Włosomaniaczki :D - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-04-08, 01:09   #3751
Jolie2601
Zakorzenienie

Dot.: Włosomaniaczki :D

Ja też w końcu uciekam spać- nieco się zasiedziałam sweet dremas everyone
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-08, 07:20   #3752
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

Dzień Dobry...
ja tak na chwileczkę bo za chwilkę muszę wychodzić na uczelnie..

Dziękuję Baby za te kciuki... wiedziałam że można na Was liczyć
Cytat:
Napisane przez tigresska Pokaż wiadomość
Witam! chciałam sie przywitać oraz przy okzaji wyzalić - nienawidzę barwy tataro - chmielowej! To co ona robi z moimi włosami to poprostu szok. są obciazone, nieświeże i ogólnie nieładne. myłamje niedawno, własnie sobie dosychają alenie wyglądają jakby dopiero co były myte... a odżywki nałożylam niewiele, o olejku kokosowym na końcówki nawet boje się pomyślec... robię wszystko aby ten szampon jak najszybciej się skończył...
A poza tym zrobiłam sobie serum do twarzy z próbek z mazideł - skóra po nim ładna jednak zapchalo mi ono pory, mam kilka pryszzy na twarzy, ale całe szczescie malutkie i niewidoczne ale za to jeden megaduzy tworzy mi sie dokładnie nad nosem pomiedzy brwiami na samym środku... pomijając fakt, że wyglada to okropnie to jeszcze boli...
Wiem że mam głupie problemy ale dzis jakos tak czuję sie taka brzydka i nieatrakcyjna przez to wszystko, szczególnie przez wlosy... no dobra, koniec z marudzeniem

mam nadzieję ze Twój TZ dostanie tą pracę

A co do długiegooczekiwania i braku ludzi w gabinetach lekarskich to z tego co się orientuje winny temu jest NFZ. przychodnie podpisują kontrakty z NFZ, on limituje liczbę osób do przyjęcia dziennie i nie jest ona duża. za przyjęcie wiecej osób NFZ nie zwróci przychodni pieniędzy -za te dodatkowe osoby. dlatego są takie duze kolejki i dlatego bywa tak, ze lekarze siedzą w gabinecie i nic nie robią bo np wiekszośc pacjentów już przyjęli i maja duzo czasu wolnego czekając na następnego pacjenta. Z czymś takim spotkałam sie jesli chodzi o rehabilitację i na tym oparta jest ta opinia
Szampon odstaw-jeżeli aż tak jest po nim źle i masz uczulenie to ODSTAW!!! Możesz nim myć ręce...W końcu Barwa nie jest droga - da się te 2-3 zł przeżyć A przynajmniej nie będziesz się atak źle czuła.
i kup sobie jakiś taki już sprawdzony(którego już używałaś)

A tak poza tym tak każda z NAS ma taki dzień..."Dzień Paszteta"

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki Sweet, małymi kroczkami do celu... Mój TŻ czekał chyba z 5 miesięcy na pierwszy odzew na CV, więc to już jest plus... że inne stanowisko - od czegoś trzeba zacząć, dobrze, że jest i to, zawsze to jednak ktok naprzód i więcej, niż żadne stanowisko, a potem zawsze jest i szansa pójść wyżej. A do 18 to już tylko 10 dni, zobaczysz, jak szybko zleci
Positive thinking

Głowa do góry, nie jesteś sama, ja też miałam małą tragedię po tej Barwie... tłuścioszek mały się zrobił ... powiedziałam "trudno" i zużyłam szampon na długość włosów, z dala od skóry i było OK
Positive thinking przez 5 miesięcy?
To twój TŻto MISTRZ!

Do 18stego nei dużo czasu zostało..więc jakoś to wytrzymamy...ale mam nadzieję że te trzymanie kciukó pomoże i szybciej TŻ znajdzie pracę...
Tak naprawdę w pracy człowiek się spełnia, zuje się potrzebny -ważny bo "coś" robi... Bez pracy jest trochę pusto..

No to zmykam na uczelnie...Jeszcze muszę się umalować a tu tak mało czasu zostało hmmm

Dziś odbieram z poczty mój zapasik WAxika cynamonowego Hahaaa.. Od razu mi weselej na duszy....

Sweet_Jelly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-08, 08:12   #3753
Milka19
Zakorzenienie

Smile Dot.: Włosomaniaczki :D

Cytat:
Napisane przez Sweet_Jelly Pokaż wiadomość
Tylko tak sobie myślę... ile może kosztować bilet miesięczny na Pkp.. Pewno ze 100 zl pójdzie?

A to zależy skąd i dokąd

Cytat:
Witam! chciałam sie przywitać oraz przy okzaji wyzalić - nienawidzę barwy tataro - chmielowej! To co ona robi z moimi włosami to poprostu szok. są obciazone, nieświeże i ogólnie nieładne. myłamje niedawno, własnie sobie dosychają alenie wyglądają jakby dopiero co były myte... a odżywki nałożylam niewiele, o olejku kokosowym na końcówki nawet boje się pomyślec... robię wszystko aby ten szampon jak najszybciej się skończył...
A poza tym zrobiłam sobie serum do twarzy z próbek z mazideł - skóra po nim ładna jednak zapchalo mi ono pory, mam kilka pryszzy na twarzy, ale całe szczescie malutkie i niewidoczne ale za to jeden megaduzy tworzy mi sie dokładnie nad nosem pomiedzy brwiami na samym środku... pomijając fakt, że wyglada to okropnie to jeszcze boli...
Wiem że mam głupie problemy ale dzis jakos tak czuję sie taka brzydka i nieatrakcyjna przez to wszystko, szczególnie przez wlosy... no dobra, koniec z marudzeniem
Skoro Ci nie odpowiada to się nie męcz więcej z nią Często jest tak, ze niby taki cacy skład a tu takie wielkie bum Ja na przykład bardzo lubie szampon timotei do włosów blond z bursztynem, cudnie się pieni, przyjemnie pachnie, włoski łatwo się rozczesują, są miłe w dotyku i ten blask a skład nie zaciekawy Mimo wszystko nie mam zamiaru z niego rezygnować

A co do maseczek to znam ten ból - człowiek chce wyładnieć, stosuje te różne smarowidła a tu taka niespodzianka Masz coś na pryszcze Mi dobrze wysusza z bez receptowych specyfików np. brevoxyl Zobaczysz, że teraz z Twoją cerą może być tylko lepiej

Ja po mikrodermabrazji aktualnie tak się łuszcze, że A do tego muszę słońca unikać, a taki ładny dzień się zapowiada

Sweet_Jelly to, że powiedzieli 18 nic nie przesądza. Czasami już na drugi dzień dzwonią, czasem nie odzywają się nigdy, bo znajdują lepszego kandydata. A 18 to nie taka odległa data, ja naprzykład czekam na telefon już 2 tygodnie - bo tyle mają czasu i planuje jak nie zadzwonią sama do nich zadzwonić i dowiedzieć się jak mi test poszedł Trzeba walczyć o swoje

Ja dziś prawie wolne - bo dzień typowo uczelniany się zapowiada Miłego dnia

Edit: Wax-ik cynamonowy A jest wogóle takie cudo
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-08, 08:31   #3754
Porcelainnn
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dori1981 Pokaż wiadomość
Zapomniałam się pochwalić ,ze sprzedałam prostownice .
Super była ,ale leżąc a łazięce wodziła na pokuszenie
Gratuluje To tak jakbyś zamknęła jakiś rozdział. I już nie kusi

Cytat:
ale macie dziewczyny tę moc przerobową Znowu mam tyyyyle do nadrobienia...

Dziękuję wszystkim że trzymacie kciuki za rozmowę kwalifikacyjną-właśnie mój TŻcik na nią pojechał i się stresuję.......

A ja spotkałam się dziś z moją Promotor...Oddawała (mi i 2m koleżankom) 1rozdział...Mój miała już poprawiony tylko sprawdzić..Ale znowu mam tyyle do poprawki (mimo iż poprawiłam poprzednio wg. jej uwag) no szok!!!

Aż boje się że się nie wyrobię do końca maja z oddaniem całej pracy...

A poza tym to wkurza mnie nasza opieka medyczna-zapisałam się dziś do okulisty i.. mam termin na..... 30 MAJA!!
A jak przypadkiem wstąpiłam kiedyś do polikliniki to... osóbek może przed gabinetami po 5?
I co Ci lekarze robią z resztą czasu za taką kasę jaką dostają??
Taaak. A co ma zrobić człowiek bardzo poważ nie chory, jak mu dadzą 2 miesięczny termin ... :/ Moja mama często powtarza, że wolałaby nie płacić rachunków na służbę zdrowia, bo i tak 3/4 badań wykonujemy prywatnie...

Cytat:

Jejku co za pytanie
Ja niewiele kobiet toleruję ale... jedną z tych, które cenię i którą uważam za naprawdę ładną jest Sherylin Fenn, a nad innymi typami muszę się głęboko zastanowić [taka jestem ]

Ciekawa kobieta, ciekawa uroda... bardzo.... kobieca

Cytat:
Napisane przez Milka19 Pokaż wiadomość
A dziękuje Właśnie wyłoniłam się z wanny niczym potwór z Loch Ness z maseczką na włosach i twarzy I już czuje się piękniejsza

Ja prawie całe życie spędziłam w małym miasteczku. Dopiero od kilku lat mieszkam, gdzie mieszkam i szczerze wcale nie tęsknie za dawnym miejscem A na starość marzy mi się domek w środku lasu z rzeką albo stawem obok. Będę ryby łowić - a co!

Jeśli chodzi o kobiece ideały piękna to takowych nie mam. Chociaż nie powiem, podoba mi się kształt twarzy modelki Gemmy Ward, za to chyba, że jest taki specyficzny, a włosy cudne ma Marcelina Sowa
Włosami Marceliny też się nieraz zachwycałam

Cytat:
Napisane przez blonndee Pokaż wiadomość
Giselle z buźki mi się tak średnio podoba, ale te włosy, ta figura

Też zaraz zmykam na uczelnie, szybko wklejam moje ideały. Trzy typy : brunetka, blondynka i szatynka Monica Bellucci (te usta, ten owal twarzy, te włosy!), młoda Kim Basinger i Lauren Bacall
http://www.stormmodels.com/images_mo...ellucci_78.jpg
http://eightiesclub.tripod.com/838092a0.jpg
http://www.lib.berkeley.edu/MRC/noir/images/bacall.jpg

I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
Porcelainnn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-08, 10:33   #3755
virka
Zakorzenienie

Witajcie w ten piękny wiosenny dzień , w taką pogodę od razu lżej człowiekowi na duszy
Zaraz znikam z córcią na spacerek
Cytat:
O to samo miałam zapytać, pierwsze słyszę o takim wynalazku , ale dla mnie za duże ryzyko... bo córcia jakby go powąchała, to pewnie by go zjadła...

virka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-08, 12:11   #3756
blonndee
Wtajemniczenie

dzien dobry
o, tez mnie zainteresowal ten wax cynamonowy. chociaz... mam wrazenie, ze ktorys gdzies tam cynamon w sobie mial, moze nawet ten moj?
ha, dzis krakow ma ladnie? to sie wymienilismy, wczoraj bylo u nas piekne slonce i cieplo a dzis leje i wieje
Stary 2008-04-08, 12:28   #3757
Finlora
Zakorzenienie

Witam
Znowu kilka minut u sąsiadów

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Ale właśnie, czemu nie masz Internetu? Nie można u Ciebie założyć, czy coś innego...? Jeżeli nie chcesz, to nie pisz
Nie mam netu bo chyba sprzęt troche za słaby - komputer był mi potrzebny w zasadzie tylko do napisania pracy mgr no i jeszcze filmy oglądam
Poza tym w tym momencie nie stac mnie na założenie netu

Cytat:
Napisane przez Mirelkaaa Pokaż wiadomość
urząd była zamknięty
zreszta i tak bym nic nie znalazła, straciłam nadzieje
Ja to już tam nawet nie chodzę bo nic nie ma
Ostatnio doszłam do wniosku, ze niepotrzebnie poszłam na studia - łatwiej jest znaleźc pracę po zawodówce, niż po studiach

Cytat:
Napisane przez Jolie2601 Pokaż wiadomość
A no właśnie- co kotiak to inny. Moja mnie ostatnio zaskoczyła i po tygodniu od pierwszej rui miała kolejną noż wariatka jakaś

BTW- hmmm po ostatnich zdjeciach jestem jednak za ciemnymi włosami- wcześniej nie przyuważyłam tej ciemnej oprawy oczu.
Moja miała chyba pierwsze 2 ruje w tym samym miesiącu
Ha! Czyli jednak ciemne?
Tylko to farbowanie mnie dobija i naprawde zastanawiam się nad powrotem do natury... Może chociaż na taki czas, zeby włosy odratowac...

Cytat:
Dla mnie podobnie jak nasza Blonndee trójkącik

I jak się szampon sprawuje

Kot doniczkowy - jakaś nowa rasa
Trójkącik? A mnie się zawsze wydawała owalna, albo jakaś taka podłużna
Szampon na razie nieźle, tylko plącze trochę i przy myciu wyrywam sobie troche więcej włosów niż zwykle I bardzo się pieni, tak że mam wrażenie, ze nie potrafię go dobrze spłukac...
Kot doniczkowy -

Cytat:
Łoooo z takimi oczkami to nie trzeba wcale khola [ale oczywiście i tak przywiozę ze 3, 4 w zapasie ]
Dziękowac, dziękowac
Zajmiesz się dystrybucją po powrocie

A Czarna wskakując na wysoką szafę potłukła dzisiaj ulubiony kryształowy wazon mojej mamy... ten wazon miał chyba ze 20 lat... Aż się boję reakcji mamy jak wróci z pracy i się dowie... Znam ją i wiem, ze będzie wściekła. A dla Czarnej to będzie koniec spania u mamy na łóżku, koniec pieszczot, miłych słówek itd., przynajmniej aż mamie trochę przejdzie. Zresztą Czarna ostatnio zasłużyła sobie na zakaz spania u mamy na łóżku, bo cała pościel jest podziurkowana pazurkami... Ale mama zmiękła i Czarna nadal z nią spała. Dzisiaj nie będzie już tak łatwo
I oczywiście oprócz Czarnej to jeszcze mnie się dostanie dodatkowo, bo to przecież mój kot
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-08, 12:37   #3758
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość
O to samo miałam zapytać, pierwsze słyszę o takim wynalazku , ale dla mnie za duże ryzyko... bo córcia jakby go powąchała, to pewnie by go zjadła...
No ten mój l'biotica do włosów suchych i zniszczonych ma cynamon- ale żebym go od razu chciała wcinać to nie powiem
Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość

Moja miała chyba pierwsze 2 ruje w tym samym miesiącu
Ha! Czyli jednak ciemne?
Tylko to farbowanie mnie dobija i naprawde zastanawiam się nad powrotem do natury... Może chociaż na taki czas, zeby włosy odratowac...
Oj znam ten ból- ja sobie nie wyobrażam powrotu do własnego koloru- musiała bym albo dekoloryzować albo obciąć to co tyle lat hodowałam a jak na ten moment żadna z tych opcji nie wchodzi w grę
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-04-08, 12:41   #3759
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Oj znam ten ból- ja sobie nie wyobrażam powrotu do własnego koloru- musiała bym albo dekoloryzować albo obciąć to co tyle lat hodowałam a jak na ten moment żadna z tych opcji nie wchodzi w grę
Ja będę musiała podcinac coraz krócej za co mój TŻ mnie zlinczuje... Bo dekoloryzacja nie wchodzi w grę - zostałaby mi połowa włosów albo i mniej
Gdybym miała takie długie włosy jak Ty to tez bym się chyba nie zdecydowała...

Ale nie jestem jeszcze pewna na 100%... Trudna decyzja
Stary 2008-04-08, 12:59   #3760
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

Cytat:

A to zależy skąd i dokąd

Sweet_Jelly to, że powiedzieli 18 nic nie przesądza. Czasami już na drugi dzień dzwonią, czasem nie odzywają się nigdy, bo znajdują lepszego kandydata. A 18 to nie taka odległa data, ja naprzykład czekam na telefon już 2 tygodnie - bo tyle mają czasu i planuje jak nie zadzwonią sama do nich zadzwonić i dowiedzieć się jak mi test poszedł Trzeba walczyć o swoje

mam nadzieję że oddzwonią
Ja też na twoim miejscu bym zadzwoniła z zapytaniem jak sami się nie odezwą-trzeba się przypomnieć

Cytat:
Napisane przez Porcelainnn Pokaż wiadomość
Taaak. A co ma zrobić człowiek bardzo poważ nie chory, jak mu dadzą 2 miesięczny termin ... :/ Moja mama często powtarza, że wolałaby nie płacić rachunków na służbę zdrowia, bo i tak 3/4 badań wykonujemy prywatnie...
znam ten ból..Czekałam na rehabilitacje równy ROK!! Tylko że po roku to już kicha i mogłam się i bez niej obejść ,skoro już rok cierpiałam to dalej też sobie poradzę

Cytat:
Oj KOBITY KOBITY
Jak już Jolie wam wyjaśniła to inaczej WAX POLSKI do włosów suchych i zniszczonych.Ma w składzie cynamon i miód...

I tak jakoś łatwiej mi go nazywać-skrót myślowy

A co do zjadania? Hm.. mojej mamy koleżanki z pracy córeczka (wiek 4 lata) zjadła kiedyś Krem do twarzy Brzoskwiniowy (Avon) bo myślała że mama przed mią budyń chowa

Na szczęście nic jej się nie stało i krem jej nie zaszkodził... dodam że było to 10 lat temu...Ale historię wciąż pamiętamy
Cytat:
Ja to już tam nawet nie chodzę bo nic nie ma
Ostatnio doszłam do wniosku, ze niepotrzebnie poszłam na studia - łatwiej jest znaleźc pracę po zawodówce, niż po studiach
Eh... niestety. Też to zauważyłam..Po co my wszyscy studiujemy, uczymy się, zdajemy, męczymy z dyplomem skoro i tak jedyna praca jaką znajdziemy będzie np. sprzedawca -kasjer w hipermarkecie za 800 zl

Dobija mnie to... ale będę dzielna i.... poszukam jakiejś pracy zw. z zawodem -może coś się znajdzie

Cytat:
A Czarna wskakując na wysoką szafę potłukła dzisiaj ulubiony kryształowy wazon mojej mamy... ten wazon miał chyba ze 20 lat... Aż się boję reakcji mamy jak wróci z pracy i się dowie...
O jejku To nie zazdroszczę, no ale tak to już z kotami jest że wskakują na każdą półkę , zainteresują się każdym bibelotkiem..
Trzymaj się Finlorka

Stary 2008-04-08, 14:00   #3761
xyoko
Zakorzenienie

Dzień dobry Ładna pogoda i od razu chce mi się żyć

Cytat:

Ja po mikrodermabrazji aktualnie tak się łuszcze, że A do tego muszę słońca unikać, a taki ładny dzień się zapowiada

A jak wrażenia po mikrodermabrazji? Pierwszy raz miałaś?

Cytat:
ha, dzis krakow ma ladnie? to sie wymienilismy, wczoraj bylo u nas piekne slonce i cieplo a dzis leje i wieje
W Krakowie ślicznie, chociaż mogłoby być trochę cieplej Ale słońce to już dużo
xyoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-08, 14:06   #3762
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
o mamuniu.. mam nadzieję

Wiadomo takie miasteczko ma swoje plusy..są ze 3 jeziora.. i można chodzić na długie spracery, jest plaża taka normalna najnormalniejsza... i... czasem tam łatwiej znaleźć kosmetyk który w Tym moim wielkim nie ma...

O i już myślę jak Kosmetoholiczka....i.... będę mieć TŻcika przy boczku..

Tylko tak sobie myślę... ile może kosztować bilet miesięczny na Pkp.. Pewno ze 100 zl pójdzie?

Muszę poczytać o tej twojej legendzie
Wszystko będzie cacy, zobaczysz
Mój ojciec dojeżdża do Warszawy pociągiem(odległość od Mrozów ok. 60 km) i płaci za bilet równo 200 zł. Mama dojeżdża do Siedlec(ok. 30-40 km) i płaci trochę powyżej 130 zł.

Cytat:
Współczuje Od ilu dni używasz Barwy? Ja swoją już jakiś czas i włosy póki co nie narzekają Ale wiadomo, głowa głowie nie równa.
A może okres Ci się zbliża i dlatego wysypało Cię tak? Masz coś na wysuszanie? Mi pomaga zwykła pasta cynkowa z apteki, koszt max. 5 zł
Cytat:
Nie mam netu bo chyba sprzęt troche za słaby - komputer był mi potrzebny w zasadzie tylko do napisania pracy mgr no i jeszcze filmy oglądam
Poza tym w tym momencie nie stac mnie na założenie netu
Hm, rozumiem. Ale gdyby tak podliczyć pieniądze, które wydajesz na kafejkę, to nie uzbierała by Ci się suma, z której zapłaciłabyś, powiedzmy, tę najwolniejszą Neostradę? Warto przeliczyć wszystko i rozejrzeć się po ofertach.

Uhm, mówicie, że taka ładna pogoda jest... U mnie standardowo wichura, deszcz czasami kropi, pochmurno, zimno... Śliczna pogoda, cudowna...

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-08, 14:08   #3763
Mirelkaaa
Zakorzenienie

dziendobry
Mirelkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-08, 14:24   #3764
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko będzie cacy, zobaczysz
Mój ojciec dojeżdża do Warszawy pociągiem(odległość od Mrozów ok. 60 km) i płaci za bilet równo 200 zł. Mama dojeżdża do Siedlec(ok. 30-40 km) i płaci trochę powyżej 130 zł.
czyli ja zapłacę pewnie tyle co twoja mama...

Ej.. i ja się nie martwię..taka jakaś mnie dygresja złapała o nowych etapach w życiu....

A u mnie pada i jest zimno.. I to jak pada.... Aż fale idą szok

Cytat:
Napisane przez Mirelkaaa Pokaż wiadomość
dziendobry
Dzień dobry

Stary 2008-04-08, 16:44   #3765
virka
Zakorzenienie

Cytat:
A Czarna wskakując na wysoką szafę potłukła dzisiaj ulubiony kryształowy wazon mojej mamy... ten wazon miał chyba ze 20 lat...
Uuuu, to przykre....
Może jakoś Mama przeboleje Nie będzie miała wyjścia

Cytat:
Oj KOBITY KOBITY
Jak już Jolie wam wyjaśniła to inaczej WAX POLSKI do włosów suchych i zniszczonych.Ma w składzie cynamon i miód...

I tak jakoś łatwiej mi go nazywać-skrót myślowy
Kochana, nie każdy musi nadążać, za Twoimi skrótami myślowymi

virka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-08, 17:05   #3766
blonndee
Wtajemniczenie

tak patrze przez okno i co widze? moj kot polujacy na ptaki!
przylapany na goracym uczynku [dzieki bogu, ze to ciemajda...]
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg p1.jpg (44,6 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg p2.jpg (43,4 KB, 10 załadowań)
Stary 2008-04-08, 17:09   #3767
xyoko
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe, dobre zdjęcia
Stary 2008-04-08, 17:49   #3768
Finlora
Zakorzenienie

A ja znow u koleżanki

Cytat:
Eh... niestety. Też to zauważyłam..Po co my wszyscy studiujemy, uczymy się, zdajemy, męczymy z dyplomem skoro i tak jedyna praca jaką znajdziemy będzie np. sprzedawca -kasjer w hipermarkecie za 800 zl

O jejku To nie zazdroszczę, no ale tak to już z kotami jest że wskakują na każdą półkę , zainteresują się każdym bibelotkiem..
Trzymaj się Finlorka
Ostatnio stwierdziłam, ze żałuję, ze nie poszłam do jakiejś zawodówki, np na kosmetyczkę albo fryzjerkę - non stop widzę ogłoszenia, że poszukują do pracy Ale mnie się studiów zachciało, wiadomo "wyższe sfery"
A w pracę w supermarkecie - oczywiście na pół etatu, bo na cały w życiu nie zatrudnią - już przerabiałam, kiedy musiałam opłacić studia

A jeśli chodzi o mamę i wazon to jest wściekła...
Czarna dostała zakaz wchodzenia do jej pokoju - a do tej pory zawsze z nią spała...
Nie mam pojęcia jak długo to potrwa ale mam przeczucie, ze znacznie dłużej niż wczesniej, kiedy Czarna coś zbroiła...

Cytat:
Hm, rozumiem. Ale gdyby tak podliczyć pieniądze, które wydajesz na kafejkę, to nie uzbierała by Ci się suma, z której zapłaciłabyś, powiedzmy, tę najwolniejszą Neostradę? Warto przeliczyć wszystko i rozejrzeć się po ofertach.
Wiesz, myślałam o tym, ale stwierdziłam, ze i tak mnie nie stac W tym momencie nie pracuje (stwierdziłam, ze już nigdy więcej supermarketu , chyba, ze naprawdę mnie przyciśnie), nie mam pojęcia kiedy znajdę prace, kafejkę moge sobie odpuścić (z ogromnym żalem, ale jednak) a umowe musiałąbym podpisac na rok czy na dwa i co miesiąc płacic... a rodzice by mi nie płacili bo sami nie mają
Tak więc na razie jestem skazana na kafejkę, raz lub dwa razy w tygodniu

Cytat:
Uuuu, to przykre....
Może jakoś Mama przeboleje Nie będzie miała wyjścia
Jak już napisałam wyżej, mama jest wściekła
I pomyliłam się - wazon miał nie ponad 20 tylko ponad 30 lat...

Cytat:
Świetne zdjęcie
A moja Czarna wczoraj wróbla przytarmosiła do domu...
Stary 2008-04-08, 18:18   #3769
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Bossskie śliczny ten Twoj puchacz- bez względu na sytuacje.

Ja wczoraj bylam z przyjaciółką w zoologicznym i widziałam dwa śliczne persy- aż mi się serce krajało jak na nie patrzyłam. Jeden miał jakąś infekcję oczu. Oba patrzyły na mnie z takim smutkiem w ślepkach- biedne kociaki. Mam nadzieję, że szybko znajdą dobry dom.
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-04-08, 18:23   #3770
blonndee
Wtajemniczenie

Cytat:
Bossskie śliczny ten Twoj puchacz- bez względu na sytuacje.

Ja wczoraj bylam z przyjaciółką w zoologicznym i widziałam dwa śliczne persy- aż mi się serce krajało jak na nie patrzyłam. Jeden miał jakąś infekcję oczu. Oba patrzyły na mnie z takim smutkiem w ślepkach- biedne kociaki. Mam nadzieję, że szybko znajdą dobry dom.
oj mnie zawsze takie sytuacje rozczulaja i przewaznie wracam z kolejnym kotem do domu... a dzis to sie na przystanku poplakalam jak zobaczylam plakat z takim jakby bokserem za kratkami i podpisem w stylu 'w schronisku nadzieja gasnie' czy jakos tak. no i znow mi lzy leca...
Stary 2008-04-08, 18:32   #3771
Finlora
Zakorzenienie

Mamusia mojej Czarnej też była kotna
Była - bo wczoraj urodziła jednego kociaka - jest cudny, szary, z ciemniejszą pręgą przez środek

Sąsiedzi cały czas zapominali/odkładali wizytę u weterynarza i teraz mają za swoje

Estelle - zapomniałam Ci napisać jak śpi Reksio
Oczywiście ze mną, na początku grzecznie śpi w nogach na narzucie ale już po chwili wpycha się pod kołdrę
Zazwyczaj śpi w nogach ale świetnie jest kiedy śpi przytulony do moich pleców A jak mi wtedy ciepło
Kiedy mu za gorąco, wychodzi i kładzie się na narzucie a potem znowu wraca pod kołdrę
Widocznie z niego jest taki sam zmarzlak jak ze mnie

Stary 2008-04-08, 18:51   #3772
xyoko
Zakorzenienie

Cytat:
oj mnie zawsze takie sytuacje rozczulaja i przewaznie wracam z kolejnym kotem do domu... a dzis to sie na przystanku poplakalam jak zobaczylam plakat z takim jakby bokserem za kratkami i podpisem w stylu 'w schronisku nadzieja gasnie' czy jakos tak. no i znow mi lzy leca...

Mnie też takie sytuacje rozczulają, najchętniej przygarnęłabym wszystkie bezdomne zwierzaki. Jak byłam mała, to planowałam, że założę kiedyś ogromne schronisko..
Stary 2008-04-08, 19:16   #3773
tigresska
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zaliczam się do zwolenników Barwy Tat-chm, świetna jest, jak dla mnie oczywiście
Ale wszystko trzeba przetestować na sonie, jak najbardziej

tigresska
Jutro będzie lepiej Dokładnie jest tak, że każda z nas ma takie dni
Są takie dni w miesiącu, że nic się nie układa (była taka piosenka )
Dziękuję

Cytat:
Tigressko- głowa do góry- wszystko będzie sexy ehhh to wiosenne przesilenie
wiosenne przesilenie to niezła wymówka do tłumaczenia sobie wszystkiego dziękuję

Cytat:
Głowa do góry, nie jesteś sama, ja też miałam małą tragedię po tej Barwie... tłuścioszek mały się zrobił ... powiedziałam "trudno" i zużyłam szampon na długość włosów, z dala od skóry i było OK

A co do mazideł, hm... jesteś pewna, że to od serum? Może jakieś inne czynniki też miały wpływ? Zresztą, zawsze możesz pokombinować na innym oleju, bo obstawiam, że to jego wina... albo lej wszystko do psikadełka i na włosy a co
Dziękuję Co do serum, to mam taką pewnosc, ze to własnie ono tak pieknie zadziałało... I jakoś odeszła mi ochota na takie kombinacje...

Cytat:
A tigresska, co do wyprysków i innych niespodzianek po mazidłach , to niektóre dziewczyny pisały, że na początku skóra się im buntowała, na brak chemii i konserwantów..., więc to tylko kwestia czasu, aż się przestawi i będzie dobrze
Wiele razy robilam sobie rózne maseczki i toniki z naturalnych składników i nigdy moja cera tak nie reagowałą więc to raczej nie to. Zresztą, nie chcę już takiego "przestawiania" chcę wrócić do stanu wyjściowego!

Cytat:
Szampon odstaw-jeżeli aż tak jest po nim źle i masz uczulenie to ODSTAW!!! Możesz nim myć ręce...W końcu Barwa nie jest droga - da się te 2-3 zł przeżyć A przynajmniej nie będziesz się atak źle czuła.
i kup sobie jakiś taki już sprawdzony(którego już używałaś)

A tak poza tym tak każda z NAS ma taki dzień..."Dzień Paszteta"
Nie mam uczulenia na ten szampon. po prostu on moje wlosy doprowadził do okropnego stanu. Nigdy wiecej barwy tataro - chmielowej!

Cytat:
Skoro Ci nie odpowiada to się nie męcz więcej z nią Często jest tak, ze niby taki cacy skład a tu takie wielkie bum Ja na przykład bardzo lubie szampon timotei do włosów blond z bursztynem, cudnie się pieni, przyjemnie pachnie, włoski łatwo się rozczesują, są miłe w dotyku i ten blask a skład nie zaciekawy Mimo wszystko nie mam zamiaru z niego rezygnować

A co do maseczek to znam ten ból - człowiek chce wyładnieć, stosuje te różne smarowidła a tu taka niespodzianka Masz coś na pryszcze Mi dobrze wysusza z bez receptowych specyfików np. brevoxyl Zobaczysz, że teraz z Twoją cerą może być tylko lepiej

Juz na pewno nie bedę się z nim meczyć. Barwie mówię NIE!

Byłam dziś na basenie. I w swoim ekwipunku mam między innymi jakiś szampon loreala - z którego nie bylam zadowolona i dlatego wykańcza sie na basenie Po pływaniu myje nim włosy. Dziś tez tak zrobiłam. I po prostu byłam zszokwana - zupełnie inne włosy! O niebo lepsze! I to po chlorze! mimo że zapomnialam zabrać odzywki to poradziłam sobie z nimi i gdy włosy wyschły to wygladały o wiele lepiej niż po barwie! Jak tylko przyszłam do domu to pierwsze kroki byly do łazienki po barwę która migiem zmalazła się w koszu. I aż o wiele lepiej się poczułam! wracam do mojego Fructisa z ewentualną zamianą na rzepę Evy natury. I odżywkę tez wywalę jak tylko znajdę cos innego...
tigresska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-08, 19:55   #3774
Eyna
Zadomowienie

GG do Eyna

Witam
Cytat:
A ile mój kot do domu żywych bądź martwych ptaków, myszy i dżdżownic przyniósł.. Te gryzonie chowające się po szafach..
Na szczęście zrobił się tłusty i już nie taki skoczny jak kiedyś
Cytat:
A Czarna wskakując na wysoką szafę potłukła dzisiaj ulubiony kryształowy wazon mojej mamy... ten wazon miał chyba ze 20 lat... Aż się boję reakcji mamy jak wróci z pracy i się dowie... Znam ją i wiem, ze będzie wściekła. A dla Czarnej to będzie koniec spania u mamy na łóżku, koniec pieszczot, miłych słówek itd., przynajmniej aż mamie trochę przejdzie. Zresztą Czarna ostatnio zasłużyła sobie na zakaz spania u mamy na łóżku, bo cała pościel jest podziurkowana pazurkami... Ale mama zmiękła i Czarna nadal z nią spała. Dzisiaj nie będzie już tak łatwo
I oczywiście oprócz Czarnej to jeszcze mnie się dostanie dodatkowo, bo to przecież mój kot
Eh..
A mówi się, żeby przed wzięciem kota do domu potłuc wszystkie wazony i doniczki z półek raz, żeby mieć potem spokój..

Cytat:
Napisane przez xyoko Pokaż wiadomość
Mnie też takie sytuacje rozczulają, najchętniej przygarnęłabym wszystkie bezdomne zwierzaki. Jak byłam mała, to planowałam, że założę kiedyś ogromne schronisko..
Dokładnie. Też tak myślałam, ale kto chce skończyć jak Villas..

Cytat:

Nie mam uczulenia na ten szampon. po prostu on moje wlosy doprowadził do okropnego stanu. Nigdy wiecej barwy tataro - chmielowej!

Juz na pewno nie bedę się z nim meczyć. Barwie mówię NIE!
Szampony barwy? kupiłam jeden zachęcona składem, ale mi też ten szampon nie służy. Chyba wyląduje w koszu Na razie używam szamponu Nivei z sls na końcu składu i jestem bardzo zadowolona.
Eyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-08, 20:53   #3775
Mirelkaaa
Zakorzenienie

jejku ja tak po troszku chodze po wizazu i robie stronke na infe, ale juz wpadłam na włosomaniczki, choc bałam sie ze ilosc postów mnie powali

a moja mama ostatnio stwierdziła, ze od wizazu mi sie w głowie poprzewracało
Mirelkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-08, 21:02   #3776
blonndee
Wtajemniczenie

i chyba mnie tez dorwala mania depresyjna...
czuje, ze wszystko mnie przerasta. eh, byle do konca maja...
Stary 2008-04-08, 21:14   #3777
xyoko
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę, że to zaraźliwe.. Kochana, myśl pozytywnie, na pewno sobie ze wszystkim poradzisz a to załamanie tylko przejściowe Czyżby chodziło o maturę?
Stary 2008-04-08, 21:18   #3778
tigresska
Zakorzenienie

[quote=Eyna;7166968Szampon y barwy? kupiłam jeden zachęcona składem, ale mi też ten szampon nie służy. Chyba wyląduje w koszu Na razie używam szamponu Nivei z sls na końcu składu i jestem bardzo zadowolona.[/quote]

Mój juz wylądował a ja umyłam włosy Fructisem z którego chyba najbardziej jestem zadowolona

Cytat:
tigresska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-08, 21:22   #3779
Narek
Zakorzenienie

Blonndee, Trzymaj się, Złotko

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-08, 21:22   #3780
blonndee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xyoko Pokaż wiadomość
Widzę, że to zaraźliwe.. Kochana, myśl pozytywnie, na pewno sobie ze wszystkim poradzisz a to załamanie tylko przejściowe Czyżby chodziło o maturę?
niby tez, chociaz to najmniejszy problem, bo ze zdam to wiem. mnie martwi wlasciwie wszystko... dzis mialam taki wieczor zastanawiania sie nad sama soba. doszlam do wniosku, ze jestem beznadziejna bo nie podobam sie sobie, nie umiem przestrzegac narzuconych sobie zasad, boje sie, ze nagle zmieni mi sie cos i studia przestana mnie satysfakcjonowac [o ile sie w ogole dostane], ze nie sprawdze sie w pracy, ze nie umiem nawet zadbac o cos tak prozaicznego jak wlasne zdrowie, jestem zbyt wrazliwa na zlo calego swiata i przez to ciagle sie wzruszam [aka rycze jak bobr]... no poprostu wszystko sie naklebilo i wylalo akurat dzis. nie wiem, to ta pogoda?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości