22:25   #2497
monika0185
Zakorzenienie

Lucky super, że na wizycie wszystko dobrze Ale z ważeniem to rzeczywiście dziwne.
Stary 2016-09-14, 22:26   #2498
muffinowe_love
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny!
Witam się z Wami na L4
Za mną intensywny urodzinowy weekend i średnio przyjemne przejście na L4. Jak na razie przystosowuję się do nowej sytuacji i wypoczywam.
Jutro zacznę Was nadrabiać - jedyne 25 stron naprodukowałyście...
muffinowe_love jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 22:26   #2499
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Lucky super, że na wizycie wszystko dobrze Ale z ważeniem to rzeczywiście dziwne.
Zwaze sie jutro na czczo.

Uciekam spac dobranoc.

LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 22:44   #2500
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jjb Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy Wasze maluszki odwrócone są już główkami w dół, bo ja dzisiaj usłyszałam, że mój ułożony pośladkowo i w dodatku że jest spory i trochę mnie strach obleciał , ale w sumie to dopiero 29 tydzień.. no nic jestem ciekawa jak tam Wasze maluchy.
Z ostatniego usg to moja siedzi sobie wygodnie na pęcherzu Ale podobno może sobie zmieniać jeszcze pozycje jak tylko chce.

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Alez sie wystraszylismy... juz chcieliśmy jechac do szpitala bo nagle sie zorientowalam, ze.od 16.30 nie czulam ruchów Lili. Poerwsze co to zlapalam za paczka... nic... slodkie sok- nic. Wyczytalam, ze jak dzidzia sie nie rusza to mozna napoc sie pepsi albo coca coli... choc ja takich rzeczy jie pije... lyk pepsi i od razu po minucie tance w brzuchu! Moj maz to juz byl gotowy do wyjscia, zeby jak najszybciej wszystko sprawdzić.

Ufff zrobiłaś napięcie! Jak dobrze, że Lili ruszyła po gazowanym w końcu tam jest końska dawka cukru.

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Dzisiaj rozmawiałam z moją położną, opowiedziałam, że mam różnice pomiędzy tp wg OM a usg i jest to spowodowane torbielą. Powiedziała, że i tak mam się trzymać tp wg OM. No cóż czyli 06.12 obecnie 28t1d i już jakiś czas mam 3 trymestr
Stary 2016-09-14, 23:33   #2501
kociulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marlen1366 Pokaż wiadomość
Ile dziewczyny macie hemoglobiny?
właśnie sprawdziłam na wynikach
16.08 było 10,7
a 29.08 już 11,4 tzn. że już nie było tak źle, ale później, przez 2 tyg. szpitalnej diety nie miałam kontaktu z żelazem, tylko w tabletkach. Zobaczymy jak będzie teraz.

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Byłam na wizycie i wszystko w porządku, ale małej nie zważyła tylko sprawdziła szybko usg i serduszko... u Was na każdej wizycie ważą??bo niby prywatne wizyty a nie wiem ile waży...
Justynia, widzisz ja też chodzę prywatnie, a mały był ostatnio ważony 3 sierpnia. Próbowałam coś się dopytać w szpitalu, ale na moje pytanie powiedzieli mi tylko na oko ile może ważyć, a żadnych ku temu pomiarów i tak nie zrobili. I ciemno to widzę, że dowiem się coś na ten temat w poniedziałek. Zobaczymy. A może akurat mnie zaskoczy.

Cytat:
Z gorszych rzeczy to tak mnie wnerwia TŻ, że mam ochotę go udusić NIC mi nie pomaga w domu bo przecież on pracuje a ja siedzę sobie na zwolnieniu. Nie kuma, że nie mam siły już łazić po taboretach, żeby np schować pościel czy coś, targać siat z zakupami itp. itd. Oprócz tego, że ogólnie muszę sprzątać i dbać o dom to jeszcze muszę sprzątać po nim bo to taki bałaganiarz, że dajcie spokój (i próbowałam już na to wszystkiego, serio, ale mu bałagan nie przeszkadza a mi i owszem ) Wyciągnąć go po meble dla małej próbuje już od tygodnia bo to też wyczyn, opowiadam o wyprawce co, gdzie, jakie i co jest dobre, zlewka totalna, ale za to co tydzień najchętniej spotkanie z kumplami, meczyk albo coś, piweczko codziennie, mówię Wam coś się człowiekowi przestawiło w łbie a mnie trafia szlag Do tego zaczął palić po niecałym roku... Akurat teraz Rzucenie tego świństwa było moim warunkiem (może bardziej ostrzejszą prośbą) odstawienia tabletek anty... (może to dziecinne, żeby robić takie "warunki" dorosłemu facetowi, ale ja NIENAWIDZĘ fajek i nie chcę, żeby moja mała się wychowywała przy palaczu, sorry poza tym, czy to taki wielki wyczyn dla kochającej osoby?) Ja nie wiem czy on ma jakiś kryzys czy jak... Jak będę miała mieć taką "pomoc" po porodzie to ja dziękuję takie coś
Nie chce mi się z nim użerać, szkoda mi nerwów i w ogóle się nie odzywam i zlewam go totalnie, może się ocknie a jak nie to ja albo go ocknę albo nie wiem...
Tyle w ramach gorzkich żali.

Za to moja mała się wygina jak nie wiem, może mnie próbuje pocieszyć ? Chociaż czasami to mam wrażenie, że mi zasuwa z bańki
Rozumiem Cię. Fajek nie cierpię i bałaganiarstwa również. Całe szczęście mąż pali tylko od święta i to tak, że ja tego nie widzę. Za to w rozrzucaniu swoich rzeczy jest mistrzem. Są wszędzie, na fotelu, w kuchni na krzesłach, w łazience nigdy w koszu tylko pod nim, na łóżku, na desce do prasowania i w ogóle wszędzie gdzie nie spojrzę. Na początku nic nie mówiłam tylko układałam i sprzątałam, później prosiłam, obecnie jak nie ma reakcji na dwa upomnienia zwijam wszystko co mi się przewraca pod nogami i na siłę wpycham do szafki. Wiem, że go to denerwuje, bo po takim upchnięciu wszystko ma wymiętolone, czyste, brudne wszystko razem, ale dopiero wtedy wyciąga to z szafki, segreguje, składa i chowa. Na to więc znalazłam jakiś sposób. Najgorzej jest w kuchni. Wychodzi z założenia, że jak on gotuje to ja sprzątam (choć jak ja gotuję, to i ja muszę sprzątnąć ), a do ugotowania jednego prostego obiadu potrafi wyciągnąć wszystkie patelnie, deski do krojenia, łyżki, widelce, garnki itp. Naprawdę nie mam pojęcia jak on to robi Dlatego ja, okrutna żona, trochę mogę odetchnąć pod tym względem gdy mąż jest w trasie

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
I wiecie co, zdalam sobie sprawę ze ja do tego szpitala to mie mam nawet w co sie spakować bo nie mam takiej torby:/ i tak to jest z moją wyprawka)
To u mnie torba to był pierwszy zakup choć wtedy jeszcze nie wiedziałam, że jako pierwszy się przyda. Ale chyba dzięki temu jestem cały czas spakowana

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość

Mialam koszule taka kopertowa i jakie bylo moje zdziwienie kiedy moje big cyce byly za duze aby je przez ta koperte wyciagnac
No właśnie też się tego obawiam przy tych kopertowych

Cytat:
Dziewczyny, ja to zacofana jestem, ale płacicie na aukcjach i w sklepach PayPalem?
Pytam, bo sprzedawca wózka ma tylko taką jedyną opcję, a ja jak zwykle boję się, że mi całe pieniądze z konta zabiorą
Prawdę mówiąc to dla mnie najwygodniejsza forma zapłaty

Cytat:
ja mam kuferek no i w sumie torbe ktora bedzie w komplecie z wozkiem
O rzeczywiście fajna opcja, bo tak się zastanawiałam, że siebie w torbę spakowałam, ale w co spakować dziecko? Zapomniała, że to jeszcze będzie torba od wózka.

Cytat:
moj mi stwierdzil ze mam spac z dzieckiem w pokoju a pn w sypialni wysmialam go!
to ze pracuje to nie znaczy ze ja mam sie nie wysypiac bo jednak 24/24 bede z dzieckiem i nie pojde sie zdrzemnac..dla mnie to chore ze kobieta spo z dzieckien a maz sam..
Dla mnie to trochę wygląda na Ja zrobiłem swoje, a ty masz się zająć resztą i niech ci nie przyjdzie do głowy, że ja mam brać w tym udział. Baty! Niechby mi mój tak spróbował powiedzieć, to bym go wysłała kątem na kanapę. W sumie sama obmyślam całą sypialnię, żeby było wygodnie nam wszystkim, więc czemu miałabym teraz z tego rezygnować? Z dużego łóżka?

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 07:09   #2502
snufey
Raczkowanie

Obudziłam się dzisiaj i z jakimś takim przerażeniem stwierdziłam, że mam tylko ubranka w rozmiarze 56 i 62. Nie wiem dlaczego, ale wydało mi się, że będą za małe i zaraz będę musiała lecieć do sklepu po nowe
snufey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 09:20   #2503
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Boże jak mnie ten wizaż wkurza ostatnio !!! niech już skończą te "ulepszanie" bo szlak mnie trafi...

Witam się

Dziś już jako tako mam głos i w miarę normalnie oddycham... do szkoły rodzenia się dziś nie wybieram bo nie chce innych ciężarnych pozarażać
Dziś mam w planie ogarnąć listę wyprawkową w końcu i policzyć ciuszki.

Wczoraj powiedziałam mężowi że ciąża będzie donoszona za 9 tygodni to lekko się wystraszył haha
Stary 2016-09-15, 09:23   #2504
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Boże jak mnie ten wizaż wkurza ostatnio !!! niech już skończą te "ulepszanie" bo szlak mnie trafi...

Witam się

Dziś już jako tako mam głos i w miarę normalnie oddycham... do szkoły rodzenia się dziś nie wybieram bo nie chce innych ciężarnych pozarażać
Dziś mam w planie ogarnąć listę wyprawkową w końcu i policzyć ciuszki.

Wczoraj powiedziałam mężowi że ciąża będzie donoszona za 9 tygodni to lekko się wystraszył haha

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
Obudziłam się dzisiaj i z jakimś takim przerażeniem stwierdziłam, że mam tylko ubranka w rozmiarze 56 i 62. Nie wiem dlaczego, ale wydało mi się, że będą za małe i zaraz będę musiała lecieć do sklepu po nowe
To ja znów mam więcej większych ale czekam jeszcze aż ciocia mi wyślę paczkę dlatego z ubrań już kompletnie nic nie kupuje... ( jedynie jade do Lidla tego 19.09 po sukienkę)
Podczytywałam ostatnio mamy majowe 2015 dzieciaczki noszą 62-68 więc myślę że spokojnie bez stresu chyba że urodzi Ci się dzidzia 60cm
Stary 2016-09-15, 09:23   #2505
mewkaa
Zadomowienie

Nie mogę pisać ani przez apke ani przez przegladarke

mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 09:26   #2506
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Co do kombinezonu to wątpie że któraś z nas kupi taki że będzie na styk dla maluszka wydaje mi się że stópki będą i tak schowane grubsze skarpetki i będzie oki. Do wózka i tak kocyk i przykrywa z wózka
pewnie tak ja poprosilam o szukanie w lumpku w roz. 62-68

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.
ja dziś po pracy i po szkole rodzenia.
dzisiaj było kąpanie w wanience i w wiaderku. moj tż tak sobie upatrzył to wiaderko, że teraz chce je kupić, a wanienka przecież stoi gotowa do użytku. sama nie wiem! niby fajne, ale skoro mam już wanienkę, to po co kolejna rzecz...
tż poradził sobie z pampersem, kąpaniem i ubieraniem lalki, mam więc nadzieję, że poradzi sobie również z żywą Alicją

dostałam dziś dwie przesyłki z Hippa oraz bebiprogramu.
w szkole rodzenia dostałam także butelkę Hipp, z tym że bez smoczka nie wiem czemu, ale być może się przyda i taka bez smoczka.

jestem dziś padnięta. byłam w pracy, niewiele się działo. potem zakupy, teraz pranie i jakoś dzień zleciał. oglądam TV, w między czasie wieszam mokre ciuchy i niedługo idę spać.
Tż pojechał do pubu na mecz z kolegami, więc przynajmniej nie zawraca głowy

ja już mam wyprane 6 pralek, poprasowałam z tego 2.
reszta leży wyprana w pojemnikach plastikowych i czeka aż rusze żelazkiem. nie chce mi się!!

Dodoo ja ostatnio widziałam dziewczynę na ulicy w takim kombinezonie. myslałam, że padnę

uuuu gratulacje! ) Gdzie ten Twój brzuch? ja nic tam nie widzę!

ja ostatnio wyruszyłam zeby odebrać dyplom, ale w trakcie drogi na uczelnie (30km mam polnymi drogami) coś mnie pykło żeby zadzwonić i zobaczyć czy jest otwarte. Nie było otwarte, więc szybko zawróciłam do domu.

ja już wolę sobie powoli poprać, bo nie daj Boże coś się wydarzy (poród przedwczesny, niemożność robienia czegokolwiek) to nikt za mnie tego nie zrobi.
Ciuszki leżą sobie w plastikowych pojemnikach, z zamykanymi wieczkami i spoko.
nawet teraz była super pogoda na pranie, więc szybko wszystko schło i co za tym idzie, ładnie pachnie dzidziusiem :

cześć! witamy serdecznie a naszych progach. zdążyłaś na 3ci trymestr!

moja też pokazuje bożene w całej okazałości : a ginekolog jeszcze specjalnie tak manewruje że widać całą bułeczkę

mi też się bardzo podoba Hania, ale z racji że brzmi podobnie jak Ania to nie ma mowy.
jestem uczulona na imię Ania (jeśli któraś ma tak na imię to sorka), bo mojemu tż zdarzało się mnie nazywać tak przez "pomyłkę" na początku związku. jego była miała tak na imię. był z nią 10 lat ale ja nie rozumiem do tej pory, jak można pomylić Darię z Anią. Tylko ten roztrzepaniec potrafi... ala:

ja myślę, że możesz włożyć jeszcze tego swojego bączka do śpiworka we wózku. ale rzeczywiście, są takie kapcioszki do kombinezonów bez stopek. ja na szczęscie mam ze stopkami i z łapkami, także nie będzie mi nigdzie tych łapek wyciągać Ala.

ja też lubie ciuszki z lidla. moja mama często kupuje w lidlu, a co za tym idzie, 1/3 ciuchów dla bobasa jest z lidla. dostałam od siostry, a ona własnie została zaopatrzona przez mamę.
jedno co mi się teraz nie podobało z lidla to pościel z bawełny bio, która niedawno była w sklepach. jakaś taka cieniutka była. nie wiem, ale wyglądała szajsowato. za to podoba mi się pościel z ikei. taki jeden wzór mam upatrzony. kupiłabym już ale nadal zastanawiam się czy chcę pościel czy zestaw minky do łóżeczka.
jakos wiaderko mnie nie przekonuje .

kurcze szkoda ze nie kupilam tego proszku bo u mnie nie ma takich :/ albo zem slepa..

bym sobie juz wyprala raz te ciuszki z lumpa..
ahh dupa ze mnie..

Cytat:
Napisane przez muffinowe_love Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
Witam się z Wami na L4
Za mną intensywny urodzinowy weekend i średnio przyjemne przejście na L4. Jak na razie przystosowuję się do nowej sytuacji i wypoczywam.
Jutro zacznę Was nadrabiać - jedyne 25 stron naprodukowałyście...
supeer!!

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość

O rzeczywiście fajna opcja, bo tak się zastanawiałam, że siebie w torbę spakowałam, ale w co spakować dziecko? Zapomniała, że to jeszcze będzie torba od wózka.

Dla mnie to trochę wygląda na Ja zrobiłem swoje, a ty masz się zająć resztą i niech ci nie przyjdzie do głowy, że ja mam brać w tym udział. Baty! Niechby mi mój tak spróbował powiedzieć, to bym go wysłała kątem na kanapę. W sumie sama obmyślam całą sypialnię, żeby było wygodnie nam wszystkim, więc czemu miałabym teraz z tego rezygnować? Z dużego łóżka?
no tak..
ale to nie pierwszy raz zebym slyszala ze facet spi osobno..

to ja powinnam teraz sie przeniesc bo sie wyspac nie moge.. ?
a w zyciu mi sie najlepiej w sypialni spi

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

ja mam ubranka powyzej 74 czy jakos tak

kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 09:32   #2507
mewkaa
Zadomowienie

Ja mam 56, 62, 68, 74 i 80 nawet bo podobały mi sie😆

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

W końcu zaliczam dzień w domu
Zmywarka już chodzi i pierwsza pralka
Jutro jadę nad morze
Na 3 dni
Boże jak ja się cieszę bo w tym roku nigdzie nie byłam
A miałam bardzo ciężki rok
Kolejny nie zapowiada się lżejszy 😆

Stary 2016-09-15, 09:35   #2508
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Ja mam 56, 62, 68, 74 i 80 nawet bo podobały mi sie😆

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

W końcu zaliczam dzień w domu
Zmywarka już chodzi i pierwsza pralka
Jutro jadę nad morze
Na 3 dni
Boże jak ja się cieszę bo w tym roku nigdzie nie byłam
A miałam bardzo ciężki rok
Kolejny nie zapowiada się lżejszy 😆

ja tez tak samo z ubrankami

wypoczywaj!

Stary 2016-09-15, 09:44   #2509
ewelinuus
Zadomowienie

Cytat:
Spokojnie Ja nie mam z ubranek prawie nic A jak mam to na 62 na 56 jeden pajacyk i jedną rzecz na 68
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 09:44   #2510
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
ja tez tak samo z ubrankami

wypoczywaj!

Dziękuję 😚

Teraz w pon w lidlu będą znowu ciuszki
Nie patrzcie w gazetke 😫
Podobają mi się sukienki 😉

Stary 2016-09-15, 09:58   #2511
xjustyniaaax
Zakorzenienie

ja właśnie pojade po sukienkę tą z apaczem
Stary 2016-09-15, 10:00   #2512
kamisha
Zakorzenienie

ja kupilam proszek dzidzius moze byc nie?

ja juz kupie tylkp spiochy

Stary 2016-09-15, 10:01   #2513
nudnylogin
Rozeznanie

Witam się z Wami z rana w temacie ciuszków to mamy już trochę, głównie 56-62 i kilka 50 a do Lidla lece po legginsy i może jeszcze coś wpadnie. Muszę zabrać męża ze sobą, co 4 ręce to nie 2, haha

nudnylogin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 10:01   #2514
mmgi
Zadomowienie

Jjb, nie wiem jak jest ułożony. Ale córka w 29 tygodniu była posladkowo i mimo że była mała, to się niestety nie przekrecila :/

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 10:03   #2515
malaDarunia
Wtajemniczenie

kamisha popatrz jeszcze w koszach w biedronce tam gdzie już leży wszystko, bo u mnie w dalszym ciągu są te proszki za 13zł 1.8kg. są też kapsułki oraz mleczko do prania (o loveli mówię).

jjb moja jest już ułożona główką do dołu. i to chyba od dwóch wizyt. ginekolog powiedział, że ma nadzieje ze tak zostanie, chociaż może się to zmienić do 37tygodnia. także spoko, na ogół dzieci się przekręcają główką w stronę światła

Witam się czwartkowo. zjadłam śniadanie i lecę do pracy Trochę pogadam, trochę posprzątam i niedługo będę znów w domku.

będę musiała chyba jechać dziś do teściowej do pracy, bo się upominała, że ma coś dla mnie na urodziny i prosiła żebym wpadła, bo ona nie ma jak (jest w pracy od rana do 22 codziennie...) no cóż, zobaczymy co będzie sie działo w pracy. jak nie będę zmęczona to wsiądę w tramwaj i podjadę na chwilę do niej. wizyta będzie odklepana

Edytowane przez malaDarunia
Czas edycji: 2016-09-15 o 10:16
malaDarunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 10:05   #2516
kamisha
Zakorzenienie

zazdroo sukienek! spodniś rajtuzek opasek !

Stary 2016-09-15, 10:08   #2517
mewkaa
Zadomowienie

Nie mogę cytowac😣

Justi ale ta szara czy morelowa? 🤔

Nudna leginsy też boskie 😈

Ten zajac z piórem wymiata!
Kolekcja dziewczeca boska
Chłopięca gorsza dla mnie

Karol a tobie to może dresik w paski mamusia kupi
Jakiś większy co? 🤔

Stary 2016-09-15, 10:10   #2518
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Nie działa cytowanie ehh...

Ja też chciałam Dzidziusia ale u mnie było takie opakowanie większe za 30zł a na próbę chciałam mniejszą paczkę. Kupiłam Lovelę i teraz dokupiłam drugą paczkę w Biedronce po 12.99 i super jest pięknie pachnie i chyba z nią zostanę płyn do płukania też mam z Loveli
Stary 2016-09-15, 10:16   #2519
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
kamisha popatrz jeszcze w koszach w biedronce tam gdzie już leży wszystko, bo u mnie w dalszym ciągu są te proszki za 13zł 1.8kg. są też kapsułki oraz mleczko do prania (o loveli mówię).

Witam się czwartkowo. zjadłam śniadanie i lecę do pracy Trochę pogadam, trochę posprzątam i niedługo będę znów w domku.

będę musiała chyba jechać dziś do teściowej do pracy, bo się upominała, że ma coś dla mnie na urodziny i prosiła żebym wpadła, bo ona nie ma jak (jest w pracy od rana do 22 codziennie...) no cóż, zobaczymy co będzie sie działo w pracy. jak nie będę zmęczona to wsiądę w tramwaj i podjadę na chwilę do niej. wizyta będzie odklepana
ooo to nastepnym razem
kupilam Dzidziusia bo do Biedry musze autem jechac a na razie nie jedziemy.. :/
zaraz zjem buleczkee

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
Nie działa cytowanie ehh...

Ja też chciałam Dzidziusia ale u mnie było takie opakowanie większe za 30zł a na próbę chciałam mniejszą paczkę. Kupiłam Lovelę i teraz dokupiłam drugą paczkę w Biedronce po 12.99 i super jest pięknie pachnie i chyba z nią zostanę płyn do płukania też mam z Loveli
u bylo to i Bobas..
potem koncentraty i plyny a pisalyscie o proszkach wiec wzielam

Stary 2016-09-15, 10:19   #2520
malaDarunia
Wtajemniczenie

Cytat:
ja kupilam proszek dzidzius moze byc nie?
pewnie że tak. w każdym proszku dla dzieci się wypierze Dzidziuś był nawet dobrze oceniany pod względem składników które mogą drażnić skórę dzidzi.
a najlepsze ze wszystkiego są płatki mydlane z tej firmy, chociaż mi mama mowiła, że niestety, ale w płatkach nie wszystko się ładnie wypierze.
chociaż... te pranie rzeczy od kogoś badź ze sklepu można w tym zrobić, bo zazwyczaj dostajemy czyste ciuszki, tylko odświeżyć trzeba
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości