|
|
#3121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007
Prawie udało mi się uchwycić podkówkę Huberta
|
|
|
|
#3122 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymam mocno za poniedziałkowe badania Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Przecież nie wyciągnę cyca przy obcych ludziach ![]() Cytat:
bo jeśli o mnie chodzi to wieczorem zasypiam razem z Kasią A jeśli chodzi o Was to dobrze, że rozmawiacie na ten temat i że widzicie problem A narazie dla Ciebie A może warto byłoby samej zacząć? bb-m bliźniaki Miłego dnia
|
|
#3123 |
|
Zakorzenienie
|
podkówki są the best!
![]() ze mnie też wredna matka,bo się wtedy śmieję w głos a Hubiś jaki wielki chłopak! Bubbelku-jeśli mąż chce to skorzystaj i idźcie na tą terapię ![]() musicie też wygospodarować jakiś kawałek czasu tylko dla siebie-może jak Nathaniel śpi albo jeśli macie taką możliwość to zostawcie komuś na kilka godzin i gdzieś wyjdźcie sobie albo wyjedźcie razem? ja szczerze powiedziawszy jestem tak padnięta,ze często nawet nie mam siły machnąć palcem u nogi choć ochota jest zawsze![]() co do nóg to też jestem niskopodłogowcem niestety ![]() i zawsze zazdraszczam tym,które mają długie Misiu-Uszek przy cycu słodki-też mam kilka takich zdjęć ale z tel.niestety,więc jakość nie najlepsza a wczoraj małż mi powiedział:"będziesz tęsknić za tymi przytulajkami" i pewnie tak będzie ![]() 3mam kciukasy,zeby wszystko było jak powinno co do jedzenia to podzielam zdanie Primavery znalazłam takie tabelki-może komuś się przydadzą mało czytelne wyszły,ale może w jakimś programie sobie powiększycie,bo niestety większe nie chcą przejść ![]() Bbm-cudne bliźniaki!!! rosną jak na drożdżach!!! |
|
|
|
#3124 |
|
Zakorzenienie
|
Puszina-co tam u Was?
ile Wasze dzieciaki w nocy śpią? bo tak się zastanawiam.... Zu bez względu na to o której się kładzie śpi do 6 ![]() no do 7-jeśli ją wezmę do siebie,wywalę cyca i przykryję pieluszką ![]() i teraz nie wiem-może ją po prostu będę kładła o 18? ![]() zawsze 12h spała ![]() ale może to jeszcze jej się wszystko unormuje jak unormują jej się drzemki w ciągu dnia ![]() aaa...chciałam pisać,ze my też już jeździmy od jakiegoś tyg.w spacerówce i okresu jeszcze nie miałam to tak mi się przypomniało,że któreś z Was pytały |
|
|
|
#3125 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziecko to nie zabawka żeby na nim eksperymentować żadna z nas nie chce przecież zrobić mu krzywdy, więc trzeba się do jakiś norm opartych na badaniach stosować w życiu nie podałabym niemowlakowi czegoś na własne ryzyko Cytat:
Gosia wczoraj skończyła 4 miesiące i jest tylko na piersi może za pare dni spróbujemy marcheweczki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Primavera - my też lubimy jezdzić na rowerach ![]() jak zamierzacie wozić Huberta? w takim krzesełku? bo ja jeszcze myslałam o nosidełku, ale i tak się zastanawiam czy to nie za bardzo ekstremalne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wczoraj po spacerku maz wniósł wózek z Gosią na górę, spała sobie i tak ją zostawiliśmy, rozpielam jej tylko kurteczke, zdjełam szalik i czapę a ona dalej spi no i pospała tak jeszcze ze 2 godziny + godzina-półtorej na spacerze ![]() Chyba jej podpasowała spacerówka ![]() a okresu to i ja jeszcze nie miałam |
||||||
|
|
|
#3126 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeszcze sie nie klocimy o to,ale mysle ze to wszystko kwestia czasu. niby cos tam dzialamy,ale...robie to bez wiekszego przekonania.wczoraj juz nawet zaczelam sobie odtwarzac w glowie jak to bylo kiedys,gdy nie mielismy dziecka,pierwsze buziaki itd, myslalm,ze sie nakrece,ale nic z tego. tez zaczynam sie martwic,ze wcale nie bedzie lepiej tylko gorzej.my staramy sie wychodzic out,zdarzylam sie nam nawet impreza calonocna,ale po co konczyc taki mily wypad sexem ???nie jestes sama ...
|
|
#3127 |
|
Zakorzenienie
|
a my wczoraj z Zu spałyśmy w dzień prawie 3h -ona w sypialni a ja w pokoju na sofie
![]() Zu też woli spacerówkę ale ze spaniem to różnie czasem prześpi 3h a czasem po 45min jest ryk ![]() zresztą to spanie to teraz jej się dopiero normuje,więc jestem pełna optymizmu ![]() muszę powiedzieć,że jak 4m-c był harcorowy tak 5 zaczął się super i mam nadzieję,że już będzie tylko lepiej ![]() byle do ząbkowania Yoolia-całuski dla Gosi co do seksu-to życie nam się wszystkim zmieniło i chyba nic już nie będzie takie samo
|
|
|
|
#3128 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny ja juz wszystkiego sie lapalam
Jak na razie to mi to wystarcza, ale wiem ze z czasem to bedzie wielki problem Pojde z nim na ta terapie, ale to on ma sie dowiedziec gdzie, kiedy itp. Chce zobaczyc, ze on stara sie to w jakis sposob naprawic, a nie tylko mowi. Moja mama w srode przyjezdza i moze wyskoczymy gdzies sami na dwa dni, zostawimy Nathaniela z babcia. Zastanawiam sie tylko gdzie? Chyba pojedziemy do Wenecji - to takie romantyczne miejsce A zmieniajac temat Nathaniel wsuwal dzisiaj kaszke z jablkiem i gruszka. Smakowala mu bardzo i mamusi tez bo co synus nie skonczy to mama skonczy Dziewczyny ktore dajecie kaszki: ile jej podajecie??? Bo ja nie mam pojecia. Skad mam wiedziec, ze juz sie najadl?? bo z mlekiem to wiem ile jest ml a tu przeciez lyzeczka mu podaje.
|
#3129 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hubert zasypia ok 20 i śpi do 7 ( z tym, że w międzyczasie je: czasem o 4;30, czasem dopiero o 6:30). Ale o 7 to już się wybudza i nie zaśnie, tylko chce się bawić
Cytat:
Cytat:
Odnośnie kaszki - to ja nie wiem, bo jeszcze ni epodawałam. A tak odnośnie "łóżkowych" tematów to przypomniał mi się kawał: Małżeństwo w łóżku prz baraszkowaniu. Mąż mówi do żony "pojęczałabyś tochę, bardzo by mnie to podnieciło" Żona: "dobrze, masło znów podrożało, dzieciaki się nie słuchają, ty bez roboty..." |
||
|
|
|
#3130 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bede chyba na telefonie przez caly czas.A kawal swietny
|
|
#3131 |
|
Rozeznanie
|
Blizniaki sliczniutkie
Sto lat dla naszej Gosi ![]() Ja wczoraj zauroczona filmem Celki z basenu doswiadczalam nurkowania z Hubim w wannie wiedzialam ze to bez przygotowania itd ale stwierdzialm ze nic mu nie bedzie jak sprobujemy no i klapa :P Bubbelku my tez mielismy problemy z seksem jak zaczelam brac tabletki, libido mi spadlo prawie do 0. Przed ich braniem bylo ok, dlatego poszlam do gp i poprosilam o zmiane pigulek. Zobaczymy jak bedzie.... Szperr to nasza Hania prawdziwa ksiezniczka bedzie ![]() Ale wam zazdroszcze tak dlugo przespanej nocy, moj Hubert budzi sie kolo 4 na jedzonko, ale potem spimy z przerwami na jedzonko do 11 ![]() Az wstyd sie przyznac ale ja jestem strasznyyyyyy spioch ![]() Misia trzymamy kciukasy wszystko bedzie ok zobaczysz Ann ty Zu przykrywasz glowke pieluszka? Bo widzialam jak niejedna mama tak robi! Nie wiem czy to zeby sloneczko nie razilo czy po co... Bubbel wiosna idzie trzeba w ajkis ladny dzionek wybrac sie z pociechami na spacer moze Lea tez dobije? Ja dopijam kawke i idziemy sobie we 3 na spacerek bo az szkoda nie wykorzystac takiej pogody aaaaa moj synek z prykania buzia od wczoraj zaczal cos w stylu eeeeyyyllll nie wiem jak to zademonstrowac ![]() Milego dnia kobietki
|
#3132 |
|
Zakorzenienie
|
Agi-przykrywam pieluszką,żeby jej nic nie rozpraszało,nie raziło,no i dzieci się ponoć czują bezpiecznie czy cóś
![]() w każdym razie u nas to hicior
|
|
|
|
#3133 |
|
Raczkowanie
|
Witam mamy Mikołajkowe.
Chciałam nieśmiało zapytać czy mogłabym cosik czasem u was napisać? Mój wątek to jesienne mamy ale moja Małgosia urodziła się 27 listopada 2007 więc tu też bym coś mogła napisać. Pozdrawiam
|
#3134 |
|
Zakorzenienie
|
no pewnie Evela-nie będę Cie musiała na jesiennych zaczepiać
tym bardziej,że Małgosia urodziła się 2dni po Zu a powiedz ile miałą jak się urodziła? bo teraz ma 6500,tak? ciekawe ile Zu ma ![]() we wtorek się dowiem-ale wątpię,żeby 6kg miała chociaż ![]() kruszynka taka jest za to długaśna-ale nikt jej jeszcze od porodu nie zmierzył może ją zmierzę-ale jak to się robi? odkąd-dokąd?
|
|
|
|
#3135 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Musze zobaczyc jak zadziala pieluszka u nas choc nie wiem czy Hubcio bedzie chcial zasnac z czyms na buzce Evela witamy mi odwrotnie Hubis urodzil sie w pazdzierniku wiec tez skacze miedzy watkami Wczoraj bylam w mc dalam do polizania Hubciowi winogronka chyba mu smakowalo, ale boje sie tak eksperymentowac wole sloiczki ale ja nie o tym dostal balona a cieszyl sie jak z malo jakiej zabawki )))Dzis zrobil furrore w tesco do kazdego sie smial i gadal po swojemu za to teraz w domu maruda Dzis eksperymentowalam jogurcik z jagodami i jadl az mu sie uszy trzesly ![]() Lece zjesc cosik bom zglodniala po calym dniu spacerku
|
|
#3136 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuję.
Moja Małgosia urodziła się z wagą: 3140g Wzrost: 55cm Teraz ma 4 miesiące i waży 6500g a wzrost 62cm. Pozdrawiam
|
#3137 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() My dzis byliśmy na basenie - Hubert był zachwycony swoim "sputnikiem" ![]() Czy wasze dzieci też sobie tak "wciagają" wargi? Hubert namiętnie, zwłaszcza dolną - cały czas ją ciamka ![]() Zrobiliśmy dziś testowanie huśtawki - dziecko zadowolone bardzo, ale na razie ją jeszcze zdejmę, żeby sie nauczył siedzieć I coś jeszcze miałam napisać, ale zapomniałam...
|
||
|
|
|
#3138 |
|
Zakorzenienie
|
Swietne fotki
![]() ![]() ![]() Hania tez ssie dolna warge (tzw. Kermit )Znowu kilka godzin na zakupach ![]() Przymdlalam w 1 ze sklepow, a w drodze do drugiego dzieciaki jakies oblaly mnie cola.. Cudna wiosna, wiec tlumy, ze tylko Nie ukrywam, ze rozowa beza, ktora Wam wczoraj zademonstrowalam srednio mi przypadla do gustu Dzis znalazlam cos tanszego niz wczoraj i calkiem calkiem.. tylko zastanawiam sie, czy jest sens kupowac to na 1 raz. Zreszta.. juz kupilam Kupilam tez sweterek i buciki do tej rozowej.. i teraz mam dylemat, bo bialy sweterek wcale nie pasuje do kremowej sukienki. Nie mam sily, natchnienia ani czasu, zeby szukac kolejnego sweterka/bolerka. W zwiazku z tym, jesli wezme ze soba kremowa, to w Polsce bede musiala jeszcze kupic sweterek. A jesli rozowa, to mam wszystko z glowy. Powiedzcie mi obiektywnie co o tym myslicie Prawda, ze kremowa ladniejsza? Co mi radzicie kupic na wierzch? Ide czytac co tu naskrobalyscie
|
#3139 |
|
Zakorzenienie
|
No kremowa ładniejsza, mniej bezowata. Moim zdaniem biały sweterek może być
A dlaczego przymdlałąś? Źle się czujesz? Aha - prypomaiało mi się, co jeszcze chciałam napisać ![]() Poczułam się dziś...zniesmaczona. Na basenie była para z na oko 9-10 mies. dzieckiem. Wiecie, co mamusia robiła? Karmiła dziecko w basenie cycem ![]() No ja wszystko zrozumiem, karmiące kobiety jak najbardziej-ale to moim zdaniem było przegięcie. Po pierwsze nie wydaje mi się, żeby dziecko było aż tak głodne, żeby nie można go było zająć zabawą - bo w końcu każdy karmi dziecko tą godzinkę czy pół przed basenem. Po drugie - to raczej już je inne rzeczy, więc można było coś wcisnąć w łapkę. Po trzecie - czy nie mogła iść do szatni albo chociaż wyjść z wody (tam są ławeczki do siedzenia, tuż obok brodzika)? W brodziku pluskały się inne dzieciaki (od niemowlaków po kilkulatki), z nimi rodzice - a ta nagle na środku tego cyca wywala...Takie to moim zdaniem...no nie bardzo |
|
|
|
#3140 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przyznaje sie bez bicia, ze wszystkie obejrzalam, od szpitala Cytat:
powodzenia jutro Cytat:
Cytat:
Cytat:
no normalnie ![]() ![]() Bubbelku, nie poddawaj sie! Zawsze mozecie sprobowac z ta terapia super!! dzieki ok.9-11h + 1-2h rano ze mna Cytat:
Cytat:
Wenecja... sek w tym, ze ja tam bym sie na romantyczne nastroje sie nie nastawiala, tylko zwiedzala, ogladala, podziwiala... Wezcie mnie! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Witamy i zapraszamy ![]() Cytat:
Poza tym, nie bedzie jej tak za zimno? To ma byc na-za-miesiac ![]() A babka faktyczie dziwnie sie zachowala... Jestem w pelni ZA karmieniem w miejscach publicznych, ale w basenie?
|
|
#3141 |
|
Zakorzenienie
|
agi_kn - odwazylas sie sama wsadzic dziecko pod wode w wannie ?
Ja bym jeszcze tego sama w wannie nie zrobilaprimavera - moj Adasiek tez wciaga warge - od jakiegos miesiaca. Podobno to na zeby... U nas wszystko jest na zeby, a zebow brak ![]() A co do karmienia - mi sie zdarzylo z dwa razy karmic w wannie, ale wlasnej ![]() No i widze ze w jaccuzi byliscie z Hubertem, no, no,no Swietnie. W ogole ten sprzecik plywajacy fajnie wyglada. Probowaliscie nurkowania ?Chcialam jeszcze sprostowac ze na razie na rolki wychodze we wlasnych butach, wiec jak mi ukradna, to mam w czym wrocic ![]() Dzis znowu bylam z mezem (tzn on z wozkiem, ja z rolkami). Cwiczylam upadanie na trawe i czulam sie jak idiotka jak wszyscy sie na mnie gapili A i mialam pomysl zeby dzis malego dopiero o 22.30 polozyc (czyli standardowo gdyby nie zmieniono czasu) a on poszedl sobie spac o 20.30 i tyle...Nawet bez kapieli sie obylo ![]() No i bylam na basenie. Dzis kilkanascie basenow tylko, bo szwagierka mnie zagadywala... chyba tyle... |
|
|
|
#3142 |
|
Zakorzenienie
|
O to jak u nas... Olcia ślini się od 4 miesięcy, ryczy na zęby od 3 miesięcy, zagryza wargę od 2,5 miesiąca... a zębów ani widu, ani słychu. codziennie po sto razy zadaję jej to samo pytanie: "Oluniu kochana, a gdzie są zęby?"
|
|
|
|
#3143 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo na tym filmie sie to takie proste wydawalo hahaha nie no zartuje Hubis po wynurkowaniu zrobil oczy jak 5 zl i zaczal plakac ale szybko mu przeszlo ale bylo to poraz pierwszy i ostatni ![]() Primavera mi sloiczek starcza na 3 razy narazie testujemy smaki i raczej nie jest to jakis sensowny posilek Szperrr ty bedziesz psacerowala w Polsce :P a kiedy ty dokladnie jedziesz? Szperr mi sie ta rozowa podoba jak ksiezniczka by wygladala a co!!!
|
|
#3144 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście - tż mądraliński nagle, ze ja to źle robię, że to trzeba tak - a na zajęciach do wody z dzieckiem wejść się boi, a tu taki przemądrzały ![]() Cytat:
)Właśnie obejrzałam labirynt Fauna - poryczałam się jak bóbr
|
||
|
|
|
#3145 |
|
Zakorzenienie
|
ja tylko na chwilkę bo juz się szykujemy. jeszcze raz proszę o trzymanie kciuków. Diabelnie się boję i denerwuję ledwo śniadanie zjadłam z nerw, ale cały czas staram się wierzyć, że wszystko będzie dobrze...
|
#3146 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja Małgosia urodziła się 2 dni pozniej ![]() Cytat:
![]() świetne fotki, Hubert jaki zadowolony ![]() mi tez bardziej podoba się kremowa Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3147 |
|
Zadomowienie
|
Ciumkanie dolnej wargi - ulubioną zabawą małego.
Tych znaków nadchodzących zębów to my mamy już chyba ze 100. Ja nie zwracam na to uwagi, ale każdy kto nas odwiedza to zawsze coś znajdzie. Wkładanie rączek do buzi, zagryzanie wargi, obgryzanie grzechotek i obślinianie łapek każdy komentuje - szuka ząbków ![]() I tak już ponad miesiąc. A ja stwierdzam że niech szuka, przyjdzie czas to znajdzie Celko ja rolki uwielbiam, śmigam od dzieciństwa. Nie jeździłam już długo, od samego początku ciąży. Teraz chętnie bym wyjechała i pewnie wskoczę w rolki popołudniu jak pójdziemy z tż na spacer. Sama też bym mogła ale już widzę wszystkich w oknach jak śmigam tu na tej mojej wsi z wózkiem i na rolkach ![]() Bubbelku to może taki weekend rzeczywiście dużo tu zmieni. Jejkuś zazdroszczę!!!!! Jeśli chodzi o seks to ja się przestawiłam na weekendy. W tygodniu raczej padamy oboje ale weekendy są nasze ![]() Bliźniaki czaderskie. Ostatnio podziwiam mamy bliźniaków. I mamy dzieci które nie śpią po nocach i mają kolki. Tyle miałam napisać i wszystko mi z głowy wyleciało ![]() Może mi się jeszcze przypomni a teraz zmykam na cincina bo przyszła moja forma do muffinek. Dziewczyny czy wy też się tak sypiecie??? Włosy ze mnie lecą hurtem. Misia trzymajcie sięEvela witamy Szperrr generalnie ja wolę kremowy kolor. I chyba ta sukienka ładniejsza. Mały jutro kończy 4 miesiąc i zastanawiam się czy nie spróbować jabłuszka. Ale trochę się boję przez te jego kupsztale. Ostatnio jest dobrze i boję się że znowu popsuję. Pozdrawiamy i życzymy miłych spacerów bo pogoda dziś cudna chyba wszędzie. Edit Jeszcze raz ja Ile ciasta wlewa się doforemki z muffinkami? Do pełna czy tylko do jakiejś wysokości?? Robię dzisiaj te z czekoladą. Która wpada na kawcię???
|
#3148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aż mnie to wkurza, że mam zamiar ściąć Ja muffiny nalewam tak prawie do pełna, na jakieś 4/5 wysokości ![]() misia - tzrymamy kciuki (Hubert swoje oślinione też) Korzystacie jeszcze z przwijaków? Hubert ostatnio cały czas obraca sie na boki, a dwa razy juz na brzuszek - no niby jak go przewijam to jestem obok ale mam schizę, że mi zleci . Zastanawiam się, czy nie zrezygnować juz z przewijaka? (tylko tu mam pod ręką szafkę z wszystkim, a jak będę go przewijać na łóżku to już muszę oprzyrządowanie przynosić... )
|
|
|
|
|
#3149 |
|
Zadomowienie
|
Dzieńdoberek mamusie
![]() Niestety przez ostatni tydzień nie miałam czasu na wizażowanie, ponieważ rodzice TŻ przylecieli do nas i tak jakoś wyszło Muszę przyznać, że chyba na dobre mi to wyszło, bo zauważyłam, że odkąd mniej czasu spędzam przed komputerem mam więcej czasu na inne rzeczy U nas wszystko w porządku, Adrianek już jest przedszkolakiem ![]() Miałam też nadzieję, że Jaś zacznie w końcu przesypiać noce, ale niestety- budzi się przynajmniej 3 razy w ciągu nocy. Daję mu przecierki ze słoiczka, zjada już całą zawartość Załączę kilka aktualnych zdjęć...
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
muffiny-mniam mniam...
koniecznie zrób zdjęcia!ja swoich jeszcze nie zrobiłam też się sypię ![]() aż się czasem jeszcze dziwię,że coś jeszcze mam na tej głowie i też mam myśli,żeby ściąć ![]() ale w sumie w kitę najłatwiej ![]() co do ząbków to też to co chwilę słyszę przygryza wargę,ślini się okrutnie,pakuje co się da do buzi,a ręce to non stop-zresztą widać to na większości zdjęć ![]() a zębów jak nie widać tak nie widać najłatwiej zrzucić na zęby ![]() ale przychodzi taki okres w życiu dziecka że -ślini się-bo uczy połykać ślinę -wpycha łapki do buzi-bo dopiero je zauważył,a usta to jego narząd poznawczy -czemu przygryza wargę to nie wiem ale Zu zaczęła to robić jakieś 2mce temu jak i te ww rzeczy i nie wiążę tego z ząbkami tylko z ciumkaniem dla przyjemności,poznawania swoich możliwościPrima-super zdjęcia i super pojazd wodny! co do przewijaka to też się dzisiaj nad tym zastanawiałam,bo Zu już takie akrobacje na nim wyczynia,że już nie raz była w połowie poza nim u niej to jest jedno odepchnięcie się nogą np.i mimo,ze przy niej stoję to zaczynam się bać..dzisiaj położyłam przewijak na łóżko ![]() Szperrr-mnie się bardziej kremowa podoba,ale weź obie,bo różnie może być.Sweterek może Ci być w ogóle nie potrzebny,bo może już upały będą u nas jakby co dokupisz u nas albo od biedy nakryjesz tym białym
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.

za poniedziałkowe badania
Zresztą czego ja bym chciała przy 160 cm wzrostu

. I co wtedy robić? Przeczekać, uciekać?
Przecież nie wyciągnę cyca przy obcych ludziach 

A może warto byłoby samej zacząć?

+ godzina-półtorej na spacerze 

Przymdlalam w 1 ze sklepow, a w drodze do drugiego dzieciaki jakies oblaly mnie cola..
Ja bym jeszcze tego sama w wannie nie zrobila