Panny Młode 2008 cz.II - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-08, 19:09   #481
Masako
Rozeznanie

Dot.: Panny Młode 2008 cz.II

Cytat:
Napisane przez żurawinka Pokaż wiadomość
To już niedługo I nie denerwujesz się? Koleżanka która brała ślub jakiś czas temu straszyła mnie nerwami przedślubnymi , nieudanymi ceremoniami śniącymi się po nocach A u mnie nerwów nie ma żadnych chm... narazie.
Bardzo denerwowałam sie jakies 1-2 miesiace temu, bo wydawało mi sie, ze nie zdaze. teraz przepełnia mnie olbrzymia radosć Normalnie latam 5 cm nad ziemią i mój TZ to samo, normalnie jak 2 gołabki z bananami przyklejonymi do twarzy. A co do snów to jakiś czas temu sniło mi sie, ze tuż przed slubem ukruszył mi sie ząb i jak sie uśmiechałam do kamery to taką ruinke było widać. Na całe szczęście fotograf obiecał że retuszuje wszystko co trzeba, więc jakby jakie nieszczeście to photoshop wyrówna...

Nie można zmienić kobiety. Można zmienić kobietę, ale to niczego nie zmienia.
Masako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 19:39   #482
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Masako Pokaż wiadomość
Bardzo denerwowałam sie jakies 1-2 miesiace temu, bo wydawało mi sie, ze nie zdaze. teraz przepełnia mnie olbrzymia radosć Normalnie latam 5 cm nad ziemią i mój TZ to samo, normalnie jak 2 gołabki z bananami przyklejonymi do twarzy. A co do snów to jakiś czas temu sniło mi sie, ze tuż przed slubem ukruszył mi sie ząb i jak sie uśmiechałam do kamery to taką ruinke było widać. Na całe szczęście fotograf obiecał że retuszuje wszystko co trzeba, więc jakby jakie nieszczeście to photoshop wyrówna...
Panna Młoda bez zęba na przedzie Ciekawe to Tż na to by powiedział
Stary 2008-04-08, 20:15   #483
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Panny Młode 2008 cz.II

Cytat:
Dziewczyny można do Was dołączyć jeszcze? Ślub w lipcu 2008
Hej

Cytat:
Napisane przez ava80 Pokaż wiadomość

własnie szlag mnie trafił !!

byłyscie ostatnio na stronce kalendarza - niejaka blondi005, która ma na koncie 0 postów, 0 komentarzy i generalnie sam 0 wpisała swoja datę slubu jako wydarzenie powtarzające sie - w całym kalendarzu jest to codziennie!!
Czy nikt z administratorów nie może nic z tym chamstwem zrobić???

Ja naprawdę cieszę sie szczęsciem innych - ale to kretynizm!

Wszystko już działa poprawnie, użytkowniczka troszkę namieszała, ale już jest porządek. Uff.
Stary 2008-04-08, 20:48   #484
ava80
Rozeznanie

GG do ava80 Send a message via Skype™ to ava80

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Hej

Wszystko już działa poprawnie, użytkowniczka troszkę namieszała, ale już jest porządek. Uff.
senkju wery móch!!

a tak btw to mam dwa pytania:
co oznacza skrot TŻ ktorego namietnie używacie?
ktoś wie na ile starcza "salonowe" golenie nóg??
Stary 2008-04-08, 20:49   #485
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
TŻ=>Towarzysz Zycia
Stary 2008-04-08, 21:00   #486
asiulka84
Raczkowanie

Cytat:
senkju wery móch!!

a tak btw to mam dwa pytania:
ktoś wie na ile starcza "salonowe" golenie nóg??
a co to jest to salonowe golenie nog? bo nie kapuje za bardzo
asiulka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 22:34   #487
gosiunia22
Zadomowienie

Witam Cię Żurawinko!
Co do wykupywania panny młodej za wódkę, napiszę jedno: żenada. W ogóle nie rozumiem ani nie popieram tego typu "zabaw", podobnie jak większości weselnych. Dmuchanie balona pupą, szukanie kolanka panny młodej to dla mnie - przepraszam - mentalne disco polo Nie będzie u mnie ani takiej muzyki, ani tego typu zabaw.

Andre Lhote

Nina, Nina, Nina...
gosiunia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 22:49   #488
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiunia22 Pokaż wiadomość
Co do wykupywania panny młodej za wódkę, napiszę jedno: żenada. W ogóle nie rozumiem ani nie popieram tego typu "zabaw", podobnie jak większości weselnych. Dmuchanie balona pupą, szukanie kolanka panny młodej to dla mnie - przepraszam - mentalne disco polo Nie będzie u mnie ani takiej muzyki, ani tego typu zabaw.
ja może nie jestem zwolenniczką "dmuchania pupą balona" itp,ale wyszydzanie tego,że ktoś lubi takie zwyczaje też nie najlepiej o nas swiadczy.Jedni świetnie się bawią tańcząc przy muzyce Amstronga,inni przy muzyce Boysów,ale trzeba uszanować to jakie kto ma preferecje.To,że u kogoś będzie tak,a u Ciebie tego nie będzie,nie oznacza,że twoje wesele będzie lepsze

Edytowane przez katia0117
Czas edycji: 2008-04-09 o 10:25
katia0117 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 06:22   #489
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Cytat:
Ktoś jeszcze bierze ślub 5 lipca?
Mój ślub będzie 5 lipca

Cytat:
Tak tak z towarzyszem życia chyba każda początkująca wizażanka ma problemy. Teraz, chociaż nie jestem tu bardzo długo to czasami nawet do mojego TŻ-a mówię TŻ
gosia1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 08:03   #490
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia1007 Pokaż wiadomość
Mój ślub będzie 5 lipca

Tak tak z towarzyszem życia chyba każda początkująca wizażanka ma problemy. Teraz, chociaż nie jestem tu bardzo długo to czasami nawet do mojego TŻ-a mówię TŻ
Tak,tak wchodzi w krew
Stary 2008-04-09, 08:24   #491
Agata R
Rozeznanie

GG do Agata R

Cytat:
Napisane przez lulucelo Pokaż wiadomość
moja parafia jest na blesznie taki duzy czerwony kosciol nie da sie go ominac ale slub biore u jakuba a to jest na przeciwko ratusza , dawna cerkiew .

jesli chodzi o ksiege gosci i inne tradycje wiesz moj dj zawsze powie o co chodzi a francuzi wiedza wiec ok ale wiesz jak czlowiek ma wesele mieszane to ciagle na jakies takie historie trafiam, jest na przyklad tez sprawa mowy- toastu mlodych i swiadkow ale to jeszcze nie wiem jak rozwiazac bo swiadkiem jest mo brat swiadkowa siostra TZ czyli kazdy w swoim jezyku? ale jakby czlowiek mial tlumaczyc jeszcze to juz w ogole cale wesele by bylo gadania dlatego chyba zrezygnujemy. Slub mam 02.08.08
Jakbym zapomniala wpasc zobaczyc jak pieknie bedziesz wygladac to chociaz bede intensywne pozytwywne wibracje przesylac
A kosciolek bardzo ladny. Zaklepaliscie sobie juz godzinke??

Cytat:
Napisane przez Masako Pokaż wiadomość
ahaha z tym zebem to dobre a myslalam ze ja mam dziwne sny

Cytat:
Napisane przez asiulka84 Pokaż wiadomość
a co to jest to salonowe golenie nog? bo nie kapuje za bardzo
z tego co ja zrozumialam to jest golenie nog woskiem w salonie. Tak???
Wystarcza na okolo miesiac... zdecydowanie lepsze jest golenie woskiem niz depilatorem elektrycznym (nie wyrywa wszystkich wloskow i potem wrastaja) ale prz pierwszym goleniu jest MASAKRA
Agata R jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 08:30   #492
dzasta110
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam Cię Żurawinko!
a u mnie disco polo będzie (oczywiście w miarę rozsądku) i wcale nie uważam że moje wesele będzie z "innej bajki" lub z "poprzedniej epoki"
Byłam na weselu, w tamtym roku, gdzie młodzi zabronili grać zespołowi disco polo no i było w miarę, ale jak zespół zagrał biesiadne piosenki, od razu było widać przy czym ludzie bawią się najlepiej (zarówno Ci z wilekigo miasta jak i z małej miejscowośći)

co do wykupowania to też mi sie to nie podoba, ale jak u kogoś jest taki zwyczaj to co zrobić... na szczęście u mnie nie ma

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 08:31   #493
lulucelo
Raczkowanie

mam pomysl dla tych co maja pojedyncze np okragle stoliki a chca usadzac gosci. Pomysl rzecz jasna sciagniety z francji ( no coz siedze tez na francuskim forum slubnym. Takie stoliki najczesciej sie numeruje ale moze by je nazwac jakos sympatcznie ? dwa przyklady jeden to rodzaje milosci :

Wielka milkosc
Milosc bez granic
Milosc platoniczna
Milosc czula
Milosc Wariacka
Pierwsza Milosc
Milosc niespodziewana.....

Mozna wtedy znalezc cytaty ktore nawiazuja do tych nazw. Zamiast wydrukowanych kartek z numerami stolikow wydrukowac te nazwy a na kartonie z rozrysowanymi stolikami tez te same nazwy z nazwiskami gosci . Mozna dolozyc fajne zdjecia z seri ME TO YOU wiecie takie fajne misie.

Druga propozycja to nazwy kwiatow

Stol irysowy, blawatkowy, rozany, pierwiosnkowy , albo zwyczajnie w mianowniku IRYS ROZA BLawatek etc. w takim wypadku mozna ozdobic wlasnie zdjeciami kwiatow.

Moj stol bedzie jeden w ksztalcie U ale na poczatku o tym myslalam .

Nastepna ciekawostka to zabawa ktora polega na tym ze Mlodzi jeszcze przed slubem zbieraja zdjecia od wszystkich takie w okresie pozno niemowlecym - przedszkolnym, najlepiej je zeskanowac i wydrukowac na nowo a orginaly oddac. Rozddziela sie na koszyk dziewczynek i koszyk chlopcow i kazdy losuje plec przecinwa. Maja obowiazek sie odnalezc i zatanczyc razem . Niektorzy oszukuja i nie tancza ale to wiadomo. Tylko uwazam ze z tym jest bardzo duzo roboty.

Inny pomysl. Na pewno spotkalyscie sie z takimi slicznymi parasolkami dla panny mlodej. Halftowane koronkowe. W Pewnych regionach Francji w czasie wesele odbywa sie tak zwany taniec parasola. Mlodzi tanczac razem trzymaja parasol nad glowa a goscie maja rzucac serpentyny tak dlugo az ten parasol sie nie przechyli

Fajna tradycja jest to ( i to dotyczy wieczoru panienskiego ) ze dziewczyny przygotowuja mlodej jakies przebranie i dokladaja d tego jakies wyzwania ( przebrana za aniola ma spiewac na jednej nodze grajac na bebenku) wieczor konczy sie w barze ...

Inna tradycja jest jeszcze " nocnik" podczaswselea goscie przygotowuja mieszanke wszytkich specjalow do tego dodaja jajka i gotuja , mlodzi mysza to zjesc i to ma im zapewnisc szczescie plodnosc itd .... ( mam nadzieje ze mnie to ominie )

I jeszcze ostatnia rzecz to zabawa Podwiazka : Mloda staje na krzesle ( lub stoliku ) i sa dwie opcje

- gdy mezczyzni licytuja to ponosi coraz wyzej podwiazke gdzy babki to ja spuszcza ( wow ale to zabrzmialo) , wtedy wyznacza sie tasiemka limity

- gdy mezczyzni licytuja to podnosi suknie, gdy kobiety opuszcza gdy opusci do samej ziemi kobiety wygrywaja gdy podniesie do podwiazki faceci wygrywaja

Niewatpliwym minusem jest fakt ze tradycyjnie wygrywajacy mial prawo i obowiazek sciagnac podwiazke z mlodej zebami ( co za sprosny narod) tym bardziej ze trafia sie to zawsze jakiemus staremu dziadkowi

To tak w ramach poznawania swiata ... ja i tak takich tradycji nie zastosuje zadnych nocnikow podwiazek itp . Troche szkoda mi tylko wieczorku panienskiego

Dodaje zdjecie tanca z parasolem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Le_parapluie.JPG (113,5 KB, 46 załadowań)
lulucelo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 08:54   #494
Agata R
Rozeznanie

GG do Agata R

swietna sprawa z tym parasolem... fajnie to wyglada
Z tymi stolikami tez ciekawy pomysl... ja akurat bede miala okragle stoly i z tymi nazwami mozna jakies zabawy wymyslic....
U nas podwiazke zebami sciaga tylko i wylacznie pan mlody... i niech tak zostanie
Na panienskim i tak dziewczyny daja mlodej jakies przebranie nr.welon lub diabelskie rogi...juz nie moge doczekac sie swojego

Jesli chodzi o piosenki "jestes szalona" albo "prawy do lewego" to wg mnie wesele nie moze obyc sie bez takich szlagierow
Osobiscie nie cierpie takich piosenek ale na weselu musza byc... na weselu sa inne kryteria... piosenki nie skaplikowane i dobrze wszystkim znane... bo kazdy je zna i spiewa do nich i tanczy
A najbardziej mi sie podoba " a teraz idziemy na jednego" przy tym zawsze sie najlepiej bawilam... szkoda ze sie szybko konczy haha
Stary 2008-04-09, 09:07   #495
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agata R Pokaż wiadomość
swietna sprawa z tym parasolem... fajnie to wyglada
Z tymi stolikami tez ciekawy pomysl... ja akurat bede miala okragle stoly i z tymi nazwami mozna jakies zabawy wymyslic....
U nas podwiazke zebami sciaga tylko i wylacznie pan mlody... i niech tak zostanie
Na panienskim i tak dziewczyny daja mlodej jakies przebranie nr.welon lub diabelskie rogi...juz nie moge doczekac sie swojego

Jesli chodzi o piosenki "jestes szalona" albo "prawy do lewego" to wg mnie wesele nie moze obyc sie bez takich szlagierow
Osobiscie nie cierpie takich piosenek ale na weselu musza byc... na weselu sa inne kryteria... piosenki nie skaplikowane i dobrze wszystkim znane... bo kazdy je zna i spiewa do nich i tanczy
A najbardziej mi sie podoba " a teraz idziemy na jednego" przy tym zawsze sie najlepiej bawilam... szkoda ze sie szybko konczy haha
no popieram,popierammoja orkiestra np zapyttala jaki ma byc repertuar i ja oczywiscie powiem co i jak i oczywiscie oprocz pieosenek,bez ktorych wesele obejsc sie nie moze,zspomnbe tez o kilku,ktorych wolałabym nie słyszec,a jest kilka takich
A co do zabaw,to jesli są naprawde przemyslane,to ubaw po pachy,bo czasami są też durnowate i niekiedy nawet krzywdę mozna sobie zrobic Ale juz ja sobi wybiore kilka takich przy ktorych bedzie mozna boki zrywac
Stary 2008-04-09, 09:44   #496
toverek83
Raczkowanie

GG do toverek83

coz.....bardzo mi przykro po komentarzach jakie dostala moja wypowiedz w sprawie wykupienia panny mlodej-co jest zwyczajem w mojej wsi-BO MIESZKAM NA WSI I JESTEM Z TEGO DUMNA!!!!zadna zenada,zadne 20 min,po prostu traktuje to jak zabawe!!!!i bardzo mi przykro za te zlosliwe komentarze do mojej wypowiedzi bowiem nie tego sie spodziewalam!moj tato powiedzial ze bedzie sie przekamarzal z panem mlodym i ja mu tego nie zabroniewrecz przeciwnie podoba mi sie to.a jesli chodzi o disco polo to wlasnie niech bedzie na weselu!niech beda piosenki biesiadne bo przy takiej muzyce goscie bawia sie najlepie!a ja bede miala zespol-ze wsi normalnych 5 panow.jak podjada z panem mlodym pod moj dom beda goscie najpierw spiewac:przybyli ulani pod okienko...a orkiestra bedzie przygrywac!i mnie sie to podoba i ciesze sie ze bedzie wesolo!i beda mi grac przy blogoslawienstwie na sakosofonach dwoch panow z orkiestry i bardzo sie ciesze bo zawsze gdy wylatywalam do Stanow,gdy szlam na mature,gdy zdawalam na studia,gdy jechalam na obrone pracy mgr rodzice zwlaszcza moja mamaa robila mi znak krzyza na czole i ja wlasnie tego nie moge sie doczekac w tym dniu bo bedzie to jedna z bardziej wzruszajacych chwil w tym dniu.....chyba sie juz nie bede oddzywac na tym forum bo ono jest chyba nie dla mnie skoro same osoby z miasta tu sa a ja ze wsi.....
toverek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 10:07   #497
Agata R
Rozeznanie

GG do Agata R

Cytat:
Napisane przez toverek83 Pokaż wiadomość
coz.....bardzo mi przykro po komentarzach jakie dostala moja wypowiedz w sprawie wykupienia panny mlodej-co jest zwyczajem w mojej wsi-BO MIESZKAM NA WSI I JESTEM Z TEGO DUMNA!!!!zadna zenada,zadne 20 min,po prostu traktuje to jak zabawe!!!!i bardzo mi przykro za te zlosliwe komentarze do mojej wypowiedzi bowiem nie tego sie spodziewalam!moj tato powiedzial ze bedzie sie przekamarzal z panem mlodym i ja mu tego nie zabroniewrecz przeciwnie podoba mi sie to.a jesli chodzi o disco polo to wlasnie niech bedzie na weselu!niech beda piosenki biesiadne bo przy takiej muzyce goscie bawia sie najlepie!a ja bede miala zespol-ze wsi normalnych 5 panow.jak podjada z panem mlodym pod moj dom beda goscie najpierw spiewac:przybyli ulani pod okienko...a orkiestra bedzie przygrywac!i mnie sie to podoba i ciesze sie ze bedzie wesolo!i beda mi grac przy blogoslawienstwie na sakosofonach dwoch panow z orkiestry i bardzo sie ciesze bo zawsze gdy wylatywalam do Stanow,gdy szlam na mature,gdy zdawalam na studia,gdy jechalam na obrone pracy mgr rodzice zwlaszcza moja mamaa robila mi znak krzyza na czole i ja wlasnie tego nie moge sie doczekac w tym dniu bo bedzie to jedna z bardziej wzruszajacych chwil w tym dniu.....chyba sie juz nie bede oddzywac na tym forum bo ono jest chyba nie dla mnie skoro same osoby z miasta tu sa a ja ze wsi.....
tez jestem ze wsi i nie sie co denerwowac zdanie jak du... kazdy ma swoje
znam takie tradycje o ktorych mowisz i sa one nadal bardzo czesto wykorzystywane. Mnie osobiscie nikt wykupowac nie bedzie i orkiestry na wyjscie tez nie chce (mimo burzy z tesciowa) po prostu mi sie nie podoba i tyle.
Ale grajki na wyjscie mlodych sa praktycznie codziennoscia i wreczzadkoscia jest to ze mlodzi tego nie chca (wiec jestem dziwolagiem i dobrze mi z tym )
Znak krzyza bedzie i to pewnie u kazdej z nas bo chyba wszystkie jestesmy katoliczkami.
To Twoj ślub i to Ty masz go przezyc tak jak Ty chcesz a nie tak jak np. ja. Kazda z nas inaczej wyobraza sobie ten dzien i nie chodzi w tym forum o to zeby wyzwac kogos kto chce inaczej i nikt tego nie zrobil. Ty wyrazilas swoje zdanie inne dziewczyny swoje ale zadna z nas nie bedzie nikogo przekonywac jaka ma suknie zalozyc albo czy TŻ to odpowiednia osoba dla mnie. Jestesmy tu po to zeby dzielic sie swoimi problemami i radosciami w przygotowaniach, doradzac ale nie namawiac
Wiec glowa do gory nic zlego sie nie stalo
Stary 2008-04-09, 10:13   #498
toverek83
Raczkowanie

GG do toverek83

AGATA R-p[oczulam sie tak jakgdby ktos smial sie i szydzil ze zwyczajow panujacych u mnie i zostaly one skrytykowane i wysmiane...to bylo przykre....a forum to zawsze forum
Stary 2008-04-09, 10:24   #499
*kaalinaa*
Zadomowienie

Cytat:
.....chyba sie juz nie bede oddzywac na tym forum bo ono jest chyba nie dla mnie skoro same osoby z miasta tu sa a ja ze wsi.....
toverek83 nie opuszczaj nas.... Ja co prawda jestem z miasta, ale miło mi czytać o różnych tradycjach, których u mnie nie ma. Dla mnie to forum to taka wyprawa po obyczajach z różnych stron Polski a nawet czasem i świata.

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-09, 10:24   #500
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez mieszkam na wsi
Rozumiem Cię i popieram to co napisałaśUważam,ze nie masz się czym przejmować,a na pewno nie komentarzami(niestety nikt nikomu nie moze zabronic wyrazac swojego zdania),a to,że niektorzy nie mają kultury i pisza komentarze w taki a nie inny sposób,to juz o nich świadczy(i bynajmniej nie ukrywam,ze mam szczegolnie jedną autorkę na mysli...)Um nie będzie kupa disco polo i blogoslawieństwo tez,a do wykupywania wysle chyba siostre,bo ona zadziorna,to bedzie smiesznie!!!
naprawde nie bierz do serca tandetnych uwag i pisz dalej
Stary 2008-04-09, 10:31   #501
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Cytat:
Napisane przez Agata R Pokaż wiadomość
Ale grajki na wyjscie mlodych sa praktycznie codziennoscia i wreczzadkoscia jest to ze mlodzi tego nie chca (wiec jestem dziwolagiem i dobrze mi z tym )
U mnie w ogóle nie będzie grajków (mam DJ-a), ale nawet gdyby byli to nie chciałabym żeby mi grali w domu. Nie podoba mi się to i tyle. Poza tym jestem typem wrażliwca i juz widzę jak bym wyła jak bóbr, słysząc jakieś ckliwe melodie
Wystarczy mi, że się obawiam czy mój makijaż przetrwa błogosławieństwo)
Moze są jakieś kropla na powstrzymanie płaczu))
gosia1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 10:32   #502
agunia82
Zakorzenienie

Toverek naprawdę niczym się nie przejmuj. Rób jak uważasz i bądź sobą, bo to jest najważniejsze, a opiniami innych się aż tak nie przejmuj bo nie warto.

Każdy jest inny, każdy lubi co innego, i dobrze, bo jak by każdy był taki sam to jakiś nijaki byłby ten świat.

U mnie błogosławieństwo będzie, ale bez orkiestry, i tylko i wyłącznie z tego powodu że będę wychodzić z bloku z wynajmowanego przeze mnie i TŻ-ta mieszkania. Gdyby to było u mnie w domku orkiestra z pewnością by była.

I na weselu będzie też disco polo, chociaż mnie takie klimaty osobiście nie kręcą. A dlaczego? Bo do tej pory na każdej imprezie znajomi włączali sobie dla śmiechu disco polo i się przy tym bawili. Do słuchania może to najlepsze nie jest, ale do zabawy i owszem moim zdaniem. I chociaż zespól który będzie grał u mnie nie ma takich utworów w repertuarze, to ich specjalnie o nie poprosiłam, tak, żeby każdy znalazł coś dla siebie i żeby zabawa była udana

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 10:46   #503
toverek83
Raczkowanie

GG do toverek83

dziekuje Wam kochane za slowa otuchy......dziekuje ze mnie poniekad zroumialyscie.....a wogole caly tydzien mam smutny.napierw tesciowa,potem choroba taty,wszytsko sie wali....ale przynajmniej TZ mnie na duchu podtrzymuje......i WY!mi to forum jest za***.....potrzebne...bo ja pojecia nie mam o kosmetykach o kwiatach wogole jestem taka chlopocorzycaa Wy mi tu ladnie piszecie jakie kosmetyki do mojej wrazliwej cery jaki bukiet jaki welon......to forum duzo mi pomagabo ja uwierzcie mi jestem zwykla dziewucha ktora sie nie maluje i nie stroi bo wole jeansy i T-shirta.....a te z WAS ktore mi napisaly slowa na otuche bede miala w serduszku i Wam pierwszym przesle zdjecia ze slubu....tylko dopiero w pazdzierniku bo slub we wrzesniu....
jeszcze jedno czy znajde dla TZ koszule do slubu w kolorze smietanki skoro moja suknia jest w tym kolorze???czy moze biala tez bedzie dobra???a wiecie w niedziele poszlam do proboszcza bo oboje mieszkamy w tej samej parafi i oboje w niej bylismy chrzczeni-no ale poszlismy w sprawie godizny slubu tzn zeby go poinformowac ze chcemy o 14 bo musimy zamiawiac zaproszenia a ON do nas:NO W KONCU ZESCIE PRZYSZLI!!!!!!!i zaczal nam nawijac o zapowiedziach...szalolny. ......

Edytowane przez toverek83
Czas edycji: 2008-04-09 o 10:49 Powód: zapomniala....
Stary 2008-04-09, 10:54   #504
gosiunia22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katia0117 Pokaż wiadomość
ja może nie jestem zwolenniczką "dmuchania pupą balona" itp,ale wyszydzanie tego,że ktoś lubi takie zwyczaje też nie najlepiej o nas swiadczy.Jedni świetnie się bawią tańcząc przy muzyce Amstronga,inni przy muzyce Boysów,ale trzeba uszanować to jakie kto ma preferecje.To,że u kogoś będzie tak,a u Ciebie tego nie będzie,nie oznacza,że twoje wesele będzie lepsze
Oczywiscie, kwestia gustu. Ale skoro to my - młodzi - jesteśmy organizatorami wesela, wybieramy muzykę, która nam odpowiada. Ponadto nasi goście to głównie młodzi ludzie, którzy, z tego co wiem, lepiej bawią się przy starym rock'n'rollu niz Boysach. Jeśli ktoś się przy disco-polo fajnie bawi, to niech zamawia taką kapelę, jaka mu odpowiada.
Co do zabaw, o których pisałam, to jeszcze raz powtórzę: żenada. Jeśłi ktoś widział "Wesele" Smarzowskiego, zrozumie, o co mi chodzi
Jeśłi kogoś uraziłam, przepraszam.

Andre Lhote

Nina, Nina, Nina...
gosiunia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 10:58   #505
agunia82
Zakorzenienie

To fajny proboszcz I widać musi z Was fajna para być

Toverek, najważniejsze to się nie poddać temu wszystkiemu i mimo wszystko być dobrej myśli. Każdy ma czasem ciężkie chwile w życiu, ale pamiętaj, że i po najgorszej burzy zawsze świeci słońce!

Co do koszuli to myślę, że jak poszukasz to na pewno znajdziesz taki kolorek

Powodzenia we wszystkim, trzymam kciuki żeby w końcu wszystko Ci się poukładało jak należy!

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 11:05   #506
ava80
Rozeznanie

GG do ava80 Send a message via Skype™ to ava80

Cytat:
jeszcze jedno czy znajde dla TZ koszule do slubu w kolorze smietanki skoro moja suknia jest w tym kolorze???czy moze biala tez bedzie dobra???a wiecie w niedziele poszlam do proboszcza bo oboje mieszkamy w tej samej parafi i oboje w niej bylismy chrzczeni-no ale poszlismy w sprawie godizny slubu tzn zeby go poinformowac ze chcemy o 14 bo musimy zamiawiac zaproszenia a ON do nas:NO W KONCU ZESCIE PRZYSZLI!!!!!!!i zaczal nam nawijac o zapowiedziach...szalolny. ......
toverek dwie kwestie:
urodzona w mieście, kilka lat za granica w Wieeelkim mieście, powrót do PL do miasta a 1,5 roku temu wybudowałam sobie dom..na WSI
I strasznie wieś lubię I ludzi I sąsiadów, którzy pozdrawiają a nie wypinają się plecami I dzieciaki I zapachy lata (wszystkie )
Córeczke będę wychowywac własnie na wsi, bo miasto mi bokiem wyłazi.
Ale nawet tutaj na podpoznańskiej wsi, nie wszystcy lubieją zespoły hurtowo zwane disco polo i muzyke biesiadną. U mnie"grajków" jak ich nazywacie nie będzie bo po prostu nie lubię akordeonu, saksofonu ani inych tym podobnych dzwięków, a nie znalazłam nikogo z gitarą

Co do KOSZULI PANA MŁODEGO - ABSOLUTNIE NIE BIAła!!!
DLACZEGO?
BO TY W ŚMIETANKOWEJ PRZY PANU MLoDYM W BIELI BĘDZIESZ WYGLĄDAĆ JAK NIEŚWIEŻA LUB BRUDNA!
Naprawdę tak efekt! (widziałam taki slub) A to TY masz byc tą jasną Panną Młodą - więc koszula identyczna lub o ton ciemniejsza.
Stary 2008-04-09, 11:20   #507
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
Jeśłi ktoś widział "Wesele" Smarzowskiego, zrozumie, o co mi chodzi
Jeśłi kogoś uraziłam, przepraszam.
Widziałam...to juz jest skrajnośc,to co tam się dzieje i tu akurat nie zaprzecze,ze to zenujące,ale jakaś taka zdrowa potupajka na wesolo,czemu by nie
Stary 2008-04-09, 11:51   #508
toverek83
Raczkowanie

GG do toverek83

Cytat:
toverek dwie kwestie:
urodzona w mieście, kilka lat za granica w Wieeelkim mieście, powrót do PL do miasta a 1,5 roku temu wybudowałam sobie dom..na WSI
I strasznie wieś lubię I ludzi I sąsiadów, którzy pozdrawiają a nie wypinają się plecami I dzieciaki I zapachy lata (wszystkie )
Córeczke będę wychowywac własnie na wsi, bo miasto mi bokiem wyłazi.
Ale nawet tutaj na podpoznańskiej wsi, nie wszystcy lubieją zespoły hurtowo zwane disco polo i muzyke biesiadną. U mnie"grajków" jak ich nazywacie nie będzie bo po prostu nie lubię akordeonu, saksofonu ani inych tym podobnych dzwięków, a nie znalazłam nikogo z gitarą

Co do KOSZULI PANA MŁODEGO - ABSOLUTNIE NIE BIAła!!!
DLACZEGO?
BO TY W ŚMIETANKOWEJ PRZY PANU MLoDYM W BIELI BĘDZIESZ WYGLĄDAĆ JAK NIEŚWIEŻA LUB BRUDNA!
Naprawdę tak efekt! (widziałam taki slub) A to TY masz byc tą jasną Panną Młodą - więc koszula identyczna lub o ton ciemniejsza.
Dzieki za porade!dobrze wiedziec zeby nie myslec nawet o bieli bo faktycznie nie czulabym sie komfortowo gdybym wygladala na ubrana w brudna suknie....a jesli juz isc tym tropem i koszula bedzie smietankowa to jaka kamizelka?bo z tego co widzialam to sa np koloru zlota lub srebra?jaki wybrac?waszym zdaniem?bo moze kolor zlota zlal by sie z kolorem koszuli?
a jesli chodzi o wies to ja tez mieszkalam od malego w wielkim miescie ale rodzice pamietam mieli uskladana kupke pieniedzy i mowia ze jada po samochod!my z siostra ucieszone patrzymy z okna bloku a oni wracaja AUTOBUSEM~!!pytamy gdzie auto?a oni na to:dzialke kupilismy!bedziemy sie budowac!a moja siostra:spoko nie bedziemy mieli lazienki a kibelek bedzie na polu!!!!!!i co sie okazalo???od 10 lat mieszkam na wsi na podkarpaciu...dom maly sliczny w domu 2 lazienki!!!pies na ogrodzie winogrono jablonki wisnie.........w niedziele podwieczorki w altance....w weekendy grille pod golym niebem......wies ma swoje dobre strony i teraz tez nie wrocilabym do wielkieho miasta!teraz tak sobie marzymy z TZ o domku malym ale naszymm....tylko bedzie problem oboje jestesmy nauczycielami z krotkim stazem i na dodatek TZ od wrzesnia zacznie splacac kredyt studenckale moze faktycznie i dla nas zaswieci slonko na dluzej......
Stary 2008-04-09, 12:16   #509
Agata R
Rozeznanie

GG do Agata R

Cytat:
Napisane przez gosia1007 Pokaż wiadomość
U mnie w ogóle nie będzie grajków (mam DJ-a), ale nawet gdyby byli to nie chciałabym żeby mi grali w domu. Nie podoba mi się to i tyle. Poza tym jestem typem wrażliwca i juz widzę jak bym wyła jak bóbr, słysząc jakieś ckliwe melodie
Wystarczy mi, że się obawiam czy mój makijaż przetrwa błogosławieństwo)
Moze są jakieś kropla na powstrzymanie płaczu))
przeciez na wyjsciu mlodej pary z domu graja radosnie i donosnie po to zeby wszyscy slyszeli ze jest slub. Wiec nie ma obaw... smutasy

Cytat:
Ja tez wiecznie adidasy i jensy ale w tym dniu bede ksiezniczka na plaskich obcasikach
Proboszcza macie super!!! tylko pozazdroscic
Ja tez mam smietankowa kiece i Pan Mlody tez chyba koszula jasna... tez mam ten problem
Stary 2008-04-09, 12:20   #510
lulucelo
Raczkowanie

jejku dziewczyny a ja myslalam ze o wszytkim myslalam a nie pomyslalam o smietankowej koszuli do mojej smietankowej sukienki mam nadzieje ze bedzie latwo znalezc, trzeba sie sugerowac ze ma byc takie jasniejsze ecru bo ecru czasem wpada w zolc. Tak szukalam butow i wiecie ze jest duzo odcieni ecru co tkanina to inna jeszcze jedno rozwazanie to dac stara koszule no wtedy to konkurencji nie bedzie mi robil
lulucelo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości