|
|
#3241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2
Ja paznokcie przed samym zaśnięciem obcinam. Zwykle przed drzemka w dzień. Hania jest spokojna, delikatnie rusza pozostałymi paluszkami
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3242 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
U nas był dzisiaj dzień marudy. No i jest pobudka |
||||
|
|
|
#3243 | |
|
Ania
|
Cytat:
![]() Dobra teraz co u nas: Po pierwsze- Moja Hania "popsuła" się troszeczkę ze spaniem nocnym, oczywiście patrząc na inne dzieci, nie mogę narzekać, no ale u mnie to nowość- a w zasadzie z jedzeniem nocnym, niekoniecznie ze snem. Chodzi o to, że dziwne jest to, że wcześniej, jak była młodsza spokojnie przesypiała noc bez mleka. Teraz zjada około 19.30 i o 24.00 budzi się głodna. Później około 4 no i rano o 7/8.- wieczorna, większa porcja mleka niczego nie zmienia. No nic, daje jej jeść jak chce, całe szczęście usypia w miarę szybko. Po drugie- jeszcze mamy chyba rok spłacania łóżka0(na raty) a ja juz myślę o wymianie- jest okropne. Skrzypi, co w nocy bardzo wybudza Hanię - mam dość.Po trzecie- kwestie zdrowotne u mnie... brak mi słów na wszystko, naprawdę. Jestem okropnie rozżalona, wściekła i sama nie wiem co jeszcze. Madzia999- dziękuję, że pytasz;* Ogólnie brzuch mnie boli od niedzieli. Biorę jakiś ala antybiotyk, ale nic nie daje- no może odrobinę mniej mnie boli, przeciwbólowe też biorę. Nie miałam jak jechać do rodzinnego, bo nie miał kto zostać z Hanią. Dziś doszły mi mdłości(ciąża wykluczona) i większy ból brzucha, do tego osłabienie. Pojechałam więc do szpitala we Wrocławiu- i wiecie co? po raz kolejny zostałam potraktowana jak intruz. Owszem, przyjęto mnie, ale jak weszłam do gabinetu to lekarz siedział z dwoma pielęgniarkami przy biurku i usłyszałam tylko: proszę usiąść. Po około 30 sekundach przerwali swoja dyskusję na temat: zwolnienia jednej z nich. Zapytano mnie z czym przychodzę. Więc wyjaśniłam. Lekarz dotknął brzucha i powiedział: miękki, nic się nie dzieje, nie potrzebnie Pani przyjeżdżała... Nie interesowało go już co mam do powiedzenia w tej kwestii. Uznał, że mój ból jest przez to, że nie mogę się załatwić... Na mdłości nic nie powiedział. Nie zrobił badań, usg, nic. Kazał iść do rodzinnego. Nie byłabym taka zła, gdyby nie to, że informacje do mnie "przemycał" podczas rozmowy z tymi dwoma Paniami. Zapytałam, czy mam brać dalej ten lek, popatrzył i mówi: jak Pani już zaczęła to tak. Do widzenia. Dziewczyny, uwierzcie mi, czułam i dalej czuje się okropnie. Nie pojechałam tam dla własnego widzimisię, oczekiwałam tylko pomocy, której w zasadzie nie dostałam. Następnym razem upije się, pojadę i niech mnie biorą za alkoholiczkę- tacy maja wszystkie badania od razu!!! W poniedziałek zadzwonię do rodzinnego- mam nadzieję, że on mi jakoś pomoże. W każdym razie szpital nigdy więcej- no chyba, że się nie ruszę.
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#3244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasami sobie myślę jakby się czuły i zachowały dziewczyny gdyby były w mojej sytuacji.... Ale Nie wnikać i komentować.... Są raz lepsze dni raz gorsze.... A człowiek jest tak stworzony ze,zazwyczaj pisze o tych ciężkim momentach bo wtedy potrzebuje wsparcia i dobrego słowa... Ja nie oceniam i też nie chce być oceniania... Czy pójdę do psychologa to jest wyłącznie moja sprawa!!! Cieszę się ze większości dziewczyn może spokojnie cięszyc się macierzyńskim bo maja mniej problemów niż ja.... Ale nie lubię takich ludzi którzy radzą... A nie potrafia sobie wyobrazić jak ta druga osoba sobie radzi mimo tych wszystkich rzeczy które ja spotkaly... Wiem proszę nie piszcie mi że mam udać się do psychologa bo ja tego nie potrzebuje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby w końcu znalazła się ulga dla Twojego bólu ![]() A co do łóżka, to nasze też straszne skrzypiało. Ale ostatnio mąż wziął śrubokręt, podokręcał tu i tam i jest cacy. Może u Was też to pomoże? Nam Marysia też się czasem przez to wybudzała... Ale czasem wystarczy też szelest kołdry Ostatnio mąż mnie spytał czy może nie powinniśmy poszukać w sklepie jakiejś bardziej cichej kołdry (a są w ogóle takie? )
|
|
|
|
|
#3246 |
|
Zakorzenienie
|
Każda z nas decyduje co i kiedy będzie podawać dziecku. Ja się też pytam siostry (2 dzieci) i przyjaciółki ( 3) co i jak i od czego.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Czasami wydaje mi się ze lepiej nic nie pisać... bo nie zawsze jest to dobrze zrozumiane. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3247 | ||
|
Ania
|
Cytat:
Ok, nie radzę, nie komentuję. Myślałam, że tego oczekujesz, jakiejś rady, czy pomocy. Skoro jednak nie, nie będę się wysilać. ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
![]() Cicha kołdra, padłam
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
|
|
|
#3248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3249 |
|
Zakorzenienie
|
Nie unosze się
Za każdym razem Ania mi pisze że powinnam iść do psychologa. Ja nie czuje takiej potrzeby po prostu. Tak jak napisałem sa lepsze i gorsze dni.... Tak samo jak lepszy i gorszy humor itp Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3251 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i teraz też o tym marzę, bo w tym roku w lecie ani razu nie dane mi bylo poleżeć na słonku tylko, że ja mam tak, że jak już zaspokoję swoją potrzebę słoneczka na plecach to po ok 15 min się nudzę i koniec z opalaniem, więc i tak jestem blada zawsze Cytat:
Haneczko, współczuję problemów a jak tam u Was rozszerzanie diety? Ty chyba pierwsza z nas tu wszytkich zaczęłaś ![]() Za 11 dni Krzyś skonczy 6 miesięcy wiec ja tez coraz intensywniej o tym myślę. W sumie to juz się nie mogę doczekać jeszcze dzisiaj widziałam zajadającego Wojtka i Maję i tak bardziej się nie mogę doczekać ![]() W Smyku promocja, ale nic rozmiarów nie ma wszystko rozm 50, mogę ew zacząć wyprawkę dla drugiego potomka, ale wolałabym na razie nie musieć
|
||
|
|
|
#3252 | ||
|
Ania
|
Cytat:
dokładnie![]() Cytat:
![]() Ale ogólnie rozszerzyłam do 4 warzyw owoców na razie nie chciała, więc jej nie dawałam![]() Je codziennie zupkę z marchewki, brokuła, ziemniaka i dyni ![]() Muszę poczytać tabelki co dalej wprowadzić mogę. Ogólnie nie spieszymy się
||
|
|
|
#3253 |
|
Zakorzenienie
|
A mi wcale nie spieszno do rozszerzania diety. Moze kusi ten początek to próbwanie.
Ale pozniej strach o alergie, ile ma zjeść, co moze, pozniej walka o slodycze z babciami, stanie przy garach, pakowanie sie na droge z jedzeniem. Teraz taki spokój, dostaje kiedy i ile xhce, a do tego wszystko co najlepsze. Zeby nie bylo uwielbiam gotowac, ale szkoda mi czasu, wole bawić sie z dzieckiem. Dlatego wkurza mnie schemat wolnego dnia-mama w kuchni tatus sie bawi.
|
|
#3254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam, że Twoje posty tuż po urodzeniu Gabrysi były raczej nasycone rozczarowaniem, że ciągle córeczka na Tobie śpi, nie możesz na chwilę od niej odejść nic dla siebie zrobic. Nie obraz,się tylko stopniowo biło od Ciebie znacznie więcej fajnych info i optymizmu tak to Cię zapamiętałam.Btw hemoroidy dały o sobie zapomnieć? Cytat:
Używacie podgrzewacza czy mieszasz ciepła wodę z zimna na mleczko? Haneczko słabo wygląda na opieka szpitalna. Jeśli nie wymusisz na lekarzu rodzinnym tych badań to ja bym prywatnie uderzyła. Zdrowie ma się jedno. Przy malutkim dziecku ból mocno daję się we znaki, przy okazji mega niemoc bo chces być dls dziecka niezastąpiona. Daj znać co u lek rodzinnego ok? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3255 |
|
Zakorzenienie
|
U nas tez skrzypi. Cicha kołdra
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-11-11 o 21:44 |
|
|
|
#3256 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3257 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia, a o co mam sie obrazić?
Hormony mi szalały, doopa bolała, nie mialam jak zjeść,wysikać sie przez pare godzin. Męża obok nie miałam. Przezywalam każdy skręt brzuszka tej malej istotki, tak chcialam jej pomóc. Ale wiedzialam w tym wszystkim, ze bedzie lepiej, ze potrzebujemy czasu aby nauczyć sie siebie. I nawet wtedy pisalam, ze pewnie zatęskie za tym spaniem na mnie. Ale do depresji to daleka droga! To powazna choroba z którą nie mialam nic wspólnego. Tamta osoba ktora mi tak pisala zapomniala jakie byly początki u niej. A były podobne-babyblues ma prawie kazda kobieta. Hemoroidy niestety powracaja jak bumerang, oczywiscie tylko te wewnętrzne. Musze znów jeść siemie lniane.
|
|
#3258 | |
|
Ania
|
Cytat:
- ja ogólnie nie przegotowuję wody, więc taka opcja najlepsza- Hania pije wodę primaverę, a jej nie trzeba gotować.Tak, dam znać na pewno ![]() Mam nadzieję, że mi przejdzie.. Tylko mówię, czuję taką niemoc okropną...
|
|
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś czytałam o BLW
Bo w sumie chcę się tego podjąć, a tak mało o tym wiem Ale... zdjęcia dzieci i tego bajzlu - bezcenne 😂
|
|
|
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia, rozczarowanie to złe słowo. Ja nie oczekiwalam dziecka odlozenego do lozeczka na pare godzin. To raczej nieporadność, nieumiejętność pomocy przy bólach brzuszka. Niewiedza.
|
|
#3261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najważniejsze że się wróciło do normalności ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3262 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haneczka szuka rozwiązania Twoich problemów w dobrej wierzę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
przy tym sposobie rozszerzania diety cierpliwość jest niezbędna nie mam strachu przed alergią i tym co i ile może zjeść. Wiem, że będzie zdrowo jeść i zdam się na obserwację dziecka i własne przeczucie bez schizowania.Też uwielbiam gotować tylko czasem jak coś lepszego dłużej gotuję to mam wyrzuty sumienia, że za mało się z,Hania bawiłam :/Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3263 | |
|
Ania
|
Cytat:
gotuje więcej i mroże w pojemniczkach Taz bym później chciała, żeby Hania jadła sama, może nie calkiem blw, bo zaczęlysmy od papek, ale cos ala blw )
|
|
|
|
#3264 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I wlaśnie te wyrzuty. ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
|
|
|
#3265 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja się na nikogo nie obrażam itp. Cieszę się ze chcecie mi pomoc. Ale proszę nie mówcie ze od razu mam iść do psychologa.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3266 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ze starszym synkiem to przerabialam i wiem, ze na dłuższą metę nie wyrobie bo mam jeszcze drugie dziecko w domu Cytat:
Cytat:
Mój Starszak jadał kaszkę na kolację i to długi czas. Nie dla zapchania brzuszka a po prostu dlatego, że nie chcial- nie lubił samego mleka . Co byś dala? zeby wyszły późno, poza tym kanapki raczej nie dasz kilkumiesiecznemu dziecku Edytowane przez miszkaaa Czas edycji: 2016-11-11 o 22:10 |
||||
|
|
|
#3267 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie tyle się działo, że nawet babyluesa nie miałam. Cytat:
![]() Cytat:
ja się cieszę, że mamy a mieszkaniu "żywy" odkurzacz pomocny przy blw.Cytat:
Bezradność przy kolkach też mnie dopadala. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)piszemy o naszych maliznach, które dopiero zaczynaja rozszerzac dietę i nie znają nic poza mleczkiem. I o takich które dopiero zaczynaja próbować nowych smaków i nie znają uczucia napełnienia brzucha kaszką.A co bedzie jak skoncze kp? Kochana nie wiem, to jeszcze mam nadzieje jakieś 7 lub więcej miesięcy. A później mleko przestaje być podstawą, wiec moze normalna lekkostrawna kolacje juz dostanie. Nie wiem, noe wybiegam tak w przyszlość
|
|
|
#3269 | |
|
Ania
|
Cytat:
"Mi tak było wygodniej po prostu, wkładasz butelkę, wyciągasz, zalewasz O tak, żywy odkurzacz to skarb
|
|
|
|
#3270 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:42.

- mam dość.

Ostatnio mąż mnie spytał czy może nie powinniśmy poszukać w sklepie jakiejś bardziej cichej kołdry
(a są w ogóle takie?

dokładnie
Ale... zdjęcia dzieci i tego bajzlu - bezcenne 😂