Panny Młode 2009 cz.II - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-17, 18:39   #3271
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2009 cz.II

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Za godzinę jedziemy na pierwsze spotkanie kursu tańca. Jestem strasznie ciekawa jak będziemy przyswajać pierwsze kroki
ale ci fajnie
ja tez sie juz nie moge doczekac kiedy sie zapisze z TZ na tance. ale to dopiero po wakacjach, bo kursy sa w tygdoniu a ja wtedy jestem w Olsztynie, a teraz TZ ma jeszcze urwanie glowy w pracy i pracuje od 7 do 20 albo jeszcze dłuzej

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 19:07   #3272
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Za godzinę jedziemy na pierwsze spotkanie kursu tańca. Jestem strasznie ciekawa jak będziemy przyswajać pierwsze kroki
wow super ja tez bym chciala zebysmy poszli na jakis kurs tanca, ale zobaczymy jak nam to sie uda na razie to sie ciesze ze w maju idziemy na wesele to sobie potancujemy

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
Jak tak teraz patrzę na zdjęcia tej naszej sali, to wydaje mi się brzydka przy Waszych W sumie nie bardzo mamy wybór... No ale pokażę fotki, może doradzicie jak ją upiększyć:

1. Taras na którym chcemy zatańczyć pierszy tanie (na razie jest tam wokól brzydko bo remontują)
2. Widok jaki jest z okna sali
3. Sala - miejsce do tańczenia
4. Sala - miejsce Młodych (widać dokładnie te krzesła)
5. Miejsce dla orkiestry

Proszę o radę... w jakich kolorach to przystroić? Bo mamy sobie wybrać jaki kolor chcemy, a szczerze mówiąc nie mam pojęcia... może taki pomarańcz.
sliczna sala a jeszcze to jeziorko i 1 taniec na balkonie po prostu bomba Myślę ze pomarancz, jak już dziewczyny doradzaly bedzie ladnie wygladal
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 19:40   #3273
^olka^
Rozeznanie

Dawno mnie tu nie było...

azzis
sala jest ładna, złoto, pomarańcz, ecru z pewnością będą pasować.

Jeśli chodzi o kurs tańca to chodzimy na prywatne lekcje już od 3 miesięcy, właściwie bardziej dla siebie niż na wesele ale układ walca angielskiego mamy już opanowany. Wczoraj tanga się uczyliśmy.

Koszty naszego wesela:

sala - 120 os. x 150,00 zł od talerzyka, 25zł od osoby za poprawiny
zespół - 3600pln - jeden dzień
kamerzysta - 3000 pln
fotograf - 1400 pln

Tyle mamy załatwione.

Jeśli chodzi o resztę:

samochód który nam się podoba - 1100pln
zaproszenia, winietki, podziękowania, plan usadzenia gości, księga gości - 2000pln
strojenie kościoła, bukiet dla mnie, świadkowej, plus coś w klapę garnituru Młodego - 2000 pln
Wódka - 2500 pln
Wino - 1000 - 1500 pln
Alkohol dla barmana - 1500 pln
Stół wiejski - 600 pln
Ceny sukni i garnituru nie znam, nie mamy jeszcze sprecyzowanych planów.
Fajny fryzjer w Płocku - ok. 400 pln
Makijaż - nie mam pojęcia
Kościół - jeszcze nie wiemy
Nie wiem ile będą kosztować napoje i ciasto (chcemy dodatkowe ciasto dokupić, bo mojej mamie się wydaje, że 4 rodzaje ciasta to mało )

OMG nie wiem ile jeszcze tego wyjdzie aż strach liczyć

Edytowane przez ^olka^
Czas edycji: 2008-04-17 o 20:40
^olka^ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 20:11   #3274
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
podpisaliśmy umowę z fotografem.........!!!!!! !!!!!!! zaliczka wpłacona
skakałam z radości jak wyszedł, aż Tż się śmiał, że powariowałam

padniecie! jakiś chłopak juz zarezerwował na 2010 u niego
buziaki. a dziś zrobiłam 3 bombki karczochowe
Gratuluje Kolejna rzecz z głowy
No część dziewczyn z wątku panny młode 2010 już ma niektóre sprawy pozałatwiane, troche przesada, ale widać takie realia
Cytat:
Dziewczyny macie już zarezerwowane orkiestry? Bo ja jestem w trakcie wydzwaniania i niektóre ceny mnie powalają 2500zł to dla nas za dużo jak niektórze sobie śpiewają. Znalazłam kapelę za 1200zł ale musimy ich jeszcze przesłuchać.

A u was jakie ceny są?
Nasza bierze 2700 z dojazdem. Zespól składa się z 5 chłopaków, jest perkusja, klawisze i 2 gitary.

Co do innych spraw to cenowo się u nas tak kształtują
kamerzysta 800zł
fotograf 600zł
sala- wynajęcie ok 800 zł
kucharka i obsługa, coś ok. 3000, trudno powiedzieć, bo menu jeszcze nie ustalone( kobieta wstępnie określiła się, że za osobę weźmie 30 zł)wesele mamy mieć na 100 osób. Do tego oczywiście dochodzą produkty, ale trudno mi powiedzieć ile to wyjdzie na osobę dokładnie

Cytat:
Wybraliśmy już wstępnie salę, dość ładna, jak się przystroi to będzie super. Z sali wychodzi się na taki taras, który jest nad jeziorem. Piękny widok.
Tylko martwią mnie krzesła jakie tam są. Nie są jakieś obdrapane, ale są całe derwniane, bez obić na oparciach i siedzeniu Pewnie goście będą marudzić, że twardo itp. Ale w końcu nie idą żeby siedzieć, tylko bawić się
Może zrobić jakieś strojenie krzeseł? Myśłałam o fizelinie na oparciu zebranej w kupkę i na końcu kwiat Czy kupować jakieś poduszki na siedzenia? Ale bez sensu by to wyglądało....
U mnie na sali krzesła też nie są zachwycające, no dobrze tylko, że są obite. Myślałam żeby kupić woal i zawiązać na oparciu, tak coś jak ty wymyśliłaś. Myślałam też nad fizeliną, ale boję się żeby nie pofarbowała ludziom ubrań- właśnie fizelina w ogóle farbuje? czy tylko mi się wydaje, że może

Cytat:
Napisane przez Zottel Pokaż wiadomość
Dziewczyny, normalnie nie moge za wami nadazyc!! Ja ostatnio jestem zalatana i malo mam czasu na wizaz. A chcialam sie z wami podzielic pomyslem na bukiet Wklejam fotke, takiego ktory prawdopodobnie bede miala- tylko zamiast takich kremowych gozdzikow chce takie pomaranczowawe.

Co do usadzania gosci to my tez sie zastanawiamy nad winietkami. Nie wiem tez jeszcze dokladnie jak beda ustawione stoly, ale chcialabym zeby zaraz obok nas siedzieli swiadkowie i nasi znajomi.
Piękny bukiet

Cytat:
Napisane przez katia0117 Pokaż wiadomość

ja tez mam sale bordowo-złotą(własnie sobie przypomniałam) i teraz zonk,bo mialam miec inną kolorystykę weselną,tnz chcialam cos z rózem pastelowym,jako kolorem przewodnim,ale nie bedzie pasowalo i teraz juz nie wiem...winietki,kwiaty na stoły i do koscioła itp muszą być z bordo,ok juz nawet znalazłam takie ładne,ale np w swoim bukiecie ślubnym bordo nie zniosę i co robic?Myslicie,ze jak wszystko bedzie bordo a bukiet pastelowy to będzie kaszana?
Ja sale mam bordowo-kremową, ale bukiety nie chcę z czerwonych\bordowych kwiatów. Nie trzeba bukietu w jednej tonacji z wystrojem sali zachować. Bukiet ma pasować do urody panny młodej i sukienki, tego trzeba się głównie trzymać

Cytat:
Jak tak teraz patrzę na zdjęcia tej naszej sali, to wydaje mi się brzydka przy Waszych W sumie nie bardzo mamy wybór... No ale pokażę fotki, może doradzicie jak ją upiększyć:

1. Taras na którym chcemy zatańczyć pierszy tanie (na razie jest tam wokól brzydko bo remontują)
5. Miejsce dla orkiestry

Proszę o radę... w jakich kolorach to przystroić? Bo mamy sobie wybrać jaki kolor chcemy, a szczerze mówiąc nie mam pojęcia... może taki pomarańcz.
Co ty gadasz, sala ładna Tak jak dziewczyny radzą biel+pomarańcz będzie idealnie pasować

Cytat:
Ale super Jak wrócisz i będziesz miała siły to zdaj relacje

A ja wczoraj słuchałam sobie piosenek różnych i mam nowy typ na pierwszy taniec. Co prawda dalej obstawiamy, że będzie walc ale jak się coś nie uda to chciałabym żeby była piosenka S. Krajewskiego "Senny szept" bo jest taka żywa, całkiem inna niż znane mi piosenki na 1 taniec. Co myślicie?
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 20:29   #3275
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ^olka^ Pokaż wiadomość

azzis sala jest ładna, złoto, pomarańcz, ecru z pewnością będą pasować.

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
sliczna sala a jeszcze to jeziorko i 1 taniec na balkonie po prostu bomba Myślę ze pomarancz, jak już dziewczyny doradzaly bedzie ladnie wygladal
Wielkie dzięki dziewczyny Podniosłyście mnie na duchu

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 20:35   #3276
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:

5. Miejsce dla orkiestry

no co ty ?! sliczna ta Twoja sala - bardzo mi sie podoba
tak jak juz pisaly dziewczyny nie przesadzaj z dodatkami ... jak dla mnie jakies swieze kwiaty na stolach i troche swiatelek zeby ladnie w nocy wygladalo
brzoskwiniowy kolorek tez by sie ladnie prezentowal

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Żabcia, Martucha, fajnie, że podoba Wam się nasze menu. Może wpadniecie na weselicho?
ojjj ja z mila checia
znajdzie sie jakies wolne miejsce ??
tzn 2 bo jeszcze dla mojego TZego :P

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
Nom, niestety...
500 zl za slub
100 zl - organista
50 zl - koscielny
84 zl - USC
2 * 50 zl za zapowiedzi
2 * ok 20 -30 zl (w zaleznosci od parafii; co laska ) za odpisy aktu chrztu
2 * ok 22 zl odpisy aktu urodzenia
2 * 20 zl poradnia
2 * 20 zl kurs przedmalzenski (i to tez zalezy od parafii)
----------
suma = 994 zl

jesli doliczymy licencje - 200 zl - to kwota wyjdzie odpowiednio wieksza...
jejku normalnie szczena mi opadla ... nawet za spowiedz sie placi?? za odpis aktu urodzenia?? no oni chyba oszaleli

Cytat:
Napisane przez katia0117 Pokaż wiadomość
Widok z sali rewelacja i sala nie jest wcale brzydka.jesli chodzi o kolorystykę to pomarańcz jak najbardziej,różne odcienioe mile widziane,zółcie i rude klimaty.Materiały za parą młodą też mi sie podobają,ja na pewno tak zrobie,ale kolumn chyba bym nie okręcała materiałami,bo po pierwsze nie są złe,a po drugie co za dużo to niedrowo
sliczna ta dekoracja

Cytat:
kochana daj znac jak wam poszlo a macie juz wybrana piosenka na pierwszy taniec??

Cytat:
Dawno mnie tu nie było...

azzis
sala jest ładna, złoto, pomarańcz, ecru z pewnością będą pasować.

Jeśli chodzi o kurs tańca to chodzimy na prywatne lekcje już od 3 miesięcy, właściwie bardziej dla siebie niż na wesele ale układ walca angielskiego mamy już opanowany. Wczoraj tanga się uczyliśmy.

Koszty naszego wesela:

sala - 120 os. x 150,00 zł od talerzyka, 25zł od osoby za poprawiny
zespół - 3600pln - jeden dzień
fotograf - 3000 pln
kamerzysta - 1400 pln

Tyle mamy załatwione.

Jeśli chodzi o resztę:

samochód który nam się podoba - 1100pln
zaproszenia, winietki, podziękowania, plan usadzenia gości, księga gości - 2000pln
strojenie kościoła, bukiet dla mnie, świadkowej, plus coś w klapę garnituru Młodego - 2000 pln
Wódka - 2500 pln
Wino - 1000 - 1500 pln
Alkohol dla barmana - 1500 pln
Stół wiejski - 600 pln
Ceny sukni i garnituru nie znam, nie mamy jeszcze sprecyzowanych planów.
Fajny fryzjer w Płocku - ok. 400 pln
Makijaż - nie mam pojęcia
Kościół - jeszcze nie wiemy
Nie wiem ile będą kosztować napoje i ciasto (chcemy dodatkowe ciasto dokupić, bo mojej mamie się wydaje, że 4 rodzaje ciasta to mało )

OMG nie wiem ile jeszcze tego wyjdzie aż strach liczyć
wooow macie strasznie drogiego fotografa
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 20:36   #3277
jupik
Rozeznanie

Napisane przez azzis
Jak tak teraz patrzę na zdjęcia tej naszej sali, to wydaje mi się brzydka przy Waszych W sumie nie bardzo mamy wybór...

azzis- co Ty mówisz, świetna sala!a tego tarasu to strasznie Ci zazdroszczę... my ostatnio zarezerwowaliśmy lokal, ale nie ma tam takiego pleneru dookoła, a szkoda a pierwszy taniec na pewno będziecie mieli wyjątkowy jak go zatańczycie na tarasie( może przy świetle księżyca?o której chcecie brać ślub?)! no i położenie nad jeziorem-bardzo romantyczne, pasuje do okazji a te filary są moim zdaniem bardzo stylowe i nie warto je dodatkowo ozdabiać... co do reszty wystroju-chyba delikatny odcień żółtego albo złotawy by pasował...ewentualnie miedziany...

Seks- maksimum radości bez jednego uśmiechu...
http://www.suwaczek.pl/cache/36d1015f53.png
jupik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 20:40   #3278
^olka^
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość

wooow macie strasznie drogiego fotografa

pomyliło mi się, miało być na odwrót
Stary 2008-04-17, 20:41   #3279
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jupik Pokaż wiadomość
Napisane przez azzis
Jak tak teraz patrzę na zdjęcia tej naszej sali, to wydaje mi się brzydka przy Waszych W sumie nie bardzo mamy wybór...

azzis- co Ty mówisz, świetna sala!a tego tarasu to strasznie Ci zazdroszczę... my ostatnio zarezerwowaliśmy lokal, ale nie ma tam takiego pleneru dookoła, a szkoda a pierwszy taniec na pewno będziecie mieli wyjątkowy jak go zatańczycie na tarasie( może przy świetle księżyca?o której chcecie brać ślub?)! no i położenie nad jeziorem-bardzo romantyczne, pasuje do okazji a te filary są moim zdaniem bardzo stylowe i nie warto je dodatkowo ozdabiać... co do reszty wystroju-chyba delikatny odcień żółtego albo złotawy by pasował...ewentualnie miedziany...
O ile nie będzie padało to bardzo chciałabym zatańczyć pierwszy taniec na tym (jak ja to nazywam) "molo" TŻ trochę kręci nosem (nie cierpi tańczyć; nie wiem jak uda mi się go namówić na kurs), ale mówię mu, że to plus na tym molo, bo na sali to goście okrążają PMłodą, a tak to tylko my dwoje będziemy na tarasie a reszta będzie z boku patrzeć

Już wiem jakie kolory będą: biel, brzoskwiniowy, złoto.
Bardzo Wam dziękuję.

Stary 2008-04-17, 20:41   #3280
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
jejku normalnie szczena mi opadla ... nawet za spowiedz sie placi?? za odpis aktu urodzenia?? no oni chyba oszaleli
zaaaabcia, nie za spowiedz a za zapowiedzi zeby was ksiadz na ambonie wyczytal, ze slubujecie... oplata obowiazkowa w twojej i tz parafii a akt urodzenia wypisywany przez urzad a za kazdy odpis urzedowy sie placi... czasem sie zdarza, ze akt chrztu parafia moze dac za free, ale zadko sie to zdarza...

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 20:48   #3281
^olka^
Rozeznanie

Cytat:
Wielkie dzięki dziewczyny Podniosłyście mnie na duchu

może to zdjęcie Ci się przyda:

http://boszko.ovh.org/album/Sala/slides/IMGP6502.html
Stary 2008-04-17, 20:50   #3282
jaga_2001
Zakorzenienie

olka, ale na tej fotce kolumna jest okragla a u azzis beda kwadratowe a takie kolumny zupelnie inaczej sie prezentuja...

AV by jaga_2001
Stary 2008-04-17, 20:53   #3283
^olka^
Rozeznanie

Cytat:
olka, ale na tej fotce kolumna jest okragla a u azzis beda kwadratowe a takie kolumny zupelnie inaczej sie prezentuja...
moim zdaniem takie kwiaty będą się równie dobrze prezentować na kwadratowej. Ale to moje zdanie
Stary 2008-04-17, 20:54   #3284
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
pomyliło mi się, miało być na odwrót
hehehe czyli kamerzysta 3tys?

Cytat:
O ile nie będzie padało to bardzo chciałabym zatańczyć pierwszy taniec na tym (jak ja to nazywam) "molo" TŻ trochę kręci nosem (nie cierpi tańczyć; nie wiem jak uda mi się go namówić na kurs), ale mówię mu, że to plus na tym molo, bo na sali to goście okrążają PMłodą, a tak to tylko my dwoje będziemy na tarasie a reszta będzie z boku patrzeć

Już wiem jakie kolory będą: biel, brzoskwiniowy, złoto.
Bardzo Wam dziękuję.
bardzo doobry wybor

Cytat:
zaaaabcia, nie za spowiedz a za zapowiedzi zeby was ksiadz na ambonie wyczytal, ze slubujecie... oplata obowiazkowa w twojej i tz parafii a akt urodzenia wypisywany przez urzad a za kazdy odpis urzedowy sie placi... czasem sie zdarza, ze akt chrztu parafia moze dac za free, ale zadko sie to zdarza...
uppss zle mi sie przeczytalo
no ale tak czy inaczej ... strasznie drogo
Stary 2008-04-17, 20:54   #3285
jaga_2001
Zakorzenienie

fakt, pod warunkiem, ze nie bedzie szarf

AV by jaga_2001
Stary 2008-04-17, 20:55   #3286
jupik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
podpisaliśmy umowę z fotografem.........!!!!!! !!!!!!! zaliczka wpłacona
skakałam z radości jak wyszedł, aż Tż się śmiał, że powariowałam

padniecie! jakiś chłopak juz zarezerwował na 2010 u niego
buziaki. a dziś zrobiłam 3 bombki karczochowe

Ja miałam to samoupatrzyłam sobie fotografa juz dawno i jak się z nim spotkalismy to byłam po 5 minutach pewna że go chcę więc jak się pożegnaliśmy i niby mieliśmy się skontaktować czy się na niego zdecydujemy w ciągu tygodnia to ja tylko odeszłam kawałek,spytałam TŻ-ta czy możemy od razu go zarezerwować i on się zgodził więc wróciłam jeszcze i powiedziałam- wie pan co, my nie musimy się zastanawiać, bo i tak nie chcemy nikogo innego i mam mojego wymarzonego fotografa a co do zespołu- jednak się zdecydowaliśmy na ten, który grał u mojego kuzyna i wpłacimy zaliczkę w tym tyg. Biorą 1800 za wesele bez poprawin, jest ich 3 i są sprawdzeni, nie nawalają z terminami spotkań jak jeden inny zespół z którym mieliśmy do czynienia, nie piją i robią krótkie przerwy co 7-8 piosenek. Słyszałam kiedyś o zespole, który co 3 piosenki ucinał sobie przerwę na papieroska i kieliszeczek ja bym chyba zabiła takich! A co do cen zespołów-zależy skąd są i ile osób gra... chociaż jeden facet jak mi rzucił ceną 3 tysiaki plus dojazd za 3 osoby to mnie rozwalił. I jestem pewna, że podał taką cenę dlatego, że mu powiedziałam, że jesteśmy z Poznania (chociaż wesele jest pod Wrześnią). Pewnie od ludzi z większych miast więcej bierze,a przynajmniej tak to wyglądało

Stary 2008-04-17, 20:56   #3287
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za link. Śliczna ta sala. I jedzenie jak apetycznie się prezentuje.

Cytat:
Dokładnie, ale kolorystycznie podobnie jak może będzie u mnie

Stary 2008-04-17, 21:00   #3288
jaga_2001
Zakorzenienie

jupik, u nas 3 tys za lepszy zespol to standart a miasto wcale nie jest takie spore, mowi sie, ze Bialystok to Polska klasy B...

AV by jaga_2001
Stary 2008-04-17, 21:03   #3289
martucha84
Zakorzenienie

jejku jejku wiec tak
azzis sala jest rewelacyjna - moje kolory dla niej to zolc i pomaranc.. ale tylk omaterialy, itd.. pod sufitek oraz kwiaty i mowie ci bedzie super.. a filary bym zostawila.. a i jeszcze na balustradzie na tarasie tez byl materialem zrobila.. piekna sala..

Rybulka jasne a dla Tz miejsce sie tez znajdzie <lol> a tak powaznie to serio bardzo nam sie podobalo menu moze dlatego ze bedziemy mieli podobne..

anuula super.. ja od wrzesnia zaczynam chodzic do mojej kolezanki z roku, a kolo czerwca przyszlego roku bedziemy juz tylko cwiczyc nasz uklad na 1 taniec.

baja jesli tylko wam sie podoba to tak...
my na pierwszy taniec bedziemy mieli cos niespotykaneggo i nieznanego.. nasz piosenke.. sniper-sans (re)peres bedzie puszczona z plyty bo tego sie nieda zagrac.. pewnie ciostki nas obgadaja ale olac to.. ta piosenka towarzyszy nam od zawsze i jest to nas ztaniec.. i juz zawsze bedzie wiec chcemy do niego tanczyc.. a i kolezanka nauczycielka tanca powiedziala ze do tego bedzie swietnie pasowal uklad z rumby wiec nbiezle wyzwanie

aaa bylismy na naszej sali... zamowilismy u kolesia zespol i juz mamy najwazniejsze rzeczy z glowy (zespol kamera fotograf i sala.. mozna wiec odpoczac..)

a tu macie sale w trakcie przygotowan do sobotniego wesela
(jesczez beda dekoracje z zywych kwiatow) po drugiej stronie sali uklad stolikow taki sam.. i jak wam sie podoba..?

1.JPG
Stary 2008-04-17, 21:04   #3290
zaaaabcia
Zakorzenienie

dziewczyny wlasnie rozmawialam z moja przyszla szfagirka ktora ma slubu w tym roku w pazdzierniku ... znalazla super komarzestye za 2.800zl ... myslicie za warto? stwierdzila ze jesli wezma jego bede musieli zrezygnowac z fotografa

no to moze i mi kochane pomozecie w kolorystyce mojej sali
od zawsze marzylam o bieli z czerwienia na moja dekoracje sali .... ale sala ktore zarezerwowalismy jest koloru zielonego ... i krzesla ma tez w podobnym odcieniu ... jak myslicie jakie kolory pasuja??
w to stronka naszej sali

http://www.zajazdrelax.pl/dance.html

od razu mowie ze te bialo -niebieskie balony jakos nie przemawiaja do mnie ...
Stary 2008-04-17, 21:05   #3291
jaga_2001
Zakorzenienie

martucha, sala sliczna, bardzo mi sie podoba

zaaaabcia, stronka nie cjhodzi...

AV by jaga_2001
Stary 2008-04-17, 21:06   #3292
Kama24
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki za link. Śliczna ta sala. I jedzenie jak apetycznie się prezentuje.

Dokładnie, ale kolorystycznie podobnie jak może będzie u mnie
znalazłam dekorację kolumny kwadratowej:
http://www.uroczystedekoracje.pl/img...a/gal-s-11.jpg
Martucha sala piękna taka elegancka
Kama24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 21:08   #3293
^olka^
Rozeznanie

Cytat:
fakt, pod warunkiem, ze nie bedzie szarf
Szarfy mogłyby być tylko bardzo delikatne (zdecydowanie cieńsze), w kolorze ecru, praktycznie niewidoczne. Myślę, że delikatne ozdobienie filarów dodałoby sali uroku. Widziałam też takie lampiony gdzieś, które można przyczepić do tych filarów.

azzis sala jest bardzo ładna, niestety nie było dla nas już terminu ciekawego, poza tym jest trochę zbyt daleko od kościoła, w którym będziemy brać ślub, no i nie ma bazy noclegowej, której my będziemy potrzebować. Wybraliśmy tą salę (już kiedyś wklejałam linka, ale pochwalę się jeszcze raz) http://www.amore-plock.pl/amore/

Sprawdź jeszcze tą stronę dekoracjami, niektóre pomysły ciekawe:

http://www.decorado.pl/main/d,d,4,de...weselnej.html#

zaaaabcia dokładnie kamerzysta 3000 pln, a fotograf 1400 pln.
Stary 2008-04-17, 21:11   #3294
jaga_2001
Zakorzenienie

olka, dekoracja do kadratowych kolumn bardziej pasuje, jaka zamiescila kama...

a co do kamerzysty... drogi... u nas najdrozszy w miescie bierze max 2300...

AV by jaga_2001
Stary 2008-04-17, 21:11   #3295
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

wielkie dzięki za link jupik
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 21:11   #3296
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

bardzo drogi ten fotograf jak chce 3 tys

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 21:13   #3297
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
azzis sala jest bardzo ładna, niestety nie było dla nas już terminu ciekawego, poza tym jest trochę zbyt daleko od kościoła, w którym będziemy brać ślub, no i nie ma bazy noclegowej, której my będziemy potrzebować. Wybraliśmy tą salę (już kiedyś wklejałam linka, ale pochwalę się jeszcze raz) http://www.amore-plock.pl/amore/.
sliczna masz sale

Madzialenka12344321 - kamerzysta no ale tak czy inaczej dosc drogi my znalazlam za 2.400 i sie mocno zastanawiamy .....
Stary 2008-04-17, 21:13   #3298
jupik
Rozeznanie

Cytat:
jupik, u nas 3 tys za lepszy zespol to standart a miasto wcale nie jest takie spore, mowi sie, ze Bialystok to Polska klasy B...
Możliwe, ale dla mnie to było zaskoczenie- 3osobowe dobre zespoły u nas kosztowały ok. 1600- 2500, ale to były już całe koszty tzn. nie było haczyków typu "dojazd plus nocleg". a te 3 tysiące plus dojazd i nocleg dla 3 osób to jakaś masakra, bo wychodzi że ukrytych kosztów jest pewnie z 400 zł jak nie więcej! No i jeszcze u mnie oni się liczą jak zwykli goście na weselu (słyszałam że z tym różnie bywa-niektóre lokale liczą zespół za 1/2 ceny a inne wcale ich nie liczą w koszty)
więc w sumie sporo by tego wyszło...
A Białystok mi się akurat z Polską B nie kojarzy- w rankingach na najlepsze miasto do życia (mieszkania) jest zawsze w pierwszej trójce o ile wiem a w Polsce B chyba by się tak dobrze nie żyło

Stary 2008-04-17, 21:15   #3299
Kama24
Raczkowanie

Jak myślicie jest sens stroić moją salę, bo jak zamawiałam to pani mówiła że na tyle wesel to tylko jedna osoba stroiła i to balonami i wyszło koszmarnie.
Tu wklejam link:http://romaxgarbow.pl/index.php?opti...llery&Itemid=9
Ja chyba nie będę stroić a na stołach mają być sztuczne kwiaty takie same jak na ścianach tylko ze w takich długich wazonach
Olka sala jest piękna, naprawdę super
Kama24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 21:17   #3300
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kama24 Pokaż wiadomość
Jak myślicie jest sens stroić moją salę, bo jak zamawiałam to pani mówiła że na tyle wesel to tylko jedna osoba stroiła i to balonami i wyszło koszmarnie.
Tu wklejam link:http://romaxgarbow.pl/index.php?opti...llery&Itemid=9
Ja chyba nie będę stroić a na stołach mają być sztuczne kwiaty takie same jak na ścianach tylko ze w takich długich wazonach
bardzo ladna sala
na Twoim miejscu nie przesadzalabym z dekoracja ...
sala sama w sobie jest ladna
jak ktos juz madrze napisal .. co za duzo to nie zdrowo
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości