|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
![]() ![]() Ja się nie mogę ogarnąć coś ostatnio. W ubiegłym tygodniu załatwiałam wszystkie sprawy w pracy, żeby nikogo nie zostawiać z zaległą robotą. Odpiątku jestem już na L4. Powoli odgruzowuję chatę. Brak mi czsu na Was kompletnie, ale powoli zacznę was nadrabiać. W między czasie przemalowuje fronty mebli ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;66175786] Ale w przerwach udało mi się rano wykończyć kolejny gadżet dla Wiktorii: [/QUOTE] Świetna miętoszka ![]() Moniczi Straszne takie wścibstwo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4052 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() My mamy tak że ze szkoły rodzenia wybieramy położną środowiskową.
![]() |
#4053 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Opowiada o kp, usypianiu, ogólnie o bliskości. Fajnie go posłuchać. Może w szkole rodzenia dostanę namiary na jakąś położna środowiskową na NFZ, bo koleżanki nikogo nie polecają, na znanylekarz i położna na medal nikogo nie znalazłam. Nie mogę uwierzyć że moje miasto to taka dziura ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4054 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Położna: Widać główkę, czarne włoski. Ja: To niemożliwe córka jest łysa ![]() Cytat:
Śliczne obrazki, kolejna zdolna mamusia ![]() Cytat:
![]() Co do odsyłania, to ja prosiłabym o pismo, że mnie nie przyjmą. W takich sytuacjach szukają dla rodzącej przeważnie miejsca. Ja tym razem chcę rodzić ok 30 km od miejsca zamieszkania i zanim ruszę z domu zamierzam przedzwonić, na położnictwo / porodówkę czy mają miejsce, żeby nie jechać na darmo. Choć wiadomo, że podczas drogi może to miejsce się zapełnić. ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Z majtek byłam zadowolona z tych jednorazowych, wielorazowe mnie jakoś uwierały, mimo, że rozmiar wzięłam większy. KPZ Seks, a co to jest ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4055 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czytam Was ale nie odzywam się za wiele, bo czuję się fatalnie z tym bólem krocza już czasem psychicznie wymiękam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4056 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;66237616]Mąż mi kupił pocieszajkę - różowe wino musujące bez grama alkoholu ![]() ![]() [/QUOTE] O muszę poszukać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4057 |
Zakorzenienie
|
Na hm.com wrzucili do działu Mama na wyprzedaz trochę nowych rzeczy, w tym parkę, kurtkę zimową, spodnie, jakby któraś z Was była zainteresowana
![]()
#4058 | |||||
Raczkowanie
|
Witam się już z Polski
![]() Londyn pożegnał mnie bezchmurnym niebem, a Warszawa przywitała deszczem ![]() Dzisiaj juz czuję się lepiej psychicznie, ale niedziela i poniedziałek miałam mega dołka, że się rozstajemy z Tżtem na 5 tygodni. Dzisiaj przynajmniej już nie pochlipuję jak o tym myślę, może moje hormony trochę odpuściły. Generalnie to rodzice zachwyceni, że mają mnie w domu przez ten czas, wszystko podstawione pod nosek ![]() ![]() Renowacja naszego mieszkania idzie szybko, mamy super ekipę z polecenia i pomimo kilku dodatkowych wydatków - chyba zawsze coś musi wyskoczyć nieprzewidzianego ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
http://www.ceneo.pl/17376190#mh=X9m7...VIJKB9LCHHNGK0 Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4059 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Agnes witaj w Polsce! ![]() ![]() ![]() ![]() Tak mi się wydawało, że się Mała jakoś dziwnie wierci no i do mnie dotarło... Chyba już nie ma główki na dole, mocno pod pępkiem ale gdzieś koło pępka a nawet nad nim...ehh...się uparciuch obrócił. Muszę poczytać jak zrobić żeby wróciła tam gdzie jej miejsce ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4060 |
Zadomowienie
|
Agnes witaj w Polsce! Faktycznie pogodę mamy tu paskudną. Rozłąka minie szybko a w tak zwanym międzyczasie naciesz się czasem z Rodzicami. Ja mam swoich blisko, często się z nimi widzę, a i tak czasem marzę, żeby znów mieć kilkanaście lat i spędzić sobie taki rodzinny dzień z nimi... ehh nic już nie mówię bo się popłaczę
![]()
#4061 |
Wtajemniczenie
|
Ehh n stronie h&m niby jakieś promocje są, ale jak wchodzę np. w kurtkę, to jest info że wszystkie rozmiary są wyprzedane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4062 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Koszyk jest umocowany na stałe zapinany zamkiem. Więc otwartego kosza raczej nie da się zrobić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4063 |
Raczkowanie
|
Agnes witaj w kraju
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4064 |
@}-,-'-
|
Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Melduje kalafior...robie farbe i zamiast zostawić większość czasu na odrostach, je*nęłam od razu cała głowę... Jeszcze mi sie to nie zdarzyło
![]() Witamy w ojczyźnie ![]() Edytowane przez ItsyBitsyTeenieWeenie Czas edycji: 2016-10-11 o 18:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4065 |
Zadomowienie
|
Itsybitsy gratuluję kalafiora
![]() Ja natomiast weszłam na aptekegemini żeby zamówić sobie witaminy bo tam są tańsze a mi się kończą a przy okazji jeszcze inne rzeczy. zamówiłam wszystko a o witaminach zapomniałam ![]()
#4066 |
Zakorzenienie
|
Agnes_K cześć! W Polsce londyńska pogoda od co najmniej tygodnia, szkoda że nie przywiozłaś nam słońca
![]() Rozłąka będzie trudna, ale z rodzicami i w trakcie remontu szybko minie. Teraz odpoczywaj i ciesz się dobrą opieką. Konkardia dziś naprawdę długo szukałam i bez rezultatu. Może w szkole rodzenia albo na warsztatach o kp coś podpytam. ![]() Rzeczywiście w h&m prawie nic już nie ma. Szybko się rozeszły ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4067 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
My po warsztatach Bezpieczny Maluch. Uważam, że było warto, słuchaliśmy od początku do końca. Wiele ważnych informacji, oby zostały w głowie jak najdłużej!!!
![]() |
#4068 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() furjatka powodzenia na wizycie! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4069 |
Zadomowienie
|
Oo dziękuję za pamięć
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4070 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Chcę do łóżka.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4071 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ![]()
#4072 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4073 | ||||
Zadomowienie
|
http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=34435930
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4074 | |||||||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pokaż łowy mamy jak ostaniesz! : ) U mnie wczoraj podobne ceny, koszulki za 1,50, spodnie za 2zł itd : ) Zaraz zrobię fotki tylko się podniosę z łóżka, coś mnie dzisiaj głowa boli... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ah, super ekipa z polecenia - moje marzenie : P Zazdroszczę! Cytat:
Cytat:
Położna na gimnastyce, która była już tylko dla pań, sama powiedziała, że ta szkoła rodzenia jest głównie dla facetów, że ona wie, że my i tak wszystkiego się dowiemy z neta czy książek, a jedyne co trudno nam zrobić, to nauczyć czegoś facetów lub ich do czegoś przekonać : D Że faktycznie jak położna coś powie to słuchają, a jak ich kobieta to już nie zawsze : D No i fajnie : ) Mi się zaczyna zgaga, kilka razy dziennie/nocnie, nic przyjemnego, na szczęście nie za często i nie za intenstywnie. A mały powinien mieć stosunkowo mało włosów - ja byłam 2 lata łysa, a TŻ do dzisiaj ma niewiele włosów : D Cytat:
Jak tam jazdy? : ) Cytat:
Cytat:
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;66200496] Super! Mam wielką nadzieję, że nasze zajęcia z tego tematu będą wyglądać podobnie... Mój mąż mnie ostatnio zaniepokoił, powiedziałam mu, że jeśli w trakcie porodu uznam, że tylko mi działa na nerwy zamiast uspokajać to będzie musiał wyjść, odparł, że nie ma takiej opcji : pala:[/QUOTE] Myślę, że miał dobre zamiary mówiąc to. Ja chyba wolałabym, żeby został, nawet jakbym wrzeszczała, że ma się wynosić : ) : P Cytat:
Załączam foteczki łowów dla małego : ) |
|||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4075 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Agnes, witaj w kraju! Nie martw się, te kilka tygodni szybko zleci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4076 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny!
Piszę, żeby wyrazić tu swoją frustrację. Zapewne większość z was posiada coś takiego jak facebook. Ja również, ale działam na nim bardzo ostrożnie, tzn: nie wrzucam zdjęć obiadów, nie zaznaczam gdzie jestem, ani co robię. Każde wrzucone zdjęcie, jest dokładnie przemyślane i obejrzane z myślą "internet nie zapomina". Z czerwcowego ślubu wrzuciłam 2 zdjęcia(zdjęcia wybrane, żebyśmy byli na nim tylko my, bez żadnych gości-może ktoś sobie nie życzy być na fcb.) Aha ślub planowany do półtora roku, żeby nie było, że ciąża nas ponagliła do tego ![]() ![]() Na tym kończę mój przydługawy wywód, ale wylałam swój żal i frustrację i już mi lepiej ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4077 |
Rozeznanie
|
julia1612, w pełni się z Tobą zgadzam! Też staram się jak najmniej używać FB, bo tam ciągle coś zmieniają, np. kilka lat temu wprowadzali nową politykę prywatności i zmienili domyślnie widoczność wszystkich przeszłych postów na "widoczne dla znajomych", podczas, gdy ja wcześniej miałam porobione grupy i posty udostępnione tylko wybranym znajomym (np. post z imprezy na studiach udostępniony tylko ludziom ze studiów). Pomijam już, że jeszcze kilka miesięcy temu można było wyszukać fotki wrzucane przez obce nam osoby na zamkniętych grupach (pojawiały się w wyszukiwaniu fb). Gdyby nie to, że z niektórymi z moich znajomych kontakt jest tylko przez FB (bo np. są za granicą, więc dodzwonić się nie ma szans, a skype nie lubią używać), to pewnie bym całkiem usunęła konto...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4078 |
Rozeznanie
|
julia1612, jakby grupa była tajna, a nie zamknięta, to by tak się chyba nie zrobiło. Dlatego nasza grupa jest tajna :P Ale fakt, fejs jest "niebezpieczny" - jak nie nieintuicyjne działanie, to człowiek może mu pomóc, żeby wieść poszła w świat bez twojej zgody czy wiedzy. Już to przerabiałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4079 |
Rozeznanie
|
Surka dzięki za namiary
![]() Ten użytkownik ma prawie 100stron różnych art.... będzie co przeglądać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4080 |
Zadomowienie
|
Julia niestety, pokazuje wszystkim dołączenie do grup zamkniętych... Dlatego ja nie dołączałam chociaż bardzo by mi to było na rękę.
Ale i tak się rozeszło... Mam stronę prowadzoną po innym nazwiskiem, do niej instagrama, no i szybko się moja anonimowość skończyła bo jak jakieś bardziej poplarne strony typu Wibo udostępniały moje posty, to i znajomi zaczęli trafiać na bloga itp. No a tam nie kryję ciąży ![]() Ze ślubu nic nie udostępniłam i mi zależało na prwatności i dpa bo i tak byliśmy tematem nr 1 w całym mieście łącznie z tym że jechałam kiedyś autobusem, a tu obok jakeś laski gadają że wzięliśmy ślub bo ja w ciąży jestem haha ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez muffi24 Czas edycji: 2016-10-12 o 09:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:57.