|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz.II
Cytat:
Cytat:
Będę cała w skowronkach, bo to będzie mój wielki dzień![]() W sierpniu przeważnie są burze, a po burzy wychodzi słońce, więc raczej lać cały dzień nie będzie. |
||
|
|
|
#3452 |
|
Zakorzenienie
|
my mamy gptpgrafa swietnego.. i on nam zaproponowal 3 opcje
ale wahamy sie nad 2 i 3 zobaczymy.. . 2. STANDARD - zdjęcia w kościele, sesja plenerowa oraz dwie pierwsze godziny zabawy weselnej - 150 zdjęć na płycie, z czego 100 odbitek w formacie 15x21 w albumie - cena 1600 zł 3. EXCLUSIVE - zdjęcia w kościele, sesja plenerowa oraz zabawa weselna do północy (oczepin) - 200 zdjęć na płycie, z czego 120 odbitek w formacie 15x21 w 2 albumach - cena 2100 zł ale chyba wezniemy ta tansza opcie bo to 500zl roznicy a tylko 20 zdjec mniej...
|
|
#3453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
MY wzielismy całe wesele na forografa (róznica była 150zł tylko) edit: i widze ze nie ma reprtazu a to bardzo fajna sprawa a juz sie na niego zdecydowaliscie napewno?? |
|
|
|
|
#3454 |
|
Zakorzenienie
|
martucha ja dla porównania napisze ci jak jest u mnie z fotografem (dlatego polecam ci abyscie jeszcze poszukali)
-1200zł - reportaz - kosciół -całe wesele -2 plenery (w dzien slubu krótki i innego dnia wielogodzinny) - prezentacja wszytskich zdjęc na DVD z podkładem - zdjęcia do wywolania na płytce co najmniej 700 zdjęc ![]() - zdjęcia wywołane w albumie - do tego jakis gratis no. kalendarz z nami czy co tam sobie wybierzemy ![]() to jest juz wersja full |
|
|
|
#3455 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nie widzę żadnego powodu, żebyście mieli obowiązek ich zapraszać.Cytat:
Ślub, Plener i Przyjęcie: 50 odbitek 13x18 płyta CD lub DVD ze zdjęciami w postaci cyfrowej album fotograficzny galeria na stronie www z własną domeną (np. http://www.monikaitomasz.bluehorse.pl/) Cena: 600 zł |
|||||||||
|
|
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
My tez połozymy ksiege gosi gdzies dalej i poprosimy orkiestre aby powiedziala przez mikrofon
aby lidzie sie wpisywali, bo teraz jak byłam na weselu, to na jednym nie było takiej księgi a na drugiej byla, ale ja o 5 jak wychodzilam to ją zauwazylam gdzies w kącie połozoną i moze ze 3 strony byly zapisane
|
|
|
|
#3457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My księgi chyba nie będziemy mieli, u nas raczej tego się nie praktykuje. Za to kamerzysta powiedział, że często prosi gości by powiedzieli do kamery coś o Młodej parze, albo złożyli życzenia. Młodzi oczywiście nie wiedzą kogo filmuje i dopiero na filmie jako przerywnik są te życzenia wmontowane. Fajne to musi być jak się ogląda tańce i pląsy gości a tu nagle wywiad z jakimś kuzynem,czy wujkiem, który coś opowiada o nas, składa nam życzenia
|
|
|
|
|
#3458 |
|
Rozeznanie
|
jesli chodzi o księge gości, to bylam na weselu, gdzie Młodzi puscili tą księgę po prostu wokól stołu jakoś po obiedzie jak byla akwa i ciasto
wsyzscy sie ladnie wpisali i nie bylo zadnych problemow pt pobrudozne kartki czy cos takiego![]() baja własnie miałam tez napisac o tych przerywnikach moj TŻ mial cos takiego na studniowce, ze byly tance a co jakis czas bylo pokazane jak jakas osoba cos tam opowiada i tez cos takiego na plycie bedziemy mieli![]() co do cen to za fotografa (plener, przygotowania, kosciol, reportaz z wesela) placimy 800zł (dostajemy plyte ze wszystkimi zdjeciami plus plyte z prezentacja DVD plus album z 70 zdjeciami) za kamerzyste placimy 1200zl ( w tym 4 teledyski, film trwa 3h, sami wybieramy opcje montazowe jesli nam by cos nie pasowalo, mozmey tez wybrac muzyczke, pan nie stosuje zadnych kiczowatych przejsc takich zywcem widac ze kompyterowych, naogladalismy sie tego troche i nie chcielismy , i w cenie mamy odrazu 3 kopie w ladnych opakowaniach)
|
#3459 |
|
Zakorzenienie
|
ja mysle ze jak sie postawi ja w widocznym miejscu np. obok toalety hehe 9chyba ze toaleta jest daleko od sali to nie) albo obok stolu wiejskiego hehe to ludzie beda sie zapisywac
|
|
|
|
#3460 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajne to byłoCytat:
|
||
|
|
|
#3461 |
|
Rozeznanie
|
w naszej sali jest taki przedsionek jakby, od sali nie dzielą go zadne drzwi tylko takie dwa łuki w scianie
nie wiem czy sensownie to wytlumaczylam i tam sa krzesla i stolik to moze tam gdzies ta księgę wystawię Pani kierowniczka powiedziala nam, ze jesli zgodizmy sie zeby goscie palili w lokalu to tam bedzie popielniczka, ale sie nie zgodizmy- jak ktos chce palic to niech sobie wyjdzie na dwor
|
#3462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ze do naszych toalet jest wejscie (do korytarza który do nich prowadza) z sali , to akurat postawimy przy tym wejsciu. albo przy tym stole wiejskim jeszcze sie zobaczy ![]() aha co do filmowca to my za 1200zł mamy 4 godzinki na grania, nie kodowana płytaka wiec mozna ja bez liku przegrywac ale dostajemy od niego 3 komplety DVD, tez caly montaz z nim ustalamy tak samo jak wybor pisenek, teledysk tez bedzie
|
|
|
|
|
#3463 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sliczny ten twoj lokal -bardzo mi sie podoba ![]() Cytat:
![]() ten fimil mi sie strasznie podoba ![]() http://www.youtube.com/watch?v=HX19QhKcATI jesli chodzi o ksiege gosci to tez chcemy miec ![]() fajna pamiatkajak by nie bylo
|
||
|
|
|
#3464 | |
|
Zakorzenienie
|
Jesli tyczy sie ksiegi gosci to my raczej z niej zrezygnujemy, tak samo jak z winietek
(oszczednosci biora gore... ![]() Ale uwazam, ze dobrym pomyslem byloby, by wodzirej na poczatku wesela powiedzial gosciom, ze np. ciasta, mocniejsze alkohole typu wina itp. sa w innej sali (u nas tak np. bedzie), no i moglby wspomniec o ksiedze gosci, ktora znajduje sie tu i tu ![]() Cytat:
My tez ich poznalismy, ale jakby nie patrzec - to dla nas a w szczegolnosci dla TZ to zadna rodzina...![]() Jesli chodzi o naszego kamerzyste, to tez nie wybieralismy najtanszego, w sumie wychodzi, ze ludzie biora najwiecej w miescie Na rzeczy sie znaja, bo robia reklamowki, programy do TV, kreca teledyski I tak w sumie placimy 200 zl taniej niz pelny pakiet bo rezygnujemy z wyciagnika (kamera umieszczona na takim dluuugim dragu; do tego w sali np. nie da sie tego uzyc, bo to za duzo miejsca zajmuje to jesli juz to nadaje sie tylko do plenerow, a jedyne miejsce, gdzie uzywaja tego wysiegnika to Palac Branickich w moim miescie - A teren tego Palacu to teren mojej uczelni, ktorej mam dosc i nie zycze sobie by widniala na zdjeciach z wesela... Jesli juz chce zdjecia z tego placu to tylko noca... ). No i mamy 3 h filmik na dwoch plytkach, gdzie standardowo kreca 2 h, do tego 4 kopie i filmiki niekodowane wiec mozna przegrywac do woli ![]() Jesli tyczy sie fotografa to nasz oferuje za 1500 zl: 200 zdjec 13x18 (wielkosc jaka wchodzi do przecietnego albumu weselnego) z reportazu i 60 z pleneru. Do tego dolacza plytke dvd z caloscia materialu (800-1200 zdjec w zaleznosci od tempa i atrakcyjnosci wesela).
|
|
#3465 |
|
Zakorzenienie
|
jaga a ten palac branickich to akademia medyczna tak?? blisko hotelu gołebiewskiego??
|
|
|
|
#3466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to znaczy juz nie akademia a uniwersytet medyczny a skad wiesz? ![]() Kurcze, zaraz wyjdzie, ze wszystkie wszystko wiedza o moim miescie ![]()
|
|
#3467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem, ze tam sie nie robi wesel (przynajmiej wtedy sie nie robiło) wiec młodzi musieli nawet parkiet na chwile wyłozyc (ojcic mlodej akurat sie parkietami zajmuje wiec nie bylo problemu) . slub był w tej katedrze by pałacu a noclegi w gołebiewskim
|
|
|
|
|
#3468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za duzo uczelnie kosztuje utrzymanie stanu obecnego, by tak duzo ludzi mialo tam organizowac wesela i, jakby nie patrzec niszczyc wnetrze Palac ma sluzyc do reprezentacji a nie na bankiety ). Ale dobrze zrozumialam? Wtedy wesele bylo organizowane wlasnie w Palacu?znaczy sie slub byl w Farze - w kosciele, w ktorym mnie chrzszczono (chrzczono? jak jest poprawnie? kurcze, powoli analfabetka sie robie...
|
|
#3469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wiem, ze wesel tam nie ma bo, młodzi mówili ze 60lat nic tam nie było, dlatego ten parkiet musieli robic ![]() z sali było wyjscie na taki główny balkon nad drzwiamy wyjscowymi na cały dziedziniec mozna było patrzec ![]() edit: tu chyba stała orkiestra z tego co pamietam http://www.nkrriwf.pl/img/uploads/inauguracja50.jpg |
|
|
|
|
#3470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to zdziwiona jestem i to bardzo, skoro mlodzi tam wesele zorganizowali... to chyba musieli niezle zabulic za wynajecie sali... Noi chyba do kibelka to wszyscy na dol musieli leciec, do kibelka obok szatni Bo nie przypominam sobie, aby na tym pietrze byly toalety... ALbo sa nizej albo wyzej, chybaze obok jakiegos gabinetu...![]() a wesele bylo w auli magna - najwiekszej i najbardziej repezentacyjnej sali... Odbywaja sie tam wszelkie wieksze spotkania - wyklady medyczne, sypmozja... wreczanie indeksow...EDIT: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/f/ff/Palac_Branickich2.jpg http://en.wikipedia.org/wiki/Branicki_Palace,_Bia%C5%8 2ystok
|
|
#3471 |
|
Zakorzenienie
|
no własnie na jakiejs auli było przyjęcie. a jak sie z sali wychodziło to były 3 wyjscie: na srodku na schody, w prawo - stał tam stół z jedzeniem dodatkowym i wisiały jakies portrety ludzi zasluzonych czy rektorów juz nie pamietam, a w lewo był stół z deserami i drink bar i tam tez była łazienka na tym pietrze
![]() bardzo fajnie wspominam te wesele. bardzo ładnie było ![]() ile zapłacili nie mam pajęcia. to TZ rodzinka tzn slub brała córka jego taty siostry
|
|
|
|
#3472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po prawej stronie sa zdjecia osob, ktorzy otrzymali tytul Doktora Honoris Causa a w glebi bylo widac takie niewielkie schodki... prowadza na poddasze, gdzie mialam ostatnio zajecia z psychologii po lewej stronie sa gabinety ![]() a te schody na wprost sa cuuudne, trzeba uwazac by sie nie zwalic... szczegolnie po pijaku ![]() cisza jakas nastala?...
|
|
#3473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wesele było jak z bajki. na sali stał fortepian i gosciu podczas posiłków grał
|
|
|
|
|
#3474 |
|
Zakorzenienie
|
ano jest tam fortepian.
O ile sie nie mysle to bialy ze zloceniami
|
#3475 |
|
Zakorzenienie
|
tego to juz nie pamietam, bo to 1,5 roku temu było. w sierpniu jakos. wiem, ze byl taki upał a tam zero klimy i stały jakies wentylatorki tylko
hehe
|
|
|
|
#3476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja fortepianu tez nie za dobrze pamietam, bo tez dawno tam nie bylam... tylko o ile mnie pamiec nie myli to jest wlasnie bialy ze zloceniami
|
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
i oni mieli stoswnie do wystroju wodzireja ubranego w strój szlachecki
super facet, z teatru jakiego go wzieli![]() nawet wesele sie rozpoczeł od poloneza po pałacu a dopiero potem był pierwszy taniec
|
|
|
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
skanowałam dzis zdjęcia, które wykorzystamy w filmie, a teraz się pokłóciłam z Tż, o postarzanie tychz zjęć w fotoshopie,żeby wszytskie do się paswaoły, te nowe-cyfrowe, i te stare sprzed 27 lat. To dałn stłukł szklankę, ale chyba bardziej z nerwów niż celowo, ach Ci faceci, najlepiej nic nie pokazywać. Do tego mam psm i jestem zaczepna i drażliwa.
![]() ![]() ![]() księgi mieć nie będziemy. anula, keiatów tez nie możesz wstawić? chociaż tiulu przy podłodze
|
|
|
|
#3479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3480 |
|
Zakorzenienie
|
hehe nie
![]() ale wiesz mieli kilka zespoł bo mieli stały zespoł ale tez i zaprosili chórek(chyba 5 osobowy) który dal pokaz pisenek o milosci a'capella w róznych językach swiata - to był prezent od taty mlodej dla mlodej
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.

Będę cała w skowronkach, bo to będzie mój wielki dzień
a kamerzysta- pomyślcie o jeszcze jednej sprawie-on wam będzie łaził przed ołtarzem, ciągnął te kable i rozpraszał ludzi... wystarczy że fotograf będzie tak chodził (ale przynajmniej bez kabla) bo wtedy nie ma kłopotu że jeden drugiemu wejdzie w drogę czy w kadr...
Ponoc to byl pomysl i ojca TZ i jego kobiety... No kurde, to nasze wesele i to my bedziemy zapraszac tych, ktorych chcemy widziec. CHoc przyznam, ze TZ troche wymiekl i powiedzial, ze tam te pare osob nie robi roznicy, to ja mu policzylam jaka to roznica (2 rodzicow macochy + siostra z mezem i corkami a kazda pewnie chcialaby przyjsc z osoba towarzyszaco, co daje ok 800 zl; za tyle toja moge miec chor w kosciele...
a nie obcych ludzi na weselu...). No i przykro memu ojcu bedzie, bo w sumie, oprocz dziadkow nikogo nie mam zamiaru zapraszac z jego rodziny... Ale to nie moja wina, ze nigdy na oczy nie widzialam mego 10 letniego kuzyna...
Chociaz jego corka, czyli moja siostra odsiwzyla znajomosc i to ona zaproponowala spotkanie... Zobaczymy jakie beda relacje miedzy nami. Jesli ok, to moze zaprosze, ale tak troche glupia ja zapraszac a stryja, stryjenki i kuzyna juz nie... Ciostki tez nie mam zamiaru zapraszac, skoro rok temu sie z nia pozarlam...
Nie widzę żadnego powodu, żebyście mieli obowiązek ich zapraszać.