Lutówki 2017 ❤ cz. III - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-25, 12:34   #2611
s i l v e r
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. III

Dzień dobry
Wiem,że dziś niedziela,ale nagle dostałam energie żeby zrobić porządki zimowe trwało to 2 h ale wreszcie mam to z głowy. Połowę ubrań wyrzuciłam. Takie których już nie nosiłam przynajmniej 2 lata i wiem,że już nie założę. Pełno wolnego miejsca w szafie mam.
Stary 2016-09-25, 12:43   #2612
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Wiem,że dziś niedziela,ale nagle dostałam energie żeby zrobić porządki zimowe trwało to 2 h ale wreszcie mam to z głowy. Połowę ubrań wyrzuciłam. Takie których już nie nosiłam przynajmniej 2 lata i wiem,że już nie założę. Pełno wolnego miejsca w szafie mam.
Czyli same plusy
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-25, 12:48   #2613
sonia_n
Zadomowienie

GG do sonia_n

Cytat:
Dzień dobry

Tez sie zbieram ... I jakoś zawsze znajdzie sie cos ciekawszego do roboty
W przyszłym pokoiku dziecięcym jest w tym momencie tzw graciarnia jak otwieram drzwi to momentalnie chęć na porządki ulatuje w siną dał

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2016-09-25, 12:53   #2614
Lilotka
Zakorzenienie

SQuaara rzadko ktore dziecko w 6 miesiacu samodzielnie siedzi.

15/40

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-25, 13:00   #2615
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość

15/40
Mi sie wydaje, że sQ chodziło raczej o to, że dziecko w tym wieku może nie chcieć już leżeć w gondoli i trzeba je przesadzić do spacerówki.

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
ale gondola jest do czsau az dziecko usiadzie...wiec jak maly w 6miesiacu bedzie siedział to gondola idzie w odstawke

Anex sport kupil moj znajomy z pracy urodził mu sie synek kilka dni temu to podpytam jak sie sprawuje

generalnie jeszcze sotatnio na grupie fb mam z wro przeczytalam zeby na prawde sprawdzac samochod kontra fotelik bo jakas dziewczyna w swoim owszem zapieła fotelik a w drugim aucie pasy były za krotkie, bo auto posiadało izofix wiec pasy juz nie byly dostosowane...

moj ma izofix...ale ja bazy nie chce wiec mam nadzieje ze pasy sie naciagna bo jak nie to konieczny wydatek sie szykuje...
Ja też mam isofix u siebie, ale sprawdzałam pasy na miejscu pasażera (tam zamierzam zamocować fotelik) i są mega długie
Stary 2016-09-25, 13:16   #2616
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Morning... Bije rekordy spania.. Właśnie się obudziłam... mąż robi śniadanko a ja jeszcze leżę... )
u nas pobudka o 7.00 córa jest tak zaprogramowana przez przedszkole. Ale wybłagałam ją żeby jeszcze ze mną poleżała i tak do 8.00 mi gadała pod uchem
ale i tak kocham to
Cytat:

15/40
moja siedziała sama jak miała 6,5 m-ca. Jak miała pół roku to przeniosłam ją do spacerówki bo w gondoli był wieki płacz bo chciała oglądać świat

Ja chustę raz miałam pożyczoną,ale nie umiałam się do niej przekonać. Teraz napewno kupię porządne nosidełko
Stary 2016-09-25, 13:21   #2617
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
mnie takie cuda nachodzą mniej wiecej 2x w roku, ale jestem tak beznadziejnym przypadkiem, ze jak zrobie miejsce i powywalam stare ciuchy w których nie chodze, to zaraz kupuje nowe, no bo jak to

a co do chustonoszenia też mi się podoba, ale znajac moje umiejetnosci manualne, to juz musialabym się na kurs zapisac potem przesladowaloby mnie, ze coś zle zamotam, porozwiązują się te wezły i dziecko rymsnie więc pewnie się nie zdecyduje
Stary 2016-09-25, 13:22   #2618
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
No wlasnie nam odradzono kubelkowe siedzisko w spacerowce. A z ta lekkoscia to po przemysleniu przestalam zwracac na to uwage. I tak musialabym go wtachac na 3 pietro, a sama tego nie zrobie nigdy w zyciu, wiec czy wozek wazy 11kg czy 14kg to juz zadna roznica, jak i tak bede musiala poprosic o pomoc. Bo co mi z tego, ze wozek ma 11kg, jak dziecko wazy dodatkowe powiedzmy 5kg + jakies zakupy czy cos i tak sobie sama nie dam rady. A nie ma wozkow wazacych 2kg
Z siedziskiem jest tak, że rodzic musi się zastanowić czego szuka Nam odradzano takie siedziska w sklepie, w którym były wózki tylko z opuszczanym oparciem Miliony dzieci jeżdżą w takich wózkach, śpią, chodzą i wszystko jest w porządku, dlatego wybierz to co Ci się bardziej podoba

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Może ma ktoś tu jakieś sprawdzone filmiki/tutoriale albo chociaż namiary na jakieś sprawdzone rodzaje chust? Bo jak sie domyślam to są pewnie różne i w różnych cenach?
Mieszkam na 4 piętrze bez windy, też myślę o spróbowaniu z chustami
Kiedyś rozmawiałam z jakąś dziewczyną i zapamiętałam tylko, że poleca mi firmę Lennylamb, jakąś jeszcze wymieniła, ale nie pamiętam. Wiem tylko, że są różne dla noworodków i dla starszych dzieci.

Cytat:
generalnie jeszcze sotatnio na grupie fb mam z wro przeczytalam zeby na prawde sprawdzac samochod kontra fotelik bo jakas dziewczyna w swoim owszem zapieła fotelik a w drugim aucie pasy były za krotkie, bo auto posiadało izofix wiec pasy juz nie byly dostosowane...
Aż muszę to sprawdzić. Z tyłu mam isofix, ale wolałabym wozić z przodu, to może pasy będą dłuższe

Cytat:
Dzień dobry
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-25, 13:33   #2619
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

silver, ale porzadki My dzisiaj tez oproznalismy szafke, zeby zrobic miejsce na rzeczy dla dziecka.

axn, mieszkalam chyba ze 4 lata na 4 pietrze, wiec wiem co czujesz. Teraz 3, więc przybij piatkę

W samochodzie, z ktorego bede korzystac jest isofix, wiec nastawiam sie na zakup bazy. Podoba mi sie bardzo, ze fotelik sie wklada, jest jeden klik i wszystko gotowe

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-25, 13:35   #2620
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
silver, ale porzadki My dzisiaj tez oproznalismy szafke, zeby zrobic miejsce na rzeczy dla dziecka.
Ja miejsca dla drugiego dziecka nie dam rady zrobić dlatego musimy dokupić komodę.

Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-09-25, 13:41   #2621
justkonev
Zakorzenienie

Dziewczyny koleżanka poleca mi dostawke do łóżka Chicco, Co-Sleeping Next 2 Me. Słyszałyście coś o tej dostawce? Jak się zapatrujecie na dostawki?

Planowałam kupić od razu zwykłe łóżeczko, żeby nie wydawać 2 razy pieniędzy a łóżeczko tak czy tak będę miała bardzo blisko naszego łóżka (jakieś 50cm od łóżka).

Koleżanka powiedziała mi o tej dostawce, bo ona kupiła i używa, i twierdzi że pomimo ceny (ok. 600zł) naprawde warto. Zastanawiam się czy napewno wszystko jest tak super, czy mówi tak, bo chciałaby mi ją odsprzedać. Wspominała mi o tym jak się ostatnio widziałyśmy.
Poradzicie coś?

Edytowane przez justkonev
Czas edycji: 2016-09-25 o 13:52
Stary 2016-09-25, 13:42   #2622
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Cytat:
Ja miejsca dla drugiego dziecka nie dam rady zrobić dlatego musimy dokupić komodę.

Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
Ja licze, ze zmiescimy sie w jednej osobnej komodzie ( 2 spore polki + taki jakby "barek") + 2 szuflady z mojej komody. Do tego zakupuje lozeczko (mysle o takim z szufladami na dole) i przewijak (taki z poleczką na podreczne kosmetyki, pampery i ubranko na zmiane).

Jesli zle mysle i sie nie zmieszcze to bardzo prosze o wyprowdzenie mnie z bledu

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-25, 13:56   #2623
ferimori
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
Dziewczyny koleżanka poleca mi dostawke do łóżka Chicco, Co-Sleeping Next 2 Me. Słyszałyście coś o tej dostawce? Jak się zapatrujecie na dostawki?

Planowałam kupić od razu zwykłe łóżeczko, żeby nie wydawać 2 razy pieniędzy a łóżeczko tak czy tak będę miała bardzo blisko naszego łóżka (jakieś 50cm od łóżka).

Koleżanka powiedziała mi o tej dostawce, bo ona kupiła i używa, i twierdzi że pomimo ceny (ok. 600zł) naprawde warto. Zastanawiam się czy napewno wszystko jest tak super, czy mówi tak, bo chciałaby mi ją odsprzedać. Wspominała mi o tym jak się ostatnio widziałyśmy.
Poradzicie coś?
Mnie się wydaje, że to zbędny wydatek. Tak czy siak trzeba będzie kupić łóżeczko, bo dziecko szybko wyrośnie z takiej dostawki

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ferimori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-25, 14:01   #2624
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:

Poradzicie coś?
sama zastanawiam się nad czymś prznośnym, bo mam srednio miejsce w sypialni na zwykłe łóżeczko. Ale jeśli ty masz łóżeczko w sypialni to nie widzę sensu takiej dostawki. To już chyba lepiej łóżeczko z funkcją dostawki, że bok się odpina. Poza tym to chicco to jest tylko do iluś kg także starczy na kilka miesiecy.

Dziewczyny orientujecie się czy w Diagnostyce kobiety w ciąży mają pierwszeństwo? po mnie nic nie widać, jutro muszę zrobic rano badania i boję się, że trafię na taką kolejkę, że do pracy się spóźnie...
Stary 2016-09-25, 14:10   #2625
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Takie coś ma sens jak masz duże mieszkanie/dom, pokój dziecka z łóżeczkiem daleko i chcesz mieć malca na początku przy sobie.... ale jak masz normalne łóżeczko i tak obok siebie to wg mnie bez sensu
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-25, 14:19   #2626
justkonev
Zakorzenienie

ferimori, malaMi, axn22 bardzo dziękuje za opinie
Utwierdziłyście mnie w przekonaniu, że to zbyteczny wydatek (no i nie taki mały, nawet jeśli chodzi o używke).
Stary 2016-09-25, 14:59   #2627
ferimori
Zadomowienie

Do usług jest dużo innych wydatków więc "za zaoszczędzone pieniądze..."

ferimori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-25, 15:07   #2628
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:

15/40
hm no nie wiem jak dzieci w rodzinie tak 6-7miesiecy i siedza... z tego co mowi internet to taki poczatek wieku kiedy siadaja...

Cytat:
Mi sie wydaje, że sQ chodziło raczej o to, że dziecko w tym wieku może nie chcieć już leżeć w gondoli i trzeba je przesadzić do spacerówki.

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Ja też mam isofix u siebie, ale sprawdzałam pasy na miejscu pasażera (tam zamierzam zamocować fotelik) i są mega długie
no ja nie bede bawic sie w wylaczanie poduszki, dziecie chce wozic z tylu i tam jest izofix...

Cytat:
W samochodzie, z ktorego bede korzystac jest isofix, wiec nastawiam sie na zakup bazy. Podoba mi sie bardzo, ze fotelik sie wklada, jest jeden klik i wszystko gotowe
tez takie mialam nastawienie ale prawda taka ze to bedzie do czasu tego pierwszego fotelika... jak dziecko bedzie jezdilo w kolejnym siedzącym to go juz nie bede przepinac do wozka..wiec fotelik na stałe bedzie w samochodzie... i tak oto ile pouzywam bazy? 6-8miesiecy?
chyba ze ^%#$@ bedzie mnie trafiał z tymi pasami to kupie baze na juz

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:

Poradzicie coś?
a nie ma tanszych dostawek?

generalnie przysuniesz lozeczko do lozka i przez szczebelki dziecku podasz rączke i bedzie czuło Twoją bliskość - bo to xhyba o to chodzi.. raczej tam cyca nie dorzucisz zebys Ty w lozku a dziecko w dostawce...
Stary 2016-09-25, 15:11   #2629
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Co tam dziewczyny porabiacie? My byliśmy u teściów na obiedzie, na szczęście nie było gołąbków
Jesteśmy już w domu i zaraz sobie zjem plesniaka z agrestem
Stary 2016-09-25, 15:15   #2630
sQuaara
Zakorzenienie

ja dopiero sie ogarnelam
wstalam o 11, w pizamce sniadanko, zrobilam hybrydy, prysznic i teraz czekam na obiadek męża
wieczorem spacer i kosciol...i zleci

jutro szkole praktykantow! LOVE IT ! !
Stary 2016-09-25, 15:18   #2631
Fantazja_
Zakorzenienie

ojjjj ja mam dziś lenia, strasznie spać mi się chce, ale poszłam spać ok 2 to teraz mam my robiliśmy przymiarkę komody bo mamy w sypialni dwie obok siebie z ikei, w planach jest na miejscu jednej postawić łóżeczko. Chcemy komody postawić jedna na drugiej, przymocować nawzajem do siebie i do ściany dodatkowo. Jak dziecko podrośnie to wyrzucimy te, a wstawimy coś innego. I tak później będziemy musieli wyprowadzić się z sypialni mamy 2 pokoje niestety. W grę wchodzi też zmiana mieszkania.
Co do isofix to my nie mamy w samochodzie to wersja sportowa i jedyne co możemy zrobić to kupić bazę easybase2, która montowana jest nie na isofix a na pasy. Tż powiedział, że tak będzie łatwiej..klik i gotowe
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-25, 15:28   #2632
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
no ja nie bede bawic sie w wylaczanie poduszki, dziecie chce wozic z tylu i tam jest izofix...
Ja nie mam wyjścia jeżeli fotelik zamontuje z tyłu, to nie zmieszcze wózka Uroki malutkiego auta
Stary 2016-09-25, 15:49   #2633
Krysilla
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewemis Pokaż wiadomość
Jak czytam o waszych małych wstydnisiach to dochodzę do wniosku że mój to jakiś ekshibicjonista, tylko poczuje głowice i już nóżki za uszy i pierwsze co to pokazuje jajeczka od pierwszych genetycznych nie było żadnych wątpliwości co do płci, chłop jak dąb
Wczoraj rozmawiałam o tym z siostrą. Jej małą na każdym USG "rozkładała" nogi, a moja wstydnisia dopiero niedawno pokazała co ma.

Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość

przyszły mi leginy ciążowe czarne i granatowe...spoko, wygodne, mięciutkie. Zastanawia mnie tylko dodatek lycry - żeby się potem takie małe odstające włoski nie robiły
Gdzie kupiłaś te leginsy? Zaczynam powoli szukać, tylko ja jestem z tych plus size.

Cytat:
Napisane przez karnataka Pokaż wiadomość
Ja sie melduje po przymusowej wizycie na IP, dostalam plamienia i prof kazał jechac na usg czy nie trzeba bedzie mnie zostawic na oddziale. Na szczescie jest wszystko ok, i z łożyskiem, szyjka macicy 4,5 (lekarz zazartował ze mogłabym jeszcze kogos spokojnie obdarowac), maluchy nie maja bradykardi wiec te plamienie to takie dziwne i nic na nie nie wskazuje. Z jednej strony mnie uspokoił, ale jakoś nie do końca, bo zniczego sie nie pojawiło. Dostałam no spe i luteine. I mam odpoczywac, jakby dało sie bardziej.
Jedyny plus tej wizyty - czekamy na dziewczynke i chłopczyka
Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez minula Pokaż wiadomość
Gratuluję udanych wizyt i płci maluszkow

Na raty Was nadganiam po całym dniu no w korkach podczytuje ale to tak jednym okiem
Dziś miałam polowkowe, moja dzidzia waży już 310 gr i wygląda na dziewczynkę niestety łożysko nadal nisko i przoduje, więc mam dużo odpoczywać i rozważyć l4 od pazdziernika, bo trochę dużo pracuje. Jest szansa, że przez tydz łożysko choc trochę pojdzie w górę.
Milej nocy
Gratuluję udanego połówkowego!

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
dziewczyny, wszystko ok, chlopak na schwał, widzielismy worek mosznowy i pipka waży prawie 330g i caly czas sie rusza szok, ze nie czuje tego... szyjka wysoko 31 mm. mowil ze ponad 25 jest ok. twardnienia moga byc i klucia tez, niektore kobiety tak maja. nic mam na to oprocz magnezu nie brac, tylko sok z zurawiny wlaczyc na ph moczu. lozysko ok, dziecko ma wszystkie narzady w porzadku, film tez mamy
dziekuje za wsparcie
Gratuluję chłopaka!

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
hej!

Dzięki za przyjęcie do klubu , postaram się nadrobić... w pracy

miałam dzisiaj intensywny dzień, dopiero wróciliśym do domu także dzisiaj chyba Was nie nadrobie

Rano pojechałam na badania do laboratorium, na czczo więc umierająca :P jak zobaczyłam kolejke to wiedziałam, że nie dam rady, facet nam poradził inne laboratorium niedaleko, a tam jak zajechaliśmy to czynne pon-pt. Tym sposobem byłam głodna, zła, siki wylądowały w kosztu, a ja kolejną próbę mam w poniedziałek i wtedy już muszę je zrobić.

Nie wiem jak przeżyję krzywą cukrową bo bez śniadania czuję się koszmarnie.
Ja krzywą cukrową przeżyłam z książką. Wepchnęłam się szczerze mówiąc przed ludzi, ale tak mi poradziła moja pani doktor. I tak trzeba tam siedzieć.

Cytat:
A to serio jest jakis temat zapalny? Nawet nie wiedziałam. Ja w kazdym razie nie podyskutuje, bo sie nie znam. Borze szumiący, moja ignorancja mnie przeraza Ale dziekuje za info, poczytam sobie troche wiecej, bo to jednak nie takie latwe.
Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Może ma ktoś tu jakieś sprawdzone filmiki/tutoriale albo chociaż namiary na jakieś sprawdzone rodzaje chust? Bo jak sie domyślam to są pewnie różne i w różnych cenach?
Mieszkam na 4 piętrze bez windy, też myślę o spróbowaniu z chustami
Ja kupiłam nosidło i już jedna koleżanka na mnie wsiadła i nie pomogły tłumaczenia, że o sprawdzone i polecone nosidełko. siostra nosi w nim córkę, ortopeda je oglądał i powiedział, że wg niego jest ok. Więc widzi mi się, że wiele tematów jest zapalnych i niektóre osoby nie rozumieją, że ktoś może wybrać inny styl macierzyństwa/życia.

Ja wczoraj robiłam grilla i padłam jak nieżywa po wszystkim. Dobrze, że to "zamknięcie sezonu" a na otwarcie będę już z moją małą.

Do mnie przyszło w końcu łóżeczko ze smyka. I żyrafka namalowana na łóżeczku ma tak bezmyślny wyraz twarzy, że potrafię tylko o tym myśleć.
Stary 2016-09-25, 15:53   #2634
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie mam wyjścia jeżeli fotelik zamontuje z tyłu, to nie zmieszcze wózka Uroki malutkiego auta
Tak u Ciebie to wiem
Cybex ma jeszcze bazę na pasy
Stary 2016-09-25, 16:05   #2635
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krysilla Pokaż wiadomość
Gdzie kupiłaś te leginsy? Zaczynam powoli szukać, tylko ja jestem z tych plus size.
kupiłam tutaj, są bardzo wygodne, M, którą wzięłam jakby ciut za duża? ale z drugiej strony są długie, dobrze, bo niektóre w ciągu dnia się podwijają co mnie denerwuje mam nadzieję tylko, że nie będą się białe ciciki robiły

http://allegro.pl/ocielplane-leggins...488499361.html

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Cytat:
Tak u Ciebie to wiem
Cybex ma jeszcze bazę na pasy
oooo nie wiedziałam, muszę Tż podrzucić, niech ogarnie temat
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-25, 16:21   #2636
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
nie no... po prostu część fizjoterapeutów grzmi, że te kubełkowe siedziska krzywdzą dziecięcy kręgosłup i stawy biodrowe, a producenci kubełkowych twierdzą że to nieprawda i dużo rodziców im wtóruje, że faktycznie te kubełkowe są bezpieczne. na szczęście jest wybór i każdy może poczytać różne źródła i kupić co mu sie tam podoba i bardziej przekonuje
Część fizjoterapeutów uważa że kubełkowe są ok, nie tylko producenci i rodzice Na szczęście każdy wybiera co mu pasuje

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Z siedziskiem jest tak, że rodzic musi się zastanowić czego szuka Nam odradzano takie siedziska w sklepie, w którym były wózki tylko z opuszczanym oparciem Miliony dzieci jeżdżą w takich wózkach, śpią, chodzą i wszystko jest w porządku, dlatego wybierz to co Ci się bardziej podoba

Kiedyś rozmawiałam z jakąś dziewczyną i zapamiętałam tylko, że poleca mi firmę Lennylamb, jakąś jeszcze wymieniła, ale nie pamiętam. Wiem tylko, że są różne dla noworodków i dla starszych dzieci.

Aż muszę to sprawdzić. Z tyłu mam isofix, ale wolałabym wozić z przodu, to może pasy będą dłuższe

O to to
Ja nosiłam w chuście, potem w mei tai jak już sam usiadł. Teraz znów chcę kupić chustę i nosidło ergonomiczne

Cytat:

Poradzicie coś?
Kup łóżeczko w którym bok można zdjąć Ja kupuję jeszcze kosz Mojżesza

Co do siadania dzieci, jest różnica, czy dziecko siedzi posadzone, czy samo usiadło, może stąd te rozbieżności.

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Krysilla Pokaż wiadomość

Ja kupiłam nosidło i już jedna koleżanka na mnie wsiadła i nie pomogły tłumaczenia, że o sprawdzone i polecone nosidełko. siostra nosi w nim córkę, ortopeda je oglądał i powiedział, że wg niego jest ok. Więc widzi mi się, że wiele tematów jest zapalnych i niektóre osoby nie rozumieją, że ktoś może wybrać inny styl macierzyństwa/życia.
Jeśli chodzi o nosidła to ważne żeby dziecko samo siedziało, wcześniej nie można nosić, bo można krzywdę zrobić kręgosłupowi, w chuście ma pozycję żabki i zaokrąglony kręgosłup. W nosidle ważne żeby panel sięgał od kolanka do kolanka. Jak tak jest, to nosidło powinno być ok I oczywiście to rodzic decyduje w czym nosi
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-25, 16:36   #2637
sQuaara
Zakorzenienie

Dziecko posadzone siedzieć nie powinno... Póki nie ma wykształconych mięśni które pozwalają mu samodzielnie siadać znaczy że gotowy na siedzenie nie jest...
Stary 2016-09-25, 16:51   #2638
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Dziecko posadzone siedzieć nie powinno... Póki nie ma wykształconych mięśni które pozwalają mu samodzielnie siadać znaczy że gotowy na siedzenie nie jest...
Oj uwierz mi, nie powinno, ale często siedzi. A jak już raz poczuje co to znaczy siedzieć to powiem ci że masakra np w gondoli się zaczyna Dziecko siada z klęku podpartego. Mój opanował tę sztukę jak miał 8 czy 9 miesięcy. Wcześniej na pewno nie był gotowy, ale gdyby go ktoś posadził, to by siedział. Dlatego jak ja widziałam że ktoś sobie go na kolanach sadza, czy jakoś inaczej próbuje wymusić na nim tę pozycję to wścieklizny dostawałam
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-25, 16:52   #2639
anolta
Zakorzenienie

Jak dla mnie w wieku 6 miesięcy siedzi, a nie siada. U mojej córci siadanie szło w parze z raczkowaniem, w naszym przypadku koło 9 miesiąca. Dziecko podnosi się na rączkach, pupcia na bok i siada 😊 Tylko, ze u mnie luzik jeśli chodzi o takie rzeczy, nie biorę udziału w wyścigu rodziców, które dziecko pierwsze co zrobi 😊Ale oczywiście zdarzaja się dzieci, które siadaja same kolo 6 miesiaca.

Natomiast w spacerowe jeździła od 5/6 miesiąca w pozycji półleżącej, bo mało które dziecko da radę wytrzymać dłużej w gondoli, za bardzo jest ciekawe świata 😊

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-25, 16:52   #2640
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Oj uwierz mi, nie powinno, ale często siedzi. A jak już raz poczuje co to znaczy siedzieć to powiem ci że masakra np w gondoli się zaczyna Dziecko siada z klęku podpartego. Mój opanował tę sztukę jak miał 8 czy 9 miesięcy. Wcześniej na pewno nie był gotowy, ale gdyby go ktoś posadził, to by siedział. Dlatego jak ja widziałam że ktoś sobie go na kolanach sadza, czy jakoś inaczej próbuje wymusić na nim tę pozycję to wścieklizny dostawałam
To to i ja wiem.. Kwestia żeby tego pilnować... Mój mąż jest ambitny i wiecznie mu mało więc jak tylko mały usiądzie to będzie go stawiał... Od dawna tłumacze że nie można bo zrobi naszemu dziecku krzywde...mam nadzieję że zapamięta..

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości