|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają!
Folinka suszarka i termofor w obserwowanych już 😁
Mewka widzialas? Trza kliknąć 😎 Ja juz pospalam, TŻ był u kolegi i wraca z czekolada, jak spać? 🙌 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#692 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ten sprzedawca hubi cos tam to tak w ogóle www.ko24.pl 😄 mam kod ze zniżka jak ktoś potrzebuje jeszcze! Cytat:
Cytat:
Cytat:
My też będziemy miały takie szybkie porody i wygląd po jak milion...euro! Cytat:
Cytat:
Wszystko jest ok. Odpoczywają przed porodem jak czujesz chociaż delikatne ruchy to spoko. Juz nie mają dzieci miejsca na bombardowanie nas.Mój pepek wyszedł na wierzch dość mocno. To oznaka ze Ala juz serio jest duża i nie ma miejsca. Wykorzystuje juz powierzchnię pępka 😋 O kurcze. Super. U mnie nadal nic. Kto jeszcze nie zauważył objaw laktacji ? Do mnie cały czas nie dociera ze jestem w ciąży i zaraz będę miała dziecko na rekach wiec może to przez to ze nie odczuwam jeszcze takiego instynktu czy coś 😆😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#693 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no pewnie tylko większość facetów mówi, że to damskie ![]() Cytat:
Nie ma innego wyjścia Może trzeba by zainwestowac chociaż w modny dres i modne wałki ![]()
|
||||
|
|
|
#694 |
|
Wtajemniczenie
|
Asia a co teściowa sobie wyobraża ?
Myśli ze skoro twoja mama na emeryturze to musi się codziennie wnukiem zajmować ? Na emeryturze są inne rzeczy do robienia a nie znowu pieluchy i w ogóle robić z siebie babcie polkę ;-) pomóc można ale wiesz, twoja mama też musiałaby zrezygnować ze swojego życia żeby siedzieć z dzieckiem. Masz wielkie prawo iść na wychowawczy. Skoro stać was na to żebyś nie szła do pracy po macierzyńskim to jak najbardziej jestem za. U nas zobaczymy jak będzie, bo to również zależne od finansów i od ogólnej sytuacji. Mojemu tżtowi ciągnie się sprawa w sądzie sprzed dobrych kilku lat i tez myślę o tym czy w razie czego dam radę. Na szczęście jestem zabezpieczona finansowo i mam dobre przeczucia co do tego tematu wiec nie martwię się na zapas. Paradoks tego jest taki, że zastanawialiśmy się czy decydować się na dziecko czy nie, bo skoro sprawa ciągnie się od 5 lat i nie bylo widać końca to czy to dobry czas czy nie. Stwierdziłam ze nie będziemy czekać na nie wiadomo co, bo co ma być to bedzie. No i jak już jestem w ciąży to przyszła informacja o zakończeniu sprawy 😑 teraz trochę mam stracha ale co zrobię. Najchętniej to pacnełabym w głupi łeb tżtowi za te wariacje w młodości i wyciągnęła za kłaki jego super ex dziewczynę że jest taka tępa i pozwalała mu na różne zachowania. Ja na jej miejscu nie pozwoliłabym na takie lobuziakowanie chłopakowi. Bo oczywiście teraz to ja się zastanawiam co z tego będzie. Na szczęście mam serio dobre przeczucia i ogólnie w taką samą stronę to wszystko idzie wiec jak juz pisałam, nie martwię się na zapas. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#695 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny
🏼️ witam sie ledwo żywa, znowu pół nocy nie spałam lece zaraz do kosmetyczki zdjąc hybrydy i wskocze jeszcze po ostatnie drobiazgi do szpitalnej torby - wczoraj poczyniłam poważny krok, zaczęłam ją pakować ![]() Kawka dla wszystkich! ☕️ i fryty dla potrzebujących ![]() ![]() Miłego dnia! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzień dobry u nas słoneczko wychodzi ☺ dziś musze ogarnąć dom, zapakowac prezent i obejrzeć szafę do czego się tu jeszcze zmieszcze bo jutro idziemy z TŻ na roczek 😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#697 |
|
Zadomowienie
|
Witaj 9-ty miesiacu ciąży!!! Nie wierzę. 36 tygodni przeleciało w takim tempie...
Tz poszedl do pracy a ja leze. Przyszedł mi dac buziaka i akurar sie obidzilam bo snilo mi się, ze byla w kosciele i bylo trzesienie ziemi i mimo 36tc. Najszybciej ze wszystkich z tego kosciola uciekalam. Az podskoczylam jak tz sie nade mna schylil. Czas isc na dol na kawke i ogarnąć jakies sniadanko. W nocy mialam jakies bolace skurcze jelit. Normalnie myslalam, ze zejde z bolu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#698 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już po 37t0d będą spokojniejsza czyli w przyszły piątek oblewam z Mężusiem bezpieczną datę (butelką mleka haha). Wg om już mam domoszoną ale wolę wg usg ![]() ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#699 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie, ze w UK w sprzedaży pijawily sie zywe choinki??? Paranoja!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#700 |
|
Zakorzenienie
|
Folinka te mufki mnie ciekawią i nie są drogie w hubi. Do mojego wózka oryginalne są za 50 zł chyba. A ten termofor z pestek wiśni to faktycznie się sprawdza?
Edytowane przez monika0185 Czas edycji: 2016-11-18 o 08:58 |
|
|
|
#701 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mufki są bajeranckie, do mojego wózka były w zestawie super bajer ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#702 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#703 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dostanę w prezencie![]() Mi sie mega podobaja mufki z minki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#704 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ta mufka mnie zaciekawiła 🤔 To może być hit naszych grudniowych spacerów... Witam się i ja ✌ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
Z mlekiem i bez cukru Zjadłam ciastko z lidla z jabłkiem na pusty żołądek I mi chyba nie podpasowalo 😐 Ja w pon pójdę się odgruzowac do kosmetyczki 😎 Tunning twarzy i stóp Bo się zaniedbalo przez to ciągle zabieganie .... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
W kaufie mikolaje są już od końca października Wcześniej niż znicze się pojawiły 😑 W tym roku podchodzę do tego bardziej liberalne Bo kupiłam sobie trochę BN słodkości już teraz Np marcepany lidlowe 😋 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#705 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja narazie tylko kupilam kartki swiateczne bo w tym roku do PL wysle juz na poczatku grudnia. W nocy sypal snieg a teraz deszcz leje i jest szaro. Ja chce juz prawdziwa zime ze sniegiem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#706 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam się i ja
zmotywowałam wczoraj tż do wyniesienia z sypialni pudeł z książkami, które czekają na regał z ikei (do której pojedziemy pewnie w styczniu czy coś). No ale w końcu jest koło łóżeczka przestrzeń, więc jak ogarnę to może wrzucę Wam zdjęcie w ogóle coś czuję że to już blisko, bardzo blisko...Cytat:
ja ten termofor z pestek wiśni mam z bebiklubu i jest fajny, podgrzewałam go sobie jak mnie krzyż bolał i przynosił niewątpliwą ulgę ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#707 |
|
Zakorzenienie
|
Darunia - ja nie mam objawow laktacji, ale nawet sie nie przejmuje
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- dziewczyny a co popakowalyscie w torby? jezu ja czytalam a nie pamietam :/ Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#709 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podpasowala mi ta biała z cynamonem Dokupilam jej sobie Ale jej aromat jest tak silny że czuję że szybko podzieli los kfc Trudno To będzie smak 9 msc i ani jednego dnia więcej 😋 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
Ja bardzo. Za bardzo... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#710 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane !
![]() Sorki ze tak wczoraj narzekałam miałam kiepski dzień. Mąż jak zobaczył że się popłakałam przez jego reakcje na włosy to cały wieczór mnie przepraszał i mowil ze mu sie podoba tylko ze sie musi przyzwyczaic bo wyglądam młodziej ;D tzn tak jak się poznaliśmy 6 lat temu ![]() No i poznym wieczorem mialam niespodzianke bo zadzwonila do mnie ciocia ktora ma mi wyslac paczke z Niemiec ze dzisiaj o 21 wysyla ja autokarem i jutro rano musimy odebrac . Ciocia pytala czy cos jeszcze potrzebujemy to poprosilam o te krople na kolki Sab Simplex i mi dzis dokupi bo tez powiedziala ze są rewelacyjne ![]() Itso ja wczoraj mierzylam kiecki i tylko w jedna sie zmieściłam! A botki na obcasie z tamtego roku ledwo zapiełam w kostce. Ale kicham to nie kupuje nic na 1 wyjscie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#711 |
|
Zakorzenienie
|
Wgl to zaliczylam rzygi w nocy, na zalodku mi zostaly albo bulki z dzemorem albo kasza manna z sokiem malinowym...
Pod koniec sierpnia jak bylam kilka lat temu w niemczech to juz w sklepach byly mikolaje, choinki itd. Przydaloby sie nogi wydepilowac :mysli: I ten tego musze gdzies kupic ta maske zluszczajaca na stopy bo juz przescieradlo przetarte... Chyba namowie dzisiaj meza, zeby polozyl panele w przedpokoju bo czekaja juz jakis rok. Aaaaaa i jakis fajny zyrandolek musze kupic. Tylko skad wziac mamone? Robie dzisiaj na obiad jajko w sosie musztardowym mmmmmmmm juz sie doczekac nie moge Ostatnio zrobilam taki ostry sos, ze dopa nawet mnie piekla 🙊🙉🙈
|
#712 |
|
Zakorzenienie
|
A co do muffki to super gadżet !!! Mam to szczescie ze uszyje mi piękną moja wizażowa koleżanka bo składamy się we 3 dziewczyny z innego wątku bo wtedy wyjdzie mega tanio materiał
bede miala piekną w kwiaty z minki w srodku Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Ja tam juz sie obkupilam we wszystko świateczne choinka 2m stoi w kartonie, bombk, lampki itp zasłony kupilam czerwone i przyjaciolki babcia mi szyje poszewki w swiateczne wzory ja uwielbiam miec taki wystroj w mieszkaniu juz 2 lata temu na wyprzedazach po swiatecznych kupilam rzeczy na ten rok do nowego mieszkania typu swiece jakis talerz z mikim itp ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#713 |
|
Zakorzenienie
|
Jakby kogos interesowalo to w polo jest awokado za 2ziko sztuka i granat tylko nie pamietam po ile ale tanio bo inaczej bym nie kupila
|
#714 |
|
Zakorzenienie
|
Uwielbiam granaty !!! Ale teraz po mandarynkach z tesco przeszlam na pomarancze z biedry po 2.99 pychaaaaa
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#715 |
|
Zadomowienie
|
Lubie avocado 😋
Do granatow niestety brak mi cierpliwości 😑 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#716 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez LuckySparkle Czas edycji: 2016-11-18 o 10:09 |
|
|
|
|
#717 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja teraz się przerzuciłam na kiwi i pomelo
Wstaje i jadę na paznokcie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#718 |
|
Zadomowienie
|
Hejka, my z Iza dopiero się obudzilysmy 🙈
Ale w nocy TŻ przyniósł czekoladę, bukiet róż i małe Raffaello w pudelku blyszczacym a'la gwiazdka , ze niby czekoladki, kwiaty i brylanty 😂 Mewka ja mufki będę mieć z wózkiem wiec Ty kliknij a ja klikne termofor, będziemy sie grzac jak Karol z Iza bedą sie ogrzewac miłoscia✌ Pawie 11, gdziez to tyle spac... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!ja odpaliłam Inkę i zaraz objem się czekoladą
|
|
|
|
|
#720 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Lucky, ranyyy... Faktycznie to już 9 mies Gratki! Ja też nie wierzę!!!Strasznie mi szybko druga połowa ciąży leci Jak przeczytałam Twój post, to aż się upewniałam, że dziś pt i ja za 2 dni też 36 tc zaczynam Przecież dopiero co był 33, 34...monika, zawsze słyszałam same pozytywy o tych termoforach, ale nie miałam nigdy i wreszcie się skusiłam Bardzo podoba mi się, że można go używać do chłodzenia i do grzania, że można w min nagrzać w mikrofali i na pewno wygodniej z niego korzystać niż takiego z gorącą wodą! Myślę, że dla siebie będę go używać na wszelakie obolałe miejsca i dla dzieci na stłuczenia czy bolące brzuszki.Mufka to dla mnie must have! Od zawsze chyba z powodu chorej tarczycy tak mam. Ta z sensillo może nie jest jakaś specjalnie wytworna ale za taką cenę żal nie brać, a na pewno zrobi robotę
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:58.

Ale na dniach przyjdzie i mogę wreszcie i ja zacząć powoli myśleć o pakowaniu torby do szpitala.
Nie należy tak podtrzymywać piersi w czasie karmienia! 
Pewnie o czymś jeszcze zapomniałam bo kupiłam tego multum
próbowałam go pobudzić zimnym mlekiem i wodą, czekoladą z truskawkami i nutellą, ale dostałam tylko marne przeciągnięcie się jakby informacją: "weź się mamo, nie chce mi się" 
? O nie, nie, ja rodzę po świętach, proszę mi dorobić okienka

🏼️ witam sie ledwo żywa, znowu pół nocy nie spałam
lece zaraz do kosmetyczki zdjąc hybrydy i wskocze jeszcze po ostatnie drobiazgi do szpitalnej torby - wczoraj poczyniłam poważny krok, zaczęłam ją pakować 
Miłego dnia! 

super bajer 

Gratki! Ja też nie wierzę!!!
Jak przeczytałam Twój post, to aż się upewniałam, że dziś pt i ja za 2 dni też 36 tc zaczynam
Przecież dopiero co był 33, 34...