Włosomaniaczki :D - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-04-04, 10:42   #3571
nicki86
Zadomowienie

Dot.: Włosomaniaczki :D

Finlorko... na tych zdjęciach wygladasz jak zupełnie dwie osoby...zupełnie inaczej w blond inaczej w tej czerni. Mimo, że lubie ciemne włosy to bardziej podobasz mi się w jasnym wydaniu i mysle, że jak byś wróciła do naturalnych to byłby dla nich najwiekszy prezent Ale nie na mawiam Cie bo Ty masz sie czuć dobrze z nimi. Ale wyobraź sobie, że masz bardzo długie włosy (kiedys bedziesz miała) i stale bedziesz musiala je farbować... koncówki podejrzewam, że beda ekstra suche i bedziesz musiala je scinać. Wiecie chyba natura nas obdarzyła najlepiej jak tylko można i myśle że na dłuższa mete jednak najlepiej nam w naturalnych barwach. A nawet jesli bys chciala te ciemne to zawsze można pofarbować na czarno ziołowa basmą, która się po czasie raczej zmyje, a koncowki podcinać, az zejdziesz do swojego naturalnego koloru, chociaz nie farbowałam jeszcze ziołami wiec nie wiem dokładnie jak to działa. Wyobraź sobie Twoje włosy do tyłka grube w ciemnym naturalnym blondzie... aż ja się rozmarzyłam ale nie namawiam!!
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-04, 10:43   #3572
madziunia80
Zakorzenienie

GG do madziunia80 Send a message via Skype™ to madziunia80

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Aha...
Te ostatnie może faktycznie są trochę zbyt ciemne Były jasniejsze tylko kiedy raz ufarbowałam na ciemny brąz wyszły prawie czarne. I o ile Garnier szybko się spłukiwał i z ciemnego brązu stawały się rudawe, tak po Londzie zostały takie ciemne i już. A nie farbowałam całych włosów tylko odrosty i potem na 5 minut pod koniec nakładałam farbe na całe włosy, żeby trochę odświezyc kolor...
Co do cery - zawsze lubiłam taki leciutko trupi wygląd - blada twarz (mam taką naturalnie, bez tony pudru ), ciemny makijaz oczu i do tego ciemne włosy

Musze pomyślec o tych farbach. A gdzie mozna kupic ten utleniacz 3%?? Tylko w sklepie fryzjerskim??

A co do okularków - kiedy wybieralismy je z TŻ miałam już ciemne włosy i nie wiem teraz czy będa pasowały do mojego naturalnego
Chociaż jesli zdecyduję się na powrót do natury to minie sporo czasu zanim odrosna

A mój TŻ wcale mi w tym dylemacie nie pomaga... Jemu się podobam i w jasnych i w ciemnych (kiedy się poznaliśmy byłam blondynką ) byle bym tylko miała długie
I kiedy mu marudzę, ze się niszczą i chyba będę musiała obciąc na krótko, jesli miałabym wrócic do blondu powtarza mi cały czas "To po co w ogóle zaczynałaś farbiowac??!!"
Zarówno farby, jak i utleniacze można kupić na allegro. Z tymże, utleniacz zazwyczaj tylko w pojemności 1l, więc na dobrych 12-16 farbowań, w zależności od farby. Nie polecam zakupów w sklepach fryzjerskich, bo ceny są koszmarne. Ja moje pierwsze zakupy zrobiłam właśnie w sklepie fryzjerskim, kupiłam tubkę farby l'oreal Majirel i utleniacz 1l, na allegro zapłaciłabym maksymalnie 70 zł z kosztami przesyłki, a w sklepie fryzjerskim stacjonarnym, nie internetowym zapłaciłam 112 zł !!!!
Stary 2008-04-04, 10:48   #3573
madziunia80
Zakorzenienie

Cytat:
Aha, więc to miałaś na myśli mówiąc "gasi cerę"
Szara, bez życia...
No niestety źle dobrany kolor włosów może narobić niezłego bigosu. Kiedyś miałam ognistą czerwień na głowie. Czułam się w niej świetnie, ale tylko w naprawdę mocnym makijażu, z nieskazitelną cerą i mocno podkreślonymi oczami. A, że były to czasy liceum, makijaż taki nie bardzo mogłam nosić na co dzień Jednym słowem kolor włosów musi na Tobie dobrze leżeć zarówno wtedy kiedy się budzisz, jak i kiedy nałożysz make up.

Ups, wyszedł post pod postem. Ajm sorrri

Nicki, ja się nie zgadzam z naturą, bo w moim przypadku wyszła z tego szara myszka, a ja taka absolutnie nie jestem, więc muszę sobie wizerunek poprawiać A, że coś jest takiego w tej mojej twarzy, cerze, że w zasadzie każdy kolor mi pasuje, to pokusę mam ogromną. Byłam już platynową blondynką, ruda, miałam na głowie pieprz z solą, beż, czerń, czerń z fioletem, czerń z czerwienią, czerń z niebieskim połyskiem, brązy jasne, ciemne, intensywną czerwień, oczywiście burgund i bordo. I chociaż teraz postanowiłam, że farbowanie ograniczam do pogłębiania naturalnego koloru - ciemny mysi blond, więc farbuję na popielaty brąz na poziomie 5 i jestem zadowolona. Ale nie wiem, czy mi palma niedługo nie odbije

Edytowane przez madziunia80
Czas edycji: 2008-04-04 o 11:13
madziunia80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-04, 12:36   #3574
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Przyznam, że coraz częściej zastanawiam się nad powrotem do naturalnych włosów. Nie, żeby mi się podobały, tylko, żeby przestać niszczyć włosy farbowaniem Chociaż szczerze mówiąc wybór „włosy albo dobre samopoczucie” to żaden wybór
Boję się tylko, że się poświęcę, obetnę włosy na krótko (za co mój TŻ mnie zlinczuje), będę miała swój naturalny kolor i ... i co? I w pewnym momencie znowu najdzie mnie ochota na zmianę koloru – najpierw trochę ciemniejszy, potem jeszcze trochę i jeszcze trochę, aż w końcu znowu dojdę do takich włosów jak teraz i będę musiała co miesiąc farbować...

Poza tym jeszcze jedna rzecz mnie dobija Że jak głupia nakupowałam różnych farb, bo oczywiście byłam pewna, że jeszcze długi czas będę farbować włosy na ciemno i teraz mam w szafce kilka farb, które prawdopodobnie będę musiała wyrzucić... i razem z nimi pieniądze pójdą w błoto... Bo nie znam nikogo z moich znajomych, kto farbowałby włosy na taki kolor Mogłabym wystawić na allegro, ale wątpię czy ktoś kupuje takie rzeczy na allegro, kiedy może sobie wejść do pierwszego lepszego sklepu i kupić dowolną farbę.
A te farby to:
Londa Color Naturals – Hebanowy brąz
Garnier Color Naturals – Ciemny brąz (x2)
Wellaton – Ciemny brąz (x3)
Kretynka ze mnie, prawda? 6 farb mi zostało

I znowu post pod postem ehh...starosc...
to moze wystaw na targowisku
i zawsze mozesz sie na cos nwymienic
ja juz tez nie farbuje, choc znając zycie to na wakacje wezmie mnie na jakies pasemka;/
ja bym była chętna odkupic od ciebie te kolory tyle ze ja etz zrezygnowałam z farbowania

Cytat:
Ucz się, ucz powodzenia
dziękuję, już po wszystkim i wreszcie weekend
a jutro ide do urzędu za pracą
Mirelkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-04, 13:49   #3575
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tigresska Pokaż wiadomość
Zamawiałam w mazidłach hydromanil. Właśnie dziś to do mnie przyszło - gratis dostałam 6 róznych próbek: olejek z komosy, NMF, jedwab hydrolizowany, active - aloe suchy koncentrat żelu, kwas hialurowy - 1% roztwór oraz hydrolat rózany. Kompletnie się na tym nie znam, nie wiem co ma jakie dzialanie i do czego to zastosować, co z czym zmieszać iw jakiej ilosci... Kompletnie nic o tym nie wiem! przeglądam sobie forum o róznych przepisach ale jeszcze bardziej jestem skołowana. Co ja mam z tym zrobić? proszę, pomóżcie!
Wejdź na Biochemię do wątku "Oleje, olejki i hydrolaty", tam powinnaś znaleźć jakieś zastosowanie dla próbek.

Cytat:
Poza tym jeszcze jedna rzecz mnie dobija Że jak głupia nakupowałam różnych farb, bo oczywiście byłam pewna, że jeszcze długi czas będę farbować włosy na ciemno i teraz mam w szafce kilka farb, które prawdopodobnie będę musiała wyrzucić... i razem z nimi pieniądze pójdą w błoto... Bo nie znam nikogo z moich znajomych, kto farbowałby włosy na taki kolor Mogłabym wystawić na allegro, ale wątpię czy ktoś kupuje takie rzeczy na allegro, kiedy może sobie wejść do pierwszego lepszego sklepu i kupić dowolną farbę.
A te farby to:
Kretynka ze mnie, prawda? 6 farb mi zostało
Wystaw na Targowisku, ktoś na pewno przygarnie

Cytat:
Jest jeszcze jeden powód, dlaczego nie lubię siebie w jasnych włosach. Mam cerę naczynkową i z tego powodu bardzo często mam zaczerwienione policzki, szczególnie kiedy przebywam w ciepłych pomieszczeniach, jak zjem czy wypiję coś gorącego, albo nawet po małej ilości alkoholu Ale nie tylko, ja prawie zawsze mam mniej lub bardziej zaczerwienione policzki, zupełnie bez powodu. Przy ciemnych włosach to nie wygląda jeszcze tak źle i da się przeżyć, ale przy jasnych to wygląda po prostu okropnie
Znam ten ból Zawsze po lekcji polskiego(sala na południowej stronie szkoły) mam taaaaakie wypieki Ale przyzwyczaiłam się już do tego

Cytat:
Co do tych typów ciepłych czy chłodnych to nie mam pojęcia, kompletnie się na tym nie znam
Jakim jestem typem kolorystycznym??
Stwórz wątek na Wizażystce na temat swojego typu kolorystycznego Na górze wszystkich wątków są przyklejone od Redakcji, powinny Ci pomóc w stworzeniu poprawnego opisu własnej siebie

A ja dzisiaj leniuchuje Mojej klasie ubzdurała się jakaś dyskoteka, ale uznałam, że nigdzie nie idę i siedzę do wieczora na Wizażu

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-04, 13:55   #3576
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Wejdź na Biochemię do wątku "Oleje, olejki i hydrolaty", tam powinnaś znaleźć jakieś zastosowanie dla próbek.
Albo zapytać dziewczyn na wątku o mazidłach

Cytat:
A ja dzisiaj leniuchuje Mojej klasie ubzdurała się jakaś dyskoteka, ale uznałam, że nigdzie nie idę i siedzę do wieczora na Wizażu
A to przyjemne leniuchowanie

virka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-04, 13:59   #3577
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość
Albo zapytać dziewczyn na wątku o mazidłach
Masz rację

Cytat:
Napisane przez virka
A to przyjemne leniuchowanie
Bardzo przyjemne Zaraz zrobię sobie czerwoną herbatkę i pobuszuje na Wizażu

Bieganie + Turbo Ewy Ch.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-04-04, 15:29   #3578
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Napisane przez madziunia80 Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczynki za kciuki, bardzo się przydały
Operacja się udała, wszystko wygląda obiecuąco. Na początku była lekka panika, bo tato miał znieczulenie w kręgosłup, a bał się go jak diabeł święconej wody. Powedział nawet, że nie da sobie zrobić takiego znieczulenia, bo ma takie przeczucie, że po nim nie wstanie już. Ale na szczęście wszystko jest w porządku, przeczucia się nie sprawdziły.
[...]

Cytat:
Napisane przez Mirelkaaa Pokaż wiadomość
dziewczyny sorki ze was zaniedbuje ale tyle mam nauki ze szook
jutro wieczorkiem co nieco ponadrabiam
Widzę, że i Mirelce udzieliła się mania na nowe avki

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
[...] a teraz lece czarna rzodkiew wetrzec w czache... maz nie bedzie ze mna chciał spac
Mojego sie pytałam o zapaszek i stwierdził, że da radę wytrzymać jeśli wpadnę na pomysł zostawienia soku na noc

Cytat:
Zamawiałam w mazidłach hydromanil. Właśnie dziś to do mnie przyszło - gratis dostałam 6 róznych próbek: olejek z komosy, NMF, jedwab hydrolizowany, active - aloe suchy koncentrat żelu, kwas hialurowy - 1% roztwór oraz hydrolat rózany. Kompletnie się na tym nie znam, nie wiem co ma jakie dzialanie i do czego to zastosować, co z czym zmieszać iw jakiej ilosci... Kompletnie nic o tym nie wiem! przeglądam sobie forum o róznych przepisach ale jeszcze bardziej jestem skołowana. Co ja mam z tym zrobić? proszę, pomóżcie!
Ukręcenie mazidełka jakiegoś bardziej skomplikowanego, to już wyższa jazda i tak jak dziewczyny radziły, znajdziesz napewno info na innych wątkach na Biochemii [ew. zapytaj,, na pewno ktoś poda recepturę], a od siebie moge powiedzieć:
- hydrolat możesz stosować jak tonik, jest bardzo fajny
z samego hydrolatu po dodaniu np. jedwabiu lub ew. innych protein jeśli takie masz, można wykonać spray do włosów
- http://mazidla.com/index.php?option=...id=61&Itemid=2 - fajny i szybki przepis na wykorzystanie olejku z komosy i kwasu i nmf
- http://mazidla.com/index.php?option=...id=60&Itemid=2 - prosta receptura z olejem, nmf, kwasem i aloe
- jedwab możesz dodać do jakiegoś gotowego sprayu na włosy [do 4% stężenia],
- tak samo do sprawu można wkroplić nmf
- aloes można dodać do wcierki na skórę głowy

Mieszać w małych porcjach najlepiej, żeby się nie psuło, bo jest bez konserwantów. Chyba, że robisz dodatki na bazie gotowych odżywek, wtedy można lać więcej, bo postoi dłużej dzięki konserwantom z gotowego produktu
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-04, 15:37   #3579
Eyna
Zadomowienie

GG do Eyna

Witam
Cytat:
Dzień dobry bardzo Włosomaniaczki :hej:
Właśnie skończyłam rozmowę z tatą, już o wiele lepiej z nim, chociaż rzecz jasna boli go noga, ale mówi, że do wytrzymania.
Cisze się bardzo, że wszystko w porządku

Cytat:
edit: No i muszę się Wam pochwalić, że od tych papek na włosy, a w moim przypadku to nafta, kokos, żółtko, olejek rycynowy i rozmarynowy nakładane co najmniej raz w tygodniu, a nierzadko dwa razy pojawiło mi się pełno nowych włosków na czubku głowy, mam ich multum, cieszą oko, bo dają nadzieję na poprawę, ale i drażnią, bo odstają od głowy i wygląda, jakbym była cały czas wystraszona
Mam podobny "problem", rośnie mi dużo nowych włosów, a mają to do siebie że są sztywne i sterczą pionowo lub w losowym kierunku dopóki nie staną się dłuższe niż 10 cm..

Cytat:
edit: po dokładnym przyjrzeniu się zdjęciom stwierdzam, że ciemne włosy są lepsze, ale powinny być nieco jaśniejsze, o jakieś 2 tony.
Myślę tak samo, Finloro, jeśli nie podobasz się sobie w jasnych włosach, mogłabyś zdecydować się na jakiś nie za ciemny brąz.

A w doborze odcieni.. Ja jestem typem kolorystycznym niezidentyfikowanym i wychodzę z założenia, że jeśli moje naturalne włosy są w ciepłej tonacji, to w ciepłych odcieniach powinno mi być najlepiej i najbardziej naturalnie.
Eyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-04, 15:39   #3580
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eyna Pokaż wiadomość
Mam podobny "problem", rośnie mi dużo nowych włosów, a mają to do siebie że są sztywne i sterczą pionowo lub w losowym kierunku dopóki nie staną się dłuższe niż 10 cm..
Marzę o takim "problemie"...

Stary 2008-04-04, 18:02   #3581
madziunia80
Zakorzenienie

Jolie kochana mam pytanie za 100 punktów, można wygrać rower i lśniące włosy Kupiłam kwas migdałowy 20%, kupiłam tego 6 ml i wiadomo, że na raz to to nie jest. Jak go przechowywać? W lodówce, czy gdzie bądź??

Tak sobie pomyślałam, że skoro tonik migdałowy należy przechowywać w lodówce, to może i peeling również...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-04, 18:15   #3582
madziunia80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eyna Pokaż wiadomość
Witam

Cisze się bardzo, że wszystko w porządku

Myślę tak samo, Finloro, jeśli nie podobasz się sobie w jasnych włosach, mogłabyś zdecydować się na jakiś nie za ciemny brąz.

A w doborze odcieni.. Ja jestem typem kolorystycznym niezidentyfikowanym i wychodzę z założenia, że jeśli moje naturalne włosy są w ciepłej tonacji, to w ciepłych odcieniach powinno mi być najlepiej i najbardziej naturalnie.
No to jest nas dwie

A z doborem odcieni wiadoma sprawa, ale niekażdy potrafi rozpoznać, czy ma ciepłe czy zimne refleksy. Czasami to nie taka łatwa sprawa
Stary 2008-04-04, 18:40   #3583
Eyna
Zadomowienie

GG do Eyna

Cytat:
No to jest nas dwie

A z doborem odcieni wiadoma sprawa, ale niekażdy potrafi rozpoznać, czy ma ciepłe czy zimne refleksy. Czasami to nie taka łatwa sprawa
Ja mam pewność mając złote i rude refleksy na ciepłym brązie

Za to ogólny typ kolorystyczny trudno określić, bo o ile mam cerę w zabarwieniu ciepłym, szybko się opalam, usta mam też w ciepłym odcieniu, to oczy mam chłodne, jasnoniebieskie, a rumieńce czy ewentualne sińce pod oczami też w kolorach odpowiadającym zimnym typom urody.. Pytałam wizażystki, ale nikt nie wie
Eyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-04, 18:40   #3584
xyoko
Zakorzenienie

Dzień dobry Ja dzisiaj od 6 jestem na nogach, ciągle jakieś załatwianie i bieganie, padam ze zmęczenia a jeszcze muszę pare rzeczy zrobić Wpadłam do Was chwilę się porelaksować

Cytat:
To jesteśmy juz dwie

Od razu mi lepiej

Cytat:
Dzień dobry bardzo Włosomaniaczki :hej:
Właśnie skończyłam rozmowę z tatą, już o wiele lepiej z nim, chociaż rzecz jasna boli go noga, ale mówi, że do wytrzymania.

edit: No i muszę się Wam pochwalić, że od tych papek na włosy, a w moim przypadku to nafta, kokos, żółtko, olejek rycynowy i rozmarynowy nakładane co najmniej raz w tygodniu, a nierzadko dwa razy pojawiło mi się pełno nowych włosków na czubku głowy, mam ich multum, cieszą oko, bo dają nadzieję na poprawę, ale i drażnią, bo odstają od głowy i wygląda, jakbym była cały czas wystraszona
Cieszę się, że z Tatą wszystko dobrze Byłam pewna, że tak będzie

Gratuluję nowych włosków (jakkolwiek to brzmi )

Cytat:
Gasi cerę nie znaczy, że powoduje jej bladość, znaczy tyle, że cera staje sie szara, bez życia. Nigdzie nie neguję Twojej naturalnej bladości. Sama jestem bladziocha, tylko ja z kolei sztucznie się koloruję, samoopalaczami brązerami itp. bo siebie w wersji white nie znoszę. Szczególnie, że cery nie mam nieskazitelnej, te pajączki i niespodzianki od czasu do czasu, a na ładnie opalonej cerze tego nie widać
Masz jakichś faworytów jak chodzi o samoopalacze? Ja siebie w wersji white również nie znoszę, ale samoopalacze zawsze są dla mnie za żółte a kremy typu "granier skóra muśnięta słońcem" mnie zapychają Ciągle szukam czegoś dla siebie..

Cytat:

Nicki, ja się nie zgadzam z naturą, bo w moim przypadku wyszła z tego szara myszka, a ja taka absolutnie nie jestem, więc muszę sobie wizerunek poprawiać A, że coś jest takiego w tej mojej twarzy, cerze, że w zasadzie każdy kolor mi pasuje, to pokusę mam ogromną. Byłam już platynową blondynką, ruda, miałam na głowie pieprz z solą, beż, czerń, czerń z fioletem, czerń z czerwienią, czerń z niebieskim połyskiem, brązy jasne, ciemne, intensywną czerwień, oczywiście burgund i bordo. I chociaż teraz postanowiłam, że farbowanie ograniczam do pogłębiania naturalnego koloru - ciemny mysi blond, więc farbuję na popielaty brąz na poziomie 5 i jestem zadowolona. Ale nie wiem, czy mi palma niedługo nie odbije
Widzę, że szalałaś z tymi kolorami

Ja mam fobię na punkcie odrostów i z tego powodu ani razu nie zmieniłam swojego naturalnego koloru
xyoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-04, 20:12   #3585
Porcelainnn
Zadomowienie

Cytat:
Hej

Czyli na razie jasne włosy prowadzą
Ale, że nie wszystkie dziewczynki oddały swój głos w tym głosowaniu wynik może jeszcze ulec zmianie...
Ja osobiście lepiej sie czuję w ciemnych, ale to farbowanie mnie dobija...

Ja też jestem za ciemnymi, ale tak samo jak Magda uważam, że nie aż tak ciemnymi jak miałaś. Może jakiś ciepły brązik lub mahoniowy?
Jakaś dobra farba i farbowanie tylko odrostów...

Cytat:
Napisane przez xyoko Pokaż wiadomość

Masz jakichś faworytów jak chodzi o samoopalacze? Ja siebie w wersji white również nie znoszę, ale samoopalacze zawsze są dla mnie za żółte a kremy typu "granier skóra muśnięta słońcem" mnie zapychają Ciągle szukam czegoś dla siebie..
Polecam samooplacz w sprayu firmy Soraya, bardzo wygodnie się do nakłada, nie robi smug i daje ładny, złocisty odcień . Oprócz tego dobry jest jeszcze Daxa w piance.

Kupiłam dziś olej kokosowy Zaraz idę zrobić płukankę z rumianku, a potem nałożyć olej na włosy, zwinąć łepek w folię aluminiową i zmyć jutro. Ciekawe jaki będzie efekt

Swoją drogą jak siostra zobaczyła mnie dziś uradowaną ze słoiczkiem tego oleju w ręce zapytała po co mi on i kiedy odpowiedziałam,że to do włosów popatrzyła na mnie jak na nienormalną Wytłumaczyłam jej, ale chyba nie bardzo mi wierzyła (Siostra czasem zagląda na wizaż przed kupnem kosmetyków, ale nie jest zarejestrowana i pisać na forum też nie chce)

I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
Porcelainnn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-04, 20:13   #3586
madziunia80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xyoko Pokaż wiadomość
Dzień dobry Ja dzisiaj od 6 jestem na nogach, ciągle jakieś załatwianie i bieganie, padam ze zmęczenia a jeszcze muszę pare rzeczy zrobić Wpadłam do Was chwilę się porelaksować

Od razu mi lepiej

Cieszę się, że z Tatą wszystko dobrze Byłam pewna, że tak będzie

Gratuluję nowych włosków (jakkolwiek to brzmi )

Widzę, że szalałaś z tymi kolorami

Ja mam fobię na punkcie odrostów i z tego powodu ani razu nie zmieniłam swojego naturalnego koloru
Ja też się bardzo cieszę, wszyscy odetchnęliśmy z ulgą.
Jeżeli chodzi o samoopalacze to ja stosuję już od dawna Dax Cosmetics Extra Bronze. Nakładam go rzadko, bo daje intensywną opaleniznę. A mi zależy na naturalnym efekcie. I odpowiada mi jego szybkość działania, ponieważ nie ma potrzeby powtórnej aplikacji w krótkim czasie.
Używałam też samoopalacza l'orealowskiego, ale nie byłam zadowolona z efektów, ponieważ po jednej aplikacji nie dawał ładnej, stonowanej opalenizny, w zasadzie w ogóle nie było jej widać. A ja nie chcę używać samoopalacza co 3 dni dla podtrzymania efektu, bo może skończyć się niespodziankami, a tego chcę uniknąć.

Ano szalałam z kolorami, szalałam, nadal mnie korci, bo lubię zmiany Ale powstrzymują mnie właśnie te zbyt szybko widoczne odrosty.
Stary 2008-04-04, 21:44   #3587
Heollin
Raczkowanie

GG do Heollin

Ja też mam pytanko na punkcie włosów...
Mam mnóstwo i w dodatku sie ślicznie krecą,
ale ostatnio powoli odmawiają do kręcenia się...
Co mam robić?

HELROTH

\polish pagan metal/

Heollin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-04, 22:09   #3588
tigresska
Zakorzenienie

Cytat:
Przeglądałąm ten wątek i im dłuzej to robiłam tym mniej wiedzialam...

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Ukręcenie mazidełka jakiegoś bardziej skomplikowanego, to już wyższa jazda i tak jak dziewczyny radziły, znajdziesz napewno info na innych wątkach na Biochemii [ew. zapytaj,, na pewno ktoś poda recepturę], a od siebie moge powiedzieć:
- hydrolat możesz stosować jak tonik, jest bardzo fajny
z samego hydrolatu po dodaniu np. jedwabiu lub ew. innych protein jeśli takie masz, można wykonać spray do włosów
- http://mazidla.com/index.php?option=...id=61&Itemid=2 - fajny i szybki przepis na wykorzystanie olejku z komosy i kwasu i nmf
- http://mazidla.com/index.php?option=...id=60&Itemid=2 - prosta receptura z olejem, nmf, kwasem i aloe
- jedwab możesz dodać do jakiegoś gotowego sprayu na włosy [do 4% stężenia],
- tak samo do sprawu można wkroplić nmf
- aloes można dodać do wcierki na skórę głowy

Mieszać w małych porcjach najlepiej, żeby się nie psuło, bo jest bez konserwantów. Chyba, że robisz dodatki na bazie gotowych odżywek, wtedy można lać więcej, bo postoi dłużej dzięki konserwantom z gotowego produktu
Dziękuję za pomoc To sa tylko próbki wiec jest tego niewiele, za mało na wymyślne receptury, do takich które znalazłam nie mam wielu składników. Ale szkoda mi aby się zmarnowały... A o stezeniach to już w og.ole jestem zielona... zagladałam na wizażową sciągę ale ja nigdy z chemii najlepsza nie byłam... Cóż, coś tam będę kombinować.
tigresska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-04, 22:29   #3589
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Porcelainnn Pokaż wiadomość
Kupiłam dziś olej kokosowy Zaraz idę zrobić płukankę z rumianku, a potem nałożyć olej na włosy, zwinąć łepek w folię aluminiową i zmyć jutro. Ciekawe jaki będzie efekt
Gdzie kupiłaś??
I czekam na relację, czy dołączy kolejna fanka OK

Cytat:
Napisane przez Heollin Pokaż wiadomość
Ja też mam pytanko na punkcie włosów...
Mam mnóstwo i w dodatku sie ślicznie krecą,
ale ostatnio powoli odmawiają do kręcenia się...
Co mam robić?
To pytanie raczej na wątek fryzjerski
My tutaj OT od fryzjerskiego

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-04, 22:52   #3590
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Dziękuję za pomoc To sa tylko próbki wiec jest tego niewiele, za mało na wymyślne receptury, do takich które znalazłam nie mam wielu składników. Ale szkoda mi aby się zmarnowały... A o stezeniach to już w og.ole jestem zielona... zagladałam na wizażową sciągę ale ja nigdy z chemii najlepsza nie byłam... Cóż, coś tam będę kombinować.
Tam w tych recepturach masz rubryczkę z kropelkami to powinno ułatwić sprawę.
Ja zresztą mieszam na oko, sugeruję się jedynie zalecanymi stężeniami, wychodzę z założenia, że +/- 1-2% nie zrobi włosom strasznej różnicy
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-04, 23:11   #3591
nicki86
Zadomowienie

Dziewczyny a u mnie dzień dziecka Rano przyszła mi szczotka do włosów Swietnie rozczesuje włoski, ale elektryzuje moje... może dlatego że zmieniłam szampony i myje tymi najprostrzymi? Ale to nie koniec po południu przyszła druga paczuszka z kosmetykami moje maseczki glorii, maska ziaji do rak kokosowa(cudownie pachnie i świetnie działa) i truskawkowy błyszczyk do ust Jestem już po wyprobowaniu maseczki, ale czekam aż włsoki mi wyschna... może nie beda sie elektryzować? mam nadzieje:P

Madziu pierw gratuluje włosków rosnących... jesteś dobrym przykładem na to że jednak nasze starania coś dają Ja może jeszcze w postaci długości nie zaobserwowałam zadnych efektów, ale znacznie lepiej moje włoski wygladaja, takie zadbane A co do malowania... jasne, czasem lepiej coś "podkrecic" w naturze niż czuć się źle ze soba, tak samo jest z makijażem. Ale widziałam już tyle ochydnych farbowań... z opłakanymi skutkami dlatego tak mówie
Ja sama osobiscie nigdy na żadne farby nie zdecydowałam sie... jedynie jak miałam lat naście to jakies takie na 8 myć co tylko lekki połysk dawało... ja jestem blada, włsosy mam bardzo ciemne i to tak kontrastowo wyglada że wiele osob sie mnie pyta czy farbuje a jaki ze mnie typ. trudne pytanie teraz chyba zima, kiedyś raczej jesień/lato
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-05, 09:01   #3592
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę, że i Mirelce udzieliła się mania na nowe avki
no udzieliła się

ja sie spodziewałam, ze bedzie duzo nadrabaiania, a wy tu dziewczyny się obijacie

nicki 86
mi tez elektryzuje włosy, ale już coraz mniej:P
Stary 2008-04-05, 09:46   #3593
madziunia80
Zakorzenienie

Dzień dobry
Pobudkę miałam dzisiaj o 7.15, więc nieprzytomnam lekko.
Nicki typ kolorystyczny raczej się nie zmienia, a już na pewno nie z ciepłego na zimny. Z Twojego zdjęcia wnioskuję, że jesteś typem ciepłym, bo widzę piękny rudy refleks. Buzia też ma raczej ciepły odcień, więc zimą i latem raczej nie jesteś.

Cytat:
Napisane przez Porcelainnn
Czekam na relację z maseczkowania

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-05, 10:09   #3594
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

Dzień Doberek
Dziękuję dziewczynki za wsparcie
Wy wspieracie mnie a ja Tżcika.
Taka zależność.

Przedwczoraj do samej 23 wysyłał przez internet swoje CV i list motywacyjny i..... wczoraj rano już się z 1 miejsca odezwali. Ma w poniedziałek rozmowę kwalifikacyjną...W moim mieście.

Więc....2 powód dla którego trzeba trzymać kciuki!!

Cytat:
Operacja się udała, wszystko wygląda obiecuąco. Na początku była lekka panika, bo tato miał znieczulenie w kręgosłup, a bał się go jak diabeł święconej wody. Powedział nawet, że nie da sobie zrobić takiego znieczulenia, bo ma takie przeczucie, że po nim nie wstanie już. Ale na szczęście wszystko jest w porządku, przeczucia się nie sprawdziły. Czucie w nogach wraca, więc i tato i my wszyscy całą rodzinką odetchnęliśmy z ulgą. Ale mówię Wam to est po prostu szok. Tatulek ma stopę i kostkę w gipsie, paluch miał rozcinany i gmerane przy kości (nie znam sie na specyfice, więc nie będę się mądrzyć), stworzony rzekomy staw. A potem noga w gips, tyle że jak byliśmy u taty w szpitalu to przez ten gips przeciekała mu krew i wpadliśmy w panikę, bo przecież jak to możliwe i na pewno coś spierniczyli. Ogólnie miałam nastój bojowy i postawiłam oddział na nogi. Okazało się, że wszystko jest w porządku, lekarz nawet powiedział, że martwiłby się, gdyby nie krwawiła ta rana, że to normalne i jak to określił, musi wyciec, co ma wyciec. Czyli ogólnie

Cieszę się żę wszystko w porządku i operacja taty się udała

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
ojoj... Wy to na jakiś odżywkach jedziecie... albo te odzywki do włosów tak działaja, ze macie takiego speada do pisania tych postów... ledwie nadrobiłam... a teraz lece czarna rzodkiew wetrzec w czache... maz nie bedzie ze mna chciał spac
hahahaaaa... a bardzo możliwe że to te odżyweczki i pokrzywka

A co do męża....może jemu też wetrzyj w główkę i będziecie sobie oboje pośmierdywać razem w łóżku

Mój w końcu zauwazył moje małe uzależnienie...Wizaz.. No cuż -niech się przyzwyczaja??

Cytat:
Przyznam, że coraz częściej zastanawiam się nad powrotem do naturalnych włosów.

(...)

A te farby to:
Kretynka ze mnie, prawda? 6 farb mi zostało [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/Unkas/USTAWI%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image008.gif[/IMG]

Absolutnie nie kretynka... tylko -włosomaniaczka

Ja też myslę nad powrotem....Ale obawiam się że nawet jak uda mi się wrócuć ..oby oby.. to ponoszę takie włoski jakiś czas i znowu zacznie kusić.. no musi być jakaś zmiana prawda??

A farby jak nie chcesz ich używać -wystaw na allegro-wiem że schodzą..! Albo wejdz na targowisko

Sweet_Jelly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-05, 10:31   #3595
tigresska
Zakorzenienie

Hello!

Cytat:
Napisane przez Sweet_Jelly Pokaż wiadomość

Przedwczoraj do samej 23 wysyłał przez internet swoje CV i list motywacyjny i..... wczoraj rano już się z 1 miejsca odezwali. Ma w poniedziałek rozmowę kwalifikacyjną...W moim mieście.
życzę mu powodzenia

Miłego weekendu!
Stary 2008-04-05, 12:03   #3596
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluje i trzymam mocno kciuki za rozmowę Zdaj relację, jak mu poszło

A ja wczoraj miałam niezbyt ciekawą akcję rodzinną Babcia(nie mieszka z nami) tak się zdenerwowała, że aż zemdlała Mama wzięła ją do nas na noc, żeby w razie czego miał kto jej pomóc(mieszka w 2-piętrowym domu z synem i jego rodziną. Pierwsze piętro zajmuje babcia i dziadek, przez którego właśnie tak się zdenerwowała, a na drugim właśnie jej syn[swoją drogą, to ten mój wujek, co wspominałam niedawno o nim tutaj ] i pewnie nie usłyszałby, jakby babcia znów zasłabła...).
Całe szczęście, że to tylko tak się skończyło.

Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Stary 2008-04-05, 13:26   #3597
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sweet_Jelly

to trzymamy kciuki

Cytat:
A ja wczoraj miałam niezbyt ciekawą akcję rodzinną Babcia(nie mieszka z nami) tak się zdenerwowała, że aż zemdlała Mama wzięła ją do nas na noc, żeby w razie czego miał kto jej pomóc(mieszka w 2-piętrowym domu z synem i jego rodziną. Pierwsze piętro zajmuje babcia i dziadek, przez którego właśnie tak się zdenerwowała, a na drugim właśnie jej syn[swoją drogą, to ten mój wujek, co wspominałam niedawno o nim tutaj ] i pewnie nie usłyszałby, jakby babcia znów zasłabła...).
zycz babci zdrowia ode mnie
Stary 2008-04-05, 13:50   #3598
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

Cytat:
życzę mu powodzenia

Miłego weekendu!
(Nie)dziękuję Kochanie... Aby nie zapeszyć....

i jeszcze 3 od puknięcia w niemalowane!
Cytat:
Gratuluje i trzymam mocno kciuki za rozmowę Zdaj relację, jak mu poszło

Zdam relacje na pewno....
Kurcze..To nie wesoło z babcią Mam nadzieję że to już się nie zdarzy bo jak to babcie -pewno ma już swoje lata....A dziadek za takie zdenerwowanie babci ma nagane

Wykorzystuje chwile że narzeczony się goli i weszłam do was Panienki... Bo już tęskniłam....

Dziś dokończyłam olejek "indyjski" do włosó Avonu- Nic on nie daje!!!
nawilża tylko na chwilkę!
Jednak Waxik polski lepszy!
Dobra do suchych okazała się rózwnież odżyweczka "Joanna -Naturia , miód i cytryna"
Oprócz za**** zapachu jeszcze dobrze nawilża włoski i jestem wstanie je w stanie rozczesać, ładnie się po niej ukłądają i.. .Nie obciąża włosków ani nie przyspiesza przetłuszczania....

Moja nowa - od 3 tyg - Miłość

Sweet_Jelly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-05, 16:01   #3599
xyoko
Zakorzenienie

Dzień dobry Cieszę się, że nie szalejecie z pisaniem

Cytat:
Napisane przez Porcelainnn Pokaż wiadomość

[I]Polecam samooplacz w sprayu firmy Soraya, bardzo wygodnie się do nakłada, nie robi smug i daje ładny, złocisty odcień . Oprócz tego dobry jest jeszcze Daxa w piance.
Dziękuję za rady
A ten Soraya jest do twarzy czy ciała?

Cytat:
Jeżeli chodzi o samoopalacze to ja stosuję już od dawna Dax Cosmetics Extra Bronze. Nakładam go rzadko, bo daje intensywną opaleniznę. A mi zależy na naturalnym efekcie. I odpowiada mi jego szybkość działania, ponieważ nie ma potrzeby powtórnej aplikacji w krótkim czasie.
Używałam też samoopalacza l'orealowskiego, ale nie byłam zadowolona z efektów, ponieważ po jednej aplikacji nie dawał ładnej, stonowanej opalenizny, w zasadzie w ogóle nie było jej widać. A ja nie chcę używać samoopalacza co 3 dni dla podtrzymania efektu, bo może skończyć się niespodziankami, a tego chcę uniknąć.
Również dziękuję A Ty masz z natury ciemniejszą karnację czy źle kojarzę? Bo wiadomo, że na różnych twarzach ten sam samoopalacz może różnie wyglądać. Ja z natury niestety jestem blada, więc "naturalną opaleniznę" u mnie cięzko wywołać

Cytat:

Trzymam kciuki

Cytat:
xyoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-05, 16:13   #3600
tigresska
Zakorzenienie

[quote=Sweet_Jelly;7130090 Dobra do suchych okazała się rózwnież odżyweczka "Joanna -Naturia , miód i cytryna"
Oprócz za**** zapachu jeszcze dobrze nawilża włoski i jestem wstanie je w stanie rozczesać, ładnie się po niej ukłądają i.. .Nie obciąża włosków ani nie przyspiesza przetłuszczania....
[/quote]

Nie podzielam Twojej radosci. Mam ją i juz nie moge sie doczekać aż sie skończy... Nie jestem z niej zadowolona. Uparcie szukam jakiejś lepszej
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości