Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają! - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-18, 00:37   #691
kaziowa
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają!

Folinka suszarka i termofor w obserwowanych już 😁
Mewka widzialas?
Trza kliknąć 😎
Ja juz pospalam, TŻ był u kolegi i wraca z czekolada, jak spać? 🙌

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2016-11-18, 00:50   #692
malaDarunia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malaDarunia

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Kliknęłam dziś wreszcie zakupy z allegro To dla mnie tak jak dla wielu z Was gemini, takie tam higieniczne akcesoria, ręczniki, pieluchy, rożek, itp., ale zbierałam się do tego i zbierałam Ale na dniach przyjdzie i mogę wreszcie i ja zacząć powoli myśleć o pakowaniu torby do szpitala.

Z jakichś gadżetów, o których jeszcze nie było chyba mowy, mogę podrzucić takie pomysły:
suszarka na butelki i smoczki
http://allegro.pl/munchkin-skladana-...EyN2E5MmU0Nw==
mufka do wózka
http://allegro.pl/sensillo-mufka-okr...M1MGI3OWIwMg==
termofor z pestek wiśni
http://allegro.pl/termofor-z-pestek-...I0YTA3ZjBiZA==

Haha, jak trwoga to do Boga! A sam dopiero co zarzucał, że wzięłaś na siebie dodatkową robotę

Haha
Świetny tekst!
Jednak nie dam rady obok obrazka przejść obojętnie, skoro ktoś puszcza w neta dobry tekst ale z takim obrazkiem Nie należy tak podtrzymywać piersi w czasie karmienia! Grozi zastojami! Dziecko na pewno da radę oddychać bez tego

Jak już ktoś wspomniał, to na pewno sprawa po części indywidualna. Dla mnie to to samo co przepowiadające. Po prostu cały brzuch robi się baaardzo twardy. Tyle że przy przepowiadających jest to zazwyczaj jedynie mało przyjemne/niekomfortowe uczucie, a przy porodzie rośnie siła i częstotliwość tych skurczy

W naszej pięknej ojczyźnie apteki są na każdym rogu, a w nich często ciśnieniomierze, to może tam czasem skorzystaj jak gdzieś wychodzisz
Ooo to będzie jak przyspieszona gwiazdka 😊

Ten sprzedawca hubi cos tam to tak w ogóle www.ko24.pl 😄 mam kod ze zniżka jak ktoś potrzebuje jeszcze!
Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Mi hula ładnie. Tylko dzis jakos nie mam sil, czasu i ochoty pisac.

No ja tak samo. Czytam ale nie chce mi się odzywać. Ciągle śpię i zbieram siły przed porodem chyba ☺
Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość
Ja robiłam duuuuuuże zakupy u HubiWorld i wszystko jak najbardziej super Kupowałam m.in przewijak, masę tetrowych pieluch (polecam te z oznacznikiem lux gramatura 180 chyba, mega grube, pożądne, nie to co niektóre w sklepie co nawet na ścierke się nie nadają -_-) pieluchy muślinowe, bambusowe, okrycia kąpielowe, prześcieradła, butelki avent i hit tych zakupów czyli koc motherhood drogi, ale fenomenalne wykonanie i jakość Pewnie o czymś jeszcze zapomniałam bo kupiłam tego multum

Tez kupiłam te pieluchy tetroee lux. Grubsze są i lepsze niż zwykłe.
Cytat:
Jak to w serialach, poród 2 minuty, matka po nim wyglądająca jak milion $, na drugi dzień skacząca, tańcząca i dziecko zaraz po urodzeniu wyglądające na minimum 3 miesięcznego bobasa

No ejjj.
My też będziemy miały takie szybkie porody i wygląd po jak milion...euro!
Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
Witamy się 👋
Czy zdarzylo Wam się że dziecko źle zareagowalo na muzykę? Wczoraj sluchalismy z TŻtem i mała cos tam brykala i założył mi słuchawki na brzuch i nadal brykala do niektórych melodii, a potem zrobiło mi się strasznie niedobrze i słabo, czulam tez ze ciśnienie wysokie... Zagotowaly mi się kichy od wibracji muzycznych, czy może dla malej na słuchawkach było za glosno?
Po ok pol godz samo przeszło...

Moja Ala robi schizy jak jest za głośno ale dla mnie. Jak mnie wkurzają jakieś dźwięki to zaraz skacze mi ciśnienie i brzuch się napina. A Ala stuka w brzuszku.
Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
Dzień dobry, nie wiem czy ostatnio za dużo wysiłku czy co, ale coś mój maluch mniej się rusza od wczoraj próbowałam go pobudzić zimnym mlekiem i wodą, czekoladą z truskawkami i nutellą, ale dostałam tylko marne przeciągnięcie się jakby informacją: "weź się mamo, nie chce mi się"
powiem szczerze nie chce mi się już skakać, kręcić doopą i biegać po schodach, więc dziś odpuszczam wymuszanie wyjścia na synku, może przestanie się obrażać
Moja tez jest leniwa.
Wszystko jest ok. Odpoczywają przed porodem jak czujesz chociaż delikatne ruchy to spoko. Juz nie mają dzieci miejsca na bombardowanie nas.
Mój pepek wyszedł na wierzch dość mocno. To oznaka ze Ala juz serio jest duża i nie ma miejsca. Wykorzystuje juz powierzchnię pępka 😋

Cytat:
dziś pierwszy raz mi trysnęło z piersi jak ścisnęłam sutka
O kurcze. Super.
U mnie nadal nic.
Kto jeszcze nie zauważył objaw laktacji ?
Do mnie cały czas nie dociera ze jestem w ciąży i zaraz będę miała dziecko na rekach wiec może to przez to ze nie odczuwam jeszcze takiego instynktu czy coś 😆😆

Stary 2016-11-18, 00:54   #693
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
W mojej książeczce wgl zostało tylko jedno okienko na wizyte czyli rozumiem nie zostało mi potem już nic tylko rodzić ? O nie, nie, ja rodzę po świętach, proszę mi dorobić okienka
ja juz mam doklejoną kartkę na wizyty

Cytat:
Napisane przez aska8999 Pokaż wiadomość
Patrzylam na mamy karty ciazy i rodzila jakos 3-4 dni prsed terminem wg OM. Ja mam termin na 6 grudnia wiec wypada 2-3 grudnia.
Bylam wczoraj na ktg i bylo juz o wiele lepsze, wiec chyba na tamtym gorszykmspal po prostu.
tescioea juz sie pytala kiedy wradam do pracy i jak jej powiedzialam ze po macuerzynskim ide na wychowawxzwczy ok 2 lata to sie zdziwila. Nir rozumiem sama byla ze wszystkimi dziecmi dlugie lata w domu a mi wypomina i zmowi ze moja mama jest na emeryturze to sie zaopiekuje. Oj na pewno nie, ja nie bedezostawiac takiego maluszka beze mnie.
Pozazdrościć, ja musze wrócić do pracy po macierzyńskiem

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Swoją drogą ck one 200 ml w dobrej cenie jest teraz 😎
129 zł jakby któraś była zainteresowana
I kto tu jest mara nieczysta? Muszę teraz jechać kupić

Cytat:
CK one unisex? 😄😄😄
no pewnie tylko większość facetów mówi, że to damskie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Gratulacje!
Dzisiaj w labolatorium widziałam piękną, zadbaną, uśmiechniętą dziewczynę z dwójką dzieci aż miło było patrzeć. Jeden bobas na rękach a drugi przedszkolak. Miała dużą modną torbę, ładnie była ubrana i umalowana
Na pewno z jakiejś bogatej rodziny, ma nianie, kucharke i sprzataczkę bo tak by chodziła w dresie i wałkach Nie ma innego wyjścia Może trzeba by zainwestowac chociaż w modny dres i modne wałki
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-18, 01:10   #694
malaDarunia
Wtajemniczenie

Asia a co teściowa sobie wyobraża ?
Myśli ze skoro twoja mama na emeryturze to musi się codziennie wnukiem zajmować ? Na emeryturze są inne rzeczy do robienia a nie znowu pieluchy i w ogóle robić z siebie babcie polkę ;-) pomóc można ale wiesz, twoja mama też musiałaby zrezygnować ze swojego życia żeby siedzieć z dzieckiem.
Masz wielkie prawo iść na wychowawczy. Skoro stać was na to żebyś nie szła do pracy po macierzyńskim to jak najbardziej jestem za.

U nas zobaczymy jak będzie, bo to również zależne od finansów i od ogólnej sytuacji.
Mojemu tżtowi ciągnie się sprawa w sądzie sprzed dobrych kilku lat i tez myślę o tym czy w razie czego dam radę. Na szczęście jestem zabezpieczona finansowo i mam dobre przeczucia co do tego tematu wiec nie martwię się na zapas.
Paradoks tego jest taki, że zastanawialiśmy się czy decydować się na dziecko czy nie, bo skoro sprawa ciągnie się od 5 lat i nie bylo widać końca to czy to dobry czas czy nie. Stwierdziłam ze nie będziemy czekać na nie wiadomo co, bo co ma być to bedzie. No i jak już jestem w ciąży to przyszła informacja o zakończeniu sprawy 😑 teraz trochę mam stracha ale co zrobię.

Najchętniej to pacnełabym w głupi łeb tżtowi za te wariacje w młodości i wyciągnęła za kłaki jego super ex dziewczynę że jest taka tępa i pozwalała mu na różne zachowania.
Ja na jej miejscu nie pozwoliłabym na takie lobuziakowanie chłopakowi. Bo oczywiście teraz to ja się zastanawiam co z tego będzie.

Na szczęście mam serio dobre przeczucia i ogólnie w taką samą stronę to wszystko idzie wiec jak juz pisałam, nie martwię się na zapas.

Stary 2016-11-18, 08:04   #695
nudnylogin
Rozeznanie

Czesc dziewczyny 🏼️ witam sie ledwo żywa, znowu pół nocy nie spałam lece zaraz do kosmetyczki zdjąc hybrydy i wskocze jeszcze po ostatnie drobiazgi do szpitalnej torby - wczoraj poczyniłam poważny krok, zaczęłam ją pakować

Kawka dla wszystkich! ☕️ i fryty dla potrzebujących Miłego dnia!

nudnylogin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-18, 08:30   #696
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nudnylogin Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny 🏼️ witam sie ledwo żywa, znowu pół nocy nie spałam lece zaraz do kosmetyczki zdjąc hybrydy i wskocze jeszcze po ostatnie drobiazgi do szpitalnej torby - wczoraj poczyniłam poważny krok, zaczęłam ją pakować

Biorę i kawę i fryty 😂

Dzień dobry u nas słoneczko wychodzi ☺ dziś musze ogarnąć dom, zapakowac prezent i obejrzeć szafę do czego się tu jeszcze zmieszcze bo jutro idziemy z TŻ na roczek 😀

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-18, 08:38   #697
LuckySparkle
Zadomowienie

Witaj 9-ty miesiacu ciąży!!! Nie wierzę. 36 tygodni przeleciało w takim tempie...

Tz poszedl do pracy a ja leze. Przyszedł mi dac buziaka i akurar sie obidzilam bo snilo mi się, ze byla w kosciele i bylo trzesienie ziemi i mimo 36tc. Najszybciej ze wszystkich z tego kosciola uciekalam. Az podskoczylam jak tz sie nade mna schylil. Czas isc na dol na kawke i ogarnąć jakies sniadanko.
W nocy mialam jakies bolace skurcze jelit. Normalnie myslalam, ze zejde z bolu.

LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-18, 08:47   #698
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
10-14 dni to już spoko można rodzić mi do terminu z USG zostało 10 dni, a z OM 13 dni
2 tyg przed to luzik ja już po 37t0d będą spokojniejsza czyli w przyszły piątek oblewam z Mężusiem bezpieczną datę (butelką mleka haha). Wg om już mam domoszoną ale wolę wg usg

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
mi zostal ponad miesiac do terminu z om

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
Mi 18 dni wg om a 27 wg usg
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-18, 08:47   #699
LuckySparkle
Zadomowienie

Wiecie, ze w UK w sprzedaży pijawily sie zywe choinki??? Paranoja!

Stary 2016-11-18, 08:53   #700
monika0185
Zakorzenienie

Folinka te mufki mnie ciekawią i nie są drogie w hubi. Do mojego wózka oryginalne są za 50 zł chyba. A ten termofor z pestek wiśni to faktycznie się sprawdza?

Edytowane przez monika0185
Czas edycji: 2016-11-18 o 08:58
Stary 2016-11-18, 08:55   #701
nudnylogin
Rozeznanie

Cytat:
[B]Folinka[B] te mufki mnie ciekawią i nie są drogie w hubi. Do mojego wózka oryginalne są za 50 zł chyba. A ten termofor z pestek wiśni to faktycznie się sprawdza?

Mufki są bajeranckie, do mojego wózka były w zestawie super bajer

nudnylogin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-18, 08:56   #702
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
Na pewno z jakiejś bogatej rodziny, ma nianie, kucharke i sprzataczkę bo tak by chodziła w dresie i wałkach Nie ma innego wyjścia Może trzeba by zainwestowac chociaż w modny dres i modne wałki
Wałki z cyrkoniami
Stary 2016-11-18, 08:56   #703
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
[B]Folinka[B] te mufki mnie ciekawią i nie są drogie w hubi. Do mojego wózka oryginalne są za 50 zł chyba. A ten termofor z pestek wiśni to faktycznie się sprawdza?
Ja sobie juz mufke i tez termofor zamowilam u mamy dostanę w prezencie
Mi sie mega podobaja mufki z minki

Stary 2016-11-18, 09:05   #704
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Folinka suszarka i termofor w obserwowanych już 😁
Mewka widzialas?
Trza kliknąć 😎
Ja juz pospalam, TŻ był u kolegi i wraca z czekolada, jak spać? 🙌

Kazik
Ta mufka mnie zaciekawiła 🤔
To może być hit naszych grudniowych spacerów...

Witam się i ja ✌

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
Asia a co teściowa sobie wyobraża ?
Myśli ze skoro twoja mama na emeryturze to musi się codziennie wnukiem zajmować ? Na emeryturze są inne rzeczy do robienia a nie znowu pieluchy i w ogóle robić z siebie babcie polkę ;-) pomóc można ale wiesz, twoja mama też musiałaby zrezygnować ze swojego życia żeby siedzieć z dzieckiem.
Masz wielkie prawo iść na wychowawczy. Skoro stać was na to żebyś nie szła do pracy po macierzyńskim to jak najbardziej jestem za.

U nas zobaczymy jak będzie, bo to również zależne od finansów i od ogólnej sytuacji.
Mojemu tżtowi ciągnie się sprawa w sądzie sprzed dobrych kilku lat i tez myślę o tym czy w razie czego dam radę. Na szczęście jestem zabezpieczona finansowo i mam dobre przeczucia co do tego tematu wiec nie martwię się na zapas.
Paradoks tego jest taki, że zastanawialiśmy się czy decydować się na dziecko czy nie, bo skoro sprawa ciągnie się od 5 lat i nie bylo widać końca to czy to dobry czas czy nie. Stwierdziłam ze nie będziemy czekać na nie wiadomo co, bo co ma być to bedzie. No i jak już jestem w ciąży to przyszła informacja o zakończeniu sprawy 😑 teraz trochę mam stracha ale co zrobię.

Najchętniej to pacnełabym w głupi łeb tżtowi za te wariacje w młodości i wyciągnęła za kłaki jego super ex dziewczynę że jest taka tępa i pozwalała mu na różne zachowania.
Ja na jej miejscu nie pozwoliłabym na takie lobuziakowanie chłopakowi. Bo oczywiście teraz to ja się zastanawiam co z tego będzie.

Na szczęście mam serio dobre przeczucia i ogólnie w taką samą stronę to wszystko idzie wiec jak juz pisałam, nie martwię się na zapas.

Trzymam kciuki aby wszystko się ułożyło ✊

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:
Napisane przez nudnylogin Pokaż wiadomość

Kawa raz pliz
Z mlekiem i bez cukru
Zjadłam ciastko z lidla z jabłkiem na pusty żołądek
I mi chyba nie podpasowalo 😐

Ja w pon pójdę się odgruzowac do kosmetyczki 😎
Tunning twarzy i stóp
Bo się zaniedbalo przez to ciągle zabieganie ....

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:

Lucy
W kaufie mikolaje są już od końca października
Wcześniej niż znicze się pojawiły 😑

W tym roku podchodzę do tego bardziej liberalne
Bo kupiłam sobie trochę BN słodkości już teraz
Np marcepany lidlowe 😋

mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-18, 09:14   #705
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Kazik

Witam się i ja ✌

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Kawa raz pliz
Z mlekiem i bez cukru

Tunning twarzy i stóp

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Lucy

Np marcepany lidlowe 😋

Ja chyba jestem jedna z nielicznych nielubiaca marcepanow... przez gardło mi jakos nie przejda.

Ja narazie tylko kupilam kartki swiateczne bo w tym roku do PL wysle juz na poczatku grudnia.
W nocy sypal snieg a teraz deszcz leje i jest szaro. Ja chce juz prawdziwa zime ze sniegiem.

Stary 2016-11-18, 09:21   #706
Emosz
Zadomowienie

Witam się i ja zmotywowałam wczoraj tż do wyniesienia z sypialni pudeł z książkami, które czekają na regał z ikei (do której pojedziemy pewnie w styczniu czy coś). No ale w końcu jest koło łóżeczka przestrzeń, więc jak ogarnę to może wrzucę Wam zdjęcie w ogóle coś czuję że to już blisko, bardzo blisko...

Cytat:
Folinka te mufki mnie ciekawią i nie są drogie w hubi. Do mojego wózka oryginalne są za 50 zł chyba. A ten termofor z pestek wiśni to faktycznie się sprawdza?
Monia
ja ten termofor z pestek wiśni mam z bebiklubu i jest fajny, podgrzewałam go sobie jak mnie krzyż bolał i przynosił niewątpliwą ulgę

Cytat:
Kazik

Witam się i ja ✌

Kawa raz pliz
Z mlekiem i bez cukru

Tunning twarzy i stóp

Lucy

Np marcepany lidlowe 😋

Mewka... w biedronce są gigantyczne rittery za 9 zł, takie że się w dłoni nie mieszczą...
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-18, 09:24   #707
kamisha
Zakorzenienie

Darunia - ja nie mam objawow laktacji, ale nawet sie nie przejmuje

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

dziewczyny a co popakowalyscie w torby? jezu ja czytalam a nie pamietam :/

kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-18, 09:25   #708
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:

Ale, ze co w tym dziwnego bo nie rozumiem?
Stary 2016-11-18, 09:26   #709
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
Witam się i ja zmotywowałam wczoraj tż do wyniesienia z sypialni pudeł z książkami, które czekają na regał z ikei (do której pojedziemy pewnie w styczniu czy coś). No ale w końcu jest koło łóżeczka przestrzeń, więc jak ogarnę to może wrzucę Wam zdjęcie w ogóle coś czuję że to już blisko, bardzo blisko...

Monia
ja ten termofor z pestek wiśni mam z bebiklubu i jest fajny, podgrzewałam go sobie jak mnie krzyż bolał i przynosił niewątpliwą ulgę

Mewka... w biedronce są gigantyczne rittery za 9 zł, takie że się w dłoni nie mieszczą...
Emoszku 🙈🙉🙈🙉🙈
Podpasowala mi ta biała z cynamonem
Dokupilam jej sobie
Ale jej aromat jest tak silny że czuję że szybko podzieli los kfc
Trudno
To będzie smak 9 msc i ani jednego dnia więcej 😋

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:
Ja chyba jestem jedna z nielicznych nielubiaca marcepanow... przez gardło mi jakos nie przejda.

Ja narazie tylko kupilam kartki swiateczne bo w tym roku do PL wysle juz na poczatku grudnia.
W nocy sypal snieg a teraz deszcz leje i jest szaro. Ja chce juz prawdziwa zime ze sniegiem.

Omg a orzechy lubisz?
Ja bardzo. Za bardzo...

Stary 2016-11-18, 09:28   #710
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Hej Kochane !

Sorki ze tak wczoraj narzekałam miałam kiepski dzień. Mąż jak zobaczył że się popłakałam przez jego reakcje na włosy to cały wieczór mnie przepraszał i mowil ze mu sie podoba tylko ze sie musi przyzwyczaic bo wyglądam młodziej ;D tzn tak jak się poznaliśmy 6 lat temu

No i poznym wieczorem mialam niespodzianke bo zadzwonila do mnie ciocia ktora ma mi wyslac paczke z Niemiec ze dzisiaj o 21 wysyla ja autokarem i jutro rano musimy odebrac mąż troche mniej zadowolony bo ma jutro urodziny a ok 6 musimy wstać . Ciocia pytala czy cos jeszcze potrzebujemy to poprosilam o te krople na kolki Sab Simplex i mi dzis dokupi bo tez powiedziala ze są rewelacyjne

Itso ja wczoraj mierzylam kiecki i tylko w jedna sie zmieściłam! A botki na obcasie z tamtego roku ledwo zapiełam w kostce. Ale kicham to nie kupuje nic na 1 wyjscie

Stary 2016-11-18, 09:33   #711
DoDoo
Zakorzenienie

Wgl to zaliczylam rzygi w nocy, na zalodku mi zostaly albo bulki z dzemorem albo kasza manna z sokiem malinowym...
Pod koniec sierpnia jak bylam kilka lat temu w niemczech to juz w sklepach byly mikolaje, choinki itd.
Przydaloby sie nogi wydepilowac :mysli:
I ten tego musze gdzies kupic ta maske zluszczajaca na stopy bo juz przescieradlo przetarte...
Chyba namowie dzisiaj meza, zeby polozyl panele w przedpokoju bo czekaja juz jakis rok. Aaaaaa i jakis fajny zyrandolek musze kupic. Tylko skad wziac mamone?
Robie dzisiaj na obiad jajko w sosie musztardowym mmmmmmmm juz sie doczekac nie moge
Ostatnio zrobilam taki ostry sos, ze dopa nawet mnie piekla 🙊🙉🙈
Stary 2016-11-18, 09:36   #712
xjustyniaaax
Zakorzenienie

A co do muffki to super gadżet !!! Mam to szczescie ze uszyje mi piękną moja wizażowa koleżanka bo składamy się we 3 dziewczyny z innego wątku bo wtedy wyjdzie mega tanio materiał bede miala piekną w kwiaty z minki w srodku

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Ja tam juz sie obkupilam we wszystko świateczne choinka 2m stoi w kartonie, bombk, lampki itp zasłony kupilam czerwone i przyjaciolki babcia mi szyje poszewki w swiateczne wzory ja uwielbiam miec taki wystroj w mieszkaniu juz 2 lata temu na wyprzedazach po swiatecznych kupilam rzeczy na ten rok do nowego mieszkania typu swiece jakis talerz z mikim itp

Stary 2016-11-18, 09:44   #713
DoDoo
Zakorzenienie

Jakby kogos interesowalo to w polo jest awokado za 2ziko sztuka i granat tylko nie pamietam po ile ale tanio bo inaczej bym nie kupila
Stary 2016-11-18, 09:45   #714
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Uwielbiam granaty !!! Ale teraz po mandarynkach z tesco przeszlam na pomarancze z biedry po 2.99 pychaaaaa

Stary 2016-11-18, 09:50   #715
mewkaa
Zadomowienie

Lubie avocado 😋
Do granatow niestety brak mi cierpliwości 😑

Stary 2016-11-18, 10:08   #716
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Emoszku 🙈🙉🙈🙉🙈
Podpasowala mi ta biała z cynamonem
Dokupilam jej sobie
Ale jej aromat jest tak silny że czuję że szybko podzieli los kfc
Trudno
To będzie smak 9 msc i ani jednego dnia więcej 😋

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Omg a orzechy lubisz?
Ja bardzo. Za bardzo...

Orzechy lubie prawie wszystkie, poza ziemnymi. Ja to duuuzej ilosci slodyczy nie lubie. Np. Nie lubie delicji, bo nie przelkne polaczenie galaretki z czekolada, mietowej czekolady, mleczka w tubce, halwy, bounty i chyba w sumie tyle.

Edytowane przez LuckySparkle
Czas edycji: 2016-11-18 o 10:09
Stary 2016-11-18, 10:52   #717
malaDarunia
Wtajemniczenie

Ja teraz się przerzuciłam na kiwi i pomelo
Wstaje i jadę na paznokcie.

Stary 2016-11-18, 10:57   #718
kaziowa
Zadomowienie

Hejka, my z Iza dopiero się obudzilysmy 🙈
Ale w nocy TŻ przyniósł czekoladę, bukiet róż i małe Raffaello w pudelku blyszczacym a'la gwiazdka , ze niby czekoladki, kwiaty i brylanty 😂
Mewka ja mufki będę mieć z wózkiem wiec Ty kliknij a ja klikne termofor, będziemy sie grzac jak Karol z Iza bedą sie ogrzewac miłoscia✌

Pawie 11, gdziez to tyle spac...

Stary 2016-11-18, 11:19   #719
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
Wgl to zaliczylam rzygi w nocy, na zalodku mi zostaly albo bulki z dzemorem albo kasza manna z sokiem malinowym...
Pod koniec sierpnia jak bylam kilka lat temu w niemczech to juz w sklepach byly mikolaje, choinki itd.
Przydaloby sie nogi wydepilowac :mysli:
I ten tego musze gdzies kupic ta maske zluszczajaca na stopy bo juz przescieradlo przetarte...
Chyba namowie dzisiaj meza, zeby polozyl panele w przedpokoju bo czekaja juz jakis rok. Aaaaaa i jakis fajny zyrandolek musze kupic. Tylko skad wziac mamone?
Robie dzisiaj na obiad jajko w sosie musztardowym mmmmmmmm juz sie doczekac nie moge
Ostatnio zrobilam taki ostry sos, ze dopa nawet mnie piekla 🙊🙉🙈
ojej sosik musztardowy ja też ;lubie taki na ostro pychotka !

ja odpaliłam Inkę i zaraz objem się czekoladą
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-18, 11:21   #720
folinka
Zadomowienie

Dzień dobry!

Lucky, ranyyy... Faktycznie to już 9 mies Gratki! Ja też nie wierzę!!!
Strasznie mi szybko druga połowa ciąży leci Jak przeczytałam Twój post, to aż się upewniałam, że dziś pt i ja za 2 dni też 36 tc zaczynam Przecież dopiero co był 33, 34...

monika, zawsze słyszałam same pozytywy o tych termoforach, ale nie miałam nigdy i wreszcie się skusiłam Bardzo podoba mi się, że można go używać do chłodzenia i do grzania, że można w min nagrzać w mikrofali i na pewno wygodniej z niego korzystać niż takiego z gorącą wodą! Myślę, że dla siebie będę go używać na wszelakie obolałe miejsca i dla dzieci na stłuczenia czy bolące brzuszki.

Mufka to dla mnie must have! Jestem straszny zmarzluch rękowy Od zawsze chyba z powodu chorej tarczycy tak mam. Ta z sensillo może nie jest jakaś specjalnie wytworna ale za taką cenę żal nie brać, a na pewno zrobi robotę
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości