|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Cytat:
![]() ![]() Moje Dziecię dziś się wierci jak szalone. Zawsze z rana jest aktywne, ale dziś to przechodzi samo siebie ![]() Uwielbiam czuć te ruchy i obserwować brzuch;-) Edit: my wybraliśmy wózek Anex Sport. Ma go moja moja przyjaciółka i baaaardzo sobie chwali. Nam też wydał się najbardziej solidny, jest porządnie wykonany;-) niedługo będzie trzeba zamawiac.... Fotelika jeszcze nie wybraliśmy.... Edytowane przez Amalte Czas edycji: 2016-10-16 o 10:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4353 | |||||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;66424781]Brzmi pysznie ![]() Zamówiłam dziś ksylitol, więc w przyszłym tygodniu będę mogła spróbować upiec coś słodkiego na złość cukrzycy, brownie z czerwonej fasoli na przykład ![]() Ja uwielbiam ten sernik z przepisu od NiEBiE bardzo często go robię ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() U mnie dziś studniówka ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4354 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
My dziś z mężem pospaalismy sobie :ziewa: Wczoraj rano oddaliśmy króliki znajomemu męża. Nie wiem czy wwam opowiadalam ? Znaajimy z mojej pracy poprosił bym przypilnowala jego 2 króliki na miesiąc, podczas jego urlopu. Zgodziilam się bo sama mam jednego i co sie okazało? Że facet nie chciał ich odebrac z powrotem.. kilka. Miesiiecy u nas byly, ale nie wyobrazalam sobie psa, 3 krolikow i malego dziecka... Dlatego oddalismy je dzieciakom za darmo razem z klatka ![]() Poznniej pojechalismy do Ikea. Kupilismy nowe talerze, i kubki bo wszystkie mieliśmy zdekompletowane ![]() Pozniej byliśmy na mieście pooglądać rzeczy dla dziecia. Poznniej mialam ostatni dzien pracy i od dzis oficjalnie jestem naa macierzyńskim ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
#4355 |
Wtajemniczenie
|
Mi tez, jedyne na minus to ze 4 pietro!
![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
#4356 |
Rozeznanie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;66431556]Nie wiecie przypadkiem jak to jest z pyłkiem pszczelim przy cukrzycy?[/QUOTE]
Powiem Ci tak, badania wskazują, że pyłek wręcz obniża poziom cukru we krwi i nigdzie nie widziałam przeciwwskazań (czytałam w kontekście użycia pyłku i produktów pszczelich, a nie akurat diety cukrzycowej). Ale najlepiej chyba małymi porcjami na sobie sprawdzić, zacznij od 1/4 łyżeczki i obserwuj organizm. Pamiętaj tylko, że pyłek trzeba rozpuścić w wodzie/jogurcie co najmniej 30 min przed zjedzeniem, bo inaczej organizm go nie strawi. Są też badania, które wskazuję, że ze wszystkich słodzików miód jest najbardziej wskazany w ciąży, bo powoduje najwolniejszy wzrost cukru (w porównaniu z innymi słodzikami), a przy tym ma sporo innych wartościowych składników. Ale tutaj wiem, że wielu dietetyków go odradza, bo patrzy tylko na zawartość węglowodanów. Ja też sobie mówię, że muszę regularnie pić, ale oczywiście zapominam sobie przygotować wieczorem... Ale teraz sezon na grypę, to muszę się zmotywować. |
![]() ![]() |
![]() |
#4357 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No tak, szlifowanie ścian to kupa kurzu, lepiej nie być tam wtedy. Nie wiem jak ci pomóc ![]() ![]() ![]() W sumie też widzę różnicę, bez migdałków choroba jest lżejsza i jak już odpuści to na kilka miesięcy a nie na tydzień ![]() Hmmm.. jeśli ci powie, że dziewczynka, to przynajmniej imię już masz.... ![]() Nie smuć, oglądnij sobie jakiś film, poczytaj, popisz, pogap się co jeszcze można kupić w ramach wyprawki ![]() Dlaczego trzeba przygotować wieczorem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4358 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Niebie, co by nie było byle zdrowe! też ostatnio sobie myślałam, co by było gdyby zamiast Antka wyskoczyła Kornelka... haha zonk po całości, ale kochałabym jak swoje ![]() Nie smuć!!!! ![]() Cytat:
za mną ciężka noc - zgaga, suszyło mnie więc wypiłam dużo wody i ciągle latałam siku ehhh siadam do albumu, będę kleić ![]() ![]()
![]() |
#4359 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4360 |
Wtajemniczenie
|
Teraz jeszcze dam rade, najwyzej bede robila przerwy i bede sapac, ale juz mysle jak to bedzie z zakupami, dzieckiem i wozkiem... ^^
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
#4361 | |||||
Zakorzenienie
|
Sama już nie wiem. Ale chyba nie byłoby mi do śmiechu
![]() Cieszę się, że smakuje, a co najważniejsze nie ma miliona kalorii. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trochę mi zaczyna odbijać z tej samotności, siedzę na L4 już tyle miesięcy, z nikim się w zasadzie nie spotykam, bo pisałam Wam jak się zachowują w stosunku do mnie 2 bliskie koleżanki. ![]() Wiem, że można dużo robić i staram się czymś ciągle zająć, wiadomo, tylko mi smutno, że jestem wiecznie sama. Już nawet kot mi momentami działa na nerwy. ![]() I wkurza mnie to, że tyle rzeczy do zrobienia w domu, a ja odkurzę i już na więcej nie mam siły, a syf rośnie. W każdym razie poskarżyłam się Tż i zaraz do mnie wraca, na 16:15 idziemy do kina. Powiedział, że jak wróci, to przytuli i pocieszy. ![]() Przepraszam za moje narzekanie! A i imię i sukienusie dla Emilki są, także tragedii nie będzie. ![]() Mam wrażenie, że nawet jak ją będę ubierać w bartkowe ciuchy, to nie będzie tak źle, jakbym ubrała Bartka w sukienki. ![]() Cytat:
![]() Oczywiście, że najważniejsze, by Bąbel był zdrowy - czy chłopiec czy dziewczynka - nie ma znaczenia. My sie pewnie dowiemy dopiero na porodówce. ![]() Cytat:
![]() Zgagi współczuję - próbowałaś podkładać doatkową poduszkę pod głowę? U mnie już kolejną noc to działa. ![]() Pochwal się, co to za album ma być? Brzuszek zaczął się ruszać. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4362 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie przepraszaj, ja też narzekam, normalka :P Jesteś więc przygotowana i na Bartka i na Emilkę - na szczęście więcej opcji nie ma ![]() Hura, super, że rusza się brzuch ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4363 |
Zakorzenienie
|
Uprzejmie donoszę, ze Fotelik Cybex aton w Smyku po 299 zł.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4364 | |
Zakorzenienie
|
donka_bez_ogonka Bardziej mi się podoba to mieszkanie, tylko szkoda, że 4 piętro.
pequenina_ Ja chyba jednak obstawiałabym zatoki, leczenie ich może trwać nawet kilka miesięcy. We wcześnijszym moim poście zapomniałam wstawić ssanie oleju kokosowego. Tutaj możesz trochę poczytać http://agnieszkamaciag.pl/totalna-de...-ssanie-oleju/ My dzisiaj byliśmy na grzybach i znowu jeden grzybek ![]() Teściowa przywiozła mi z Niemiec dużą torbę ubrań dla dziewczynek. Muszę w końcu chyba przysiąść i zrobić segregację co mam, a co jeszcze potrzebuję ![]() ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4365 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem.
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4367 | ||
Wtajemniczenie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;66425171]Właśnie wyczytałam, że jako że nasze hormony dostaje też dziecko przez łożysko, zdarza się, że noworodek ma obrzęknięte piersiątka i minimalną... laktację[/QUOTE] W moich notatkach od pani położnej: "obrzęki sutków (do ok. 2 tygodnia), robić delikatny okład z sody (łyżeczka sody + woda), przemywać płatkiem higienicznym"
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() _ _ _ Kupiłam sobie rogala do spania. Lepiej późno niż wcale ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4368 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Super że widać ruchy! ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4369 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mi się bardzo podoba ta chusta: klik tylko nie wiem czy nie za duża gramatura jak dla maluszka 240g?? Inne mają 190-210g. Podkładam 2 poduszkę, kupiłam rennie które polecił mi lekarz, raz mnie w nocy szklanka mleka uratowała. U mnie to taki zgago-refluks. Ohyda... Super że brzusio się poruszył ![]() Album wyklejam od poznania się z mężem. Zbieram pamiątki, bilety i inne pierdołki. Mam trochę do nadrobienia aktualnie zaczynam święta wielkanocne z tego roku ;-) może jutro mi się uda to zrobię kilka zdjęć i wkleję do klubu ![]() My jednocześnie z wyborem wózka wybieramy samochód. Już był niby wybrany, ale Tż zmienił zdanie w ostatnim momencie. Ja tego do końca nie rozumiem, że on taki niezdecydowany :P Jak zamawialiśmy wózek to zaczął się ze mnie śmiać, że "nie rozumiem jak trudno kupić za sporą kasę samochód na lata, a wózek wybierałam kilka miesięcy" hahaha no zabił mnie. Punkt dla niego!
![]() |
#4370 | |
Rozeznanie
|
Nie trzeba, ale tak jest wygodniej
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4371 |
Wtajemniczenie
|
Pytanie do: Candid i chupa, bo wybrałyście Baby Design
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4372 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dla porównania: Bebetto Holland 14,6 kg, camarello avenger 14,5 kg, adamex barletta 15,1 kg. Także ta spacerówka owszem nie jest lekka ale przy innych wcale nie wypada gorzej, jedynie na oko wydaje się być bardziej masywna. Ja jeśli będę musiała wnosić wózek na 1 p. to i tak będę go rozkładać obojętnie czy to będzie 12 czy 15 kg. Do BD przekonało mnie kilka spraw: fajna amortyzacja ale nie jest taki miękki aż. A ja chciałam coś wypośrodkowanego między mega miękkimi wózkami polskimi a twardziochami zagranicznymi ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
♥♥♥ Żona - 27.08.2016 r. Mama - styczeń 2017 r. Edytowane przez chupacabra88 Czas edycji: 2016-10-16 o 20:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4373 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kino było ale Dziewczyna z pociągu jest mega nudnym filmem! Nie polecam! Niestety na etykiecie nie było napisane nic oprócz Cybex aton, więc nie pomogę. ![]() Nooo, wybeczałam i ruchy i Tż. Czasem warto pomarudzić. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chusta super, ale nie wiem czy nie za gruba ![]() Możesz na zgagę spróbować mleczko gelatum alumini, bo też szybko przynosi ulgę, nawet chyba szybciej od rennie. I migdały. Ja to wszystko na zmianę biorę ![]() Piękny pomysł z tym albumem, to będzie niesamowita pamiątka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4374 |
Zadomowienie
|
Konkardia ja planuję używać bd dotty jako spacerówki. Specjalnie wzięłam na zakupy 4 letnią siostrzenice żeby przymierzyć i wózek był dobry, nie za mały. Rzeczywiście jest dosyć masywny stelaż i koła duże ale wygodnie się jeździ. Mieszkam na 1 piętrze więc dam radę targać po schodach bo wózkowni u nas nie ma. Już jak mały będzie miał pół roku w lecie planujemy się przesiąśc do spacerówki więc zobaczymy jak to będzie
![]() A i ja mam 170 cm a małż 180. Ale i moja siostra 165cm chwaliła że wygodny. Nawet dla wyższych osób jest ok.
Dwa szczęścia😍 Edytowane przez Candid Czas edycji: 2016-10-16 o 20:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4375 | |||
Konto usunięte
|
Chyba przegapiłam... Mogę prosić?
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dziś poszalałam z obiadem, byłam u rodziców i były dwa dania, oba uwielbiam - zupa-krem z dyni i pieczona chuda szynka z ziemniorami i surówką ![]() ![]() ![]() A jutro mam kontrolną wizytę u diabetologa po ponad dwóch tygodniach na diecie i z kontrolowaniem cukru, oby była zadowolona z moich wyników, oby obyło się bez insuliny ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- NiEBiE, gratuluję wyczekanych widocznych ruchów ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4376 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Evo faktycznie ma słaba amortyzację, a znowu do mnie większość wózków z dobrą amortyzacja nie podoba się designem... Dodam tylko, że po roku używania wózka/czołgu będziecie blagaly o lżejsze wozidlo ![]() ![]() Cytat:
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;66453041]Chyba przegapiłam... Mogę prosić? Co za okropny człowiek! ![]() Dzięki ![]() ![]() Też mieszkam na czwartym piętrze bez windy, z moją kondycją i wadliwym płucem i bez ciąży wchodziłam z meeega zadyszką, teraz już nie daję rady wejść na raz ![]() Dziś poszalałam z obiadem, byłam u rodziców i były dwa dania, oba uwielbiam - zupa-krem z dyni i pieczona chuda szynka z ziemniorami i surówką ![]() ![]() ![]() A jutro mam kontrolną wizytę u diabetologa po ponad dwóch tygodniach na diecie i z kontrolowaniem cukru, oby była zadowolona z moich wyników, oby obyło się bez insuliny ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- NiEBiE, gratuluję wyczekanych widocznych ruchów ![]() Podziwiam cię z tym czwartym pietrem! Ja mieszkam na drugim i teraz ledwo dygam z zakupami. Do tego wlokacy się przede mną dwulatek ![]() ![]() Kciuki za jutrzejsza wizytę! Wybrałam fotel do sypialni, który ma mi służyć do karmienia. Wszystko ładnie pięknie, ale cena spora jak dla mnie. We wtorek jedziemy jeszcze do Agaty i Ikei poszukać innej opcji, ale coś czuję że to jest to ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4377 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziękuję Ci bardzo za wyczerpującą odpowiedź! ![]() ![]() ![]() Dziękuję za odpowiedź! ![]() ![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;66453041]A jutro mam kontrolną wizytę u diabetologa po ponad dwóch tygodniach na diecie i z kontrolowaniem cukru, oby była zadowolona z moich wyników, oby obyło się bez insuliny ![]() ![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;66454931]Ooo, a ile ma wzrostu twój mąż, że gondola jest dla niego za nisko? Wg mnie jest na takiej standardowej wysokości i mój malz (wzrostu 180+) nie narzekał na wysokość gondoli. Dla mnie jest idealna, ale ja z tych srednioroslych ![]() ![]() ![]() ![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;66454931]Dodam tylko, że po roku używania wózka/czołgu będziecie blagaly o lżejsze wozidlo ![]() ![]() ![]() ![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;66454931]Wybrałam fotel do sypialni, który ma mi służyć do karmienia. Wszystko ładnie pięknie, ale cena spora jak dla mnie. We wtorek jedziemy jeszcze do Agaty i Ikei poszukać innej opcji, ale coś czuję że to jest to ![]() My mamy ten: KLIK mega zachwyt! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4378 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ten fotel z Ikei oglądałam, ale dla mnie nie był zbyt wygodny. Ma fajne wysokie oparcie, ale potem bym go nie wstawila do salonu, bo by go zdominował. Uroki małego mieszkania :-/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4379 |
Rozeznanie
|
Witam nocą dziewczyny
![]() Miałam fantastyczny weekend - wczoraj cały dzień sprzątanie i gotowanie, a dzisiaj najazd rodzinki - było świetnie ![]() ![]() W dodatku dostałam od bratowej grube jeansy ciążowe - czyli przetrwam zimę ![]() ![]() ![]() Masa wrażeń spowodowała, że cały dzień młody milczał - już wieczorem zaczęłam się niepokoić, ale niepotrzebnie - od 2 godzin ma taką imprezownię w brzuchu, że nie mam szans na zaśnięcie. ![]() ![]() Konkardia, MrsDorota zastanawiałam się ostatnio nad fotelem do karmienia, ale może wystarczy odpowiednie ułożenie się z rogalem na kanapie? Czy taki fotel naprawdę ratuje kręgosłup i chroni przed zmęczeniem? Czuję się zupełnie zielona w takich kwestiach ![]() chupacabra88, NiEBiE ja też siedzę całymi dniami sama bo rodzinka daleko, ewentualnie do teściowej mogę podejść ale to mnie aż tak nie zachwyca :p Ale jeszcze nie odczułam samotności, bo ostatnie miesiące upłynęły mi na nauce i nadrabianiu domowych zaległości, zobaczymy co będzie teraz... Lidka99 jak super, że wózek masz już na wyciągnięcie ręki ![]() ![]() Podziwiam Was wszystkie dziewczyny, które mieszkacie wyżej niż 2 piętro - ja mieszkam na pierwszym i już się zastanawiam, czy wózek będzie się tak samo wnosić jak rower. Ach no i mój Tż wybrał imię synkowi i nie jest otwarty na negocjacje. Chyba muszę się powoli przyzwyczaić do małego Nikodema ![]() Czas spać. Jutro dzwonię do szkoły rodzenia i do okulisty. Muszę chociaż jedną rzecz załatwić, w przeciwnym razie będę mocno niepocieszona... Bo miałam tam dzwonić w zeszły poniedziałek, ale kalafior ciążowy mi daty pomieszał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4380 |
Zadomowienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;66453041]Chyba przegapiłam... Mogę prosić?[/QUOTE]
- 6 jajek - ksylitol 3/4 szklanki (może być normalny cukier w stosunku 1:1) - 3 budynie śmietankowe bez cukru - pół szklanki oleju - 3 duże jogurty naturalne typu greckiego - olejek waniliowy (lub wanilia) Żółtka oddzielamy od białek. Żółtka ucieramy z ksylitolem, dodajemy suchy budyń, ucieramy, dodajemy jogurty, olej, olejek waniliowy i mieszamy, ubijamy pianę z białek i delikatnie łączymy z ciastem i do piekarnika temp. 180 ok 1,5 godz.(ja piekę do czasu aż się zrumieni) Po odstaniu ciasto się zsiada, więc nie zwracaj uwagi że w trakcie pieczenia jest dość mokre. Górę można polać roztopioną gorzką czekoladą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.