|
|
#2611 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. III
Dzień dobry
![]() Wiem,że dziś niedziela,ale nagle dostałam energie żeby zrobić porządki zimowe trwało to 2 h ale wreszcie mam to z głowy. Połowę ubrań wyrzuciłam. Takie których już nie nosiłam przynajmniej 2 lata i wiem,że już nie założę. Pełno wolnego miejsca w szafie mam.
|
#2612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2613 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez sie zbieram ... I jakoś zawsze znajdzie sie cos ciekawszego do roboty W przyszłym pokoiku dziecięcym jest w tym momencie tzw graciarnia jak otwieram drzwi to momentalnie chęć na porządki ulatuje w siną dał Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#2615 | |
|
Zakorzenienie
|
Mi sie wydaje, że sQ chodziło raczej o to, że dziecko w tym wieku może nie chcieć już leżeć w gondoli i trzeba je przesadzić do spacerówki.
![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas pobudka o 7.00 ale i tak kocham to moja siedziała sama jak miała 6,5 m-ca. Jak miała pół roku to przeniosłam ją do spacerówki bo w gondoli był wieki płacz bo chciała oglądać świat ![]() Ja chustę raz miałam pożyczoną,ale nie umiałam się do niej przekonać. Teraz napewno kupię porządne nosidełko
|
|
#2617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do chustonoszenia też mi się podoba, ale znajac moje umiejetnosci manualne, to juz musialabym się na kurs zapisac potem przesladowaloby mnie, ze coś zle zamotam, porozwiązują się te wezły i dziecko rymsnie więc pewnie się nie zdecyduje
|
|
#2618 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nam odradzano takie siedziska w sklepie, w którym były wózki tylko z opuszczanym oparciem Miliony dzieci jeżdżą w takich wózkach, śpią, chodzą i wszystko jest w porządku, dlatego wybierz to co Ci się bardziej podoba ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2619 |
|
Zakorzenienie
|
silver, ale porzadki
My dzisiaj tez oproznalismy szafke, zeby zrobic miejsce na rzeczy dla dziecka.axn, mieszkalam chyba ze 4 lata na 4 pietrze, wiec wiem co czujesz. Teraz 3, więc przybij piatkę ![]() W samochodzie, z ktorego bede korzystac jest isofix, wiec nastawiam sie na zakup bazy. Podoba mi sie bardzo, ze fotelik sie wklada, jest jeden klik i wszystko gotowe
|
#2620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2621 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny koleżanka poleca mi dostawke do łóżka Chicco, Co-Sleeping Next 2 Me. Słyszałyście coś o tej dostawce? Jak się zapatrujecie na dostawki?
Planowałam kupić od razu zwykłe łóżeczko, żeby nie wydawać 2 razy pieniędzy a łóżeczko tak czy tak będę miała bardzo blisko naszego łóżka (jakieś 50cm od łóżka). Koleżanka powiedziała mi o tej dostawce, bo ona kupiła i używa, i twierdzi że pomimo ceny (ok. 600zł) naprawde warto. Zastanawiam się czy napewno wszystko jest tak super, czy mówi tak, bo chciałaby mi ją odsprzedać. Wspominała mi o tym jak się ostatnio widziałyśmy. Poradzicie coś?
Edytowane przez justkonev Czas edycji: 2016-09-25 o 13:52 |
|
|
|
#2622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli zle mysle i sie nie zmieszcze to bardzo prosze o wyprowdzenie mnie z bledu
|
|
#2623 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2624 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny orientujecie się czy w Diagnostyce kobiety w ciąży mają pierwszeństwo? po mnie nic nie widać, jutro muszę zrobic rano badania i boję się, że trafię na taką kolejkę, że do pracy się spóźnie...
|
|
#2625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2626 |
|
Zakorzenienie
|
ferimori, malaMi, axn22 bardzo dziękuje za opinie
Utwierdziłyście mnie w przekonaniu, że to zbyteczny wydatek (no i nie taki mały, nawet jeśli chodzi o używke). |
|
|
|
#2627 |
|
Zadomowienie
|
Do usług
jest dużo innych wydatków więc "za zaoszczędzone pieniądze..." ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2628 | |||
|
Zakorzenienie
|
hm no nie wiem jak dzieci w rodzinie tak 6-7miesiecy i siedza... z tego co mowi internet to taki poczatek wieku kiedy siadaja...
Cytat:
Cytat:
chyba ze ^%#$@ bedzie mnie trafiał z tymi pasami to kupie baze na juz ![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
generalnie przysuniesz lozeczko do lozka i przez szczebelki dziecku podasz rączke i bedzie czuło Twoją bliskość - bo to xhyba o to chodzi.. raczej tam cyca nie dorzucisz zebys Ty w lozku a dziecko w dostawce...
|
|
#2629 |
|
Zakorzenienie
|
Co tam dziewczyny porabiacie? My byliśmy u teściów na obiedzie, na szczęście nie było gołąbków
![]() Jesteśmy już w domu i zaraz sobie zjem plesniaka z agrestem
|
#2630 |
|
Zakorzenienie
|
ja dopiero sie ogarnelam
![]() wstalam o 11, w pizamce sniadanko, zrobilam hybrydy, prysznic i teraz czekam na obiadek męża wieczorem spacer i kosciol...i zleci jutro szkole praktykantow! LOVE IT ! !
|
#2631 |
|
Zakorzenienie
|
ojjjj ja mam dziś lenia, strasznie spać mi się chce, ale poszłam spać ok 2 to teraz mam
Co do isofix to my nie mamy w samochodzie |
|
|
|
#2632 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2633 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja wczoraj robiłam grilla i padłam jak nieżywa po wszystkim. Dobrze, że to "zamknięcie sezonu" a na otwarcie będę już z moją małą. Do mnie przyszło w końcu łóżeczko ze smyka. I żyrafka namalowana na łóżeczku ma tak bezmyślny wyraz twarzy, że potrafię tylko o tym myśleć. |
||||||||
|
|
|
#2634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cybex ma jeszcze bazę na pasy
|
|
#2635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/ocielplane-leggins...488499361.html ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- oooo nie wiedziałam, muszę Tż podrzucić, niech ogarnie temat
|
|
|
|
|
#2636 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście każdy wybiera co mu pasuje ![]() Cytat:
![]() Ja nosiłam w chuście, potem w mei tai jak już sam usiadł. Teraz znów chcę kupić chustę i nosidło ergonomiczne Cytat:
Ja kupuję jeszcze kosz Mojżesza ![]() Co do siadania dzieci, jest różnica, czy dziecko siedzi posadzone, czy samo usiadło, może stąd te rozbieżności. ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
I oczywiście to rodzic decyduje w czym nosi
|
|
#2637 |
|
Zakorzenienie
|
Dziecko posadzone siedzieć nie powinno... Póki nie ma wykształconych mięśni które pozwalają mu samodzielnie siadać znaczy że gotowy na siedzenie nie jest...
|
#2638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziecko siada z klęku podpartego. Mój opanował tę sztukę jak miał 8 czy 9 miesięcy. Wcześniej na pewno nie był gotowy, ale gdyby go ktoś posadził, to by siedział. Dlatego jak ja widziałam że ktoś sobie go na kolanach sadza, czy jakoś inaczej próbuje wymusić na nim tę pozycję to wścieklizny dostawałam
|
|
#2639 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie w wieku 6 miesięcy siedzi, a nie siada. U mojej córci siadanie szło w parze z raczkowaniem, w naszym przypadku koło 9 miesiąca. Dziecko podnosi się na rączkach, pupcia na bok i siada 😊 Tylko, ze u mnie luzik jeśli chodzi o takie rzeczy, nie biorę udziału w wyścigu rodziców, które dziecko pierwsze co zrobi 😊Ale oczywiście zdarzaja się dzieci, które siadaja same kolo 6 miesiaca.
Natomiast w spacerowe jeździła od 5/6 miesiąca w pozycji półleżącej, bo mało które dziecko da radę wytrzymać dłużej w gondoli, za bardzo jest ciekawe świata 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:42.

ale wreszcie mam to z głowy. Połowę ubrań wyrzuciłam. Takie których już nie nosiłam przynajmniej 2 lata i wiem,że już nie założę. Pełno wolnego miejsca w szafie mam.

potem przesladowaloby mnie, ze coś zle zamotam, porozwiązują się te wezły i dziecko rymsnie 

Ale dziekuje za info, poczytam sobie troche wiecej, bo to jednak nie takie latwe.