Wszystko o Avonie 3 - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-27, 21:43   #811
emi26
Raczkowanie

Dot.: Wszystko o Avonie 3

Cytat:
Napisane przez agnes_bdg Pokaż wiadomość
ja polecam odżywkę Strong Results - naprawdę działa!
właśnie na nowo zaczęłam kurację, długo już jej nie używałam a paznokcie są w kiepskiej kondycji. Mam nadzieje, ze do wiosny zapuszczę trochę pazurki
Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Zgadzam się w 100% Odżywka Storng Results jest po prostu the best. Trzeba tylko regularnie kilka razy dziennie malować nią pazurki ok. tygodnia (lub dłużej). Efekt gwarantowany na dłuższy czas
Dziekuję ślicznienapewno ją zakupię ale obawiam się że moje pazurki potrzebuja czegos więcej

[quote=Ktosia79;6729368]
Cytat:
Napisane przez emi26 Pokaż wiadomość
Witam Was Dziewczynki Mam WIELKĄ prośbę,pomóżcie mi i poradzcie coś na moje ROZDWAJAJĄCE się paznokcie.Nigdy takiego problemu nie miałam a od jakiegoś czasu zauwazyłam że strasznie zaczynają mi sie rozdwajac wszystkie paznokcie.
Dziekuje ślicznie i pozdrawiam.[/QUO

Hej, hej..
co do paznokci, to mogę zaproponować mini kurację z kapsułek z witaminą a+e. Sama mam problemy z rozdwajającymi się paznokciami (strasznie to wyglądało), ale koleżanka poradziła mi,bym przed np. malowaniem paznokci, wcierała w płytki płynną witaminę a+e z takiej jednej przekłutej kapsułki. Jedna kapsułka wystarcza na wszystkie paznokcie ;-) Sama tak obecnie robię co dwa-trzy dni.. efekty widać,a i paznokcie szybciej rosną...
Później można już stosować którąś z odżywek avonu (też je stosuję)..ale w "krytycznych" przypadkach, ta kuracja niezwykle pomaga...

pozdrawiam
(sorki,że nie jest to post bezpośrednio o avonie)
Myślę ze to byłoby dobre rozwiazanie na poczatek witaminki a póżniej ta odżywka. Mam iść do apteki i poprosić kuracje w kapsułkach z wit.a+e,tak?

Cytat:
Napisane przez gothika Pokaż wiadomość

Co do odrzywki strong results - na mnie ona nie działała - ale ja od zawsze miałam problemy z paznokciami i im trzeba coś mocniejszego - w moim wypadku działały tabletki ze skrzypem a odkąd jestem w trzecim trymestrze ciąży (i nie mogę tych tabletek brać) to jest coraz lepiej - więc polecam tą metodę
Ja dziekuję teraz byłby to już mój trzeci trymestr poraz trzeci hihi.
Właśnie poobcinałam pazurki na pałki bo już niewiedziałam co robic a jednego to tak zjadłam ze aż krewka mi poleciała blenigdy tego nie robiłam tzn: nie obgryzałam paznokci
emi26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-27, 21:58   #812
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorocia235 Pokaż wiadomość
mam do was prosbe ... musze zlozyc male zamowienie. Mozecie mi cos o nim powiedziec? Z gory dzieki

patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-27, 22:05   #813
Rosiczka_Przeżuwacz
Raczkowanie

[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;6731797]TAK!!! Ostatnie opakowanie jak miałam, to się strasznie słabo nakładał na rzęsy, musiałam się męczyć, żeby było je widać i wysechł w 2 miesiące a wcześniejsze opakowania starczały mi na 5... Już nie chcę ryzykować... [/quote]

I ja niedawno zakupiłam Pełnię Rzęs po raz drugi w swym żywocie. Pierwszym opakowaniem byłam zachwycona,a to drugie juz jakies dziwne jest... Ciężko nakłada się na rzęsy, bardzo skleja, bynajmniej powabu moim rzęsom już nie dodaje

Rosiczka_Przeżuwacz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-27, 22:08   #814
dorocia235
Przyczajenie

bo ja musye domuwic 5 zeli 500 ml. bo w 2 terminie nie przyszly a klijentce bardzo zalezy. Czy jak zamowie do 50 zl to bede placic za koszt wysylki
dorocia235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-27, 22:09   #815
aiso87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dorocia235 Pokaż wiadomość
mam do was prosbe ... musze zlozyc male zamowienie. Mozecie mi cos o nim powiedziec? Z gory dzieki
płacisz dodatkowo 10zł za małe zamówienie i (o ile nie zamawiałaś nic wcześniej w tej kampanii) Twój opóst to 15 a nie 25 procent (zamówienie poniżej 150 zł).

No i nie wyszła mi ta kampania, zakupy zrobię w Coku,bo mam zamówienia na całe 36 zł trochę jestem zawiedziona,bo przez ostatnie katalogi zaczynało mi lepiej iść i miałam zmówienia na ponad 400 zł (jak nigdy przedtem). Może w k04 albo k05 znowu tak będzie...

Kasia/Katarzyna poprostu
aiso87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-27, 22:13   #816
dorocia235
Przyczajenie

płacisz dodatkowo 10zł za małe zamówienie i (o ile nie zamawiałaś nic wcześniej w tej kampanii) Twój opóst to 15 a nie 25 procent (zamówienie poniżej 150 zł).
Dziekuje

Ps. Nie nauczylam sie jeszcze cytowac jestem nowa na forum
dorocia235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-27, 22:22   #817
Rozilla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez levante Pokaż wiadomość
Pochwalę się, że właśnie zaczynam testować SuperShock.
Hej i jak wrażenia bo jestem baaardzo ciekawa

Nie traktuj życia zbyt poważnie bo i tak nie wyjdziesz z niego żywy...
Rozilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-27, 22:25   #818
Yen.not
Raczkowanie

GG do Yen.not

Cytat:
Napisane przez gabipati Pokaż wiadomość
Mam pytanko! Czy gdy złoże zamówienie w 3 terminie z k03 i jednocześnie z k04 , to wyślą mi to w jednej paczce czy też to zamówienie z k04 zrealizują w trakcie jego obowiązywania.
Nie wiem co mam zrobić? Uzbierałam już z k03 zamówień na te 600zł i ciągle ktoś coś jeszcze domawia a z k04 tak pięknie nie będzie więc chciałabym to przerzucić na k04 ale muszę dostać produktu wraz z dostawą z k03.Jak mam to zrobić .
Czy któraś z Was już tak kombinowała?
Cytat:
Napisane przez missurwis Pokaż wiadomość
W poprzedniej kampanii złożyłam zamówienie w ostatnim dniu obowiązywania katalogu (z dostawą na cok) i policzyli mi to na następną kampanię. Byłam do przodu w obecnej kampanii o 250 zł

No właśnie.. to nie musi być ostatni dzień, ale to jest jakieś wyjście. Musisz zobaczyć na fakturze czas trwania kampanii (on nie pokrywa sie dokładnie z czasem obowiązywania katalogu, tylko jakoś pod koniec obowiązywania już kasa liczy się do następnej kampanii. Tylko że to chyba by musiała być dostawa na COK (albo kurierem), nie wiem czy masz blisko jakiś COK..

W każdym razie z tym "obowiązywaniem kampanii" dwa razy sie już nacięłam, bo zamawiałam coś ponad 50zł jako "do poprzedniego katalogu" a policzyli mi to już na następną kampanię i musiałam płacić koszt małej przesyłki.

Cytat:
Konsultantki piszą za co lubią swojego Lidera sprzedaży Ja moją liderkę widziałam raz. Podczas podpisywania umowy ponad 2 lata temu
Hehe, ja jeszcze lepiej:P Nigdy nie widziałam mojej, bo zmieniłam okręg i kontaktowałam się z tą nową tylko raz- telefonicznie. A na żadnym spotkaniu nie byłam bo studiuje w innym mieście i nigdy mi nie pasowało
Stary 2008-02-27, 22:42   #819
ashiva
Wtajemniczenie

ja z innej beczki, mam dla Was ciekawostkę heh a zarazem pytanie.. dziś koleżanka przyniosła mi lakier Romance, który już jakiś czas temu ode mnie kupiła (może rok temu) data jego produkcji to 09.06. więc przeterminowany nie jest, a coś dziwnego się z nim stało a mianowicie rozwarstwił się tak że wygląda wręcz porażająco (jak ja go zobaczyłam to zrobiłam ) ja mam ten lakier już przeterminowany ale działa i też jest rozwarstwiony jak stoi dłużej ale odrobinkę dosłownie 2 milimetry a ten koleżanki wręcz pół na pół.. zastanawiam się czy on się zapsuł czy jest jakiś felerny czy po prostu tak się z nim dzieje "w tej odnowionej wersji" czy u Was tez tak się stało? spotkałyście się z czymś takim kiedykolwiek?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN3679.JPG (112,2 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN3684.JPG (75,8 KB, 47 załadowań)
ashiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-27, 23:40   #820
teteesia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ashiva Pokaż wiadomość
ja z innej beczki, mam dla Was ciekawostkę heh a zarazem pytanie.. dziś koleżanka przyniosła mi lakier Romance, który już jakiś czas temu ode mnie kupiła (może rok temu) data jego produkcji to 09.06. więc przeterminowany nie jest, a coś dziwnego się z nim stało a mianowicie rozwarstwił się tak że wygląda wręcz porażająco (jak ja go zobaczyłam to zrobiłam ) ja mam ten lakier już przeterminowany ale działa i też jest rozwarstwiony jak stoi dłużej ale odrobinkę dosłownie 2 milimetry a ten koleżanki wręcz pół na pół.. zastanawiam się czy on się zapsuł czy jest jakiś felerny czy po prostu tak się z nim dzieje "w tej odnowionej wersji" czy u Was tez tak się stało? spotkałyście się z czymś takim kiedykolwiek?
To normalne, że lakier się rozwarstwia jak go się nie rusza, bo jest zmieszany z kilku kolorów. Ja jak dłużej nie używam lakieru te też mi się tak rozwarstwiają, niektóre mniej, a niektóre więcej. Wystarczy nim wstrząsnąć i wszystko sie mi wymiesza zawsze. Zauważyłam, że te perłowe bardziej sie rozwarstwiają niż te pokrywające. W tych pokrywających to zawsze takie przeżroczyste na górze sie robi ale tak z 5 mm maksymalnie.
Jak mam około 100 lakierów to nie jestem w stanie wszystkimi malować i się rozwarstwiają
teteesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-28, 00:07   #821
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez teteesia Pokaż wiadomość
To normalne, że lakier się rozwarstwia jak go się nie rusza, bo jest zmieszany z kilku kolorów. Ja jak dłużej nie używam lakieru te też mi się tak rozwarstwiają, niektóre mniej, a niektóre więcej. Wystarczy nim wstrząsnąć i wszystko sie mi wymiesza zawsze. Zauważyłam, że te perłowe bardziej sie rozwarstwiają niż te pokrywające. W tych pokrywających to zawsze takie przeżroczyste na górze sie robi ale tak z 5 mm maksymalnie.
Jak mam około 100 lakierów to nie jestem w stanie wszystkimi malować i się rozwarstwiają
no ja wiem, że to normalne że się rozwarstwiają, sama mam mnóstwo lakierów, ale nigdy nie zdarzyło mi się żeby rozwarstwiły się aż tak bardzo 5mm to max a w tym wypadku jest to ponad 1,5cm dlatego pytam czy ktoś tez się z tym spotkał bo dla mnie osobiście to trochę szokujące...
ashiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-28, 00:19   #822
justysiek
Zadomowienie

Ja zawsze myslalam, ze jak lakier sie zaczyna rozwarstwiac, to juz sie nie nadaje raczej do uzytku. Mialam kiedys taki, ktory znacznie sie rozwarstwil i tworzyl na paznokciach pecherzyki powietrza - nie nadawal sie i wyrzucilam go. Ale fakt, nie spotkalam sie z az tak duzym rozwarstwieniem, jak na zalaczonych fotkach.
justysiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-28, 08:04   #823
Ulaczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ashiva Pokaż wiadomość
a ja ostatnio taki rozwarstwiony lakier Romance widziałam w COK-u, nie spojrzałam na datę, i powiem wam że rozwarstwiony był chyba do połowy jak nie więcej. I bardzo sie zdziwiłam, ze oni takie cos sprzedają, ale tylko Romance był taki inne były w porzadku bo kilka sprawdziłam.
Ulaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-28, 08:34   #824
Vanilla:)
Wtajemniczenie

GG do Vanilla:)

Cytat:
Napisane przez kochamkube Pokaż wiadomość
Możesz napisać coś o tym korektorze bo zastanawiam się nad kupnem. Jaką ma konsystencje i czy dobrze kryje?
Cytat:
Napisane przez aiso87 Pokaż wiadomość
vanilą nie jestem,ale też zużyłam już jeden ten korektor i byłam zadowolona. ma kremową,miękką konsystencję,ale nie za gęstą, kryje przyzwoicie,ale nie spodziewaj się niesamowitych efektów za tą cenę.
jest niedrogi a dosyć przyzwoity,więc warto spróbować
jestem z niego bardzo zadowolonaale faktycznie nie jest to jakaś rewelacja. po prostu dobry korektor-na tyle, że nie mam na razie ochoty go zmieniać
Vanilla:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-28, 09:48   #825
majula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez levante Pokaż wiadomość
Czekam z utęsknieniem na Twoją relację

Dziękuję

Jak dla mnie nic nowego - w porównaniu ze starą wersją...
Efektu maski nie ma i nie przesusza policzków (tych suchych miejsc ze strefy T). Co do trwałości - średnia aczkolwiek dobra.

Dokładnie, również tak myślę.

Moja koleżanka też się tak nacięła - może rzeczywiście to jakaś wadliwa seria.
Pochwalę się, że właśnie zaczynam testować SuperShock.
Witam bylam w biurze widzialam pozstale dwa kolorki tego blyszczyka powiekszajacego usta one sa rzeczywiscie bardziej trasnaprentne nie wypowiem sie co do powiekszania ust (zreszta mi to nie jest potrzebne)
i tak pink pucker jest to taki slodziutki roz z drobinkami dla mnie boski
a mialam jeszcze ten nastepny byl ciutke ciemniejszy i juz nie mial w sobie tych drobinek ogolnie blyszczyki nadaja leciutki kolor ale nie jakis bardzo mocny mi to odpowiada bo tak one wygladaly na moje rece a wiadomo ze na kazdych ustach wygladaja inaczej

ja czekam na relacje tuszu
majula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-28, 10:02   #826
agness86
Zakorzenienie

Dziewczyny, składam właśnie zamówienie i zastanawiam się nad pianką oczyszczająca do twarzy z internetowej. Czytałam recenzje na KWC i zainteresowana jestem, ale... przychodzi w ogóle?

I już

agness86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-28, 12:11   #827
ulcia22
Raczkowanie

GG do ulcia22

wlasnie chcialam zlozyc zamowienie na 3 termin zkatlogu 03 i nie mogemam tylko do 04 jak to jest
jestem dzień B i mam czas do jutra a w "skladanie zamowien" mam tylko opcje do katalogu 04
ulcia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-28, 12:11   #828
Rosiczka_Przeżuwacz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agness86 Pokaż wiadomość
Żadna nie wie
Ja zamawiałam w pierwszym terminie i mi przyszła. Niestety nic o działaniu nie moge sie wypowiedzieć, bo ani razu jej jeszcze nie uzyłam

Rosiczka_Przeżuwacz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-28, 12:13   #829
agness86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rosiczka_Przeżuwacz Pokaż wiadomość
Ja zamawiałam w pierwszym terminie i mi przyszła. Niestety nic o działaniu nie moge sie wypowiedzieć, bo ani razu jej jeszcze nie uzyłam
Dzięki. Co do działania to z KWC wiem, że całkiem niezła jest

I już

agness86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-28, 12:31   #830
agnes_bdg
perfumowy zawrót głowy

Cytat:
Napisane przez ulcia22 Pokaż wiadomość
wlasnie chcialam zlozyc zamowienie na 3 termin zkatlogu 03 i nie mogemam tylko do 04 jak to jest
ja mam to samo! czyżbym cos przeoczyła?!

I termin dostawy 18.03. powariowali czy jakis błąd techniczny?>

Rozpaczliwie poszukuję choć kropli Byzantine Rochas i AA Winter Delice

agnes_bdg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-28, 12:44   #831
ulcia22
Raczkowanie

GG do ulcia22

napisalam do nich maila w tej sprawie dam znac jak odpisza
ulcia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-28, 12:55   #832
Scarlet23
Zadomowienie

Oto to co mi napisali o torebce Eleanor:

Szanowna Konsultantko,

Zainteresowanie torebką Eleanor było tak duże, że już od początku
katalogu 03/2008 nastąpił brak tego produktu w magazynie. Na chwilę obecną
zostały poczynione wszelkie niezbędne działania, aby torebka Eleanor była
jak najszybciej dostępna. Aktualnie nie znamy daty dostępności tego
produktu. Prosimy poinformować o tym Klientki i przeprosić w naszym imieniu
za zaistniałą sytuacje.
Scarlet23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-28, 12:58   #833
kwiatek04
Raczkowanie

Cytat:
Konsultantki piszą za co lubią swojego Lidera sprzedaży Ja moją liderkę widziałam raz. Podczas podpisywania umowy ponad 2 lata temu
Zawsze mozesz napisac: za co "lubie" swoja liderke z naciskiem na cudzyslow

Cytat:
Napisane przez agness86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, składam właśnie zamówienie i zastanawiam się nad pianką oczyszczająca do twarzy z internetowej. Czytałam recenzje na KWC i zainteresowana jestem, ale... przychodzi w ogóle?
Ja te pianke uwielbiam, ma lekka konsystnecje i jeszcze mi nie wysuszyla skory, mimo ze ja uzywam codziennie rano. Z calego serca polecam
kwiatek04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-28, 13:16   #834
agnes_bdg
perfumowy zawrót głowy

Bardzo wymijajaca odpowiedz - czyli nalezy sie liczyc z tym, ze za chwile beda torebki i lepiej nie podbijac nimi zamówienia

z tymi zamówieniami musi być jakiś błąd na ich stronie - sprawdzałam na fv i mój III termin dostawy regularnej na dzien E przypada 11.03 a a I z katalogu 04 dokladnie 18.03 czyli wg strony www tylko moge zamawiac na ten właśnie termin

Rozpaczliwie poszukuję choć kropli Byzantine Rochas i AA Winter Delice

agnes_bdg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-28, 13:23   #835
zabula87
Wtajemniczenie

Co możecie powiedzieć o wzmacniającym serum wygładzającym do włosów puszących się?
Dobrze, że jednak na tą torebkę Beatrice się nie skusiłam. Na zdjęciach w katalogu bardzo mi się podoba, ale już na tych zrobionych przez wizażanki nie

od 30.04.2004 MY
28.04.2012 ślub
zabula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-28, 13:51   #836
teteesia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zabula87 Pokaż wiadomość
Co możecie powiedzieć o wzmacniającym serum wygładzającym do włosów puszących się?
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=10553
Po wypowiedziach myśle, że można spróbować
Najlepiej samej wypróbować bo jednemu spasuje, a drugiej osobie nie ;]
teteesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-28, 13:59   #837
gabipati
Zadomowienie

Widziałyście ofertę internetową do k04?Takiej wyprzedaży wód to nie pamiętam a jestem już w avonie ponad 4 latka.Myślą że wszyscy będą kupować flower by cynthia i christiana lacroixa czy co. Ponadto zauważyłyście jak zdrożały kosmetyki szczególnie wody i kremy anew w przyszłych katalogach. Jak tak dalej będzie to zastanie mi do pokazywania tylko strona z wyprzedażą i oferty netto/internetowa moim klientkom. chyba że znowu ogłoszą konkurs i skuszą tym samym do zaangażowania się w zbieranie zamówień.
Tylko niech się bardziej postarają o nagrodę bo jak się okazuje torebka a tym bardziej biżuteria nie są zbyt rewelacyjne , nie ma sie o co zabijać.

A tak przy okazji ..... wiecie co jest ciekawego w netto k05 i/lub k06?Podzielcie się info.

gabipati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-28, 14:07   #838
gabipati
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teteesia Pokaż wiadomość
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=10553
Po wypowiedziach myśle, że można spróbować
Najlepiej samej wypróbować bo jednemu spasuje, a drugiej osobie nie ;]
Też tak uważam, bo np. a mam skórę normalną z tendencją do przesuszania i mnie ta pianka nie podeszła choć spodobał mi się jej zapach i poręczne opakowanie ale dla mojego TŻ jest bardzo dobra.Zużył chyba ze 3 opakowania ale on ma cerę mieszaną ze skłonnością do wyprysków a pianka ta ładnie oczyszcza, odświeża i wysusza .Mnie to wysuszanie nie służyło ale spróbować musiałam i krzywdy wielkiej mi nie zrobiło.
gabipati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-28, 15:03   #839
asia_z
Zakorzenienie

a ja dostałam dzisiaj paczkę wreszcie bo nie mogłam się doczekać żel Spring Sensations pachnie ślicznie, bardzo podobnie do Tropical Zing Dostałam 7 kuponów, dzisiaj już sobie jeden wysłałam miałam pytanie skąd pochodzi Christian Lacroix: A. z Francji, B. z Niemiec , C. z Polski. Odesłali sms-a zwrotnego, że o ewentualnej wygranej poinformują jutro. mam nadzieję, że się uda choć raz
Stary 2008-02-28, 16:01   #840
ilo16na
Zakorzenienie

Mam pytanie dotyczace podkladu w musie Avon.
Ktory odcien jest jasniejszy- nude czy ivory?

I ktory jest lepszy jesli cera ma naturalnie lekko rozowy kolor.

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości