|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Grudniowe mamy 2016 torby szykują, drożdżaki jedzą i plotkują - IV
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
Tragikomedia 😑 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Dodus chyba nie 😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oprócz grzyba oczywiście
Edytowane przez monika0185 Czas edycji: 2016-10-31 o 22:26 |
|
|
|
|
#3633 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To po prostu nie chce cie naciagac na kasę Moja ostatnia wizyta była taka... Zbadał mnie, wszystko ok Czuje się ok Ktg też ok Tylko dał receptę na grzyba i kazał przyjść 4 listopada Podejrzewam że w pt będzie podwórka z rozrywki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
To dla mnie jakaś abstrakcja Nie mówię że mój z NFZ jest super Bo przed ciążą chodziłam prywatnie do innego lekarza i opiekę miałam mega profesjonalna Niestety tamten nigdzie w szpitalu nie pracuje I uznałem że chce gina który pracuje w szpitalu gdzie planuje rodzic A że ten prowadził ostatnie 2 ciążę w mojej rodzinie To wybrałam go Ale ideałem nie jest Nie zbadal mi np nigdy piersi Co dla mnie było standardem u poprzedniego lekarza... Pewnie jak urodze wrócę do niego Cena 120 za wizytę ale pamiętał o wszystkich badaniach Pełna profeska✌ Ten z NFZ ma zaletę taka Że o badania nie muszę się prosić I terminy są ok, ok 3 , 4 dni czekam na usg Jak się na karolu położyłam to mi szybkie wtedy nawet zrobił ponad te obowiązkowe z NFZ I to ktg mam przeciez już od jakiegoś msc robione No zły nie jest jak was czytam Ale powiem wam że ja mam teorie że dobrego lekarza poznaje się gdy zaczynają się problemy Jak ciąża przebiega ksiazkowo to każdy patalach czy z nfz czy priv daje rade ✌ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
Ten gbs to chyba ktoś robi Bo samemu jak? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
Moj koszmar 😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
Welcome to my world 😐 Wszystko ok tylko ten grzyb 😣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||
|
|
|
#3634 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w szpitalu można wybierać pozycję do porodu. Takie fajne łóżka mają gdzie jak się odpowiednio złoży to można rodzić na siedząco, półsiedząco, leżąco, na boku, klęcząc i jeszcze można rodzić w wodzie (o ile wanna wolna) i na krzesełku
|
|
|
|
#3635 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To co u was jest standardem u nas luksusem Nie mówię że chce rodzic w domu Ale o tym ze tam jest możliwość Masz prawo A u nas ciągle pokutuje mit że pacjent to ma gowno do powiedzenia Z zastrzeżeniem sytuacji jak posmarujesz of kors Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
Zazdro totalne ✌ U mnie to mnie chyba pasami przywiaza Wspominając moja krzywa cukrowa I ten zakaz wstawania i ta metalowa miskę w rogu na rzygi 😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- No to Was nadrobilam ☺ Jutro mnie nie będzie bo skocze jednak na groby I do mamy na obiad czyt.ta szarlotke najbardziej 😋 Potem w planie Gemini! Czuję kami że psychicznie dojrzałam już żeby się z tym zmierzyć 😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Dobrej nocy Laski 😚 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3636 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do kegla to dokładnie tak jak wstrzymujesz mocz tylko ćwiczysz np leżąc, stojąc, siedząc. Nie przerywaj co chwile sikania bo to niezalecane ![]() Próbuj zacisnąć i wytrzymać kilka sekund np 5,10 i potem puść. I tak kilka razy. Wypadałoby takie serie robić kilka razy dziennie ale przyznaje, że robie jak mi się przypomni... ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
A właśnie może wypowiedzą się Mamusie, które już rodziły. W jakich pozycjach? Czy było tak, że chciałyście np na siedząco a kazali Wam się położyć? |
||
|
|
|
#3637 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej!
Ja ciągle kilkanaście stron za Wami, ale melduję się, że żyję. Zaczęłam 8 miesiąc, więc ruszam wreszcie konkretniej z wyprawką, najwyższa pora. Ubranka już mam, po Kaju też to i owo jeszcze zostało i wszystko już mam praktycznie powybierane, tylko siąść i poklikać. Stacjonarnie to tylko jakieś drobiazgi będę kupować. Muszę wreszcie leżaczek Tiny Love upolować Cieszę się z wszystkich dobrych relacji z wizyt, które doczytałam i pięknych wag dzieciaków. Gratki dla wszystkich! ![]() A drobne niedomagania niech znikają migiem ![]() kociulku, ostatnie co doczytałam u Was, to że awansowaliście. Cudownie! Mam nadzieję, że już będzie tylko i wyłącznie lepiej i niedługo będziecie w domu w komplecie ![]() monika, mewka, ciągle mnie intrygujecie tym olejem kokosowym. Ja staram się nie dać zwariować w żadną stronę, ale jednak wolę jak najprostsze i najkrótsze składy czy to kosmetyków, czy jedzenia, ale te oleje to dla mnie póki co czarna magia... A nawet jak czasem stanę przed półką w sklepie i widzę 10 różnych słoików z tym olejem kokosowym, i coś mi się obiło o uszy, że mogą być rafinowane i nierafinowane, to zawsze stwierdzam, że kiedy indziej bo nie mam czasu tego rozkminiać. Pomóżcie i podpowiedzcie w dwóch zdaniach o co chodzi i jak mam to kupować, czy to wszystko jedno, czy wszystkie będą dobre, czy są jakieś różnice Cytat:
Mam nadzieję, że to rozwarcie i inne problemy to tylko straszaki i wszystko skończy się dobrze i w terminie! ![]() Cytat:
Ale ta cena to jednak przegięcie http://allegro.pl/babyono-inteligent...521372897.html Cytat:
Znowu przesadziłaś z tymi oknami i sprzątaniem ![]() Ale jak już tyle wytrwałaś, to chyba już Ciebie i Marcelka żadne okna ani nic nie pokona, ale uważaj jednak na siebie ![]() Cytat:
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2016-10-31 o 23:24 |
||||
|
|
|
#3638 |
|
Zakorzenienie
|
mewka czekam na fote odzienia i no listy z gemini juz ogarnelas
?tak opanowana na szczescie chociaz dzis tez nam leciala woda Z rury. ale juz zakrecona porzadnie... uuu.. nam plytki robi wuja wiec dziala ale syf robi na cala chalupe.. i dzis ogarnialam z mama.. :/ Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- dziewczyny liczmy na dobry szybki porod wiecie wjazd na porodowe trzy krzyki i dziecie z nami ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- mewka - a ja zmierze sie z gemini po wyplacie hehehe Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3639 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki
![]() Justyna gratulacje!!! Musisz być teraz potrójnie zakochana mademoiselle - trochę z poślizgiem - wszystkiego naj!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Puste wg pani dr jajo okazało sie jajem niespodzianką i dzisiaj Adam ma już na pewno ponad 2 kg ![]() Teraz chodzę do znajomego od tż który przyjmuje prywatnie i pracuje w szpitalu, w którym będę rodzić. Mam nadzieję, że będzie przy mnie. Cytat:
darunia, a ten twój tż to zawsze taki roztrzepany był? Jak czytam o tych jego wyczynach i pomysłach to... ![]() Też nie rozumiem dlaczego faceci uważają, że trzeba się schlać, żeby uczcić potomka ![]() Na szczęście mój tż jest praktycznie abstynentem (pije tylko wino/piwo w domu ze mną i to od wielkiego dzwona, zawsze jak gdzieś wychodzimy, to on jest kierowcą. Czasami to się śmieję, czy on przypadkiem nie należy do AA W ogóle to powiem Wam, że wcześniej byłam w bardzo nieciekawym związku, a nawet dwóch, a teraz tż wynagradza mi to wszystko. Jestem w nim zakochana po uszy, mam nadzieję, że Adam będzie taki sam jak jego tata Cytat:
Cześć folinka, też właśnie myślałam o tej torbie co pokazujesz, ale jeszcze mnie kuszą z alliexpres, tylko że jeszcze nic tam nie zamawiałam i mam trochę stracha... Dziewczyny takie cuś znalazłam https://pl.aliexpress.com/item/high-...c-0245d29fa6e2 https://pl.aliexpress.com/store/prod...ryId=100001871 Edytowane przez muffinowe_love Czas edycji: 2016-10-31 o 23:51 |
||||||
|
|
|
#3640 |
|
Zadomowienie
|
Jak tak już nie śpię, to podrzuce Wam co fajnego znalazłam dla przyszłych odwiedzających ✌ http://www.sosrodzice.pl/zanim-odwie...rodka/#article
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3641 |
|
Zadomowienie
|
Hej
wstałam, mezus pojechal sprzedawać, dobrze ze juz ostatni dzien a ja chyba sie jeszcze poloze bo znowu dzien bedzie mi sie dluzyl jak nie wiem. Pozniej jadę do tesciowej na obiadek a wczoraj juz mnie bralo jakkes przeziębienie ale cale szczescie chyba przeszlo, jeszcze mi mezus przywiozl rosolku od tesciowej i lepiej juz dzis, tylko nos zatkany jeszcze. Dobrze ze juz koniec tego sprzedawania tych zniczy bo mi teskno juz do męża ale co mnie pociesza to zarobilismt juz na dokonczenie wyprawki więc spoko
|
|
|
|
#3642 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3643 |
|
Zakorzenienie
|
Muffinowe love, do mnie przesylki z alli ida minimum 3 tyg, a czesciej 4 wiec po prostu nie zdazysz z tym do porodu
Poskramiasz we mnie bestie, poskramiasz we mnie lwa, pojawiasz sie dzis we snie mym niechaj sen trwa... Edytowane przez DoDoo Czas edycji: 2016-11-01 o 07:50 |
|
|
|
#3644 |
|
Zadomowienie
|
Ja na jedna bluzke czekam od 18 wrzesnia wiec tez juz sporo
teraz mam zamówić jeszxze kilka drobiazgow typu skarpetki ale to one kiedy dojda to dojda
|
|
|
|
#3645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3646 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- Tak wogole to witam sie po sniadanku. Czas sie zbierac do pracy, a tak strasznie mi sie nie chce. Siedze i sie smieje z mojego kota. Pajak sobie zrobil pajeczyne przy szybie na zewnatrz, po czym zawist na niej lisc a moj kot dostaje szalu bo go nir moze zlapac-szyba go blokuje. Milego dnia dziewczyny! Justynia gdzie ty jesteś, ze wczoraj cie tu nie widzialam??? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3647 | |
|
Zakorzenienie
|
Folinka co do oleju kokosowego to też nie wiedziałam jaki. W sklepie ze zdrową żywnością Pani podpowiedziała mi, że jako kosmetyk (ale też do jedzenia): z certyfikatem, nierafinowany, extra virgine
Wygląda jak smalec.---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3648 |
|
Zadomowienie
|
Folinka jesli chcesz kupic taki najpewniejszy to dostabiesz go w H&B ale jrdnak moze okazac sie najdrozszy. W aldi jest 100% raw extra virgine i ja wlasnie tym smaruje moj brzuszek. Wykorzystałam juz of poczatku ciazy z 5 słoików, a koszt jednego to tylko okolo £3. Warto.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3650 | |
|
Zakorzenienie
|
Folinka, co do olejow to tylko nierafinowane czyli nie oczyszczane, tloczone na zimno. Sa pare zl drozsze ale za to jaka jakosc. Ja wczoraj dostalam olej kokosowy nierafinowany, poprzednio mialam rafinowany i jest bez porownania. Ma piekny delikatny zapach i jakos sie lepiej wchlania. Te rafinowane sa pozbawione wiekszosci cennych skladnikow, wiec po co to kupowac? Ja juz nie kupie wole wydac wiecej i miec produkt 100% dobry, niz byle co.
---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
szczegolnie jednej osoby nie chce widziec, a ta bedzie pierwsza, ktora sie wprosi... Tekst jest swietny, no moze przesada z ta pomoca sprzatania ale jest kilka cennych uwag.
|
|
#3651 |
|
Zakorzenienie
|
Wow wg Om zaczęłam 36 tc
|
|
|
|
#3652 |
|
Zakorzenienie
|
Kociulku - super, że u was coraz lepiej! oby tak dalej! te leukocyty opanujecie i trzymam kciuki za szybki powrót do domu
![]() dziewczyny, grupowo, gratuluje udanych wizyt Kaziowa - moja mama przychodząc do swojej bratowej której się urodziło drugie dziecko non stop marudziła, że pieluchy nie są w koszu tylko leżą w pokoju na ziemi i że ma syf. A to był tydzień po wyjściu ze szpitala, gdzie kobieta sama siedzi w domu z dwójką dzieci bo jej mąż zjeżdża do domu tylko w weekendy bo taką ma prace. Już widze jak to będzie u mnie ![]() Lucky - szybko zlecą te dwa tygodnie ja mam nadzieję, że jak ty będziesz miała pierwszy dzień bez pracy to ja będę miała pierwszy dzień w nowym mieszkaniu ![]() monia - zazdroszcze rodzenia w wodzie its - ty chodzisz z rozwarciem, ale niedługo już będziesz miała 37 tydzień czyli ciąża donoszona, a w 38. juz sie nie mówi o wcześniakach jak to szybko zleciało! ![]() Witam się w 9. miesiącu wczoraj od 8 do 21 byłam w mieszkaniu z TŻ, zaczynaliśmy remont, ja pochodziłam po sklepach i pokupowałam g.wienka w stylu: miski, zmiotki, scierki i takie tam niezbędne rzeczy do utrzymania porządku podczas nasze "budowy" przyznam się, że na koniec dnia płakałam już z bólu pleców, bo w naszym mieszkaniu można usiąść albo na podłodze albo na jednym taboreciku nie ma tam dosłownie nic więc dostałam od TŻ zakaz przyjazdu tam dzisiaj i grzecznie go posłuchałam i nadal leżę w łóżku i się regeneruję. Wczoraj troche przegiełam ![]() TŻ tam jest, pracuje tam dzisiaj. Podziwiam go za ten zapał i chęci. I jednocześnie utwierdzam się w przekonaniu, że jestem mega szczęściarą, że go mam Po południu jade do niego z obiadem i tortem i leżakiem A od jutra przez tydzień już będę miała bezwzględny zakaz przyjeżdżania do mieszkania bo zacznie się malowanie ścian i mam nie wdychać tych oparów ![]() a chciałam mu tyyyyle pomóc ![]() niby ciąża to nie choroba, a jednak nic nie można robić ![]() więc muszę siedzieć w domu i czekac aż wejde na gotowe
|
|
|
|
#3653 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Az sie milo czyta o takim tz!!! Brawa dla niego! Nas czeka obowiazkowy remont ubukacji w styczniu. Boje sie go jak ch**ra... mam nadzieje, ze tesc albo tata wpadna pomoc tz i wszystko pojdzie szybko. W koncu nasza ubikacja to 1mx1.5m... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3654 |
|
Zakorzenienie
|
papaya - najwazniejsze ze sie przeprowadzacie, malowanie szybko minie, u nas bedzie za 2 tyg . bedzie dobrze
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepiej odpoczywaj bo przy remoncie bys sie nalazila, nadzwigala i wgl. Ja jutro bede malowac tak komode z ikei, oczywiscie na bialo Strasznie zaluje, ze lozeczka nie pomalowalismy, trzebaby je zeszlifowac cale, a to troche roboty... Upieklam lopatke, zrobilam gulasz z kurczaka. Padam na ryj
|
|
#3656 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie Papaya wiadomo chce sie pomoc ale nie jestesmy w stanie, ja wczoraj odkurzylam miedzy plytkami, zamiotlam itp. wiecej nic jie zrobie malowanie odpada smrod i rece w gorze..
dodoo - powodzonka w malowaniu my lozeczko malowalismy ale duzo jednak z nim bylo roboty, a reszte mebli od razu biala kupilismy. wszystko zalezy czy masz miejsce na malowanie, my pierwsze szlufy i malowanie mielismy jak bylo cieplo, ostatni raz malowalismy w warsztacie w cieplym. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez kamisha Czas edycji: 2016-11-01 o 11:24 |
|
|
|
#3657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A szlifowanie troche zajmie bo to juz stare lozeczko i grubo jest ten lakier itd. Komode machne raz dwa bo jest gotowa do malowania.
|
|
#3658 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szybko pojdzie na pewno! A juz bedzie Lili wiec ty sobie spokojnie z nia bedziesz siedziala i bedziesz miala w nosie remont Cytat:
![]() Jaka farba pomalujesz komode? Cytat:
Ja swoje (kupne) lozeczko wietrze juz 2 miesiace zeby nie smierdzialo nowoscia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3659 |
|
Zadomowienie
|
Witamy sie rownież w 9 miesiącu
![]() Papaya trzymam kciuki za remont ![]() Nam w sr położna mówiła ze nie powinno się wprowadzać noworodka do nowego/ świeżo wyremontowanego domu lub nawet takiego w ktorym są nowe meble, wlasnie przez te wszystkie zapachy ![]() Niestety u nas jest wszystko naraz Mimo ze gipsowanie ścian i malowanie odbywało sie ok lipca i od tego czasu w zasadzie wszystkie okna mamy ciagle pootwierane to jak się wchodzi do domu to czuć ten remontowy zapach a wybieraliśmy przeciez specjalnie farby takie nieszkodliwe, antyalergiczne itd ![]() Juz widze jaki przyjdzie rachunek za ogrzewanie przy tych pootwieranych oknach
|
|
|
|
#3660 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:14.

ja byłam w szoku, jeszcze maluszek miał antybiotyk, ale nie pamiętam już dokładnie dlaczego. Teraz na szczęście jest zdrowym 13miesiącznym chłopcem
choć pewnie tak jak piszesz, że jeszcze zatęsknię za kopniakami i moją wielką piłką

Kluska waży 2136g (32t2d) 
nasza mała tyle w zeszłym tyg ważyła (34t6d), muszę ją czymś jeszcze podtuczyć 

zaniepokoiły mnie dzisiejsze twardnienia bo były regularne i w pewnym momencie zabolalo mnie cos w podbrzuszu az mnie zginęło wpół!! okazało się ze szyjka skrócona i teraz leże pod KTG...

Zwracam mu uwagę (bardziej lub mniej delikatnie) codziennie i nic 

przyznam się, że na koniec dnia płakałam już z bólu pleców, bo w naszym mieszkaniu można usiąść albo na podłodze albo na jednym taboreciku 

a wybieraliśmy przeciez specjalnie farby takie nieszkodliwe, antyalergiczne itd