|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Wracam właśnie z IP. Na szczęście wszystko ok, po prostu przeholowałam z zakupami i wysiłkiem dziś. TŻ zabija mnie właśnie wzrokiem. Trafiłam na świetną panią doktor, nawet mój prowadzący lekarz wpadł zobaczyć co się dzieje (wcześniej dzwoniłam do niego i pytałam co robić).
Ufff kamień z serca, ale nadal boli :-( Dziewczyny ja tu widzę, że coraz więcej szykuje się poważnie do rozpakowania Karolajna teraz to już całkiem serio musisz usiąść na tyłku!!! |
|
|
|
#1352 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po wizycie.
Nie zabrakło niespodzianek, przykładając od dołu głowice usg dr mówi że główka jest bardzo nisko, ale przeszedł na górę, a tu niespodzianka, jednak tu jest główka, a mała ułożona miednicowo. Między pępowiną a szyją jest obecnie przestrzeń. Mała jest maleńka. Obecnie skończony 35 tydzień i waga 2500g, granica błędu to około 300g. Szyjka skrócona i miękka, wypisane mam od razu w razie czego skierowanie do szpitala, jeśli tylko odejdą wody, albo pojawią się skurcze mam jechać. Jeśli nie, to 14.10 zapadnie decyzja co dalej i sprawdzone zostanie ponownie ułożenie.
http://bluegirl-ewa.blogspot.com/ Edytowane przez bluegirl Czas edycji: 2016-09-24 o 11:38 |
|
|
|
#1353 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
Nelka, uff, akmień z serca!
Bluegirl, dobrze, że pępopwina się poluzowała. Możesz teraz odetchnąć. Trzymam kciuki, żebyś wytrzymała jak najdłużej
|
|
|
|
#1355 |
|
Rozeznanie
|
Bluegirl to jest serio tak mało? Mój w 35 (34+dni) tygodniu miał 2500 i mówiła mi gin że idealnie w normie...
|
|
|
|
#1356 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja jestem teraz w 39 tygodniu i moja wazy 2800 g i gin nic nie wspominał, że mało ☺
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1357 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1358 |
|
Erudycja
|
No wiesz, zawsze to raźniej, że nie tylko Ciebie tak boli
|
#1359 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie,że szczerze zaczynam zazdrościć dziewczynom umówionym terminowo na CC. Żyje teraz w ciągłym napięciu,ciągłej gotowości.Jedna wielka niewiadoma.Jechać z mężem wybrać płytki, panele,czy nie jechać.Czy mąż na się umawiać na wyjazd po meble w niedziele czy może we wtorek?"Kochanie,no to na kiedy?"Jakbym ja wiedziała...😬😠
I kładę się spać z nadzieja,że mnie nie złapie w nocy.I tak sobie oswajam ten lęk... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1360 |
|
Zakorzenienie
|
Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Nelka Odetchnęłam!
Blue Dobrze, że się poprawiło, zaciskaj nogi ![]() Kolejny pomiar glukozy u Szymka prawidłowy! Jeśli chodzi o wagę dzieci, to aż ech sobie powiem. Nasz mały urodzony w 37t3d ważył 2410gr. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1361 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czytam cały dzień wątek i nie wierze co tu się dzieje, nawet nie mam z czym sie odezwać dlatego moja decyzja,ze u mnie to szybciej niż w grudniu się nie rozkręci. Żyjemy sobie spokojnie, bez zaskakujących wieści, jutro nawet wybieram sie na cały dzien na uczelnie, 70km od domu. A co tam - grudzień daleko
|
|
#1362 |
|
Raczkowanie
|
Kasia wspaniałe wiadomości! Jutro podejrzę Twojego przystojniaka
Walcz kochana z kp, na pewno dasz radę!!!
|
|
|
|
#1363 |
|
Raczkowanie
|
to dla rozluźnienia powiem Wam co dziś odwaliłam
Poszłam siusiu, pocieram się i słysze jak cos uderzyło w muszlę -patrze na rękę NIE MAM obrączki. To szybko po rękawiczki i zaczełam sprawdzać i łowić w kiblu. Nie ma. No nic czekma na męża,żeby sprawdził jeszcze raz. Zanim przyjechał zdążyłam już tyle ryczeć,że buzia cała opuchnięta. Po półtorej godziny grzebania przez niego w kiblu,kanalizie i innych gównach; kolejnych 40 minutach spędzonych na mocowaniu i sprawdzaniu przyłączeń od nowa bo coś przeciekało,zmywaniu całej łazienki - ja kochana żona poszłam siuisiu a obrączka ......wypadła mi z leginsów Siedziałam i wyłam za obrączką mając ją dosłownie przy dupie!!! Dobrze słyszałam że coś uderzyło o muszle i spadło ale nie do wnętrza kibelka tylko do spodni :P Mąż chyba weźmie ze mną rozwód, bo jego mina była bezcenna jak przyleciałam z obrączką w rękach. Nie wiem jakim cudem jej nie czułam
|
|
|
|
#1364 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
podejrzewam, że Twój mąż miał wiele ciekawych myśli na Twój temat
|
|
#1365 |
|
Zakorzenienie
|
Może chodziło mu po części o to, że mogę zacząć rodzić, nie czekając na kolejną wizytę, bo i szyjka miękka, skrócona, a dziecię gotowe bo dostawało sterydy na płuca, tylko że małe. Liczę jednak że do 14.10 doleżę i dziecię jeszcze podrośnie.
|
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
Eh, a mnie dopadło jakieś wstrętne choróbsko, drugą noc praktycznie nie spałam, jadę na paracetamolu i herbatkach z malinami i cytryną, pocę się jak nie wiem ... W nocy miałam jakąś tam delikatnie podwyższoną temperaturę, teraz spadła do normy. A tak to potworne bóle głowy, potworne osłabienie, bóle mięśni i wszystkiego co tylko możliwe. Wczoraj mój mąż poprosił żebym powiedziała mu co mnie boli, łatwiej było wymienić co mnie wówczas nie bolało ...
![]() W dodatku dzisiaj jak próbowałam chociaż przysnąć na moment to chyba dziesięć razy śniło mi się że rodzę i za każdym razem wchodziłam po porodzie na forum i pisałam że urodziłam ... boziu, co za sianko w głowie ![]() A moja przyjaciółka organizuje dzisiaj dla mnie BabyShower. Nie wiem jak temu sprostam, bardzo mi zależało na tym dniu a tu taka paskudna sytuacja ... Mam nadzieję że u Was spokojniej. Co do wagi, już kiedyś o tym wspominałam - to naprawdę jest kwestia indywidualna i na Waszym miejscu wolałabym dziecię mniejsze, bo i łatwiej urodzić. Mi na karku wisi skierowanie na cięcie przez tą moją dziewczynkę kluseczkę, z czym będzie mi się ciężko pogodzić ... także nie zamartwiajcie się na zapas, genetyka robi swoje, nie każdy musi wyhodować malucha po 4kg i w górę - a chyba takie są oczekiwania lekarzy ... |
|
|
|
#1367 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja we wczorajszym usg waży 3320.. niby spoko ale granicą błędu to pół kg więc może być i klockiem. No jakoś damy radę. Mam nadzieję, że dziś będzie po wszystkim i po oxy szybko ruszy! Kciuki bardzo wskazane!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1368 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dobrze, że ta pępowinka się oddaliła ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Życzę lepszego samopoczucia, żebyś mogła fajnie przeżyć imprezkę ![]() Cytat:
![]() Ja początkowo się przejmowałam ułożeniem Dzieciątka i cesarką, ale wyszłam z założenia, że skoro tak ma być, to niech tak będzie. Najgorzej będzie tylko, jak się nastawię na cesarkę, a Ona mi zrobi fikoła dzień przed i usłyszę tak nagle 'rodzimy naturalnie'
|
|||||||
|
|
|
#1369 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mąż chory, jego faszeruje fervexem, córka trochę chora, byłyśmy w środę u lekarza ale była dziwna babka i przepisala syrop wykrztusny na suchy kaszel. No a dziś rano słyszę że zaczęła kaszlec na mokro... Mi było już lepiej to dzisiaj też kaszel, oko dalej ropieje, mąż odsypia nockę w pracy a ja się zastanawiam jak przetrwać dzień...Cytat:
Mój mąż kiedyś zgubił obraczke jak u klienta płytki kładł. Wszystkie skuwal...od tamtej pory nie nosi.
|
|
#1370 |
|
Zadomowienie
|
Słonik no musze zwolnić. Bo brzuch mnie boli nawet jak chodzę. I nie wiem czy to kwestia pęcherza juz (kupiłam urosept i zurawine) czy ogólnie. Dzisiaj popołudniu jadę z mężem na budowę wziąć na wszelki wypadek rzeczy dla tomka jakiekolwiek. Chyba się nie przeprowadzimy do jutra
No i trochę porozkladamy rzeczy. Znaczy głównie mąż. Bede mu jak cos mowic gdzie co i jak. Ja co najwyżej ostatnia torebkę ciuszków małego. A jutro mamy pojechać i kupić mi gdzieś jakiś szlafrok i kapcie i co tam może brakować to toreb szpitalnych gdyby nie dało się wytrzymać do czasu aż mogę być w klinice. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1371 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
Karolina wynikami się nie przejmuj, ja ostatnio ciągle miałam leukocyty, więc od sierpnia brałam sobie co jakiś czas jeden urosept dziennie i wczoraj na wynikach wszystko super! Tego na prawdę łatwo się pozbyć. A żurawinę jak jadłam to tylko kilka dziennie, dzień wcześniej zalewalam woda i rano odciskalam, potem hop do buzi i już. Wystarczylo raz przez 3-4 dni przed badaniem, bo się wtedy zapomniałam ale wszystko wyszło super. Jaki miałam dziś dziwny sen, taki trochę hmm oderwany od rzeczywistości. Zupełnie nic nie było w nim normalne np ze ratowałam swoją siostrzenicę jak się topila w wirze wodnym... albo że byłam nauczycielka
|
|
#1372 | |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny nie chorujcie.. zdrowka wam.. ja tez walczę by przeziębienie mnie nie dopadło. A tu najgorzej ze się tak ochlodzilo ze ubrań nie mam takich by się pomieścić a nie chce kupować na tydzień lub dwa.... bez sensu. Musimy jakoś wytrzymać nie? Mi chyba pomógł trochę ten słoik malin z którego codziennie robiłam sobie rano i wieczór herbatkę. Musze cioci podziękować. Jest lepiej choć jeszcze nos się czasem przytyka
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:29 ---------- Poprzedni post napisano o 06:28 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1373 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
|
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
O właśnie, przypomniałyście mi apropo infekcji - i mam do Was pytanie. Wczoraj ginekolog przy badaniu pytał mnie o wydzielinę - czy mi nie przeszkadza. No owszem, odczuwam jej trochę więcej niż dotychczas, ale nie jest to jakaś zatrważająca ilość, nic nie swędzi, nie piecze. A gin zasugerował, że jeśli mam jeszcze globulki clotrimazolum to lepiej zużyć do końca, żeby Maleństwo nie złapało infekcji.. I teraz nie wiem, czy faszerować się niepotrzebnie, skoro nie odczuwam objawów?
I mam pytanie o skurcze - czy pisały się Wam jakieś skurcze na ktg? Bo mi się wczoraj zapisały 3 skurcze na poziomie 90-120, tylko że..... nic nie czułam. I zastanawia mnie, kiedy zaczynają się te bolesne? |
|
|
|
#1375 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No planuje te kilka dni brać urosept. Wczoraj przed snem o północy wzięłam dwie, przed chwilą dwie i niech działa. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:51 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ---------- Aaa aa. .. miałam zapytać. Wczoraj w ferworze wiadomości od lekarza zapomniałam zapytać i poprosić o wyniki wydrukowane posiewow bo pewnie powinnam je mieć na papierze. Ale zauważyłam, że w karcie ciąży w rubryce posiew mam wpisane lactilobacterus czy jakoś tak. To źle dobrze czy się nie przejmować? Dopiero jak coś dopytam go w czwartek. A tak mnie to zastanawia. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ---------- MEGILLA KOCHANA wpiszesz mi wizytę 29.10? Widzę, że wtedy apogeum wizyt będzie ![]() Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1376 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
Sprawdź w necie co to za bakteria, ale akurat tego nie musisz mieć przy porodzie. To, co mieć musisz jest z reguły wypisane w karcie ciąży, czyli badanie na grupe krwi, przeciwciała, gbs, hbs, HIV, wr itp itd... i aktualny mocz i morfologia na pewno
|
|
#1377 |
|
Zadomowienie
|
Ano 29.09 heheheh... jeszcze zaspana jestem. Prawda jest taka, że najlepiej mi się śpi między 8 a 10 rano... brzuch an tyle rozluźniony ze mogę spać na którym boku chce i z nogami jak chce. Ale niestety... trzeba męża nakarmić i zrobić mu kanapki do pracy bo inaczej nie zje nic osiol. A potem narzeka, że problemy z brzuchem... albo że tyje... no jak nie tyć jak się je raz dziennie o 22 ? A w ciągu dnia daj boże tylko słodka bóle jak się gdzieś trafi przypadkiem.
![]() Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1378 |
|
Zadomowienie
|
Słonik - ja mam taka infekcje ze właśnie nic nie czuje, nic nie boli tylko wydzielina większa. Brałam antybiotyk ale mało pomógł, posiew nic nie wykazał. Brałam furagin około 5 paczek a teraz do końca ciąży muszę brać urosept. Jedna paczkę jadłam 3x2 a teraz jem 2x2. Robiłam w czwartek wyniki w piątek odbiorę to zobaczę czy się poprawiło.
Karolajna - zdrowia, ja na katar do nosa używałam soli fizjologicznej zakrapialam sobie albo inhalacje robiłam z niej tez pomaga. I sok z malin jest super. Jeszcze jak robisz herbatę + sok z malin + cytrynka + miód. I mleko z masłem i miodem ale ja takich mieszanek niestety nie przełknę Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1379 |
|
Zadomowienie
|
Ja robie oddzielnie maliny póki mam ale właśnie przedostatni kubek pije
(( a takie dobre ze mogłabym codziennie... a tak to herbatę z cytryna i miodem. Inne specyfiki tez mi przez gardło nie przejdą. Withi i morrigan wy rodzicie w białostockich szpitalach? U nas normalnie oddają ciuszki użyte dla małego jak coś? Bo będę musiała dzisiaj coś wybrać na wszelki wypadek dla niego lub dokupić i nie wiem na co się nastawić. Napisane w usk chyba było, że z 5 kompletów ubranek trzeba mieć np. Body długie plus polspiochy lub body (krótki rękaw? ???) Plus pajac/śpioch (choć dla mnie to samo jest w końcu i tak i tak ze stopkami), trochę tetry, pampersy, rozek albo koc. Czapeczka bawelniania (jaki rozmiar? ) skarpetki i niedrapki.Pewnie warto smoczek wziąć na wszelki wypadek Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1380 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z tego co mi koleżanka z Warszawskiej z położniczego powiedziała, nie trzeba mieć swoich ubranek, ale jak będziesz miała to nikt Cię z oddziału nie wygoni. A czy oddają? Myślę że na pewno, kto ma Ci je zabrać? Nikomu ich nie dajesz tylko wkładasz brudne do walizki Ubranka standardowo - zerknij sobie u mnie na blogu na ten wpis co ja spakowałam, raczej taki uniwersalny zestaw wymagany w większości szpitali. Czapeczki najmniejsze. Smoczek niekoniecznie
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.

26.11.2015
04.08.2017 

dlatego moja decyzja,ze u mnie to szybciej niż w grudniu się nie rozkręci. 

Mąż chyba weźmie ze mną rozwód, bo jego mina była bezcenna jak przyleciałam z obrączką w rękach. Nie wiem jakim cudem jej nie czułam