|
|
#571 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. IV
Jak przeliczyć koszt użytkowania na jeden dzień, to fotelik za 600 zł, nie jest taki drogi.
Ja dużo jeżdżę, zarówno w trasie jak i po mieście, jeżdżę cały rok. Dla mnie jednak było ważne jak fotelik wypada w testach. Wypadki się zdarzają, nie z naszej winny. Ten pierwszy fotelik jest do 13 kg, mój syn w takim jeździł do 13 miesiąca, więc długo. |
|
|
|
#572 |
|
Zakorzenienie
|
Problem polega na tym, że foteliki do tych wózków nie są testowane (chyba, że w tych droższych wózkach, ale na pewno nie w Adamexach). A jakieś atesty nic nie dają...
|
|
|
|
#573 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie.
|
#574 |
|
Zakorzenienie
|
Meldujemy się po badaniu 😉 Dziewczynka potwierdzona, lekarz nie miał wątpliwości 😍 Już 548g i wszystko w jak najlepszym porządku, moje tętnice też
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#575 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#576 | |
|
Zakorzenienie
|
kciuki za dzisiejsze wizyty!
Cytat:
Dziewczyny, te które dostały już skierowanie na glukoze; jaką dawkę glukozy przepisał wam gin? 50 czy 75? |
|
|
|
|
#577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak z imieniem? Bo nie pamiętam czy macie wybrane
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2016-10-17 o 09:55 |
|
|
|
|
#578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
Just ja dzis dostane skierowanie to Ci powiem
|
|
#579 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Nie muszę mieć swojej, laboratorium zapewnia. |
||
|
|
|
#580 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Fotelik ma być po prostu przetestowany, z atestami, bezpieczny. I tego się trzymajmy. Jak ktoś znajdzie fotelik za 200zł, który ma dobre oceny w testach - tylko pogratulować, ktoś chce kupić fotelik za 1500zł - ok, stać go, podoba mu się, niech kupuje. |
||
|
|
|
#581 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#582 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jutro mam wizytę więc napewno dostanę skierowanie na glukozę
|
#583 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
My się przesiadalismy w okolicy roczku, jak maly juz bardzo stabilnie siedzial i porzadnie trzymal glowke. Cytat:
![]() My za tydzień wizyta, juz się nie mogę doczekać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#584 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#585 |
|
Zakorzenienie
|
generalnie tez kwestia moze dla takich ktore nie wiedza (ja nie wiedzialam, na bzpiecznym maluchu mowili) - odchodzi sie juz od wagi dziecka jako wyznacznika (owszem nadal nazywa sie to fotelikiem 0-9kg) aczkolwiek z racji tego ze dzieci są rozne to najwazniejsze jest aby głowka nie wystawala nad fotelik
i jak dziecko ma 10kg ale glowke bezpiecznie w foteliku to jest ok (nogi mogą wystawać ) w ogole ostatnio na dziale cybexa jak ogarnialam fotelik to widzialam ten wozek ![]() ogien! ![]()
|
#586 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3vfxm9jst8o15.png Edytowane przez kiciulec Czas edycji: 2016-10-17 o 10:06 |
||||
|
|
|
#587 |
|
Zakorzenienie
|
O !
A jesteś też taka uparta jak mój mąż? ![]() Ale mam dziś lenia. A muszę posprzątać mieszkanie bo ostatnio w piątek sprzątałam
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2016-10-17 o 10:09 |
|
|
|
#588 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedzi w sprawie glukozy
![]() Dziś dzwoniłam do labu, gdzie chodze zawsze i pani mi powiedziała, że oni glukozy nie dają, że musze sobie kupić, ale przecież to żaden problem ![]() A co do 'dawki' to po prostu byłam ciekawa, ale wychodzi na to, że 75 to taki standard
|
|
|
|
#589 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Założyłam najlepszą opcję. Jak przejedziemy Maluchem 2km, to teoretycznie nic nam się nie stanie, chyba że mielibyśmy dużego pecha ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#590 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobryyyy! Ale od rana naskrobałyście, gaduły jedne
![]() Wyspałam się, choć do późna oglądaliśmy z tż serial nasza A ostatnio sypia do 8, a my razem z nią Na szczęście moje gardło ma się dziś lepiej (choć z nosa dalej mi się trochę leje ) - może to mój magiczny syrop z imbiru+cytryny+miodu pomógł Cytat:
Cytat:
http://allegro.pl/cieple-getry-legin...552106027.html Ale szukając tych konkretnych znalazłam przypadkiem takie, może Cię zainteresuje to futerko w środku ![]() http://allegro.pl/legginsy-ciazowe-o...521757858.html Najfajniej jest iść do jakiegoś sklepu, żeby sobie pomacać takie getry, tylko u mnie to nawet nie wiem, gdzie szukać sklepów z odzieżą ciążową polskich producentów, a nie z sieciówek... Cytat:
No i mega kciuki za dzisiejsze wizyty! Zdaje się, że dużo ich dzisiaj
|
|
#591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Na 90% Mila ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#593 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja właśnie wrocilam z weekendu od siostry. Najpierw w sobotę z jej roczną córeczką wycinalismy dynie na Halloween w żłobku. Nie mam nic przeciwko, lubie takie rzeczy. Ale udzial malej w calej zabawie byl właściwie żaden, poza robieniem "uuuuuu" jak zobaczyła efekt koncowy. A jeszcze w jej zlobku chcą zdjec z procesu tworzenia, wiec postawiliśmy ją parę razy koło dyni. Potem pojechaliśmy nad morze na chwilę, ale pogoda kiepska. A dziś w nocy siostrzenica dala czadu. Jestem wykonczona i chyba sie na troche poloze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaż na Samsung Galaxy S 7 Edge |
|||
|
|
|
#594 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zepsuł mi się ogranicznik w przesuwnych drzwiach szafy... Spadły drzwi a że są tak ciężkie to nie podniosę. Nic takiego, ale mam wizytę o 14 a nie mogę ciuchów wyjąć
|
|
#595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o ja jako dziekco mialam takie drzwi do pokoju... spadały namietnie... ale malo kiedy na całej dlugosci..najczesciej ten bok za ktory sie chwyta i jakos dawałam rade to nałożyc... ale drewno to to nie było ![]() znajdz cos brudnego, przepierz i susz suszarka do 14 ogarniesz
|
|
#596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te drzwi ze 30 kilo ważą, metr szerokie, wysokie na 230cm, i lustrzane, także ten, nie ta waga
|
|
#597 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
albo wolaj sąsiada![]() Nic się nie suszy co można by założyć? ![]() Ja leżę w wannie i nie mogę się zmobilizować do wyjścia spóźnię się dziś
|
|
|
|
|
#598 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam kiepskie dni ostatnio mala sie cos ruszac nie chce a juz zdazylam sie przyzwyczaic ze jak sie poloze to fika w brzuszku krotko ale dosc intensywnie a tu wieczorem nic, rano nic eh wykoncze sie do nastepnego poniedzialku.
że nie opuszczę Cię..." --> 30 czerwca 2012 )Edytowane przez paulinka009 Czas edycji: 2016-10-17 o 11:00 |
|
|
|
|
#599 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Doobry, witam się w tej beznadziejny poranek. Pol nocy nie spaliśmy bo mały obudził się z lekkim stanem podgoraczkowym i nie mógł zasnąć Widzę temat fotelików. Nie jestem za bardzo za umoralnianiem, kazdy robi jak uważa i kupuje to co mu pasuje. Ja nie uznaje nieprzebadanych fotelików czy to na wyjazd "tylko po bulki" raz na miesiąc czy na codzienne objezdzanie. Można powiedzieć ze jesteśmy świeżo po zakupie drugiego fotelika. Wybraliśmy Besafe Izi Kid x2 i size. Dziecię w nim zadowolone a rodzice spokojniejsi. Kciuki za dzisiejsze wizyty! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co wiem, to jakies sensowne foteliki z kategorii )0+ zaczynają się od 500-600 zł w góre. Takie maleństwo musi miec super podparcie dla watłego ciałka, tak samo jak i starsze dziecko. Jak widze w Carefourze np takie foteliki za 50euro to odchodze na kilometr. To juz wolałabym kupić fotelik z testami używkę niż sam styropian.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.

nasze 50zł 

) i piję herbatkę.

) - może to mój magiczny syrop z imbiru+cytryny+miodu pomógł
;D