Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016 - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-15, 22:20   #2641
mademoiselle_m
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016

Cytat:
Napisane przez marlen1366 Pokaż wiadomość
My teraz czekamy na ekipę, która zrobi nam taras i połozy kostkę przed domem. Teoretycznie już powinni być ale standardowo są opóźnienia i będą dopiero w ostatnim tygodniu września. Cieszę się, że w dwa lata cała chata została ogarnięta. Drugi raz bym tego przerabiać nie chciała.
Ciemne ręczniki dostaliśmy na ślub, mnie się nie podobają ale to jedyne, których by mi żal nie bylo
Ja chyba wiedząc to co wiem teraz tez bym już się za budowę nie zabrała tylko kupiła gotowy dom do wykończenia.. My walczymy dopiero rok ale mam dość tych wszystkich "fachowców".
Cytat:
Napisane przez snufey Pokaż wiadomość
Nienawidzę tego.
Piżamy i koszule dla dorosłych kobiet, a zawsze jakieś dziecięce aplikacje
W takim razie ja już chyba na starość dziecinnieje bo wśród moich koszulek znajdzie się i myszka micky i smerfetka i minionki uwielbiam takie nadruki i bynajmniej nie do spania bo jak już wspominałam piżam i koszul nie posiadam.
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 22:22   #2642
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
Ja chyba wiedząc to co wiem teraz tez bym już się za budowę nie zabrała tylko kupiła gotowy dom do wykończenia.. My walczymy dopiero rok ale mam dość tych wszystkich "fachowców".

W takim razie ja już chyba na starość dziecinnieje bo wśród moich koszulek znajdzie się i myszka micky i smerfetka i minionki uwielbiam takie nadruki i bynajmniej nie do spania bo jak już wspominałam piżam i koszul nie posiadam.
takie nadruki to spoko ale pies, kot , żaba itp to tak średnio troche
Stary 2016-09-15, 22:29   #2643
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
takie nadruki to spoko ale pies, kot , żaba itp to tak średnio troche
Ja myślę, że nikt na to nie zwróci uwagi
Jak leżałam w szpitalu to bardziej rzucała się w oczy paniusia w jedwabnym szlafroczku w panterke z kiciusiem przy kapciach - aż dziwne, że nie miała tych klapek na obcasach
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 22:31   #2644
ewelinuus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
Fotki będą jak już wszystko będzie cacy

Ja mam taką i ją uwielbiam, dzięki niej mniej mnie bolą biodra (sprzedawcy nie polecam jakoś bardzo, bo długo czekałam i w sumie teraz trochę mi się zbiło wypełnienie ale kształt jest super) http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5595976406
Dzięki za link..hehe mam czas do jutra wieczora zamówić, bo inaczej pieniążki mój tż przeznaczy na głupoty Dobry jest
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 22:32   #2645
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
Ja myślę, że nikt na to nie zwróci uwagi
Jak leżałam w szpitalu to bardziej rzucała się w oczy paniusia w jedwabnym szlafroczku w panterke z kiciusiem przy kapciach - aż dziwne, że nie miała tych klapek na obcasach
ale to nie na pokaz to dla mojego lepszego samopoczucia ale ta opcja z panterką i kapciami z kiciusiem jeszcze gorsza wole koszulke z psem
Stary 2016-09-15, 22:33   #2646
CAR0LKA
Rozeznanie

Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część

Ja mam taka poduszke, bdb kontakt sklepu z klientem a z poduszka spi mi sie wygodnie
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6125913711
Stary 2016-09-15, 22:36   #2647
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Dzięki za link..hehe mam czas do jutra wieczora zamówić, bo inaczej pieniążki mój tż przeznaczy na głupoty Dobry jest
ja mam taką za swoją w sklepie dałam 89zł ;/

http://allegro.pl/babymatex-poduszka...rs_rule_id=201
Stary 2016-09-15, 22:36   #2648
LuckySparkle
Zadomowienie

Ja zamowilam poduszke na ebay we wtorek i czekam na dostawe. Mnie tez maz namawial kuz jakis czas na ta poduszke tylko sie zdecudowac nis moglam na konkretna.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 22:38   #2649
kamisha
Zakorzenienie

ja hybrydy chce nosic do listopada...

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
Poważnie A byłam dzisiaj w biedronce i nie widziałam. Albo wykupili, albo nie zwróciłam uwagi, albo w mojej wcale nie było bo tu nie wszystkie promocje docierają. Jutro jadę odebrać wyniki, to zajrzę do drugiej, większej. Teściowa też mówi, że będzie na mieście to zobaczy w jeszcze jednej. Dzięki wielkie za info

Migdałku, spokojnie, ty się teraz zajmij swoimi sprawami i nie zawracaj sobie głowy pierwszą stroną. Na to przyjdzie czas. Chociaż martwię się o ciebie, że tyle masz na głowie w związku z ta przeprowadzką. Nie przeforsuj się!

Kamisha, miałam wrzucić od razu, ale jak nie wizaż, to kabel od tel coś nie łączył. Złośliwość rzeczy martwych
Fotki łóżeczka nie zrobiłam, bo ono jeszcze takie niekompletne bez materacyka itp., ale ciut widać go w tle
Tylko już się nie bawiłam ze spacerówką i fotelikiem. To już kiedyś przy okazji

He he, Darunia, fajne te pluszaczki

No właśnie, Mewka, Darunia mi przypomniała, że miałam napisać. Z tym sokiem z buraka to nie jest tak, że organizm dziennie wchłonie to co mu potrzebne, a nadmiar i tak wydali? 2 litry to nie ciut za dużo? A gdzie wit C, np. w soku pomarańczowym? Tylko nie pochłaniaj go kolejnego litra. Wit C pomaga wchłaniać żelazo także warto łączyć te dwa soki
obadam na kompie jutro

kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 22:42   #2650
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Ta poduszka to mój najlepszy zakup ciążowy mąż też podkrada

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

cały dzień spędziłam dziś w łóżku, ale za to lepiej się czuję ale tym leżeniem się zmęczyłam więc idę już spać

Dobranoc
Stary 2016-09-15, 22:42   #2651
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
Uff nadrobiłam wszystko! Dziewczyny melduje, że remont zakończony teraz zostały tylko porządki, dziś udało mi się już zagospodarować prawie całą garderobę a tż miał wolne, więc wyniósł starą szafę z sypialni i wstawił w końcu tam łóżeczko

Obiecuję, że teraz już postaram się bardziej udzielać

Odnośnie czegoś do spania dla malucha na sam początek to chciałabym jeszcze kupić taki otulacz na zamek może z Tulika albo z innej firmy w Smyku widziałam, na rożek się raczej nie skuszę co do spania to chciałabym małą od początku usypiać w jej łóżeczku ale jak się nie uda to chyba spróbujemy spania razem tzn widziałam że da się nasze łóżeczko zmodyfikować żeby pełniło funkcję dostawki do naszego łóżka

Pisałyście o pakowaniu torby do szpitala, a jakie macie te torby? Bo ja nie mam chyba żadnej takiej i nie wiem jak duża powinna być a nie chce skończyć z jakąś walizka na porodówce

Mewka gdzieś pisała o szyszkach z krówek i tak mi się ich zachciało kiedyś robiłam je tak, że robiłam sama masę krówkową z mleka i cukru chyba no i do tego ryż prażony

Gratulacje obrony!
super!!
wypoczywaj teraz!
Cytat:
Dziewczyny, mężuś kazał mi zamówić sobie poduszkę do spania dla kobiet w ciąży. Któraś z Was ma? Jeśli tak to jaką? Przydaje się?
ja mam taka jak.. ( ktora z was mi linka dawala...)no zapomnialam :/ budyn w mozgu....
w zestawieee o!

czekam na paczke z utesknieniem

Stary 2016-09-15, 22:45   #2652
malaDarunia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malaDarunia

Justyna, widze że jednak wykasowałam zdjęcie mojej stopy z telefonu.
Ale serio powiadam, nie daj tżtowi malować pazurów u stóp
mój zamiast malować 3ma pociągnięciami to malował wszerz, więc wyobraź sobie co miałam na stopach

BOŻE ZNOWU JESTEM GŁODNA.

snufey te aplikacje na koszulach są zapewne po to, żeby nikomu do głowy nie przyszło wychodzić w nich zamiast w normalnej koszulce

ja ostatnio się popłakałam tżtowi w 1 dzień bycia na nowym mieszkaniu,bo miałam kryzys ubraniowy. wzięłam z domu rodzinnego tylko piżamę i jedną bluzkę. chcieliśmy iść na kolację i okazało się, że bluzka była pobrudzona. i chodze w tej piżamie po domu i rycze że nie mam się w co ubrać, a jestem głodna , lodówka pusta przecież jeszcze była... a tż do mnie "a nie możesz iść w tym co masz na sobie?" NO JASNE, już lecę do restauracji w koszulce z helloł kiti, która już jest tak przymaława, że mi pół brzucha widać Wyglądam jakbym ją ukradła młodszej siostrze
w końcu poszłam w tej przybrudzonej (jakaś tam szara kreska była na niej,może od torebki?), bo stwierdziłam, że już ciemno jest i nikt na mnie nie będzie patrzył po drodze

Edytowane przez malaDarunia
Czas edycji: 2016-09-15 o 22:53
malaDarunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 22:49   #2653
kamisha
Zakorzenienie

moj by chyba wymalowal pazurki elegancko mi pietki robi i obcina

Stary 2016-09-16, 00:24   #2654
muffinowe_love
Raczkowanie

Nadrobiłam dopiero do 76 strony jakoś nie mam weny i w ogole wydaje mi się że mam mniej czasu na wszystko na tym L4. Jak tak dalej pójdzie to mi się taki leń włączy, że nawet do wc nie będzie mi się chciało iść ale mam nadzieję, że to tylko chwlowe i nabieram sł do działania

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Mam dokładnie ten sam zestaw

Cytat:
Napisane przez jjb Pokaż wiadomość
W dodatku kręgosłup boli mnie tak okropnie, że ledwo chodzę, zastanawiam się czy jest na to jakaś rada.
Pytałam ostatnio gin o te bolące plecy i wychodzi na to , że to wina słabych mięśni. Można tylko polegiwać w ciągu dnia i czekać aż przejdzie.
Jak się o tym dowiedziałam, to uświadamiam wszystkie koleżanki przed ciążą, że warto ćwiczyć nie tylko brzuszki, ale i plecy

Cytat:
Napisane przez iza251 Pokaż wiadomość
A imienia ostatecznie jak nie mamy,tak nie mamy
Choć pomału przekonuję się do pomysłu córki,czyli - Adasia
U nas jest tak, że ja mam milion pomysłów na imię i co chwila pytałam męża czy mu się coś podoba i on mówił, że nie, albo, że tak, ale i tak bardziej podoba mu się Adaś...
Tak mnie tym rozczulał, że chyba w końcu ten Adaś zostanie, już powoli tak do niego mówimy, no chyba że nas jeszcze coś oświeci do grudnia

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość

widziałam buźkę, nóżki, ciperkę, łapki i w sumie chyba ładną będę mieć tą córkę
Nie wiem tylko dlaczego na zdjęciach z usg zawsze wychodzi tak brzydziej niż na samym usg. dziś stwierdziłam, że ma ryjek jak świnka pepa No ale to moja świnka pepa i będzie śliczna (po mamusi ha ha ha)

Dziewczyny mam takie wrażenie, że jakoś dziwnie pachnę od pewnego czasu. Nie śmierdzę potem czy coś, ale tak jakoś dziwnie tam na dole. Czuję siebie nawet jak sobie teraz siedzę w gaciach. Niby wszystko jest ok, ale skąd takie dziwne zapachy to ja nie wiem. Gin powiedział mi, że nie widzi nieprawidłowości, a ja jakoś nie mogę się do tego przekonać.
taką... starą babą jakby. masakra
Super, ☠że wszystko dobrze na wizycie i że córcia ci się podoba

My byliśmy w zeszłym tyg. w pt i też u nas wszystko dobrze, Młody ważył 970 g ale mówię temu mojemu gin, że za przystojny to on nie jest, a on mi na to że nie musi być przystojny, byle był robotny
Ale damy mu jeszcze szanse, ma chłopak prawie 3 miesiące żeby się wyrobić Ciekawe, czy każda z nas po urodzeniu stwierdzi, że jej dziecko jest najpiękniejsze na świecie (a potem jeszcze, że najmądrzejsze i najzdolniejsze )

A co do tych zapachów, to też jakoś mocniej odczuwam niż zwykle, ale ja mam notoryczną infekcję i teraz znowu faszeruję się globulkami
muffinowe_love jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 00:28   #2655
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:

Fotki łóżeczka nie zrobiłam, bo ono jeszcze takie niekompletne bez materacyka itp., ale ciut widać go w tle
Piękny wózek i łożeczko też!

Cytat:
u mnie jak są to z jakimś słoniem, psem , kotem :/ po co takie durne aplikacje... chce zwykłą jednokolorową a nie...
Nie wiem właśnie na cholerę te "słodkie" misie... To, że niby to dla dziecka, to też nie wymówka, bo przeciez ono na początku i tak nie widzi dobrze :P
Mnie ostatnio wpadł w oczy ten szary szlafrok, mało matkowy :P

Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość
Melduje po wizycie Prawie 800g, 26t4d +/- 14 dniWszystko dobrze, na twardnienie brzucha mam brać magnez i no spa, jeśli będzie bardzo dokuczało, ale szyjka wzorowa, więc to powiedział, że to normalne Mała się już przekręciła główką w dół. Mi w miesiąc przybyło niecałe 1.5kg, od początku 2.8kg

Wybrałam się na zakupy i weszłam do Smyka, na wszelkie akcesoria, smoczki, itp jest min.10zł różnicy między nim a np Gemini a laktator to 90zł różnicy

Super, że wszystko dobrze! od początku niecałe 3 kg? toż to nieludzkie!

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Wybaczcie, że nie przeczytam tych wszystkich ostatnich postów, ale jest ich za dużo a ja na prawde nie mam czasu i siły.
Mam nadzieję, że nic złego się nie działo.
Ja melduję, że żyję, ale przeprowadzka mnie wykańcza. Jednak powoli idzie do przodu. Mam jeszcze do zabrania pierdoły ze starego mieszkania i sprzątnięcie go. No i oczywiście poukładanie reszty rzeczy. Brzmi to lekko ale tak nie jest. Tż dużo pomaga ale też pracuje więc robi ile może. Do tego kasy nie mam bo ZUS to zas*ana złodziejska instytucja...

Miłego popołudnia dziewczyny.
Powoli, wszystko ogarniecie, nie musicie przeciez na hura wszystkiego wykładać, nie przemęczaj się!
Stary 2016-09-16, 06:47   #2656
marlen1366
Rozeznanie

Dzień dobry. Wczoraj zadzwoniła do mnie babka od dentysty z pytaniem czy pamiętam o wizycie. Oczywiscie nie pamietałam.
O 4.30 mordowalam muchy bo wkurzały mnie niemiłosiernie.
Mam nadzieje, ze zobacze dzis łóżeczko i się zakocham. Panowie na magazynie mają je złożyć specjalnie żebym mogła zobaczyć jak wygląda. Niemal dwieście km muszę jechać, oby było warto.
Ten szary szlafrok jest cudny.
Oczywiście, że dziecko każdej z nas będzie naj pod każdym względem.
Spokojnego dnia dziewczyny

marlen1366 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 06:53   #2657
ewelinuus
Zadomowienie

Hej ja nie moglam wczoraj zasnac, cos o 1 usnelam a dzis o 5 pobudka i tak drzemie jeszcze jakos zimni mi bylo w nocy:/
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 08:11   #2658
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Dzien dobry !

Szybko zasnelam wczoraj i nawet sie wyspalam

Dzis czuje sie juz lepiej nawet zawioze męża do pracy i skoczę do miasta obok do pepco i do fajnego lumpka moze cos upoluje dla siebie bo wszystkie bluzki mi sa za krotkie. No i do h&m moze upoluje Kaziową kiecke

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Super ten szary szlafrok ! Na miniaturce wyglada jakby byl z minky
Stary 2016-09-16, 08:39   #2659
DoDoo
Zakorzenienie

Helol, mega sie nie wyspalam i juz czekam do dentysty. Na szczescie nie z soba, a z siostra

Stary 2016-09-16, 08:40   #2660
marlen1366
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
Helol, mega sie nie wyspalam i juz czekam do dentysty. Na szczescie nie z soba, a z siostra

Ja zaraz tez jade do dentysty.

marlen1366 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 08:53   #2661
snufey
Raczkowanie

Nareszcie chłodek, uff

Ja nie mam tej poduszki i chyba mieć nie będę (tylko kupię mniejszą do karmienia), bo wysypiam się bardzo dobrze i mam bardzo wygodne łóżko

Wiadomo, każde dziecko dla rodzica jest najpiękniejsze, ale ja nie zamierzam mu wmawiać, że jest naj i ponad wszystkich Wychodzę z założenia, że błędy dziecku trzeba pokazać i oswajać stopniowo z rzeczywistością, a nie przytakiwać i utrzymywać w nieprawidłowym myśleniu
Z drugiej strony nie będę też robić, jak rodzice dla mojego męża - niby dla żartów wiecznie go nazywali brzydalem albo ropuchą (bo przecież chłopca nie można nazywać ładnie ), zawsze mu mówili jak to powinien być najlepszy, czego mu brakuje itd. przez to strasznie brakuje mu pewności siebie w dorosłym życiu i ma problemy z podejmowaniem decyzji
snufey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 09:27   #2662
kamisha
Zakorzenienie

ja lozko mam wygodne ale jak ide ogladac tv to tam mamy niewygodna kanape a na bank tam pojde spac jak sie maly urodzi..

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

oj nie takie gadanie jest najgorsze czlowiek jest niedowartosciowany...

Stary 2016-09-16, 10:04   #2663
_music_girl
Raczkowanie

HeJ,
Siedzę od pół godz.w laboratorium. Jestem po glukozie, ale wzięłam z domu sok z dwóch cytryn i mnie wykrecalo od tego kwasu !!! Coś okropnego!! Jeszcze godzinka i zjem kanapeczke Dziś mam wizytę u gina. Ciekawe ile mała waży

Miłego dnia

Edytowane przez _music_girl
Czas edycji: 2016-09-16 o 10:06
_music_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 10:23   #2664
snufey
Raczkowanie

Ja też jestem ciekawa ile Filip waży
29 ważył prawie pół kilograma, ale teraz na pewno podrósł Już nie mogę doczekać się 28, wtedy dowiem się ile kluska waży
snufey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 10:37   #2665
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _music_girl Pokaż wiadomość
HeJ,
Siedzę od pół godz.w laboratorium. Jestem po glukozie, ale wzięłam z domu sok z dwóch cytryn i mnie wykrecalo od tego kwasu !!! Coś okropnego!! Jeszcze godzinka i zjem kanapeczke Dziś mam wizytę u gina. Ciekawe ile mała waży

Miłego dnia
ooo jeszcze troche
mi pani mowila ze bedzie to trwac 2 h, a mojej mamy znajoma mowila ze jakas dziewczyna z rodziny byla 4 h na glukoziee :/

Stary 2016-09-16, 10:38   #2666
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Migdałku, spokojnie, ty się teraz zajmij swoimi sprawami i nie zawracaj sobie głowy pierwszą stroną. Na to przyjdzie czas. Chociaż martwię się o ciebie, że tyle masz na głowie w związku z ta przeprowadzką. Nie przeforsuj się!

Prześliczny ten wózek A łóżeczko chciałam kupić identyczne Znalazłam na olx używane za 130zł...

Cytat:
Dziewczyny, mężuś kazał mi zamówić sobie poduszkę do spania dla kobiet w ciąży. Któraś z Was ma? Jeśli tak to jaką? Przydaje się?
Ja mam ten zestaw:
http://allegro.pl/zestaw-poduszka-ci...170710741.html

Usiadłam chwilkę przy kompie i Was nadrobiłam
Musimy jechać po resztę rzeczy, ale tylko je zapakuję i tż będzie nosił.
Dzisiaj sprzedaję moją trąbkę... Trochę mi jej szkoda, ale i tak nie gram a leży i się marnuje i wentyle zasychają...
Stary 2016-09-16, 10:50   #2667
folinka
Zadomowienie

Dzień dobry!
Nazbierało mi się pisania...
Skończyło się u mnie lato Po cudownych 3 dniach ciepełka, dziś zawitała pełną parą jesień, więc zamulam na kanapie Wczoraj nawet nie posiedziałam spokojnie przy grillu i nie zajrzałam już do Was. Jak to w domu i z dziećmi - ciągle coś do zrobienia... Dziś odpoczywam!

Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość
Przede wszystkim gratuluje wszystkim udanych wizyt i znośnych badań glukozy Moją wizytę odwołano w poniedziałek na dwie godziny przed , ale idę w czwartek, mam nadzieję, że będę miała ciągłość zwolnienia

Z gorszych rzeczy to tak mnie wnerwia TŻ, że mam ochotę go udusić NIC mi nie pomaga w domu bo przecież on pracuje a ja siedzę sobie na zwolnieniu. Nie kuma, że nie mam siły już łazić po taboretach, żeby np schować pościel czy coś, targać siat z zakupami itp. itd. Oprócz tego, że ogólnie muszę sprzątać i dbać o dom to jeszcze muszę sprzątać po nim bo to taki bałaganiarz, że dajcie spokój (i próbowałam już na to wszystkiego, serio, ale mu bałagan nie przeszkadza a mi i owszem ) Wyciągnąć go po meble dla małej próbuje już od tygodnia bo to też wyczyn, opowiadam o wyprawce co, gdzie, jakie i co jest dobre, zlewka totalna, ale za to co tydzień najchętniej spotkanie z kumplami, meczyk albo coś, piweczko codziennie, mówię Wam coś się człowiekowi przestawiło w łbie a mnie trafia szlag Do tego zaczął palić po niecałym roku... Akurat teraz Rzucenie tego świństwa było moim warunkiem (może bardziej ostrzejszą prośbą) odstawienia tabletek anty... (może to dziecinne, żeby robić takie "warunki" dorosłemu facetowi, ale ja NIENAWIDZĘ fajek i nie chcę, żeby moja mała się wychowywała przy palaczu, sorry poza tym, czy to taki wielki wyczyn dla kochającej osoby?) Ja nie wiem czy on ma jakiś kryzys czy jak... Jak będę miała mieć taką "pomoc" po porodzie to ja dziękuję takie coś
Nie chce mi się z nim użerać, szkoda mi nerwów i w ogóle się nie odzywam i zlewam go totalnie, może się ocknie a jak nie to ja albo go ocknę albo nie wiem...
Tyle w ramach gorzkich żali.

Za to moja mała się wygina jak nie wiem, może mnie próbuje pocieszyć ? Chociaż czasami to mam wrażenie, że mi zasuwa z bańki
To ja, to ja, dziękuję!
Przykro, że nie masz wsparcie w tż Chyba zostaje Ci rozmowa, rozmowa i rozmowa... Cierpliwości!
Fajnie, że malutka tak pociesza

Cytat:
I witaj 3 trymestrze ! Bądź łaskaw na tej ostatniej prostej
Gratki!

Cytat:
Napisane przez _music_girl Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny, ja w końcu w domu
Już 25 tc
Od wczoraj zdążyłam się koszmarnie zmęczyć, chyba niczym, po prostu chodzeniem, schylaniem, kucaniem, to zbyt duży ruch po 2,5 mies leżeniem
Mam się nie przemęczać, nie sprzątać, nie dźwigać, odpoczywać nie będzie latwo. Jak tu wszystko przygotować na małą? I jak ogarniać synka i dom, i koty.
No nic, zobaczymy, na razie muszę co chwile leżeć i odpoczywać, bo mi się brzuch stawia.
Wspaniale!
Uważaj na siebie i rób tylko to co najważniejsze! Spokojnie i powoli, jeszcze jest czas na wyprawkę, a od odrobiny brudu jeszcze nikt nie umarł

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
Poza tym jutro zaczynam 30 tydzień ciąży...
Brzmi poważnie! Proszę tu nie straszyć!
Co niektórzy jeszcze przeżywają zbliżający się 3 trymestr

Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
Hej mamusie!
Chciałam tylko powiedzieć, że ja już po obronie i dokumenty na II stopień złożone!
Teraz będę miała więcej czasu, żeby być na bieżąco z Wami!

Gratulacje!!!
I... to niby Ty na tym zdjęciu??? Co za laskę nam tu wstawiasz?
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 11:16   #2668
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nudnylogin Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Można do Was dołączyć? podczytuje Was jako tajniak już w sumie od samego początku mojej ciąży ale dopiero teraz zdecydowałam się odezwać w sumie to nie wiem czy będę grudniówką czy mamą styczniową, bo terminy mam 28.12 i 02.01, a dzieć rośnie jak na drożdżach mam nadzieję, że uda mi się odzywać jak najczęściej
Cześć tajniaku
Witam w gronie z terminem na koniec miesiąca. Czuję pewien niedosyt w tej grupie, bo dziewczyny z początku tak pędzą z tygodniami i wszystkich zadziwiają, a nami z końca już mało kto przeżywa

Cytat:
Zaraz was nadrobię ale muszę się podzielić moim wypadem do sklepu;p byliśmy z mężem w Pepco kupiliśmy rożek granatowy w białe koniczynki a potem byliśmy w sklepie z wózkami...i jak do tej pory podobały mi się wózki z tymi okrągłymi dnami gondoli to dziś pan pokazał nam wózek taki http://easy-go.com.pl/wozki_wielofunkcyjne/optimo/
No i był taki zgrabniusi, gondola ze stelażem waży tylko 9,5 kg, i to że potem spacerówka składa się razem ze stelażem i ten stelaż w porównaniu do wózków typu Adamex itd to taki zgrabny..no spodobał mi się bardzo. Ale mój tż powiedział że jakiś taki mały Ale jak stałam obok niego to czułam się normalnie a przy tych innych to one jakieś takie duże Możecie zerknąć wy bardziej doświadczone na ten wózek ?
Najwięcej zależy od tego, czego Ty oczekujesz od wózka Czy zamierzasz wymieniać na spacerówkę, czy używać go dłużej, czy potrzebujesz super amortyzacji do lasu, czy raczej koła piankowe i zwykła amortyzacja wystarczą, itd... To właśnie te koła pompowane dodają najwięcej wagi wózkowi.
Wizualnie wygląda całkiem fajnie. Niestety opis standardowo zawiera wszystkie popularne funkcje, więc po nim ciężko coś więcej powiedzieć. Ja to obczajałam każdy wózek w sklepie po swojemu - czy lekko, ale stabilnie wpinają i wypinają się wszystkie części, czy łatwo jest położyć jedną ręką oparcie spacerówki, czy buda jest duża, czy amortyzacja jakaś jest naprawdę czy tylko w opisie (zwłaszcza gdy koła nie pompowane) i wiele tego typu. W opisie jedynie co widzę, że wyróżnia ten wózek to porządna folia na spacerówkę, z którą często jest problem i bardzo zwracam na to uwagę. Ogólnie moje pierwsze wrażenie pozytywne, trochę stylem i wagą przypomina mój wózek
Na pewno zgodzę się, że mnie też zawsze zniechęca wielkość tych częstochowskich czołgów, jak je zwykle pieszczotliwie nazywam, ale wcale nie z racji argumentów rodzaju "jak to wygląda", tylko po prostu wiem z doświadczenia jak bywa męczące używanie na co dzień przez parę miesięcy takiego ciężkiego i wielkiego czołga i że jakieś 90% mam najpóźniej koło roku marzy o mniejszej spacerówce. Choć z kolei Ci, którzy faktycznie potrzebują takiego wózka poza miastem, znajdą w takich moc zalet. I choć sama rozważałam tego rodzaju wózek (najbardziej Baby design lub Camarelo), to właśnie bałam się, że mnie będzie wkurzać ta wielkość.

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
No wiec byla ta sama co na poczatku. Mila, doświadczona i znajdca odpowiedzi na wszystkie mojepytania. Posluchalismy Lili serduszka zapisalam sie na szczepienie przeciw krztuscowi ale odmówiłam szczepienia przeciwko grypie- chyba polozna sie nie zdziwili- nie ja jedna odmowilam tego szczepienia. Nie widzę sensu sie szczepic na grype w czasie ciazy.
Fajnie, że miałaś lepszą wizytę teraz.
Co Cię przekonało do szczepienia na krztusiec? Ja ciągle nie wiem... Nie zagłębiłam się jeszcze w ten temat.

Cytat:
A u mnie w głowie cały czas ten wózek
a powiedzcie mi jeszcze, wychodząc na dwór zimą z naszym maleństwem mając taki kombinezon co nie ma takiego okrycia na stopy to co zakładać na stópki? Wy kupujecie jakieś buciki czy coś ? no nie mam zielonego pojęcia...boziu jaką ja będę matką <strach>
Ja zdecydowanie szukam kombinezonu z pełnymi stópkami. Każda część garderoby mniej do ubrania to ogromny plus przy wychodzeniu na zimowy spacer. Mniej zgrzania siebie i dziecka przed przekroczeniem progu, mniej nerwów i poprawiania, bo te różne butki, to ciągle tylko spadają albo odpinają się i wkurzają.
Będziesz super matką jak każda z nas!
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 11:20   #2669
Velvet Wave
Rozeznanie

Cytat:
Ja 21.09 mam fryzjera, a dzień później paznokcie. Zastanawiałam się czy nie ściągnąć już hybrydy, ale poczekam do następnego razu. Szczerze mówiąc trudno dostać się do tej kobietki, a robi naprawdę fajnie. Obawiam się, że jak wypadnę z obiegu, to później się do niej nie załapię Za to na stopach zostawiam bez żadnych lakierów. W razie W
Już ściągnąć hybrydy ? Przecież ja właśnie kupiłam cały zestaw do robienia hybryd w domu
Matka roku, zamiast wyprawki to zestaw do hybryd Na swoje usprawiedliwienie to był koszt ok. 4 razy wizyty u kosmetyczki, tylko żebym to ogarnęła jak to robić, dziś pierwsza próba

Chciałam też powiedzieć, że mój TŻ się ogarnął (chyba) Tzn porozmawiałam z nim poważnie, powiedziałam o co mi chodzi i chyba zrozumiał aż za bardzo bo w przerwie w pracy przyszedł do domu bo czegoś zapomniał i pozmywał naczynia Tak czy siak mam go na oku Dziś idziemy na kolację, żeby trochę ze sobą pobyć Po drugie chyba TŻ się przestraszył wczoraj na wizycie, że to już zaraz 7 miesiąc i żarty się skończyły

Jutro idziemy oglądać wózki raz jeszcze i podjąć decyzję ostateczną. Moimi faworytami są wózki bebetto (z zamianą fotelika na maxi cosi), ale zobaczymy...

Edytowane przez Velvet Wave
Czas edycji: 2016-09-16 o 11:41
Velvet Wave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 11:21   #2670
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marlen1366 Pokaż wiadomość
Ja zaraz tez jade do dentysty.

Musialam trzymac moja 10 letnia sis za reke masakra
Kupilam z biedry mleczko do prania lovela, zastanawialam sie nad proszkiem i w koncu wzielam mleczko (4 prania wiecej )
Do plukania co macie? Ja wzielam eden sensitiv bez alergenow teoretycznie. Juz sie nie moge doczekac prania

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości