Panny Młode 2009 cz.II - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-18, 17:19   #3451
baja_86
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2009 cz.II

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Macie tempo
Moja przy waszych blado wypada

baja taniego macie fotografa, nie za taniego?
To cena za album z 60-65 zdjęciami. Na tyle mamy umowę podpisaną, być może dokupimy jeszcze płyte z pozostałymi zdjęciami. Fotograf będzie tylko na błogosławieństwie, w kościele i na plenerze. No i jeszcze to fotograf z tej samej firmy co kamerzysta, wiec tez z tego powodu tańszy. Ogólnie facet sprawdzony, podoba mi się jak zdjęcia robi, kiedyś pokazywałam link do jego strony internetowej

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
dziewczyny ja to normalnie bym sie załamała jak by lało w dzien mojego slubu
No nie byłoby fajnie jakby cały dzień lało, ale humoru mi to nie popsuje na pewno Będę cała w skowronkach, bo to będzie mój wielki dzień
W sierpniu przeważnie są burze, a po burzy wychodzi słońce, więc raczej lać cały dzień nie będzie.
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-18, 18:28   #3452
martucha84
Zakorzenienie

my mamy gptpgrafa swietnego.. i on nam zaproponowal 3 opcje
ale wahamy sie nad 2 i 3 zobaczymy..
.
2. STANDARD - zdjęcia w kościele, sesja plenerowa oraz dwie pierwsze godziny
zabawy weselnej - 150 zdjęć na płycie, z czego 100 odbitek w formacie 15x21
w albumie - cena 1600 zł

3. EXCLUSIVE - zdjęcia w kościele, sesja plenerowa oraz zabawa weselna do
północy (oczepin) - 200 zdjęć na płycie, z czego 120 odbitek w formacie
15x21 w 2 albumach - cena 2100 zł

ale chyba wezniemy ta tansza opcie bo to 500zl roznicy a tylko 20 zdjec mniej...
Stary 2008-04-18, 18:37   #3453
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
.
w albumie - cena 1600 zł

ale chyba wezniemy ta tansza opcie bo to 500zl roznicy a tylko 20 zdjec mniej...
hmm troche drogi ten fotograf jak na to co oferuje. bo za taka cene, on tylko 2 godziny na weselu bedzie?? a krojenie tortu a oczepiny??
MY wzielismy całe wesele na forografa (róznica była 150zł tylko)

edit: i widze ze nie ma reprtazu a to bardzo fajna sprawa

a juz sie na niego zdecydowaliscie napewno??

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-18, 18:43   #3454
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

martucha ja dla porównania napisze ci jak jest u mnie z fotografem (dlatego polecam ci abyscie jeszcze poszukali)
-1200zł
- reportaz
- kosciół
-całe wesele
-2 plenery (w dzien slubu krótki i innego dnia wielogodzinny)
- prezentacja wszytskich zdjęc na DVD z podkładem
- zdjęcia do wywolania na płytce co najmniej 700 zdjęc
- zdjęcia wywołane w albumie
- do tego jakis gratis no. kalendarz z nami czy co tam sobie wybierzemy

to jest juz wersja full

Stary 2008-04-18, 19:00   #3455
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jupik Pokaż wiadomość
Kliwia- masz rację, na fotografie nie warto oszczędzać, film tak naprawdę obejrzy się raz (ja w ogóle nie chcę filmu, bo uważam ze są beznadziejne, nawet jak kosztują po 3 tys.) ale zdjęcia wszyscy chętnie oglądają i z przyjemnością się do nich wraca! My zainwestowaliśmy w fotografa, chociaż czytając niektóre posty cena 2000 zł nie wydaje się być zawrotna a kamerzysta- pomyślcie o jeszcze jednej sprawie-on wam będzie łaził przed ołtarzem, ciągnął te kable i rozpraszał ludzi... wystarczy że fotograf będzie tak chodził (ale przynajmniej bez kabla) bo wtedy nie ma kłopotu że jeden drugiemu wejdzie w drogę czy w kadr...
Teraz kamerzyści nie mają w kamerach kabli, tak było kilka lat temu, ale postęp idzie do przodu My na kamerzystę nie będziemy żałować kasy, tym bardziej, że udało nam się zaoszczędzić na fotografie, który jest świetny i sami się dziwiliśmy, że tak tanio ma reportaż+ plener za jedyne 600zl. My film będziemy na pewno oglądać chyba ze 100razy

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
anulka Twoja sala tez jest super, tylko musisz udekorować. Kilka detali i gotowe.
Dziękuję, ale tak jak pisałam niestety nie mogę jej dekorować i tu ten ból

Cytat:
ja tez.... ale mam nadzieje ze bedzie ladnie.. 8 sierpien. wakacje... hmm tak szczezrez mowiac to najbardzije zalezy mi na sloncu jak bede jechac do kosciola i z niego na sale oraz w czasie sesji, nie moze wtedy padac... niepozwalam
Ja się pogodą nie przejmuję. Wiadomo, że chciałabym piękny słoneczny dzień, szczególnie jak będziemy szli pieszo do koźcioła, ale niczego nie przewidzimy. Jeśli nawet będzie padało, to przecież to będzie sierpień,a deszcze są ciepłe, popada i wyjdzie słońce

Cytat:
Napisane przez katia0117 Pokaż wiadomość
To akurat zalezy od gosci,w mojej i Tż'ta rodzinie raczej nie ma takich osób,ktore chleją do nieprzytomnosci,a bynajmniej nie do tego stopnia,zeby niszczych dekoracje czy księgę gości,którę zresztą mozna puscic po stole na początku wesela.jedyni goscie,do ktorych mam wątpliwosci,to gnojstwo,znaczy sie młodzież niby,ale wiecie jak wygladają imprezy małolatów.Ale nie ma co sie martwic na zapas
To księgę się puszcza po stole? My też ją chcemy, ale nie wiedziałam jak zrobić, żeby goście się wpisywali. Myślałam, żeby położyć a jakieś miejsce i żeby powiedział zespół, że można się wpisywać na pamiątkę.

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
Ja też mam problem z młodzieżą Mam kilka osób w wieku 15-18 lat i nie bardzo wiem jak ich zapraszać. Niby wypada z osobą towarzyszącą, ale jak wiem że ten ktoś nikogo nie ma to bez sensu, żeby szukał na siłę ... Z resztą chcieliśmy wesele tak do 70os., a chcąc każdego łepka zaprosić z kimś, to niestety za dużo tych osób wyjdzie, więc nie będę się niestety z młodziakami cackać. Siądą sobie razem i już. Jakoś może się poznają
Ja 15latków na pewno bym nie zapraszała, zastanawiam się nawet nad młodzieżą 18letnia, mamy kuzynostwo - 5 rówieśników co będą mieli po 18 lat,w tym mój brat. Wiadomo, że jak brat będzie miał dziewczynę, to go z nią zaproszę, ale nad resztą to się poważnie zastanowię.

Cytat:
wiecie jakie przegiecie zrobil kuzyn mojej mamy jak dostal zaproszenie na siebie i ozne (bez dzieci) zadzownil potwierdzic przyjazd i powiedzial ze beda w 4 bo 18 letniej corki w domu niezostawi i 10 letniego syny, bo on dzieckiem byc niechce...
i cobyscie wtedy zrobili (niewnikajac w to czemu zostali zaproszeni sami...) jakby ktos wam 2 osoby wiecej w prezencie przywiozl?
Ale chamstwo!! Nawet jak się czuje taki dorosły ten synuś wujka, to dla Was i tak jest dzieckiem, ale z tą córką to też jakaś żenada! Niektórzy to mają tupet, mi by nigdy przez gardło nie przeszedł taki tekst:/

Cytat:
a my juz za 4 dni bedziemy w samolocie... juz sie doczekac nie moge.. ale jeszcze juro i pojutrze zajecia na uczelni...
Ale Wam fajnie....Mam nadzieję, że będziecie mieli jakieś zdjęcia i się pochwalisz

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
tylko, ze u nas takie historie slyszy sie od co najmniej 12 lat...

my tez zapraszamy tylko tych, ktorych chcemy widziec na weselu, ktorzy cos dla nas znacza, a nie ze wypada. Tylko ta rodzina kochanki ojca TZ... Ponoc to byl pomysl i ojca TZ i jego kobiety... No kurde, to nasze wesele i to my bedziemy zapraszac tych, ktorych chcemy widziec. CHoc przyznam, ze TZ troche wymiekl i powiedzial, ze tam te pare osob nie robi roznicy, to ja mu policzylam jaka to roznica (2 rodzicow macochy + siostra z mezem i corkami a kazda pewnie chcialaby przyjsc z osoba towarzyszaco, co daje ok 800 zl; za tyle toja moge miec chor w kosciele... a nie obcych ludzi na weselu...). No i przykro memu ojcu bedzie, bo w sumie, oprocz dziadkow nikogo nie mam zamiaru zapraszac z jego rodziny... Ale to nie moja wina, ze nigdy na oczy nie widzialam mego 10 letniego kuzyna... Chociaz jego corka, czyli moja siostra odsiwzyla znajomosc i to ona zaproponowala spotkanie... Zobaczymy jakie beda relacje miedzy nami. Jesli ok, to moze zaprosze, ale tak troche glupia ja zapraszac a stryja, stryjenki i kuzyna juz nie... Ciostki tez nie mam zamiaru zapraszac, skoro rok temu sie z nia pozarlam... Co o tym myslicie?
OMG z jakiej racji rodzina kochanki Nie widzę żadnego powodu, żebyście mieli obowiązek ich zapraszać.

Cytat:
.
w albumie - cena 1600 zł

Jejku, to strasznie drogo jak na taką ograniczoną liczbę zdjęć. Nie rozumiem tych fotografów, zrobi na ślubie np 1000zdjęć a na płycie da tylko 200, my byśmy na pewno zrezygnowali. Nasza fotograf może nam zrobić nawet ok 2tyś zdjęć i wszystkie da na płycie.
Ślub, Plener i Przyjęcie:
50 odbitek 13x18
płyta CD lub DVD ze zdjęciami w postaci cyfrowej
album fotograficzny
galeria na stronie www z własną domeną
(np. http://www.monikaitomasz.bluehorse.pl/)
Cena: 600 zł
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-18, 19:06   #3456
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

My tez połozymy ksiege gosi gdzies dalej i poprosimy orkiestre aby powiedziala przez mikrofon aby lidzie sie wpisywali, bo teraz jak byłam na weselu, to na jednym nie było takiej księgi a na drugiej byla, ale ja o 5 jak wychodzilam to ją zauwazylam gdzies w kącie połozoną i moze ze 3 strony byly zapisane

Stary 2008-04-18, 19:16   #3457
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
My tez połozymy ksiege gosi gdzies dalej i poprosimy orkiestre aby powiedziala przez mikrofon aby lidzie sie wpisywali, bo teraz jak byłam na weselu, to na jednym nie było takiej księgi a na drugiej byla, ale ja o 5 jak wychodzilam to ją zauwazylam gdzies w kącie połozoną i moze ze 3 strony byly zapisane
No z tą księgą gości to właściwie nie wiadomo co zrobić, w obieg ją puścić szkoda, bo szybciej się ją poplami jak ludzie między talerzami będą się wpisywać, z kolei jak będzie na boku to niektórzy jej nie zauważą. Orkiestra to chyba parę razy będzie musiała o niej wspominać, żeby ludzi zachęcić do pisania.
My księgi chyba nie będziemy mieli, u nas raczej tego się nie praktykuje.
Za to kamerzysta powiedział, że często prosi gości by powiedzieli do kamery coś o Młodej parze, albo złożyli życzenia. Młodzi oczywiście nie wiedzą kogo filmuje i dopiero na filmie jako przerywnik są te życzenia wmontowane. Fajne to musi być jak się ogląda tańce i pląsy gości a tu nagle wywiad z jakimś kuzynem,czy wujkiem, który coś opowiada o nas, składa nam życzenia
Stary 2008-04-18, 19:17   #3458
Elcia85
Rozeznanie

jesli chodzi o księge gości, to bylam na weselu, gdzie Młodzi puscili tą księgę po prostu wokól stołu jakoś po obiedzie jak byla akwa i ciasto wsyzscy sie ladnie wpisali i nie bylo zadnych problemow pt pobrudozne kartki czy cos takiego

baja własnie miałam tez napisac o tych przerywnikach moj TŻ mial cos takiego na studniowce, ze byly tance a co jakis czas bylo pokazane jak jakas osoba cos tam opowiada i tez cos takiego na plycie bedziemy mieli

co do cen to za fotografa (plener, przygotowania, kosciol, reportaz z wesela) placimy 800zł (dostajemy plyte ze wszystkimi zdjeciami plus plyte z prezentacja DVD plus album z 70 zdjeciami)
za kamerzyste placimy 1200zl ( w tym 4 teledyski, film trwa 3h, sami wybieramy opcje montazowe jesli nam by cos nie pasowalo, mozmey tez wybrac muzyczke, pan nie stosuje zadnych kiczowatych przejsc takich zywcem widac ze kompyterowych, naogladalismy sie tego troche i nie chcielismy, i w cenie mamy odrazu 3 kopie w ladnych opakowaniach)
Stary 2008-04-18, 19:22   #3459
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

ja mysle ze jak sie postawi ja w widocznym miejscu np. obok toalety hehe 9chyba ze toaleta jest daleko od sali to nie) albo obok stolu wiejskiego hehe to ludzie beda sie zapisywac

Stary 2008-04-18, 19:28   #3460
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elcia85 Pokaż wiadomość
baja własnie miałam tez napisac o tych przerywnikach moj TŻ mial cos takiego na studniowce, ze byly tance a co jakis czas bylo pokazane jak jakas osoba cos tam opowiada i tez cos takiego na plycie bedziemy mieli
Tak się składa, że nasz kamerzysta filmował mi studniówkę, też był przerywnik w postaci wywiadu z dyrektorem szkoły i nauczycielkami o ich wspomnieniach studniówkowych Fajne to było

Cytat:
ja mysle ze jak sie postawi ja w widocznym miejscu np. obok toalety hehe 9chyba ze toaleta jest daleko od sali to nie) albo obok stolu wiejskiego hehe to ludzie beda sie zapisywac
No koło toalety to dobry pomysł, jak się zrobi kolejka to ktoś na pewno coś wpisze
Stary 2008-04-18, 19:34   #3461
Elcia85
Rozeznanie

w naszej sali jest taki przedsionek jakby, od sali nie dzielą go zadne drzwi tylko takie dwa łuki w scianie nie wiem czy sensownie to wytlumaczylam i tam sa krzesla i stolik to moze tam gdzies ta księgę wystawię Pani kierowniczka powiedziala nam, ze jesli zgodizmy sie zeby goscie palili w lokalu to tam bedzie popielniczka, ale sie nie zgodizmy- jak ktos chce palic to niech sobie wyjdzie na dwor tam tez sa drzwi do toalety to jak sie komus w kolejce bedzie nudzilo to sie wpisze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg przedsionek.jpg (153,2 KB, 15 załadowań)
Stary 2008-04-18, 19:37   #3462
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość

No koło toalety to dobry pomysł, jak się zrobi kolejka to ktoś na pewno coś wpisze
hehe no własnie
a ze do naszych toalet jest wejscie (do korytarza który do nich prowadza) z sali , to akurat postawimy przy tym wejsciu. albo przy tym stole wiejskim jeszcze sie zobaczy

aha co do filmowca to my za 1200zł mamy 4 godzinki na grania, nie kodowana płytaka wiec mozna ja bez liku przegrywac ale dostajemy od niego 3 komplety DVD, tez caly montaz z nim ustalamy tak samo jak wybor pisenek, teledysk tez bedzie

Stary 2008-04-18, 19:39   #3463
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Moja droga, nie ma sprawy

Rzeczywiście, mnie też ta dekoracja biało-niebieska jakoś nie przypadła do gustu... Ja bym poszła w odcienie zielonego, srebrny, albo biały.

A tutaj macie link do stronki naszego lokalu weselnego:
www.contra-przyjecia.pl
ten niebieski to nie wiem do czego on tam niby pasuje hehe
sliczny ten twoj lokal -bardzo mi sie podoba

Cytat:
Napisane przez ^olka^ Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o 1szy taniec to chcemy zrobić coś w tym stylu:

http://pl.youtube.com/watch?v=21F7FP3_54M

tylko na początek zatańczymy kawałek walca angielskiego, a później jakiś układ do muzyki disco
no my tez chcemy cos takiego
ten fimil mi sie strasznie podoba

http://www.youtube.com/watch?v=HX19QhKcATI

jesli chodzi o ksiege gosci to tez chcemy miec
fajna pamiatkajak by nie bylo
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-18, 19:44   #3464
jaga_2001
Zakorzenienie

Jesli tyczy sie ksiegi gosci to my raczej z niej zrezygnujemy, tak samo jak z winietek (oszczednosci biora gore...
Ale uwazam, ze dobrym pomyslem byloby, by wodzirej na poczatku wesela powiedzial gosciom, ze np. ciasta, mocniejsze alkohole typu wina itp. sa w innej sali (u nas tak np. bedzie), no i moglby wspomniec o ksiedze gosci, ktora znajduje sie tu i tu
Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
OMG z jakiej racji rodzina kochanki Nie widzę żadnego powodu, żebyście mieli obowiązek ich zapraszać.
No niby z racji tego, ze ojciec i kochanka sa ze soba i Tworza niby rodzine... Oobe rodziny, czyli jej i ojca TZ tez juz sie poznaly... My tez ich poznalismy, ale jakby nie patrzec - to dla nas a w szczegolnosci dla TZ to zadna rodzina...

Jesli chodzi o naszego kamerzyste, to tez nie wybieralismy najtanszego, w sumie wychodzi, ze ludzie biora najwiecej w miescie Na rzeczy sie znaja, bo robia reklamowki, programy do TV, kreca teledyski I tak w sumie placimy 200 zl taniej niz pelny pakiet bo rezygnujemy z wyciagnika (kamera umieszczona na takim dluuugim dragu; do tego w sali np. nie da sie tego uzyc, bo to za duzo miejsca zajmuje to jesli juz to nadaje sie tylko do plenerow, a jedyne miejsce, gdzie uzywaja tego wysiegnika to Palac Branickich w moim miescie - A teren tego Palacu to teren mojej uczelni, ktorej mam dosc i nie zycze sobie by widniala na zdjeciach z wesela... Jesli juz chce zdjecia z tego placu to tylko noca...). No i mamy 3 h filmik na dwoch plytkach, gdzie standardowo kreca 2 h, do tego 4 kopie i filmiki niekodowane wiec mozna przegrywac do woli

Jesli tyczy sie fotografa to nasz oferuje za 1500 zl:
200 zdjec 13x18 (wielkosc jaka wchodzi do przecietnego albumu weselnego) z reportazu i 60 z pleneru. Do tego dolacza plytke dvd z caloscia materialu (800-1200 zdjec w zaleznosci od tempa i atrakcyjnosci wesela).

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-18, 20:01   #3465
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

jaga a ten palac branickich to akademia medyczna tak?? blisko hotelu gołebiewskiego??

Stary 2008-04-18, 20:09   #3466
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
jaga a ten palac branickich to akademia medyczna tak?? blisko hotelu gołebiewskiego??
tak i tak to znaczy juz nie akademia a uniwersytet medyczny a skad wiesz?
Kurcze, zaraz wyjdzie, ze wszystkie wszystko wiedza o moim miescie

AV by jaga_2001
Stary 2008-04-18, 20:12   #3467
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
tak i tak to znaczy juz nie akademia a uniwersytet medyczny a skad wiesz?
Kurcze, zaraz wyjdzie, ze wszystkie wszystko wiedza o moim miescie
aaa bo ja 1,5 roku temu byłam tam na weselu wiem, ze tam sie nie robi wesel (przynajmiej wtedy sie nie robiło) wiec młodzi musieli nawet parkiet na chwile wyłozyc (ojcic mlodej akurat sie parkietami zajmuje wiec nie bylo problemu) . slub był w tej katedrze by pałacu a noclegi w gołebiewskim

Stary 2008-04-18, 20:18   #3468
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
aaa bo ja 1,5 roku temu byłam tam na weselu wiem, ze tam sie nie robi wesel (przynajmiej wtedy sie nie robiło) wiec młodzi musieli nawet parkiet na chwile wyłozyc (ojcic mlodej akurat sie parkietami zajmuje wiec nie bylo problemu) . slub był w tej katedrze by pałacu a noclegi w gołebiewskim
w palacu wesel sie nie organizuje - powod - teren uczelni za duzo uczelnie kosztuje utrzymanie stanu obecnego, by tak duzo ludzi mialo tam organizowac wesela i, jakby nie patrzec niszczyc wnetrze Palac ma sluzyc do reprezentacji a nie na bankiety ). Ale dobrze zrozumialam? Wtedy wesele bylo organizowane wlasnie w Palacu?
znaczy sie slub byl w Farze - w kosciele, w ktorym mnie chrzszczono (chrzczono? jak jest poprawnie? kurcze, powoli analfabetka sie robie... )

AV by jaga_2001
Stary 2008-04-18, 20:21   #3469
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
w palacu wesel sie nie organizuje - powod - teren uczelni za duzo uczelnie kosztuje utrzymanie stanu obecnego, by tak duzo ludzi mialo tam organizowac wesela i, jakby nie patrzec niszczyc wnetrze Palac ma sluzyc do reprezentacji a nie na bankiety ). Ale dobrze zrozumialam? Wtedy wesele bylo organizowane wlasnie w Palacu?
znaczy sie slub byl w Farze - w kosciele, w ktorym mnie chrzszczono (chrzczono? jak jest poprawnie? kurcze, powoli analfabetka sie robie... )
nie wiem jak ten kosciól sie nazywa, ale to taki obok tego palacu

a wiem, ze wesel tam nie ma bo, młodzi mówili ze 60lat nic tam nie było, dlatego ten parkiet musieli robic
z sali było wyjscie na taki główny balkon nad drzwiamy wyjscowymi na cały dziedziniec mozna było patrzec

edit:
tu chyba stała orkiestra z tego co pamietam
http://www.nkrriwf.pl/img/uploads/inauguracja50.jpg

Stary 2008-04-18, 20:31   #3470
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem jak ten kosciól sie nazywa, ale to taki obok tego palacu

a wiem, ze wesel tam nie ma bo, młodzi mówili ze 60lat nic tam nie było, dlatego ten parkiet musieli robic
z sali było wyjscie na taki główny balkon nad drzwiamy wyjscowymi na cały dziedziniec mozna było patrzec
To Wlasnie kosciol Farny
to zdziwiona jestem i to bardzo, skoro mlodzi tam wesele zorganizowali...
to chyba musieli niezle zabulic za wynajecie sali... Noi chyba do kibelka to wszyscy na dol musieli leciec, do kibelka obok szatni Bo nie przypominam sobie, aby na tym pietrze byly toalety... ALbo sa nizej albo wyzej, chybaze obok jakiegos gabinetu...

a wesele bylo w auli magna - najwiekszej i najbardziej repezentacyjnej sali... Odbywaja sie tam wszelkie wieksze spotkania - wyklady medyczne, sypmozja... wreczanie indeksow... z reszta innej, takiej duzej sali to tam nie ma

EDIT:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/f/ff/Palac_Branickich2.jpg
http://en.wikipedia.org/wiki/Branicki_Palace,_Bia%C5%8 2ystok

AV by jaga_2001
Stary 2008-04-18, 20:35   #3471
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

no własnie na jakiejs auli było przyjęcie. a jak sie z sali wychodziło to były 3 wyjscie: na srodku na schody, w prawo - stał tam stół z jedzeniem dodatkowym i wisiały jakies portrety ludzi zasluzonych czy rektorów juz nie pamietam, a w lewo był stół z deserami i drink bar i tam tez była łazienka na tym pietrze

bardzo fajnie wspominam te wesele. bardzo ładnie było

ile zapłacili nie mam pajęcia. to TZ rodzinka tzn slub brała córka jego taty siostry

Stary 2008-04-18, 20:41   #3472
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
no własnie na jakiejs auli było przyjęcie. a jak sie z sali wychodziło to były 3 wyjscie: na srodku na schody, w prawo - stał tam stół z jedzeniem dodatkowym i wisiały jakies portrety ludzi zasluzonych czy rektorów juz nie pamietam, a w lewo był stół z deserami i drink bar i tam tez była łazienka na tym pietrze

bardzo fajnie wspominam te wesele. bardzo ładnie było

ile zapłacili nie mam pajęcia. to TZ rodzinka tzn slub brała córka jego taty siostry
to znaczy, ze o toalecie na tym pietrze nie wiedzialam, widac gdzies kolo jakiegos gabinetu jest

Po prawej stronie sa zdjecia osob, ktorzy otrzymali tytul Doktora Honoris Causa a w glebi bylo widac takie niewielkie schodki... prowadza na poddasze, gdzie mialam ostatnio zajecia z psychologii

po lewej stronie sa gabinety
a te schody na wprost sa cuuudne, trzeba uwazac by sie nie zwalic... szczegolnie po pijaku

cisza jakas nastala?...

AV by jaga_2001
Stary 2008-04-18, 20:44   #3473
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:

Po prawej stronie sa zdjecia osob, ktorzy otrzymali tytul Doktora Honoris Causa
oooo no własnie. wiedzialam ze jacyś z tytułem ludzie
ale wesele było jak z bajki. na sali stał fortepian i gosciu podczas posiłków grał

Stary 2008-04-18, 20:46   #3474
jaga_2001
Zakorzenienie

ano jest tam fortepian. O ile sie nie mysle to bialy ze zloceniami

AV by jaga_2001
Stary 2008-04-18, 20:48   #3475
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
ano jest tam fortepian. O ile sie nie mysle to bialy ze zloceniami
tego to juz nie pamietam, bo to 1,5 roku temu było. w sierpniu jakos. wiem, ze byl taki upał a tam zero klimy i stały jakies wentylatorki tylko hehe

Stary 2008-04-18, 20:52   #3476
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
tego to juz nie pamietam, bo to 1,5 roku temu było. w sierpniu jakos. wiem, ze byl taki upał a tam zero klimy i stały jakies wentylatorki tylko hehe
bo ta sala nie jest przystosowana do baletow

No ja fortepianu tez nie za dobrze pamietam, bo tez dawno tam nie bylam... tylko o ile mnie pamiec nie myli to jest wlasnie bialy ze zloceniami

AV by jaga_2001
Stary 2008-04-18, 20:57   #3477
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

i oni mieli stoswnie do wystroju wodzireja ubranego w strój szlachecki super facet, z teatru jakiego go wzieli
nawet wesele sie rozpoczeł od poloneza po pałacu a dopiero potem był pierwszy taniec

Stary 2008-04-18, 21:03   #3478
kliwia
Zakorzenienie

skanowałam dzis zdjęcia, które wykorzystamy w filmie, a teraz się pokłóciłam z Tż, o postarzanie tychz zjęć w fotoshopie,żeby wszytskie do się paswaoły, te nowe-cyfrowe, i te stare sprzed 27 lat. To dałn stłukł szklankę, ale chyba bardziej z nerwów niż celowo, ach Ci faceci, najlepiej nic nie pokazywać. Do tego mam psm i jestem zaczepna i drażliwa.

księgi mieć nie będziemy.

anula, keiatów tez nie możesz wstawić?
chociaż tiulu przy podłodze
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-18, 21:04   #3479
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
i oni mieli stoswnie do wystroju wodzireja ubranego w strój szlachecki super facet, z teatru jakiego go wzieli
nawet wesele sie rozpoczeł od poloneza po pałacu a dopiero potem był pierwszy taniec
moze i zespol byl z teatru?

AV by jaga_2001
Stary 2008-04-18, 21:07   #3480
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
moze i zespol byl z teatru?
hehe nie
ale wiesz mieli kilka zespoł bo mieli stały zespoł ale tez i zaprosili chórek(chyba 5 osobowy) który dal pokaz pisenek o milosci a'capella w róznych językach swiata - to był prezent od taty mlodej dla mlodej

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości