Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-30, 08:19   #4411
zabciajs
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2

Cytat:
Napisane przez Lena_Marlena Pokaż wiadomość
Miszka serio trzykolowe rowerki to zło??? Ja takim jeździłam z siostrątaki kolorowy, żółto czerwono zielony *.* Ale nie słyszałam ze nie są polecane. A co psują?

Ja za chodzikiem i skoczkami nie jestem, i Franek nie bedzie miał. Niekapka używamy, że względu na wspomniana wcześniej babcie, mam nadzieję że jak najszybciej z niego zrezygnujemy (czyli jak Franek sam bez pomocy będzie umiał się napić z 360*)
Biegowek nienawidzę. mówię stanowcze nie. Wolę trzykolowe
Haneczko hahahahaha pielucha xD
Ziemniak upieczony pokrojony jak frytki
Tak, bo mały zostaje z nimi na weekendy kiedy jestem w szkole a ona mu nie dawała wcale pić..

Miałam chodzik, i rowerek trzykolowy. Mam kręgosłup w chinskie S spleciony, koślawe kolana, płaskostopie. Wszystkie możliwe skrzywienia. Miałam niekapki i smoczki - mam krzywy zgryz. To źle że robię wszystko by dziecku tego oszczędzić.?
Moim zdaniem nie, dlatego zwracam uwagę na nowe badnaia. Co nie oznacza że przesadzam. Mały pije z niekapka, mam plan jedynie szybko go oduczyć.

Asiek też jestem pokrzywiona...

Polecam bujanie w chuście tzn jakby hamak, trzeba przywiązać do czegoś stabilnego i buju buju

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Tutaj niezbyt szczęśliwy bo był dzień marudy

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Czuję że napisałam baaardzo chaotycznie. Przepraszam idę spać, dobranoc
Dokladnie tak samo myśle, po to sa badania
Cytat:
Napisane przez CarycaKatharina Pokaż wiadomość
Zadzwonilam do goscia o 20 to byl w polowie drogi... Obiecal byc jutro... Eh... Oby...
Co za typ!
Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Chudziaszku piąteczka! Jesteś mistrzem ciętej riposty
Śliweczka da obiad rodzince ze sloiczka i będzie git

Wypiłam reddsa i jestem chyba pijana tak to jest jak się alko nie piję.

Honcia Hania wręcz pokrzykuje jak widzi moje rozpuszone włosy albo jak z koka mi coś wystaję. Zykle chodzę w spiętych ze wzgledu na Hanię właśnie.

Ja o naczyniu do picia dla Hani jeszcze nie myślałam. Nie wiem czy to dobrze czy zle Mam kubek treningowy Lovi jakis czas temu był w promocji na Gemini i kliknęlam przy okazji zakupów. Mam też ten ikeowski kubek bialo-zielony. Zresztą Hania jeszcze nie siedzi więc chyba mam czas na takie rozmyślenia. może kliknę doidy faktycznie.

Dziewczynki a taką hustawke montujecie na futrynie drzwi czy jak?
Przy rozszerzaniu diety powinno sie podawac wode. My jeszze nie rozszerzamy,to byla taka próba
Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Ach, zapomniałam się pochwalić, że wyrobiłam wczoraj ciasto na piernik
Ooo! Ja zawsze robie zwyklego, nigdy nie robilam tego co tak ma długo leżeć.

Chudziaszek, 1,5 godziny to bardzo dużo :/
Stary 2016-11-30, 08:25   #4412
Lena_Marlena
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Ooo jaki piękny!! zakochalam się! Podsunę pomysła mężowi to moze zrobi

Cieszę się, ze moje czary działają

Marcelina zaczela podciągać pod siebie kolanka jak lezy na brzuchu i caly czas przewraca się przez to bo nie wie, ze ma też unieść łepetynę
Franek też od wczoraj podciąga! A na brzuszku pakuje stopki do buzi *.* Słodko
Lena_Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-30, 08:36   #4413
agusiia69
Zakorzenienie

10 stron do nadrobienia już dawno nie byłam tak w tyle z wizażzem a o fb nie wspomnę..

Wybaczcie, ale ostatnio jakoś nie mam weny, czasu, ochoty pisać. Czasem coś skrobnę pokazać, że żyje. Nic się nie dzieje, ale ostatnio od małej nie można odejść na sekundę bo już marudzi. Najlepiej jakbym była przy niej cały czas, nawet jak wizaż czytam to się wkurza :P

A dziś mamy szczepienie
Stary 2016-11-30, 09:05   #4414
Honcia
Zakorzenienie

Aniu zawsze jej warto skontrolować

Australia daj przepisa!! Długo się go robi?? Dobry jest?

I czy mowa o naszej kuleżance, której córka ma tak samo na imię jak moja?

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
10 stron do nadrobienia już dawno nie byłam tak w tyle z wizażzem a o fb nie wspomnę..

Wybaczcie, ale ostatnio jakoś nie mam weny, czasu, ochoty pisać. Czasem coś skrobnę pokazać, że żyje. Nic się nie dzieje, ale ostatnio od małej nie można odejść na sekundę bo już marudzi. Najlepiej jakbym była przy niej cały czas, nawet jak wizaż czytam to się wkurza

A dziś mamy szczepienie
Kciuki za bezbolesne uklucie i brak efektów ubocznych

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-30, 09:06   #4415
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Ja od kilku lat robię leżakującego

Cytat:
Franek też od wczoraj podciąga! A na brzuszku pakuje stopki do buzi *.* Słodko
Chyba na plecach?

Cytat:

Wybaczcie, ale ostatnio jakoś nie mam weny, czasu, ochoty pisać. Czasem coś skrobnę pokazać, że żyje. Nic się nie dzieje, ale ostatnio od małej nie można odejść na sekundę bo już marudzi. Najlepiej jakbym była przy niej cały czas, nawet jak wizaż czytam to się wkurza :P

A dziś mamy szczepienie
Nie tylko Twoja taka upierdliwa ostatnimi czasy Moja już prawie spała, ale poszła kupa i nic z tego, rozbudziła się. Znowu pewnie z godzina jęczenia
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-30, 09:07   #4416
zabciajs
Zakorzenienie

Ale piękny ten konik!!
Stary 2016-11-30, 09:10   #4417
australia87
Zakorzenienie

Cytat:

http://kotlet.tv/piernik-staropolski/
Nie robi się długo Jednego dnia robisz masę, czyli wszystko mieszasz, wstawiasz do lodówki na minimum 2-3 tygodnie, a po tym czasie pieczesz z tego trzy placki, przekładasz powidłami, robisz polewę i odkładasz na 2-3 dni (im dłużej poleży taki zrobiony, tym smaczniejszy)

Myślę, że tak

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-11-30, 09:23   #4418
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Justynak zdrowka dla Gabrysia a dla Ciebie duzo sily na te trudne dni

Agusia kciukasy za szczepienie.

Tak tak mowa o fit wizazowej kolezance

My juz po śniadaniu. Zbieramy sie na spacer w ten leniwy dzien.
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-30, 09:25   #4419
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Wow to już na święta piernik?

Jak Marysia z zasypianiem, dalej rączki czy coś się polepszylo?
Cytat:
Dokladnie tak samo myśle, po to sa badania

Co za typ!

Przy rozszerzaniu diety powinno sie podawac wode. My jeszze nie rozszerzamy,to byla taka próba

Chudziaszek, 1,5 godziny to bardzo dużo :/
Tak, tak to wiem. My czasem dajeny wodę a diety jeszcze nie rozszerzamy ale w butelce daję tak jak mleczko.
Cytat:

Wybaczcie, ale ostatnio jakoś nie mam weny, czasu, ochoty pisać. Czasem coś skrobnę pokazać, że żyje. Nic się nie dzieje, ale ostatnio od małej nie można odejść na sekundę bo już marudzi. Najlepiej jakbym była przy niej cały czas, nawet jak wizaż czytam to się wkurza
A dziś mamy szczepienie
Agusia Hania też miałam jakiś czas temu taki okres, non stop musiała byc z,kimś. Psychicznie mnie to męczyło bo nawet odwrócić się na dłużej nie mogłam :/ minęło całe szczęście
Cytat:
Nie robi się długo Jednego dnia robisz masę, czyli wszystko mieszasz, wstawiasz do lodówki na minimum 2-3 tygodnie, a po tym czasie pieczesz z tego trzy placki, przekładasz powidłami, robisz polewę i odkładasz na 2-3 dni (im dłużej poleży taki zrobiony, tym smaczniejszy)

Myślę, że tak
Super przepis wydaje się łatwy.
Tak tak Chodzi o L widać kto ma ją na insta

Sliweczko nie ma kaca Hania dała dziś pospac więc jest git

Byliśmy wczoraj u pediatry. Była inna babka. Nawiedzona!- Hania waży niecałe 6300 i ma 71cm Lekarka kazała do każdego mleczka dAwać kleik a a noc 2x wiecej kleiku i koniecznie zupki

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-30, 09:36   #4420
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość
Justynak zdrowka dla Gabrysia a dla Ciebie duzo sily na te trudne dni

Agusia kciukasy za szczepienie.

Tak tak mowa o fit wizazowej kolezance

My juz po śniadaniu. Zbieramy sie na spacer w ten leniwy dzien.
Aaa to już wiem o co kaman z tym sloikiem, wyguglalam sobie ja mam dzisiaj fit obiad czyli żeberka

Babcua na spacerze z M a ja mam chwilę dla siebie. Z tej okazji idę wyszorować kibelek

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-30, 09:41   #4421
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, nie jestem za tym aby przesadzać w żadną stronę.
Ale po to świat idzie do przodu, po to są badania aby odkrywać to co jest lepsze i eliminować to co złe.

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Tak, jestem pokrzywiona. Jakbym zaczęła wymieniać moje dolegliwości kręgosłupa wyszłoby wypracowanie. To, że Ty nie jesteś, Twoje szczęście
Ale nie masz 100% pewności że to np.przez chodzik.

A z tymi badaniami, wypowiedziami lekarzy, ekspertów itd....
Nie mamy pewności na ile wypowiedz jest rzetelna. Tzn. , Że np.nie jest to lekarz " kupiony" przez konkurencję itd. A często tak się zdarza.
I podobnie że zleconymi badaniami.

Ale każda z nas robi jak uważa i najważniejsze to mieć przekonanie do swojego wyboru.

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-30, 09:41   #4422
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Wow to już na święta piernik?

Jak Marysia z zasypianiem, dalej rączki czy coś się polepszylo?

Tak, tak to wiem. My czasem dajeny wodę a diety jeszcze nie rozszerzamy ale w butelce daję tak jak mleczko.

Agusia Hania też miałam jakiś czas temu taki okres, non stop musiała byc z,kimś. Psychicznie mnie to męczyło bo nawet odwrócić się na dłużej nie mogłam :/ minęło całe szczęście

Super przepis wydaje się łatwy.
Tak tak Chodzi o L widać kto ma ją na insta

Sliweczko nie ma kaca Hania dała dziś pospac więc jest git

Byliśmy wczoraj u pediatry. Była inna babka. Nawiedzona!- Hania waży niecałe 6300 i ma 71cm Lekarka kazała do każdego mleczka dAwać kleik a a noc 2x wiecej kleiku i koniecznie zupki

Nadal na rączkach, ale ostatnio się scfaniłam Otóż staram się tak wycyrklować porę jedzenia aby była zsynchronizowana z porą zmęczenia - wówczas Marysia zasypia przy butelce i od razu mogę ją odłożyć do łóżeczka, bez bujania i takich tam

Ja nie mam insta, ale kiedyś podglądnęłam co tam u nich i tak mi się ten słoiczek w oczy rzucił i pomyślałam to samo co Wy Generalnie instagram mnie nie kręci, tymbardziej jak widzę u kogoś wrzucane codziennie praktycznie te same ujęcia, tylko w innych ubraniach

Co do pediatry, to -
Stary 2016-11-30, 09:41   #4423
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa to już wiem o co kaman z tym sloikiem, wyguglalam sobie ja mam dzisiaj fit obiad czyli żeberka

Babcua na spacerze z M a ja mam chwilę dla siebie. Z tej okazji idę wyszorować kibelek
U Nas spaghetti z dobrej jakosci mielonym ze sprawdzonych źródeł zeberka bym zjadła takie w sosie barbecue

Dziś spacer wcześniej może po południa uda się drzemka w domu bo od 16 widać że Hania śpiąca a zasnąć nie może :/ także wyjdziemy chwile po 11 od razu szybki shopping w Biedrze

Sophia Loren
Stary 2016-11-30, 09:43   #4424
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę! Moja łazienka tak zapuszczona, że aż wstyd A mąż ostatnio późno wraca i nic nie zdążę zrobić, bo zaraz trzeba Małą kąpać, a jak śpi to już nie chcę za bardzo hałasować (łazienka jest obok pokoju, w którym śpi)
Stary 2016-11-30, 09:47   #4425
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
miszka akurat chodzika nie miałam ale mam w rodzinie kuzynów ok. 10 lat ode mnie młodszych i oni wszyscy pamiętam śmigali w chodzikach O dziwo dzisiaj chodzą normalnie
Ja do unieruchamiania dzieci miałam huśtawkę

Biegówka wg. mnie super sprawa. Igor miał ale nie ogarniał niestety. W ogóle jakaś felerna była bo siodełko było pod skosem i zjeżdżał w tył. Jak widzę często take szkraby co to ledwo od ziemi odrosły i już tak śmiagają na biegówkach to zachwycona jestem No i potem bez problemów z równowagą na normalnym rowerze. Mój Igorek nauczył się jeździć bez bocznych kółek jak już wszyscy koledzy umieli jeździć bez trzymania kierownicy

A z tą nagonką na stare to bardzo możliwe. Przecież trzeba jakoś przekonać rodziców na zakup nowości...
Ja tam za bardzo nie ulegam, często to nawet nie wiem o czym dziewczyny piszą

A tak poza tym to przyszłam się pochwalić
Wszyscy mają matę, mam i ja!
Nie widzę maty😔

Pewnie tak to działa, stare jest bee, kup nowe.
A dlaczego lekarze nie przepisuja już tych starych leków na przeziębienie. Tylko jakieś cuda. Wiadomo, biznes i kasa!
A przecież stare leki syropy nadal są w aptekach

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
Nadrobiłam tutaj, nie wiem czy zdaze fb bo musze prasowac

U nas ostatnie 3 noce masakra. Byłam dzisiaj znowu u pediatry bo takie gile leca, spać nie daja śpi tylko na prosto na rekach a po odłozeniu od razu zaczyna charczeć i sie budzi

Osłuchowo ok, ale flegmy jest strasznie duzo. Mamy dalej inhalowac, woda morska bla bla, to już 3 tydzien. Lekarka uważa, ze to nowa infekcja po weekendzie bo w weekend juz było lepiej

Oczywiście ciagle sie inhalujemy i poprawy brak, w piatek kontrola, coś czuje że skonczy sie na antybiotyku
Zdrówka!

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Zabcia, doczytałam że nie wiesz skąd Twoje problemy. Ok.

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
O kurczę to znaczy że kupiłam pierwszy raz cos do fitnesu? Łał, jestem z siebie dumna - prawdziwa fit mama ze mnie
Hahaha

Żabinek
Stary 2016-11-30, 09:50   #4426
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Ale nie masz 100% pewności że to np.przez chodzik.

A z tymi badaniami, wypowiedziami lekarzy, ekspertów itd....
Nie mamy pewności na ile wypowiedz jest rzetelna. Tzn. , Że np.nie jest to lekarz " kupiony" przez konkurencję itd. A często tak się zdarza.
I podobnie że zleconymi badaniami.

Ale każda z nas robi jak uważa i najważniejsze to mieć przekonanie do swojego wyboru.
Odpowiadalam juz na to pytanie odnośnie chodzika Zaraz pod spodem.

Oczywiscie, ze milion lekarzy jest kupionych. Ale co maja na celu badania np karmienia wylacznie piersia do 6m -NIC, zadnego zarobku.
Trzeba wszystko swoim rozumem analizować. Widzę pozycje dziecka w chodziku, widzę w wisiadle i widzę w chuście czy nosidle. Wnioski nasiwaja sie same, bez badań i wypowiedzi kogokolwiek.
Tak samo z sadzaniem dziecka nie siedzącego jeszcze. Nikt mi nie musi mówić, ze to niezdrowe. Dziecko jak bedzie gotowe zrobi to samo.

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-11-30 o 09:52
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-30, 09:53   #4427
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Miszka serio trzykolowe rowerki to zło??? Ja takim jeździłam z siostrątaki kolorowy, żółto czerwono zielony *.* Ale nie słyszałam ze nie są polecane. A co psują?

Ja za chodzikiem i skoczkami nie jestem, i Franek nie bedzie miał. Niekapka używamy, że względu na wspomniana wcześniej babcie, mam nadzieję że jak najszybciej z niego zrezygnujemy (czyli jak Franek sam bez pomocy będzie umiał się napić z 360*)
Biegowek nienawidzę. mówię stanowcze nie. Wolę trzykolowe
Haneczko hahahahaha pielucha xD
Ziemniak upieczony pokrojony jak frytki
Tak, bo mały zostaje z nimi na weekendy kiedy jestem w szkole a ona mu nie dawała wcale pić..

Miałam chodzik, i rowerek trzykolowy. Mam kręgosłup w chinskie S spleciony, koślawe kolana, płaskostopie. Wszystkie możliwe skrzywienia. Miałam niekapki i smoczki - mam krzywy zgryz. To źle że robię wszystko by dziecku tego oszczędzić.?
Moim zdaniem nie, dlatego zwracam uwagę na nowe badnaia. Co nie oznacza że przesadzam. Mały pije z niekapka, mam plan jedynie szybko go oduczyć.

Asiek też jestem pokrzywiona...

Polecam bujanie w chuście tzn jakby hamak, trzeba przywiązać do czegoś stabilnego i buju buju

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Tutaj niezbyt szczęśliwy bo był dzień marudy

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Czuję że napisałam baaardzo chaotycznie. Przepraszam idę spać, dobranoc
Podobno te rowerki mają w niewłaściwym miejscu pedala . Powinny być na środku bo dziecko naciskając pedala z przodu coś złego robi sobie że stawami.
Przepraszam, nie pisze dokładnie bo ja w przeciwieństwie aż tak się nie wczytuje😋
No a Ty jeszcze tego nie wyczytalas? 😋( zarcik)

Żabinek
Stary 2016-11-30, 09:54   #4428
zabciajs
Zakorzenienie

Edit. Doczytalam, ze doczytalaś
Stary 2016-11-30, 10:20   #4429
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:

Myślę, że tak
Ja niestety mam małą lodówke i notoryczny brak miejsca w niej bo zakupy robimy raz w tyg.. a też chciałam taki zrobić

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Nadal na rączkach, ale ostatnio się scfaniłam Otóż staram się tak wycyrklować porę jedzenia aby była zsynchronizowana z porą zmęczenia - wówczas Marysia zasypia przy butelce i od razu mogę ją odłożyć do łóżeczka, bez bujania i takich tam

Ja nie mam insta, ale kiedyś podglądnęłam co tam u nich i tak mi się ten słoiczek w oczy rzucił i pomyślałam to samo co Wy Generalnie instagram mnie nie kręci, tymbardziej jak widzę u kogoś wrzucane codziennie praktycznie te same ujęcia, tylko w innych ubraniach

Co do pediatry, to -
Ja podobnie, nie wiem dlaczego ludzie tak się nim kręcą i jeszcze te codzienne foteczki...
Ale to nie moja sprawa.

Śliweczko, Fiazo z biegowkami tak jest, że nie każde dziecko złapie. Jak że wszystkim. Najważniejsze to nie naciskać i wybrać inne rozwiązanie.
U nas pomógł chybe ten jezdzik puky bo Maks dostał go na roczek i się z nim oswajal. A jak już zaczął na nim jeździć to nie można go było przesiąść na tą większą biegówke

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
Edit. Doczytalam, ze doczytalaś

Żabinek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-30, 10:21   #4430
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Przepraszam, że się wtrącę, ale nie mogę się powstrzymać Mam wrażenie, że macie na myśli naszą wątkową kuleżankę?

Super, że nocka lepsza

Idź Aniu, nie zaszkodzi. Niby każde dziecko rozwija się w swoim tempie, ale ja bym to sprawdziła, tak dla świętego spokoju

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Jaka ładna!
Cytat:
Aniu zawsze jej warto skontrolować

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Kciuki za bezbolesne uklucie i brak efektów ubocznych
Ostatnio na fb wylała się czara goryczy

Cytat:
Ooo jaki piękny!! zakochalam się! Podsunę pomysła mężowi to moze zrobi

Cieszę się, ze moje czary działają

Marcelina zaczela podciągać pod siebie kolanka jak lezy na brzuchu i caly czas przewraca się przez to bo nie wie, ze ma też unieść łepetynę
Mój tata też stolarz hobbysta i zrobił takiego. No ale miał za wzór tego oryginalnego. Bez wymiarów będzie trudniej.

Brawa dla Marcelinki. Pierwszy krok do raczkowania i siadania

Cytat:
Zerknę na ten przepis, może i ja dam radę

Cytat:

A dziś mamy szczepienie
U nas też taki okres. Mama musi być w zasięgu wzroku, bo jak nie to wielki lament. Na szczęście to z czasem mija

Kciuki za szczepienie i za dobry humor po

Cytat:

Ale jaka Hania długa! Mój Ignaś jak był ostatnio mierzony to wyszło lekarce 64 cm. tylko.

My po pierwszej drzemce. Szkoda że trwała tylko 40 minut
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-30, 10:27   #4431
haneczkab92
Ania

Dzień dobry!

Aaa!!pytanko do dziewczyn nie fejsubukowych- nie chcecie założyć fikcyjnych kont?? nie trzeba podawać nazwiska itp.. wystarczy zmyślić, a nam podać Wasze nicki z wizażu.
To propozycja, zrobicie jak chcecie, w każdym razie zapraszamy na fejsa

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Z dnia na dzień wracam coraz później dziś drogą zajęła mi 1,5 h ( bo jeszcze autobusem musiałam jechać) a wszyscy mi w pracy mówią, że od wczoraj jest dramat na drodze i że przedtem było dużo lepiej.

A to już trzeba uczyć?? Dla mnie to jeszcze pieśń przyszłości i nawet się nad tym nie zastanawiałam

Zamiast się gapić trzeba było spać ale fakt ja też często patrzę jak śpi i wtedy sobie myślę, że moja mama pewnie tak samo robiła i ciepło mi się na serduchu robi

Haneczka ja kiedyś czytałam profil na fb " Beka z mamuś na forach" i tam był screen właśnie jakieś rozmowy o odczynianiu uroków i tam właśnie był opis jak to trzeba używanymi gaciami natrzeć dziecko, żeby było spokojne co prawda u was gacie czyste i dziecko grzeczne, ale daj znać czy coś działa, to gacie pójdą w ruch

Uważaj uważaj. Doszły mnie słuchy, że fit mamy nie mają czasu gotować dla dzieci, więc żebyś nie podzieliła ich losu

A widzisz sama ich tak uczysz, bo mimo że Was olali to i tak u nich kupisz. Jak ktoś ma dobry stosunek ceny do jakości, to często może sobie na takie traktowanie klienta pozwolić

Współczuje długiego powrotu do domu..
Praca sama w sobie ok, ale chyba takie dojazdy najbardziej męczą. Przynajmniej mnie to męczyło strasznie
Jej, słyszałam różne czary na odczynianie uroków, ale o takim jeszcze nie Hmm... w sumie Hania była marudna kilka dni, a faktycznie jest spokój w miarę teraz- myślałam, że to dzięki temu, że ząbek się wykluł, ale chyba jednak to sprawa gaci- tyle, że kurde, one były czyste....

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Witam my się bujamy kolejna noc :/
Dziś tak Gabi kaszelkuje że az wymiotuje. Od ,1 w nocy przebralam go dwa razy, dwa razy inhalowalam a teraz bujam na rękach bo biedak spać nie może. Już mnie wszystko boli. Trzecia noc taka, a na dniu też tylko rączki. Gdyby nie to że stary teraz pracuje po 14 h to by on bujal.
Przepraszam że nie odnoszę się do wypowiedzi
Iedzi Waszych
jej!;/ współczuję ogromnie. Może jednak warto wybrać się do lekarza jeszcze raz?? tylko kurcze, pewnie powie Ci to samo, że może samo przejdzie.. szkoda, że się tak oboje męczycie, no i tż pracuje i nie ma jak Ci pomóc

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;68091001]Haneczka my mamy właśnie tą chustawke z misiem co pokazalas. A na ogródku taką jak miała Sliweczka. Ten mis Zosi przeszkadzał, zbędny Bajer. Może nie tyle jej przeszkadzał co mnie irytował, bo ona ciągle go gryzla
Zakochalam się w tej drewnianej, urocza jest 😍 za dzieciaków taką mialysny z siostrą. Muszę zapytać mamy gdzie ona jest

Chudziaszku 😂 zolwik 👊

Justyna zdrowka dla Gabi, biedactwo 😙[/QUOTE]

Czyli odpuścić taką?
Ja mam drewniana, jeszcze po nas, ale ona się hu**owo rozkłada- wiecznie poplątana
No i chciałam jakiś prezent mieć z głowy- w sensie wymyślania, bo nie wiem, co dla mej gwiazdy wymyślić

Cytat:
mam nadzieję, że znajdę troszkę tańszą.. jak nie, to powiem chrestnemu, że resztę dołożę! śliczna jest. Ja mam taką jak Ci pokazałam, jeszcze po nas. Ale jak napisałam wyżej hu*owo się rozkłada wiecznie poplątana
Dziękuję za link

Cytat:
coraz bliżej Święta!!- ja też już robię dekoracje świąteczne

Cytat:

Mniam- taki obiad fit to ja bym chętnie zjadła
Boże, do czego to doszło... wolna chwila a ta idzie szorować kibel

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-30, 10:30   #4432
Lena_Marlena
Rozeznanie

Australia haha tak na plecach

Miszka no nie rzuciło mi się w oczy o tych rowerkach:p ale nie lubię biegowych jak mówiłam, a Franek dostał taki trzykolowy w spadku

Aaaa miałam prasować a wizaz czytam i w międzyczasie dziecko sie obudziło. A spał od 9

Ale padaaaaa ;(
Lena_Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-30, 10:31   #4433
miszkaaa
Zakorzenienie

Dziewczyny, co kupujecie swoim starszym mężczyznom pod choinkę? ?

Żabinek
Stary 2016-11-30, 10:48   #4434
201711281320
Konto usunięte

miszka miałam jeszcze wczoraj pisać, że co prawda chodzika nie miałam ale miałam nosidło. Dostałam dla córki w prezencie babybjorn.
Dzisiaj by pewnie zostało okrzyknięte mianem wisiadła tym bardziej że można było nosić dziecko przodem do świata co podobno jest niedopuszczalne. Przyznam, że nosiłam w nim dzieci jak miały gorszy dzień albo jak szliśmy na spacery gdzie wózek by się nie sprawdził. 10 lat temu ono było świetne i polecane
Na szczęście moje dzieci mają proste kręgosłupy, więc nie zaszkodziło

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

haneczka może znajdziesz tego konika ale niepomalowanego i bez podusi- wtedy tańszy. Resztę można zrobić samodzielnie. Ja też malowałam, bo nasz był z surowego drewna.

Jakie dekoracje robisz?

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

O, patrz tutaj: http://allegro.pl/hustawka-drewniana...629234879.html

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

A identyczna tylko że pomalowana i z podusią 3 razy droższa http://allegro.pl/hh-hustawka-konik-...384174767.html

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
Też szukam pomysłu... Mój to zapalony wędkarz ale ja się na ty kompletnie nie znam i nie wiem co ma a czego nie, więc chyba odpuszczę. Może kupię jakiś tematyczny t-shirt
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-30, 10:54   #4435
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja niestety mam małą lodówke i notoryczny brak miejsca w niej bo zakupy robimy raz w tyg.. a też chciałam taki zrobić
A nie masz jakiegoś chłodniejszego pomieszczenia, jakaś spiżarnia czy coś? Bo to niekoniecznie w lodówce musi być, tylko w chłodnym miejscu

Cytat:

Ale jaka Hania długa! Mój Ignaś jak był ostatnio mierzony to wyszło lekarce 64 cm. tylko.

Pewnie, że dasz!

A moja to już baaardzo długo mierzona nie była

Trzeba było przed domem się razem położyć, to by było dłużej

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
Mój sobie zażyczył bieliznę termoaktywną Ma zimno w robocie i stwierdził, że by mu się to przydało
Stary 2016-11-30, 11:21   #4436
Radena
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny,pocytowalam 15 wiadomości,odpisalam i mi wyskoczylo,że za dużo emotikonek i zaczęłam usuwać i w końcu wszystko się usunęlo. Ale się wkurzylam. Ale przynajmniej nadrobilam

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

A Baska jeczy dla rozrywki,aż mnie brzuch boli od tego:-/
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-30, 12:15   #4437
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:

Mój tata też stolarz hobbysta i zrobił takiego. No ale miał za wzór tego oryginalnego. Bez wymiarów będzie trudniej.

Brawa dla Marcelinki. Pierwszy krok do raczkowania i siadania

U nas też taki okres. Mama musi być w zasięgu wzroku, bo jak nie to wielki lament. Na szczęście to z czasem mija

Kciuki za szczepienie i za dobry humor po

Oj było tyle jaduwredne My
Hania jesr faktycznie długa. Gondola ma w środku ok 83cm liczę, że "przezimuje" Hanie

Byliśmy na spacerze, śnieg sypie. Pies wyraźnie zadowolony biega w większe partie śniegu i się tarza ja mniej bo kocham lato. Ale nie marudze z dzieckiem i psem wyjść trzeba

Oczywiście do rad lekarki nie mam zamiaru się stosować

Ćwiczę z Hania cw od fizjo i dziś po 5nin jest ryyyk. Przestaję i radość. Wkurza ja wysiłekchyba mały leniuszek rośnie.
Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny,pocytowalam 15 wiadomości,odpisalam i mi wyskoczylo,że za dużo emotikonek i zaczęłam usuwać i w końcu wszystko się usunęlo. Ale się wkurzylam. Ale przynajmniej nadrobilam

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

A Baska jeczy dla rozrywki,aż mnie brzuch boli od tego:-/
Ooo Biedna pewnie Basia ma gorszy dzień. Oby szybko minęło

Na drugie śniadanie sałatka śledziowa obiad będzie pewnie wczesną kolacja jak TZ wróci z pracy.

Sophia Loren

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-11-30, 12:43   #4438
fiazo
Zakorzenienie

Śliweczka uTomka jest kaszel jak mu katar spływa , jak trzymam go na maxa na brzuchu to i kataru nie ma. Piotrek katar głównie, kaszel to może max 2x na dobę. Chlopaki bez goraczek. Typowe przeziębienie.

Ania u nas leżenie na brzuchu to teraz przymus więc ma jak ćwiczyć. Ostatnio parę razy nóżki podwinął jak do raczkowania , nawet udało mi sie nagrać.

Chciałam odnieść się do wszystkiego ale moje chłopy nie dają.

Miałam zalatany ranek...bioderka, rehabilitacja. I o grozo musimy trzeci raz iść na bioderka. Wszystko ok ale z racji tego że się rehabilitujemy to za 2msc kolejna wizyta.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-30, 13:12   #4439
australia87
Zakorzenienie

A ja dziś pierwszy raz od nie wiem kiedy odpuściłam spacer, mam takiego lenia że szok Marysia śpi już godzinę i aż nie wiem co ze sobą zrobić, bo przyzwyczaiła mnie do 30-40-minutowych drzemek

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

A tak w temacie BLW
Stary 2016-11-30, 13:22   #4440
Asiek121
Zakorzenienie

Cytat:

)
gdzie gdzie bo nie mogę znaleźć

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
własnie nie wiem.. w sumie wszystko co praktyczne ma, myslalam nad taka zawieszka do auta z naszym zdjeciem tzn Moim i Nadii i napisem,

na fb robią https://www.facebook.com/DecoupageZDusza/?fref=ts
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości