|
|
#781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Misz Masz, czyli wszystkie o wszystkim;)
to była maszyna do obróbki drewna w jakimś tartaku...
Jest dużo filmów i książek o tej tematyce... ja pamiętam film jak małe dzieci chowały się w szambie żeby ich niemcy nie znaleźli i pobiegł do nich inny chłopiec i też chciał się schować a tamci mu powiedzieli że ot ich kryjówka i żeby sobie poszedł. Strasznie poruszyło mnie to jak oni robili wszystko żeby przetrwać. Jeszcze ta dziewczynka w czerwonym płaszczyku chyba w Liście Schindlera. Też ładny film o tej tematyce. Ja bym wybrała coś mniej znanego do prezentacji. Mnie niestety ogranicza to że mam teamt z działu liteatura a na dodatek mam w temacie zaznaczone że w literaturze polskiej :/ a jest dużo ładnych żydowskich utworów na te tematy. Chciałam mniej znane książki ale jednak musze wziąć te popularne :/
|
#782 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a kto popełnia samobójstwo jest tchórzem i egoistą. ostatnio babka z sasiedniego bloku wyskoczyła przez okno i akórat moja inna kolezanka która mieszkała nad ta baba wyglądała przez okno i widziala jak sobie leci- na miejscu nie zgineła bo upadła najpierw na krzaki a pozniej na ziemie dopiero po 3h umarła. Wyskoczyla na oczach swojej córki a tydzien wczesniej chciala sie powiesic. głupota. u mnie w miescie non stop jest słychac o tym ze ktos popełnil samobojstwo albo zginal tragicznie i ta sa młode osoby. samobojstwo to tchorzostwo bo to jest ucieczka najprostsze wyjscie a problemom w zyciu trza stawiac czolo no i egoistyczne to jest bo nawet taki idiota nie pomysli o rodzinie co bedzie czuc jak to zrobi. Cytat:
moja babcia jakby takie cos zobaczyla to by umarła na zawał chyba ![]() ja do tej pory mam widok wykrwawiajacej sie na smierc mojej babci zmarła w zeszłe wakacje.Cytat:
podczas II wojny światowej zabili mojego pradziadka najpier uwiezili a pozniej rozstrzelali. A mojego dziadka jak był mały na nodze huśtał niemiec na nodze miał moze wtedy rok i kazdy sie bał co kowlek powiedziec tylko zeby ten niemiec nikogo nie zabił. mam wstret do szwabów. taka prośba nie piszmy juz o smierci bo ja zbyt wrazliwa i nerwowa jestem
|
|
#783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#784 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#785 |
|
Wtajemniczenie
|
hmm a ja wam powiem że kocham Polske i polaków nie ma przejawów u mnie ksenofobi czy nacjonalizmu hehe ale poprostu uważam że to co polskie - jest dobre
nie mogłabym się chyba zwiazać z obcokrajowcem - no chyba że by gadał po polsku. Polska kultura jest niezwykła i oczywiście w Polsce jest wiele pięknych miejsc - Kraków, Wrocław, Zakopane nasze polskie morze Inni mogą nam tylko pozazdrościc Żal mi serce ściska że ywjeżdzam do Angli na jakiś czas. Nie lubie Anglików bo sa nie wychowani i myślą tylko o jednym. Zdążyłam się o tym przekonać w zeszłe wakacje jak taki jeden mnie podrywał - co prawda miał mame Polke- ale chyba i to nie zmienia faktu że był szowinistyczną świnią. jesli kogos uraziłam to sory
|
#786 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wczoraj taki miły wieczór z tż spędziłam . Zakochalam sie ponownie chyba .
|
||
|
|
|
#787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwielbiam ludzi o tym kolorze skóry. Mam kilku ciemnych kolegów Mimo iż mieszkają w Polsce są zupełnie inni niż my. Uśmiechają sie do wszystkich na ulicach mają taką pogodę ducha w sobie
|
|
|
|
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
siokoladka dokładnie, ja ucze sie w małym mieście i przeprowadził się niedawno do nas taki mulat,juz wszyscy go znają, jak idzie chodnikiem to tylko białe zęby się wyróżniają pierwsze bo on sie do wszystkich śmieje
![]() dostałam wczoraj okresu, taki kamień z serca ufff, akurat jak TZ był u mnie, ale z bólu to dziś wytrzymać nie mogę ale TZ mnie pociesza, a mimo ze trudne chwile są teraz między nami to on jest kochany bardzo, wczoraj chyba pobił rekord w mówieniu kocham..ze 100 razy usłyszałam![]() tylko co mu kupić na urodziny..o mamo, zawsze problem?? czy jeszcze któraś ma lenia jak ja i nie chce jej się uczyć??
|
|
|
|
#789 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ach pamiętam jak w Krakowie byłam i szedł taki jeden ciemno skóry przystojniak tak sie na niego zapatrzyłam że ąz na głos powiedziałam NICE co usłyszał i sie zorientowałamże na mnie tez patrzy i kiwną głowa i się szeroko usmiechnął myslałam że się rozpłynę ![]() gosiaczek6- ja mam lenia! dzis musze wykuć barok bo jutro powtorzenie ech i poczytać jeszcze wos. aaaaaaaa ja chce wakacje
|
|
#790 |
|
Zakorzenienie
|
Niqska a do jakiego miasta??? Ja chce do Szkocji do Edynburga złożyć bo tam mój tata mieszka poza tym mój TŻ stwierdził że ja bym studiowała a on by tam pracował.
Jak dobrze że ja mam jeszcze ferie i mogę troche poleniuchować...
|
#791 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A gdzieś tak 6 km ode mnie mieszkał chłopak.. 20 albo 19 letni... i zmarł na sepsę w tym tygodniu... w sumie dokładnie nie wiadomo czy była to sepsa.. bo teraz lekarze nie chcą tego ujawnić żeby paniki nie wywołać.. ale najprawdopodobniej była to właśnie sepsa... skąd to cholerstwo się wzieło... przychodzi z nienacka i zabiera młodych niewinnych ludzi... ![]() Cytat:
tyle ludzi tam ginęło... byliśmy w komorze gazowej... siwe ślady gazu jeszcze na suficie... widzieliśmy baseny w do którcyh wrzucano ludzi po uprzednim ogoleniu głów, żeby pozbyć się wesz... widzieliśmy te wszystkie prycze... cieniutkie "materace" wypchane sianem.. w lecie 50 stopni w tych barakach w zimie -30 albo i -40... i jeden wieeeelki barak a w środku miliony milionów butów... smrud niesamowity... ale jakie przeżycie... przewodnik nie chciał nas wpuszczać za bardzo .. bo bał się, że będziemy mdleć.. ale i tak przeszłam ten barak na calusieńkiej długości...Cytat:
hehe.. przeżyłam wczoraj taki wspaniały wieczór z tż.. hehe.. aaa i dostałam spóźniony prezent walentynkowy...
|
|
|
#792 | |
|
Zakorzenienie
|
ja mam syndrom Lenia leniowatego
ale najpierw powybielam zęby pojem poświruje pawiana na dworzu i może tak kolo 22 zasiądę do nauki ![]() Cytat:
A cóż tż Ci sprezentowal?
|
|
|
|
|
#793 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
North- East cześć Angli to jest niedaleko Newcastle
|
|
#794 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z biblioteki rzecz jasna Ktoś chce pożyczyć ? heheCytat:
kończe dopiero pierwszy tydzień Ale co z tego jak dopiero wczoraj wstałam z łóżka ? W środe musze jechać na ściągnięcie szwów a potem na zakupy Muszę jakieś dziny zakupić, tylko mam ten problem że wszytskie są na mnie za krótkie- bo strasznie wysoka jestem- i musze kupować oryginalne Szkoda trochę kasy, ale jak mus to mus
|
|
#795 |
|
Zakorzenienie
|
a takom sobie łooo... podusie
![]() a i jeszcze różyczkę którą mój piesek chciał pożreć jak tylko ją zobaczył..
|
|
#796 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko kombinuję ostatnio w ktorym dniu isc na wagary . Ale tak nie można Cytat:
szybki sexik hihi Oboje rozmarzeni <33 a rodzice pojechali kupić mi telefon Cytat:
|
|||
|
|
|
#797 |
|
Zakorzenienie
|
poducha słodka. Ja dostałam podobną tylko różową ;p
|
#798 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Żartuję, ale może jakieś perfumy, koszulę sportową, grę, film, to co lubi ![]() Ja też leniuchuję, ja też
|
|
|
#799 |
|
Zadomowienie
|
hehe zazdroszcze :p ja zakowam drugi dzien z zrzedu mam serdecznie dosyc ale co zrobic jutro mam dwa sprawdziany jeden z fizyki
a drugi z angilka i na popoludniowe korki musze sie nauczyc tez z angilka ijeszcze 4 listy napisac o matko kiedy sie wyrobie nie mam pojecia masarka ...
|
|
#800 |
|
Zakorzenienie
|
o rany jak ja nei nawidze fizyki... fe.... na szczęście w 3 klasie nie mam ani fizyki ani chemii jedynie matma mi została
współczuje...
|
#801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
+ na pewno dojdą kartkówki i coś jeszcze ... Ja dziś bawię się w robienie kartek - jedna dla rodziców ( spozniona walentnka ) i dziś na urodziny wujka ![]() A ja nie mam fizyki i od drugiego semestru matmy
|
|
|
|
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
też bym chciała nie mieć matmy...
|
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#804 |
|
Zakorzenienie
|
mi została poprawa z kombinatoryki i też koniec sprawdzianów z matmy tylko problem w tym że nie wchodzi mi to kompletnie do głowy. Może któraś z Was zna jakąś fajną stronke w necie gdzie są zadania i rozwiązania...
|
#805 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a inczaj mowiac klasa wojskowa :P i mam 5 matematyk i 3 fizyki w tygodniu :P masakra ale sama sobie to wybralam hehe
|
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj jeszcze nie mysle o nauce bo mam w miarę lajtowy tydzien
![]() Obecnie bujam w marzeniach zastanawiam sie czy nie zrobić hucznej 19tki Na mojej 18tce bawiło sie ponad 1000osób i mam chętkę na powtórkę oglądając MTV i ich Super Sweet 16 chociaż tata mi pewnie samochodu nie kupi :P
|
|
|
|
#807 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niezle to gdzie Ty ta 18 mialas ![]() tak z innej beczki. w tym roku mamy prawie 5 miesiacy wolnego wiec bedziecie sie lenic cale wakacje czy do roboty sie wybieracie
|
|
|
|
|
#808 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() o w pyteja nie robiłam swojej 18nastki bo stwierdzilam ze szkoda mi wydawac ghajs na impreze na ktora przyjada ludzie na ktorych mi niezalezy i ktorzy i tak pojda dalej i obrobia mi cztery litery. A na swoja 19nastke pojade chyba na jakas impreze ;p nie wiem czy z tz czy bez.
|
|
#809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydrukowane mialam 700zapro a ochrona w pewnym momencie zakomunikowała mi ze jest juz ponad tysiąc osób. Oczywiscie dostali opr za to że wpuszczaja nieznajomych.A co do wakacji to na pewno po maturach jadę do Cluj Napoca W Rumunii do mojego taty bo aktualnie pracuje 2 tygodnie tam i na dwa wraca do Polski do firmy i tak wkoło. Tam spędzę ja wiem z 5 dni :P Bo głównie zależy mi na zakupach tam, ceny sa o wiele wiele niższe a nawet Prade tam mają chociaż nie opłaca sie kupować marek typu Gucci Prada Louis Vuitton bo w Polsce i tak pomyślą ze masz podróbkę A od czerwca Praca mam kilka opcji u ojca w firmie z moim tż na statku albo w H&M. Co wybiorę czas pokaże. A we wrześniu mam nadzieje że będę śmigać już swoim autem no i Turcja z TŻtem ![]()
|
|
|
|
|
#810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tym oto faktem ucierasz tym szmaciakom nosa ![]() No i to uczucie kiedy tyyyyle osób śpiewa Ci sto lat ![]() |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.

ale ciągle wierzy...
. Zakochalam sie ponownie chyba
Uwielbiam ludzi o tym kolorze skóry. Mam kilku ciemnych kolegów Mimo iż mieszkają w Polsce są zupełnie inni niż my. Uśmiechają sie do wszystkich na ulicach mają taką pogodę ducha w sobie

ale TZ mnie pociesza, a mimo ze trudne chwile są teraz między nami to on jest kochany bardzo, wczoraj chyba pobił rekord w mówieniu kocham..ze 100 razy usłyszałam

mam kilka opcji u ojca w firmie z moim tż na statku albo w H&M. Co wybiorę czas pokaże. A we wrześniu mam nadzieje że będę śmigać już swoim autem no i Turcja z TŻtem