Listopadowe mamy 2016: Pierdołowaty wątek vol. VIII uważam za otwarty - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-27, 21:17   #1771
Anettt87
Zadomowienie

Dot.: Listopadowe mamy 2016: Pierdołowaty wątek vol. VIII uważam za otwarty

Soso - gratulacje, nie chcesz mi oddać tego bonu?
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 21:18   #1772
geosmina
Wtajemniczenie

Dziewczyny gratuluję wizyt!😀

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Wiadomo że ciężko by Ci było przyjechać, ale pomyśl o tym z drugiej strony. Brat mojej mamy (mieszka jakieś 600 km stąd) wyprawia huczne, osiemdziesiąte urodziny. Zaprasza całą rodzinę. Drukowane zaproszenia przyszły pocztą do wszystkich (rodzice, siostra, brat z rodziną), prócz do mnie. Pokrzywdzona się nie czuję, ale lekki niesmak pozostaje. W podobnej sytuacji chyba wolałabym kogoś zaprosić i przyjąć odmowę, niż z góry założyć, że i tak nie przyjdzie.
No w takiej sytuacji to tak, ale to ewidentnie rodzinna impreza, też bym się głupio poczuła bez takiego zaproszenia😉 a tutaj nie wiem nawet kto miałby być , nie mamy kontaktu i nie znamy nawzajem swoich znajomych, lotto mi czy robią urodziny imieniny czy sylwestra😉 ale zapomniałam o tej sprawie zupełnie przez dzień, teraz mi przypomniałaś😀

Padam na facjatę, byłam na szopingu z córką co by obkupić moje panny póki jeszcze nie trzeba mnie pchać na wózku inwalidzkim 😉 starszej kupiłam całą bieliznę bo powyrastała z majtek rajtek itp., a młodszej rzeczy do kąpieli i mleko mm w razie W. Teraz na gwałt muszę dorwać Rossmanna i kupić dla siebie art. higieniczne i kosmetyki na zapas żebym po porodzie nie musiała latać za szamponem czy korektorem pod oczy😉
Wróciłam taka wytyrana , a jeszcze dom musiałam wysprzątać bo jutro nawiedzi mnie kuzynka z rzeczami po swoim niemowlaku. I moja rwa (wg Waszej diagnozy) daje się ostro we znaki, jutro leżę i koniec!

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 21:29   #1773
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Trzeba się liczyć z tym, że ludzie chętniej dzielą się negatywnymi opiniami. Przeważnie ktoś pod wpływem emocji i niezadowolenia wysmarowuje lekarzowi podsumowanie w internecie. Za to grono zadowolonych pacjentek w ogóle nie korzysta z takich portali lub nie czuje potrzeby zamieszczania jakiejkolwiek opinii w internecie.
Pomijam już szereg subiektywnych odczuć wpływających na ocenę typu oburzenie znajomej, że maść na trądzik podrażniła i wysuszyła jej skórę ("ten dermatolog to jakiś konował!") lub kiedy ginekolog wypisał bratowej refundowany lek antykoncepcyjny, do tego generyk, zapłaciła parę złotych i opakowanie po namyśle wyrzuciła do kosza - stwierdziła że takie tanie to mogą nie zadziałać poszła do innego lekarza, żeby jej wypisał takie leki jak należy, czyt. droższe.
No tak,bo to co drogie to najlepsze
A najlepsze są w ogóle opinie z drugiej ręki. Mi tak szwagierka opowiadała o porodzie koleżanki, że tak beznadziejnie było, że lekarz szkodził i w ogóle był do kitu. Ostatnio z tą koleżanką rozmawiałam o jej porodzie i zupełnie inaczej się wypowiadała i była zadowolona

Cytat:
Napisane przez aska8999 Pokaż wiadomość
Wody pekaja miedzy I a II faza porodu zazwyczaj, czyli juz w okolicach pelnego rozwarcia. A od regularnych skurczy do pelnego rozwarcia u pierworodek rozwieranie szyjki macicy trwa ok. 12-18 godzin, potem godzina silnych skurczy partych i potem do dwoch godzin urodzenie lozyska.
A w przypadku wywołania to jeszcze inaczej Ale znajoma jak rodziła łożysko to nikt jej nie dał 2h, jak nie urodziła w ciągu jakichś 15 min to jej lekarz wyrwał

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Według nich jest mała. Moja Alba się urodziła mała i temu mówią że i ta będzie mała. Najważniejsze że wszystko ok i mam tylko cichą nadzieję że się obróci.
Będziemy 3mac za obrót, jeszcze ma czas.

Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie. Maluch nadal główką do dołu, kopie mnie po miejscu, gdzie kiedyś miałam talię
Dokładne USG będę miała w piątek

Dzięki za te informacje nie wiem tylko jak podejść do tego pogrubionego - to powinniśmy po rozmrożeniu sami próbować, czy nie skwaśniało? I ten zapach wymiocin trochę mnie przeraził
Też się nad tym zastanawiam

Cytat:
Napisane przez ma_i Pokaż wiadomość
No to ja mam ze szpitala druczek z informacjami dla pacjentek i tam przebieg porodu jest inaczej przedstawiony. I faza u pierworódek do 20 godzin, II faza do 2 godzin, III faza (czyli wydalenie łożyska) zazwyczaj 5-15 minut, IV faza - 2 godziny po wydaleniu łożyska kontrola stanu ogólnego i położniczego pacjentki.

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Gratki za wizytę
O to ja znam bardziej coś takiego

Cytat:
Jesteśmy przygotowani w razie gdy z Zosi miałby się zrobić Alexander gorzej z ciuchami...

A właśnie mama przywiozła mi paczke butelek tomme tippie,kocyk i recznik

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Jeśli ma Twój TŻ after shave to spróbuj nałożyć na nos zobacz czy tak nie bedzie Ci schodzić. Jeszcze mozesz go "zapiekać" metoda baking. Jak nałożysz swój podkład to nałóż mokrą gąbeczką puder na nos, daj mu 10 min i sciągnij nadmiar pędzlem.No i oczywiscie jak najmniej dotykac nosa. Ja dzisiaj przypudrowałam pudrem do dzieciecej pupy i się trzyma od rana Tak, próbowałam i podkładu i fixer też i są fajne.Aczkolwiek ja właśnie najbardziej ufam Double Wear z EL co do klientek.
Tak nie próbowałam, spróbuję na pewno! Dziękuję
Ja Double Wear miałam próbkę kiedyś i średnio mi pasował, pamiętam że miałam próbkę tego i Smashboxa i zdecydowałam się na tego drugiego. Niestety był super kilka miesięcy, potem mi się "popsuł", ale to mój częsty problem z kosmetykami.

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
Dziewczyny gratuluję wizyt

Paulinika niech się dzidzi odwraca i niech zostanie Zosią

Matko tyle info o skurczach, wodach itd... ja się boję, że albo coś zlekceważe, albo wręcz przeciwnie - 5 razy będziemy jeździć do szpitala
Jakbym ja miała jeździć 5x do szpitala w ogóle, to za każdym razem 200 km robić w obie strony - nieciekawie. Lepiej, żebym albo była na miejscu albo dobrze rozpoznała akcję
Cytat:
Napisane przez 000Kasia000 Pokaż wiadomość
nie rozumiem dlaczego mleko modyfikowane ma zabijać florę bakteryjną. Jak urodziłam corkę, która jest wczęśniakie to lekarze i pielęgniarki podkreślali jak ważne jest, żeby podać dziecku jakąkolwiek ilość mleka matki. Tak więc odciągalam laktatorem i zanosiłam tyle ile było (a było niewiele), a resztę dokładali modyfikowanego. To wychodzi na to, że to nie miało sensu?
Też mnie to dziwi....

Cytat:
Napisane przez desire87 Pokaż wiadomość
dobry wieczór (Boziu o 19 już ciemno )

ostatnio mam jakiś zapitol ale czytam Was na bieżąco
dokupiłam sobie dziś butelkę lovi ze smoczkiem dynamicznym (w gratisie był - ten do ssania, nie do jedzenia), szczotkę do czyszczenia butelek i pojemniki na pokarm (mam na liście do szpitala).
Nie mogę się ciągle zdecydować na laktator - lovi prolactis (ok 300 zł) czy medela swing (ok 500 zł..) czy warto aż tyle inwestować? Różnica jest aż tak znaczna? :/

dziś zamówiłam też annibala miałam to zrobić w ubiegłym tygodniu ale nie mogłam się zebrać. I dostałam maila od kuriera że jutro już będzie
nie wiem czy balonik pomoże czy nie.. mam nadzieję, że tak.
Moja mama średnio przechodziła pierwszy poród więc będę spokojniejsza jak się przygotuję

p.s. czy walizka do szpitala to przegięcie? ale nie taka podręczna tylko taka średnia
Ja mam lovi, medela była poza moim zasięgiem cenowym.
Ja biorę dużą walizkę
Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
A ja mam glupie pyt. Jak sprawdzic przed porodem czy laktator dziala?? Dostalam od szwagierki a ona mi powiedziala ze nie wie czy jest sprawny.
Mężowi podłączałam przed wyparzaniem, jak ciągnie znaczy że działa
Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Czy Wam też chce się tak spać o tej godzinie?
Mi jeszcze nie ale dzisiaj pospałam rano do południa

Cytat:
Dziewczyny gratuluję wizyt. Widzę że nie tylko Sofía potrzebuje więcej czasu na ułożenie.
Moja ma się obrócić do następnego usg jak nie to zaproponują mi obracanie. No chyba ich chrystus opuścił że ja im dam obracać mi w bozenie
Ja tam wolę żeby mi syna obrócili w brzuchu niż żeby mi robili cc

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 21:34   #1774
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Soso - gratulacje, nie chcesz mi oddać tego bonu?
Haha nie:d na kolejny fotelik bedzie bo ten pierwszy juz mamy :d

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 21:35   #1775
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Joł my juz po wizycie.
Łobuz odwrócił się z powrotem głową do góry waga ponad 1900, ok 40cm. Podczas kto wariowal, a przy usg spał i nawet zdj nie mamy bo nie było jak uchwycić.
Szyjka długa i zamknięta . Podczas kto kilka razy twardnial mi brzuch ale nic się nie zapisało wiec to żadne skurczybyki

Gratulacje

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 21:36   #1776
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Trzeba wybrać najlepszą opcję z dwóch nie najlepszych, może faktycznie cc to mniejsze zło dla Was.

Też zauważyłam ostatnio podobne napięcia brzucha, aż tchu brak. I coraz częściej bóle podobne do menstruacyjnych... Dużo dziś pogoniłaś, za oddelegowanie Tż, odpoczywaj, należy się!
ja też ostatnio mam takie bóle/skurcze podobne do menstruacyjnych, wczoraj nawet miałam 4 takie mocniejsze, straszenie nie przyjemne
nie wiem jak ja porodowe przetrwam jak takie mnie bolą

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 21:39   #1777
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Czy Wam też chce się tak spać o tej godzinie?
Mi się chce ostatnio ciągle spać...jakaś taka nie do życia jestem...

Stary 2016-09-27, 21:41   #1778
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
No dobra.
My po wizycie.
Więc nie potwierdzono nam czy Sofía to Sofía. Nogi scisniete. Wystawiła sie dupą
Waży 1,549kg niby w normie ale jeszcze za mało. 25 października mam kolejny skan. Jej głowa jest przy moim żołądku. Położona powiedziała ze najlepiej żeby już sie obrocila. Do następnego skanu najlepiej.Aha. I rączką nam pomachala na koniec. Położona po zobaczeniu Alby stwierdziła że wcale taka mała nie jest mała z brzucha mamy,nadrabia na zewnątrz. (moja Alba jest dość wysoka)

gratki za wizytę, na pewno się obróci

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-09-27, 21:44   #1779
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
Ja juz po wizycie Mala wazy 1800 (31t4d), nadal główka. Na dół, na USG nam wytknęła język cwaniara jedna. Szyjka długa, rozwarcia brak

Paulinka gratulacje

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Ja wróciłam właśnie z warsztatów wizualizacji porodu i polozna mówiła ze jak wody odejdą a nie ma skurczy to nie lecieć do szpitala, poczekać koło 3-4h i dopiero jechać. Chyba ze sa zielone to natychmiast
Gratuluję

Stary 2016-09-27, 21:44   #1780
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem po wizycie. Maluch nadal główką do dołu, kopie mnie po miejscu, gdzie kiedyś miałam talię
Dokładne USG będę miała w piątek
następna po udanej wizycie

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-09-27, 21:45   #1781
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
witam sie wieczorem

polecam te warsztaty bezpieczny maluch- i posmiac sie i zgarnac chociazby probki:P mi się udało wygrać ostatnia nagrode bon na 200zł na fotelik maxi cossi

potem nadrobie coscie naskrobaly bo juz nie mam sily
Gratulacje

Stary 2016-09-27, 21:52   #1782
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

czyli wychodzi na to ze moj porod trwal niecale 4 godz.?
a ze ponoc drugi porod szybszy to chyba po 1 listopada zamieszkam w aucie na przyszpitalnym parkingu
o 22 odeszly mi wody
w szpitalu bylismy przed polnoca
ktg skoczylam o 1
od po 1 do po 2 lezalam w wannie
podczas lezenia cos tam zaczelo mnie lapac
po wyjsciu z wanny miala masaze szyjki czy jak to tam sie zwie (kurefsko bolalo) i wtedy juz czulam skurcze
parlam od 3.45 do 4.30
lozysko urodzilam w "sekunde", nawet nie pamietam czy parlam, chyba nie. pamietam ze lekarz lekko nacisnal mi na brzuch i lozysko wylecialo
to tyle
też tak chcę

13.03.2016 II kreseczki

Edytowane przez teczowa dlolinka 21
Czas edycji: 2016-09-27 o 21:54
Stary 2016-09-27, 21:56   #1783
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
Ja juz po wizycie Mala wazy 1800 (31t4d), nadal główka. Na dół, na USG nam wytknęła język cwaniara jedna. Szyjka długa, rozwarcia brak

Paulinka gratulacje

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Ja wróciłam właśnie z warsztatów wizualizacji porodu i polozna mówiła ze jak wody odejdą a nie ma skurczy to nie lecieć do szpitala, poczekać koło 3-4h i dopiero jechać. Chyba ze sa zielone to natychmiast
Gratki za wizytę 😃

Mi mówili, że jak wody odejdą to od razu do szpitala. Tak samo jeśli pojawi się krwawienie żywą krwią.

ma_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 21:57   #1784
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny gratuluje wizyt!

Kupiłam piłkę w Biedronce. Dla mnie ona mała nie jest
Tylko nie wiem co mogę na niej robić. Ale fajnie się plecy prostują nawet jak tylko siedzę.

Ale mnie mała dzisiaj nawala cała dzień. Mam nadzieje, że się w koncu obróci
ja też kupiłam, wydaje mi sie ona jakaś cienka oby trochę wytrzymała

moja mała przeciwnie dziś mało się rusza

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-09-27, 22:00   #1785
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki a gbs w którym tygodniu sie robi? Bo teraz mi lekarz nie dał jeszcze skierowania a kolejna wizytę mam w 35t
Mi lekarz pobierze na kolejnej wizycie, a będzie to 36tc.

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:
witam sie wieczorem

polecam te warsztaty bezpieczny maluch- i posmiac sie i zgarnac chociazby probki:P mi się udało wygrać ostatnia nagrode bon na 200zł na fotelik maxi cossi

Fajna nagroda, gratki 😃

Stary 2016-09-27, 22:14   #1786
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Joł my juz po wizycie.
Łobuz odwrócił się z powrotem głową do góry waga ponad 1900, ok 40cm. Podczas kto wariowal, a przy usg spał i nawet zdj nie mamy bo nie było jak uchwycić.
Szyjka długa i zamknięta . Podczas kto kilka razy twardnial mi brzuch ale nic się nie zapisało wiec to żadne skurczybyki

na pewno wykona obrót z powrotem

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-09-27, 22:19   #1787
ma_i
Zadomowienie

A mi hormonki wieczorem buzują. Ogólnie mam dość problemów, ogarnia mnie strach, do tego głowa muli - musiałam upuścić trochę łez. Niestety niewiele to pomogło...

Stary 2016-09-27, 22:21   #1788
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
ja też ostatnio mam takie bóle/skurcze podobne do menstruacyjnych, wczoraj nawet miałam 4 takie mocniejsze, straszenie nie przyjemne
nie wiem jak ja porodowe przetrwam jak takie mnie bolą
Brałaś nospę? U mnie pomaga, zwykle po jednej tabletce jest lepiej.

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
No tak,bo to co drogie to najlepsze
A najlepsze są w ogóle opinie z drugiej ręki. Mi tak szwagierka opowiadała o porodzie koleżanki, że tak beznadziejnie było, że lekarz szkodził i w ogóle był do kitu. Ostatnio z tą koleżanką rozmawiałam o jej porodzie i zupełnie inaczej się wypowiadała i była zadowolona
Jedna, druga, trzecia osoba podkoloryzuje, każdy doda coś od siebie, ktoś powtórzy i tworzy się legenda miejska.
Stary 2016-09-27, 22:25   #1789
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
A mi hormonki wieczorem buzują. Ogólnie mam dość problemów, ogarnia mnie strach, do tego głowa muli - musiałam upuścić trochę łez. Niestety niewiele to pomogło...

ja też czasami buczę bez powodu, to tylko hormony jutro będzie lepiej

a mnie strasznie naparzają kolana chyba od tego sprzątania dziś, ale bez przesady wcale tak dużo nie zrobiłam, w tym tempie to nie wiem czy zdążę ze wszystkim

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Cytat:
kilka dni temu brałam w podobnej sytuacji, wczoraj jakoś na to nie wpadłam i sie męczyłam

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-09-27, 23:32   #1790
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
Mi się chce ostatnio ciągle spać...jakaś taka nie do życia jestem...

Mam podobnie
Cytat:

O to nie będę próbować jak nie działa
Cytat:

Jedna, druga, trzecia osoba podkoloryzuje, każdy doda coś od siebie, ktoś powtórzy i tworzy się legenda miejska.
Dokładnie

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-28, 05:07   #1791
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny gratuluję wizyt. Widzę że nie tylko Sofía potrzebuje więcej czasu na ułożenie.
Moja ma się obrócić do następnego usg jak nie to zaproponują mi obracanie. No chyba ich chrystus opuścił że ja im dam obracać mi w bozenie
No właśnie jak to się robi ? Gmeraja w bozenie ? Ja im nie dam :P w ogóle jakieś mam odczucie ze moje dziecko już się nie obróci...skoro tyle czasu siedzi w jednej pozycji to najwyraźniej tak jej najlepiej. Albo ma juz miejsca za mało.
A w UK rozważają w ogole opcje CC ?

---------- Dopisano o 05:59 ---------- Poprzedni post napisano o 05:57 ----------

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
A obrocic dziecko mozna poprzez cwiczenia jakies min. kolysanie biodrami na kleczaco i ze zgietymi rekami w lokciach, albo kolysanie na pilce tez ponoc cos daje. Moze warto sprobowac. Ja tak cwicze bo moja jeszcze nie jest glowkowo ulozona, wizyta za 2 dni to sie dowiem czy sie juz odwrocila.
Takie samodzielne ćwiczenia są bezpieczne ? Jutro mam zamiar pobujac się na piłce

---------- Dopisano o 06:02 ---------- Poprzedni post napisano o 05:59 ----------

Cytat:
witam sie wieczorem

OOo super ci się udało! A juz kupiliscie fotelik ? Bon się przyda ? Ja tez byłam na tych warsztatach, tydzień temu kto nie był i ma okazje to polecam

---------- Dopisano o 06:03 ---------- Poprzedni post napisano o 06:02 ----------

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
gratki czyli jednak nasz wątek zgarnia nagrody
Ja nic nie zgarnelam :P

---------- Dopisano o 06:07 ---------- Poprzedni post napisano o 06:03 ----------

Cytat:

Paulinka gratulacje

Nas uczono ze po odejscu wod nie ma co za dlugo zwlekac. Zacząć się zbierać ale bez spiny, spokojnie cos zjeść, bo poród jest dlugi. Dac sobie chwile na ogarniecie. Przed 37 TC położyć się i wezwać pogotowie. Nie wstawac.

Edytowane przez Listopadowaa
Czas edycji: 2016-09-28 o 05:12
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-28, 05:14   #1792
sosowhat
Wtajemniczenie

Dzieki za gratulacje:d
Listopadowa mamy ale po pol roku i tak kolejny trzeba kupic i wtedy sie przyda
Obudzilam sie o 5... Co za zycie

Stary 2016-09-28, 05:17   #1793
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki za gratulacje:d
Listopadowa mamy ale po pol roku i tak kolejny trzeba kupic i wtedy sie przyda
Obudzilam sie o 5... Co za zycie

To tak jak ja , pobodka o 5.20. To i tak lepiej jak Wczoraj o 3 głodna jestem, zjadlam jedną kanapkę i nie czuje żebym co kolwiek przekasila. Nie chce mi się jeszcze wstawać. Pieczywka nie ma, TŻ miał pojechać po świeże ale sobie jeszcze niech słodko śpi.
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-28, 05:20   #1794
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
To tak jak ja , pobodka o 5.20. To i tak lepiej jak Wczoraj o 3 głodna jestem, zjadlam jedną kanapkę i nie czuje żebym co kolwiek przekasila. Nie chce mi się jeszcze wstawać. Pieczywka nie ma, TŻ miał pojechać po świeże ale sobie jeszcze niech słodko śpi.

no ja wlasnie dlatego wstałam bo mnie aż ssało... a kolację jadłam późno jak na mnie bo po 21 po eutyroxie nawet nie wytrzymalam i zjadlam 2 lyzki jogurtu a teraz mam kanapkę z dzemikiem... od 1,5h mała tak buszuje że zaraz mi chyba brzuchem wyjdzie a na warsztatach ledwo wysiedziałam bo co chwile dostawałam takiego kuksańca że aż się skręcałam
Stary 2016-09-28, 05:57   #1795
geosmina
Wtajemniczenie

Hej! Ja też nie śpię ale dlatego że przedszkole czeka😉 ale w nocy i tak się budziłam i oczywiście schizy jak sobie poradzę w szpitalu, co z córką jak tam będę, czy mąż w ogóle są radę mnie zawieźć itd. Ale nie chcę już o tym myśleć

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-28, 06:05   #1796
KarolinaNL
Zadomowienie

Dzień dobry!

Gratuluję wizyt mamuśki! Blue, Paulinika klapsy po pupkach malucha żeby się pięknie poobracaly.

Soso gratuluję wygranej.

Nadrobilam wątek, ale bez bicia się przyznaję że niezbyt dokładnie... wczorajszy dzień i dzisiejsza noc to był jakiś dramat. Najpierw młody się nie ruszal cały dzień tak jak powinien, tzn raz na jakiś czas mnie smyrnal ale to nie było to więc już z góry dzień był nerwowy, nawet ze stresu płakałam. Później tz wrócił i już miał dzwonić po polozna żeby przyjechała sprawdzić czy wszystko ok ale nie zdążył bo wrócił Daniel od dziadka i okazało się, ze drugi dzień pod rząd są skargi na niego w szkole bo rozrabia, nie słucha kompletnie wychowawcy ( ucieka, wyśmiewa zakazy i wdl opiekunki z podwórka robi bardzo niebezpieczne rzeczy (?)) i za karę siedział w klasie sam@ zamiast bawić się z innymi dziećmi. Tyle dobrego z tego wyszło, ze z jednego lobuza moje myśli i stresy przeszły na następnego i młody zaczął kopać i szaleć. Odbyliśmy z Danielem poważna rozmowę i zabraliśmy mu tablet, oddamy na weekend jak poprawi zachowanie w szkole. Później dopadła mnie okropna zgaga i wymiotowalam pół nocy bo zapomnialam kupić reni i w domu nie miałam nic żeby z nia walczyć. Jak już o 3 się położyłam to nie mogłam zasnąć do tego wszystkiego zrosty po operacji ciągną tak bardzo ze wylam pierwszy raz z bólu. I tak nie śpię do teraz ( teraz mam lekkie bolesne skurcze przepowiadajace:/)... nic tylko sznur i się powiesić.. na 15 mam wizyte, zobaczymy jak tam mały i szyjka bo szczerze mam nadzieję, ze urodze chociaż w połowie października...

Mam nadzieje, ze dzisiejszy dzień będzie lepszy. Miłego dnia mamuśki

KarolinaNL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-28, 06:09   #1797
basiczek24
Wtajemniczenie

Listopadowa, ja chodzilam na cwiczenia ciazowe i tam też właśnie tak cwiczylysmy więc raczej nie zaszkodzi. Jeśli chodzi o piłkę to nie skakać na razie tylko właśnie kręcić ósemki.

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-28, 06:31   #1798
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Dzień dobry
Tż w pracy więc zasiadłam przy jego komputerze

Od wczoraj mam poranne bóle pleców - porażka W dodatku Helenka uwielbia mnie kopać tuż pod cyckami po prawej stronie Niech już będzie listopad bo nie zniesę!
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-28, 06:40   #1799
paulinika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Tak nie próbowałam, spróbuję na pewno! Dziękuję
Ja Double Wear miałam próbkę kiedyś i średnio mi pasował, pamiętam że miałam próbkę tego i Smashboxa i zdecydowałam się na tego drugiego. Niestety był super kilka miesięcy, potem mi się "popsuł", ale to mój częsty problem z kosmetykami.

Ja tam wolę żeby mi syna obrócili w brzuchu niż żeby mi robili cc

Bo skora sie przyzwyczaja. Ja teraz w ciazy uzywam codziennie innego podkladu i pudru bo ciagle cos jest zle.

Cytat:
No właśnie jak to się robi ? Gmeraja w bozenie ? Ja im nie dam :P w ogóle jakieś mam odczucie ze moje dziecko już się nie obróci...skoro tyle czasu siedzi w jednej pozycji to najwyraźniej tak jej najlepiej. Albo ma juz miejsca za mało.
A w UK rozważają w ogole opcje CC ?
Podobno obracanie jest bardzo bolesne. Czytalam wypowiedzi matek i nie polecaja. Wiele dzieci i tak sie obrocilo spowrotem.

Rozwazaja. Sa CC. Ale wlasnie najpierw probuja metodami naturalnymi zeby sie obrocilo. No ja widze jakie to naturalne bo skoro dziecko sie nie obrocilo to widocznie natura tak chce.
Wiem ze po cesarce wychodzi sie 48h po. Mam ulotki,musze ja je poczytac. Bo jak zwykle je mam i nie czytam
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-28, 07:32   #1800
mietowka25
Zakorzenienie

Witam się i ja
Posprzatałam juz kuchnie, zmywarka włączona, pranie bielizny się kończy.
Robię sobie ryż z jabłkiem a potem zabieram się za prasowanie
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości