Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016 - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-27, 18:09   #4201
_music_girl
Raczkowanie

Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
aaaa kurcze bo dobrze by bylo zjesc rybke albo wolowine raz w tyg.
tak mi gin mowil

mojego tez nie ma..na budowie jest..
mamy juz plytki na scinach w jednej lazience

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
Kamisha i inne dziewczyny
Trzymam kciuki za wszystkie Wasze budowy, remonty i przeprowadzki!!!
Stary 2016-09-27, 18:13   #4202
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny!

Nam polozna ostatnio powiedziala ze rybe nalezy jesc minimum raz w tygodniu to TZ tak sie tym przejal ze kupil ponad kilogram swiezego fileta z dorsza nawet nie chce sobie przypominac ile wtedy kasy poszlo na jeden obiad ale bylo przepyszne!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
no powinno jesc raz w tyg u nas nir ma swiezych tylko mrozone ale kupilismy w miescie wczoraj
Cytat:
Napisane przez _music_girl Pokaż wiadomość
Kamisha i inne dziewczyny
Trzymam kciuki za wszystkie Wasze budowy, remonty i przeprowadzki!!!
nie dziekuje zeby nie zapeszyc

kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 18:13   #4203
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Dzieki dziewczyny!

Nam polozna ostatnio powiedziala ze rybe nalezy jesc minimum raz w tygodniu to TZ tak sie tym przejal ze kupil ponad kilogram swiezego fileta z dorsza nawet nie chce sobie przypominac ile wtedy kasy poszlo na jeden obiad ale bylo przepyszne!

U nas 2 razy w tyg jest ryba. Raz chuda raz tlusta dla odmiany. Ostatnio mam mega kazdy na ryby!!!

Papaya gratuluję zdanego egazminu!!!!

LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 18:21   #4204
papaPapaya
Zakorzenienie

Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część

Ja dzisiaj caly dzien jem spaghetti, a na wieczor kupilam sobie draze kakaowe, kwasne zelki i mega ostre chipsy i do tego oranzadke helenka nalezy mi sie, a co. Jutro pewnie bede z 10 kg ciezsza

Ps. Jeszcze sie pochwale ze dzisiaj odebralam monitor oddechu a w tym czasie w ktorym nie pisalam kupilismy lozeczko, materac, ochraniacz modulowy do lozeczka 😍 rozek, torbe do lozeczka, termometr microlife (folinka-dzieki ), pieluchy tetrowe, recznik, smoczek, przescieradla, ceratka na materac, szczotka do wlosow, nozyczki do paznokci i takie tam duperele z mojej listy wyprawkowej zostala mi do zamowienia tylko paczka z gemini i juz bedzie wszystko

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 18:41   #4205
kamisha
Zakorzenienie

jezu nie mowcie o slodyczach.. ja mam taka ochote ze masakra..

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Cytat:
Ja dzisiaj caly dzien jem spaghetti, a na wieczor kupilam sobie draze kakaowe, kwasne zelki i mega ostre chipsy i do tego oranzadke helenka nalezy mi sie, a co. Jutro pewnie bede z 10 kg ciezsza

Ps. Jeszcze sie pochwale ze dzisiaj odebralam monitor oddechu a w tym czasie w ktorym nie pisalam kupilismy lozeczko, materac, ochraniacz modulowy do lozeczka 😍 rozek, torbe do lozeczka, termometr microlife (folinka-dzieki ), pieluchy tetrowe, recznik, smoczek, przescieradla, ceratka na materac, szczotka do wlosow, nozyczki do paznokci i takie tam duperele z mojej listy wyprawkowej zostala mi do zamowienia tylko paczka z gemini i juz bedzie wszystko

ooo ale super zakupy udane!

Stary 2016-09-27, 18:45   #4206
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _music_girl Pokaż wiadomość
Migdałku,
Czy możesz mnie dodać na pierwszej stronie na różowo ? Mam już jedno dziecko, @ 19.03, a TP to 24 grudnia
Jasne

Cytat:
Super! Gratuluję!

A ja wpadam w jakąś panikę, że mi się powolny poród zaczyna przez te twardnienia i kłucia w pochwie :/
Stary 2016-09-27, 18:59   #4207
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
A jak w UK jest z obowiązkiem zapinania pasów przez ciężarne? Bo tu teoretycznie nie muszę zapinać, ale ja nie zapinam tylko wtedy jak brzuch boli, albo gorzej się czuję, bo czytałam że w razie wypadku (odpukać) jednak bezpieczniej jest mieć pasy zapięte, mimo brzuszka. Jak pozostałe mamuśki, zapinacie?
Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Nie wnikam. Mam swój wewnętrzny obowiązek zapinania pasów

Zdecydowanie bezpieczniej jest w pasach. Mi wystarczyło przy pierwszej ciąży poczytać o statystykach.
Ja jestem zboczona na punkcie pasów, nie tylko w ciąży. Sama zapinam zawsze. Nie ruszę autem dopóki wszyscy nie zapną , jak ktoś nie chce to wysiada. Nie bede ryzykować ze w razie wypadku połamie mi kregoslup - bo to ze sam się połamie mam w d.... w końcu jego wybór.
Znam wiele sytuacji gdy zapięte pasy uratowały by komuś życie.... Dziewczyna kolegi wpadła w poślizg , walnęła w barierkę, trafiła w czujnik, wybuchła poduszka i skręciła jej kark. Gdyby miała pasy rozmazalby sie jej makijaż... Zreszta zajmowałam sie kiedys szkoleniami bezpiecznej jazdy i od tamtych czasów mam takie zboczenie.

Cytat:
Napisane przez soulie Pokaż wiadomość
Pytanko mam do dziewczyn z Poznania i okolic (kojarzę Darunię, ale może jest ktoś jeszcze?) Czy wybralyscie juz szpital??
Ja bede rodzic na Polnej. Wiem , ze szpital ma opinie fabryki dzieci ale dla mnie najważniejsze jest to ze nigdzie w okolicy nie ma takiego sprzętu i opieki neonatologicznej jak tam. Jeśli nie daj Boże coś by szło nie tak to i tak cie karetka zawiezie na Polną bo to szpital patologi ciąży. Specjalnie szukałam lekarza z tego szpitala bo poprzedni pracował w świętej rodzinie. Zreszta ja juz miałam 2 zabiegi po poronieniu na Polnej i nie narzekałam na nich.
Jesli chodzi o opiekę to mysle ze zdania sa podzielone pomiędzy wszystkie poznańskie szpitale.

Cytat:
zdałam egzamin i to nawet na 4.5!
Gratulacje
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 19:13   #4208
xjustyniaaax
Zakorzenienie

papaPapaya super ze juz jestes
Gratuluje super wyniku i super zakupow

Nadrobilam ale jestem dzis tak padnieta ze ide pod prysznic i pod koc z sudoku nie chce mi się kompletnie nic !
Stary 2016-09-27, 19:21   #4209
ewelinuus
Zadomowienie

U mnie tez twardnieje brzuch wydaje mi sie ze czesto szczegolnie wieczoren nagle rovi sie taki jak kamień...musze znowu o tym powiedziec ginkowi..wien ze do ilus tan razy to ok ale juz jakos nawet nie liczę tak dokładnie ale czesto cos sie dzieje takiego:/
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 19:35   #4210
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Puk puk, ktoś tu o mnie pamięta jeszcze? Widzę, że powoli kończycie wątek a ja przyszłam się pochwalić, że zdałam egzamin i to nawet na 4.5!
Gratulacje!

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Cytat:
Konkretne zakupy!
A jaki monitor oddechu?

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Ja dzisiaj cały dzień jem sałatkę: seler naciowy konserwowy, kukurydza, ananas, szynka, jajka, makaron, sos (majonez, troche wody z ananasa, selera, sól, pieprz).
A teraz pieką się w piekarniku domowe frytki

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
A ja wpadam w jakąś panikę, że mi się powolny poród zaczyna przez te twardnienia i kłucia w pochwie :/
Dlatego dla własnego spokoju dobrze by było abyś pojechała na IP to sprawdzić Wczoraj jak byłam to lekarka mówiła, że mnósteo kobiet na konsultacje wczoraj przyjechało. Więcej niż do porodu

Aa wczoraj się mnie zapytali czy ja do porodu Wydawało mi się, że mój brzusio wielkosciowo nie jest aż taki duży haha
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 19:41   #4211
itstoolatex3
Zakorzenienie

Papaya- graty zdanego egzaminu

Jestem z Wami na bieżąco, ale czytam w ciągu dnia na apce i wkurza mnie cytowanie, więc tylko podczytuje cały tydzień siedzę u mamy, bo w sobotę wyjeżdża do pracy zagranicę i pewnie będzie dopiero około świąt, więc korzystamy na razie

My z Marcelkiem czujemy się super lekko dokucza zgaga, ale poza tm jest super. Kupiłam koszule do porodu i jedną po porodzie, stanik do karmienia i kilka rzeczy dla maluszka i lista się skraca

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 19:43   #4212
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka
Mój osobisty biometr jakiś średniawy ostatnio, ale kanapa, ciepłe capuccino i spokojny wieczór z rodziną pomagają A Lidunia ładnie do tego w brzuszku buszuje. Ostatnio trochę zmieniła charakter ruchów, a może raczej ja więcej ich czuję. Już nie tylko kopniaki, ale też rozpychanie i słodkie wypychanie stópek Hehe, na razie słodkie, póki moich żeber nie dosięga
Wczoraj popołudniu rozstawiłam deskę do prasowania i tak stoi do teraz. Może dziś się doczeka

Ja niestety do lumpków też jak niektóre z Was nigdy nie miałam ręki. Nieraz próbowałam coś znaleźć, ale zawsze wychodziłam z niczym, więc odpuściłam próbowanie. Za to również jestem buszowaczem allegrowym. Podstawą garderoby Maksa zawsze były paki angielskich używek. Nowe ubrania dla dzieci to majątek w Pl... Wolałam kupić za kilka stówek raz na jakiś czas ubrania w 2-3 rozmiarach z rzędu, używane, ale w świetnym stanie. Dokupywałam tylko kurtki, piżamki, czasem jakiś dres czy co tam brakło. Niemal wszystko zostaje dla Kaja. Te dobre firmówki to jest faktycznie jakość na lata, jeszcze sporo w ładnym stanie bratankowi oddaję. Tu w UK częściej chłopcom nowe kupujemy, bo jednak jest trochę łatwiej finansowo, ale niestety Next, M&S, Mini Club (Boots) to dalej spore kwoty, więc raczej tam nie chodzę, żeby mi żal nie było Lubię za to George'a, Primarka, Matalana, połowę taniej, jakość nie powala, ale jest ok, a jak coś po Maksie nie wygląda już tak ładnie, to nie żal wyrzucić czy oddać, a Kajowi nowe kupić. Lidka szczęściara, że nie jest chłopakiem, będzie mieć swoje nowe
motylku, Carter's to też mi się wydaje, że z USA jest.

Tu Wam jeszcze podrzucę ciekawostkę... Ostatnio zaglądam sobie trochę do październikowych, co siedzą jak na szpilkach Jest tam dziewczyna, która jest położną. Tu pisała ciekawego posta:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post65724886
to już etap, że więcej będzie wypychania niż kopniaków z każdej strony pamiętam, że te wypychania już pod koniec to nic fajnego:/ aż tchu nieraz brakowało jak tak się dupcia wypięła
Ja głównie poluję na wyprzedaże albo jakieś promocje ale jak coś mi wpadnie w oko to i za regularną cenę kupię ale właśnie dlatego, że wiem, że mi pochodzą dłużej niż miesiąc
Te firmy o których pisałam to domyślam się, że i w UK stoją drożej ale właśnie jest szansa na wyprzedaże i jakieś outlety a tutaj nic ja w mieście mam tylko h&m i reserved z takich gdzie wyprzedaże są takie, że idzie się obkupić za grosze. Jeszcze może 5.10.15 ale tam mało co zostaje na wyprzedaż bo to mały sklepik. Zapomniałam właśnie o primarku, widziałam jakąś grupę gdzie babka robiła zakupy tam i wysyłała do pl ale raz, że dolicza swoją marżę a dwa, że wysyłka też swoje kosztuje więc już się tak nie opłaca a szkoda bo to też dajny sklep

Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość
Hejo

A tymczasem idę na łowy do Pepco
co upolowałaś?

Cytat:

Łącze się w bólu ze zgagą
Zapomniałabym! Wielkie podziękowania dla kogoś, kto ostatnio napisał, że na zgagę pomaga mu ciepłe mleko! Moja soda z wodą przestała działać i wyprobowałam w nocy i od razu praktycznie poprawa!
Tak skromnie powiem, że to ja w każdej ciąży to samo mnie prześladuje więc mam już swoje metody

Cytat:
Migdałku to już najgorsze za sobą masz Teraz będziesz mogła odpocząć w końcu
My jesteśmy jeszcze przed najgorszym, w piątek zaczynamy się przenosić, na razie jestem na etapie radości
Ja też mam wizytę w poniedziałek, chyba spora część grudniowych ciężarówek wylądowała w tym terminie

Mój brzuch niebezpiecznie zbliża się do kierownicy, a dalej już nie mogę odsunąć fotela Czy w 8-9 miesiącu ciężko będzie już prowadzić samochód?

współczuję tej przeprowadzki... nienawidzę i na szczęście ostatnia była rok temu i to już raczej ostatnia
Co do jazdy w 8-9 miesiącu to nawet nie to, że się nie zmieścisz bo na pewno wejdziesz ale to już nie jest takie bezpieczne bo w sumie w każdej chwili może się zacząć poród co wtedy? Jeśli musisz jeździć sama to ogranicz do minimum w tym czasie a jeśli nie musisz to niech ktoś cię wozi bo tak będzie po prostu bezpiecznie

Cytat:
A jak w UK jest z obowiązkiem zapinania pasów przez ciężarne? Bo tu teoretycznie nie muszę zapinać, ale ja nie zapinam tylko wtedy jak brzuch boli, albo gorzej się czuję, bo czytałam że w razie wypadku (odpukać) jednak bezpieczniej jest mieć pasy zapięte, mimo brzuszka. Jak pozostałe mamuśki, zapinacie?
Zapinam bez pasów czuję się jak bym miała spaść z fotela dosłownie... takie niekomfortowe uczucie.

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 19:56   #4213
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Meewka ja mam wyniki 11,9.
W sumie to trzy wyniki mam lekko poniżej normy:
RBC 3,96 (4,04-5,48)
HGB 11,9 (12,3-15,3)
HCT 36,2 37,7-47,9)

A w ciąży to podobno normalne i te normy są ciut niższe

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

A wiecie, że brzuszek powinien być co najmniej 25 cm od poduszki powietrznej? Potem to już nie powinno się prowadzić samochodu ze względów bezpieczeństwa.
moje ostatnie wyniki są prawie identyczne jak twoje:
RBC 3,92
HGB 11,8
HCT 36,2
Gin zwiększył mi żelazo do 3 razy na dobę ale ja muszę się przyznać, że po prostu zapominam brać i dobrze jak wezmę raz dziennie razem z witaminami...

Cytat:
Napisane przez nudnylogin Pokaż wiadomość
Dziewczyny, odebrałam wynik i wychodzi na to, że:
Na czczo 96mg/dL
Po godzinie 119mg/dL
Po dwóch (tutaj w międzyczasie troche zwróciłam :/) 133mg/dL

Możecie zerknąć i porównać jak to było z Waszymi? Nie wiem czy jest sens powtarzać te badanie, a do lekarza mam na 14.10, wtedy bede w 29tc więc już będzie za późno na badanie :/

Już ci dziewczyny pisały ale i ja dodam od siebie, że według norm to dobry wynik

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
Folinka, czytam was, czytam, ale moja wena gdzieś uciekła.
U nas ok. Cały weekend przeleżałam, ale wczoraj już czułam się fantastycznie, nic nie bolało, nic nie ciągnęło. I samopoczucie prawie idealne.
Skorzystałam więc i przy okazji zamawiania wykładziny do pokoju (bo ma wymiar 3,4m na 5,8m i za chiny ludowe takiego dywana nie znajdę, żeby po gołej podłodze nie chodzić) porobiłam resztę aptecznych zakupów. Chyba, że jeszcze coś sobie przypomnę. A odnośnie wyprawki to z najważniejszych rzeczy został mi już tylko materac i wanienka, ale po to mam zajechać za ok 1,5 tygodnia bo wtedy będą mieli dostawę.
Dziś w końcu wzięłam się za wyciągnięcie i sprawdzenie rzeczy po dzieciach. W 2/3 wyszły żółte plamy, więc od razu do wyrzucenia, a reszta właśnie w pralce. Mąż się wziął za skręcanie mebli, to zanim się te ubranka wyprasują, to już będę miała gdzie chować.
Poza tym wbrew moim nadziejom, że choć jednej mojej ciąży zgaga odpuści pomyliłam się bardzo. Wczoraj dała popis, że ho ho! Nie ma co! Leżenie też nie służy, bo tak jak piszą dziewczyny, aż mnie zatyka. Do tej pory spałam na plecach, ale teraz nie mogę już złapać tchu. Ani na lewym, ani na prawym boku też nie, bo mnie kuje pod żebrami. Najlepsza pozycja to na siedząco, ale pupa też nie zgadza się na taki ciężar. Ech... Nie dogodzić babie!
Póki moja wena się nie zregeneruje nadrabiam zaległości książkowe. Ktoś tu wspominał o kocykach tkanych, co mnie kusi baaaardzo, bo uwielbiam takie wieczory z gorącą herbatką z cytryną, dobrym filmem i drutami, ale póki co lekcje i nauka syna pochłania mój czas i energię. I chyba to mnie tak dołuje, bo z Karoliną nigdy więcej jak 10 min nie siedzę nad lekcjami. Zazdroszczę jej tego łapania w lot wiedzy z samego słuchania lekcji, a czego nie wie, sama potrafi sobie znaleźć i doczytać. Ja, choć nigdy problemów w szkole nie miałam, ale nad lekcjami swoje odsiedziałam, a syn ma ewidentnie inne zainteresowania jak nauka. Ale samym sportem żyć się nie da.
No! To znowu pomarudziłam.
Idę na obiad. Dziś mąż zrobił swojej anemiczce barszcz czerwony z ziemniaczki.
Zgago precz!!!
I ty się tam nie dołuj
ściskam na rozweselenie
a barszczu od męża zazdraszczam ja dziś się znów zatyrałam w kuchni wymyśliłam sobie placki po węgiersku... Gulasz zrobiłam bez żadnego przepisu i wyszedł bardzo mniami i placki też ok a dodam, że nigdy nie jadłam tego a nie mowa już o robieniu tylko naprodukowałam jak dla armii bo chciałam na dwa dni (zwłaszcza, że jutro mam gości)

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Kochane ja tylko szybko napisze ze grupa na fejsie nic nie rozwala bo tam się nic nie dzieje

Potem nadrobie reszte bo poki co zajmuje sie 5 latkiem ktory non stop ryczy i nie chce zemna gadać
aż się obejrzałam za moim Olkiem czy to nie jego masz przypadkiem u siebie czy to ten wiek tak ma czy jak? bo on jak sobie przynajmniej raz dziennie nie popłacze bez powodu to dzień stracony

Cytat:
Puk puk, ktoś tu o mnie pamięta jeszcze? Widzę, że powoli kończycie wątek a ja przyszłam się pochwalić, że zdałam egzamin i to nawet na 4.5!
Teraz ide odespać tą całą naukę i jutro już do was dołączę.
Nie obiecuje ze bede nadrabiać bo to niewykonalne, milion postów

Mam nadzieje, że u każdej z was wszystko ok?

Mój mały szaleje po oranżadzie helena

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

oo tak, ostatnio na sr cwiczylam oddech przeponą i to tez bardzo pobudziło synka
no jeeeeeeeesteś ja cię tu dziś poszukiwałam
gratuluję zdanego egzaminu
zasłużyliście z Juleczkiem na takie dobrocie

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
papaPapaya super ze juz jestes
Gratuluje super wyniku i super zakupow

Nadrobilam ale jestem dzis tak padnieta ze ide pod prysznic i pod koc z sudoku nie chce mi się kompletnie nic !
No way!!! nasza przodowniczka pracy nie ma chęci do robienia czegokolwiek??? heh odpoczywaj na zdrowie

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

piszecie o stanikach to podpowiem wam, że w H&M są na wyprzedaży za 30zł takie:
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0356208007.html

myślę, że do karmienia się spokojnie też nadadzą bo nie są mocno zabudowane fajne są bo bez fiszbin i całe takie gładkie, nie drażniące piersi miałam wziąć ale miałam mało czasu:/ pewnie w weekend po nie wrócę o ile jeszcze będą.

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 20:32   #4214
itstoolatex3
Zakorzenienie

co do staników ja kupiłam jeden taki najzwyklejszy z tych anty-seksownych za 10zł ale chce dokupić jeszcze ze 2 jakieś ładniejsze

Stary 2016-09-27, 21:35   #4215
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Będą dobre, przecież ciastki się same nie zjedza
Witamy się w 31 tc

Ty to zawsze straszysz tymi tygodniami

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
Zapinam
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 21:36   #4216
CAR0LKA
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
Papaya- graty zdanego egzaminu

Jestem z Wami na bieżąco, ale czytam w ciągu dnia na apce i wkurza mnie cytowanie, więc tylko podczytuje cały tydzień siedzę u mamy, bo w sobotę wyjeżdża do pracy zagranicę i pewnie będzie dopiero około świąt, więc korzystamy na razie

My z Marcelkiem czujemy się super lekko dokucza zgaga, ale poza tm jest super. Kupiłam koszule do porodu i jedną po porodzie, stanik do karmienia i kilka rzeczy dla maluszka i lista się skraca
Fajne uczucie jak lista sie skraca

Ja wlasnie buszuje po aptekach internetowych - poratujcie mnie - ktore tatntum rosa?
https://aptekacentrum.lublin.pl/dla_...wn,i35228.html
https://aptekacentrum.lublin.pl/dla_...asz.,i931.html
Stary 2016-09-27, 21:55   #4217
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CAR0LKA Pokaż wiadomość
Ja wlasnie buszuje po aptekach internetowych - poratujcie mnie - ktore tatntum rosa?
Obojętne Wydaje mi się, że różnią się tylko producentem.
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 21:57   #4218
iwona335
Zakorzenienie

Bylam dzis u neurologa w zwiazku z moimi migrenami... Nic sie nie dowiedzialam, lekarz byl wrecz przestraszony ciezarna pacjentka i oddelegowal do innego neurologa- smiech na sali
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 22:03   #4219
Emosz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość
Hejo

Ja się pochwalę, że jestem na bieżąco, ale cytowanie na tel tak mnie wnerwia, że dostaję szału, więc wybaczcie

Dzisiaj stała się wiekopomna chwila... Jak stanę to już nie widzę swoich palców u stóp Również moje 75G przegrało z brzuchem, który wystaje ponad wszystko Oprócz tego, byłam dziś 5 razy siusiu w nocy, cały czas mam zgagę, nie mogę wziąć normalnego oddechu bo mnie zatyka, chyba jestem w ciąży
Do tego odkąd mała jest główką w dół to dostaje non stop kopa w żebra, gdy się przeciąga

Co do twardnienia brzucha to ja też mam z tym, że sporadyczne, zazwyczaj wieczorami, nie trwające dłużej niż minutę i nie bolące. Lekarz powiedział na ostatniej wizycie, że gdyby mi bardzo dokuczało to mam brać no spa i mogę się suplementować magnezem. Na IP jechać, gdyby takie skurcze trwały dłużej niż godzinę lub/i bolały.

Trzymam kciuki za szybkie wyleczenie grzybków i innych "przyjaciół"

A i dostałam jakieś papiery do wypełnienia do szkoły rodzenia i powiedzcie nieogarniętej mi skąd mam wytrzasnąć numer karty ubezpieczenia ? Ktoś, coś wie ?

A tymczasem idę na łowy do Pepco
Velvet
chyba rzeczywiście jesteś w ciąży i co udało Ci się coś kupić w tym Pepco?

Cytat:
Przeprowadzka to tak na 75% chyba... Bo w tamtym mieszkaniu został 2 palemki i 2 dywany do zabrania, a w tym brak jeszcze mebli w pokoiku, żeby mieć gdzie trzymać resztę rzeczy. Ale ja już nie dźwigam, nie noszę, tylko sprzątam i to też już normalnie, bo najgorsze za mną
A dzisiaj nawet wyprałam pokrowiec fotelika i się strasznie z tego cieszę
Dziękuję za troskę

Wizyta 03.10, więc za niedługo W sumie, to w ten poniedziałek Ale o 19:40, wchodzę ostatnia :P
Masz rację, nie ważne co kto myśli, ważne żebyśmy ja z małą były spokojne.
Migdałku super, że już przeprowadzka bliżej końca

Proszę o dodanie na pierwszej stronie mojej wizyty 28.09 (już w czwartek ) i kolejnej 20.10

Cytat:
Mój brzuch niebezpiecznie zbliża się do kierownicy, a dalej już nie mogę odsunąć fotela Czy w 8-9 miesiącu ciężko będzie już prowadzić samochód?

Ale super brzusio ja tam liczę, że do końca będzie się dało prowadzić auto, tylko ja jestem z tych kurdupli, którzy siedzą jak najbliżej kierownicy, więc teraz mogę się jeszcze spokojnie odsuwać

Cytat:
Ja zawsze zapinam

Cytat:

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

oo tak, ostatnio na sr cwiczylam oddech przeponą i to tez bardzo pobudziło synka

Cytat:

papaPapaya gratulacje egzaminu i udanych zakupów
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 22:34   #4220
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Bylam dzis u neurologa w zwiazku z moimi migrenami... Nic sie nie dowiedzialam, lekarz byl wrecz przestraszony ciezarna pacjentka i oddelegowal do innego neurologa- smiech na sali
Tylko prosze nie mow, ze to byla prywatna wizyta i za nia zaplacilas...🤔

Chyba jeste..w ciazy!!! Mowie do tz, ze mam na cos ochotę... no to zaproponował mi wszystko ze sldyczy co mamy w domu.... nie nie... chciał mi zrobić typowe polskie zapiekanki.... no nie... grzanki z jajkiem i awokado... nie... i wiecie co sobie wymyslilam? Zupke chinska z vifon... kurczak. Moj maz patrzyl na mnie jak na jakas szaloną. Chyba mu sie nie podobala moja zachcianka, bo to z proszku... no ale slodyze tez nie sa zdrowe. Dostalam moja zypke i zachcianka zapokojona. Moge isc spac.

LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 22:55   #4221
CAR0LKA
Rozeznanie

Cytat:
Obojętne Wydaje mi się, że różnią się tylko producentem.
Dzieki, a ile saszetek zamowic?
I ile tych podkladow poddupnych? To chyba potem mozna wykorzystac do przewijania dziecka?
Soli fizjologicznej wystarczy 50 kapsulek?

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Tylko prosze nie mow, ze to byla prywatna wizyta i za nia zaplacilas...��

Chyba jeste..w ciazy!!! Mowie do tz, ze mam na cos ochotę... no to zaproponował mi wszystko ze sldyczy co mamy w domu.... nie nie... chciał mi zrobić typowe polskie zapiekanki.... no nie... grzanki z jajkiem i awokado... nie... i wiecie co sobie wymyslilam? Zupke chinska z vifon... kurczak. Moj maz patrzyl na mnie jak na jakas szaloną. Chyba mu sie nie podobala moja zachcianka, bo to z proszku... no ale slodyze tez nie sa zdrowe. Dostalam moja zypke i zachcianka zapokojona. Moge isc spac.

Blagam, za mna chodzi knudle pomidorowe i na razie jestem dzielna wiec prosze bez takich opowiesci bo to znecanie sie

Edytowane przez CAR0LKA
Czas edycji: 2016-09-27 o 22:57
CAR0LKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 23:59   #4222
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:

Ja kojarze tylko ten z drugiego linku
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-28, 00:36   #4223
malaDarunia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malaDarunia

Cytat:
Kupiłam koszule do porodu i jedną po porodzie, stanik do karmienia i kilka rzeczy dla maluszka i lista się skraca
nie tylko lista, w portfelu też mniej zostaje ;-)

Kupilam wczoraj dwie komody do pokoju, jedną dla nas i jedną dla Ali. oprócz tego, kupiłam tżtowi buty zapaśnicze, do tego wysłałam zamówienie do ko24.pl i kurna 1200 zł poszło w pierun...

Ale lista się skraca, tak jak u itstoolatex ;P

Nie odzywam się do Was dużo, bo cały czas siedzę w pracy i to dosłownie he he. robię tylko tyle ile muszę, a poza tym, wypełniam grafik swoją osobą.

Soulie, ja będę rodziła na Raszei.
W św Rodzinie nie chcę, bo tam po urodzeniu dziecka nie ma czegoś takiego jak odwiedziny (nawet partnera)... jak ktoś do Ciebie przychodzi to musisz z nim siedzieć na korytarzu WTF ?

Papaya gratuluję zdanego egzaminu!!

A jeśli chodzi o zapinanie pasów, to raczej zapinam. chyba, że jadę gdzieś po osiedlu np na zakupy dwa bloki dalej to nie.
Ogólnie to staram się nadal wszędzie chodzić pieszo, bo czuje się jak klocek i jak będę za dużo jeździła samochodem to mi dupsko urośnie. nie chcę się rozleniwiać!
już i tak moje życie opiera się na spaniu oraz chodzeniu do pracy i sprzataniu w mieszkaniu także ...

idę pobuszować na allegro. Chcę kupić tżtowi bieliznę termoaktywną, bo już coraz chłodniej na dworze, także na jakąś piłkę nożną czy coś niech ma bidulek, bo potem mi stęka że sie źle czuje.
muszę go pochwalić, bo od ostatniej kłótni jest dla mnie tak przesłodki, że czasem aż rzygam tęczą
No ale ... lepiej że tak, niż ciągle kłotnie o wszystko.
Dziś mnie nawet przepraszał, że ciuchów swoich nie posprzątał. a to ci progres!

Edytowane przez malaDarunia
Czas edycji: 2016-09-28 o 00:38
malaDarunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-28, 06:10   #4224
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki, a ile saszetek zamowic?
I ile tych podkladow poddupnych? To chyba potem mozna wykorzystac do przewijania dziecka?
Soli fizjologicznej wystarczy 50 kapsulek?

Blagam, za mna chodzi knudle pomidorowe i na razie jestem dzielna wiec prosze bez takich opowiesci bo to znecanie sie
Oj tam, oj tam. Vifon ma nowa zupke w czarnym opakowaniu, pyszota

---------- Dopisano o 06:10 ---------- Poprzedni post napisano o 06:08 ----------

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość

Kupilam wczoraj dwie komody do pokoju, jedną dla nas i jedną dla Ali. oprócz tego, kupiłam tżtowi buty zapaśnicze, do tego wysłałam zamówienie do ko24.pl i kurna 1200 zł poszło w pierun...

Nie odzywam się do Was dużo, bo cały czas siedzę w pracy i to dosłownie he he. robię tylko tyle ile muszę, a poza tym, wypełniam grafik swoją osobą.

W św Rodzinie nie chcę, bo tam po urodzeniu dziecka nie ma czegoś takiego jak odwiedziny (nawet partnera)... jak ktoś do Ciebie przychodzi to musisz z nim siedzieć na korytarzu WTF ?

A jeśli chodzi o zapinanie pasów, to raczej zapinam. chyba, że jadę gdzieś po osiedlu np na zakupy dwa bloki dalej to nie.
Ogólnie to staram się nadal wszędzie chodzić pieszo, bo czuje się jak klocek i jak będę za dużo jeździła samochodem to mi dupsko urośnie. nie chcę się rozleniwiać!
już i tak moje życie opiera się na spaniu oraz chodzeniu do pracy i sprzataniu w mieszkaniu także ...

idę pobuszować na allegro. Chcę kupić tżtowi bieliznę termoaktywną, bo już coraz chłodniej na dworze, także na jakąś piłkę nożną czy coś niech ma bidulek, bo potem mi stęka że sie źle czuje.
muszę go pochwalić, bo od ostatniej kłótni jest dla mnie tak przesłodki, że czasem aż rzygam tęczą
Ty ale moj zaczal sam skladac swoje ciuchy, cholipa to chyba jakas epidemia
Stary 2016-09-28, 08:20   #4225
soulie
Wtajemniczenie

Cytat:

Gratulacje
Cytat:
Napisane przez marlen1366 Pokaż wiadomość
Też zawsze zapinam pasy, jakieś zboczenie z czasów kursu na prawo jazdy. Nie umiem jechać i nie mieć zapiętych pasów.
Moja szwagierka rodziła w Szpitalu św. Rodziny w Poznaniu i bardzo sobie chwaliła.

Gratuluje wyniku egzaminu Brawo Ty.
Moja malutka też dziś od rana miała mega lenia i już zaczynałam się powoli martwić ale po obiedzie zaczęła się solidnie wiercić.
Dojechały dziś meble, ale jeszcze ich nie składamy bo pokój jeszcze nie nabrał odpowiednich kolorów
Święta Rodzina jest u mnie na pierwszym miejscu jak na razie. Przeszkadza mi jednak to o czym pisze Darunia czyli brak odwiedzin po porodzie ...
Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
Ja jestem zboczona na punkcie pasów, nie tylko w ciąży. Sama zapinam zawsze. Nie ruszę autem dopóki wszyscy nie zapną , jak ktoś nie chce to wysiada. Nie bede ryzykować ze w razie wypadku połamie mi kregoslup - bo to ze sam się połamie mam w d.... w końcu jego wybór.
Znam wiele sytuacji gdy zapięte pasy uratowały by komuś życie.... Dziewczyna kolegi wpadła w poślizg , walnęła w barierkę, trafiła w czujnik, wybuchła poduszka i skręciła jej kark. Gdyby miała pasy rozmazalby sie jej makijaż... Zreszta zajmowałam sie kiedys szkoleniami bezpiecznej jazdy i od tamtych czasów mam takie zboczenie.

Ja bede rodzic na Polnej. Wiem , ze szpital ma opinie fabryki dzieci ale dla mnie najważniejsze jest to ze nigdzie w okolicy nie ma takiego sprzętu i opieki neonatologicznej jak tam. Jeśli nie daj Boże coś by szło nie tak to i tak cie karetka zawiezie na Polną bo to szpital patologi ciąży. Specjalnie szukałam lekarza z tego szpitala bo poprzedni pracował w świętej rodzinie. Zreszta ja juz miałam 2 zabiegi po poronieniu na Polnej i nie narzekałam na nich.
Jesli chodzi o opiekę to mysle ze zdania sa podzielone pomiędzy wszystkie poznańskie szpitale.

Gratulacje
No o Polnej krążą właśnie takie opowieści, ale na przykład mój kolega z pracy bardzo chwalił (2 dzieci). Mam jednak wrażenie, że lepiej podchodzą do pacjentki jeśli ma się tamtejszego lekarza Moja ginka jest z Lutyckiej.

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Tylko prosze nie mow, ze to byla prywatna wizyta i za nia zaplacilas...🤔

Za mną tez chodziła zupka chińska. Nawet po nią specjalnie poszłam do sklepu, ale jak już wróciłam do domu to mi przeszło
Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość

No właśnie beznadzieja z tymi odwiedzinami podczas roomingu

Ja nie mam żadnego doświadczenia z Raszei. Ostatnio tylko jak bylam u dentysty to asystentaka stomatologuczna bardzo chwalila Raszej, a znowu stomatolog Św Rodzinę, a Raszei odradzała. No można zwariować Ja dwa razy byłam na IP na lutyckiej i zajęli się mną bardzo dobrze i raz w Świętej rodzinie. Tam nie udzielają pomocy doraźnej (wtedy jeszcze o tym nie wiedzialam), ale przyjęli i zbadali mnie mimo tego.

Nadal wiem, że nic nie wiem w piątek mam zajęcia w SR na temat poznanskich szpitali to może się dowiem czegoś ciekawego.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
soulie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-28, 08:48   #4226
mewkaa
Zadomowienie

Dzień dobry laseczki 🤗

---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

Niestety nie wkleje Wam moich wyników
Bo zapomniałam zrobić foto
A wczoraj zabrał je lekarz😑

Po piewrsze, papaya gratki egzaminu 👍👍👍👍

Po drugie, ja ciągle zapinam pasy
Nie lubię ale zmusza mnie do tego
ten piszczek gdy nie zapne ich
Jest tak głośny że go słychać na zew gdy jadę
Więc w środku to już w ogóle jest masakra

Moj sposób to zahaczanie ich o wajhe od hamulca ręcznego
Także na brzuchu mam luźno w miarę
Jeżdżę bardzo dużo
I nie zmieni się to aż do końca
Bo teraz remont mieszkania,
Potem kończę sprawy na budowie żeby na zime zrobić przerwę
Technologiczna bo kasa się skończyła już
w międzyczasie od przyszłego tyg zaczyna się rok akademicki
Ale jestem dobrej myśli
Jak my wszystkie powinniśmy ✌

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

Dodus nie myśl o tym pasozycie
One nie są zbytnio upierdliwe
Ja np. mam takiego Kazika
I co? lubię go 😆

Poważnie mówiąc natomiast
Nie miałam nigdy i nie słyszałam o tym nic
Nie pomogę zatem w inny sposób
niż wysyłając buziaka i trzymając kciuki za dobre wieści
Którymi zapewne zaraz nas uraczysz dodus 😘😘😘😘😘

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

Kazik zgrabny brzuch i zgrabne nozeta
Dziś wkleje Wam moje 3 kluseczki
Karola i paroweczki w tej perspektywie
Jak będziemy szturmowac castorame
Bo na pewno będziemy
Codziennie czegoś brakuje i trzeba tam jechac😐

Edytowane przez mewkaa
Czas edycji: 2016-09-28 o 08:42
mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-28, 08:49   #4227
itstoolatex3
Zakorzenienie

Hejooo 😊

Darunia no wiadomo w portfelu tez ubywa i to nawet szybciej, niż z listy, ale co poradzić

Ja robie właśnie serniczka na ciemnym cieście przynajmniej cos innego, a nie nutella znowu 😀

Co do pasów ja zawsze zapinam nawet jak jade tylko kawalek, bo po prostu tak sie przyzwyczailam ze jak tylko wsiade to odrazu zapinam i o dziwo pasy mnie nie uciskaja 😊

Stary 2016-09-28, 09:02   #4228
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:

Używam zawsze tych drugich
Nawet nie wiedziałam że są inne 🤔

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Iwonka ...
Chyba wiem co czujesz
Ja wczoraj po raz pierwszy poczułam się niechciana przez mojego lekarza
Tzn miał nawał pacjentek swoich i kogoś innego
Plus musiał iść na oddział w czasie pracy
Co oznaczało
Że przyjmował nas na szybko i na odwal się
Zdiagnozowal u mnie grzyba i pęcherz ale leki zapisał tylko na to drugie
Dopiero gdy zapytałam się czy grzyba mam hodować
Dopisal do recepty drugie leki
Bywa i tak
Każdy może mieć gorszy dzień
Tak to sobie tłumacze

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
jezu nie mowcie o slodyczach.. ja mam taka ochote ze masakra..

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

ooo ale super zakupy udane!

Kami nie czytaj mojego posta
Wczoraj na kolacje wlecial znowu budyń
Miałam taka ochotę na coś slodkiego ze myślałam że dom rozniose
Az do tz zadzwoniłam
Czy on wie gdzie w domu mogłam pochować słodycze
Bo ja chowam ale przed nim tylko 😆
Niech ktoś zabierze mi te budynie 🤐

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Cytat:
Hejooo 😊

Darunia no wiadomo w portfelu tez ubywa i to nawet szybciej, niż z listy, ale co poradzić

Ja robie właśnie serniczka na ciemnym cieście przynajmniej cos innego, a nie nutella znowu 😀

Co do pasów ja zawsze zapinam nawet jak jade tylko kawalek, bo po prostu tak sie przyzwyczailam ze jak tylko wsiade to odrazu zapinam i o dziwo pasy mnie nie uciskaja 😊

Isto... nutella
Dzisas dobrze ze terax o niej mówisz a nie wczoraj ok 21
Bo bym oszalala chyba 😬

Stary 2016-09-28, 09:02   #4229
kamisha
Zakorzenienie

hej
wczoraj ino mi wnet wyskoczyla tabletka docipna. :/
niby wlozylam gleboko a tu takie jaja..

dzisiaj bede prasowac babelkowe odzienia

Stary 2016-09-28, 09:04   #4230
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
To sie chyba zalicza do etapu zalamania

Macie jakieś metody na pobudzenie dziecka w brzuszku?
U ,nie kiedyś Karol reagował na słodycze
Teraz już coraz mniej
Czy to znaczy że go przyzwyczaiłam już do nich?
Kuźwa miałam go bez słodyczy chować na początku
A on mi się już uzależniony urodzi 😬

On już rozpoznaje smaki?
Ma już swoje preferencje? 🤔

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości