|
|
#4141 |
|
*sportaddict*
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 2
Czekam na warsztaty bezpieczny maluch i mam wrażenie ze mam najmniejszy brzuch na sali
Edytowane przez vadi Czas edycji: 2017-02-16 o 16:49 |
|
|
|
#4142 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jednak kupujemy fotelik maxi cosi cabrio fix mam już adaptery i opinie kilku mam.Byliśmy dziś z TŻ w castoramie i mamy już płytki na korytarz farby i oświetlenie zaraz zamawiamy szafę a od poniedziałku robota rusza już sie nie mogę doczekać bo korytarz mamy okropny a w sypialni wory z ciuchami małego jak na śmietniku...
|
|
#4143 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
daj znać jak wizyta Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4145 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, ale czasami bywa uciążliwe jak się chce coś z nim załatwić. Zresztą mój szef jest bardzo specyficzny. Pyta mnie czy pojadę w tą delegację o której Wam ostatnio pisałam, mówię, mu że mam kiepskie wyniki ostatnich badań i nie pojadę, a on na to, że ok, ale mam jeździć gdzie indziej ech, no i już planuje mi zadania i wymyśla co mam robić w marcu... Ja też od początku tak mam, uciążliwe fakt, ale chyba się już przyzwyczaiłam. Cytat:
. Nie przejmuj się tym zupełnie Cytat:
Daj znać jak będzie u Ciebie. Cytat:
![]() Tak, mój ginekolog mówi, że jak będę mieć jakieś skórcze, czy czuć ból, mam wziąć. Ba. Kazał mi zawsze mieć przy sobie. Więc jeden blister mam w torebce, jeden na szafce nocnej. Cytat:
Cytat:
Ja jestem 90, także prawie rówieśnica. Cytat:
Cytat:
Ja też już cooooraz większa. W weekend idę kupić ciążowe spodnie, bo w pracy ostatnio pół dnia siedziałam z rozsuniętym rozporkiem .
|
||||||||
|
|
|
#4146 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś po wizycie niestety maluszek do góry nogami i nie szlo nic podejrzeć za to pokazywał ile ma paluszków . Najwazniejsze ze wszystko dobrze. Troche sie zmartwilam jak chciala wiedziec dlaczego moja mama byla w ciazy blizniaczej i dzieci zmarly wystraszylam sie zadzwonilam do mamy wypytalam o wszystko ale lekarka mnie uspokoila. Wizyta nastepna za 4 tygodnie wydluzyla o tydzien bo niby wtedy zrobi dokladniejsze badania polowkowe
|
|
|
|
#4147 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4148 |
|
MerDer 4ever
|
Dziekuje za kciuki
o 23 beda w Tallinie, potem 16-17 godzin i sie zobaczymy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4149 |
|
*sportaddict*
|
Powiem Wam, że to stężenie ciąży na metr kwadratowy na warsztatach chyba zadziałało pobudzająco, bo po raz 1 synek urządził takie harce i fikołasy, że nie miałam żadnych wątpliwości, co to
|
|
|
|
#4150 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie ze już tak wyraźnie czujesz małego Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4151 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny ja dziś miałam wędrówkę po galerii, nogi mi w tyłek wchodzą dosłownie. Chciałam kupić troszkę ciuchów dla maleństwa i muszę powiedzieć, że jestem rozczarowana rozmiarówką. Znalezienie rozmiarów 56/62 to nie lada wyczyn. Towar poprzebierany, wszystko co mi się podobało było od 68 w górę. Kilka rzeczy kupiłam ,ale to nie zmienia faktu, że tego co będę potrzebowała w pierwszej kolejności to nadal nie mam.
|
|
|
#4152 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Bo sobie dziurę wysmarujesz!
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Też nie lubię latania i przepinania kabli, dlatego kupiliśmy odkurzacz bezprzewodowy. Sprawdza się super, ale nie będzie się nadawał do dużych powierzchni. Cytat:
Zamówię, tylko nie wiem jeszcze które ![]() Do ciuszków też jakoś nie jestem przekonana... Cytat:
![]() Tylko nie wiesza ubrań na drzwiach, a dekoruje nimi krzesła. I tłumaczy, że za czyste do prania, a za brudne do szafy Cytat:
![]() Cytat:
Odebrałam dzisiaj wyniki badań. Mam za mało erytrocytów i hematokrytu (?). Czytam, że może to wskazywać na anemię, ale hemoglobinę mam ok
|
||||||||
|
|
|
#4153 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też już bardzo wyraźnie czuje ruchy. Podobno w drugiej ciąży czuje się szybciej l. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4154 | |
|
Zakorzenienie
|
To widzę , że z dekoracją mamy podobnie
![]() ---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ---------- Cytat:
|
|
#4155 |
|
Wtajemniczenie
|
Etusiaaa - ktory u Ciebie tydzien ? Bo u nas też II ciaza ale jeszcze nic nie czuje
u nas jest 17t02d no nic poczekam.Mnie wczoraj zlapal katar morderca , myślałam ze umre , dzisiaj juz lepiej tylko gardło troch boli . Mam nadzieje ze Bartka nie zaraze. My jeszcze troche i roczek bedzie imprezka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- Ale u nas niebiesko na pierwszej stronie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4156 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oj niebiesko się robi też to zauważyłam. To będzie impreza my w tym roku już 3 latka Pauliny. Czas leci jak szalony. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4157 |
|
MerDer 4ever
|
U mnie 18t3d ![]() Zaraz zbieram sie na chwile do pracy a koło 13 ruszam w trasę. Dziekuje za wszystkie kciuki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4158 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie, po bólach w pachwinach, brzuch się zmniejszył, ale za to maluszek na bank kopie i się rusza- nie da się tego pomylić z ruchami jelit. Zazwyczaj po posiłkach albo jak siądę spokojnie po aktywności, no i drugi ranek z rzędu mnie zbudził, ale ja w ogóle mam czujny sen
|
|
|
|
#4159 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz co ja ma dziś 18.t5d. ruchy czuję już dawno od jakiś 3tygodni ale takie mocne kopniaczki, że je nawet widać jak się patrzy to od ok 7 -8 dni, U mnie też II ciąża ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Rano rozkręca się po śniadaniu i często wieczorem jak siedzę w pracy, no wczoraj to się tak wiercił, że się ułożyć na krześle nie mogłam silne dziecko![]() Przede mną 3 ostatnie dni w pracy... oby gin nie miał nic przeciwko L4. Włącz mi się moszczenie gniazdka muszę wszystko sobie poukładać ...bo czas szybko leci i tak na prawdę już za 4 miesiące mogą się u nas zacząć akcje porodowe
|
|
#4160 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja zbieram się dziś do rodziców nie byłam dwa tygodnie bo brat był chory☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4161 |
|
królikoholiczka
|
Ja mam 18t2d
wczoraj możliwe ze czułam dzidziusia ale raczej to nie to. Ciężko mi określić jeszcze
|
|
#4162 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie 17t1d wiec nawet się nie łudzę że poczuje coś wyraźnie
wczoraj TŻ słuchał brzuszka i mówi tak jak chyba mąż Morelle, że słychać taki szum, a jak drapie się po brzuchu to idzie echo i ma wrażenie jakby było tam mnóstwo wody ![]() Śniły mi się dzisiaj śpioszki, były ekstra, rozpinaly się całe po bokach, tak ze można było położyć dziecko i po prostu pozapinac i było już ubrane ale cholerka nie pamietam jakiego były koloru Haha ![]() Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
|
#4163 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też coś tam czuję w brzuchu ale ciężko mi stwierdzić czy to maleństwo
nie jest to regularne więc mam duże wątpliwości u mnie dzisiaj 18t0d Pogoda się u mnie już zepsuła Idę zaraz sprzątać, pies mi błota naniesie w taką pogodę |
|
|
|
#4164 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie 17t6d i maluszek leniuszek nie chce matce kopniaka sprzedać
Ale myślę, że mój pies coś czuje, bo najlepiej mu się śpi z głową na moim brzuchu, a nigdy tak nie miał ![]() Mojemu Tż śnił się dzisiaj chłopczyk hehe, miesiąc temu śniła mu się dziewczynka
|
|
#4165 |
|
Zakorzenienie
|
To dziwne, że aż taka dużo różnica w tych ruchach, ale to normalne. No mnie w 17t.5 d już kopał, że hej... a w 16 tym wiedziałam, że to to
, ale ja mam ogólnie taką wrażliwą macicę i wszystko czuję chyba wyraźniej przez to
|
#4166 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy według Was miesiąc zaczyna się od 18 tygodnia? Bo już zgupiałam z tymi miesiącami.
|
|
#4167 |
|
Zakorzenienie
|
5 miesiąc? Tak czyli jak masz 18t,0d to zaczynasz 5 miesiąc
|
#4168 |
|
Rozeznanie
|
Hej. Ja juz od kilku dni regularnie czuje ruchy ale bardziej pod wieczor i jak ide spac.
Bylam tez pare dni temu u kolezanki ktora miesiac temu rodzila. Jeju ma takiego fajnego faceta. Nie ma problemu zeby karmic raz z piersi a raz z butelki. Zazdraszczam. Duzo wiedzy mi tez przekazala takiej ogolnej np. Zeby nie lykac duzo witamin. U mnie znow sie tesciowa wlaczyla do akcji. Wczoraj sie pochwalila ze juz kupila pieluchy tetrowe i zaczela wymieniac kremy przewijaki podsypki nie podsypki. Juz sie boje. Wizyta za tydzien 24 juz sie nie moge doczekac czy damy rade potwierdzic plec. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4169 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak myślałam, chociaż w necie są różne opinie, dziękuję
![]() Cytat:
Wczoraj, np. kupiłam malutkie szare getry z kokardkami na bokach, stwierdziłam, że utnę je jak będzie chłopiec ![]() Oj te teściowe, jakby same tego nie przechodziły...
|
|
|
#4170 |
|
Zakorzenienie
|
ja w 18 tygodniu zaczęłam czuć maluszka, teraz mam 20+3 i są już czasem bardzo mocne
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.

Śmieszne maja te rozmiary w 5 10 15 kupilam 3 bluzki w tym samy rozmiarze i jedna jest o rozmiar mniejsza
teraz poluje juz na krótki rękaw
sporo rzeczy dostane od rodziny wiec nie szaleje z zakupami. 

.

Fajnie ze już tak wyraźnie czujesz małego 

i nie wiem czy moge spokojnie tak sobie wszystko robić, mam całe 4 dni pracy jeszcze ?