|
|
#931 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Panny Młode 2008 cz.II
Cytat:
3osob ktorzy beda grali i spiewali na slubie 300zl... masakra... ahhh jeszcze zapowiedzi 100zl... mam nadzieje ze 1 500 zl sie zmiesci po co ja to licze ![]() Cytat:
na pewno sie pogodzicie a o to tu wlasnie chodzi Cytat:
Ja tez mam problem z bizuteria bo jak juz pisalam mam bardzo zdobiona suknie i sama niewiem co zalozyc... jak cos upoluje to sie pochwale fryzurka sliczna
|
|
|
#932 |
|
Raczkowanie
|
normalnie mnie trzesie jak widze ile placicie swoim ksiezom za msze
ja z TZ po ostatnim wybryku proboszcza postanowilam ze za zapowiedzi na ktore idziemy dac w maju dajemy 100 zl i za msze 100 zl........a co to ja jestem bank?????niech sie w nos ugryzie...teraz sobie zmienil auto ja mu nie bede fundowac na opony zimowe pieniedzy NIGDY Z ZYCIU!organista tez 100 zl a zakonnica (zapala swiece ubiera kosciol itp.)tez 100 zl albo 50 zl....widzicie dziewczyny?ludzie uczom ksiezy ze daja duzo i oni licza na wiecej i wiecej....a za co mam im placic...zwlaszcza temu swojemu?za to ze mi z laska slubu udzieliii........ mi na sama mysl o tym wszytskim..m.a.r.t.a. zdrowiej nam
|
|
|
|
#933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my liczymy 600 ksiedzu, 100 na zapowiedzi, organista tez nie wiecej. i zapowiedzi u TZa- tam juz nie bedzie tak milo i 100 zl moze nie wystarczyc-ksiadłaske ludziom robi. ale w tysiacu to na spokojnie sie wyrobimy ze wszystkim
|
|
#934 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cytat:
A tak na poważnie muszę skombinować ładne fotki.Kto mnie zna od 2006 to miał okazje w początkowym okresie zobaczyć mnie na avatarze .Cytat:
|
|
|
#935 |
|
Raczkowanie
|
dzieki
![]() ![]() Ja na szczescie jestem wysoka mam 176 a TZ 186 wiec wszystko pasuje nawet jak mam obcasy . Co dok ieliszkow to zainspirowalam sie polska strona tylko tak jak mowie, nie wiem co z tym piorkiem. ciezko sie to nie robi duzo czasu nie zajmuje i wiele nie kosztuje. Co do moich karteczek do balonow to dopisalam adres bloga ktorego specjalnie nawet zalozylam po slubie wkleje relacje i zdjecia na razie glownie to przygotowania beda ( no jak w koncu zaczne pisac na blogu ) , ale zaproszonym goscom i tak nie daje linka bo troche tak glupio jakby wszystko widzieli wczesniej. Dam pozniej po weselu na kartach z podziekowaniami . Zamowilam juz sukienki da moich 6 druchenek, a tesciowa zamowila identyczna dla najmlodszej corki mojej szwagierki ktora bedzie miala ok 6 miesiecy tego dnia. Pewnie zrobiby jakies fajne zdjecia z tymi dzieciaczkami pojedziemy na godzinke do jakiegos parku i sie pokombinuje. A co te male to tez gwiazdy Moja ciocia i kuzyni nie dostali zaproszen bo sie oczywiscie pomylilam w adrersie i musze robic od nowa dla nich .... widzee ze chyba nigdy tego wszystkiego nie dokoncze. ![]()
|
|
|
|
#936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. nie wiem co robic, zadzwonic jeszcze raz. bo jak maja takie podejscie to dziekuje
|
|
#937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szkoda, ze nie mialam okazji zobaczyc Cie na avatarze |
|
|
|
|
#938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
#939 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() sanetka radzę zadzwonić i się dowiedzieć o co chodzi, bo jak zapomną o Was w dniu ślubu
|
|
|
#940 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny... pamiętacie mnie jeszcze?
![]() nie wchodziłam na podforum ślubne ze 2 tygodnie, a teraz mi oczy na wierzch wylazły - 32 strony nowego wątku!:P nie nadrobię, nie ma szans ![]() nasz ślub za 44 dni. biegania jest tyle, co nie miara, sama już się ze wszystkim nie wyrabiam... na razie kończymy z zapraszaniem (uff), zrobiłam już zawieszki, kotyliony,odebrałam suknię z poprawek, ale sama jeszcze w niej poprawię to i owo także to jest zadanie na teraz. i drugie zadanie to odpruć wszystkie guziki w garniturze TŻ-a i przyszyć jej jeszcze raz, bo mnie krew zalała jak zobaczyłam, jak te guziki są przyszyte... 2 razy miał ten garnitur na sobie, a one już odpadają prawie... ech, życie ![]() na początku wątku była mowa o przesuwaniu okresu no i ja też miałam ten problem. po wielu nocach płaczu i zastanawiania się podjęłam jedną z trudniejszych decyzji no i od 3 tygodni biorę tabletki, żeby sobie z tym cho****ym okresem poradzić. tabletek nie chciałam nigdy brać z zasady - uważam, że pchanie hormonów w organizm, który ma sam świetną gospodarkę hormonalną, jest głupotą. ale jak miałam już do wyboru te 3 opakowania (po ślubie odstawiam), lub wizję nie wstania z łózka w dniu ślubu, to kurde co miałam zrobić? to tyle u mnie. trzymajcie się laski i przygotowujcie się do ślubów
|
|
|
|
#941 |
|
Zakorzenienie
|
Co do okresu w dniu ślubu to dzisiaj śniło mi się, że w Kościele poplamiłam sobie suknię i miałam blado różowe plamy u jej dołu. Latam teraz po sennikach internetowych i sprawdzam co to może oznaczać
.
|
|
#942 |
|
Wtajemniczenie
|
no nieźle dziewczyny: okresowe koszmary
![]() ja sobie policzyłam, że gdybym miała regularny to mogłabym spać spokojnie, ale regularne to one nie są, więc ta sprawa jeszcze przede mną
|
|
#943 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jakoś tak im bliżej ślubu tym więcej powodów sie pojawia aby tego slubu..WCALE NIE BRAĆ! generalnie jest em straszną przeciwniczką tej instytucji, więc to że sprawa się toczy to i tak sukces.. :/ co do kosztów. nasz ksiądz się zdziwił że chcemy mu cokolwiek płacić! czeka nas tylko 30 zł dla pani za ustrojenie kościoła, ewentualnie więcej jeśli dogadamy sie z innymi parami że też chcą "więcej" to już indywidualnie ząłtwoamy. jeszcze nie wiem co z organistą, ale podobno ma wtyki wśród zespołów śpiewających arie i inne pieśni wioęc może będą ładne skrzypce i wokal ![]() dlatego pilnie szukam osób, które maja ślub 30.08 w wojciechu na 16 i 17!
|
|
|
#944 |
|
Raczkowanie
|
Oto moje skarby
powiedzcie co sadzicie Ja tez jestem niziutka mam 160 cm buty do tej sukienki maja 8 cm zeby ladniee lezala ale ja lubie wysokie obcasy na szczescie hehe tylko nie wiem jeszcze jaka fryzure mam wybrac a tu tak malo czasu zostalo![]() A co do kłotni przed slubem...hm...my sie nie klocicmy...ja jestem po wielu zlych przejsciach moj narzeczony tez...i bardzo na siebie trafilismy...ale przydarzyla sie nam ogromna tragedia i to barzo bardzo uswiadomilo nam ze milosc jest bardzo wazna i ze tak wiele jest rzeczy ktore chcemy razem przezyc takze staramy sie nie krzczec na siebie tylko zawsze wytlumaczyc o duzo rozmawaic...to naprawde pomaga..25 stycznia stracilismy synka urodzilam Go w 5 miesiacu ciazy...to jeszcze ardziej nas zblizylo i uswiadomilo jak bardzo sie kochamy i co jest w zyciu tak naprawde wazne...cieszcie sie kochani przygotowananmi i nie DACJCIE SIE STRESOWI...moze byc naprawde przjemnie
|
#945 | |||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo się tym wszystkim nie przejmuję, ponieważ mam zamiar zastosować się tylko do niektórych zasad. Stylistka stwierdziła, że welon w moim przypadku będzie bardzo niewskazany - tylko że po zmierzeniu kilku w salonach bardzo zapragnęłam mieć taką ozdobę i chyba jednak, mimo wszystko, skuszę się na jakiś niezbyt szeroki welonik. O to chodzi, że każdy welon poszerza dodatkowo twarz, a ja mam dość szeroką szyję i dość okrągłą buzię. Postanowiłam więc zniwelować to przez ten naszyjnik, którego najpierw nie chciałam. Rękawiczki też mogą skracać sylwetkę. Ręce chyba będę miała takie "golusie" właśnie Mi to strasznie nie przeszkadza - szkoda, że nie wypada zakładać zegarka, bo ja się bez niego łyso czuję Mówicie, że bransoletki z cyrkoniami przeważnie zaciągają materiał, a ja właśnie chcę mieć taką biżuterię (też wg zaleceń stylistki - ma być srebrna i błyszcząca ).Cytat:
Mam nadzieję, że się uda.Co do biżuterii jeszcze, to też nigdy nie wkładam niczego na szyję, bransoletek zresztą też nie noszę, choć mi się podobają Miałam tak, że wszystko ściągałam od razu po wejściu do domu, jednak ostatnio przekonuję się do noszenia pierścionka po mieszkaniu. Jednak do wszelkich prac go ściągam, bo zwyczajnie już mi przeszkadza. Tak zapewne będzie z obrączką ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Stylistka stwierdziła też, że powinnam mieć bukiet w kontrastującym kolorze, nasycony, no i oczywiście z pionowymi elementami, które mają mnie wydłużyć. Ewalena z kolei na wątku bukietowym stwierdziła, że taki mocno nasycony bukiet będzie przyćmiewał zwiewność sukni, więc muszę iść na kompromis Czyli bukiet będzie z pionowymi elementami, całkowicie kolorowy, ale nie tak bardzo kontrastowy Zamieszczam coś, co mogłabym mieć (zdjęcie 1., ale wiecej kalii i mniej tego zielonego - chodzi o kształt, aby bukiet "wylewał" mi się z rąk na zewnątrz dłoni, nie na suknię), ale bardziej w kolorystyce, jak na zdjęciu 2. Zapewne jednak wielokrotnie zmienię zdanie Cytat:
. Oczywiście, jest tak samo kochany, jak zawsze, ale ja sobie coś wkręcam...Cytat:
![]() Mojego TŻ też mam jedynie na weekend, o w tygodniu jestem w Gliwicach ![]() ![]() Cytat:
Ja też nie narzekam na mój wzrost, choć czasem odnoszę wrażenie, że niektórzy nie traktują mnie poważnie, jak kobietę Moj TŻ też nie jest wysoki - ma 170 cm, wiec żeśmy się dobrali Mam nadzieję, że nasze przyszłe dzieci nie będą miały nam za złe, jeśli za dużo nie urosną ![]() Cytat:
Jeśli w ogóle nie farbujesz włosów, nawet pasemek nie robisz, to dlaczego chcesz coś zmieniać na ślub? Chyba że w ogóle myślisz nad małą zmianą ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wklejam jeszcze fryzurę, jak będę miała - tylko przód. Z tyłu chcę mieć maksymalnie skromne i proste upięcie. |
|||||||||||||
|
|
|
#946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chyba mam gorączkę, idę zaraz się kimnąć
|
|
|
#947 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mam nadzieje ze sie jeszcze troche poprzesuwa i nie bedzie...
|
|
#948 |
|
Raczkowanie
|
No prosze widzę że u was różnie bywa z tą opłatą za ślub. U mnie niestety aż 700zł bez organisty. Co do wzrostu... to chyba mój TZ jest najwyższy bo ma aż 198cm .. i ma ksywkę "Długi"
Na mnie powoli mówią "Długa" bo tez jestem wysoka - 173cm ale i tak muszę głowę zadzierać by dac MU buziaka ![]() A macie juz samochód do ślubu? Ja chciałabym jakiś stary retro (tylko nie syrenkę) ale trudno mi taki znależć w jasnym kolorze. |
|
|
|
#949 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No a u mnie wszystko szło regularnie idealnie miałam sie zmiescić a tu sie spóźnia i teraz czekam codziennie. Niby paniki jeszcze nie ma, alew sam fakt mnie denerwuje. Niby wiem, ze to nie ciąża, tylko stres, ale w ten sposób to moge go dostac i za pół roku...a po slubie chcemy sie starac o dzidziusia, wiec to pół roku mnie nie cieszy.
|
|
#950 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
widomo ze makijaz mocniejszy i suknia sluba same w sobie zmieniaja nas w ksiezniczki dlatego uwazam ze miana koloru wlosow (radykalna) jest nie wskazana. A jak zmiana TŻ sie nie spodoba???wypadajace zeby we snie swiadcza o smierci? Cytat:
ale pojedziemy go obejrzec dopiero w maju jak bede miala foty na zywo to wkleje. A Wy jakie autka wybralyscie???
|
|
|
#951 | |||
|
Zadomowienie
|
Oj,to witaj w klubie
Ja tez siedze zasmarkana i z silnym bólem gardła![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#952 |
|
Raczkowanie
|
ja mam Biala Warszawe, w sumie to aucie w ogole nie myslelismy ale jak bylismy w Polsce w Marcu to w piatek (a wyjezdzalismy w niedziele) przez przypadek znalezlismy ta biala warszawe, bylismy ja zobaczyc i nam sie podoba F. bardzo sie cieszy ze bedzie jechal takim autem francuzom szczena opadnie co to za marka juz teraz sie chwali ze bedzie jechal Varsovie- no wiecie takie stare KOMUNISTYCHNE auto i wymawia doslownie w ten sposob
. Jestem ciekawa jak sobie to wyobrazaja ci FRANCUZI takie STARE KOMUNISTYCHNE Auto :d To tak samo jak mowi ze moj brat mial kiedys poloneza ,a w ogole to marzy mu sie maluch starym fiatem nie pogardzi, czasem mowie mu zeby otworzyl salon skoro tyle aut mu sie marzy . Co do okresu to biore tabletki ale jeszcze nie liczylam jak wypada. Tez potrafie sie zwijac z bolu, i mam bardzo silne i dluge krwawienie . Moja bratowa miala na slub, jakies 10 lat temu ale bardzo narzekala. Kosciol to 450 do tego organista chyba 150 no i skrzypek ( ale to sama nie wiem) i jeszcze na kwiaty. Dekoracji nie przewidujemy bo kosciolek sam w sobie jest sliczny jest to dawna cerkiew, a w srodku jest bardzo skromny, ale przynajmniej mi bedzie pasowal do sukienki bo jest tak skromna zeby zginela posrod zlocen. Do tego jest maly i ciasny i ciezko go w sumie udekorowac to siostra sie zajmuje i wie co robi .Podobnie z sala bardzo juz jest udekorowana w Straopolski stylu, balony odpadaja, tylko na stolach zywe kwiaty i swiece ( chcieli dac biale ale juz kupilam lila) i do bukietow na stol zrobilam lila piorka na druciku ( to wtedy latwo wpiac w bukiet na stole i zawsze to przypomni moj temat kolorystyczny) |
|
|
|
#953 |
|
Wtajemniczenie
|
my jeszcze nie mamy samochodu
mi się marzył taki samochodzik retro, ale ceny za godzine są oszałamiające więc sobie go odpuściłam, później znalazłam ogłoszenie, Subaru Impreza WRX i możliwość prowadzenia przez Młodych i też mi się spodobało tylko, że goście by za nami nie nadążyli ![]() więc ostatecznie nie wiem czym będziemy jechać, może BMW (takie superaśne) lub Fordem Mondeo (z 2007 roku). Jeszcze trzeba pogadać o tym temacie tak jak o wielu innych...Pomysł z Warszawą (samochodem) też mi się bardzo podoba, a jeszcze w białym kolorze, ślicznie!!! ![]() a co do bransoletki, to też chciałam taką szerszą, ale chyba pójdę na kompromis i będzie bransoletka drobna ale za to błyszcząca
|
|
#954 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale mam nadzieje ze jak juz kolejne bedzie w drodze to pochwalisz sie nam ![]() Suknia przesliczna zdecydownie moj typ ![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#955 |
|
Wtajemniczenie
|
szczerze powiem, że mi też wpadła w oko
tylko ja bym chciała ją tak lekko wydłużyć, np. przy łodygach dac coś takiego spływającego w dół. Zastanawiałam się nad jedną różą, ale juz mi się odwidziało byłoby za skromnie, a ze skromnością też nie należy przesadzać
|
|
#956 | ||
|
Raczkowanie
|
Ja tylko tyle - kupiłam identyczne na allegro- pewnie od tej samej osoby co ty
![]() Cytat:
![]() więc teraz się modlę aby był jak najpóźniej.Cytat:
|
||
|
|
|
#957 |
|
Raczkowanie
|
bukiet sliczny rzeczywisci ale ja bym chciala cos bardziej opadajacego, ale moze jeszcze to przemysle
![]() Wlasnie dzasta trzeba by go przedluzyc ... tylko szkoda ze masz slub po mnie bo bym zgapila
|
|
|
|
#958 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() znalazłam nawet różowiutkiego cadilaca eldorado 1970 r. za rozsądną cene ale mój ojczulek stwiedził ze drogo i znalazł nam limuzyne o połowę droższą ale jak sie o tym dowiedziałm to było juz za poźno zeby odwołać i teraz mam niesmak i wogóle gdzieś to czym bede jechała (nie podoba mi sie pomysł limuzyny wogóle - jak jakieś snoby )Cytat:
![]()
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-04-17 o 22:04 Powód: proszę korzystać z funkcji multicytowania |
||
|
|
|
#959 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny dziekuje za mile i ceple slowa
napewno sie pochwale jak znow nam sie uda...i ciesze sie ze Wam rowniez podobaja sie dodatki i sukienka![]() MBU ![]() Agatko bukiet śliczny taki wiosenny i...i...po prostu sliczny
|
#960 |
|
Raczkowanie
|
jeszczepanna Twoj TZ nie jest najwyzszy moj ma 2metry i 6 cm a ja zaledwie 1,67m kazdy nas zna i akceptuje ale troche sie martwie jak bedziemy wygladac w dniu slubu. zalaczam nasze zdjecie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:07.

3osob ktorzy beda grali i spiewali na slubie 300zl... masakra... ahhh jeszcze zapowiedzi 100zl... mam nadzieje ze 1 500 zl sie zmiesci
po co ja to licze 

na pewno sie pogodzicie a o to tu wlasnie chodzi

NIGDY Z ZYCIU!organista tez 100 zl a zakonnica (zapala swiece ubiera kosciol itp.)tez 100 zl albo 50 zl....widzicie dziewczyny?ludzie uczom ksiezy ze daja duzo i oni licza na wiecej i wiecej....a za co mam im placic...zwlaszcza temu swojemu?za to ze mi z laska slubu udzieliii........
.
, czy mozemy liczyc na jakies zdjecie
a chodzi tylko o sale