Lipcówki 2017 ❤ cz. 2 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-02-16, 16:48   #4141
vadi
*sportaddict*

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 2

Czekam na warsztaty bezpieczny maluch i mam wrażenie ze mam najmniejszy brzuch na sali

Edytowane przez vadi
Czas edycji: 2017-02-16 o 16:49
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-16, 17:31   #4142
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
podeślij póki co kilka osób odradzało mi body wkładane przez głowę i się tym sugeruję

Chilli Pepper, odnośnie mojej metody sprzątania. Zacznę od tego, że ja nienawidzę odkurzać. Najbardziej przeszkadza mi chodzenie z kablem, przepinanie odkurzacza z gniazdka do gniazdka. Myślę, że jak ktoś nie ma awersji do odkurzania to będzie wolał najpierw odkurzyć i potem użyć mopa, czasowo podobnie wyjdzie.

Zainspirowała mnie wczoraj reklama odkurzacza Philips Powerpro Aqua, który jest bezprzewodowy i jednocześnie pełni funkcję mopa. W pierwszej chwili pomyślałam o zakupie, ale cena 1300zł mnie skutecznie odstraszyła.
Pomyślałam więc, czy nie dałoby się jednocześnie odkurzać i mopować w inny sposób i uznałam, że spróbuję.
Potrzebny sprzęt to:
- płaski mop z końcówką z mikrofibry
- gumowe rękawiczki
- wiaderko z wodą
- gąbka do sprzątania (taka do mycia naczyń - dobrze mi się nią zbiera okruchy)
- spryskiwacz ze środkiem czystości (ja używałam wody z octem + olejek lawendowy)

Sprzątanie polega na tym, że tak jakby zamiatam mopem, który jest wilgotny, więc jednocześnie myje podłogę. Kiedy widzę, że zaczyna się zbierać kurz i okruchy to:
- usuwam gumową rękawiczką kurz z mopa i podłogi, a następnie umieszczam w wiaderku z wodą
- usuwam okruchy gąbką i czyszczę w wiaderku z wodą
- spryskuję mop żeby był wilgotny i sprzątam kolejny fragment podłogi

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Ja chyba od kilku dni czuję. U mnie jest to takie świdrowanie w dole brzucha, więc na pewno nie żołądek. Szczególnie wczoraj wieczorem dziecko było aktywne. Jednak jak dotykałam ręką brzuch to nic nie czułam, więc nie jest to aż tak mocne jak u dziewczyn, które też czują kopniaczki.
Czasami robię podobnie ale jak nie mam piachu dużo

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Ja mam wizyte u mojego gina w 20 tyg wiec pewnie mi zleci wtedy, myslalam ze o czyms zapomnial mi powiedziec na ostatniej wizycie

Przyszla paczka Śmieszne maja te rozmiary w 5 10 15 kupilam 3 bluzki w tym samy rozmiarze i jedna jest o rozmiar mniejsza teraz poluje juz na krótki rękaw sporo rzeczy dostane od rodziny wiec nie szaleje z zakupami.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
przepiękne ciuszki kupiłaś ,muszę zajrzeć do tego 5 10 15

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
No właśnie to do końca nie zależy od wieku tylko od podejścia rodziców.
Mnie wkurza np., że moja teściowa nauczyła mojego męża, że po przyjściu z domu ściąga się ubrania, przebiera, a te wychodne wiesza na drzwi... jak u cyganów.... 7 lat minęło i dalej z tym walczę.
Na ubrania jest szafa, a nie skrzydło drzwi...

Ja się zastanawiam czy mi po porodzie nie odmieni się w drugą stronę
rozwaliłaś mnie tym jak u cyganów hehehe
Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Mąż napisał mi, że skończyli robotę i zaraz wyjeżdżają Teraz proszę o kciuki żeby bezpiecznie dojechali bo przed nimi 27h drogi
trzymam !
Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Czekam na warsztaty bezpieczny maluch i mam wrażenie ze mam najmniejszy brzuch na sali
Nie przejmuj się to norma chyba u bab w ciąży.Ja jak byłam to też miałam takie wrażenie

jednak kupujemy fotelik maxi cosi cabrio fix mam już adaptery i opinie kilku mam.Byliśmy dziś z TŻ w castoramie i mamy już płytki na korytarz farby i oświetlenie zaraz zamawiamy szafę a od poniedziałku robota rusza już sie nie mogę doczekać bo korytarz mamy okropny a w sypialni wory z ciuchami małego jak na śmietniku...
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-16, 18:26   #4143
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
Mąż napisał mi, że skończyli robotę i zaraz wyjeżdżają Teraz proszę o kciuki żeby bezpiecznie dojechali bo przed nimi 27h drogi
Trzyman kciuki

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
A ja rosne i rosne i rosne. A dziś na16 mam wizytę i podgladne maluszka. Mam nadzieję że nic nie urosło między nogami hehe.

Dziś 19t4d
Super brzuszek daj znać jak wizyta

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-16, 18:42   #4144
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Ja patrzę tylko na aukcje z opiniami i zdjęciami.

Opaski maja śliczne ale mi sie raczej nie przydadzą

Ja chyba zamówię cos na próbę i zobaczę jak po tym praniu i prasowaniu beda wyglądać

Na Ali bywa różnie, są szmatki a są i fajne jakościowo rzeczy. Fajnie że tam są zdjęcia w feedbackach. Ja kupuję tylko z dużą ilością bardzo dobrych opinii.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-16, 18:46   #4145
elaweronika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość
Jacy u mnie w pracy bylibyśmy szczęśliwi gdyby nasz się tak fochnął i nie odzywał Moglibyśmy w spokoju pracować
Ma to swoje niezaprzeczalne plusy , ale czasami bywa uciążliwe jak się chce coś z nim załatwić. Zresztą mój szef jest bardzo specyficzny. Pyta mnie czy pojadę w tą delegację o której Wam ostatnio pisałam, mówię, mu że mam kiepskie wyniki ostatnich badań i nie pojadę, a on na to, że ok, ale mam jeździć gdzie indziej ech, no i już planuje mi zadania i wymyśla co mam robić w marcu...

Cytat:
Ja od początku ciąży się budzę na sikanie
Uciążliwe to jest.
Ja też od początku tak mam, uciążliwe fakt, ale chyba się już przyzwyczaiłam.

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Byłam na chwilę w pracy ale się poobrażali za L4 mimo, że od końcówki listopada wiedzieli o ciąży, nie moja wina, że kierowniczka zamiast zatrudniać chodziła na urlopy i pracownik za mnie miał być od początku lutego, a jest 3 dzień ;-) niby jak znowu się przeziębiłam to była mowa "tak, tak masz rację lepiej idź już na L4" a teraz fochy
Czyli nie tylko u mnie w pracy fochy hehe . Nie przejmuj się tym zupełnie
Cytat:
Masakra z tym Waszym szefostwem, same fochy
ciekawa jestem, jak będzie u mnie
No ja się boję swojemu szefowi powiedzieć o tym, że planuję L4 serio... Daj znać jak będzie u Ciebie.

Cytat:
Morelle łomatko bosko! nie wiem czy Twoje dziecko nie ma więcej ubrań niż ja
Na pewno ma więcej ubrań niż ja

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a nospa jest bezpieczna w ciąży?
Tak, mój ginekolog mówi, że jak będę mieć jakieś skórcze, czy czuć ból, mam wziąć. Ba. Kazał mi zawsze mieć przy sobie. Więc jeden blister mam w torebce, jeden na szafce nocnej.

Cytat:
Ja tez miałam młodych rodziców (21 i 25l), TZ nieco starszych - chyba jego mama miała jakieś 26lat jak go urodziła, to jego tata moze 29. Czyli wiekowo nie ma aż takiej różnicy, natomiast w zachowaniu, podejściu różnica jest ogromna.
U mnie jest bardzo duża różnica, moja mama urodziła mnie mając 42L, a mama męża 20L. No i moja teściowa jest tylko rok starsza od mojej siostry a jego dziadkowie są młodsi od moich rodziców. Jednak nie czuję różnicy w wychowaniu, mamy bardzo podobne domy, mimo wielkich różnic wiekowych między naszymi rodzicami.

Cytat:
Napisane przez orangemisia Pokaż wiadomość
Mam balsam Palmers. Śmierdzi strasznie, ale działa, fajnie nawilża.

Ja jestem z rocznika 91. Jest tu jakaś moja rówieśnica?
Palmersa uwielbiam! U mnie świetnie się sprawdza, szybko wchłania. Stosuję na zmianę z oliwką z BabyDream dla mam tą różową. I Palmers dużo lepszy.
Ja jestem 90, także prawie rówieśnica.

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
Termin mam na 20lipca

Ja jeszcze nawet nic nie ogarnięte mam. Nic mi się nie chce
Ja na 22 i poza łóżeczkiem, które dostałam w spadku, nie mam dla dziecka zupełnie nic z rzeczy materialnych, ale myślę dopiero po remoncie i około 5 miesiąca zacząć kompletować wyprawkę. Kasę już odkładam, a w sklepach i tak na bieżąco wszystko jest.

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
A ja rosne i rosne i rosne. A dziś na16 mam wizytę i podgladne maluszka. Mam nadzieję że nic nie urosło między nogami hehe.

Dziś 19t4d
Jeju pięknie!

Ja też już cooooraz większa. W weekend idę kupić ciążowe spodnie, bo w pracy ostatnio pół dnia siedziałam z rozsuniętym rozporkiem .
elaweronika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-16, 18:53   #4146
darietta
Zakorzenienie

Ja dziś po wizycie niestety maluszek do góry nogami i nie szlo nic podejrzeć za to pokazywał ile ma paluszków . Najwazniejsze ze wszystko dobrze. Troche sie zmartwilam jak chciala wiedziec dlaczego moja mama byla w ciazy blizniaczej i dzieci zmarly wystraszylam sie zadzwonilam do mamy wypytalam o wszystko ale lekarka mnie uspokoila. Wizyta nastepna za 4 tygodnie wydluzyla o tydzien bo niby wtedy zrobi dokladniejsze badania polowkowe
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-16, 19:43   #4147
orangemisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
U mnie przebitka w cenie jest zauważalna, bo na samym TSH jest 20 zł różnicy (dziś 9zł, a zazwyczaj 30zł), a że badania robiłam i ja i Tż to myślę, że ponad 100zł łącznie zaoszczędziliśmy. Tż robił grupę krwi, płaciliśmy 28zł, a ja w poprzednim miejscu ok. 60zł. Ale faktycznie, można coś szybko złapać, tyle ludzi. Chociaż z drugiej strony do przychodni przychodzą chorzy, więc kaszel i katar wokół nie powinien mnie dziwić.
Ja płacę 14zł za tsh,więc widzę,że cena w miarę ok. A badania robię w prywatnej przychodni/klinice.

Cytat:

orangemisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-16, 19:53   #4148
taedio
MerDer 4ever

Dziekuje za kciuki Tz dojechał do portu i za 40 min ma prom o 23 beda w Tallinie, potem 16-17 godzin i sie zobaczymy

Stary 2017-02-16, 20:03   #4149
vadi
*sportaddict*

Powiem Wam, że to stężenie ciąży na metr kwadratowy na warsztatach chyba zadziałało pobudzająco, bo po raz 1 synek urządził takie harce i fikołasy, że nie miałam żadnych wątpliwości, co to
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-16, 21:08   #4150
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
Powiem Wam, że to stężenie ciąży na metr kwadratowy na warsztatach chyba zadziałało pobudzająco, bo po raz 1 synek urządził takie harce i fikołasy, że nie miałam żadnych wątpliwości, co to
Hahahaha stężenie ciąży Fajnie ze już tak wyraźnie czujesz małego

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-16, 22:07   #4151
emmos
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
No taka różnica to faktycznie inna gadka. Warto poczekać nawet godzinę w kolejce.

Korzystasz z jakiejś aplikacji na telefon informującej o smogu? Możesz coś polecić? Nie mieszkam w dużym mieście ale z chęcią zobaczyłabym jak sytuacja w regionie.
Wiesz co mnie komunikaty RSO (Regionalny System Ostrzegania) pojawiają się w telewizorze, stąd wiem gdy jest zagrożenie. Ale mój Tż często sprawdza na stronie http://aqicn.org/city/poland/lodz/lo...awla-ii-15/pl/ tutaj mozna sprawdzic jakość powietrza na calym świecie.

Cytat:
No to kciuki za szczęśliwą podróż

Cytat:
Wiedział, że o nim mówią, więc chciał zaznaczyć swoją obecność

Dziewczyny ja dziś miałam wędrówkę po galerii, nogi mi w tyłek wchodzą dosłownie. Chciałam kupić troszkę ciuchów dla maleństwa i muszę powiedzieć, że jestem rozczarowana rozmiarówką. Znalezienie rozmiarów 56/62 to nie lada wyczyn. Towar poprzebierany, wszystko co mi się podobało było od 68 w górę. Kilka rzeczy kupiłam ,ale to nie zmienia faktu, że tego co będę potrzebowała w pierwszej kolejności to nadal nie mam.
Stary 2017-02-16, 22:17   #4152
calineczka3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
To może ja za często smaruję i dlatego wylazło
Bo sobie dziurę wysmarujesz!

Cytat:
zapomniałaś o muślinowych i bawełnianych!
z tego co z wątku wyczytałam to flanelowe są trwalsze i przyjemniejsze niż tertowe. Bawełniane jak to bawełna przewiewne więc do przykrywania dziecka w lato powinny się nadać, a muślinowe miłe w dotyku i miękie - o ile coś z tymi muślinowymi nie wymyśliłam sobie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Dziewczyny moj skarb tak wczoraj szalał, że szok... już silnie kopie
Może to od ruchow też, ale zaczynaja mi sie te spiecia/twardnienia macicy... tam jedno dwa to ok... ale wieczorem miałam z 10 jedno za drugim... nue calej tylko kawalka na dole, trochę sie martwię bo nie chce znowu co 3 tyg lezec w szpitalu i nie wiem czy moge spokojnie tak sobie wszystko robić, mam całe 4 dni pracy jeszcze ?
A wczoraj miałam dyskusje z szefem... ehhh...

To przez szefa

Cytat:
Napisane przez orangemisia Pokaż wiadomość
Ja na szczęście nie chodzę aż tak często do toalety. Jednak muszę raz w nocy/nad ranem wstać, co już mnie denerwuje, ponieważ nigdy tak nie miałam

Też nie wiem czym się różnią i czy ich wszystkich będę potrzebować. Zamówiłam po 2-3 sztuki. Jak przyjdą to ocenie które są fajniejsze w dotyku i dokupie te które mi się wydają przydatniejsze.
Przyzwyczajamy się do nocnego wstawania

Cytat:
podeślij póki co kilka osób odradzało mi body wkładane przez głowę i się tym sugeruję

Chilli Pepper, odnośnie mojej metody sprzątania. Zacznę od tego, że ja nienawidzę odkurzać. Najbardziej przeszkadza mi chodzenie z kablem, przepinanie odkurzacza z gniazdka do gniazdka. Myślę, że jak ktoś nie ma awersji do odkurzania to będzie wolał najpierw odkurzyć i potem użyć mopa, czasowo podobnie wyjdzie.

Zainspirowała mnie wczoraj reklama odkurzacza Philips Powerpro Aqua, który jest bezprzewodowy i jednocześnie pełni funkcję mopa. W pierwszej chwili pomyślałam o zakupie, ale cena 1300zł mnie skutecznie odstraszyła.
Pomyślałam więc, czy nie dałoby się jednocześnie odkurzać i mopować w inny sposób i uznałam, że spróbuję.
Potrzebny sprzęt to:
- płaski mop z końcówką z mikrofibry
- gumowe rękawiczki
- wiaderko z wodą
- gąbka do sprzątania (taka do mycia naczyń - dobrze mi się nią zbiera okruchy)
- spryskiwacz ze środkiem czystości (ja używałam wody z octem + olejek lawendowy)

Sprzątanie polega na tym, że tak jakby zamiatam mopem, który jest wilgotny, więc jednocześnie myje podłogę. Kiedy widzę, że zaczyna się zbierać kurz i okruchy to:
- usuwam gumową rękawiczką kurz z mopa i podłogi, a następnie umieszczam w wiaderku z wodą
- usuwam okruchy gąbką i czyszczę w wiaderku z wodą
- spryskuję mop żeby był wilgotny i sprzątam kolejny fragment podłogi

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Wyobrażałam sobie wczoraj, że wymyśliłaś jak jednocześnie myć podłogę i i wycierać kurze, ale np. na meblach

Też nie lubię latania i przepinania kabli, dlatego kupiliśmy odkurzacz bezprzewodowy. Sprawdza się super, ale nie będzie się nadawał do dużych powierzchni.

Cytat:
Hej
Ja mam krzywą cukrową w przyszłym tygodniu bo miałam glukozę w moczu. Normalnie jest dużo później jakoś między 24 a 28 tyg.

Znalazłam tyle pięknych ciuszków na alie A jakoś nie jestem do końca przekonana żeby zakładać dziecku ciuszki stamtąd. Niby wszystko jest z Chin, wszystko się pierze i prasuje ale jakoś nie wiem

Calineczka link do bucików KLIK
Dziękuję
Zamówię, tylko nie wiem jeszcze które
Do ciuszków też jakoś nie jestem przekonana...

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
No właśnie to do końca nie zależy od wieku tylko od podejścia rodziców.
Mnie wkurza np., że moja teściowa nauczyła mojego męża, że po przyjściu z domu ściąga się ubrania, przebiera, a te wychodne wiesza na drzwi... jak u cyganów.... 7 lat minęło i dalej z tym walczę.
Na ubrania jest szafa, a nie skrzydło drzwi...
Mój ma to samo
Tylko nie wiesza ubrań na drzwiach, a dekoruje nimi krzesła.
I tłumaczy, że za czyste do prania, a za brudne do szafy

Cytat:

Cytat:
Napisane przez elaweronika Pokaż wiadomość
Ma to swoje niezaprzeczalne plusy , ale czasami bywa uciążliwe jak się chce coś z nim załatwić. Zresztą mój szef jest bardzo specyficzny. Pyta mnie czy pojadę w tą delegację o której Wam ostatnio pisałam, mówię, mu że mam kiepskie wyniki ostatnich badań i nie pojadę, a on na to, że ok, ale mam jeździć gdzie indziej ech, no i już planuje mi zadania i wymyśla co mam robić w marcu...
Wiem coś o specyficznych szefach

Odebrałam dzisiaj wyniki badań.
Mam za mało erytrocytów i hematokrytu (?). Czytam, że może to wskazywać na anemię, ale hemoglobinę mam ok
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-17, 06:47   #4153
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Bo sobie dziurę wysmarujesz!

To przez szefa

Przyzwyczajamy się do nocnego wstawania

Wyobrażałam sobie wczoraj, że wymyśliłaś jak jednocześnie myć podłogę i i wycierać kurze, ale np. na meblach

Też nie lubię latania i przepinania kabli, dlatego kupiliśmy odkurzacz bezprzewodowy. Sprawdza się super, ale nie będzie się nadawał do dużych powierzchni.

Dziękuję
Zamówię, tylko nie wiem jeszcze które
Do ciuszków też jakoś nie jestem przekonana...

Mój ma to samo
Tylko nie wiesza ubrań na drzwiach, a dekoruje nimi krzesła.
I tłumaczy, że za czyste do prania, a za brudne do szafy

Wiem coś o specyficznych szefach

Odebrałam dzisiaj wyniki badań.
Mam za mało erytrocytów i hematokrytu (?). Czytam, że może to wskazywać na anemię, ale hemoglobinę mam ok
Dekorowanie krzeseł u mnie to samo mąż robi. A ja walczę z tym 5 lat😈

Ja też już bardzo wyraźnie czuje ruchy. Podobno w drugiej ciąży czuje się szybciej l.

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-17, 07:01   #4154
morelle_
Zakorzenienie

To widzę , że z dekoracją mamy podobnie

---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ----------

Cytat:
Też tak miałam
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-17, 07:27   #4155
faithworkswonders
Wtajemniczenie

Etusiaaa - ktory u Ciebie tydzien ? Bo u nas też II ciaza ale jeszcze nic nie czuje u nas jest 17t02d no nic poczekam.
Mnie wczoraj zlapal katar morderca , myślałam ze umre , dzisiaj juz lepiej tylko gardło troch boli . Mam nadzieje ze Bartka nie zaraze.
My jeszcze troche i roczek bedzie imprezka

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

Ale u nas niebiesko na pierwszej stronie

Emilia
faithworkswonders jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-17, 08:31   #4156
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez faithworkswonders Pokaż wiadomość
Etusiaaa - ktory u Ciebie tydzien ? Bo u nas też II ciaza ale jeszcze nic nie czuje u nas jest 17t02d no nic poczekam.
Mnie wczoraj zlapal katar morderca , myślałam ze umre , dzisiaj juz lepiej tylko gardło troch boli . Mam nadzieje ze Bartka nie zaraze.

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

U mnie 19+4 tc.

Oj niebiesko się robi też to zauważyłam.

To będzie impreza my w tym roku już 3 latka Pauliny. Czas leci jak szalony.

Stary 2017-02-17, 08:44   #4157
taedio
MerDer 4ever

U mnie 18t3d
Zaraz zbieram sie na chwile do pracy a koło 13 ruszam w trasę.
Dziekuje za wszystkie kciuki mąż juz w Polsce

Stary 2017-02-17, 09:43   #4158
SteveS
Zakorzenienie

U mnie, po bólach w pachwinach, brzuch się zmniejszył, ale za to maluszek na bank kopie i się rusza- nie da się tego pomylić z ruchami jelit. Zazwyczaj po posiłkach albo jak siądę spokojnie po aktywności, no i drugi ranek z rzędu mnie zbudził, ale ja w ogóle mam czujny sen
SteveS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-17, 09:58   #4159
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez faithworkswonders Pokaż wiadomość

No Ja mam wizytę w poniedziałek mam nadzieję, że podpatrzymy czy będzie róż czy błękit na 1 str
Wiesz co ja ma dziś 18.t5d. ruchy czuję już dawno od jakiś 3tygodni ale takie mocne kopniaczki, że je nawet widać jak się patrzy to od ok 7 -8 dni, U mnie też II ciąża

Cytat:

U mnie 18t3d

Super, że szczęśliwie dojechali

Cytat:
Napisane przez SteveS Pokaż wiadomość
U mnie, po bólach w pachwinach, brzuch się zmniejszył, ale za to maluszek na bank kopie i się rusza- nie da się tego pomylić z ruchami jelit. Zazwyczaj po posiłkach albo jak siądę spokojnie po aktywności, no i drugi ranek z rzędu mnie zbudził, ale ja w ogóle mam czujny sen
Moje maleństwo kopie mnie jak zasypiam, mówię sobie, że w ten sposób mówi mi dobranoc Rano rozkręca się po śniadaniu i często wieczorem jak siedzę w pracy, no wczoraj to się tak wiercił, że się ułożyć na krześle nie mogłam silne dziecko

Przede mną 3 ostatnie dni w pracy... oby gin nie miał nic przeciwko L4. Włącz mi się moszczenie gniazdka muszę wszystko sobie poukładać ...bo czas szybko leci i tak na prawdę już za 4 miesiące mogą się u nas zacząć akcje porodowe

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-17, 10:06   #4160
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

U mnie 18t3d

Jak dobrze ze mąż juz tak blisko!

Ja zbieram się dziś do rodziców nie byłam dwa tygodnie bo brat był chory☺

Stary 2017-02-17, 10:19   #4161
emilia0508
królikoholiczka

Ja mam 18t2d wczoraj możliwe ze czułam dzidziusia ale raczej to nie to. Ciężko mi określić jeszcze

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-17, 10:26   #4162
Agg_s
Wtajemniczenie

U mnie 17t1d wiec nawet się nie łudzę że poczuje coś wyraźnie wczoraj TŻ słuchał brzuszka i mówi tak jak chyba mąż Morelle, że słychać taki szum, a jak drapie się po brzuchu to idzie echo i ma wrażenie jakby było tam mnóstwo wody
Śniły mi się dzisiaj śpioszki, były ekstra, rozpinaly się całe po bokach, tak ze można było położyć dziecko i po prostu pozapinac i było już ubrane ale cholerka nie pamietam jakiego były koloru Haha

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-17, 10:33   #4163
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Ja też coś tam czuję w brzuchu ale ciężko mi stwierdzić czy to maleństwo nie jest to regularne więc mam duże wątpliwości u mnie dzisiaj 18t0d za tydzień i 4 dni wizyta i połówkowe
Pogoda się u mnie już zepsuła
Idę zaraz sprzątać, pies mi błota naniesie w taką pogodę
Jon_Snow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-17, 10:56   #4164
emmos
Zakorzenienie

U mnie 17t6d i maluszek leniuszek nie chce matce kopniaka sprzedać Ale myślę, że mój pies coś czuje, bo najlepiej mu się śpi z głową na moim brzuchu, a nigdy tak nie miał

Mojemu Tż śnił się dzisiaj chłopczyk hehe, miesiąc temu śniła mu się dziewczynka
Stary 2017-02-17, 11:01   #4165
Mała!
Zakorzenienie

To dziwne, że aż taka dużo różnica w tych ruchach, ale to normalne. No mnie w 17t.5 d już kopał, że hej... a w 16 tym wiedziałam, że to to , ale ja mam ogólnie taką wrażliwą macicę i wszystko czuję chyba wyraźniej przez to

Stary 2017-02-17, 11:10   #4166
emmos
Zakorzenienie

Dziewczyny czy według Was miesiąc zaczyna się od 18 tygodnia? Bo już zgupiałam z tymi miesiącami.
Stary 2017-02-17, 11:17   #4167
Mała!
Zakorzenienie

5 miesiąc? Tak czyli jak masz 18t,0d to zaczynasz 5 miesiąc

Stary 2017-02-17, 11:19   #4168
myszowata1313
Rozeznanie

Hej. Ja juz od kilku dni regularnie czuje ruchy ale bardziej pod wieczor i jak ide spac.
Bylam tez pare dni temu u kolezanki ktora miesiac temu rodzila. Jeju ma takiego fajnego faceta. Nie ma problemu zeby karmic raz z piersi a raz z butelki. Zazdraszczam. Duzo wiedzy mi tez przekazala takiej ogolnej np. Zeby nie lykac duzo witamin.
U mnie znow sie tesciowa wlaczyla do akcji. Wczoraj sie pochwalila ze juz kupila pieluchy tetrowe i zaczela wymieniac kremy przewijaki podsypki nie podsypki. Juz sie boje. Wizyta za tydzien 24 juz sie nie moge doczekac czy damy rade potwierdzic plec.

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-17, 11:43   #4169
emmos
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
5 miesiąc? Tak czyli jak masz 18t,0d to zaczynasz 5 miesiąc
Tak myślałam, chociaż w necie są różne opinie, dziękuję

Cytat:
Napisane przez myszowata1313 Pokaż wiadomość
Hej. Ja juz od kilku dni regularnie czuje ruchy ale bardziej pod wieczor i jak ide spac.
Bylam tez pare dni temu u kolezanki ktora miesiac temu rodzila. Jeju ma takiego fajnego faceta. Nie ma problemu zeby karmic raz z piersi a raz z butelki. Zazdraszczam. Duzo wiedzy mi tez przekazala takiej ogolnej np. Zeby nie lykac duzo witamin.
U mnie znow sie tesciowa wlaczyla do akcji. Wczoraj sie pochwalila ze juz kupila pieluchy tetrowe i zaczela wymieniac kremy przewijaki podsypki nie podsypki. Juz sie boje. Wizyta za tydzien 24 juz sie nie moge doczekac czy damy rade potwierdzic plec.

Dobrze mieć taką osóbkę, która jest na bieżąco w temacie.Też już nie mogę się doczekać poznania płci Wczoraj, np. kupiłam malutkie szare getry z kokardkami na bokach, stwierdziłam, że utnę je jak będzie chłopiec
Oj te teściowe, jakby same tego nie przechodziły...
Stary 2017-02-17, 11:51   #4170
karolinuuusia
Zakorzenienie

ja w 18 tygodniu zaczęłam czuć maluszka, teraz mam 20+3 i są już czasem bardzo mocne ze dwa razu widać było na powierzchni brzucha

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości